Διυλιστήριο: 05/28/17
ροη αναρτησεων

Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Γάλλος υπουργός Παιδείας: Από τα αρχαία ελληνικά κατάγεται ο πολιτισμός μας



Την προώθηση των Λατινικών και των αρχαίων Ελληνικών στα σχολεία, θέλει να κάνει ο νέος υπουργός Παιδείας της Γαλλίας, Ζαν Μισέλ Μπλανκέρ.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV, ο επικεφαλής της εκπαίδευσης στη νέα διοίκηση του Εμανουέλ Μακρόν, περιέγραψε τις προτεραιότητες του υπουργείου. Οι μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση αποτελούν κορυφαία προτεραιότητα για τον Γάλλο πρόεδρο.

Όπως εξήγησε ο Μπλανκέρ, θέλει να επαναφέρει τις δίγλωσσες τάξεις, να επαναφέρει τα μαθήματα για την Ευρωπαϊκή Ένωση και να δημιουργήσει περισσότερες τάξεις για λατινικά και αρχαία ελληνικά «από τις οποίες προέρχεται ο πολιτισμός μας« δήλωσε.

«Πρέπει να σταματήσουμε να πιστεύουμε πως αυτές οι μελέτες εμβαθύνουν τις κοινωνικές διαφορές. Είναι εργαλεία βελτίωσης για όλους» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας της Γαλλίας, Ωστόσο, πρόσθεσε πως όσοι μαθητές επιθυμούν να παραμείνουν στο τρέχον πρόγραμμα σπουδών, μπορούν να το κάνουν.

Πηγή: Greek Reporter

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ενοχλήθηκε η Hürriyet επειδή ο Πάνος Καμμένος αποκάλεσε τους Τούρκους στρατιώτες «κτήνη»



Υπό τον τίτλο «Νέα προσβολή από τον Καμμένο», η τουρκική εφημερίδα Hürriyetαναφέρεται σε ανταπόκρισή της από την Αθήνα στους σκληρούς χαρακτηρισμούς του Έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας, σε εκδήλωση τιμής των μελών της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου που έχασαν τη ζωή τους κατά την τουρκική εισβολή το 1974, τα λείψανα των οποίων γύρισαν στην Ελλάδα.

Σε φορτισμένο κλίμα ο Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε σε «κτήνη που από την απέναντι πλευρά δολοφονούσαν, χωρίς να σέβονται ούτε τις αρχές του πολέμου. Κάτι που συνεχίζουν και σήμερα», και επισήμανε ότι «παραβιάζουν τον εθνικό εναέριο χώρο την ώρα που αποδίδουμε τιμές στους ήρωες. Κάποιοι πίστεψαν ότι θα έπρεπε να σιωπήσουμε και να μαλακώσουν τα πράγματα. Όχι!».

Ο Γιώργος Κιρμπάκης, στην ανταπόκρισή του στη Hurriyet αναφέρει ότι ο Έλληνας υπουργός Πάνος Καμμένος πρόσβαλε τους Τούρκους στρατιώτες που πολέμησαν το 1974, χαρακτηρίζοντάς τους «κτήνη».

Σύμφωνα με την ανταπόκριση του Κιρμπάκη, ο κ. Καμμένος μετέβη στη Λευκωσία, με αφορμή την επιστροφή στην Αθήνα, των λειψάνων 17 Ελλήνων στρατιωτικών που είχαν χάσει τη ζωή τους κατά την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο το 1974, και δήλωσε ότι «τα κτήνη από την απέναντι πλευρά δολοφονούσαν, χωρίς να σέβονται ούτε τις αρχές του πολέμου. Και σήμερα παραβιάζουν τον εθνικό εναέριο χώρο την ώρα που τιμούμε στους ήρωές μας».

Πηγή www.tribune.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Συνελήφθη ο δημοσιογράφος, Γιώργος Φιλλιπάκης που ευχήθηκε "βόμβα στα πόδια του Στουρνάρα"


Το Διυλιστήριο λέει : '' ... Για να δω τώρα θα βγουν οι συνάδελφοί του δημοσιογράφοι να μιλήσουν για ελευθερία του λόγου του δημοσιογράφου όπως είχε γίνει με το θέμα Κουρτάκη - Καμμένου όπου ο δημοσιογράφος ισχυρίστηκε ότι ο γιος του Καμμένου είχε συναντήσεις με τρομοκράτες ; Πάντως σε αυτό που έπρεπε να σταθούμε είναι στην μυστική συνάντηση Στουρνάρα - Παπαδήμο ... άραγε τι συζήτησαν για το ''καλό της Ελλάδας'' .......''

Τα ξημερώματα τον συνέλαβαν μετά από μήνυση του Γιάννη Στουρνάρα και παρέμβαση εισαγγελέα. Δείτε την ανάρτηση του Ειδικού Γραμματέα της ΕΣΗΕΑ για Παπαδήμο και Στουρνάρα, που έφεραν τη σύλληψή του, την οποία ανακοίνωσε ο ίδιος μέσω Facebook.

Ο Ειδικός Γραμματέας της ΕΣΗΕΑ, Γιώργος Φιλιππάκης συνελήφθη τα ξημερώματα της Κυριακής, μετά την ανάρτησή του στο Facebook με την οποία εμφανίστηκε να επικροτεί την επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και να δηλώνει ότι δεν θα τον ενοχλούσε μια ανάλογη ενέργεια κατά του διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα.

Τη σύλληψή του ανακοίνωσε ο ίδιος με ανάρτησή του ξανά στο Facebook, γράφοντας: "Μόλις με συνέλαβαν".

Η ανάρτηση του Γιώργου Φιλιππάκη, είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, με τον εισαγγελέα Πρωτοδικών να παρεμβαίνει αυτεπαγγέλτως.

Ο γνωστός αστυνομικός συντάκτης, με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο, κάνει λόγο για ξεπουλημένους υπαλλήλους σημειώνοντας ότι “ο Παπαδήμος σήμερα είναι πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών ενός θεσμού που βρωμάει από απόσταση ενώ ο Στουρνάρας παίζει το ρόλο του Κεντρικού Τραπεζίτη για λογαριασμό Σόιμπλε και λοιπών καθαρμάτων στην Ευρώπη” και καταλήγει λέγοντας: “Για να είμαι ξεκάθαρος δεν θα με ενοχλούσε καθόλου άν έσκαγε και μια ακόμα βόμβα στα πόδια του Στουρνάρα”.

Ολόκληρο το κείμενο της ανάρτησης του Γ. Φιλιππάκη:

"Από τις 6 χτές το απόγευμα που ο Λουκάς Παπαδήμος τραυματίσθηκε από την αυτοσχέδια βόμβα μέσα στο αυτοκίνητό του έσπαγα το κεφάλι μου από που ερχόταν και που πήγαινε ο υπαλληλάκος αυτός της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας . Την απάντηση την έδωσε ποιός νομίζετε? Ο Αντωνάκης ο Σαμαράς. Με ποιό τρόπο ? Ο Σαμαράς τηλεφώνησε στο άλλο ξεπουλημένο τομάρι τον Γιάννη Στουρνάρα γιατί κάτι προφανώς υποψιαζόταν. Και βέβαια ο Στουρνάρας του είπε την είδηση . Νωρίτερα Στουρνάρας και Παπαδήμος είχαν μυστική συνάντηση άγνωστο πού και φυσικά κανείς δεν γνωρίζει τί συζήτησαν αλλά και πού συναντήθηκαν. Και οι δύο ξεπουλημένοι υπάλληλοι των Τραπεζών ντόπιων και ξένων είναι τόσο ανακατεμένοι στο ξεπούλημα της χώρας αλλά και του εθνικού πλούτου και κυρίως ευθύνονται για το κατάντημα και την εξαθλίωση του Ελληνικού Λαού. Ο Παπαδήμος σήμερα είναι πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών ενός θεσμού που βρωμάει από απόσταση ενώ ο Στουρνάρας παίζει το ρόλο του Κεντρικού Τραπεζίτη για λογαριασμό Σόιμπλε και λοιπόν καθαρμάτων στην Ευρώπη . Για να είμαι ξεκάθαρος δεν θα με ενοχλούσε καθόλου άν έσκαγε και μια ακόμα βόμβα στα πόδια του Στουρνάρα".

Η αντίδραση του κ. Στουρνάρα ήταν άμεση και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από την πρώτη στιγμή παρενέβη ο αρμόδιος εισαγγελέας όπως άλλωστε ορίζει ο αντιτρομοκρατικός νόμος.



Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, αντέδρασε άμεσα καταθέτοντας μήνυση εις βάρος του δημοσιογράφου, ενώ ενημέρωσε τόσο τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα όσο και την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την επίμαχη ανάρτηση.

Φήμες μάλιστα ήθελαν την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, να πραγματοποιεί γενικότερη παρέμβαση για σχόλια στα Social Media, που επικροτούσαν την επίθεση σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδας.
Για το θέμα αντέδρασε και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ο οποίος έγραψε στο twitter πως πρόκειται για την “πιο θλιβερή ανάρτηση περί Παπαδήμου από όλο το διαδίκτυο".



Πηγή http://www.pagenews.gr/

https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....