Διυλιστήριο: 11/19/14
ροη αναρτησεων

Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2014

Τελεσίγραφα, e-mail, και φαξ..

     Δεν θα βαρεθούμε να επισημαίνουμε πως η κρίση που μας δέρνει είναι κυρίως πολιτική.
Έχει να κάνει με τους τελείως διεφθαρμένους πολιτικούς, και με το πολιτικό σύστημα πατσαβούρα.

Αν δεν ήταν έτσι δεν θα μπορούσαν τα χανουμάκια της παγκοσμιοποίησης, να εκβιάζουν, να άγουν και να φέρουν τους πολιτικούς και τις κυβερνήσεις μας.
Αν είχαμε πολιτικούς έντιμους και αδέκαστους, θα τους έλεγαν ''αμέτε στον διάολο'', και θα βάζανε μιά πραγματική τάξη στο κρατικό χάος,
..που έντεχνα και επίτηδες αφέθηκε να γιγαντωθεί, για να κρύβουν οι απατεώνες-πολιτικοί τις βρωμιές τους.

Γνωρίζουν όμως τα λυκόρνια των τοκογλύφων-δανειστών πως οι πολιτικοί μας, ιδίως αυτοί που κυβερνούν, είναι ο καλύτερος για την φυλακή και οι υπόλοιποι για το Γουδή.
Και τους εκβιάζουν.
Πήραν είδηση ότι ο χειρότερος φόβος τους είναι μην χάσουν την εξουσία, και τους πλάκωσαν στα τηλεγραφήματα και στα e-mails, ζητώντας τους παντελόνια, καλσόν, και κ@λο! Τον δικό μας βέβαια!

Τους κρατούν απ' τον λαιμό, και θα τους κράταγαν και απ' τ' @@@ίδια, αν είχαν!
Θα τους χρησιμοποιήσουν όσο μπορούν και μετά θα τους παραδώσουν στον όχλο, σαν τον Καρατζαβλάκα! Διά ''τα περαιτέρω''!
Ας φανταστούμε λίγο ποιό θα μπορούσε να είναι το μέλλον της Αυτού Χυδαιότητας χωρίς εξουσία; Ή του λεβεντόπουλου ''πρωθυπουργού'';
Ειδικό δικαστήριο, και μετά ο ένας στο κάγκελο κι ο άλλος στο ψυχιατρείο.

Αυτά όλα, τα ξέρουν όλοι μεταξύ τους. Και οι μεν, και οι δε.
Μόνον εμείς κάνουμε πως δεν τα ξέρουμε.
Μόνον εμείς τους κοιτάμε σαν χάνοι.

Εμείς θα έπρεπε να στέλνουμε τα τελεσίγραφα και τα φαξ!
Ένα σκούντημα χρειάζονται μόνον για να καταρρεύσουν.
Ας τους το δώσουμε!..


Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πώληση του Ελληνικού παρόλο που εκκρεμεί ο έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο !!!


Υπογράφτηκε αιφνιδιαστικά και απολύτως παράνομα, την Παρασκευή 14/11 η σύμβαση εκποίησης του «φιλέτου» του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού και της παραλίας του Αγίου Κοσμά στη Lamda Development του Ομίλου Λάτση, ενώ εκκρεμεί ακόμη η διαδικασία ελέγχου της σχετικής σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Όπως είναι γνωστό, ύστερα από μια μακρόχρονη διαδικασία, το διαβόητο ΤΑΙΠΕΔ ως εντολοδόχος της Κυβέρνησης, αποφάσισε την παραχώρηση για 99 χρόνια των 6.204 στρεμμάτων του χώρου του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού και των 3.5 χιλιομέτρων της παραλίας του Αγίου Κοσμά στον μοναδικό «διαγωνιζόμενο», την εταιρεία Lamda Development του Ομίλου Λάτση.

Το Ζ’ Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κατά το έλεγχο της Σύμβασης μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και Ομίλου Λάτση, με την Πράξη 197/2014, είχε επισημάνει πληθώρα ουσιαστικών (και όχι τυπικών ή τεχνικών ) παραβιάσεων της ισχύουσας νομιμότητας, οι οποίες δεν προωθούσαν αλλά έβλαπταν το δημόσιο συμφέρον. Ωστόσο, ύστερα από αίτηση αναίρεσης αυτής της απόφασης από το ΤΑΙΠΕΔ, οι κύριοι δικαστές του ΣΤ’ Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου απεφάνθησαν ότι όλα «βαίνουν καλώς», χωρίς να δίνουν στη δημοσιότητα την αιτιολόγηση της απόφασής τους…

Έτσι, πριν ακολουθηθεί η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία, ανακοινώθηκε ότι υπογράφηκε η Σύμβαση εκποίησης του φιλέτου του Ελληνικού στη Lamda Development του Ομίλου Λάτση, η οποία συνεργάζεται με την εταιρεία “Hellinikon Global I S.A.” που, σημειωτέον, έχει ως έδρα τον φορολογικό παράδεισο του Λουξεμβούργου…

Είναι φανερό ότι Κυβέρνηση -ΤΑΙΠΕΔ και Όμιλος Λάτση επιδιώκουν τη δημιουργία τετελεσμένων, την ίδια στιγμή που μετά από την παρουσίαση εμπεριστατωμένης μελέτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) προκύπτει ότι η αξία της προς παραχώρηση έκτασης είναι τουλάχιστον τριπλάσια ενώ με τις αντικειμενικές αξίες τις περιοχής η αξία της είναι δεκαπλάσια τουλάχιστον. Πρόκειται δηλαδή για ένα πραγματικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, για μια πραγματική λεηλασία πολύτιμης δημόσιας γης. Ακόμη, επιδιώκουν την δημιουργία τετελεσμένων, την στιγμή που με την παρέμβαση της Περιφέρειας Αττικής δημιουργήθηκαν νέα δεδομένα για το μπλοκάρισμα του ξεπουλήματος του Ελληνικού.

Πιστεύουμε ότι το πελώριο αυτό σκάνδαλο, θα έπρεπε να έχει ήδη προκαλέσει την παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και των αρμόδιων δικαστικών αρχών, εφ΄όσον και ο Αντεπίτροπος της Επικρατειας στο Ελεγκτικό Συνέδριο, πρότεινε την απόρριψη της αίτησης του ΤΑΙΠΕΔ, που σημαίνει ότι πρέπει να εφαρμοστεί η Πράξη 197/2014 του Ζ’ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Ο αγώνας για την διάσωση του Ελληνικού μπαίνει σε κρίσιμη φάση. Στις μέρες που ακολουθούν καθώς η σύμβαση πρέπει να περάσει και από τη Βουλή, το ζήτημα θα βρεθεί στο επίκεντρο του γενικότερου ενδιαφέροντος. Καλούμε όλους τους πολίτες σε κινητοποίηση για την αποτροπή της κυβερνητικής και δικαστικής αυθαιρεσίας.

15.11.2014

Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Υπάλληλος πολεοδομίας με καταθέσεις 3,8 εκ. Ευρώ – «δεν είναι καταχραστής» υποστηρίζει ο δήμαρχος.

Ρεπορτάζ: Λούρου Σταυρούλα
Υπάλληλος της πολεοδομίας του δήμου Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη εντοπίστηκε με καταθέσεις 3,8 εκ. ευρώ από το σώμα επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία μάλιστα, ο υπάλληλος αν και εργαζόταν στο δήμο είχε ανοίξει ιδιωτικό τεχνικό γραφείο ακριβώς απέναντι από την εργασία του και έβγαζε άδειες, τις οποίες στη συνέχεια ενέκρινε ως υπάλληλος του δήμου.
Οι πόροι τους οποίους απέκτησε ο υπάλληλος, σύμφωνα με το σώμα επιθεωρητών δεν αιτιολογούνται.
Ο δήμος έκανε τις απαιτούμενες ενέργειες και τον παρέπεμψε στο πειθαρχικό. Το πειθαρχικό από την πλευρά του έκρινε πως δεν συνέτρεχε λόγος να προχωρήσει σε κάτι άλλο και τον επέστρεψε στην υπηρεσία, σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκανε ο Δήμαρχος Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη κύριος Γιώργος Ιωακειμίδης, σε γνωστό τηλεοπτικό κανάλι.
Το gorganews σε μια προσπάθειά του να μάθει την εξέλιξη της υπόθεσης επικοινώνησε με το γραφείο του δημάρχου.
«Πρόκειται για φορολογική παράβαση. Ο δήμος δεν έχει καμία σχέση με αυτό. Έτσι που βγήκε στα κανάλια, χωρίς να δικαιολογώ τον υπάλληλο, ο άνθρωπος βγαίνει προς τα έξω σαν καταχραστής», μας δήλωσαν χαρακτηριστικά .
Τα συμπεράσματα δικά σας.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....