Διυλιστήριο: 06/11/15
ροη αναρτησεων

Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2015

Η Σπυράκη, αντιπολιτεύεται την ελληνική κυβέρνηση στην Ευρώπη για την συνεργασία με την Ρωσία. Δείτε το video να καταλάβετε το επίπεδο δοσιλογισμού


Περήφανη δηλώνει το πρώην "παπαγαλάκι" του Mega νυν ευρωβουλετυής της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη που κατήγγειλε την ελληνική κυβέρνηση που δεν ξεπουλάει την ΔΕΗ, και άλλα....

Συγκεκριμένα στον λογαριασμό της, στο facebook έγραψε, δείχνοντας και το σχετικό βίντεο!:

"Κατήγγειλα την ελληνική κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό Ενέργειας Π. Λαφαζάνη με παρέμβασή μου στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Τόνισα ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν υιοθετεί βασικές παραμέτρους της στρατηγικής για την ενιαία αγορά ενέργειας, όπως η μερική αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ, και η αύξηση της συμμετοχής ιδιωτών μέσω των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
Η ενεργειακή ενοποίηση και η ενεργειακή ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης τίθενται σε κίνδυνο λόγω ιδεοληψιών."

Η Μαρία Σπυράκη, καταγγέλλει τον Λαφαζάνη, ότι έχει ακραία αριστερή δικαιολογία, και φλερτάρει με την Ρωσία και τους αγωγούς της, και ότι συνολικά η ελληνική κυβέρνηση δεν προχωράει στο ξεπούλημα της ΔΕΗ (της ΔΕΗς, όπως είπε το αγράμματο ζώον, που έβγαλαν οι δεξιοί ευρωβουλευτή), και καλεί την Ευρώπη να τιμωρήσει την κυβέρνηση μας!Πηγή
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Έδιωξαν ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ τον Μηταράκη της ΝΔ από τη Χίο (ΒΙΝΤΕΟ)


“ Δεν μπορούν να σταθούν πουθενά τα στελέχη και οι βουλευτές της ΝΔ - Ο λαός δεν ξεχνά ”Σκηνές απείρου κάλους εκτυλίχθηκαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στην κεντρική πλατεία Χίου, κατά του ενδεχόμενου κατάργησης του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά, με πρωταγωνιστές τον πρώην υφυπουργό της κυβέρνησης Σαμαρά Ν. Μηταράκη και μερίδα διαδηλωτών.

Ο κ. Μηταράκης απαίτησε να μιλήσει κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, ενώ ο Γ. Αμπαζής από την οργανωτική επιτροπή αρνήθηκε να του δώσει το μικρόφωνο με τον ισχυρισμό ότι χαιρετισμοί από τους βουλευτές δεν περιλαμβάνονταν στο πρόγραμμα.

Η φραστική αντιπαράθεση ακολούθησε με μερίδα των διαδηλωτών να καταφέρονται κατά του Ν. Μηταράκη για την υπογραφή του μνημονίου και για την οικονομική πολιτική που ακολουθήθηκε τα τελευταία χρόνια με τα γνωστά αποτελέσματα για τον τόπο μας.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποχώρησε η ΑΔΕΔΥ και μέρος των διαδηλωτών ενώ ο Κ. Μηταράκης δεσμεύθηκε ότι δε θα ψηφίσει την κατάργηση του μειωμένου συντελεστή στα νησιά.Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Εμπάργκο τέλος: Ο Ιβάν Σαββίδης ιδρύει την πρώτη ελληνορωσική εταιρεία προς εξαγωγή των ελληνικών προϊόντων στη Ρωσία


Εμπάργκο τέλος για τους Έλληνες αγρότες: Το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής των αγροτών της Βόρειας Ελλάδας αγοράζει ο γνωστός Έλληνας ομογενής και προσωπικός φίλος του Β.Πούτιν, Ιβάν Σαββίδης, για να τα εξαγάγει στην Ρωσία πραγματοποιώντας την δέσμευση του Ρώσου προέδρου, για δημιουργία ελληνορωσικών εταιρειών ώστε να προσπεραστεί το ρωσικό εμπάργκο.

Ο επιχειρηματίας κάνει πράξη αυτό που είπε ο Πούτιν στον Τσίπρα για τη δημιουργία ελληνορωσικών εταιριών μέσω των οποίων θα μπορούν να γίνονται εξαγωγές προϊόντων στη Ρωσία

Μια σπουδαία κίνηση πραγματοποιεί στη Βόρεια Ελλάδα ο Ιβάν Σαββίδης για να ξεπεραστεί το εμπάργκο (που έχουν κηρύξει οι Ρώσοι στα ελληνικά αγροτικά προϊόντα , κατόπιν της φιλοαμερικανικής στάσης της πρότερης κυβέρνησης Α.Σαμαρά που προτίμησε να κάνει ζημιά στους Έλληνες αγρότες,στην ελληνική οικονομία και στο εθνικό συμφέρον, προκειμένου να ικανοποιήσει τις εντολές της Ουάσιγκτον προχωρώντας σε αντιρωσικές κυρώσεις παρά τους ιστορικούς και θρησκευτικούς δεσμούς που μας δένουν με την ευρασιατική υπερδύναμη).

Ο γνωστός επιχειρηματίας ο οποίος διατηρεί άριστες σχέσεις με τον πρόεδρο Β.Πούτιν κάνει πράξη αυτό που είπε ο Ρώσος ηγέτης στον Αλέξη Τσίπρα για τη δημιουργία ελληνορωσικών εταιριών μέσω των οποίων θα μπορούν να γίνονται εξαγωγές προϊόντων στη Ρωσία παρά το εμπάργκο.

Η κίνηση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και φυσικά αναμένεται αντίδραση από την αντιρωσική ΕΕ και τους εγχώριους "καλοθελητές".

Ο ομογενής επιχειρηματίας έχει ήδη προσεγγίσει και συμφωνήσει με το σύνολο των αγροτών της Βόρειας Ελλάδας για να αγοράσει το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής. Ετσι, αντί να ψάχνουν ολόκληρο το καλοκαίρι πού θα πουλήσουν τα προϊόντα τους θα τα αγοράσει ο κ. Σαββίδης ο οποίος με τη σειρά του και υπό την "αιγίδα" της ρωσικής εταιρίας που θα δημιουργήσει, θα τα εξάγει χωρίς προβλήματα στην Ρωσία.

Οι παραγωγοί της Κεντρικής Μακεδονίας - η οποία στηρίζει κατά βάση την οικονομία της στον πρωτογενή τομέα και τη μεταποίησή του- εκφράζουν την αισιοδοξία τους ότι η κυβέρνηση θα δώσει οικονομική ώθηση στην περιοχή και θα ανάψει το «πράσινο» φως στη δημιουργία αυτής της μεικτής ελληνορωσικής επιχείρησης μεταξύ της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας και του Ιβάν Σαββίδη. Οι αριθμοί εξάλλου, είναι σημαντικοί αφού οι εξαγωγές ροδάκινων ξεπερνούν ετησίως τους 300.000 τόνους ενώ ο τζίρος (σε όλα τα νωπά φρούτα) υπολογίζεται στα 200 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως αναφέρει ο πρώην Νομάρχης Ημαθίας και άνθρωπος στενά συνδεδεμένος με τον επιχειρηματία, Κώστας Καραπαναγιωτίδης, «τον πείσαμε, μέσα στην κρίση να ασχοληθεί με τα φρούτα. Με τα νωπά προϊόντα. Συναντηθήκαμε με εκπροσώπους της κοινοπραξίας που έχουν συστήσει οι αγροτικοί φορείς της Ημαθίας και αποφασίσαμε να υπάρξει συνεργασία με την εταιρεία που θα στήσει ο Ιβάν Σαββίδης για την εξαγωγή φρούτων.

Αν επιτευχθεί αυτό, οι αγρότες θα εξασφαλίσουν τα χρήματά τους. Ο Ιβάν έχει πάνω από 500 σημεία πώλησης στη Ρωσία για να διανέμει τα προϊόντα. Σύμφωνα με το πλάνο μας, υπάρχει και η σκέψη να μπει καράβι απευθείας από Θεσσαλονίκη για Νοβόροσισκ. Δυστυχώς, μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε τι μέλλει γενέσθαι. Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα πώς θα ιδρυθεί αυτή η μεικτή εταιρία. Ας βοηθήσει από τη μεριά της η ελληνική κυβέρνηση ώστε να μην πουληθούν και φέτος σε εξευτελιστικές τιμές τα ροδάκινα. Ολα είναι έτοιμα και ο Ιβάν, περιμένει να ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο ώστε να μάθει πως θα ιδρυθεί η μεικτή επιχείρηση που θα απεμπλακεί από το εμπάργκο».

Από την ώρα που ανακοινώθηκε το ρωσικό εμπάργκο στα ελληνικά αγροτικά προϊόντα ο Πρόεδρος του ΠΑΟΚ κάλεσε με επιστολή του τον προσωπικό του φίλο Βλαντιμίρ Πούτιν, να δώσει ένα χέρι βοηθείας στον αδελφό ελληνικό λαό και κατ' εξαίρεση, να εξετάσει το ενδεχόμενο τροποποίησης του καταλόγου των απαγορευμένων για εισαγωγή στη Ρωσική Ομοσπονδία εμπορευμάτων, μέρος των γεωργικών προϊόντων από την Ελλάδα.

Στην επιστολή του ανέφερε μεταξύ άλλων «τα τελευταία χρόνια, η Ελλάδα έχει βάλει ένα στοίχημα σε στενή συνεργασία με τη Ρωσία – το οποίο είναι η άνθηση της τουριστικής βιομηχανίας, την υλοποίηση κοινών επενδυτικών σχεδίων στη βιομηχανία, έχει αναπτύξει σταθερές σχέσεις με την εξαγωγή των γεωργικών προϊόντων, την ανάπτυξη πολιτιστικών ανταλλαγών. H εισαγωγή της Ελλάδας στο ρωσικό εμπάργκο για τα τρόφιμα από τις χώρες της ΕΟΚ, μπορεί να αποτελέσει ένα μοιραίο πλήγμα για την οικονομία της Ελλάδα, με αποτέλεσμα την πλήρη καταστροφή των Ελλήνων αγροτών, το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματος των οποίων βασίζεται στις εξαγωγές προς τη Ρωσία.

Λόγω των πρόσφατων γεγονότων στην Ελλάδα εντείνεται η πολιτική πάλη. Οι Έλληνες είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι δεν υποστηρίζουν την στρατηγική του Ψυχρού Πολέμου, που προκαλείται από την Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες, και ζητούν την αναθεώρηση της κυβέρνησής τους, που ενέκρινε την πολιτική, υπενθυμίζοντας την μακραίωνη πολιτιστική σύνδεση και τους ιστορικούς δεσμούς μεταξύ των δύο αδελφών λαών με την ίδια πίστη.

Αγαπητέ Βλαντιμίρ Βλαντιμίροβιτς, ζητώ την κατανόηση και την αποδοχή των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί από τη Ρωσική Ομοσπονδία, ως ένα μέτρο στις ενέργειες της Δύσης, αλλά σας καλώ να δώσετε ένα χέρι βοηθείας στον αδελφό ελληνικό λαό».


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αυτά είναι τα 109 Ελληνικά προϊόντα που βραβεύτηκαν στις Βρυξέλλες


Απρόσμενα υψηλός ήταν ο αριθμός των ελληνικών προϊόντων που βραβεύθηκαν φέτος στην 11η ετήσια απονομή βραβείων γεύσης και ποιότητας από το International Taste & Quality Institute (ITQI) που διοργανώθηκε στις Βρυξέλλες.

Ειδικότερα, με την εν λόγω διεθνή οργάνωση συνεργάζονται 16 διεθνείς και εθνικές ομοσπονδίες σεφ και σομελιέ (κυρίως από την Ευρώπη και συγκεκριμένα από την Γαλλία, τη Βρετανία, την Ελλάδα, τη Γερμανία, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Σουηδία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, την Πορτογαλία, την Τουρκία, αλλά και διευρωπαϊκές και διεθνείς ομοσπονδίες, όπως οι Euro-Toques, World Master Chefs Society, Nordic Chefs Association και Associationde la Sommellerie Internationale).

Τα ελληνικά προϊόντα που βραβεύθηκαν το 2015 είναι τα ακόλουθα:

• Έξτρα Παρθένα Ελαιόλαδα 'Αξιον Εστί "Dione" (βιολογικό), "Infinity", "Liquid Gold", και τα τρία ΠΓΕ Λακωνίας από την εταιρεία 'Αξιον Εστί Commerce Ltd. (Πειραιάς, από 2 αστέρια)

• Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο "Maxouli", ΠΓΕ Λακωνίαςαπό την εταιρεία Maxouli Dim. Polimenakos (Λάγιο Λακωνίας, 2 αστέρια)

• Λεμονάδα (2 αστέρια) και Πορτοκαλάδα (1 αστέρι) από την εταιρεία «ΦΗΜΗ» Ζηδιανάκης Α.Ε. (Ηράκλειο Κρήτης)

• Πευκόμελο Σίθων από τον Αγροτικό Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό Νικήτης Χαλκιδικής (3 αστέρια)

• Θεόνη Φυσικό Μεταλλικό Νερό από την εταιρείαAHB GroupS.A. (Μουζάκι Καρδίτσας, 3 αστέρια)

• Corvina (1 αστέρι), φαγκρί Primus (1 αστέρι), λαβράκιPrimus (3 αστέρια), συναγρίδα Primus (2 αστέρια) από την εταιρεία AndromedaS.A. (Παιανία Αττικής)

• Μίνι τριγωνάκια με σπανάκι τυρί, Μίνι τριφτά ολικής με φέτα-λιαστή τομάτα-ελιά, Μπουγάτσα ατομική με κρέμα από την εταιρεία Αραμπατζής Ελληνική Ζύμη Α.Ε. (Σίνδος, από 2 αστέρια)

• Μέλι δάσους Φίνο από την Αττική Μελισσοκομική Εταιρεία Αλεξ. Πίττας ΑΕΒΕ (Αθήνα, 3 αστέρια)

• Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο «Κρητικοί Ελαιώνες» από την εταιρεία Cretan Olive Mill (Ηράκλειο Κρήτης, 2 αστέρια)

• Φέτα σε άλμη DELTA Βίγλα (3 αστέρια), ΓιαούρτιDELTA 0% (3αστέρια), Γιαούρτι DELTA 0% με καφέ (2 αστέρια), Γιαούρτι DELTA0% με βατόμουρο (2 αστέρι) από την εταιρεία Vivartia - Δέλτα Τρόφιμα Α.Ε. (Αθήνα)

• Αυθεντικό Ελληνικό Γιαούρτι 2% (3 αστέρια), Φέτα (3 αστέρια) από την εταιρεία ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε. (Ιωάννινα)

• Kris Kris Tostimo Mediterranean with Ail & Basil (1 αστέρι), Elite Mediterranean Crackers with Sea Salt & BlackPepper (2 αστέρια), S. Kings Brioche Biscuit Cream Filling& Belgian Choco Chips (1 αστέρι), S. Kings BriocheHazelnut Praline Filling & Belgian ChocoChips (1 αστέρι),S. Kings Brioche Strawberry Filling & Belgian ChocoChips(1 αστέρι) από την εταιρεία ELBISCO (Πικέρμι Αττικής)

• Βιολογικό Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο "Our PremiumChoice" από την εταιρεία Entopia (Αθήνα, 2 αστέρια)

• Βίκος Φυσικό Μεταλλικό Νερό (3 αστέρια), ΒίκοςCola (2 αστέρια), Βίκος Αεριούχος Λεμονάδα (3 αστέρια), Βίκος Αεριούχος Πορτοκαλάδα (2 αστέρια), Βίκος Πορτοκαλάδα (1 αστέρι), Βίκος Αεριούχος χυμός κερασιού(2 αστέρια) από την εταιρεία Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων Α.Ε. (Ιωάννινα)

• Κατεψυγμένα βουτυρωμένα σαλιγκάρια HelixLucorum "DelysEscargots" από την εταιρεία Escargom S.A. (Σκύδρα, 2 αστέρια)

• Λεμονάδα ΕΨΑ, Σαγκουίνι ΕΨΑ (από 3 αστέρια) από την εταιρεία ΕΨΑ Α.Ε. (Βόλος)

• Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο Harmonia ΠΓΕ Χανιά (2αστέρια) και Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο Harmonia ΠΓΕ Λακωνία (2 αστέρια) από την εταιρεία Foodrinco S.A.(Μεταμόρφωση Αττικής)

• ΛΕΠΟΓΚΑ Λεμονάδα (1 αστέρι) και Πορτοκαλάδα (2 αστέρια) από την εταιρεία ΦΟΡΤΙΣ Εμπορική Α.Ε. (Φυλή Αττικής)

• ΝΕΚΤΑΡ Λεμονάδα (2 αστέρια) και Πορτοκαλάδα (1 αστέρι) από την εταιρεία ΑΦΟΙ Γ. Κουρτίδη Α.Ε. (Σέρρες)

• "Sweet Pebble Rhodes" (1 αστέρι) και "TogetherStracciatella (3 αστέρια) από την εταιρεία Κουφετοποιία Χατζηγιαννάκης (Πειραιάς)

• Θυμαρίσιο Μέλι «Θαύμα Θεών» από την Μελισσοκομική Δωδεκανήσου ΑΕΒΕ (Ρόδος, 3 αστέρια, ενώ τιμήθηκε και με CrystalAward, καθώς διακρίθηκε με τρία αστέρια επί τρία συνεχή έτη)

• Γίγαντες σε σάλτσα τομάτας από την εταιρεία Παλίρροια Α.Ε. (Πολιτικά Εύβοιας, 2 αστέρια)

• Κριθαράκι με λαχανικά ΗΛΙΟΣ (1 αστέρι), ComboPenneteRigate & Whole Wheat Pennete Rigate με λαχανικάΗΛΙΟΣ (1 αστέρι), από την εταιρεία ΗΛΙΟΣ Βιομηχανία Ζυμαρικών (Μεταμόρφωση Αττικής)

• Κλασικός Μουσακάς από την εταιρεία HellenicCatering Α.Ε. (Σίνδος)

• Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο Filos (2 αστέρια) και Βιολογικό Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο Karpea (3 αστέρια) από την εταιρεία KarpeaS.A. Premium Quality Foods (Ν. Ερυθραία)

• Βιολογικό Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο "TELHINIA" από την εταιρεία Telhnia Π. Κόικας (Κιάτο Κορινθίας, 2 αστέρια)

• ΔΥΟ-ΔΥΟ από την εταιρεία Kokkinakis Sugar Art(Χίος, 2 αστέρια)

• Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο Δύμης Αχαΐας από την εταιρεία Λάδι Δύμης (Λουσικά Αχαΐας, 2 αστέρια)

• Dijonnaise Mayo Brava από την εταιρείαMediterranean FoodsΑ.Ε. (Κορωπί Αττικής, 2 αστέρια)

• Κρητικό μέλι με βασιλικό πολτό «Συνεργασία» από την εταιρεία Μελισσοκομική Συνεργασία Κρήτης Α.Ε. (Σούδα Χανίων, 3 αστέρια)

• Αυθεντικό Στραγγιστό Ελληνικό Γιαούρτι και ΠΟΠ Φέτα από την εταιρεία ΜΕΒΓΑΛ Α.Ε. (Κουφάλια Θεσσαλονίκης, από 3 αστέρια)

• Λευκό τυρί Benecol (2 αστέρια), Βιολογική Φέτα (3 αστέρια), Μηλόξυδο (Apple Balsam) TOP (3 αστέρια), ΞύδιBalsamico TOP (1 αστέρι) από την εταιρεία ΜΙΝΕΡΒΑ Α.Ε. (Μεταμόρφωση Αττικής)

• Ελαιόλαδο "Mytholio" από την εταιρεία Nutria S.A. ('Αγιος Κωνσταντίνος Φθιώτιδας, 2 αστέρια)

• Λουκάνικο με αρωματικά (1 αστέρι), καπνιστές χοιρινές μπριζόλες (2 αστέρια) και παραδοσιακά λουκάνικα Καρδίτσας (1 αστέρι) από την εταιρεία Αλλαντικά Παντέρη (Αχαρνές Αττικής)

• Λαβράκι ιχθυοκαλλιέργειας από την εταιρεία PserimosFish S.A. (Κως, 2 αστέρια) - εκπροσωπήθηκε

• Φυσικό μεταλλικό νερό "DIOS" (2 αστέρια) καιφυσικό μεταλλικό νερό "SELI" (3 αστέρια) από την εταιρεία Σ. Μεντεκίδης Α.Ε. (Σπηλιά Κοζάνης) - εκπροσωπήθηκε

• Αρωματικό ελαιόλαδο "Enigma" (2 αστέρια) και αρωματικό ελαιόλαδο με κρόκο και δενδρολίβανο "Enstagma" (1 αστέρι) από την εταιρεία Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου (Σπάρτη)

• Καπνιστό αλάτι "Salt Odyssey" από την εταιρεία Σιώνας Χαράλαμπος-Βιοδύναμη (Θεσσαλονίκη, 3 αστέρια)

• Καπνιστό πιπέρι Αριδαίας από την εταιρεία Θεόδωρος Μπόλκης (Αριδαία, 1 αστέρι)

• Ελληνικό Γιαούρτι 0% ΟΛΥΜΠΟΣ (3 αστέρια),Βαρελίσια Φέτα ΠΟΠ ΟΛΥΜΠΟΣ (3 αστέρια) από την εταιρεία Τυράς Α.Ε. (Λάρισα)

• Ούζο «Πυθαγόρας» (2 αστέρια) και ελληνικό οινοπνευματώδες "VICTOR" (1 αστέρι) από την εταιρεία ΒΙΚΤΩΡ ΑΒΕΕ (Καρλόβασι Σάμου)

• Μπισκότα με 45% κρέμα κακάο (1 αστέρι) και μπισκότα γεμιστά με κρέμα φουντουκιού (3 αστέρια) από την εταιρεία Violanta S.A. (Τρίκαλα) - εκπροσωπήθηκε

• Φυσικό μεταλλικό νερό "ZARO'S" από την εταιρεία ΒΟΤΟΜΟΣ Α.Ε. (Ηράκλειο Κρήτης)

• ΠΟΠ βαρελίσια Φέτα «ΔΕΛΦΟΙ» από την εταιρεία ΔΕΛΦΟΙ Α.Ε. (Μεταμόρφωση Αττικής, 2 αστέρια)

• «Μυστικές Συνταγές» από την εταιρεία ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ Α.Ε. (Εύβοια)

• Σοκολάτα Bitter Sweet & Balance, σοκολάτα γάλακτοςSweet & Balance από την εταιρεία ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε. (Αθήνα, από 2 αστέρια)

• Επιτραπέζιο νερό Δίρφυς από την εταιρεία ΔΙΡΦΥΣ Α.Ε. (Στενή Ευβοίας, 2 αστέρια)

• Έξτρα Παρθένα Ελαιόλαδα Altis (2 αστέρια), Solon (1 αστέρι) και 'Αλτις ΠΓΕ Χανίων Κρήτης ( 2 αστέρια) από την εταιρεία ΕΛΑΪΣ-UNILEVER HELLAS Α.Ε. (Κηφισιά)

• Γραβιέρα Νάξου από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου (Νάξος, 2 αστέρια)

• ELMA τσίχλα (Blister Classic) από την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου (Χίος, 1 αστέρι)

• Green Cola και Μπλε Πορτοκαλάδα από την Ένωση Παρασκευαστών Αεριούχων Ποτών Ορεστιάδας (Ορεστιάδα, από 2 αστέρια)

• Κριθαράκι από την εταιρεία ΗΛΙΣ Παραδοσιακά Ζυμαρικά (Ζαχάρω Ηλείας, 2 αστέρια)

• Κοτόπουλο Ναυπάκτου από την εταιρεία Κοτόπουλα Ναυπάκτου Κοντοχρήστος (Ναύπακτος, 2 αστέρια)

• Παραδοσιακό Πυργιώτικο λουκάνικο από την εταιρεία Π. Μαλλιόπουλος (Πύργος Ηλείας, 2 αστέρια)

• ALESIS Filo Cheese Rollinis, Filo Spinach Rollinis,Filo SweetSemolina Pie, Filo Twist with Cheese (από 2 αστέρια), Filo Twist withSpinach, Homemade Herb Pie (από 1 αστέρι), Mini Filo Cheese Pies και Mini Filo Spinach Pies(από 2 αστέρια) από την εταιρεία ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ ΑΒΕΕ (Σίνδος)

• ΝΙΚΑΣ FUEGO Γαλοπούλα καπνιστό φιλέτο και ΝΙΚΑΣ FUEGO Ζαμπόν μπούτι καπνιστό από την εταιρεία ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ ('Αγιος Στέφανος Αττικής)

• Φυσικό μεταλλικό νερό «Πηγές Κωστηλάτας» από την εταιρεία ΠΗΓΕΣ ΚΩΣΤΗΛΑΤΑΣ Α.Ε. (Θεοδωριανά 'Αρτας, 3 αστέρια)

• Galaxy Balsamic Cream, Classic & Orange Flavors Σ. Μαβίδου & Υιού Ο.Ε.-Galaxy (Βασιλικά Θεσσαλονίκης, 2 αστέρια).


http://diulistirio.blogspot.gr/Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ζητείται 1,5 δισ. ευρώ μετά την απόφαση του ΣτΕ για τις περικοπές συντάξεων

Της Αργυρώς Μαυρούλη

Πόρους 1,2 με 1,5 δισ. ευρώ θα πρέπει να βρει η κυβέρνηση μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία ακυρώνει την ειδική εισφορά ης τάξης του 5% με 20% που επιβλήθηκε στις συντάξεις που υπερβαίνουν τα 1.000 ευρώ.

Η εφαρμογή της απόφασης τινάζει στον αέρα τον κρατικό προϋπολογισμό, καθώς η κυβέρνηση θα πρέπει να βρει πρόσθετους πόρους για να καλύψει το κενό.

Από το οικονομικό επιτελείο επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση θα σεβαστεί τις αποφάσεις των δικαστηρίων. Εφόσον υπάρξει πλήρης ενημέρωση, σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας θα έρθει σε συνεννόηση με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των συνταξιούχων, προκειμένου να συμφωνηθεί ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει σεβαστή η απόφαση του ΣτΕ, με βάση και τις δημοσιονομικές δυνατότητες του κράτους.

Η απόφαση του ΣτΕ δεν υπεισέρχεται στην επιβολή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις, όπως προβλέπεται στο νόμο 4052 του 2012 που καθορίζει τη λειτουργία του ΕΤΕΑ, την οποία όμως οι δικαστές χαρακτηρίζουν άδικη και καλούν την κυβέρνηση να λάβει μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση. Ωστόσο η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι θα καταργηθεί, επισημαίνοντας ότι οδηγεί σε μηδενισμό των επικουρικών συντάξεων. Σημειώνεται ότι ήδη οι συντάξεις έχουν μειωθεί κατά 5,2%.

Τι αφορά η απόφαση


Αυτό που σύμφωνα με την απόφαση κρίθηκε αντισυνταγματικό, είναι η επιβολή της εισφοράς του νόμου 4093/2012 "Έγκριση Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016 - Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής του ν. 4046/2012 και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016".

Πρόκειται για ειδικές εισφορές που επιβλήθηκαν από την 1/1/2013 και εφεξής και αποφέρουν σημαντικά έσοδα στα Ταμεία.

Οι ειδικές αυτές εισφορές, οδήγησαν σε μειώσεις συντάξεων οι οποίες καταβάλλονται μεμονωμένες ή αθροιστικά (κύρια και επικουρική σύνταξη ή μέρισμα, ειδική προσαύξηση ΤΣΜΕΔΕ) για οποιαδήποτε αιτία (γήρατος - αναπηρίας - θανάτου) και από οποιαδήποτε πηγή, δηλαδή από οποιονδήποτε φορέα κοινωνικής ασφάλισης, το Δημόσιο καθώς και το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων, καθώς και από κάθε άλλη πηγή.

Η μείωση, επιβάλλεται στο σύνολο της καταβαλλόμενης κύριας σύνταξης ή του αθροίσματος των κύριων συντάξεων ή αθροίσματος κύριας και επικουρικής σύνταξης ή μερίσματος που το άθροισμά τους υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ το μήνα, μετά την παρακράτηση των εισφορών Αλληλεγγύης στις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις.

Πόσες ήταν οι μειώσεις


Αναλυτικά, από 1η Ιανουαρίου του 2013, βάσει των διατάξεων του νόμου που αναμένεται να κρίθηκαν αντισυνταγματικές, οι καταβαλλόμενες μηνιαίες συντάξεις μειώθηκαν ως εξής:

- Ποσό σύνταξης ή αθροίσματος άνω των 1.000,01 ευρώ και έως 1.500,00 ευρώ, κατά ποσοστό 5% στο σύνολο του ποσού. Το ποσό της σύνταξης που εναπομένει μετά την μείωση αυτή δεν μπορεί να υπολείπεται του ποσού των 1.000,01 ευρώ.

- Ποσό σύνταξης ή αθροίσματος από 1.500,01 ευρώ έως 2.000,00 ευρώ, κατά ποσοστό 10% στο σύνολο του ποσού. Το ποσό της σύνταξης που εναπομένει μετά την μείωση αυτή δεν μπορεί να υπολείπεται του ποσού των 1.425,01 ευρώ.

- Ποσό σύνταξης ή αθροίσματος από 2.000,01 ευρώ έως 3.000,00 ευρώ, κατά ποσοστό 15% στο σύνολο του ποσού. Το ποσό της σύνταξης που εναπομένει μετά την μείωση αυτή δεν μπορεί να υπολείπεται του ποσού των 1.800,01 ευρώ.

- Ποσό σύνταξης ή αθροίσματος από 3.000,01 ευρώ και άνω, κατά ποσοστό 20% στο σύνολο του ποσού. Το ποσό της σύνταξης που εναπομένει μετά την μείωση αυτή δεν μπορεί να υπολείπεται του ποσού των 2.550,01 ευρώ.

Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Βαλυράκης:Η Siemens ήταν κράτος εν κράτει, η ζημιά του δημοσίου είναι ασύλληπτη


"Η δικαιοσύνη από το 1993 ερευνά υποθέσεις που εμπλέκεται η Siemens (ΟΤΕ, C4I κ.λπ.), αλλά «ενώ βρίσκεται μπροστά σε πολιτικά πρόσωπα όχι μόνο δεν τα στέλνει στην Βουλή, αλλά αποφεύγει να αφήσει να διαρρεύσει η πληροφορία» επεσήμανε μεταξύ άλλων, ο πρώην υπουργός και πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση του σκανδάλου Siemens Σήφης Βαλυράκης.

Σύμφωνα με τον κ. Βαλυράκη, η Δικαιοσύνη, ενώ εντόπιζε ευθύνες ή ενδείξεις ευθυνών πολιτικών προσώπων δεν έστελνε το φάκελο στη Βουλή.

«Υπάρχει ακινησία απαράδεκτη από Δικαιοσύνη και αρνήσεις έρευνας από το κοινοβούλιο με το πρόσχημα ότι εφόσον ερευνά η δικαιοσύνη η Βουλή δεν μπορεί να κάνει τίποτα», είπε κάνοντας λόγο για «διαχρονικά αρνητική διάθεση από την Δικαιοσύνη».
Ανέφερε ακόμη ότι «ο κ. Ζαγοριανός τιμωρήθηκε διότι δεν έδινε την δικογραφία Siemens στους κατηγορούμενους για να μην διαρρεύσει ότι εκεί υπήρχαν πολιτικά πρόσωπα».
Υπενθύμισε ακόμη ότι η Ολομέλεια της Βουλής το 2006, το 2008 και το 2009 αρνήθηκε να συστήσει Εξεταστική Επιτροπή, ενώ απέρριψε το πόρισμα της Εξεταστικής που συστήθηκε το 2010 και ζητούσε περαιτέρω διερεύνηση συγκεκριμένων προσώπων.
"Η Siemens ήταν κράτος εν κράτει», υποστήριξε ο κ. Βαλυράκης εκτιμώντας ότι η ζημιά του ελληνικού Δημοσίου «είναι ασύλληπτη και με μυθικές παραμέτρους», καθώς για κάθε προμήθεια υπήρχε μίζα 10% (8% σε επιχειρήσεις και εμπλεκόμενα πρόσωπα και 2% σε πολιτικά κόμματα).
Υπενθυμίζεται ότι η Εξεταστική Επιτροπή υπολόγισε την ζημία του Δημοσίου από τα σκάνδαλα στα οποία εμπλέκεται η Siemens σε τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ.
Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μοσκοβισί: Είναι καιρός για happy end στην ελληνική τραγωδία

«Μου αρέσει η ελληνική τραγωδία αλλά...»

Yπάρχει πρόοδος στις συνομιλίες με την Ελλάδα δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί, συμπληρώνοντας ότι κανείς δεν θέλει να εγκαταλείψει η χώρα το ευρώ, όπως μεταδίδει το Reuters.

Ο Επίτροπος που έχει ενεργό ρόλο στις διαπραγματεύσεις επεσήμανε πως οι αποκλίσεις παραμένουν, ειδικά στο θέμα του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Η Ελλάδα πρέπει να κάνει και άλλες προσπάθειες σε ό,τι αφορά τη λίστα των μεταρρυθμίσεων υπογράμμισε ο Γάλλος επίτροπος.

«Μου αρέσει η ελληνική τραγωδία αλλά τώρα είναι καιρός να προχωρήσουμε στο... happy end», ανέφερε χαρακτηριστικά.


http://diulistirio.blogspot.gr/Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μη κλαίς, θα ξανάρθω!..

     Για όποιους πιστεύουν στην σημειολογία (το blog είναι απ' αυτούς), το ξανάνοιγμα της ΕΡΤ ακριβώς 2 χρόνια μετά το πραξικοπηματικό της κλείσιμο, σηματοδοτεί μία νίκη του λαού, και μία χαραμάδα ελπίδας για το μέλλον.

Το βράδυ εκείνο, της 11ης Ιουνίου του 2013, που αισθανθήκαμε πάλι μετά από πολλά χρόνια, το χέρι του φασισμού καθαρά και ξάστερα να σφίγγει τον λαιμό μας,
..θυμηθήκαμε παλιά και ξεχασμένα συναισθήματα, ευαισθησίες, αλλά και αγωνιστικά αντανακλαστικά, που μέσα στον ορυμαγδό της καθημερινής προσωπικής επιβίωσης είχαμε απωθήσει.

Κολλημένοι στην τηλεόρασή μας, όπως σαράντα τόσα χρόνια πριν είμασταν κολλημένοι στα ραδιόφωνα και στα τρανζιστοράκια μας, βιώσαμε στιγμές απ' την ''κατάσταση πολιορκίας'' και τους ''ελεύθερους πολιορκημένους'',
..κλαίγοντας και υπερασπιζόμενοι όχι την ΕΡΤ, ένα λίγο ως πολύ αμαρτωλό κανάλι, φορέα της προπαγάνδας της εκάστοτε κυβέρνησης, τόπο βολέματος ''ημετέρων'', παραγωγό αδιαφάνειας και κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος,
..αλλά την ίδια την δημοκρατία, που έτσι κι αλλοιώς αργοπεθαίνοντας εδώ και λίγα χρόνια, δεχόταν εκείνη την στιγμή ένα καθοριστικό και ίσως το τελειωτικό της χτύπημα.

Η αντίσταση εναντίον του οιονεί δικτατορικού καθεστώτος, και η υπεράσπιση της ΕΡΤ και προπαντός των εργαζομένων της, στάθηκε χρέος τιμής για έναν λαό που εξαχρειωνότανε βαθμιαία από την κακουργηματική, φασιστική συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠαΣοΚ.
Και το χρέος αυτό, το τίμησε ο λαός, και οι εργαζόμενοι (όχι όλοι) στην ΕΡΤ, και με το παραπάνω.

Αν λοιπόν έχουμε έναν λόγο να χαιρόμαστε και να ελπίζουμε σήμερα με το άνοιγμα πάλι της ΕΡΤ, είναι γιατί με το σήμα της και με τον ''τσοπανάκο'' της, πετυχαίνουμε μιά σημειολογική νίκη εναντίον του ευρωπαϊκού νεοναζισμού, και του νεο-ολοκληρωτισμού.

Το αν αυτή η νίκη αποδειχτεί και πραγματική, μένει να το δούμε.
Ως συμμέτοχοι αυτής της νίκης, το απαιτούμε!
Θέλουμε την ΕΡΤ αντιστάθμισμα της εμετικής και χαμηλότατου επιπέδου λειτουργίας των διαπλεκόμενων καναλιών.
Θέλουμε η καινούργια ΕΡΤ να είναι απαλλαγμένη από τις αμαρτίες του παρελθόντος.
Την θέλουμε να ενημερώνει πραγματικά, σφαιρικά και πλουραλιστικά.
Την θέλουμε να προάγει και να στηρίζει τον πολιτισμό, το όμορφο θέαμα, την έξυπνη ψυχαγωγία,
..και όχι την υποκουλτούρα, το life-style, τα γελοία και υπνωτιστικά σήριαλ των 1500 επεισοδίων, το κουτσομπολιό και την ''ανθρωποφαγία'', το κατιναριό και την κάθε είδους ''ιδιαιτερότητα'' ως mainstream κουλτούρα!

Απαιτούμε μία ΕΡΤ αντίβαρο στην αισθητική των εργολάβων.
Μία ΕΡΤ αντίστοιχη σ' αυτό που φωνάζουμε στους δανειστές-τοκογλύφους: Μπορεί την Ελλάδα να την κατάντησαν φτωχή,
..οι έλληνες όμως δεν είναι επαίτες!
Έχουν βαθειά και βαριά κληρονομιά πολιτισμού και ποιοτήτων,
..που όσο και αν τριάντα τόσα χρόνια τώρα, με πρωτοστάτη την εγκληματική πολιτική οργάνωση ΠαΣοΚ, προσπάθησε η οργουελική Παγκοσμιοποίηση να καταπνίξει, δεν τα κατάφερε.
Τουλάχιστον όχι εντελώς, όχι ολοκληρωτικά.

Η σπίθα αξιών και πολιτισμού παραμένει καταγεγραμμένη στο DNA πολλών, των περισσότερων ελλήνων,
..και περιμένει να εκφραστεί.
Ας γίνει η νέα ΕΡΤ ένα απ' τα πεδία αυτής της έκφρασης!
Καλή αρχή!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ: 9μηνο ενδιάμεσο πρόγραμμα – Εκταμίευση 11δισ. ευρώ


Του Πέτρου Παπαβασιλείου

Στην κατάρτιση ενός ενδιάμεσου ειδικού προγράμματος, διάρκειας εννέα μηνών, κατέληξαν ο Αλέξης Τσίπρας, η Άνγκελα Μέρκελ και ο Φρανσουά Ολάντ, έπειτα από περίπου δύο ώρες εντατικών διαβουλεύσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόγραμμα αυτό -το οποίο δεν θα έχει τα χαρακτηριστικά μνημονίου, αλλά ούτε και θα παρατείνει τις προηγούμενες συμβάσεις με τους δανειστές- θα συνδέεται με οικονομική βοήθεια ύψους 11 δισ. ευρώ.

Ο χρονικός ορίζοντας της ενδιάμεσης συμφωνίας εκτείνεται έως τη λήξη συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής (Μάρτιος 2016). Οι τρεις ηγέτες έδειξαν να θέλουν να απεμπλέξουν την Ευρωζώνη από την επιτήρηση του Ταμείου. Σε αυτό συνηγορούν οι κεφαλαιώδεις διαφορές που χωρίζουν Βρυξέλλες και Ουάσινγκτον στο θέμα του ελληνικού χρέους.

Ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες, αποδέχθηκε προσαύξηση ο,2% στα πρωτογενή πλεονάσματα προκειμένου να διευκολυνθούν οι διαβουλεύσεις. Ο στόχος για το 2015 αναμένεται να κινηθεί στο 1%.

Για την παραχώρηση αυτή, όμως, η Άνγκελα Μέρκελ και ο Φρανσουά Ολάντ αποδέχθηκαν, από την πλευρά τους, να υπάρξει σαφής αναφορά στο ελληνικό χρέος στο ενδιάμεσο ειδικό πρόγραμμα. Το θέμα του χρέους εκτιμάται ότι θα διευθετηθεί με μία μέθοδο που παραπέμπει στις επαναγορές ομολόγων.

Παράλληλα, συμφωνήθηκε η διεξαγωγή έκτακτου Eurogroup πριν τις 18 Ιουνίου.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....