Διυλιστήριο: 02/16/15
ροη αναρτησεων

Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2015

τα αποκαλυπτήρια των καταχθόνιων…Δεν μου αρέσουν καθόλου οι συνωμοσιολογίες. Αλλά συμβαίνει στις μέρες μας η πραγματικότητα να βρίσκεται πολύ πιο μπροστά απ’ την οποιαδήποτε συνωμοσιολογία. Τόσο που κάποιοι να λένε ότι οι σκοτεινοί αρχιτέκτονες του διεθνούς εγκληματικού συνδικάτου έχουν πάρει τη δουλειά των αγγέλων του σκότους και τους έχουν καταδικάσει σε ανεργία.

Γεγονός που σημαίνει ότι ο φόβος μήπως κάποιοι μας κατηγορήσουν ως συνωμοσιολόγους δεν πρέπει να μας κάνει να κλείνουμε τα μάτια μας και τ’ αυτιά μας μπροστά στην πραγματικότητα.
Η διαχρονική, για παράδειγμα, πραγματικότητα μας λέει, ότι η Ορθοδοξία βρίσκεται στο στόχαστρο των σκοτεινών δυνάμεων τόσο της Ανατολής, όσο και της Δύσης. Ιδιαίτερα μάλιστα στις μέρες μας είναι απροκάλυπτη η σταδιακή υπονόμευση και ασφυκτική απομόνωση της Ρωσίας. Τη στιγμή, που η συμπόρευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη Ρωσία θα μπορούσε να δημιουργήσει μια πανίσχυρη αυτοκρατορία. Πράγμα βεβαίως, που σε καμιά περίπτωση δεν συμφέρει στις ΗΠΑ και στους όπισθεν αυτής αρχιτέκτονες των περισσότερων παγκόσμιων εγκλημάτων.

Την άποψη της καταδρομής εναντίον της Ορθοδοξίας ενισχύει και επιλεκτική καταστροφή, στα Βαλκάνια της ορθόδοξης Σερβίας. Καταστροφή, στην οποία παρείχε διευκολύνσεις και η σημιτική Ελλάδα. Παρότι για όσους μπορούν να μελετούν τα «σημεία των καιρών» την καταστροφή της ορθόδοξης Σερβίας ήταν ολοφάνερο ότι θα επακολουθούσε και η καταστροφή της ορθόδοξης Ελλάδας.

Βέβαια στην περίπτωση της Ελλάδας θα φαινόταν παράλογο να διεξαχθούν πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον της εκ μέρους του ΝΑΤΟ. Παρότι και ως προς αυτή την παράμετρο δεν παραλείπουν να χρησιμοποιούν την «σύμμαχό» μας Τουρκία, από καιρού εις καιρόν, για να μας εκβιάζουν. Γι’ αυτό, προκειμένου να φτάσουν στην καταστροφή μας επέλεξαν, αντί του οπλικού, τη συνταγή του οικονομικού πολέμου. 

Αποτέλεσμα του οποίου είναι τα «σημεία και τέρατα» που ζούμε και βλέπουμε στις μέρες μας. Οπότε ολοένα και περισσότερο αποκαλύπτεται το σατανικό δολοφονικό σχέδιο εναντίον της πατρίδας μας και του λαού μας. Γεγονός που έκαμε και τους πλέον εύπιστους και αφελείς Έλληνες να καταλάβουν ότι το τυραννικό καθεστώς των μνημονιακών κυβερνήσεων δεν ήταν το αναγκαίο κακό, όπως προσπαθούσαν να μας το παρουσιάσουν, προκειμένου να ξεπεράσουμε την οικονομική κρίση. Αλλά ότι η «οικονομική κρίση» και το δόλιο χρέος ήταν ο Δούρειος Ίππος, που επινόησαν, προκειμένου να μας παγιδεύσουν και να μεθοδεύσουν την καταστροφή μας.

Βέβαια η τωρινή κυβέρνηση, για διπλωματικούς λόγους μιλάει, στην προκειμένη περίπτωση, για λάθος πρόγραμμα, που εφαρμόστηκε εκ μέρους της τρόικας. Αλλά η πραγματικότητα φωνάζει ότι δεν πρόκειται για λάθος. Πρόκειται για την εφαρμογή ενός προσχεδιασμένου και προμελετημένου δολοφονικού εκ μέρους του διεθνούς εγκληματικού συνδικάτου σε βάρος μας σχεδίου. Το οποίο αποκαλύπτεται ολοένα και περισσότερο τώρα, που τα ηνία της χώρας πέρασαν από τα χέρια των εγκάθετων και πειθήνιων εφιαλτών στα χέρια ανθρώπων, που αρνούνται να υπηρετήσουν το δολοφονικό τους σχέδιο.

Η τωρινή κυβέρνηση κατέστησε σαφές, για παράδειγμα, ότι το μνημονιακό καθεστώς, με το μη βιώσιμο χρέος είναι αδιέξοδο και καταστροφικό. Αλλά αυτοί αδυσώπητα επιμένουν να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας. Που σημαίνει να παραμείνουμε ως, ιδανικοί αυτόχειρες, δέσμιοι στο σχέδιο καταστροφής, που χάλκευσαν σε βάρος μας. Η κυβέρνηση, λέει ότι είναι υποχρεωμένη να εκτελέσει την εντολή, που της έδωσε ο λαός. Αλλά εκείνοι απαντούν ότι και αυτοί είναι υποχρεωμένοι να εκτελέσουν την εντολή, που τους έδωσαν οι δικοί τους λαοί.

Και μπαίνει το ερώτημα: Υπάρχει σήμερα κάποιος λαός, που θα μπορούσε να δώσει εντολή στην κυβέρνησή του να δολοφονήσει έναν άλλο λαό; Γιατί τέτοιου είδους εντολές δίνει μόνο το συνδικάτο του διεθνούς εγκλήματος στις αλληλέγγυες με αυτό κυβερνήσεις. Όπως συνέβαινε μέχρι τώρα και με τις μνημονιακές κυβερνήσεις. Αλλά και αν ακόμη υποτεθεί ότι υπάρχει ένας τέτοιος απάνθρωπος λαός, εμείς σε καμιά περίπτωση δεν θα μπορούσαμε να δεχτούμε την εγκληματική του αυτή επιλογή. Όπως δεν αποδεχτήκαμε και το εγκληματικό όργιο των Γερμανών ναζί στα χρόνια της κατοχής. Πολύ περισσότερο αφού, στην τωρινή συγκυρία, αντί, για μια Ευρώπη των νεοναζί, θέλουμε μια Ευρώπη, πριν απ’ όλα, δημοκρατική. Ή μήπως δεν μας φτάνουν οι δυο προηγούμενοι καταστροφικοί παγκόσμιοι πόλεμοι εκ μέρους της ναζιστικής Γερμανίας!…

Εγκαλούν, μάλιστα, τον κ. Τσίπρα, επειδή επιμένει να μένει πιστός στα όσα υποσχέθηκε προεκλογικά, αντί να εκτελεί τα όσα αυτοί του κανοναρχούν εκβιαστικά. Τη συνταγή, δηλαδή της απατεωνιάς και της προδοσίας, που εκτελούσαν οι προηγούμενοι απατεώνες και εφιάλτες πολιτικοί.

Και, για να αναγκαστούμε άρον-άρον να εκτελέσουμε τις απάνθρωπες εντολές τους ξεσηκώθηκε εναντίον μας η πολυκέφαλη Λερναία Ύδρα του διεθνούς τοκογλυφικού συνδικάτου. Με τους «οίκους αξιολόγησης» (=υπονόμευσης) και τους μιντιακούς και πολιτικούς εντολοδόχους τους. Έβγαλαν τα «φιλελληνικά» και «συμμαχικά» προσωπεία τους και μας αποκάλυψαν τα αποκρουστικά μισελληνικά πρόσωπα τους. Και χτυπούν απ’ όλες τις πλευρές το «καλυβάκι» της Ελλάδας.

Και βέβαια στην ίδια συχνότητα κινούνται και οι «πολύτιμοι υπηρέτες» τους, οι ντόπιοι γερμανοτσολιάδες. Οι οποίοι μας λένε ότι είμαστε καταδικασμένοι να επιλέξουμε ανάμεσα στη ρήξη ή την κωλοτούμπα. Κι αυτό όχι βέβαια, επειδή είναι προφήτες, αλλά επειδή γνωρίζουν το σατανικό δολοφονικό σχέδιο, του οποίου υπήρξαν συνειδητοί κοινωνοί και ασυνείδητοι εκτελεστές. Και εμμέσως, πλην σαφώς, υπαγορεύουν στην κυβέρνηση ν’ ακολουθήσει το δρόμο της απάτης και της προδοσίας!…

Και το πλέον τραγικό και οξύμωρο είναι ότι την πραγματοποίηση του δολοφονικού αυτού σχεδίου σε βάρος του ελληνισμού και της ορθοδοξίας υποστηρίζουν και κάποιοι κληρικοί και μάλιστα σούπερ -ορθόδοξοι δεσποτάδες…

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΜΟΜΑ: Οι εξαγγελίες "προσγειώθηκαν" στα Κουφονήσια

Στα ...Κουφονήσια ...προσγείωσε την ...ΜΟΜΑ ο υφυπουργός Άμυνας - απόστρατος υποστράτηγος- Nίκος Τόσκας! Η εντυπωσιακή εξαγγελία του Υπουργού Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου περί επανασύστασης της ΜΟΜΑ, προσέκρουσε, όπως ήταν αναμενόμενο, στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία περί ανταγωνισμού και οι φιλοδοξίες περί ανάληψης τεχνικών έργων κλπ ανά την Ελλάδα, ''ψαλιδίζονται'' στα απολύτως απαραίτητα κοινωνικής σημασίας τεχνικά έργα, που κατα πάγια πρακτική πάντα αναλαμβάνουν τοπικά οι Ένοπλες Δυνάμεις.


Την πραγματική διάσταση φαίνεται να δίνει ο κ. Νίκος Τόσκας όταν ρωτήθηκε σχετικά από τον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι:

Δημοσιογράφος :Υπήρξε μια παρεξήγηση και σχετικά με την επανασύσταση της ΜΟΜΑ. Δεν ξέρω αν έχετε εικόνα...
Τόσκας: ''Υπάρχουν, λόγω της γεωγραφικής διαμόρφωσης της χώρας μας, μικρά νησιά, υπάρχουν ορεινές περιοχές, στις οποίες το οδικό δίκτυο ή τα γεφύρια είναι σε αθλία κατάσταση, γιατί και λεφτά δεν υπάρχουν, αλλά και γιατί εγκαταλείφθηκαν κάποιες περιοχές. Η ΜΟΜΑ θα επανασυσταθεί, όχι με τη μορφή που είχε τότε, γιατί τώρα υπάρχουν και δεσμεύσεις με την ΕΕ: Για παράδειγμα δεν μπορείς να μπεις σε διαγωνισμούς, όταν υπάρχουν δεσμεύσεις. Όμως, μπορείς να πας να φτιάξεις ένα δρόμο στα Κουφονήσια, σε ένα μικρό χωριό ή στις Οινούσες ή στην Πίνδο. Τέτοια έργα, με αυτεπιστασία, όπως λένε οι μηχανικοί, μπορούν να αναληφθούν''.


Για τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία

Επίσης αρκετα συγκρατημένος εμφανίστηκε ο κ. Τόσκας ως προς την εξαγγελία του Αναπληρωτή υπουργού κ. Κ. Ησυχου από την Βουλή, κατά την συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων, περί διάθεσης ''μέρους της υγειονομικής υποδομής των Ενόπλων Δυνάμεων'' στις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες:
''Νομίζω ότι έχει ιδιαίτερη αξία να τονίσουμε ότι αυτή η νέα Κυβέρνηση και η νέα πολιτική ηγεσία στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας θέτει ως βασική προτεραιότητα τον κοινωνικό ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων σε συνθήκες φτωχοποίησης και ανθρωπιστικής κρίσης του ελληνικού λαού. Γι’ αυτό έχει τεράστια σημασία η μεγάλη και αποτελεσματική υγειονομική υποδομή που διαθέτουν οι ένοπλες δυνάμεις και μέρος αυτής της υποδομής πρέπει να τεθεί στις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, σε αυτούς που σήμερα δεν έχουν τη δυνατότητα, δεν μπορούν να ονειρευτούν ή να οραματιστούν ότι μπορούν να επισκεφτούν ένα γιατρό στο κοντινότερο νοσοκομείο'', είχε πει στις 9/2 ο κ. Ησυχος.
Ο κ. Τόσκας είπε στον Σκάι ότι ''τα στρατιωτικά νοσοκομεία ΗΔΗ είναι ανοιχτά στον κόσμο''...Συγκεκριμένα είχε τον εξής διάλογο:
Δημοσιογράφος: (...) θα ανοίξετε τα στρατιωτικά νοσοκομεία στον κόσμο.
Τόσκας: ''Τα στρατιωτικά νοσοκομεία ΗΔΗ είναι ανοιχτά στον κόσμο, εξυπηρετούν ένα μεγάλο μέρος του ΕΟΠΠΥ, είναι συνδεδεμένα στο σύστημα διακίνησης ασθενών και κάνουν και συγκεκριμένες διευκολύνσεις, περιθάλπτουν τραυματίες με ειδικά τραύματα, όπως εγκαύματα. Είναι ανοιχτό, θα το ξαναδούμε, όπου μπορεί να ανοίξει περισσότερο το σύστημα, θα το δούμε''.
Άλλα κύρια σημεία της συνέντευξης ήταν :

· «Ξεκινάς από το ηθικό πάντα. Γι αυτό ήταν το πρώτο μέτρο», αιτιολόγησε την απόφαση βελτίωσης των αποδοχών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων

·
 Εξοπλιστικά προγράμματα: 

 «Προτεραιότητά μας είναι να συντηρηθεί το πανάκριβο υλικό που έχει συσσωρευτεί και το οποίο σε ένα μεγάλο μέρος είναι ασυντήρητο».
· Δεν προβλέπονται αλλαγές στη στρατιωτική θητεία εάν δεν αλλάξει η δομή των Ενόπλων Δυνάμεων, κάτι που περιλαμβάνει και καταργήσεις υπαρχόντων στρατοπέδων σε ορισμένες περιοχές της χώρας. «Δεν μπορεί να έχουμε χαμηλή επάνδρωση στον Έβρο και στα νησιά, δεν μπορεί να έχουμε μεγάλο κόστος, λειτουργικό κόστος σε όλη την Ελλάδα και να έχουμε μονάδες εκεί που δεν χρειάζονται. Ναι, θα κλείσουν στρατόπεδα».

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ένταλμα σύλληψης για τις τηλεφωνικές υποκλοπές σε βάρος του Καραμανλή - ΤΩΡΑ


Ρεπορτάζ: Άννα Κανδύλη

Ένταλμα σύλληψης για τον Αμερικανό πρώην υπάλληλο της πρεσβείας των ΗΠΑ William B. που, σύμφωνα με την έως τώρα έρευνα των δικαστικών αρχών, είναι ο πρωταγωνιστής στο μεγάλο σκάνδαλο υποκλοπών τηλεφωνημάτων τόσο του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή όσο και μελών της κυβέρνησής του, εξέδωσε, πριν από λίγο, ο ανακριτής Δημήτρης Φούκας που χειρίζεται την υπόθεση.

Από τα στοιχεία που έχουν έως τώρα συγκεντρωθεί, προκύπτει, σύμφωνα με πληροφορίες, πως ο 65χρονος ήταν αυτός που αγόρασε από τον Πειραιά τα καρτοκινητά-σκιές και πως πηγαινοερχόταν στις ΗΠΑ το επίμαχο διάστημα που γίνονταν οι υποκλοπές, έως τον Μάρτιο του 2005 δηλαδή.

Το καλοκαίρι, ο δικηγόρος του είχε έρθει σε επαφή με τον κ. Φούκα, προκειμένου να τον ενημερώσει ότι ο πελάτης του πρόκειται να προσέλθει και να συνεργαστεί με την ανάκριση, δίνοντας ενδεχομένως χρήσιμες πληροφορίες. Ωστόσο, αυτό δεν έγινε. Έκτοτε, ο ανακριτής συγκέντρωσε και άλλα στοιχεία, τα οποία οδήγησαν στον εντοπισμό κτιρίου στα νότια προάστια όπου είχε τοποθετηθεί κεραία από τους δράστες των υποκλοπών και προφανώς ήταν το «στρατηγείο» τους. Στο ίδιο σημείο, μάλιστα, φαίνεται να λειτουργούσε στο παρελθόν και δεύτερη κεραία, η οποία ήταν, όπως εκτιμάται, κεραία υποδοχής πληροφοριών.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μα πού ακουμπήσαμε την λογική;..

    Είπαμε.
Πολιτική, σημαίνει διπλωματία, συμβιβασμό και ''πολιτική''.
Μέχρις ενός σημείου όμως!
Μετά αρχίζει η κοινή λογική, και τα σκυλιά δεμένα!

Βάσει ποιάς κοινής λογικής θα πρέπει να καλοπιάσουμε την παράταξη που αποδοκίμασε ο λαός για τα εγκλήματά της, πριν από λιγότερο από έναν μήνα,
..ή τους δανειστές-τοκογλύφους που ξέρουν να διαπραγματεύονται μόνον με απειλές και εκβιασμούς;
Πώς είναι δυνατόν να προσφέρει η νέα κυβέρνηση στούς πολίτες το πικρό ποτήρι της επιβράβευσης οποιουδήποτε φερέφωνου πολιτικού, που τόσα χρόνια τώρα ψήφιζε ''ναι, σε όλα'',
..κι αυτό το ''όλα'' ήταν μόνον η εξαθλίωση του ελληνικού λαού;
Δηλαδή θα περάσουμε από την εποχή του δανειστή-υπογραφέα Πράξεων Νομοθετικού
Περιεχομένου, στην εποχή ενός (οποιουδήποτε) τζουτζέ της τρόϊκας;
Και τί σχέση μπορεί να έχει αυτό με την κοινή λογική,
..αλλά και με την κραυγή του κόσμου όπως αυτή εκφράστηκε μέσα απ' τις εκλογές;

Δεν έχει καμία σημασία ότι ο θεσμός του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι αυτή την στιγμή διακοσμητικός.
Δεν είναι καθόλου διακοσμητικός όμως ο συμβολισμός που θα φέρει η εκλογή τούτου ή του άλλου προσώπου.
Και στις μέρες μας οι συμβολισμοί είναι πανίσχυροι.
Είναι δήλωση σεβασμού της λαϊκής βούλησης.
Είναι δήλωση προθέσεων.
Είναι δήλωση πίεσης και επιμονής στις διαπραγματεύσεις που γίνονται.
Είναι δήλωση αυτοσεβασμού για όσους και για όποιους αγώνες δώσαμε.

Καιρός να πρυτανεύσει η λογική έναντι οποιασδήποτε πολιτικής ''λείανσης''.
Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να ολοκληρώσει αυτό που ο λαός ξεκίνησε με την ψήφο του.
Άλλωστε υπάρχουν αρκετοί σοβαροί και όχι σοβαροφανείς αντιμνημονιακοί άνθρωποι πολύ υψηλού πνευματικού επιπέδου, αχρωμάτιστοι και ακομμάτιστοι,
..που θα ήταν τιμή για οποιαδήποτε χώρα να τους έχουν στην διακοσμητική έστω θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Περιμένουμε και ελπίζουμε σωστές κινήσεις,
..από μία λαϊκή κυβέρνηση μεγάλης αποδοχής.
Αλλοιώς,
..θα σημειωθεί η πρώτη ρήξη με το λαϊκό κοινό συναίσθημα!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Βόμβα στα θεμέλια της γερμανικής δημοσιογραφίας - Οι αγορασμένοι δημοσιογράφοι της Γερμανίας!

Ο πρώην αρχισυντάκτης της FAZ αποκαλύπτει πώς πολιτικοί, μυστικές υπηρεσίες και τραπεζίτες καθοδηγούν τα ΜΜΕ στη χώρα του.Του Γιάννη Κριτσαντώνη


Βόμβα στα θεμέλια της σύγχρονης γερμανικής δημοσιογραφίας αποτελεί το βιβλίο του πρώην αρχισυντάκτη της Frankfurter Allgemeine Zeitung Ούντο Ούλφκοτε,

«Τα δύο τρίτα των δημοσιογράφων στη Γερμανία είναι εξαγοράσιμοι», «Οι πεμπτοφαλαγγίτες των ΗΠΑ», «Το παραμύθι της Μέρκελ -Έτσι ψεύδεται η καγκελαρία στον λαό», «Πώς λαδώθηκα από εταιρεία πετρελαιοειδών», «Δημοσιογραφικά ταξίδια και φοροαπάτες», «Πώς πληρώνονται οι βίλες στην Τοσκάνη», «Πίσω από τη FAZ υπάρχει ένα διεφθαρμένο κεφάλι» και «Αγόρασε κι εσύ έναν δημοσιογράφο, μπορείς!»... Αυτοί είναι κάποιοι χαρακτηριστικοί τίτλοι από κεφάλαια του βιβλίου, που δείχνουν τη σαπίλα του σημερινού δημοσιογραφικού κατεστημένου στη Γερμανία, των ανθρώπων που μας κουνούν το δάχτυλο και απαξιώνουν καθημερινά τη χώρα μας με πληρωμένα «ρεπορτάζ».

Ο επί δεκαεφτά χρόνια αρχισυντάκτης μιας από τις μεγαλύτερες γερμανικές εφημερίδες αποφάσισε να δώσει στη δημοσιότητα δεκάδες μεγάλα ονόματα (και πρώτα πρώτα το... δικό του) και άλλα μικρότερα εν ενεργεία συναδέλφων του, της τηλεόρασης, εφημερίδων και περιοδικών, που κατέχουν σήμερα σημαντικές θέσεις, ασκώντας όχι μόνο «αγορασμένη δημοσιογραφία», αλλά και φοροδιαφυγή, αφού, όπως αναφέρει, «αρκετοί από αυτούς έχουν πολυτελείς βίλες στην Τοσκάνη, αδήλωτες στη γερμανική εφορία, μια και έχουν σπόνσορες μεγάλες εταιρείες. Εταιρείες που τους πληρώνουν με 5.000, 70.000 και 15.000 ευρώ για να γράψουν ένα καλό κομμάτι ανάλογο με τα συμφέροντά τους ή ακόμα και να κάνουν ανοιχτά ένα καλό PR (σ.σ.: Public Relations/δημόσιες σχέσεις) μέσω των εντύπων τους ή του τηλεοπτικού φορέα στον οποίο εργάζονται», αναφέροντας στο θέμα αυτό και τον σημερινό παρουσιαστή του κεντρικού δελτίου της ZDF, Κλάους Βέμπερ.


Γιούνκερ: Οι Ευρωπαίοι δεν καταλαβαίνουν τις αποφάσεις της ΕΕ!

Στην αρχή του βιβλίου ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η απάντηση που δίνει ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ όταν ο Ούντο Ούλφκοτε τον ρωτά «πώς γίνεται τα κορυφαία μας ΜΜΕ να δοξάζουν το ευρώ και το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ εκατομμύρια πολίτες της ΕΕ στέκονται διατακτικά απέναντι της;». Η απάντηση που παίρνει από τον σημερινό πρόεδρο της Κομισιόν είναι αποκαλυπτική, αλλά και εξωφρενική, καθώς ο κ. Γιούνκερ απαντά ως... άλλος μάγειρας: «Παίρνουμε μια απόφαση και τη βάζουμε σ' ένα κλειστό δωμάτιο. Την αφήνουμε αρκετές μέρες να ωριμάσει και να δούμε τι θα γίνει. Αν μέχρι τότε δεν υπάρξει καμία κραυγή ή... επανάσταση -άλλωστε, οι περισσότεροι δεν καταλαβαίνουν τι αποφασίσαμε-, τότε τη βγάζουμε και τη σερβίρουμε κομμάτι κομμάτι, βήμα βήμα, μέχρι να μην υπάρχει πλέον επιστροφή»...

Εντύπωση προκαλεί επίσης ένα ολιγόλογο σημείωμα, συγγραφέα και εκδότη, στο εσώφυλλο, όπου αναφέρονται τα στοιχεία του βιβλίου (έκδοση, ημερομηνία, εκτύπωση, τιράζ κ,λπ.), όπου αναφέρουν χαρακτηριστικά τα εξής: «...Οι πληροφορίες που δημοσιεύονται είναι επεξεργασμένες και ελεγμένες με ιδιαίτερη προσοχή. Τυχόν ευθύνη του συγγραφέα και του εκδότη για ζημιές σε πρόσωπα και περιουσίες δεν είναι δεκτή». Δηλαδή σε απλά ελληνικά... αγωγές και μηνύσεις δεν εξυπηρετούν σε τίποτα και δεν γίνονται δεκτές, αφού τα κείμενα αυτά είναι στοιχειοθετημένα και προσεκτικά γραμμένα. (Προφανώς, ο συγγραφέας έχει κι άλλους «άσους στο μανίκι» για τα ονόματα που «δίνει»!)

Ο επί δεκαεπτά χρόνια αρχισυντάκτης της Frankfurter Allgemeine Zeitung περιγράφει λεπτομερώς πώς «έρχονταν οι προσκλήσεις για ρεπορτάζ στην εφημερίδα από υπουργούς της κυβέρνησης, από την καγκελαρία, από ξένες κυβερνήσεις, από τηνίδια την BND (σ.σ. Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών) ή τη CIA, τραπεζίτες ή μεγάλες εταιρείες, όπως, π.χ., η Shell», και πώς «η ιδιοκτησία της εφημερίδας κανόνιζε μαζί μου ποιος συνάδελφος θα καλύψει το ρεπορτάζ, το οποίο συνήθως ήταν πλουσιοπάροχα καλυμμένο με πεντάστερα ξενοδοχεία, δωρεάν μετακινήσεις με ελικόπτερα, πάντα πρώτη θέση στο αεροπλάνο και φαγητά στα καλύτερα εστιατόρια, συν τα δώρα (χρηματικά ή άλλα, όπως πανάκριβα ρολόγια) στο τέλος της αποστολής»...

«Μετείχα κι εγώ σε πάρα πολλές τέτοιες αποστολές για στημένα ρεπορτάζ, ανταποκριτής σε πολεμικά μέτωπα, μεταφέροντας τις πληροφορίες από εκεί σύμφωνα με τις επιταγές της εργοδοσίας μου. Μετείχα σε "ρεπορτάζ", φτάνοντας μέχρι το Ομάν για να γράψω τα καλύτερα λόγια για τον αιμοσταγή δικτάτορα της χώρας, οι μετακινήσεις μου ήταν πάντα με κλιματιζόμενο ελικόπτερο, η σουίτα μου ήταν υπερπολυτελής, στο εστιατόριο με περίμενε πάντα σπέσιαλ φαγητό και το βράδυ στο κομοδίνο της σουίτας μου υπήρχε ένα πανάκριβο ρολόι δώρο του σουλτάνου. Ντρέπομαι. Ντρέπομαι σήμερα για όλα αυτά και ζητώ συγγνώμη. Εγώ, ο συγγραφέας αυτού του βιβλίου, υπήρξα διεφθαρμένος κατηύθυνα και παραπληροφόρησα αναγνώστες. Τα αναφέρω για να μην ασκήσουν τέτοιου είδους δημοσιογραφία οι νεότεροι συντάκτες», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Ούντο Ούλφκοτε.

Και συνεχίζει: «Συνάδελφος (σ.α: αναφέρει το όνομά του) "άρρωστος" με τα βαριά δίκυκλα έψαχνε απεγνωσμένα να βρει ανταλλακτικά για τη μηχανή του στη Γερμανία και ήταν πανάκριβα. Σε ταξίδι του με το κυβερνητικό αεροσκάφος στην Αμερική βρήκε ολόκληρη μηχανή, την έκανε μικρά κομμάτια, την πήρε μαζί του στο αεροπλάνο της καγκελαρίας και την έφερε στη Γερμανία. Φυσικά, δεν πλήρωσε τίποτα, διότι δεν περάσαμε από τελωνείο, όπως και μερικοί άλλοι συνάδελφοι εκμεταλλευόμενοι το αεροπλάνο της Luftwaffe» - πρόκειται για το αεροπλάνο που χρησιμοποιεί ως προεδρικό αεροσκάφος η καγκελαρία.


Μυστικές υπηρεσίες με γραφείο στην εφημερίδα!

Αναφερόμενος στη διαπλοκή των δημοσιογράφων με τις μυστικές υπηρεσίες ο Ούλφκοτε γράφει ότι «φτάσαμε στο σημείο να εγκαταστήσει γραφείο απέναντι από την εφημερίδα η BND και οι πράκτορές της να δίνουν κομμάτια για δημοσίευση κατευθείαν, παρακάμπτοντας τους πάντες. Εξάλλου, δημοσιογράφοι συνδεδεμένοι με διάφορες αμερικανικές οργανώσεις, συνδεδεμένες με τη σειρά τους με CIA, Μπίλντερμπεργκ κ.λπ., παίρνουν αμερικανικά βραβεία. Και ποιος τα απονέμει; Η Σαμπίνε Κρίστιανσεν και ο Στέφαν Κορνέλιους (σ.σ: γνωστοί αρθρογράφοι) από τη Suddeutsche Zeitung. (...)

«Γα κάθε "καλό ρεπορτάζ" και ανάλογα με το πόσο αυτό επηρεάζει την κοινή γνώμη, ο Αμερικανός πρέσβης στη Γερμανία πληρώνει από 3.670 μέχρι και 14.700 ευρώ τους δημοσιογράφους», καταγγέλλει ο πρώην αρχισυντάκτης της FAZ και, κλείνοντας, επισημαίνει: «Όταν γυρίζουν οι συντάκτες από το ρεπορτάζ στο εξωτερικό παίρνουν εκτός του μισθού τους και των εκτός έδρας -ενδεικτικά αναφέρω-, π.χ., 57 ευρώ τη μέρα για παραμονή στο Χιούστον, 64 ευρώ στη Νορβηγία, 70 ευρώ στη Σουηδία, 77 ευρώ στην Αγκόλα κ.ο.κ. Αλλά τα έξοδά τους, όπως προανέφερα, είναι ήδη πληρωμένα από σπόνσορες κι αυτά, φυσικά, περνιούνται σαν έξοδα της εφημερίδας. Δηλαδή πληρώνει ο φορολογούμενος πολίτης ως... σπόνσορας άλλη μια φορά το ταξίδι του δημοσιογράφου. Κι αυτός ο έρμος πολίτης εκεί έξω δεν έχει ιδέα για όλα αυτά», καταλήγει ο Ούντο Ούλφκοτε.


πηγή: Επίκαιρα, το είδαμε εδώ
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Δε θα ησυχάσω...

Του Χάρρυ Κλυνν.

Δε θα ησυχάσω... μέχρι να δω τους: Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλο, Καρατζαφέρη, Μπακογιάννη, Παπαδήμο, Σαμαρά, Στουρνάρα και Κουβέλη στο σκαμνί, κατηγορούμενους από τον Ελληνικό λαό για έσχατη προδοσία...

Δε θα ησυχάσω... μέχρι να δω τα καθάρματα που ψήφισαν τα μνημόνια να αποκλείονται με νόμο δια βίου από τα δημόσια πράγματα...

Δε θα ησυχάσω... αν δε δω τους άρπαγες και τους κλέφτες να επιστρέφουν τα κλεμμένα και να λογοδοτούν στη Δικαιοσύνη για τα αποτρόπαια εγκλήματα που διέπραξαν σε βάρος του Ελληνικού λαού...

Δε θα ησυχάσω... αν δε δω να τίθεται έκτος νόμου το ΠΑΣΟΚ, το κόμμα που κατάκλεψε τον ιδρώτα του Ελληνικού λαού, παρέδωσε τη χώρα στην κόλαση του ΔΝΤ και την οδήγησε σε πλήρη οικονομική και ηθική εξαθλίωση...

ΔΕ ΘΑ ΗΣΥΧΑΣΩ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΩ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΗ!


www.diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σάλο έχει ξεσηκώσει στις Βρυξέλλες η συμπεριφορά της «ειδικού συμβούλου» Έλενας ΠαναρίτηΕΝΣΤΑΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΜΜΕΝΟΥ. ΝΑ ΦΥΓΕΙ -ΑΜΕΣΑ- Η ΠΑΝΑΡΙΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

Έλενα Παναρίτη: δεν είμαι Ελληνίδα, είμαι Αμερικανίδα! Yeeeah baby!

Κωμικοτραγικές καταστάσεις έχουν αρχίσει να εξελίσσονται, τόσο στο πρωθυπουργικό περιβάλλον, όσο και στη μόνιμη αντιπροσωπεία της Ελλάδας στις Βρυξέλλες, με τη νεοτοποθετηθείσα από τον κ. Γιάννη Βαρουφάκη «ειδική σύμβουλό» του, κυρία Έλενα Παναρίτη.

Η επιλογή της πρώην βουλευτή επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και συμβούλου του κ. Γ. Παπανδρέου, δεν ξεσήκωσε μόνον θύελλα αντιδράσεων και ειρωνικών σχολίων στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά έχει αρχίσει να εξελίσσεται σε «μεγάλο πονοκέφαλο» και για το Μέγαρο Μαξίμου.

Η συμπεριφορά της κυρίας Παναρίτη η οποία προχωράει σε ξεχωριστές και μονομερείς ενέργειες, έρχεται σε επαφή με διάφορους παράγοντες των Βρυξελλών, εισέρχεται με το έτσι θέλω και απρόσκλητη ακόμη και σε κλειστές συσκέψεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και αντιμετωπίζει σκαιότατα μέλη της μόνιμης αντιπροσωπείας της χώρας μας, έχουν δημιουργήσει ένα έντονα αρνητικό κλίμα.

Ήδη, τα παράπονα που είναι συνεχή, έχουν φθάσει στο πολύ στενό πρωθυπουργικό περιβάλλον, άτομα του οποίου αναζητούν τρόπους ώστε να περιορίσουν τις κινήσεις της, χωρίς να δυσαρεστήσουν τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη στη στιγμή κατά την οποία η διαπραγμάτευση μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων- δανειστώ της έχει εισέλθει στην πλέον κρίσιμη φάση της.

Από την άλλη πλευρά, πληθαίνουν οι αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για την τοποθέτηση από τον υπουργό Οικονομικών της κυρίας Ελένης Παναρίτη ως «ειδική συμβούλου» του, καθώς δεν είναι λίγοι που αναρωτιούνται τι σκοπιμότητες υπηρετεί. Πολύ περισσότερο που η κυρία Παναρίτη, λόγω ακριβώς των διασυνδέσεών της με το ΔΝΤ και την Παγκόσμια Τράπεζα, εξ αιτίας των οποίων, όπως διαρρέουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, επιλέχθηκε από τον κ. Βαρουφάκη, θεωρείται μία – τουλάχιστον-, αμφιλεγόμενη προσωπικότητα.

Ποια είναι όμως η κυρία Παναρίτη; Το κείμενο που ακολουθεί είναι δημοσίευμα από την εφημερίδα Ποντίκι (14/4/2011) το οποίο αναδημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα: http://www.imerodromos.gr/

Η γυναίκα-αλεξίπτωτο

Η προσγείωση της Έλενας Πανα­ρίτη με… αλεξίπτωτο (του ΔΝΤ, της Παγκόσμιας Τράπεζας και των… αγορών) στο ελληνικό πολιτι­κό σκηνικό αντιμετωπίστηκε σαν μια ακόμη «καινοτόμος ιδιορρυθμία» του Γ. Παπανδρέου, ο οποίος αναζητά «μοντέρνες λύσεις» από τους… ειδικούς.

Όμως, οι ζυμώσεις που γίνονται (με διαρροές) το τελευταίο διάστημα για την ανάθεση του τομέα των αποκρα­τικοποιήσεων στην εν λόγω πολύπει­ρη κυρία οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ίσως έφτασε η ώρα που το «κομάντο» (του ΔΝΤ) θα αναλάβει δράση. Γι” αυτό άλλωστε… προσγειώθηκε.

Βίος και… πολιτεία

Μια και θα (μας) κάνει τη δουλειά, ας τη γνωρίσουμε καλύτερα μέσα από το βιογραφικό της, όπως αυτό είναι διατυ­πωμένο στην ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ:

«Το συνολικό έργο της Έλενας Πανα­ρίτη αναγνωρίζεται διεθνώς σαν καλή πρακτική εφαρμογή «θεσμικών οικο­νομικών». Είναι ειδική στα ιδιοκτησια­κά δικαιώματα και στην αντίστοιχη δια­χείριση του δημόσιου τομέα. Τώρα είναι κοινωνικός επιχειρηματίας και επικεφα­λής του PanelGroup, ένας ειδικός συμ­βουλευτικός όμιλος που επενδύει σε υποβαθμισμένες περιοχές και παρέχει συμβουλές για τη δημόσια στρατηγική πολιτική και τη μετατροπή και αξιοποί­ηση, της μη ρευστοποιήσιμης ακίνητης περιουσίας.

Στη σχολή Wharton του Πανεπιστημί­ου της Πενσυλβάνια και στο πλαίσιο της διερεύνησης της αγοράς της ακίνητης περιουσίας ασχολείται ιδιαιτέρως και διδάσκει χρηματοδότηση του οικιστι­κού τομέα. Επίσης έχει διδάξει και στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins στο τμήμα Ανωτέρων Διεθνών Σπουδών (SAIS) και Insead.

Κατά την διάρκεια της εργασίας της στην Διεθνή Τράπεζα ως οικονομολό­γος, πρωτοστάτησε σε σειρά θεσμικών μεταρρυθμίσεων, όπως τη μεταρρύθμι­ση Δημόσιου Τομέα και των ιδιοκτησια­κών δικαιωμάτων στο Περού, εργασία για την οποία της απενεμήθη η διάκριση της καλύτερης πρακτικής πρότασης και καινοτομίας.

Η Panel Group ασχολείται με ρυθμί­σεις αξιοποίησης ακίνητης περιουσίας που χρηματοδοτούνται αποκλειστικά από τον ιδιωτικό τομέα και που αποδί­δουν σημαντικά οικονομικά, κοινωνι­κά και περιβαλλοντολογικά αποτελέ­σματα. Έχει πτυχία από τα Πανεπιστή­μια John Hopkins School of Advanced International Studies (SAIS), Insead, Harvard.

Έχει πολύ καλές γνώσεις Ισπανικής, Αγγλικής, Γαλλικής, Ιταλικής γλώσσας και τη βασική γνώση της Γερμανικής».

Προσοντούχος η βουλευτής Επικρα­τείας. Πώς μπορούμε να διαφωνήσου­με; Ας «σκύψουμε» όμως λίγο πάνω από τη δουλειά της για να τη γνωρίσου­με καλύτερα. Άλλωστε είναι πολύ πιθα­νό να υποστούμε την «ευεργεσία» των γνώσεων και των προσόντων της. Ας προετοιμαστούμε…

Καθώς η εργασία της κυρίας Παναρί­τη στο Περού θεωρείται και από την ίδια μοντέλο (το οποίο μάλλον φιλοδοξεί να εφαρμόσει και εδώ) επιβάλλεται να ρί­ξουμε μια ματιά στο πώς εφαρμόστηκε και ποια αποτελέσματα άφησε πίσω για την κοινωνία του Περού.

Η κυρία Παναρίτη, λες και το “ξερε ότι δημιουργούνται οι πολιτικές προϋ­ποθέσεις για την εφαρμογή νεοφιλε­λεύθερων οικονομικών μοντέλων εγκα­ταστάθηκε στο Περού το 1991. Έναν χρόνο αργότερα (τι σύμπτωση κι αυτή!), το 1992, ο Αλμπέρτο Φουτζιμόρι έκανε πραξικόπημα για να παραμείνει στην εξουσία και να ολοκληρώσει το έργο του ξεπουλήματος της χώρας (του).

Η«προσφορά»

Ο Φουτζιμόρι εγκατέλειψε το 2000 το Περού και καταδικάστηκε σε 25 χρό­νια φυλάκιση για μαζικές δολοφονίες, κατάχρηση εξουσίας, υπεξαίρεση χρή­ματος και διαφθορά. Εν τω μεταξύ η κυ­ρία Παναρίτη του έπλεκε το εγκώμιο.

Η κυρία Παναρίτη εργαζόταν για «τη μεταρρύθμιση της αγοράς ακινήτων και τις στρατηγικές της ιδιωτικοποίησης». Μερικοί από τους τίτλους των βιβλίων της είναι ενδεικτικοί: «Το φαινόμενο του Φουτζιμόρι: Κυβερνητική μεταρ­ρύθμιση μέσω της άμεσης δημοκρατί­ας» (1995), «Τίτλοι ιδιοκτησίας: Το θαύ­μα του Περού» (1999), «Στρατηγικές ιδιωτικοποίησης», με παράδειγμα, επί­σης, το Περού.

Την προσφορά της Παναρίτη ανα­γνώρισαν τα στελέχη της κυβέρνησης Φουτζιμόρι καθώς και οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και οι λοιποί στυλοβάτες του συστήματος (Παγκόσμια Τράπεζα, ΔΝΤ κ.λπ.). Αντίθετα, ο λαός του Περού δεν εκτίμησε ούτε την Παναρίτη ούτε την πολιτική του ΔΝΤ, καθώς:

Στη χώρα αυτή της Λατινικής Αμε­ρικής οι απολύσεις και η κατάργηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων συνεχί­ζονται σε καθεστώς πλήρους ατιμωρη­σίας, όπως ακριβώς συνέβη και τη δεκα­ετία του ’90, την εποχή που η Παναρίτη εργαζόταν για το καθεστώς Φουτζιμόρι, κατά τη διάρκεια του οποίου υποχώρη­σαν όλες οι κοινωνικές κατακτήσεις: το δικαίωμα στην απεργία, στον συνδικα­λισμό, στην εργασιακή σταθερότητα.

Η σημερινή κατάσταση των συνταξιούχων είναι αξιοθρήνητη, καθώς οι συντάξεις είναι παγωμένες εδώ και 8 χρόνια και δεν φτάνουν να καλύψουν ούτε το 10% των βασικών εξόδων του οικογενειακού προϋπο­λογισμού.

Η μεγάλη πλειονότητα των επιδο­μάτων που θα έπρεπε να λαμβάνουν οι συνταξιούχοι με βάση τους νόμους των τελευταίων δεκαετιών έχουν σκανδα­λωδώς περικοπεί (σας θυμίζει κάτι;). Το ίδιο το κράτος έχει επινοήσει τρόπους για να αποφύγει να πληρώσει τα νόμιμα επιδόματα.

Μεγάλος αριθμός εργαζομένων απολύεται καθημερινά ως συνέπεια των μέτρων που λαμβάνονται για τον περιορισμό του εργατικού κόστους (κά­τι μας θυμίζει κι αυτό…).

Εξολόθρευση των ιθαγενών

Η τραγωδία στην Ελλάδα άρχισε με τη διαπίστωση ότι τελικά λεφτά… δεν υπάρχουν και προκειμένου, υποτίθε­ται, «να πληρωθούν μισθοί και συ­ντάξεις», ο Γ. Παπανδρέου προσέφυ­γε στο ΔΝΤ. Στο Περού (απ” όπου έχει πλούσια πείρα η βουλευτής Επικρα­τείας και σύμβουλος περί αξιοποίη­σης της δημόσιας γης του Παπανδρέ­ου) το δράμα εξελίχθηκε μια δεκαε­τία νωρίτερα. Ας δούμε πώς…

Το 1974 το καθεστώς του στρατηγού Χουάν Βελάσκο Αλβαράδο αναγνωρίζει τη «νόμιμη ύπαρξη και τη νομική ταυτό­τητα των ιθαγενών λαών του Αμαζονίου και των εδαφών τους». Η κατάσταση αυτή επιβεβαιώθηκε με το Σύνταγμα του1979. Ωστόσο όλα αυτά διαγράφτη­καν με μια μονοκονδυλιά με το Σύνταγμα του καθεστώτος Φουτζιμόρι (για τον οποίο η κυρία Παναρίτη έχει γράψει ύμνους) το 1993, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο της αρπαγής και της καταλή­στευσης των εδαφών αυτών.

Με το Σύνταγμα του Φουτζιμόρι το 1993 θα πρέπει να υπογραμμιστεί ότι άνοιξε ο δρόμος για την εκμετάλλευ­ση της γης των Ινδιάνων (γι” αυτήν την εκμετάλλευση εργάστηκε στο Περού η κυρία Παναρίτη αποκτώντας τη σημερι­νή τεχνογνωσία).

Είναι περιττό να σημειώσουμε για το συμφέρον… ποιων προωθήθηκε η εν λόγω νεοφιλελεύθερη νομοθεσία… Οι πολυεθνικές έχουν πια απελευθερωθεί από το βάρος των αυτοχθόνων πληθυ­σμών και έχουν εξασφαλίσει την πρό­σβαση στο πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, την εξορυκτική βιομηχανία, τον τουρι­σμό και την υλοτομία, σε περιοχές που παραδοσιακά ανήκουν στους λαούς που διαμένουν εκεί.

Κάπως έτσι στρώθηκε ο δρόμος από την κυβέρνηση Φουτζιμόρι ώστε το κράτος να διακηρύξει ότι η γη των ιθα­γενών λαών είναι «διαπραγματεύσιμη» (σας θυμίζει κάτι;) «σύμφωνα με την οικονομία της αγοράς». Κάπως έτσι, μέσω… Προεδρικών Διαταγμάτων και με τρικ που ξεπερνούσαν τις κοινο­βουλευτικές αγκυλώσεις, προχώρησε το ξεπούλημα. Η αρπαγή και το ξεπού­λημα της γης των Περουβιανών έγινε αριστοτεχνικά και… εκσυγχρονιστικά, με τα εξής βήματα:

Δημιουργία κτηματολογίου.

Επίσημοι τίτλοι ιδιοκτησίας επί των προαιώνιων κοινοτικών ιδιοκτησιών επί της προεδρίας Φουτζιμόρι.

Πρόσβαση (των ιδιοκτητών) σε πιστώσεις. Δηλαδή δέσιμο της γης τους με υποθήκες στις τράπεζες.

Τη συνέχεια τη φαντάζεστε…

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Διεθνής Τράπεζα είναι οι δύο θεσμοί που, στον αναπτυσσόμενο κόσμο, θε­ωρούνται η Κόλαση. Οι πολιτικές που «πρότειναν» – ανάλογες με τις απαι­τήσεις που διατυπώνει σήμερα στην

Ελλάδα το ΔΝΤ – οδήγησαν την Αργε­ντινή στην απόλυτη οικονομική κατα­στροφή και τη ΝΑ. Ασία στη μεγάλη κρίση του 1997.

Σίγουρα δεν είναι τυχαίο ότι από το 2000 και έπειτα οι περισσότερες χώ­ρες φρόντισαν να φύγουν τρέχοντας τόσο από την Παγκόσμια Τράπεζα (της… Παναρίτη) όσο και από το ΔΝΤ (του σοσιαλιστή και φίλου του πρω­θυπουργού μας Στρος – Καν. Μέχρι το 2007 οι μοναδικοί μεγάλοι οφειλέτες του ΔΝΤ ήταν δύο μεγάλα «εξαρτήμα­τα» της Ουάσιγκτον, η Τουρκία και το Πακιστάν. Ας σημειώσουμε ότι και η Τουρκία φρόντισε να την κάνει…

Και ενώ, λοιπόν, όλοι – ή τουλάχιστον όσοι μπορούσαν – έφευγαν όσο πιο μα­κριά από την επιρροή αυτών των ευα­γών ιδρυμάτων, ο Γ. Παπανδρέου, όχι μόνο έσπευσε στις αγκάλες τους, αλ­λά φρόντισε να αξιοποιήσει και κάποια από τα στελέχη τους, όπως η κυρία Πα­ναρίτη (θέλει να την κάνει και μέλος της κυβέρνησης). Ή μήπως, τελικά, συμβαί­νει το αντίστροφο; Δηλαδή τα εν λόγω ιδρύματα με τα στελέχη τους (εντός της κυβέρνησης) «αξιοποιούν» την κυβέρ­νηση της χώρας και τον πρωθυπουργό;

Ό,τι από τα δύο κι αν συμβαίνει, το αποτέλεσμα είναι τραγικά ίδιο…


ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΩΡΑ.
ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΧΡΗΣΤΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Δημητρης Καμμενος (Πόρτα - Πόρτα)
Βουλευτης Β' Πειραια
Αν. Ελλ.
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

41 άτομα είχε προσλάβει ως συνεργατες ο Σκρέκας!!

Σαρανταένα, ναι καλά διαβάσατε 41 άτομα(!), είχε ως προσλάβει ως συνεργάτες ο πρώην υπουργός Αντάπτυξης Κώστας Σκρέκας. Αυτό, τουλάχιστον, προκύπτει από έγγραφο της Δι@υγειας, το οποίο φέρνει στο φώς της δημοσιότητας η olympia! O νέος υπουργός Γιώργος Σταθάκης έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις των συνεργατών του πρώην υπουργού, καθώς η θητείας τους λύεται αυτοδικαίως μετά την παραίτηση του κ Σκρέκα.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....