Διυλιστήριο: 02/27/19
ροη αναρτησεων

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Ομοφυλόφιλοι και τρανς υποχρεωτικά μαθήματα στα βρετανικά δημοτικά σχολεία



Υποχρεωτικά μαθήματα για τη διδασκαλία των παιδιών από την ηλικία των πέντε ετών σχετικά με τις σχέσεις ομοφυλοφίλων και τρανς θα δίνονται πλέον στην Μεγάλη Βρετανία, όπως αποφάσισε το αρμόδιο Υπουργείο.

Η αμφιλεγόμενη νέα ρύθμιση θα δώσει επίσης τέλος στο δικαίωμα που είχαν οι γονείς στην Βρετανία να επιλέγουν αν τα παιδιά τους θα συμμετέχουν στα μαθήματα «σεξ και σχέσεις» της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Πλέον όλα τα παιδιά θα λαμβάνουν τουλάχιστον μια περίοδο μαθημάτων μέχρι την ηλικία των 16 ετών.

Οι νέες τάξεις θα εισαχθούν σε εθνικό επίπεδο το 2020.

Οι μαθητές του δημοτικού σχολείου θα μάθουν για τις οικογένειες του ίδιου φύλου και των τρανς, για την ασφάλεια στο διαδίκτυο, αλλά και για την ανάπτυξη «υγιών, σεβαστών σχέσεων». Οι μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα παρακολουθήσουν μαθήματα σχετικά με τις σχέσεις και το φύλο, συμπεριλαμβανομένης της εκπαίδευσης για την «καταστροφική» βλάβη που προκαλείται από τον ακρωτηριασμό γυναικείων γεννητικών οργάνων (FGM), τους κινδύνους του sexting, του online grooming, της οικογενειακής βίας και του αναγκαστικού γάμου.

Αύριο μια πρωτοβουλία που υπογράφουν περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι, οι οποίοι αντιτίθενται στο νέο πρόγραμμα σπουδών, θα συζητηθεί στο Βρετανικό κοινοβούλιο.

Οι εκστρατείες υποστηρίζουν ότι τα μαθήματα είναι ζωτικής σημασίας για την προστασία των παιδιών από την έκρηξη σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών στο διαδίκτυο.

Επίσης θρησκευτικές ομάδες που δεν θέλουν τα παιδιά τους να διδάσκονται σχετικά με θέματα LGBT επιμένουν ότι η διδασκαλία των παιδιών σχετικά με τις σεξουαλικές σχέσεις θα πρέπει να αφεθεί στους γονείς και όχι στους δασκάλους.

Πηγή www.tribune.gr

https://diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ένοχος κατά πλειοψηφία ο Νίκος Γεωργιάδης του Μητσοτάκη για ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων



Ένοχο κατά πλειοψηφία έκρινε το δικαστήριο τον στενό συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, Νίκο Γεωργιάδη, μετά και την καταδικαστική πρόταση του Εισαγγελέα της έδρας, όπως αποκαλύπτει το documentonews.gr.

Το Δικαστήριο που δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό, του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 28 μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή 20 χιλιάδων ευρώ.

Το Δικαστήριο επέβαλε στον Νίκο Γεωργιάδη συγκεκριμένα: για το πρώτο θύμα ποινή 16 μηνών και για τα άλλα δύο ποινή 12 μηνών για το καθένα και κατά συγχώνευση ποινή 28 μηνών.

Επίσης του επέβαλε χρηματική ποινή για κάθε θύμα ύψους 10 χιλιάδων ευρώ, κατά συγχνώνευση 20 χιλιάδες ευρώ.

Νωρίτερα ο Εισαγγελέας είχε δηλώσει: Προτείνω την ενοχή του κατηγορουμένου για την κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων άνω των 15 ετών έναντι αμοιβής.

Παρών στη δίκη ήταν και ο πρώην αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ενώ μάρτυρας υπεράσπισης του κατηγορουμένου ήταν η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Ο εισαγγελέας της Έδρας αφού διάβασε το κατηγορητήριο, κατέρριψε κατά την πρότασή του όλη την υπερασπιστική του γραμμή του Νίκου Γεωργιάδη.

Αναφέρθηκε στη δημοσιογραφική έρευνα του περιοδικού Hot Doc στην οποία υπήρχαν επώνυμες καταθέσεις και στοιχεία για την εμπλοκή του ονόματος του Νίκου Γεωργιάδη σε μεγάλη υπόθεση τράφικινγκ και κυκλώματος παιδεραστίας – παιδοφιλίας.

Κατέρριψε πως το δημοσίευμα, όπως υποστήριζε η πλευρά του κατηγορουμένου, έγινε προκειμένου να χτυπηθεί πολιτικά τόσο ο ίδιος όσο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, νεοκλεγείς τότε αρχηγός της ΝΔ το 2016.

Ειδικότερα, το κατέρριψε λέγοντας πως αντίστοιχα δημοσιεύματα ερευνητών δημοσιογράφων στη Μολδαβία τα τέλη του 2010 και στις αρχές του 2011, ενέπλεκαν το όνομα του Νίκου Γεωργιάδη, ως τον μόνο Έλληνα που εμπλεκόταν στο εν λόγω κύκλωμα στη Μολδαβία.

Τότε, όπως αναρωτήθηκε ο Εισαγγελέας, «δεν θορυβήθηκε ο κατηγορούμενος; Το έκαναν οι ξένοι δημοσιογράφοι για τον χτυπήσουν πολιτικά;

»Το 2010 δεν υπάρχει θέμα πολιτικής σκοπιμότητας παρά μονάχα η διερεύνηση της αλήθειας.

»Έτσι καταρρίπτεται κατά την άποψή μου, μία από τις βασικές υπερασπιστικές γραμμές του κατηγορουμένου ότι τα δημοσιεύματα τον ενέπλεκαν για να τον πλήξουν πολιτικά».

Ο εισαγγελέας δέχτηκε τα όσα κατέθεσε στο περιοδικό Hot Doc, τα οποία έγιναν αργότερα και ένορκη κατάθεση στις ελληνικές αστυνομικές Αρχές, η μολδαβή δικηγόρος, Ναταλία Μπαϊράμ.

Τόνισε ότι ήταν τα ίδια ακριβώς πράγματα

Θυμίζουμε πως η Έδρα δεν δέχτηκε να αναγνωστεί η ένορκη κατάθεση της δικηγόρου.

Ο εισαγγελέας όμως στην πρότασή του, υποστήριξε ότι είναι ακριβώς τα ίδια με αυτά που μετέφερε στη δημοσιογραφική τους έρευνα η ομάδα του Hot Doc.

Ο εισαγγελέας τόνισε πως η στάση που κράτησε στην όλη υπόθεση, όπως κατέθεσε ο ίδιος ο Νίκος Γεωργιάδης κατά την απολογία του, όταν η υπόθεση έγινε γνωστή στα τέλη του 2010 και τον κράτησαν στο αεροδρόμιο, ήταν πρωτοφανής και αξιοπερίεργη.

«Δεν τον άγγιζε τίποτα», επισήμανε πολλές φορές.

«Αυτό είναι το αξιοποιήσιμο υλικό των καταθέσεων και συνεντεύξεων, που έγινε από την επικοινωνία Ελλήνων και Μολδαβών δημοσιογράφων.

»Δεν επετράπη η ανάγνωση άλλα είναι η ίδια», πρόσθεσε ο εισαγγελέας και συνέχισε:

«Απολογούμενος ο Γεωργιαδης δεν αναφέρει τίποτα για τη διαδικασία δεν τον αγγίζει, τίποτα από το κατηγορητήριο δεν τον αγγίζει».

Τόνισε ακόμα ο εισαγγελέας: «Ο κατηγορούμενος Νίκος Γεωργιάδης, φρόντισε να μην εμπλακεί το όνομα του με κανέναν τρόπο περαιτέρω και σε οποιοιδήποτε νομική ενέργεια στη Μολδαβία.

»Προσέλαβε έναν από τους καλύτερους δικηγόρους στην Μολδαβία, για να μην εμπλακεί το όνομα του σε καμιά υπόθεση.

»Με όποιο νομικό τρόπο ή μέσο η όπλο είχε προσπάθησε να μην συνεχιστεί η να ανασυρθεί η υπόθεση εναντίον του στη Μολδαβια».
Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Μεγάλο όπλο του Κυριάκου Μητσοτάκη ο Νίκος Γεωργιάδης

Υπενθυμίζεται ότι η τομεάρχης της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου κατά την κατάθεσή της ως μάρτυρας υπεράσπισης του κ. Γεωργιάδη στις 12 Φεβρουαρίου είχε χαρακτηρίσει ως ένα από τα «μεγάλα όπλα του Κυριάκου Μητσοτάκη» τον Nίκο Γεωργιάδη.

Επιχειρώντας να καταδείξει ότι η ποινική εμπλοκή, στην ζοφερή υπόθεση της σωματεμπορίας, του πρώην βουλευτή της ΝΔ και στενού συνεργάτη του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, είναι μια «πλεκτάνη», η κ. Ασημακοπούλου ανέφερε χαρακτηριστικά καταθέτοντας στο δικαστήριο :

«Ο Νίκος Γεωργιάδης ήταν από τα πιο κρίσιμα στελέχη..

»Στόχος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε έναν πόλεμο που εκπορεύεται από συγκεκριμένα κέντρα με συγκεκριμένους εκτελεστές.

»Ήθελαν να καταστρέψουν ένα από μεγάλα όπλα και εργαλεία του κ.Μητσοτάκη στον αγώνα του, που είναι ο Νίκος Γεωργιάδης».

Η εκτίμηση όμως αυτή της κας Ασημακοπούλου, όπως και η σιγουριά που εξέφρασε για την αθωότητα του κατηγορουμένου, αμφισβητήθηκαν έντονα από την έδρα του Δικαστηρίου, και ειδικά από την πρόεδρο και τον εισαγγελέα της έδρας, που της τόνισαν ότι η υπόθεση που δικάζεται διαδραματίστηκε στην Μολδαβία σε ανύποπτο χρόνο και πρόκειται για κάτι ιδιαίτερα σοβαρό γιατί αφορά σε σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων.

Χαρακτηριστικές του πνεύματος στο οποίο κινήθηκε η εξέταση της βουλευτή της ΝΔ , Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, είναι δύο αποστροφές της έδρας στα λεγόμενα της μάρτυρα .

«Εδώ μιλάμε για ανήλικη σεξουαλικότητα, κυρία μάρτυρα, δύο ανήλικοι ενέπλεξαν το όνομα του, έχει γίνει κάτι παρόμοιο σε κάποιο άλλο στέλεχος της παράταξης σας;» της ανέφερε η πρόεδρος του Δικαστηρίου, ενώ ο εισαγγελέας της έδρας, παρατήρησε :

«Δεν μπορείτε να καταθέτετε με τέτοια σιγουριά. Αυτά που φέρεται ότι έχει τελέσει ο κατηγορούμενος διαδραματίζονται το 2010.

»Πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πολιτικούς λόγους ιδιοτελώς για να χτυπηθεί κάποιος πολιτικός;».

Ενώ όταν μετά από το σφυροκόπημα των ερωτήσεων η κ. Ασημακοπουλου παραδέχτηκε ότι «δεν είμαι στην κρεβατοκάμαρα του κ. Γεωργιάδη, μόνο την δική μου ερωτική ζωή γνωρίζω από πρώτο χέρι», ο εισαγγελέας της έδρας εύλογα σχολίασε:

«Σε ευθεία αντίθεση έρχεται η πεποίθηση σας ( για το άδικο της κατηγορίας) με το ότι καταθέσατε ότι δεν γνωρίζετε την προσωπική ερωτική ζωή του κυρίου Γεωργιάδη, πόσο μάλλον στην Μολδαβία».

Ξεκινώντας την κατάθεση της η μάρτυρας, υποστήριξε:

«Ο Νίκος είναι φίλος από τα παιδικά χρόνια. Μεγαλώσαμε μαζί, σπουδάσαμε, κατά καιρούς διασταυρωνόμαστε στο εξωτερικό…

»όλη αυτή η ιστορία …για την οποία διάβασα ένα πρωτοσέλιδο που είχε την φωτογραφία του κι έλεγε για τον σύμβουλο του Κυρ. Μητσοτάκη, και το διάβασα διαγώνια γιατί δεν είχα καμία αμφιβολία ότι τίποτε δεν ήταν αληθές.

»Τον ρώτησα και μου είπε ότι υπήρχε μια υπόθεση που κάποιος τον είχε κατηγορήσει αδίκως και όλα είχαν τελεσιδικήσει εντελώς αθωωτικά.

»Τον ξέρω πολύ καλά, δεν θα μπορούσα ποτέ να πιστέψω τίποτε από όλα αυτά.

»Πιστεύω ότι αυτό που συμβαίνει είναι πολιτικά εκπορευόμενο κι εμείς είμαστε παράπλευρες απώλειες.

»Ήταν από τα πιο κρίσιμα στελέχη , στόχος ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εκπορεύεται ο πόλεμος από συγκεκριμένα κέντρα με συγκεκριμένους εκτελεστές.

»Να καταστρέψουν ένα από τα μεγάλα όπλα κι εργαλεία του Μητσοτάκη στον αγώνα του, που είναι ο Νίκος Γεωργιάδης».

Πρόεδρος: Ο μάρτυρας μας είπε ότι δύο ανήλικοι ενέπλεξαν το όνομα του. Εμπλέκονται και οι ανήλικοι στην πλεκτάνη σε βάρος του κ. Γεωργιαδη και κατ’ επέκταση του Κυριάκου Μητσοτάκη;

Ασημακοπούλου: Δεν το ξέρω. Οτιδήποτε είχε ειπωθεί εκεί, ήταν προβεβλημένος, ήταν πολύ εύκολο να τον κατηγορήσει ο καθένας για να αποποιηθεί των ευθυνών του.

Πρόεδρος: Υπάρχουν παρόμοιες καταγγελίες σε βάρος άλλων στελεχών του κόμματος σας;

Ασημακοπούλου: Το συγκεκριμένο έντυπο έχει πάρει εργολαβία οτιδήποτε σχετίζεται με τον κ. Μητσοτάκη, όπως την γυναίκα του και την επαγγελματική της δραστηριότητα, κάτι που εξελίσσεται στα δικαστήρια.

Πρόεδρος: Εδώ μιλάμε για ανήλικη σεξουαλικότητα, κάτι ιδιαίτερα σοβαρό. Σας ξαναρωτώ, έχει γίνει κάτι παρόμοιο με κάποιο άλλο στέλεχος της παράταξης σας;

Ασημακοπούλου: Άλλους τους λένε κλέφτες, λωποδύτες, για το συγκεκριμένο δεν νομίζω. Ο Νίκος Γεωργιάδης είναι ένα εξαιρετικά ηθικό στοιχείο. Δεν δέχτηκε κάποιο θεσμικό ρόλο για να τον προστατεύσει από αυτή τη δημοσιότητα …

Εισαγγελέας: Πως μπορείτε να γνωρίζετε την προσωπική ζωή του κατηγορούμενου σε τέτοιο βαθμό που να καταθέτετε με τέτοια σιγουριά και συγκεκριμένα την ερωτική του ζωή ;

Ασημακοπούλου: Μόνο την δική μου ερωτική προσωπική ζωή γνωρίζω από πρώτο χέρι …ξέρω όμως τον χαρακτήρα του… δεν είμαι στην κρεβατοκάμαρα του κ. Γεωργιάδη.

Εισαγγελέας: Άρα δεν μπορείτε να καταθέτετε με τέτοια σιγουριά… Αυτά φέρεται ότι τα έχει τελέσει ο κατηγορούμενος διαδραματίζονται το 2010. Πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πολιτικούς λόγους ιδιοτελώς για να χτυπηθεί κάποιος πολιτικός;”

Ασημακοπούλου: Μα τώρα βγαίνουν στο φως …θα τα είχε βγάλει τότε αν υπήρχε δημοσιογραφικό ενδιαφέρον …ξεκίνησαν με το που εξελέγη ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πήγε να διορίσει τον κ .Γεωργιάδη υπεύθυνο στρατηγικού σχεδιασμού.

Εισαγγελέας: Τότε έγινε το δημοσίευμα γιατί τότε ένας πολύ γνωστός δικηγόρος όπως μας είπε εδώ ο μάρτυρας , και βεβαίως δεν μπορεί ο δημοσιογράφος να αποκαλύψει την πηγή του, του μίλησε για το τι είχε γίνει στην Μολδαβία και του είπε πώς αφήνεται να διοριστεί αυτός ο άνθρωπος σε αυτή τη θέση;

Ασημακοπούλου: Ήταν δηλαδή μια τυχερή στιγμή του δημοσιογράφου, μπορεί να είναι κι έτσι, αν πίστευα ότι όλα αυτά έχουν πιθανότητα να είναι αληθή δεν θα τον άφηνα να πλησιάσει ούτε τόσο δα τον γιο μου…

Εισαγγελέας: Σε ευθεία αντίθεση έρχεται η πεποίθηση σας με το ότι καταθέσατε ότι δεν γνωρίζετε την προσωπική ερωτική ζωή του κυρίου Γεωργιάδη, πόσο μάλλον στην Μολδαβία.

Πηγή www.tribune.gr

https://diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....