Διυλιστήριο: 01/30/19
ροη αναρτησεων

Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2019

VIDEO - Ο... μεταφυσικός κανιβαλισμός του κ. αντιπρόεδρου


Συντάκτης:
Χ.Κ.

Σε νέα χαμηλά επίπεδα έφτασε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή δεν δίστασε να κανιβαλίσει με το «καλημέρα» κάνοντας ειδική αναφορά στους Σαράντο Καργάκο και Θέμο Αναστασιάδη, συνδέοντας τους θανάτους τους... μεταφυσικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Με την έναρξη της ομιλίας του στη Βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε «είναι λίγο οξύμωρο, σχεδόν μεταφυσικό ότι αυτή την περίοδο που οδεύουμε προς την ψήφιση της Συμφωνίας, κατά τη γνώμη μου εθνικά καταστροφικής, δύο μεγάλες προσωπικότητες που ο καθένας από διαφορετικό δρόμο και χώρο έδωσαν μεγάλο αγώνα για τη Μακεδονία, ο Σαράντος Καργάκος και ο Θέμος Αναστασιάδης έφυγαν από τη ζωή λίγο πριν την ψήφιση αυτής της Συμφωνίας. Γιατί πράγματι είναι μια συμφωνία που προκαλεί εθνικό πένθος, για όποιο πράγματι έχει μέσα του λίγη εθνική ευαισθησία».

Εάν κάποιος αναζητεί ένα σύγχρονο παράδειγμα κανιβαλιστικού λαϊκισμού ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μόλις μας το πρόσφερε από το βήμα της Βουλής.


Πηγή www.reader.gr

https://diulistirio.blogspot.com

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Η Βουλγαρία απειλεί τα Σκόπια για «μακεδονική γλώσσα και εθνότητα»


Τι ανέφερε ο πρόεδρος της χώρας

Στη Βουλγαρία εκφράζουν ενστάσεις για τη «Βόρεια Μακεδονία» καθώς νοσταλγούν τις «χαμένες πατρίδες» τους, ενώ βλέπουν «Βόρεια Μακεδονία» και θυμούνται τη «Μακεδονία του Πιρίν». Ο Βούλγαρος πρόεδρος Ρούμεν Ράντεφ με ραδιοφωνική του συνέντευξη εξέφρασε τις αντιρρήσεις του λέγοντας ότι δεν υπάρχει «μακεδονική» γλώσσα και εθνότητα, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

«Αν προσέχαμε, ίσως θα είχαμε μεγαλύτερη ευκαιρία να προτείνουν στον Βούλγαρο πρωθυπουργό μαζί με τον Ζάεφ και τον Τσίπρα για την υποψηφιότητα του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης» είπε ο Ράντεφ ενώ στην ερώτηση αν συμφωνεί με το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» υπογράμμισε: «Όχι, δεν συμφωνώ… Η περιοχή του Πιρίν δεν είναι η Βόρεια Μακεδονία; Τι μου λέτε; Αυτό δεν είναι πρόβλημα; Εμείς οι ίδιοι λέγαμε ότι δεν θα έπρεπε το όνομα να περιλαμβάνει γεωγραφικό όρο, γεωγραφικό προσδιορισμό. Το νέο όνομα τα έχει; Τα έχει…».

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:
Πηγή www.enikonomia.gr

https://diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....