Διυλιστήριο: 07/12/16
ροη αναρτησεων

Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

VIDEO - Ο 17χρονος Τρικαλινός που μας έβαλε τα γυαλιά με τις εφευρέσεις του



Εισιτήριο για την… κορυφή η εφεύρεση του 17χρονου Τρικαλινού Ευάγγελου Καραθάνου. Έφηβος προγραμματιστής, εφευρέτης και ιδρυτής της Προτασιολογίας

Στα 17 του έχει ήδη προτάσεις ξένων πανεπιστημίων για να φοιτήσει σε αυτά. Ο Τρικαλινός Ευάγγελος Καραθάνος, απόφοιτος του Τρίτου Ενιαίου Λυκείου Τρικάλων "Οδυσσέας Ελύτης", ασχολείται... μόλις με τα παρακάτω: Ψηφιακές πλατφόρμες, εφαρμογές στα κινητά, έξυπνες ιδέες και πρωτότυπες προτάσεις γι’ αυτούς που αναζητούν επιχειρηματική διέξοδο.

Τι έχει κάνει μέχρι τώρα; Είναι ιδρυτής του Stegme (stegme.com), μιας ψηφιακής πλατφόρμας που δίνει στο περιεχόμενο σου μια στιγμή για να "λάμψει", δημιουργός του Tsuz, μιας εφαρμογής που βοηθάει πολίτες που πάσχουν από το λεγόμενο σύνδρομο του Decision Fatigue (σύνδρομο αναποφάσιστων) αλλά και ιδρυτής της Προτασιολογίας (protasiology.com), ένα κίνημα που αποσκοπεί στη λύση των προβλημάτων μέσω λεπτομερών και πρακτικών προτάσεων. Αυτό όμως που ξεχώρισε τον Βαγγέλη είναι η ανακάλυψη του geabit. Για το geabit, αλλά και για τα όνειρά του, μίλησε στον "Ενεργό Πολίτη".


Όπως εξηγεί στον Ενεργό Πολίτη: "Το geabit είναι μια συσκευή που καταγράφει και αναμεταδίδει τις περιβαλλοντικές συνθήκες που επικρατούν στην καλλιέργεια ενός αγρότη. Πιο συγκεκριμένα, καταγράφει την θερμοκρασία, την υγρασία αέρα και χώματος, την ηλιοφάνεια, τη βροχή, το χιόνι, το χαλάζι και την ταχύτητα του αέρα. Όλες αυτές οι πληροφορίες στέλνονται στον server (διακομιστής) έτσι ώστε να είναι προσβάσιμες μέσω internet από υπολογιστή ή κινητό. Από εκεί και πέρα, η τεχνητή νοημοσύνη που έχει αναπτυχθεί, αναλύει τα δεδομένα έτσι ώστε να πάρει ο παραγωγός το μέγιστο από τις πληροφορίες που συλλέγονται".

Η χρησιμότητα του για τους αγρότες:
"Αρχικά, ο αγρότης θα ξέρει τι συμβαίνει στην καλλιέργεια του σε πραγματικό χρόνο οποιαδήποτε στιγμή μέσω κινητού ή μέσω υπολογιστή. Κατά αυτό τον τρόπο θα είναι «συνδεδεμένος» στην καλλιέργεια του χωρίς να χρειάζεται να είναι εκεί. Επιπλέον, η τεχνητή του νοημοσύνη μπορεί να προσφέρει ένα εξειδικευμένο και εμπεριστατωμένο δελτίο καιρού, καθώς και βάση αυτού να συμβουλεύει τον αγρότη πότε πρέπει να ποτίσει και να ψεκάσει με φυτοφάρμακα. Σε περίπτωση που αντιληφθεί καπνό ή φωτιά μπορεί να ειδοποιήσει την πυροσβεστική για να προλάβει τα χειρότερα. Επιπρόσθετα, μπορεί να συμβουλεύσει τον αγρότη στο πότισμα, σχετικά με το πόσο νερό χρειάζονται τα φυτά, σε πραγματικό χρόνο. Όταν το 70% του πόσιμου νερού παγκοσμίως πηγαίνει στην άρδευση, πέρα από την καταστροφή που μπορεί να προκαλέσει το υπερβολικό πότισμα στα φυτά, μπορεί να δημιουργήσει σημαντικό πρόβλημα και στον πλανήτη μας. Επίσης, ίσως και το σημαντικότερο, είναι οτι η τεχνητή του νοημοσύνη μπορεί με τα στοιχεία που έχει συλλέξει, από την καλλιέργεια αλλά και από τον ίδιο τον αγρότη, μπορεί να προβλέπει ασθένειες έτσι ώστε ο αγρότης να λάβει τα μέτρα του. Υπολογίζεται οτι κάθε χρόνο χάνονται παγκοσμίως 60 δισεκατομμύρια δολάρια σε σοδειά λόγω ασθενειών, πράγμα το οποίο μας δίνει την εικόνα της σημαντικότητας και της αναγκαιότητας αυτής της συσκευής. Τέλος, το geabit δεν είναι χρήσιμο μόνο για τους αγρότες, αλλά θα είναι αρκετά σημαντικό για την επιστήμη καθώς θα καταγράψει δεδομένα σε πολύ μεγάλο βαθμό που θα προάγουν την έρευνα σε πολλούς τομείς και που θα μας βοηθήσουν να καταλάβουμε ακόμα καλύτερα τα φυτά".




Πώς συνέλαβε όμως την ιδέα;

"Έβλεπα πολλούς αγρότες που ταλαιπωρούνταν να πηγαίνουν στην καλλιέργεια τους να ελέγξουν την κατάσταση καθώς και τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν εκεί. Έτσι σκέφτηκα οτι θα μπορούσε υπάρξει μια συσκευή που θα άλλαζε για πάντα την παρακολούθηση της καλλιέργειας από τον αγρότη. Με τον καιρό, μιας και δεν ήθελα να είναι ένας απλός μετεωρολογικός σταθμός και αφού είδα τα πολύ μεγάλα προβλήματα που έχουν οι αγρότες, ανέπτυξα την τεχνητή νοημοσύνη, δημιουργώντας το πρώτο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης με τέτοιες δυνατότητες", λέει ο 17χρονος Τρικαλινός.

"Η κατασκευή της συσκευής ήταν κάτι σχετικά εύκολο για εμένα καθώς είχα αρκετές γνώσεις ηλεκτρολογίας και προγραμματισμού μιας και ασχολούμουν αρκετά χρόνια με την ρομποτική και τους αυτοματισμούς. Η κατασκευή σε ότι αφορά στο σχεδιασμό του εξωτερικού μέρους του geabit, έγινε σε πρόγραμμα τρισδιάστατης σχεδίασης και τα κομμάτια τυπώθηκαν σε τρισδιάστατο εκτυπωτή (3D printer) καθώς το σχολείο μου, το 3ο ΓΕΛ Τρικάλων, απέκτησε τον τελευταίο χρόνο ένα εργαστήριο 3D printing. Οφείλω εδώ να ευχαριστήσω όλους τους καθηγητές μου και ιδιαίτερα τον διευθυντή Ευάγγελο Αργυρόπουλο και τον καθηγητή μου Δημήτρη Λάσκο για την υποστήριξη και την βοήθεια τους", σχολιάζει.

Ερωτηθείς για το αν έχει ο ίδιος σχέση με τα χωράφια, απαντάει: "Δεν ασχολήθηκα, ούτε εγώ, ούτε η οικογένεια μου με την καλλιέργεια χωραφιών. Όμως η ενασχόληση με την γεωργία είναι στην καθημερινότητα μου καθώς ο παππούς μου, Βαγγέλης Παπαευθυμίου, που είναι γεωπόνος ίδρυσε την Λιούλιος-Παπαευθυμίου, που αποτέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί πολύτιμο αρωγό τόσο στον γεωργικό κόσμο των Τρικάλων όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας. Το έμπειρο και επιστημονικά καταρτισμένο προσωπικό της συγκεκριμένης επιχείρισης με βοήθησε και μου έλυνε ό,τι απορία είχα".

Ο 17χρονος που έχει γίνει θετική είδηση στη χώρα μας, δηλώνει πως θέλει να φοιτήσει πλέον στην σχολή των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών, ενώ δεν αποκλείει και το ενδεχόμενο για σπουδές στο εξωτερικό. "Ήδη έχω αρκετές προτάσεις από πολύ μεγάλα πανεπιστήμια του εξωτερικού και το ενδεχόμενο να συνεχίσω εκεί τις σπουδές μου είναι ακόμα ανοικτό", δηλώνει στον Ενεργό Πολίτη.

Τα όνειρα του; "Να έχω καλές σπουδές, δίπλα σε φωτισμένους καθηγητές".

Εμείς, του ευχόμαστε κάθε επιτυχία!

Πηγή

https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

200 δεσμεύσεις λογαριασμών σε «ξεχασιάρηδες» VIP μεγαλοκαταθέτες



Απτά αποτελέσματα έχουν οι έλεγχοι των αρχών στην περίφημη λίστα των 65 CD που έχουν παραδώσει οι τράπεζες, καθώς μέχρι στιγμής έχουν δοθεί 200 εντολές δέσμευσης τραπεζικών λογαριασμών και θυρίδων, όπως επίσης και αρκετών εκατομμυρίων ευρώ για εικαζόμενη φοροδιαφυγή.

Πρόκειται για τους λεγόμενους και ως VIP μεγαλοκαταθέτες - ως επί το πλείστον επιχειρηματίες, γιατροί, μηχανικοί, εργολάβοι κλπ, με τους οικονομικούς εισαγγελείς να διατάσσουν τους ελέγχους και το ΚΕΦΟΜΕΠ να προβαίνει στις ανάλογες διασταυρώσεις, σκανάροντας τα δεδομένα που παρέδωσαν οι τράπεζες και συγκεκριμένα αν οι φορολογικές δηλώσεις συμβαδίζουν με τις καταθέσεις.

Η διαδικασία έχει ως εξής:

- Ολοκληρώνεται ο αρχικός έλεγχος και όταν διαπιστώνεται απόκλιση μεταξύ δηλωθέντων και καταθέσεων τότε διατάσσεται η δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών και θυρίδων. Την εντολή στο ΚΕΦΟΜΕΠ στέλνει ο οικονομικός εισαγγελέας Παν. Αθανασίου.

- Η εντολή δεν απαιτεί δεδομένη φοροδιαφυγή αλλά "εικαζόμενη". Μπορεί δηλαδή ο ελεγχόμενος όταν κληθεί από το ΚΕΦΟΜΕΠ να δικαιολογήσει απολύτως τις αποκλίσεις.

- Αν οι απαντήσεις στο ΚΕΦΑΜΕΠ δεν είναι επαρκείς, τότε καταλογίζεται επιπλέον φόρος σε αυτά τα πρόσωπα, που πολλές φορές είναι πολλών εκατομμυρίων. Αν εκείνος αποδεχτεί και πληρώσει, τότε η υπόθεση λήγει εκεί.

- Αν υπάρξει διαφωνία τότε υποβάλλεται μηνυτήρια αναφορά από το ΚΕΦΟΜΕΠ που διαβιβάζεται από τους οικονομικούς εισαγγελείς στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρήματος.

Οι «ξεχασιάρηδες» μεγαλοκαταθέτες

Σύμφωνα με το capital.gr, στα 65 CD που έστειλαν στους οικονομικούς εισαγγελείς οι τράπεζες, περιλαμβάνονται όλες οι κινήσεις λογαριασμών (εκτός των λογαριασμών όψεως), καταθέσεων και εμβασμάτων των φυσικών προσώπων για τη χρονική περίοδο από 2000 μέχρι και 2012. Από τον έλεγχο που είχαν διενεργήσει στα στοιχεία αυτά οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ και του Κέντρου Ελέγχου Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου έχουν προκύψει εντυπωσιακά στοιχεία.

- Ένα εκατομμύριο κάτοχοι ΑΦΜ έχουν καταθέσεις άνω των 300.000 ευρώ.

- Οι καταθέσεις που έχουν δεσμευθεί αφορούν ποσά από 100 εκατ. έως 1 δισ. ευρώ.

- 840 φυσικά πρόσωπα ανήκουν στην κατηγορία των πολύ μεγάλων καταθετών.

- Στη μακρά λίστα των μεγαλοκαταθετών περιλαμβάνονται αγρότες, μεσίτες, αρχιτέκτονες, υπηρεσίες τήρησης λογιστικών γραφείων αλλά και ενοικιάσεις γραφείων.

- Πέραν των VIP στη λίστα υπάρχουν φυσικά πρόσωπα που εμφάνιζαν στη φορολογική τους δήλωση εισοδήματα από 10.000 έως 50.000 ευρώ και εντοπίστηκαν με καταθέσεις εκατομμυρίων.


https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Το ντόμινο άρχισε να πέφτει: Τραπεζική κρίση και στην Πορτογαλία



Στον απόηχο του δημοψηφίσματος του Ηνωμένου Βασιλείου, οι αγορές άρχισαν να ανησυχούν για το τι θα σήμαινε το Brexit για έναν από τους αδύναμους κρίκους της ευρωζώνης, τις ιταλικές τράπεζες. Αλλά αυτή την εβδομάδα, η προσοχή έχει αρχίσει να στρέφεται στην Πορτογαλία και όχι μόνο λόγω της νίκης της επί της Γαλλίας στον τελικό του Euro 2016...

Αντίθετα, οι αγορές έχουν αρχίσει και γίνονται ιδιαίτερα νευρικές για τα τραπεζικά προβλήματα της Ιβηρικής χώρας, καθώς οι μακροοικονομικές συνθήκες έχουν αρχίσει να επιδεινώνονται, με τους αναλυτές να μιλούν ακόμα και για ανάγκη νέου προγράμματος διάσωσης.

"Το δημοψήφισμα του Ηνωμένου Βασιλείου χτύπησε ένα από τα ήδη ευάλωτα τραπεζικά συστήματα της ευρωζώνης. Οι ιταλικές τράπεζες βρίσκονται στο επίκεντρο, αλλά η θερμοκρασία αυξάνεται και στην Πορτογαλία", σημειώνει ο Marc Chandler, επικεφαλής στρατηγικής της αγοράς συναλλάγματος στηνBrown Brothers Harriman, σε note προς τους πελάτες της εταιρείας.

"Η χώρα είναι αντιμέτωπη με μια συστημική τραπεζική κρίση, την έλλειψη ενός πειστικού μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού σχεδίου και την υπερβολική μόχλευση του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα", σημειώνει ο επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής της Barclays, Antonio Garcia Pascual.

"Αυτό φέρνει το ερώτημα αν η Πορτογαλία μπορεί να αντιμετωπίσει όλα αυτά τα ζητήματα, χωρίς τη βοήθεια ενός άλλου προγράμματος."

Όσον αφορά το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Πορτογαλίας, οι τράπεζές της είναι και αυτές φορτωμένες με επισφαλή δάνεια και έχουν σημαντικές ελλείψεις κεφαλαίων.

"Το πορτογαλικό τραπεζικό σύστημα συνεχίζει να λειτουργεί σε ένα δύσκολο περιβάλλον," όπως είχε προειδοποιήσει το ΔΝΤ σε πρόσφατη έκθεσή του. "Οι τράπεζες έχουν ρευστότητα, αλλά η αδύναμη ποιότητα ενεργητικού, τα χαμηλά περιθώρια επιτοκίων καθώς και υποτονική αύξηση των χορηγήσεων, παραμένουν τροχοπέδη για την κερδοφορία τους. Η διαδικασία της εξυγίανσης των ισολογισμών έχει προχωρήσει πολύ αργά, με ένα μεγάλο μερίδιο τραπεζικών assets να είναι ακόμα συνδεδεμένα με επιχειρήσεις χαμηλής παραγωγικότητας , περιορίζοντας έτσι την οικονομική δραστηριότητα", όπως είχε επισημάνει.

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Πορτογαλίας από άποψη καταθέσεων, η Caixa Geral de Depositos, χρειάζεται μια ένεση μετρητών ύψους 5 δισ. ευρώ, ενώ η μεγαλύτερη ιδιωτική τράπεζά της, η BCP, αντιμετωπίζει παρόμοια ζητήματα και δυνητικά μπορεί να χρειαστεί κεφάλαια ύψους 2,5 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Barclays, οι οποίες δεν περιλαμβάνουν το θετικό αποτέλεσμα που θα μπορούσε να έχει η αποπληρωμή των CoCos .

Επιπλέον, η Πορτογαλία έχει επίσης άλλα προβλήματα που… σιγοβράζουν στο παρασκήνιο:

Το δημόσιο χρέος είναι περίπου στο 130% του ΑΕΠ, και ορισμένοι αναλυτές πιστεύουν ότι θα μπορούσε να παραμείνει πάνω από το 130% μέχρι το 2020. Επιπλέον, το χρέος του ιδιωτικού τομέα είναι πολύ υψηλότερο από ό, σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Σύμφωνα με την Barclays, η Πορτογαλία χρειάζεται ένα πιο "ρεαλιστικό" μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό σχέδιο που να είναι "σύμφωνο με τη φερεγγυότητα". Το ΔΝΤ προβλέπει ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα της Πορτογαλίας θα είναι γύρω στο 3% το 2016 - σε σύγκριση με το στόχο του 2,2% - εάν η χώρα δεν λάβει περισσότερα μέτρα περικοπής δαπανών.

H Barclays προβλέπει επίσης ότι η Πορτογαλία θα χρειαστεί 8,9 δισ. ευρώχρηματοδότησης για το υπόλοιπο του 2016, με τον ετήσιο δανεισμό να διαμορφώνεται σε μέσο όρο στα 23,4 δισ. για το 2017-2020.

Η πορτογαλική κυβέρνηση θα έχει να αντιμετωπίσει δύσκολες επιλογές σχετικά με τη δημοσιονομική πολιτική και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Όπως τονίζει η Barclays, υπάρχει ισχυρή πιθανότητα ότι μερικοί από τους βουλευτές της κυβέρνησης θα μπορούσαν να αντιταχθούν σε μερικές από τις δημοσιονομικές προσαρμογές που απαιτεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

"Όλοι αυτοί οι παράγοντες απαιτούν μια ιδιαίτερα ισχυρή πολιτική απάντηση για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης. Ωστόσο, οι χρηματοπιστωτικές αγορές ανησυχούν για την ικανότητα της κυβέρνησης να ανταποκριθεί σε όλες αυτές τις προκλήσεις", τονίζει η τράπεζα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι οικονομικές επιδόσεις της Πορτογαλίας δεν ήταν καθόλου εντυπωσιακές από τότε που αποχώρησε από το πρόγραμμα διάσωσης. το 2014, με το 2015 η ανάπτυξη μνα διαμορφώνεται στο 1,5% .

Η Barclays εκτιμά ότι η ανάπτυξη στη χώρα θα πέσει κάτω από το 1% το 2016, ενώ η Citigroup σημείωσε πριν μερικές ημέρες ότι οι αρνητικές επιπτώσεις από το Brexit θα χτυπήσουν σκληρότερα την ευρωπεριφέρεια, δηλαδή την Πορτογαλία, την Ισπανία, την Ιταλία και την Ελλάδα.


Ελευθερία Κούρταλη

https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Βρετανοί βουλευτές καταθέτουν πρόταση νόμου για επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα


Πρόταση νόμου για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο στην Ελλάδα κατατίθεται σήμερα το απόγευμα στη Βουλή των Κοινοτήτων από διακομματική ομάδα Βρετανών βουλευτών. 

Η πρόταση παρουσιάζεται στην επέτειο της συμπλήρωσης 200 ετών από την ημέρα που η βρετανική κυβέρνηση επισημοποίησε με νόμο την αγορά των Γλυπτών από τον λόρδο Έλγιν, στις 11 Ιουλίου 1816. 

Την παρουσίαση του νομοσχεδίου έχει αναλάβει ο βουλευτής των Φιλελεύθερων Δημοκρατών Μαρκ Γουίλιαμς, έχοντας τη στήριξη 11 συναδέλφων του από τους Συντηρητικούς, τους Εργατικούς, το Εθνικό Κόμμα Σκωτίας SNP και το Κόμμα Ουαλία Plaid Cymru. 

Σε δήλωσή του ο κ. Γουίλιαμς ανέφερε: «Αυτά τα εξαίσια αριστοτεχνήματα εσφαλμένα σύρθηκαν και κατακρεουργήθηκαν από τα επιζώντα τμήματα του Παρθενώνα. Το νομοσχέδιο προτείνει να ακυρώσει το κοινοβούλιο αυτό που έκανε πριν από 200 χρόνια. (…) Είναι ώρα να προβούμε σε μία μεγαλόψυχη πράξη. Να διορθώσουμε ένα λάθος 200 ετών». 

Ο μέχρι πέρυσι βουλευτής των Φιλελεύθερων Δημοκρατών Άντριου Τζορτζ, που είναι Πρόεδρος της βρετανικής οργάνωσης Marbles Reunited, χαιρέτισε την κίνηση και σχολίασε ότι «πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη ένα αίτημα που ξεκάθαρα έχει μεγάλη σημασία για το λαό της Ελλάδας». 

Ο ίδιος σημείωσε ότι η επιχειρηματολογία υπέρ της επανένωσης των Γλυπτών ενισχύεται περισσότερο μετά από την απόφαση των Βρετανών υπέρ του Brexit. «Αν επίκειται η διαπραγμάτευση μίας καλής εμπορικής συμφωνίας με τους Ευρωπαίους φίλους μας, το τελευταίο πράγμα που θέλουμε να κάνουμε είναι να δείξουμε την περιφρόνηση και την προσβολή που έδειξε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τις προάλλες ο Νάιτζελ Φάρατζ”, είπε. 

“Θα ήταν προς το βρετανικό συμφέρον να επιδείξουμε ότι η έξοδός μας από την ΕΕ δεν συνεπάγεται την ομφαλοσκόπηση και τη ξενοφοβία έναντι της ΕΕ από μέρους μας, αλλά ότι γινόμαστε πιο σίγουροι για τον εαυτό μας, περισσότεροι ικανοί να επιδείξουμε μεγαλοψυχία. Και θα δε θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη επίδειξη αυτής της γενναιοδωρίας και μεγαλοψυχίας από να κάνουμε αυτό που θα ήταν το σωστό για τους Έλληνες», δήλωσε στην εφημερίδα Independent ο κ. Τζορτζ. 

Νομοσχέδια που κατατίθενται στη Βουλή των Κοινοτήτων από βουλευτές που δεν είναι μέλη της κυβέρνησης σπάνια καταλήγουν να γίνουν νόμοι του βρετανικού κράτους, ωστόσο αρκετές φορές επηρεάζουν εμμέσως τη νομοθεσία. 

Αθανάσιος Γκαβός, ΚΥΠΕ, Λονδίνο, Βρετανία

Πηγή:http://mignatiou.com/

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Φιάσκο – Αναβλήθηκε επ’ αόριστον η δίκη της Siemens


Στις καλένδες παραπέμπεται η δίκη για το μεγάλο σκάνδαλο της Ζίμενς. Το δικαστήριο κατά τη σημερινή του συνεδρίαση ανέβαλε επ΄αόριστον τη δίκη για τη σύμβαση που αφορά την προμήθεια ψηφιακών κέντρων του ΟΤΕ 8002/1997 με 64 κατηγορούμενους.

Η εξέλιξη ήταν προδιαγεγραμμένη καθώς οκτώ μήνες μετά την εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο δεν κατέστη εφικτό να μεταφραστεί το παραπεμπτικό βούλευμα στη μητρική γλώσσα των 13 αλλοδαπών κατηγορουμένων με αποτέλεσμα την αναβολή της δίκης. Η σκανδαλώδης καθυστέρηση της κρατικής μηχανής οδηγεί σε νέο δικαστικό φιάσκο, αφού η παραγραφή των αδικημάτων και η ατιμωρησία των υπευθύνων είναι προ των πυλών.

Σύμφωνα με πηγές της Εισαγγελίας Εφετών έγιναν κατ’ επανάληψη υπομνήσεις στη μεταφραστική υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών για την άμεση μεταγραφή του βουλεύματος, οι οποίες, ωστόσο, δεν ευοδώθηκαν.

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την ένσταση ακυρότητας της κλήσης και του παραπεμπτικού βουλεύματος των 13 Γερμανών κατηγορουμένων και του Γαλλοεβλετού κατηγορούμενου Ζαν Κλωντ Οσβλαντ. Και αυτό διότι το βούλευμα δεν έχει μεταφραστεί στη γερμανική και γαλλική γλώσσα.

Ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου ανακοίνωσε πως από τη νομολογία, την ελληνική νομοθεσία, την ΕΣΔΑ και τα διεθνή σύμφωνα επιβάλλεται να μεταφράζεται το παραπεμπτικό βούλευμα στη γλώσσα που ομιλεί ο κατηγορούμενος. Δεν επιβάλλεται μετάφραση εφόσον η κατηγορία δεν έχει υποστεί μεταβολή. Ομως, στην προκειμένη περίπτωση η κατηγορία σε πολλούς εκ των κατηγορουμένων έχει διαφοροποιηθεί με το βούλευμα.

Με αυτό το σκεπτικό το Δικαστήριο δέχθηκε την ένσταση των συνηγόρων υπεράσπισης κήρυξε άκυρη την επίδοση της κλήσης και του βουλεύματος και απαράδεκτη τη συζήτηση ως προς τους αλλοδαπούς κατηγορούμενους.

Κλήση σε λάθος συνηγόρους

Επίσης, κήρυξε απαράδεκτη τη συζήτηση ελλείψει νόμιμης κλήτευσης ως προς τον κατηγορούμενο Φάνη Λυγινό, συνεργάτη του Γαλλοεβλετού τραπεζίτη Ζαν Κλωντ Οσβλαντ. Κι αυτο διότι όπως ανέφερε ο πρόεδρος το παραπεμπτικό βουλευμα επιδόθηκε στους συνηγόρους οι οποίοι είχαν δηλώσει πως δεν τον εκπροσωπούσαν πια.


https://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ρεπλίκες!..

     Υποθέταμε κάποτε πως ίσως τούτος ο λαός μπορέσει κάποια στιγμή να αποκτήσει σκέψη και συνείδηση.
Μάλλον πλανηθήκαμε πλάνην οικτράν.

Υποθέταμε πως μετά την λαίλαπα του Μεγάλου Τυχοδιώχτη και ιδρυτή του ΠαΣοΚ,
..ο κόσμος θα είχε πάρει το μάθημά του και δεν θα υπέκυπτε ποτέ πάλι στην
"γοητεία" ενός τσαρλατάνου.
Αλλά, μπά!
Λέγαμε πως πάει πιά, μετά απ' αυτά που του επιφύλαξε η τριαντάχρονη και βάλε διαχείριση του κράτους απ' το κόμμα (εγκληματική πολιτική συμμορία) του παπατζή,
..θα είχε βάλει μυαλό και θα πέταγε έξω απ' την "πόλιν" πασαλειμμένο με πίσσα και πούπουλα όποιον ξανατολμούσε να παίξει με την νοημοσύνη του και την εμπιστοσύνη του.
Πού τέτοια τύχη!

Βγαλμένο το σήμερα απ' τους πιό τρελούς μας εφιάλτες, βλέπουμε και ξαναζούμε μέρες Αντρέα.
Μέρες όπου το παράλογο (και παράνομο) που κυριαρχούσε επισκιάζοταν από μιά ομαδική ψύχωση για έναν άνθρωπο που υπήρξε ο σχεδιαστής και θεμελιωτής της καταστροφής του ελληνικού κράτους.
Και όπως και τότε που ο "χαρισματικός" ηγέτης είχε συνεχώς δίπλα του για τζουτζέ και γελοτοποιό (προφανώς για να βλέπουν τα πλήθη και να κάνουν την σύγκριση) έναν ωραιοπαθή τενεκέ, τον πανηλίθιο Άκη,
..έτσι και η σημερινή ρεπλίκα του Αντρέα σέρνει μαζί του έναν μπουχέσα καρεκλομανή, όχι πολύ ευφυέστερο του Άκη (που μάλλον αργότερα θα έχει την ίδια τύχη του προηγούμενου τζουτζέ, προφανώς λόγω λειψού IQ).

Μετά την τρομερή προδοσία του προηγούμενου καλοκαιριού,
..την καταπάτηση κάθε έννοια δημοκρατίας μέσω της ξετσίπωτης αγνόησης της βούλησης του λαού όπως αποτυπώθηκε στο δημοψήφισμα,
..μετά τους λαοκτόνους εφαρμοστικούς νόμους του 3ου κατάδικού τους μνημονίου,
..μετά τα χιλιάδες νέα λουκέτα και τις χιλιάδες χαμένες θέσεις εργασίας,
..μετά την απελευθέρωση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας,
..μετά από τόσο ξεπούλημα ελληνικών φιλέτων-περιουσίας του δημοσίου σε ξένους,
..μετά την εφάμιλλη προδοσίας αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, που αποτελούν την βαριά βιομηχανία του τουρισμού μας,
..μετά την παραχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας στο Αιγαίο,
..μετά από τόσες χιλιάδες μορφωμένους νέους που συνεχίζουν να αποδημούν για μιά κανονική ζωή στο εξωτερικό,
..μετά την μετατροπή της χώρας σε ευρωπαϊκό κέντρο υποδοχής-επιλογής μεταναστών οιονεί σκλάβων στις βιομηχανίες της πολιτισμένης "Δύσης",
..μετά τόσους καινούργιους άστεγους,
..μετά τόσες καινούργιες αυτοκτονίες,

..υπάρχουν ακόμη άνθρωποι (μικροί ή μεγάλοι αδιάφορο) που θέλουν να σφίξουν το χέρι του φονιά τους,
..που θέλουν να βγάλουν selfie με τον απατεώνα τους,
..που προτίθενται να ξαναψηφίσουν τον ληστή τους.

Αλλά τί καθόμαστε κι ασχολούμαστε μ' εναν λαό τελειωμένο;
Πάμε για μπάνια!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αμερικανός Συγγραφέας: Η σφαγή της Σρεμπρένιτσα ήταν μια γιγάντια πολιτική απάτη

Ιούλιος 11, 2016.

Ο διάσημος Αμερικανός συγγραφέας Δρ Έντουαρντ Χέρμαν (Edward Herman) μίλησε με τη «Φωνή της Ρωσίας» (Sputnik), στο δημοσιογράφο Τζον Ρόμπλς (John Robles), σχετικά με τα γεγονότα που είναι γνωστά ως Σφαγή της Σρεμπρένιτσα, που αποτέλεσε και το πρόσχημα για την ‘ανθρωπιστική’ εισβολή στην πρώην Γιουγκοσλαβία και διαχωρίζεται από την ‘επίσημη’ εκδοχή που ανέκαθεν προωθείται από τη Δύση.

Ο Δρ Χέρμαν αποκαλύπτει ότι η δολοφονία των Βόσνιων Μουσουλμάνων στρατιωτών στη Σρεμπρένιτσα (το πρόσχημα της Δύσης) ήταν σε απάντηση στη δολοφονία των πάνω από 2.000 Σέρβων πολιτών, κυρίως γυναικών και παιδιών, στην περιοχή.

Δημοσιογράφος: Η πρώτη μου ερώτηση είναι για την «Σφαγή της Σρεμπρένιτσα» και τον τρόπο με τον οποίο χειραγωγήθηκε από ΜΜΕ. Μπορείτε να μας πείτε, ή να μας δώσετε κάποιες ιδέες, για αυτό;

Χέρμαν: Η Σφαγή της Σρεμπρένιτσα, πραγματικά βάζω εισαγωγικά στη φράση αυτή, επειδή στην πραγματικότητα υπήρξαν πολλές σφαγές στην περιοχή της Σρεμπρένιτσα, η μία πριν από τον Ιούλιο του 1995, όπου υπήρξε τεράστιος αριθμός Σέρβων που σκοτώθηκε από τους Μουσουλμάνους, τους Βόσνιους Μουσουλμάνους, δυνάμεις των οποίων βγήκαν από τη Σρεμπρένιτσα.

Μια εκτίμηση είναι ότι υπήρχαν περισσότεροι από 150 Σερβικά χωριά που αφανίστηκαν εντελώς και μια μελέτη δίνει πραγματικά τα ονόματα 2.383 Σέρβων πολιτών που σκοτώθηκαν μεταξύ του 1992 και του Ιουλίου του 1995. Μέχρι τότε εμείς θα αποκαλούμε αυτό «Η Πρώτη Σφαγή της Σρεμπρένιτσα».

Δημοσιογράφος: Πρέπει γίνει σαφές αυτό, αυτοί ήταν Σέρβοι, που είχαν σκοτωθεί.

Χέρμαν: Ναι! Μιλάμε για 2.383 Σέρβους πολίτες που σκοτώθηκαν πριν από τον Ιούλιο του 1995. Και ο Σερβοβόσνιος Στρατός ανέλαβε την Σρεμπρένιτσα τον Ιούλιο του 1995, και υπήρξαν θάνατοι και εκτελέσεις μετά από αυτό. Και αυτό είναι που ονομάζει η Δύση « Η Σφαγή της Σρεμπρένιτσα», αλλά στην πραγματικότητα, αυτό είναι κυρίως ένα πολιτικό κατασκεύασμα.

Οι αριθμοί των εκτελεσμένων εκεί είναι πιθανώς της τάξεως μεταξύ 500 και 1000. Με άλλα λόγια, λιγότερος από το ήμισυ του αριθμού των Σέρβων πολιτών που σκοτώθηκαν τον Ιούλιο του 1995.

Και οι Δυτικοί ισχυρίζονται ότι 8.000 άνδρες και αγόρια εκτελέστηκαν στη σφαγή της Σρεμπρένιτσα, αλλά σημειώστε ότι όλοι αυτοί ήταν άνδρες, όλοι άνδρες, όλοι στρατιώτες, ενώ αυτοί που οι 2.383 Σέρβοι πολίτες που σκοτώθηκαν συμπεριλάμβανε έναν μεγάλο αριθμό γυναικών και παιδιών.

Μιλάμε για εκτελέσεις στη δεύτερη Σφαγή , ουσιαστικά ένοπλων ανδρών. Και φυσικά δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι ήταν 7.000 ή 8.000, άνδρες ή έφηβοι που σκοτώθηκαν. Οι σοροί στους τάφους προσθέτουν κάτι σαν 2.500.
Πολλοί από τις σορούς ήταν θάνατοι από μάχες. Μια από τις ομορφιές της προπαγάνδας του δυτικού συστήματος είναι ότι όλα τα σώματα που βρέθηκαν μετά τον Ιούλιο του 1995, που υπολογίζονται ότι έχουν εκτελεσθεί, ακόμη κι αν γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ένας μεγάλος αριθμός σκοτώθηκε στις μάχες.

Υπενθύμιση

Χέρμαν: Επίσης, ένα άλλο σημαντικό γεγονός για τη σφαγή της Σρεμπρένιτσα είναι ότι όλες αυτές οι δολοφονίες των Σέρβων έλαβαν χώρα σε μια περιοχή που υποτίθεται ότι ήταν ‘ασφαλές καταφύγιο’. Η Σρεμπρένιτσα ήταν ένα ασφαλές μέρος, ένα ασφαλές καταφύγιο. Υποτίθεται ότι ήταν αποστρατικοποιημένη, αλλά ποτέ δεν ήταν.

Έτσι, οι Βόσνιοι Μουσουλμάνοι στρατιώτες είχαν τη δυνατότητα στη Σρεμπρένιτσα να σκοτώσουν Σέρβους πολίτες. Αυτό αγνοείται τελείως από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης. Είναι σαν να ήρθαν τον Ιούλιο οι Σέρβοι και άρχισαν να σκοτώνουν αυθαίρετα.

Εξάλλου, ο επικεφαλής του στρατού των Ηνωμένων Εθνών στην περιοχή, ένας Γάλλος αξιωματικός, ονόματι Φιλίπ Μοβιόν, ρωτήθηκε από το γιουγκοσλαβικό δικαστήριο «γιατί οι Σέρβοι το έκαναν αυτό;»

Είπε ότι ήταν απολύτως πεπεισμένος ότι το έκαναν γιατί ο διοικητής των Βόσνιων μουσουλμάνων της Σρεμπρένιτσα, έκανε το ίδιο στους Σέρβους πριν από τον Ιούλιο του 1995.
Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής του Στρατού των Ηνωμένων Εθνών, αλλά δεν θα το δείτε αυτό στον δυτικό Τύπο!

Με άλλα λόγια, η πρώτη σφαγή ήταν αυτή που οδήγησε στη μικρότερη δεύτερη σφαγή και συγκεκριμένα των ενήλικων στρατιωτών, γράφει το δημοσίευμα.
--

The Hellenic Information Team

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Ο Έλληνας κυνηγός κλεμμένων αρχαιοτήτων σταμάτησε την δημοπρασία ενός ακόμα Ελληνικού αμφορέα



Ο μελανόμορφος αμφορέας του 5ου αι π.Χ., βρισκόταν κανονικά στον κατάλογο της δημοπρασίας που έχει προγραμματίσει ο Οίκος Christie’s για την Τετάρτη 6 Ιουλίου. Στον ηλεκτρονικό κατάλογο της δημοπρασίας, χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις, σημειώνεται η φράση «το αντικείμενο αποσύρεται», καθώς στο μεταξύ αποκαλύφθηκε πως αποτελεί προϊόν αρχαιοκαπηλείας.

Τον αμφορέα αναγνώρισε ο καθηγητής Χρήστος Τσιρογιάννης, αρχαιολόγος ερευνητής του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, που τα τελευταία χρόνια έχει αφοσιωθεί στον αγώνα για τον εντοπισμό κλεμμένων αρχαιοτήτων.

Η ταυτοποίηση έγινε χάρη σε δύο φωτογραφίες που προήλθαν από τη Δίωξη Αρχαιοκαπηλίας στη Φθιώτιδα το 2007. Η Διεύθυνση Δίωξης Αρχαιοκαπηλίας της ΕΛ.ΑΣ. έδρασε άμεσα, ζητώντας και πετυχαίνοντας την εξαίρεσή του από την προγραμματισμένη δημοπρασία. Τώρα το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ετοιμάζεται να διεκδικήσει τον αμφορέα, ο οποίος κατασκευάστηκε περί το 540 – 530 π.Χ. από αττικό εργαστήριο και έχει ύψος 35 εκατοστά.

Η μια πλευρά του αγγείου εικονίζει έναν γενειοφόρο πολεμιστή να φορά κοντό χιτώνα και περικνημίδες και έναν ακόλουθο να στέκεται μπροστά του, ενώ στην άλλη όψη του εικονίζεται ένας έφιππος με κοντό χιτώνα, ο οποίος κρατά δόρυ στο αριστερό χέρι του.



Πηγή www.ellines.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....