Διυλιστήριο: 08/27/15
ροη αναρτησεων

Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2015

Εφορία: Πώς θα βγάλει στη «σέντρα» τους ληξιπρόθεσμους


Έρχονται λίστες «διαπόμπευσης» αλλά και κατασχέσεις για όσους χρωστούν σε Εφορία και Ταμεία. Πώς θα γίνεται η άμεση δέσμευση καταθέσεων. Από 15 Οκτωβρίου η αύξηση του επιτοκίου για τα χρέη που έχουν ρυθμιστεί. Πότε θα χάνεται η ευνοϊκή ρύθμιση.

Όσοι χρωστούν φόρους και ασφαλιστικές εισφορές για περισσότερους από τρεις μήνες, θα πρέπει να προετοιμαστούν για δημόσια διαπόμπευση από τον Οκτώβριο του 2015.

Το νέο Μνημόνιο προβλέπει και η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων προετοιμάζεται να δώσει στη δημοσιότητα κατάλογο οφειλετών για χρέη από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές που εκκρεμούν για περισσότερους από τρεις μήνες.

Ακόμα και αν οι εκλογές πάνε λίγο πίσω τις διαδικασίες δημόσιας διαπόμπευσης των οφειλετών του δημοσίου, ο δρόμος έχει ήδη ανοίξει. Ακόμα δεν είναι απολύτως σαφές το όριο οφειλής το οποίο θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις δημόσιας διαπόμπευσης. Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα αφορά μικρο-οφειλέτες, αλλά φορολογούμενους με μεγάλα χρέη στην εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία πέραν της δημόσιας διαπόμπευσης θα ανοίξουν τον δρόμο και για σαρωτικές κατασχέσεις.

Μάλιστα, για οφειλέτες με χρέη άνω των 70.000 ευρώ οι κατασχέσεις θα είναι αυτοματοποιημένες καθώς η ΓΓΔΕ θα στείλει στις τράπεζες λίστα με όλους τους φορολογούμενους με μεγάλα χρέη και θα ζητά διασταύρωση με τα αρχεία καταθέσεων και άμεση δέσμευση των κεφαλαίων που υπάρχουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.
Οι 100 δόσεις

Από τις 15 Οκτωβρίου τίθενται σε εφαρμογή και οι πρόσφατες -με το νέο Μνημόνιο- αλλαγές στις εκατό δόσεις.

Το επιτόκιο θα αυξηθεί αυτόματα στο 5% (από 3%) για όσους έχουν οφειλές άνω των 5.000 ευρώ ενώ για φορολογούμενους με χαμηλότερες οφειλές, προκειμένου να μην ισχύσει επιτόκιο 5%, θα πρέπει να συντρέχουν σωρευτικά οι εξής προϋποθέσεις:

· Ο οφειλέτης να είναι φυσικό πρόσωπο το οποίο δεν ασκεί επιχειρηματική δραστηριότητα,

· Η ακίνητη περιουσία του οφειλέτη σύμφωνα με το Ε9 να είναι αντικειμενικής αξίας έως 150.000 ευρώ και

· Η υπαγόμενη στη ρύθμιση βασική οφειλή να υπερβαίνει το 50% του δηλωθέντος ετήσιου εισοδήματος του οφειλέτη.

Παράλληλα θα ενεργοποιηθούν οι διατάξεις οι οποίες προβλέπουν απώλεια της ρύθμισης για όσους οφειλέτες δεν έχουν πληρώσει ή ρυθμίσει τις νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές τους (ατομικές ή αυτές για τις οποίες υπάρχει ευθύνη καταβολής) μέσα σε τρεις μήνες από την προθεσμία πληρωμής.

Τέλος, με υπουργική απόφαση η έκδοση της οποίας εκκρεμεί, αναμένεται να ανοίξει ο δρόμος για τη μείωση του αριθμού των δόσεων, εάν ο οφειλέτης έχει τη δυνατότητα σύμφωνα με τα οικονομικά του δεδομένα να πληρώνει την οφειλή του σε λιγότερες δόσεις από τις αρχικά χορηγηθείσες, οποτεδήποτε καθ' όλη τη διάρκεια της ρύθμισης.

Αλλαγές έρχονται και στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων. Από τις 15 Οκτωβρίου, μειώνεται το επιτόκιο από το 8% στο 5%, για νέες ρυθμίσεις και για ανεξόφλητες δόσεις υφιστάμενων ρυθμίσεων.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Προσοχή: τοίχος!..

    Βρισκόμαστε πιά (και επιτέλους;) μπροστά σε ένα αδιέξοδο.

Αδιέξοδος οι εκλογές, αδιέξοδος ο πολυκερματισμός της πολιτικής μας ζωής,
..αδιέξοδος τα λόγια, αδιέξοδος και τα γραπτά.

Το blog αισθάνεται σαν να έχουν ειπωθεί πιά όλα.
Άλλωστε ειπώθηκαν
όλα χθες απ' την Πρόεδρο Ζωή, στην τελευταία συνεδρίαση αυτής της συνόδου της Βουλής,
..μιάς περιόδου που πολλά θα μπορούσαν να έχουν αλλάξει,
..που θα μπορούσε να έχει δρομολογηθεί ένα κράτος αλλιώς, μιά Ελλάδα άλλη.

Το blog αισθάνεται πως δεν έχει κάτι άλλο να πεί.
Ό,τι καινούργιο και να πει είναι παλιό.
Τί νόημα έχει να επαναλαμβάνουμε τα ίδια και τα ίδια με σχιζοφρενική εμμονή;
Άραγε όταν ξαναλέμε τα ξαναειπωμένα ξύνουμε τις πληγές μας, ή τις γλείφουμε;
Όταν λέμε τους απατεώνες απατεώνες, και τους προδότες προδότες αλλάζει κάτι; Γίνονται καλοί άνθρωποι;
Όταν δείχνουμε τον καταστατικό χάρτη της χώρας, το Σύνταγμα, να ξεσκίζεται και να καίγεται το ξαναφέρνουμε σε ισχύ; Ξανάρχεται η δημοκρατία;

Κάποια στιγμή τα λόγια και τα γραπτά πρέπει να σταματούν, και να δίνουν χώρο στις πράξεις.
Αν δεν σταματούν ζημιά κάνουν. Αποκοιμίζουν. Εμποδίζουν την κίνηση.
Και μόνο με την κίνηση έρχεται η αλλαγή. Όχι με την ακινησία.
Τα λόγια από δω και μπρός πρέπει να πάψουν να είναι διαπιστωτικά,
..και πρέπει να είναι μόνο για να συντονίζουν την κίνηση. Την πράξη.

Οι εκλογές είναι πράξη. Στιγμιαία όμως και (στην παρούσα φάση) απελπισμένη.
Τα προεκλογικά λόγια που θα ειπωθούν από εδώ κι από αλλού θα είναι για να συντονίσουν αυτή την απελπισμένη πράξη.
Δεν φτάνει όμως.
Αμέσως μετά τις εκλογές και τον σχηματισμό της νέας γερμανόδουλης κυβέρνησης, που είναι το βέβαιο αποτέλεσμα αυτών των εκλογών,
..ο λαός πρέπει να τεθεί σε κίνηση.
Βουλή σε πραγματική λειτουργία δεν θα υπάρχει.
Σύνταγμα ήδη δεν υπάρχει.
Θα υπάρχουν μόνον οι εντολές των ''εταίρων'' τοκογλύφων, και ο χειμαζόμενος λαός.
Η λύση τότε θάναι μία: κίνηση, πράξη, ανυπακοή, διαμαρτυρία, αντίσταση.

Ως τότε θα λέμε λόγια.
Ανούσια, και εν πολλοίς άχρηστα..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Έλληνας ερευνητής ανακάλυψε τον τρόπο μετατροπής των καρκινικών κυττάρων σε υγιή


Η επιστημονική ομάδα της US Mayo Clinic υπό την καθοδήγηση του Έλληνα ερευνητή, Πάνου Αναστασιάδη θεωρεί πως ανακάλυψε τον τρόπο «απενεργοποίησης του καρκίνου» μέσω της επαναφοράς των καρκινικών κυττάρων σε υγιή ιστό. Οι ερευνητές παρουσίασαν μια μέθοδο μετατροπής των καρκινικών κυττάρων του μαστού και της ουροδόχου κύστης σε καλοήθη, σύμφωνα με μελέτη τους που δημοσιεύτηκε στοNature Cell Biology.

Ο Δρ Πάνος Αναστασιάδης είναι ο ανώτερος ερευνητής της μελέτης και πρόεδρος του τμήματος Βιολογίας του καρκίνου στην πανεπιστημιούπολη της Κλινικής Μάγιο στη Φλόριντα. Επικεφαλής συγγραφείς της μελέτης είναι ο Δρ. Αναστασιάδης μαζί με τον Αντώνη Κουρτίδη, ο οποίος είναι ερευνητικός συνεργάτης στο εργαστήριο του Δρ Αναστασιάδη.

Η μελέτη, η οποία στα πρώτα της στάδια χαρακτηρίστηκε από αντικαρκινικές οργανώσεις ως «ζωτικής σημασίας», λειτουργεί με επίκεντρο την πρωτεΐνη PLEKHA7 που συγκεντρώνει τα υγιή κύτταρα μαζί. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όταν η συνήθης ακολουθία ρύθμισης των κυττάρων διαταράσσεται , τα καρκινικά κύτταρα προκύπτουν γρήγορα και πολλαπλασιάζονται εκτός ελέγχου, όμως με την προσθήκη μορίων mircoRNAs οι επιστήμονες ήταν σε θέση να αποτρέψουν τον καρκίνο.

Η έρευνα αντιπροσωπεύει «μια απροσδόκητη νέα βιολογία που παρέχει τον κώδικα, το λογισμικό για την απενεργοποίηση του καρκίνου» σύμφωνα με τον κ. Αναστασιάδη.

«Η μελέτη συνδυάζει δύο, έως σήμερα, άσχετα πεδία έρευνας – την κύτταρο προς κύτταρο προσκόλληση και την miRNA βιολογία – για την επίλυση ενός μακροχρόνιου προβλήματος σχετικά με τον ρόλο των πρωτεϊνών προσκόλλησης στην κυτταρική συμπεριφορά που προκαλούσε πονοκέφαλο στους επιστήμονες», λέει ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης Αντώνης Κουρτίδης, Ph.D., ερευνητικός συνεργάτης στο εργαστήριο του Δρ Αναστασιάδη. «Το πιο σημαντικό, είναι πως αποκαλύπτει μια νέα στρατηγική για τη θεραπεία του καρκίνου» προσθέτει.

Ωστόσο, οι δοκιμές έχουν διεξαχθεί μόνο σε δοκιμαστικό σωλήνα, έτσι παραμένει ασαφές αν τα αποτελέσματα μπορούν να αναπαραχθούν σε ανθρώπους και, εάν ναι, πιστεύεται οι ασθενείς θα εξακολουθούν να απαιτούν χημειοθεραπεία.

«Με χορήγηση των επηρεαζόμενων microRNAs σε καρκινικά κύτταρα για να αποκαταστήσουν τα φυσιολογικά επίπεδα τους, θα πρέπει να είμαστε σε θέση να δημιουργήσουμε εκ νέου τα φρένα και να αποκατασταθεί η φυσιολογική λειτουργία των κυττάρων. Αρχικά πειράματα σε κάποιες επιθετικές μορφές καρκίνου είναι πράγματι πολύ ελπιδοφόρα.» δήλωσε ο Δρ Αναστασιάδης στο BBC.

Το εργαστήριο του Πάνου Αναστασιάδη, επικεντρώνεται στην αποσαφήνιση του ρόλου των υποδοχέων προσκόλλησης καδερίνης, των πρωτεϊνών πολικότητας και στον ανθρώπινο καρκίνο. Ειδικότερα, το εργαστήριο διερευνά τα γεγονότα προσκόλλησης που ρυθμίζουν την κυτταρική ανάπτυξη, την καταστολή, την κινητικότητα των κυττάρων και τη διεισδυτικότητα, και να προωθήσει την αναδιοργάνωση του κυτταροσκελετού της ακτίνης.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Ποιες είναι οι θέσεις του Λεβέντη για Μέρκελ, γερμανούς, γερμανικές αποζημιώσεις, για τις μίζες των ξένων


Τελευταία γίνεται σκόπιμα, από τα συστημικά μέσα ενημέρωσης, προώθηση του κόμματος Λεβέντη. Επειδή πολλοί από μας θεωρούμε ότι ο Λεβέντης έχει ένα αντισυστημικό κόμμα και η ψήφος σε αυτόν θα είναι μια ψήφος εναντίον των μνημονίων, οφείλουμε να σας ενημερώσουμε για τις θέσεις του αρχηγού του κόμματος.Σε αυτό το video δεν μας λέει ο Πρόεδρος για τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων, για την φοροδιαφυγή όλων των γερμανικών εταιριών που υπάρχουν στην Ελλάδα. Φυσικά και φταίνε και οι πολιτικοί μας, αλλά σίγουρα δεν φταίνε ο λαόςΓια ακούστε και τις θέσεις του για τις γερμανικές αποζημιώσεις, μιλάει για σαφή παραίτηση της Ελλάδας από τις γερμανικές αποζημιώσειςhttp://www.diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο Μίκης Θεοδωράκης καλεί τον Λαφαζάνη να μην μετάσχει στις εκλογές

Τον καλεί να συμμετάσχει στη συγκρότηση ενός Παλλαϊκού Μετώπου με το επιχείρημα ότι «δεν μπορείς να χτυπήσεις το Σύστημα μέσα από το Σύστημα, γιατί τελικά θα γίνεις κι εσύ Σύστημα»

Ανοιχτή επιστολή στον Παναγιώτη Λαφαζάνη με την οποία τον καλεί να μην μετέχει στις εκλογές αλλά να συμμετάσχει στη συγκρότηση ενός Παλλαϊκού Μετώπου έστειλε ο Μίκης Θεοδωράκης.

Όπως αποκαλύπτει οι δύο τους είχαν συνάντηση τις προηγούμενες ημέρες στην οποία ο κ. Θεοδωράκης διατύπωσε την άποψη - και ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας συμφώνησε - «η σημερινή Βουλή στην ουσία αποτελεί κύριο όργανο στην υπηρεσία της μνημονιακής πολιτικής με σκοπό την ψήφιση των νόμων που την υπηρετούν με δημοκρατικό μανδύα».

Με το επιχείρημα ότι «δεν μπορείς να χτυπήσεις το Σύστημα μέσα από το Σύστημα, γιατί τελικά θα γίνεις κι εσύ Σύστημα» ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης προειδοποιεί τον κ. Λαφαζάνη ότι αν η Λαϊκή Ενότητα λάβει μέρος στις εκλογές τότε δύο είναι τα ενδεχόμενα: «Είτε ως αντιπολίτευση θα λειτουργήσετε ως άλλοθι στις αντιλαϊκές αποφάσεις των ξένων είτε -αν γίνετε κυβέρνηση- θα έχετε το τέλος του σημερινού μνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ».

Διαβάστε την επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη:

Αγαπητέ Παναγιώτη,

Στη συνάντηση που ζήτησες πριν λίγες μέρες, συμφώνησες μαζί μου ότι η σημερινή Βουλή στην ουσία αποτελεί κύριο όργανο στην υπηρεσία της μνημονιακής πολιτικής με σκοπό την ψήφιση των νόμων που την υπηρετούν με δημοκρατικό μανδύα.

Γιατί η ύπαρξη μιας μόνιμης μειοψηφίας (ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ) χρησίμευε σαν άλλοθι για τους Συστημικούς Εξουσιαστές, Έλληνες και ξένους. Κυρίως τους ξένους. Κάποτε όλοι σας στον ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα πιστέψατε ότι με την κατάκτηση της πλειοψηφίας στη βουλή και την ανάδειξή σας σε κυβέρνηση θα κατορθώνατε να χτυπήσετε την καρδιά του Συστήματος και να μεταβάλετε τη Βουλή από μνημονιακή σε αντιμνημονιακή. Τι έγινε τελικά;

Αυτό που πέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι να δυναμώσει το Μνημονιακό Μέτωπο. Να γίνει δηλαδή οι ίδιος μνημονιακή δύναμη μετά την Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και το νεοσυσταθέν ΠΟΤΑΜΙ.

Επιβεβαιώνεται έτσι η αρχή ότι δεν μπορείς να χτυπήσεις το Σύστημα μέσα από το Σύστημα, γιατί τελικά θα γίνεις κι εσύ Σύστημα. Αυτό σημαίνει ότι εάν πάρετε μέρος στις εκλογές, επιδιώκετε βεβαίως να γίνετε ένα μέρος της αμαρτωλής Βουλής. Θα υπάρχουν τότε μπροστά σας δύο ενδεχόμενα: Είτε ως αντιπολίτευση να λειτουργήσετε ως άλλοθι στις αντιλαϊκές αποφάσεις των ξένων είτε -αν γίνετε κυβέρνηση- να έχετε το τέλος του σημερινού μνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ. Δεδομένου ότι η ισχύς του Συστήματος είναι καταλυτική. Με μια εξαίρεση: τον ενωμένο και όρθιο ελληνικό Λαό. Είναι κρίμα οι λαϊκές δυνάμεις που θα σας ψηφίσουν να έχουν την τύχη των οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ που θέλουν-δε θέλουν θα ψηφίζουν Μνημόνια. Δηλαδή τα καταστροφικά μέτρα του Τρίτου Μνημονίου που μπορεί να αποδειχθούν μοιραία για το μέλλον της χώρας και του Λαού μας.

Ως παλιός σύντροφος και φίλος σου, καλώ εσένα και τους οπαδούς του νέου κόμματος να συναντηθούμε στις επάλξεις του Παλλαϊκού Μετώπου που σήμερα θα κρατήσει ψηλά την αξιοπρέπεια του Λαού μας. Και αύριο, όταν ανδρωθεί, θα είναι η μοναδική δύναμη που θα μπορεί να λυτρώσει οριστικά την πατρίδα μας και να χαρίσει στον Λαό μας Ελευθερία, Ανεξαρτησία και Περηφάνια.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς,

Μίκης ΘεοδωράκηςΣτην συνέχεια με ανοιχτή επιστολή του απάντησε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, τονίζοντας πως "η πορεία της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ που κατέληξε τελικά στο μνημόνιο, ασφαλώς και δεν προδιαγράφει μια ανάλογη πορεία της Λαϊκής Ενότητας".


Η επιστολή του Παναγιώτη Λαφαζάνη στον Μίκη Θεοδωράκη

Αγαπητέ Μίκη,
Ο σεβασμός και η εκτίμηση στο πρόσωπό σου, τόσο η δική μου όσο και των συντρόφων της «Λαϊκής Ενότητας», είναι απεριόριστη. Γι’ αυτό πάντα ανιδιοτελώς προστρέχω σε σένα, όχι μόνο ως θαυμαστής της ανεκτίμητης μουσικής και πολιτιστικής προσφοράς σου αλλά και ως ακούραστο αγωνιστή και εξαίρετο πολιτικό ηγέτη της μαχόμενης Αριστεράς.
Καταλαβαίνω πλήρως τις ανησυχίες σου, προϊόν μακράς πολιτικής εμπειρίας, αγώνων και σκέψης, για τους κινδύνους της συμμετοχής μας στις εκλογές και εκπροσώπησης μας στη Βουλή.
Θέλω όμως να τονίσω ότι η πορεία της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ που κατέληξε τελικά στο μνημόνιο, ασφαλώς και δεν προδιαγράφει μια ανάλογη πορεία της «Λαϊκής Ενότητας». Άλλωστε, οι πρώην υπουργοί και βουλευτές που ακολουθούν τη «Λαϊκή Ενότητα» είχαν την «ευκαιρία» να συμβιβασθούν και να παραμείνουν στην κυβέρνηση και στην κυβερνητική Κοινοβουλευτική Ομάδα. Αντιστάθηκαν, όμως και δεν το έπραξαν. Δεν θα συμβιβασθούν και αύριο όσες δυσκολίες και αν αντιμετωπίσουμε. Θα ακολουθήσουμε το «ΟΧΙ» μέχρι τέλος.
Κατά τα άλλα εγώ και οι αγωνιστές και αγωνίστριες της «Λαϊκής Ενότητας» είμαστε έτοιμοι, έτσι και αλλιώς και ανεξάρτητα από τη δεδομένη συμμετοχή μας στην εκλογική μάχη, να συναντηθούμε στο Παλλαϊκό Μέτωπο, στο οποίο μας καλείς. Η παρουσία μας στη Βουλή δεν είναι ασύμβατη με την παρουσία μας στο Παλλαϊκό Μέτωπο του αγώνα που σωστά σαλπίζεις.
Πάντα μαζί σου μέχρι το τέλος και μέχρι τη νίκη.
Με συντροφικούς χαιρετισμούς,

Παναγιώτης ΛαφαζάνηςΠηγή

http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....