Διυλιστήριο: 09/26/17
ροη αναρτησεων

Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2017

VIDEO - Η Μπακογιάννη είναι ακόμα εδώ ...

Χθες στην συζήτηση για την σύσταση της εξεταστικής επιτροπής για τυχόν ευθύνες του Προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου, είδαμε την κυρία Μπακογιάννη να ωρύεται προς υπεράσπιση του κυρίου Μαρινάκη για την υπόθεση του Noor1.

Ναι την κυρία Μπακογιάννη, την αρχηγό της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Η οποία μας είχε υποσχεθεί ότι θα εγκαταλείψει την πολιτική αν δεν βγει το κόμμα της στην Βουλή. Και δεν μας έκανε την χάρη, και για το καλό του έθνους και φυσικά όλων μας, δέχτηκε να κατέβει στις εκλογές στην πρώτη εκλόγιμη θέση στο επικρατείας της ΝΔ. Βλέπεις εκεί δεν χρειάζεται ψήφους. 

Και τώρα εμφανίζεται δικαιωμένη ως βουλευτής, προερχόμενη από τους ψήφους του Ελληνικού λαού (εδώ μπορείτε να γελάσετε) και υποστηρίζει τον ''αθώο'' κύριο Μαρινάκη.

Για τον Ελληνικό λαό κυρία Μπακογιάννη έπρεπε να είσαστε σπίτι σας 


   

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Το Γερμανικό στρατό θα προμηθεύει με έπιπλα ο Δρομέας μετά από διεθνή διαγωνισμό που κέρδισε


Το Διυλιστήριο λέει :'' .. Θα βγει τώρα ο Άδωνις και θα φωνάζει ότι δεν πρέπει να δίνουμε την δουλειά σε ξένους . Τρέμε Μέρκελ ...'''


Όλα τα προϊόντα κατασκευάζονται στις Σέρρες

Mία πολύ σημαντική συμφωνία με τον γερμανικό στρατό έκλεισε η εταιρία επίπλων, Δρομέας.

Η εταιρία ανακοίνωσε την κατακύρωση υπέρ της, νέου διεθνούς διαγωνισμού που αφορά στην προμήθεια επίπλων γραφείου από τη Διεύθυνση Προμηθειών του Γερμανικού Στρατού.

Η συνολική αξία ανέρχεται στα 2.600.000 ευρώ και όλα τα έπιπλα θα κατασκευάζονται στις Σέρρες.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για ειδικά έπιπλα που ανταποκρίνονται πλήρως στις προδιαγραφές της Ε.Ε. τα οποία παράγονται εξολοκλήρου στις εγκαταστάσεις της Δρομέας στη ΒΙ.ΠΕ. Σερρών.

Η αξιολόγηση έγινε με βάση την εργονομική και λειτουργική αρτιότητα, την αντοχή, την αισθητικήτων ειδών.

Λήφθηκαν υπόψη οι διεθνείς πιστοποιήσεις των πρώτων υλών, των διαδικασιών παραγωγής και των τελικών προϊόντων.


https://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η Πολεμική Αεροπορία θα στεγάσει τους αναπληρωτές στη Σαντορίνη


Το Διυλιστήριο λέει : ''...Επιτέλους καταλάβαμε ότι το Ελληνικό κράτος πρέπει να λειτουργεί σαν ένα ενιαίο σύνολο και όλο μαζί να λειτουργεί προς την εξυπηρέτηση των πολιτών του και όχι να τους κάνει την ζωή δύσκολη. Δεν είναι δυνατόν π.χ. ένας δήμος να θέλει να χρησιμοποιήσει αθλητικές εγκαταστάσεις που υπάρχουν στον δήμο του, και επειδή αυτές ανήκουν στο Υπουργείο Αθλητισμού να τις αφήνουν να ρημάζουν. Ελπίζουμε επιτέλους να αρχίζουμε να χαιρόμαστε ως πολίτες που ανήκουμε στην ΟΜΑΔΑ που λέγεται ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ...''

Πριν από μία εβδομάδα περίπου ο Δήμαρχος Θήρας κος Ζώρζος είχε δηλώσει στον ραδιοφωνικό σταθμό Aegean Voice 107.5 «Η φωνή του Αιγαίου» για το θέμα της στέγασης των εκπαιδευτικών ότι «έχουμε κάνει συσκέψεις επί συσκέψεων για να αντιμετωπίσουμε το θέμα. Από το υπουργείο μας λένε βοηθήστε και εμείς τους λέμε λύστε μας τα χέρια. Δεν υπάρχουν σπίτια, βρισκόμαστε σε αδιέξοδο. Κάνω έκκληση στους κατοίκους: Υιοθετήστε για λίγο έναν εκπαιδευτικό»!

Βλέπετε, οι εκπαιδευτικοί (αναπληρωτές κυρίως) που βρέθηκαν στη Σαντορίνη λίγο πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς αντιμετώπισαν πρόβλημα στέγασης και έφτασαν στο σημείο να κοιμούνται στις παραλίες. Αποτέλεσμα; Να έχουμε παραιτήσεις αλλά και ουκ ολίγα επικριτικά σχόλια και έναν διαδικτυακό πόλεμο. Και τώρα; Λέτε να δώσουν την λύση οι Ένοπλες Δυνάμεις; Όπως όλα δείχνουν η Πολεμική Αεροπορία θα βάλει πλάτη. Αυτό είναι το συμπέρασμα από την πρόσφατη συνάντηση ανάμεσα στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κο Καμμένο και τον Δήμαρχο Θήρας κο Νικόλαο – Αναστάσιο Ζώρζο στο γραφείο του πρώτου.

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο ενημέρωσης « Με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κο Πάνο Καμμένο συναντήθηκε χθες (Πέμπτη 21/9) στην Αθήνα ο Δήμαρχος Θήρας, κος Νίκος Ζώρζος. Στο επίκεντρο της συνάντησής τους βρέθηκε η δυνατότητα στέγασης των δημοσίων υπαλλήλων που εργάζονται στη Σαντορίνη με τη χρησιμοποίηση των υπηρεσιακών οικιών της Πολεμικής Αεροπορίας που βρίσκονται στην περιοχή του αεροδρομίου. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας αναμένεται να επισκεφθεί τη Σαντορίνη το προσεχές διάστημα εξετάζοντας μάλιστα το ενδεχόμενο δημιουργίας νέων κατοικιών».

Μάλιστα ο κος Ζώρζος μιλώντας στην ιστοσελίδα newbeast.grσημείωσε ότι «Ήταν μία γόνιμη συνάντηση με θέμα αυτό που αναφέρει και το ΥΠΕΘΑ στο δελτίο Τύπου του. Αναμένουμε την έλευση του υπουργού στη Σαντορίνη προκειμένου να εξεταστούν και από κοντά οι λεπτομέρειες. Η συνάντηση είχε να κάνει μόνο με την στέγαση των δημοσίων υπαλλήλων. Για αυτούς που δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα εξασφαλίζουν οι επιχειρηματίες κάποια στέγη. Το πρόβλημα οξύνθηκε με τον διορισμό των αναπληρωτών δασκάλων και καθηγητών. Επτά στην πρωτοβάθμια και είκοσι δύο στη δευτεροβάθμια. Αντιλαμβάνεστε πως ακόμα η Σαντορίνη έχει τουριστική κίνηση με αποτέλεσμα να μην βρίσκονται εύκολα κατοικίες. Η δυνατότητα θα αφορά γενικότερα τους δημόσιους υπαλλήλους. Ταυτόχρονα κάποιους στεγάζουμε εμείς αλλά όχι με άνεση και αυτοί είναι γιατροί, λιμενικοί και πυροσβέστες, ένας αριθμός αρκετά μεγάλος. Περιμένω στις αρχές του Οκτωβρίου την έλευση του υπουργού και εκεί θα δούμε από κοντά τις λεπτομέρειες».

Διασύνδεση ηλεκτρική

Βέβαια είχαμε κι άλλες συναντήσεις… Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Μανόλη Παναγιωτάκη. Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η διασύνδεση της Σαντορίνης με την ηπειρωτική Ελλάδα με καλώδιο, καθώς και η εκταμίευση χρημάτων για τα συγχρηματοδοτούμενα έργα που γίνονται στο νησί. Σε ό,τι αφορά τη διασύνδεση ο Πρόεδρος της ΔΕΗ ανέφερε ότι μέσα στην επόμενη 5ετία η Σαντορίνη θα έχει συνδεθεί με καλώδιο με την ηπειρωτική Ελλάδα, χωρίς όμως να καταργηθεί ο τοπικός σταθμός, ο οποίος θα λειτουργεί ως εφεδρικός. Για το θέμα των συγχρηματοδοτούμενων έργων ο κ. Παναγιωτάκης ανέφερε ότι έχει δρομολογηθεί η διαδικασία πληρωμής και το θέμα θα διευθετηθεί το προσεχές διάστημα.

Υποστελέχωση

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Θήρας συναντήθηκε με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Εσωτερικών, κο Κώστα Πουλάκη. Βασικό θέμα συζήτησης αποτέλεσε η υποστελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου Θήρας και η δυσκολία να ανταποκριθεί το υφιστάμενο προσωπικό στις αυξημένες ανάγκες της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ο Δήμαρχος Θήρας επισήμανε ότι η ακύρωση των αποφάσεων του Δήμου από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου για την υποστήριξη της Υπηρεσίας Δόμησης και της Τεχνικής Υπηρεσίας με Μηχανικούς οδηγεί σε αδιέξοδο τη λειτουργία των παραπάνω υπηρεσιών. Παράλληλα, ο Δήμαρχος Θήρας αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι παρά την έγκριση τριών προσλήψεων επιστημονικού προσωπικού (από τις δέκα που είχε αρχικά εισηγηθεί) η διαδικασία δεν έχει καν προχωρήσει από την πλευρά του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Το αίτημα δε του Δήμου Θήρας για αύξηση του αριθμού των προσλήψεων θα μπορέσει να προχωρήσει εφόσον ολοκληρωθούν οι τρεις πρώτες προσλήψεις.

Ο Δήμαρχος Θήρας ανέφερε επιπρόσθετα την επιτακτική ανάγκη παραχώρησης ακινήτων από την ΕΤΑΔ για τη στέγαση δημοσίων υπαλλήλων (το Ελληνικό Δημόσιο κατέχει αγροτικές αποθήκες στην περιοχή Καμαρίου Δ.Κ. Επισκοπής Γωνιάς Θήρας, για τις οποίες είναι δυνατόν αφού καταρτιστεί από κοινού – Πολιτεία και Δήμος – ένα πρόγραμμα μετασκευής τους σε οικίες, να δίνονται αντί συμβολικού μισθίου στις πλέον ευαίσθητες ομάδες των Δημοσίων Υπαλλήλων) και την ανέγερση σχολικού κτιρίου στο Καμάρι. Ο κος Πουλάκης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα θέματα που απασχολούν το νησί , ενώ αντιλαμβάνεται πλήρως την κατάσταση που επικρατεί γενικότερα με τα παραπάνω θέματα σε αρκετά νησιά της Ελλάδας. Υποσχέθηκε πάντως ότι στο πλαίσιο των δυνατοτήτων και αρμοδιοτήτων του θα προσπαθήσει να συνδράμει στην επίλυσή τους.


https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Γ.Ντάισελμπλουμ: Καθαρή έξοδος της Ελλάδας από το πρόγραμμαΣαφές μήνυμα για καθαρή έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα έστειλε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών, ο οποίος εγκαταλείπει το πόστο του Eurogroup σε λίγες εβδομάδες και αναζητεί ρόλο στα ευρωπαϊκά πράγματα, συντάχθηκε πλήρως με το κυβερνητικό αφήγημα του clean exit («πρέπει να είναι καθαρή η έξοδος από το μνημόνιο» είπε), απέφυγε κάθε ευθεία αναφορά σε νέα μέτρα και προσπέρασε με γενικές διατυπώσεις τα ακανθώδη ζητήματα των τραπεζών και της συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

Πίσω όμως από την «επίθεση» φιλίας και τα αμέτρητες θετικά μηνύματα για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και το επενδυτικό ενδιαφέρον (στη συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι και στην ομιλία στο συνέδριο του Economist το βράδυ), οι αναφορές του για το θέμα χρέους ήταν εξαιρετικά γενικόλογες (έως αποθαρρυντικές) ενώ το clean exit συνδέθηκε προφανώς με την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης (με τα 95 προαπαιτούμενα) πριν από το τέλος του έτους.

Μέσα σε λίγες ώρες ο πρόεδρος του Eurogroup είδε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον αρχηγό της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα και φυσικά τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και το αναπλ. Γιώργο Χουλιαράκη.

Μάλιστα το ραντεβού με τον κ Τσακαλώτο, στο οποίο ήταν παρών και ο πρόεδρος του Euro Working Group Τόμας Βίζερ, κράτησε λιγότερα από 30 λεπτά και έγινε σε εγκάρδιο κλίμα, σε αντίθεση με τη συγκρουσιακή ατμόσφαιρα που επικρατούσε στο ραντεβού με τον κ. Βαρουφάκη στο τέλος Ιανουαρίου του 2015 το οποίο ολοκληρώθηκε με τη γνωστή, επεισοδιακή συνέντευξη Τύπου.

Εμείς θέλουμε, εσείς μπορείτε;


Πέρα όμως από τις μελιστάλαχτες διατυπώσεις (που θύμισαν εν πολλοίς τον Επίτροπο Μοσκοβισί) τα μηνύματα είναι σαφή. «Οι Ευρωπαίοι στηρίζουν με θέρμη το αφήγημα της καθαρής εξόδου από το μνημόνιο για να μην μπορεί κανένας να τους κατηγορήσει ότι εκείνοι δεν το ήθελαν αν η κυβέρνηση δεν τα καταφέρει» λέει Έλληνας κοινοτικός παράγοντας με καλή γνώση των σχεδιασμών και της γραμμής στο επίπεδο των ισχυρών παικτών του Eurogroup.

Έχοντας δίπλα του τον κ. Τσακαλώτο ο κ. Ντάισελμπλουμ ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου: «Έχουμε ένα κοινό έντονο ενδιαφέρον να ολοκληρωθεί γρήγορα η αξιολόγηση πριν το τέλος του χρόνου. Νομίζω ότι και αυτό είναι κάτι το εφικτό. Φυσικά χρειάζεται να γίνει δουλειά, θα παρέχουμε βοήθεια όπου χρειάζεται, όμως είναι εφικτό και θα πρέπει να γίνει».

Από την πλευρά του ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι ​«ο στόχος είναι να υπάρχει μια καθαρή έξοδος από το πρόγραμμα χωρίς να υπάρχει ανάγκη επόμενου προγράμματος».

Καλάθι μινιατούρα για το χρέος

Από την άλλη πλευρά όσο «ανεβαίνει» η ρητορική για την έξοδο από το μνημόνιο τόσο χαμηλώνει ο πήχης των προσδοκιών για την ελάφρυνση του χρέους. Ο κ. Ντάισελμπλουμ χαρακτήρισε πολύ σημαντικά τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, που τα είχαμε σχεδόν ξεχάσει, και τόνισε ότι και μετά τις γερμανικές εκλογές η υπόσχεση των Ευρωπαίων για περαιτέρω ελάφρυνση ισχύει αλλά «εφόσον χρειαστεί» δηλαδή αν η ανάπτυξη δεν είναι η αναμενόμενη. Μάλιστα έφερε ως παράδειγμα για το ενδεχόμενο παρέμβασης την επιβεβαίωση της αρνητικής πρόβλεψης του ΔΝΤ για μακροπρόθεσμη ανάπτυξη μόλις 1% του ΑΕΠ. Κοντολογίς το μήνυμα που εισέπραξαν πολλοί από τους παρευρισκόμενους στο Συνέδριο του Economist ήταν «σας στηρίζουμε για να βγείτε από το μνημόνιο αλλά μη ζητάτε πολλά για το χρέος».

Συμπέρασμα; Η όποια ελάφρυνση θα εφαρμοστεί εάν χρειαστεί με βάση τη ρήτρα ανάπτυξης που περιγράφεται στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου και η οποία δεν καλύπτει τα κριτήρια του ΔΝΤ για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα και της ΕΚΤ για την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Ο πρόεδρος του Eurogroup είπε ότι «πονάει» (it pains me) για την ανεργία των νέων στην Ελλάδα παίρνοντας τη σκυτάλη από τον κ. Χουλιαράκη ο οποίος άνοιξε αυτή τη συζήτηση ευρισκόμενος στο ίδιο πάνελ του συνεδρίου του Economist. Αναφερόμενος στα μεγέθη της ελληνικής οικονομίας, ο κ. Χουλιαράκης είπε ότι το 2018 προβλέπεται ανάπτυξη 2,4% και ανεργία λίγο κάτω από το 19% (από περίπου 20% εφέτος). Πρόσθεσε δε πως εφέτος προβλέπεται πρωτογενές πλεόνασμα 2,1%- 2,2% του ΑΕΠ (έναντι στόχου 1,75% του ΑΕΠ) και μπορεί άνετα να επιτευχθεί ο φιλόδοξος στόχος 3,5% του ΑΕΠ το επόμενο έτος.

Ερωτηθείς τέλος για τις τράπεζες ο κ. Ντάισελμπλουμ περιορίστηκε να πει τα εξής: «Οι ελληνικές τράπεζες είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια. Επίσης, κοιτάζοντας γενικότερα την οικονομία αν αντιμετωπιστεί το πρόβλημα

Πηγή www.pronews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Άφησε ακάλυπτο το Καστελόριζο ο Προδότης ΠαπανδρέουΩς υπ. Εξωτερικών απαίτησε από την Κύπρο αλλαγή της συμφωνίας με την Αίγυπτο για την ΑΟΖ, αφήνοντας «γκρίζο» το Καστελόριζο

Μια εθνική προδοσία, που έχει ως αποτέλεσμα να αμφισβητούν οι Τούρκοι την ΑΟΖ στο Καστελόριζο και να αξιώνουν τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στο Αιγαίο, ενώ θα μπορούσε το θέμα να έχει λυθεί οριστικά υπέρ της Ελλάδας και στη βάση του Διεθνούς Δικαίου από το 2003, διέπραξε ο Γιώργος Παπανδρέου ως υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Σημίτη...

Πέραν όλων των άλλων που τον βαρύνουν, ο κ. Παπανδρέου ζήτησε από τους Κυπρίους εκείνη την περίοδο να τροποποιήσουν τη συμφωνία με την Αίγυπτο για την οριοθέτηση της ΑΟΖ, μετακινώντας ανατολικότερα τα όρια και όχι μέχρι τη δυνητική ελληνική ΑΟΖ, προκαλώντας επί της ουσίας μια «γκρίζα ζώνη» στο Καστελόριζο και υπονομεύοντας απροκάλυπτα τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα.

Την αποκάλυψη αυτήν έκανε ο υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Ρολάνδης, ο άνθρωπος που χειρίστηκε από την αρχή μέχρι το τέλος τη συμφωνία οριοθέτησης της ΑΟΖ μεταξύ Λευκωσίας και Καΐρου και την υπέγραψε το 2003, πριν πέσει η κυβέρνηση του Γλαύκου Κληρίδη.

Ο κ. Ρολάνδης επεσήμανε σε εκπομπή του ΡΙΚ-1 (όπως αναφέρει η ιστοσελίδα mignatiou.gr) ότι, παραμονές της υπογραφής της οριοθέτησης ΑΟΖ με τους Αιγυπτίους, δέχθηκε μια παρέμβαση από το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας, της οποίας επικεφαλής ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου, με στόχο «να μην προκληθούν αντιδράσεις από την Τουρκία».

Η παρέμβαση αυτή, πάντα με τον κ. Ρολάνδη, έγκειται στο γεγονός ότι, ενώ οι δύο χώρες είχαν συμφωνήσει στην οριοθέτηση ΑΟΖ στη λογική της «μέσης γραμμής», κάτι που έφτανε την ΑΟΖ της Κύπρου μέχρι το σημείο όπου άρχιζε η ελληνική, συνυπολογίζοντας το ακριτικό νησί και αναγνωρίζοντας επί της ουσίας την ΑΟΖ του Καστελόριζου, ο Γιώργος Παπανδρέου, κινούμενος στη λογική του ενδοτισμού και της υποχωρητικότητας, ζήτησε από τη Λευκωσία να υπαναχωρήσει από την τακτική αυτήν, να μην υπογράψει την οριογραμμή έως εκεί όπου άρχιζε η ελληνική ΑΟΖ, κατά τις προβλέψεις του Δικαίου της Θάλασσας, αλλά να μεταφέρει τη γραμμή κατά 8 ναυτικά μίλια ανατολικότερα, ήτοι περίπου 15 χιλιόμετρα, για να μη δημιουργηθούν επιπλοκές με τις γείτονες χώρες - δηλαδή, την Τουρκία. Ο κ. Ρολάνδης επικαλείται για τα λεγόμενά του πρακτικά συνεδριάσεων στο γραφείου του γενικού εισαγγελέα της Κύπρου.

Η ενέργεια αυτή του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος είχε το θράσος να προδώσει και ως πρωθυπουργός την Ελλάδα το 2010 από το Καστελόριζο, ανακοινώνοντας την είσοδο της χώρας στα Μνημόνια, έδωσε σοβαρό πάτημα στην Τουρκία για την αμφισβήτηση του Διεθνούς Δικαίου στην περιοχή του Καστελόριζου, δημιουργώντας μάλιστα μια de facto «γκρίζα ζώνη». Εκεί, δηλαδή, που η Ελλάδα θα μπορούσε να έχει λύσει ένα σοβαρό πρόβλημα, αφού το Κάιρο θα αναγνώριζε το Καστελόριζο ως νησί που έχει ΑΟΖ και δεν θα μπορούσε να διαπραγματευτεί τίποτα με την Τουρκία το οποίο θα αφορούσε την ελληνική και την κυπριακή ΑΟΖ, ήρθε ο Γιώργος Παπανδρέου να τορπιλίσει τη συμφωνία και να δώσει το δικαίωμα στην Τουρκία να αμφισβητεί την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στο Αιγαίο, με αντάλλαγμα ένα... ζεϊμπέκικο.

Ο τρόπος που αντιλαμβάνεται τα εθνικά θέματα ο κ. Παπανδρέου ακόμη και σήμερα φάνηκε από το γεγονός ότι έδωσε βήμα στον Μουσταφά Ακιντζί στη Σοσιαλιστική Διεθνή. Στις σφοδρές μάλιστα αντιδράσεις από την Κύπρο, ο επικεφαλής του ΚΙΔΗΣΟ απάντησε τρεις ημέρες μετά, κάνοντας λόγο για «κροκοδείλια δάκρυα ορισμένων “υπερπατριωτών”» και εξισώνοντας τους Ελληνοκυπρίους με τους Τουρκοκυπρίους, υποστηρίζοντας ότι και οι δύο «αγωνίζονται για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ, των διεθνών συνθηκών και του ευρωπαϊκού κεκτημένου».

Απάντηση ΓΑΠ χωρίς να λέει τίποτα

Με μία απάντηση η οποία επί της ουσίας δεν δίνει εξηγήσεις ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου επιχείρησε αργά χθες το βράδυ να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Χωρίς να μιλά για την «ταμπακέρα», ο Γιώργος Παπανδρέου ανακαλύπτει «υπερπατριώτες», όπως χαρακτηριστικά λέει, που επιχειρούν «να πουλήσουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες».

Στην ανακοίνωσή του επιχειρεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, λέγοντας ότι «οι ελληνικές θέσεις σχετικά με την ΑΟΖ, και ιδιαίτερα του Καστελόριζου, έχουν διατυπωθεί με σαφήνεια από όλες ανεξαιρέτως τις ελληνικές κυβερνήσεις» και πως «ουδείς μπορεί να διαφωνεί διότι, αν το πράττει, δίνει επιχειρήματα στην τουρκική πλευρά», χωρίς όμως να διαψεύδει όλα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....