Διυλιστήριο: 01/19/17
ροη αναρτησεων

Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017

Φάμελλος για τα δάνεια σε ΜΜΕ και κόμματα : Προκύπτουν κακουργηματικές ευθύνες«Η Εξεταστική Επιτροπή θα καταλήξει την επόμενη Δευτέρα στο πόρισμα της. Αυτό που υπάρχει αυτήν τη στιγμή είναι η εισήγηση της πλειοψηφίας επί των γεγονότων και όχι επί της απόφασης» είπε μεταξύ άλλων ο Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

«Ουσιαστικά διαπιστώνεται σε ένα κείμενο το οποίο έχει περιθώρια ακόμα επεξεργασίας και θα ολοκληρωθεί η συζήτηση την άλλη Δευτέρα. Το δουλεύουν οι συνάδελφοι από ότι ξέρω ακόμα, δόθηκε η πρώτη ύλη για να είμαι ακριβής στα υπόλοιπα κόμματα για να μην υπάρχει καμία υπόνοια παρανόησης ή ελλιπούς πληροφόρησης, παρότι όλοι στην ίδια αίθουσα ήμασταν και όλοι είχαμε την υποχρέωση να διαβάσουμε όλες τις δανειακές συμβάσεις. Παρά ταύτα το υλικό το πρωτογενές το οποίο θα δουλέψουμε εμείς οι βουλευτές έχει δοθεί για να βοηθηθεί και άλλο η Εξεταστική Επιτροπή. Από τα κείμενα αυτά έχω ήδη δηλώσει ότι προκύπτουν κατά την άποψη μου ευθύνες οι οποίες με βάση την ελληνική νομοθεσία αντιστοιχούν σε κακουργηματικές ευθύνες. Προφανώς αυτό αφορά τις διαδικασίες δανεισμού και τις παραβάσεις τραπεζικών κανόνων όσον αφορά εγγυήσεις, εικονικές εταιρείες που δανειοδοτήθηκαν, απελευθέρωση χρηματικών εγγυήσεων, έμμεση χρηματοδότηση χωρίς εξασφαλίσεις. Δεν είναι ακριβές ότι δεν προκύπτουν ευθύνες και δεν είναι ακριβές ότι αυτό είναι το τελικό πόρισμα. Την άλλη Δευτέρα θα μπορούμε με αξιοπιστία και σοβαρότητα να μιλήσουμε για το που κατέληξε η Επιτροπή» σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας και πρόσθεσε:

«Θεωρώ ότι θα πρέπει να γίνει η απαραίτητη έρευνα από τις εισαγγελικές Αρχές επί των προσώπων που κατέχουν τις θέσεις ευθύνης»

Σχετικά με τις εξελίξεις στο ΔΟΛ ο κ. Φάμελλος ανέφερε ότι «ο ΔΟΛ απασχόλησε ιδιαίτερα την Εξεταστική Επιτροπή και υπήρχαν πάρα πολλά θέματα δανεισμού. Είναι ένα θέμα το οποίο σαφέστατα μπορεί να μπει και στη δημόσια κριτική. Εγώ αυτό που θέλω να πω είναι ότι η κυβέρνηση, ανεξαρτήτως τι πρεσβεύει ο κάθε χώρος είναι υποχρεωμένη να τηρεί τους κανόνες. Οι κανόνες έχουν να κάνουν πρώτον ότι δεν απαλείφεται καμία διαδικασία ευθυνών για το δανεισμό για τη διοίκηση εάν υπάρχουν τέτοιες, μη θεωρηθεί ότι οποιαδήποτε κίνηση οδηγεί στο απυρόβλητο ή καλύπτει με πολιτικούς όρους ευθύνες. Δεν θα υπάρχει καμία κάλυψη… Δεν υπάρχει περίπτωση να δοθούν ξανά πολιτικά συγχωροχάρτια σε παραβάσεις κανόνων που συνέβησαν μέχρι τώρα. Γιατί αυτό που πιθανόν η αντιπολίτευση φαντάζεται ότι το έκανε η ίδια και θα συνεχιστεί δεν θα συνεχιστεί. Εμείς δεν παίζουμε με τους ίδιους κανόνες, τα πράγματα έχουν αλλάξει στην Ελλάδα. Μας υποχρεώνουν και οι κοινωνικές και οι οικονομικές συνθήκες να πάμε διαφορετικά. Το συγκρότημα αν έχει τρόπο να επιλύσει τον δανεισμό του, αν έχει επενδυτή να το εξυγιάνει, αν έχει δυνατότητα να συντηρηθεί η εργασία καλώς θα κάνει να γίνει αυτό, να κρατήσει τους δημοσιογραφικούς και δεοντολογικούς κανόνες».

Στο ερώτημα για το πότε θα κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση σημείωσε ότι «είναι επικίνδυνο να κάνουμε πολιτική με προβλέψεις. Εμείς έχουμε κάνει ότι έπρεπε να κάνουμε. Υπάρχει μία σοβαρή διαφωνία του ΔΝΤ για δύο ζητήματα που έχουν να κάνουν με τα μέτρα εκ των προτέρων και τα εργασιακά. Υπάρχουν προσπάθειες και πιθανόν και από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών για να αρρωστήσει είτε η ελληνική κυβέρνηση είτε η ελληνική κοινωνία…Οι κανόνες δεν μπορούν να τηρούνται μονομερώς στην Ευρώπη».

Ερωτηθείς για το ποιες είναι προτεραιότητες του υπουργείου για το επόμενο διάστημα ο κ. Φάμελλος απάντησε «οι προτεραιότητες δυστυχώς ξεκινούν από τις υποχρεώσεις. Οι υποχρεώσεις είναι δύο τεράστια προβλήματα που έχει η χώρα, τα περιβαλλοντολογικά πρόστιμα, το βιβλίο του ευρωπαϊκού δικαστηρίου είναι γεμάτο από πρόστιμα της Ελλάδας. Είμαστε το 2017 η πρώτη χώρα σε πρόστιμα ενώ εκπροσωπούμε ένα 3% της γεωγραφικής περιφέρειας της Ευρώπης. Να αξιοποιήσουμε δύο μεγάλους άξονες του ΕΣΠΑ, να εντάξουμε στο πρώτο εξάμηνο πάρα πολλά έργα στα στερεά απόβλητα και στα υγρά απόβλητα. Είμαστε σχεδόν στο τέλος του Μεσαίωνα σε ότι αφορά τα απόβλητα στην Ελλάδα» προσθέτοντας ότι «Με 15 ελεγκτές περιβάλλοντος δεν μπορεί να λειτουργήσει μία χώρα».

Πηγή www.enikos.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κύπριοι: Οι πρώτοι Έλληνες που ευχαριστούν την κυβέρνηση! - Μήνυμα ευγνωμοσύνης στο Ν.Κοτζιάτου Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Οι πρώτοι Έλληνες που ευχαρίστησαν την κυβέρνηση και εξέφρασαν ευγνωμοσύνη στο Ν.Κοτζιά για τους χειρισμούς του στα εθνικά θέματα και ειδικότερα στο Κυπριακό ήταν οι Κύπριοι της Διασποράς.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Κοινότητας Γαλλίας και Υπολοίπου Ευρώπης και μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων, Ευαγόρας Μαυρομμάτης, εκ μέρους όλων των Κυπρίων της διασποράς που αντιπροσωπεύει, απέστειλε ευχαριστήρια επιστολή στον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκο Κοτζιά «για την αμέριστη συμπαράσταση και έμπρακτη υποστήριξή του προς τον δοκιμαζόμενο Ελληνισμό της Κύπρου.»

«Κύριε Υπουργέ να ξέρετε ότι ο απανταχού Ελληνισμός σας παρακολουθεί και σας θαυμάζει για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεστε τα υψίστης σημασίας εθνικά θέματα, όπως το Κυπριακό, ιδιαίτερα για όσα έχουν διαδραματιστεί την περασμένη εβδομάδα στη Γενεύη, όπου ένεκα της δικής σας παρέμβασης, κατορθώσαμε να αποφύγουμε καταστροφικές και επικίνδυνες εξελίξεις»

Στην επιστολή εκφράζεται εθνική περηφάνια και εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του κ. Κοτζιά γιατί τελικά είναι ο μόνος που υποστηρίζει με σθένος τα αυτονόητα για να υπάρξει μια βιώσιμη λύση που είναι η εξάλειψη των παραγοντων που προκαλούν το πρόβλημα: Δηλαδή ζητάει την αποχώρηση των στρατευμάτων κατοχής και την κατάργηση των εγγυήσεων και των μονομερών παρεμβάσεων όπως ορίζονταν στην Συνθήκη της Ζυρίχης με βάσει την οποία ιδρύθηκε η Κυπριακή Δημοκρατία.

Αντ'αυτού ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν.Αναστασιάδης είχε συρθεί σε διαπραγματεύσεις χωρίς να έχει εξασφαλίσει τους όρους αυτούς.

Ολόκληρη η επιστολή:

«Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Υπό την ιδιότητά μου ως Προέδρου της Κυπριακής Κοινότητας Γαλλίας και Υπολοίπου Ευρώπης, μέλους της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων, με την παρούσα, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την αμέριστη συμπαράσταση και έμπρακτη υποστήριξή σας προς τον δοκιμαζόμενο Ελληνισμό της Κύπρου, εκ μέρους όλων των Κυπρίων της διασποράς που αντιπροσωπεύω.

Κύριε Υπουργέ, να ξέρετε ότι ο απανταχού Ελληνισμός σας παρακολουθεί και σας θαυμάζει για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεστε τα υψίστης σημασίας εθνικά θέματα, όπως το Κυπριακό, ιδιαίτερα για όσα έχουν διαδραματιστεί την περασμένη εβδομάδα στη Γενεύη, όπου ένεκα της δικής σας παρέμβασης, κατορθώσαμε να αποφύγουμε καταστροφικές και επικίνδυνες εξελίξεις.

Με εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό σας, παρακολουθούμε με αγωνία την πορεία των διαπραγματεύσεων και αισθανόμαστε ότι με εσάς στο πηδάλιο θα περιφρουρηθούν τα συμφέροντα του ελληνισμού έναντι της αδιάλλακτης και επεκτατικής πολιτικής της Τουρκίας.

Προσδοκούμε στην θετική έκβαση των συνομιλιών μέχρι την τελική δικαίωση του ελληνισμού της Κύπρου, που συνίσταται στην αποχώρηση των στρατευμάτων κατοχής και την κατάργηση των εγγυήσεων και των επεμβατικών δικαιωμάτων της Τουρκίας στη Μεγαλόνησο, γεγονός που ελπίζουμε ότι θα «φρενάρει» και τις παράλογες τουρκικές απαιτήσεις στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου.

Εκφράζοντας τη θερμή μας συμπαράστασή σας ευχόμαστε κουράγιο και δύναμη στη δύσκολη αυτή αποστολή σας.

Με σεβασμό και εθνική περηφάνια για το πρόσωπό σας

Ευαγόρας Μαυρομμάτης»

Πηγή www.pronews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

O ISIS απειλεί να κατεδαφίσει την Αγιά Σοφιά - «Θα φέρουμε την Τουρκία στον δρόμο του Αλλάχ»Ένα νέο βίντεο προπαγάνδας έδωσε στη δημοσιότητα το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Στο βίντεο στρέφεται κατά των χριστιανικών πληθυσμών της Τουρκίας και μάλιστα απειλεί πως θα κατεδαφίσει τον ναό της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, ενώ για ακόμα μια φορά μετά την επίθεση του ISIS με τον Αμπτούλκαντιρ Μασαριποφ στο κλαμπ Reina την Πρωτοχρονιά, οι τζιχαντιστές της οργάνωση στρέφονται κατά της Τουρκίας την οποία κατηγορούν πως έχει «παραστρατήσει από τον δρόμο του Αλλάχ» και πως γι’ αυτό το λόγο θα την εντάξουν στο Χαλιφάτο τους ώστε να την επαναφέρουν στον σωστό δρόμο.

Παράλληλα, το βίντεο προειδοποιεί, ξανά, την Τουρκία να σταματήσει την ανάγνωση του Κορανίου μέσα στην Αγία Σοφία γιατί κάτι τέτοιο είναι ανεπίτρεπτο.

Υπενθυμίζεται πως ήδη από τον περασμένο Αύγουστο, το Ισλαμικό Κράτος μέσα από το περιοδικό προπαγάνδας του Dabiq καλεί όλους όσοι εντάσσονται στις τάξεις τους να επιτεθούν στους Χριστιανούς και την Ελληνορθόδοξη Εκκλησία καλώντας τους να «σπάσουν το σταυρό».

Πηγή www.topontiki.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Έρχονται ο νεοφιλελεύθεροι φεύγουν οι Καραμανλικοί - Τα βρήκαν Μητσοτάκης - Σκυλακάκης

Οι ανακατατάξεις στο πολιτικό φάσμα συνεχίζονται. Μετά τις αποχωρήσεις βουλευτών από το Ποτάμι και την προσχώρησή τους στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, το κόμμα του Στ.Θεοδωράκη μετρά μια ακόμη απώλεια.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha, η Δράση του Θεόδωρου Σκυλακάκη αναμένεται να προσχωρήσει στη Νέα Δημοκρατία.

Σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο, υπήρξαν επαφές μεταξύ των δύο πλευρών, με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη έπειτα από συνομιλίες με τους συνεργάτες του να αποφασίσει πως η σχετική ανακοίνωση θα γίνει αύριο.

Πηγή www.real.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Να σπάσουμε τον πάγο!..

    Η πιό μεστή πολιτική κουβέντα ακούστηκε μετά από πολύ καιρό χθες, και ήταν η εξής:
" Αυτό το πολιτικό σύστημα δεν πέφτει από τα μέσα, πέφτει από τα έξω ",
..υπονοώντας βεβαίως πως μόνο με μία επαναστατική διαδικασία -όποιου είδους- μπορεί να ανακοπεί η πορεία προς την καταστροφή, την πλήρη εξάρτηση και τον τελικό
θρίαμβο της παγκοσμιοποίησης.

Πράγματι το σύστημα είναι τόσο ισχυρό εσωτερικά, που αν τυχόν κανείς προσπαθήσει μιμούμενος τις δικές του δομές και νόρμες να το αντιπαλέψει, έχει ηττηθεί εκ προοιμίου.
Γιατί το σύστημα έχει τέτοιους και τόσους μηχανισμούς που σε αφομοιώνουν σταδιακά μεν αλλά εντελώς,
..αν παραδεχτείς, αν δεχτείς να ακολουθήσεις έστω και έναν τρόπο του, μία δομή του, μία λειτουργία του.
Δεν παλεύεται λοιπόν "από τα μέσα", χρησιμοποιώντας τα μέσα του και τους "νόμους" του.
Μπορεί να πέσει μόνον απ' τα έξω, με διαδικασίες και τρόπους και συλλογικούς σχηματισμούς που προϋποθέτουν ρήξη, άρα επαναστατικούς.

Τώρα. Τα διάφορα εμπριμέ περί βίας και λοιπών εκφοβισμών είναι για τα πανηγύρια.
Η βία που ασκείται τώρα εν μέσω τάχα "δημοκρατίας" είναι πολλαπλάσια από όση θα αναγκαζόταν έστω να χρησιμοποιήσει μία λαϊκή επανάσταση (κάνοντας και χρήση του δικού τους επιχειρήματος "δεν μπορούσαμε να κάνουμε αλλιώς"), στο κάτω-κάτω για όφελος του λαού και όχι για όφελος των λίγων όπως γίνεται σήμερα.
Και όταν λέμε "βία" δεν εννοούμε οπωσδήποτε την σωματική, την φυσική βία.
Μπορούμε να εννοούμε την ψυχολογική, την ηθική εκείνη βία που θα εξαναγκάσει το σύστημα και τους τριακόσιους του να δράσουν ενάντια στην θέλησή τους,
..η οποία θέλησή τους βεβαίως δεν έχει καμία σχέση με το καλό του λαού, αλλά στρέφεται πάντα υπέρ του καλού των μεγάλων και πολυεθνικών επιχειρήσεων, των τραπεζών, του πλούτου, και του ίδιου του συστήματος.

Άλλωστε εξ ορισμού επανάσταση σημαίνη ρήξη.
Και η ρήξη είναι πάντοτε μία διαδικασία που απαιτεί μία βεβιασμένη επιτάχυνση κάποιας εξέλιξης που αργεί ή κωλυσιεργεί,
..είτε αυτή είναι το σπάσιμο του πάγου κάτω από το βάρος της πατούσας μας πριν αυτός λοιώσει -αν λοιώσει-, είτε το σπάσιμο ενός σαθρού και καταδυναστευτικού για τον λαό status quo.

Το καλό είναι πως η δική μας κοινωνία ψηφίζοντας πριν ενάμισυ χρόνο 62% "ΟΧΙ" στο δημοψήφισμα,
..στάθηκε έμμεσα αλλά σαφέστατα στο πλευρό της ρήξης.
Άσχετο του άν μετά από δύο μήνες αισχρά και οικτρά προδομένη από τους τάχα ηγέτες εκείνου του ΟΧΙ, έχασε τον προσανατολισμό της και ψήφισε αλλ' αντ' άλλων.
Πιθανολουγούμε πως σήμερα, μετά από ενάμισυ ακόμη χρόνο αισχρής προδοσίας,
..το ποσοστό της κοινωνίας που στέκεται στο πλευρό μιάς ενδεχόμενης ρήξης θα είναι πολύ μεγαλύτερο απο 62% ( αν τολμήσει ποτέ το σύστημα να ξανακάνει δημοψήφισμα).

Με αυτή την έννοια η κουβέντα που ξεστόμισε χθες σε ιντερνετική τηλεοπτική της συνέντευξη η πρώην Πρόεδρος της Βουλής,
..αποκτά ιδιαίτερη πολιτική βαρύτητα,
..πιάνει και απηχεί τον παλμό της κοινωνίας,
..και αποτελεί ένα λιτό αλλά μεστό μανιφέστο αλλαγής πολιτικής πορείας που απαιτείται,
..για την αποκατάσταση του Συντάγματος, της δημοκρατίας, και της εθνικής κυριαρχίας.

Ας μην είμαστε στενόμυαλοι.
Όταν ο λόγος είναι σωστός και δεν προέρχεται από μνημονιακά-συστημικά χείλη,
..πρέπει να τον αποδεχόμαστε και να τον προωθούμε.
Το συμφέρον μας είναι κοινό.
Κοινές ας είναι κι οι ιδέες μας,
..κι οι αγώνες μας!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Φεύγει από Eurobank και Τράπεζα Κύπρου λόγω υπουργοποίησής του στην κυβέρνηση Τραμπ ο Γ.Ρος!Φεύγει από Eurobank και Τράπεζα Κύπρου λόγω υπουργοποίησής του στην κυβέρνηση Τραμπ ο Αμερικανός μεγαλοεπενδυτής, Γουίλμπουρ Ρος, ο οποίος αναμένεται να αναλάβει τη θέση του υπουργού Εμπορίου των ΗΠΑ.

Μάλιστα, ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι θα παραιτηθεί από δεκάδες θέσεις που κατέχει και ότι θα πουλήσει εντός 180 ημερών τα περισσότερα περιουσιακά του στοιχεία.

Οπως αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, με τη συμφωνία δεοντολογίας που υπέγραψε ο Ρος δεσμεύεται, μεταξύ άλλων, να πουλήσει τη συμμετοχή του στο ομώνυμο επενδυτικό ταμείο WL Ross private equity funds.

Το ταμείο αυτό έχει κάνει επενδύσεις σε επιχειρήσεις εκτός των ΗΠΑ, όπως στην Eurobank, την Τράπεζα Κύπρου και την κινεζική Huaneng Group, μία κρατική εταιρεία παραγωγής ενέργειας. Ο Ρος θα παραιτηθεί, επίσης, από τις θέσεις που έχει στην Τράπεζα Κύπρου και στη Nexeo.

Στη δήλωση της οικονομικής του κατάστασης, που υπέβαλε στην αμερικανική ομοσπονδιακή υπηρεσία κυβερνητικής δεοντολογίας, ο Ρος ανέφερε περιουσιακά στοιχεία αξίας άνω των 336 εκατ. δολαρίων, που δεν αντανακλούν τη συνολική καθαρή περιουσιακή του θέση, η οποία εκτιμάται από το Bloomberg στα 2,9 δισ. δολάρια.

Η ομοσπονδιακή υπηρεσία δημοσίευσε τη δήλωση οικονομικής κατάστασης του Ρος χθες, μία ημέρα πριν από την ακρόασή του στη Γερουσία, η οποία πρέπει να εγκρίνει τον διορισμό του. Η πώληση της συμμετοχής του στο WL Ross private equity funds προβλέπεται να γίνει εντός 180 ημερών από την έγκριση του διορισμού του από τη Γερουσία.

Στη συμφωνία δεοντολογίας η οποία εγκρίθηκε από την αρμόδια Ομοσπονδιακή Υπηρεσία, ο μεγαλοεπενδυτής ανέφερε ότι θα διατηρήσει τις επενδύσεις του στον κλάδο των μεταφορών και των δανείων για αξιοποίηση ακινήτων, ενώ δεσμεύθηκε να απέχει από τη λήψη αποφάσεων για θέματα, στα οποία εμπλέκονται οι επενδύσεις αυτές, για όσο διάστημα τις διατηρεί.

Ο Ρος αποκάλυψε στην 57σέλιδη δήλωσή του ότι έχει μετοχές στην Apple και τη Boeing και λογαριασμούς σε μετρητά, με συνολικό ύψος μεγαλύτερο από τα 150 εκατ. δολάρια. Όπως προκύπτει από τη συμφωνία δεοντολογίας, θα παραιτηθεί από τις θέσεις που κατέχει σε 38 φορείς, στους οποίους περιλαμβάνεται η Ivesco, που εξαγόρασε την WL Ross το 2006, καθώς και επτά θυγατρικές της.

Ο Ρος θα παραιτηθεί από την Exco Resources και 29 άλλα επενδυτικά ταμεία και φορείς, στους οποίους έχει οικονομική συμμετοχή, ενώ θα διατηρήσει μία συμμετοχή σε επτά από αυτά, περιλαμβανομένων των ταμείων που επενδύουν στη ναυτιλία. Θα διατηρήσει, επίσης, συμμετοχές σε αρκετά άλλα ταμεία, αλλά δεν θα συμμετέχει «προσωπικά και ουσιαστικά» σε αποφάσεις που έχουν σχέση με τους φορείς αυτούς.

Πηγή www.pronews.gr

http://www.diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....