Διυλιστήριο: 09/05/16
ροη αναρτησεων

Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2016

Ουκρανή η νικήτρια της Παγκόσμιας Ολυμπιάδας Νεοελληνικής Γλώσσας


Νικήτρια της Παγκόσμιας Ολυμπιάδας Νεοελληνικής Γλώσσας είναι η 23χρονη Άννα Βίνικ από το Χάρκοβο της Ουκρανίας. Τη 2η θέση στο διαγωνισμό κατέλαβε η Ναρίν Χακομπιάν από την Αρμενία και την 3η θέση η Βαλεντίνα Ολίνικ από την Ουκρανία. Μετά από τις δύο φάσεις του διαγωνισμού, που διήρκησαν πάνω από τρεις μήνες, ανάμεσα σε δεκάδες διαγωνιζομένους, η πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Ποντιακής Νεολαίας έλαβε τέλος και ήδη τέθηκαν νέοι υψηλότεροι στόχοι για το μέλλον της ελληνικής γλώσσας και της διάδοσής της στο εξωτερικό.


Η νικήτρια της Ολυμπιάδας φανερά συγκινημένη μίλησε στο pontos-news.gr για το βραβείο που έλαβε και τη σημασία που έχει για αυτήν.

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που νίκησα. Δεν το περίμενα καθόλου. Δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω αυτό που έχει γίνει. Περιμένω με ιδιαίτερη χαρά τις σπουδές που θα αρχίσουν με την υποτροφία που πήρα. Ελπίζω ότι θα λάβω καινούργιες γνώσεις και εμπειρίες και ανυπομονώ πάρα πολύ» δήλωσε η νικήτρια Άννα Βίνικ.


Ναρίν Χακομπιάν (2η θέση), ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΠΟΝ Άλκης Αναστασιάδης, Άννα Βίνικ (1η θέση), Μαρίνα Ματθαιουδάκη, Περικλής Μήτκας,
Βαλεντίνα Ολίνικ (3η θέση), η γραμματέας της ΠΑΣΕΠΟΝ Βικτώρια Κράφτσενκο

Η απονομή των βραβείων έγινε κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης της Ολυμπιάδας στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) παρουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, του υφυπουργού Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη, της προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων (ΠΟΠΣ) Χριστίνας Σαχινίδου, του πρύτανη του ΑΠΘ Περικλή Μήτκα, της προέδρου του Σχολείου Νέας Ελληνικής Γλώσσας του ΑΠΘ και αν. καθηγήτριας Μαρίνας Ματθαιουδάκη, της προεδρου της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την Unesco Αικατερίνης Τζιτζικώστα και πολλών άλλων προσκεκλημένων.
Η Άννα Βίνικ από την Ουκρανία είναι καθηγήτρια λατινικών και γραμματέας της έδρας Κλασικής Φιλολογίας και Ξένης Λογοτεχνίας στο πανεπιστήμιο του Χάρκοβο.


Κείμενο: Κώστας Τσενκελίδης
Φωτογραφίες: Βασίλης Τσενκελίδης
πηγή:www.pontos-news.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τι ισχύει με την πρωινή προσευχή στα σχολεία

Αλαλούμ επικράτησε τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την πρωινή προσευχή στα σχολεία. Καταργήθηκε επισήμως από το υπουργείο Παιδείας ή όχι;

Στην εγκύκλιο που εστάλη από το υπουργείο Παιδείας, δεν αναφέρεται ότι καταργείται η πρωινή προσευχή, ωστόσο δεν υπάρχει και κάποια αναφορά σε αυτή.

Δηλαδή, στην εγκύκλιο τονίζεται ότι: «το καθημερινό ημερήσιο σχολικό πρόγραμμα αρχίζει στις 8.00 με την προσέλευση των μαθητών στο χώρο του σχολείου. Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί εφημερίας υποδέχονται τους μαθητές στις εισόδους του σχολείου και οι γονείς–συνοδοί αποχωρούν. Κατά τη διάρκεια του χρόνου της προσέλευσης των μαθητών (8.00-8.10) δεν παρευρίσκεται χωρίς άδεια στο χώρο του σχολείου ουδείς άλλος εκτός των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Στις 8.10, μετά το ηχητικό σήμα (κουδούνι), με ευθύνη των εφημερευόντων κλείνουν οι είσοδοι και οι μαθητές συγκεντρώνονται κατά τμήματα ή τάξεις στον προκαθορισμένο χώρο και τα τμήματα ή τις τάξεις επιτηρούν οι διδάσκοντες σε αυτά την 1η διδακτική ώρα».

Στην περσινή εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας όμως αναφερόταν το εξής:

«Πρωινή Προσευχή – ανάρτηση σημαίας

Σύμφωνα με το ΠΔ 201/98 (ΦΕΚ 161 τ. Α ́), άρθρο 13, παρ. 5, εδάφ. α και β και παρ. 10, εδαφ. δ, σας επισημαίνουμε ότι:

Α. Πριν από την έναρξη των μαθημάτων πραγματοποιείται κοινή προσευχή των μαθητών και του διδακτικού προσωπικού στο προαύλιο του σχολείου με ευθύνη των εκπαιδευτικών που εφημερεύουν. Σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών η προσευχή πραγματοποιείται στην αίθουσα κάθε τάξης. Οι εκπαιδευτικοί συμμετέχουν υποχρεωτικά στην πρωινή προσευχή και στον εκκλησιασμό και επιβλέπουν τα τμήματά τους. Οι ετερόδοξοι μαθητές παρευρίσκονται με το τμήμα που ανήκουν στο χώρο της συγκέντρωσης χωρίς να συμμετέχουν στην προσευχή, τηρώντας απόλυτη ησυχία, σεβόμενοι τους δασκάλους και τους συμμαθητές τους που προσεύχονται».

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι στην φετινή εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι «εφαρμόζονται οι προβλέψεις του ΠΔ 201/98 (ΦΕΚ 161 τ. Α΄), άρθρο 13, παρ. 5, εδάφ. α και β και παρ. 10, εδαφ. δ.». τι σημαίνει αυτό;

Στο προεδρικό διάταγμα που ισχύει και σήμερα αναφέρεται χαρακτηριστικά:

Πρωινή προσευχή – σημαιοστολισμός.

Α. πριν από την έναρξη των μαθημάτων πραγματοποιείται κοινή προσευχή των μαθητών και του διδακτικού προσωπικού στο προαύλιο του σχολείου με ευθύνη των εκπαιδευτικών που εφημερεύουν.Εμείς να σας θυμίσουμε ότι πάλι την ίδια περίοδο, εκμεταλλεύομενοι την ευαισθησία του Ελληνικού λαού, αλλά και την δυσαρέσκειά τους στο πρόσωπου του Υπουργού της Παιδείας είχαν ανακινήσει παρόμοιο θέμα 
Πηγή

https://diulistirio.blogspot.gr

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

To νέο πεντάστερο ξενοδοχείο της οδού Μητροπόλεως άρχισε να αποκαλύπτεται

Μόλις έγινε ορατό το σχεδόν ολοκληρωμένο κτίριο που ανήκει πλέον στον όμιλο Ηλέκτρα.

Ήταν μία από τις σημαντικότερες και τις λίγες κατασκευές που έγιναν στο κέντρο της πόλης τα τελευταία χρόνια. Το κτίριο που στέγαζε το Υπουργείο Παιδείας, ιδιοκτησίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, είχε περάσει μετά από πλειοδοσία στον Όμιλο Ξενοδοχείων Ηλέκτρα. 

 Το παλιό κτίριο του υπουργείου Παιδείας που είχε κτιστεί το 1959 σε οικόπεδο που ανήκε στη Μονή Πεντέλης σε σχέδια του γνωστού αρχιτέκτονα Πάτροκλου Καραντινού, είχε παραμείνει εγκαταλελειμένο για χρόνια μετά τη μετακόμιση του Υπουργείου. Το 2007 είχε μισθωθεί μετά από διαγωνισμό για 35 χρόνια (με δυνατότητα παράτασης της μίσθωσης για επιπλέον 15 χρόνια), έναντι 700 χιλ. ευρώ ετησίως, στην εταιρεία Ηλέκτρα Μητρόπολης ΑΞΤΕ του ξενοδοχειακού ομίλου Ηλέκτρα (ο οποίος διατηρεί άλλα δύο ξενοδοχεία στην περιοχή της πλατείας Συντάγματος, το Electra και το Electra Palace). 

 Σύμφωνα με δημοσιεύματα που έγιναν το 2014, η επένδυση υπολογίζεται ότι έχει ξεπεράσει τα 15 εκατ. ευρώ, ενώ η νέα ξενοδοχειακή μονάδα θα είναι της τάξεως των 5 αστέρων και θα έχει δυναμικότητα 437 κλινών. 

 Η ανακαίνιση και διαμόρφωση του κτιρίου κράτησε δύο περίπου χρόνια ενώ λίγες ήταν οι πληροφορίες από τον όμιλο για το τελικό αποτέλεσμα. Τις τελευταίες μέρες άρχισαν να κατεβαίνουν οι σκαλωσιές και να αποκαλύπτεται η εξωτερική μορφή του κτιρίου. Μια από τις βασικές αλλαγές που μπορούν να παρατηρήσουν ήδη οι περαστικοί είναι η πλήρης επικάλυψη του κτιρίου με λευκό μάρμαρο.
Πηγή www.lifo.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ρύθμιση «fast track» για χρέη σε Δημόσιο και τράπεζεςΣκούπα… σε «κόκκινα» δάνεια και ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο των επιχειρήσεων, ανεξαρτήτως μεγέθους, ετοιμάζει με νομοσχέδιο το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

Το «Εθνος παρουσιάζει τις βασικές διατάξεις του νέου πλαισίου που θα αντικαταστήσει τον «νόμο Δένδια» και προβλέπει με διαδικασίες-εξπρές τις εξωδικαστικές ρυθμίσεις ακόμη και διαγραφές μη ενήμερων χρεών που έχουν επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες σε τράπεζες, Εφορία και ασφαλιστικά ταμεία. Πηγές αναφέρουν στο «Εθνος» ότι «το νομοσχέδιο θα μπει στη διαπραγμάτευση μεταξύ του υπουργού Γιώργου Σταθάκη και των επικεφαλής των θεσμών, στη διάρκεια των πρώτων διαβουλεύσεων που θα ξεκινήσουν στις 12 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα».

Προβλέπεται «κούρεμα» μέρους ληξιπρόθεσμων δανείων αλλά και οφειλών (προσαυξήσεις και πρόστιμα) προς την Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία με διαδικασίες που μπορούν να κρατούν από δύο έως και τέσσερις μήνες. Τις διαγραφές-πακέτο θα πετυχαίνουν μόνο βιώσιμες επιχειρήσεις με σχέδιο αναδιάρθρωσης που θα επικυρώνεται από τα δικαστήρια.

Το πλαίσιο που προωθεί το υπουργείο στηρίζεται σε τρεις άξονες:

-Συγκροτείται ειδική επιτροπή που θα απαρτίζεται από τους εκπροσώπους των πιστωτών (τράπεζες), του Δημοσίου, των ασφαλιστικών ταμείων και ενδεχομένως και του υπουργείου Οικονομίας.

-Συστήνεται Μητρώο Ειδικών Εμπειρογνωμόνων που θα ερευνούν και θα υποβάλλουν μελέτη βιωσιμότητας μίας επιχείρησης με ληξιπρόθεσμες οφειλές σε τράπεζες και Δημόσιο.

-Ειδικά δικαστήρια (ειρηνοδικεία) που θα επικυρώνουν το σχέδιο διαγραφής χρεών.

Ετοιμάζεται, όπως, αναφέρουν πληροφορίες ένα συγκεκριμένο πλαίσιο εξωδικαστικών επιλύσεων με τυποποιημένες διαδικασίες οι οποίες θα επιτρέπουν σε σχετικά γρήγορους χρόνους (ανάλογα και με το ύψος των χρεών και την πολυπλοκότητα του δανεισμού) το «κούρεμα» των οφειλών. Οριο για την υπαγωγή στο νέο σύστημα, δηλαδή μέγεθος επιχείρησης, ύψος χρέους, δεν θα υπάρχει. Θα μπορούν να διεκδικούν αναδιάρθρωση μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις με χρέη προς τράπεζες, Εφορία και ασφαλιστικούς φορείς.

Οι επιχειρήσεις λοιπόν εφόσον λάβουν τη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας των πιστωτών θα ακολουθούν τα εξής βήματα:

-Θα εκπονείται μελέτη βιωσιμότητας από ειδικό εμπειρογνώμονα, ο οποίος θα επιλέγεται από το μητρώο.

-Η μελέτη θα υποβάλλεται στην αρμόδια επιτροπή, η οποία θα απαρτίζεται από τους πιστωτές.

-Η επιτροπή θα αποφασίζει για το αν το σχέδιο είναι βιώσιμο ή όχι και θα συμφωνείται η διαγραφή οφειλών, αλλά προφανώς και η επιχείρηση θα συνεισφέρει στην αναδιάρθρωσή της. Πληροφορίες θέλουν ότι θα αναλαμβάνουν για παράδειγμα ένα μέρος της οφειλής να το αποπληρώνουν με συγκεκριμένους όρους και αυστηρά χρονοδιαγράμματα.

-Αν αποφασίζεται ότι το σχέδιο διάσωσης είναι βιώσιμο, θα επικυρώνεται από τα ειρηνοδικεία και θα προχωρεί η επόμενη φάση της αναδιάρθρωσης των οφειλών. Τα χρέη προς τους δημόσιους φορείς δεν θα διαγράφονται ως προς το ύψος του κεφαλαίου αλλά ως προς τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις.

Επιπλέον, ο μηχανισμός αναδιάρθρωσης είναι κατάλληλα δομημένος, όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, ώστε να αποκλείει επιχειρήσεις που δεν αποπληρώνουν χρέη κατ’ επιλογή τους (κακοπληρωτές) και να επικεντρώνεται στη διάσωση κατά τα άλλα υγιών επιχειρήσεων.

Ανοιχτό παραμένει το θέμα του ύψους των διαγραφών «κόκκινων» δανείων κι αν αυτό θα είναι ίδιο και για τα πρόστιμα και προσαυξήσεις από ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο. Το σημείο αυτό θα αποτελέσει το κύριο σημείο των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Εγώ είμαι σκατόψυχος κύριε Σρόιτερ, εσύ όμως είσαι διανοούμενη πόρνη κατά τον δημοσιογράφο John Swindon.


Άγριο ξέσπασμα του Αντώνη Σρόιτερ: «Είσαι ο γνωστός σε όλους, Έλληνας «σκα…ψυχος»!
Με νέα ανάρτησή του στο Facebook, ο παρουσιαστής του

κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Alpha, Αντώνης Σρόιτερ, ξεσπά κατά όσων χαίρονται με την προοπτική να πέσει μαύρο στα κανάλια που δεν εξασφάλισαν τηλεοπτική άδεια. Ο γνωστός δημοσιογράφος αναφέρει:

Σου φταινε ολοι και ολα, για τα χαλια της δικης σου ζωης. Παντα ευθυνονται οι αλλοι, εσυ δεν φταις σε τιποτα. Χαιρεσαι για το προβλημα που αντιμετωπιζει καποιος, γιατι ετσι πιστευεις οτι παιρνει γευση, απο τη δικη σου μιζερια. Εισαι ο γνωστος σε ολους, Ελληνας «σκα...ψυχος». Κομματι αυτης της κοινωνιας, ευτυχως μικρο. Ο αλλος λοιπον, μπορει να ξεπερασει το προβλημα του, μπορει και οχι. Εσυ παλι, παντα «σκα...ψυχος» θα εισαι. Και την μιζερια σου δεν θα την ξεπερασεις ποτε. Γιατι δεν εχεις μαθει να παλευεις για το δικο σου καλο, αλλα για το κακο των αλλων. Περαστικα και κατσε να βλεπεις, γιατι τα καλα τωρα αρχιζουν..

Κύριε Σρόιτερ, τα είπες αλλά στα τόσα χρόνια που έκλειναν παραγωγικές μονάδες για την οικονομία και την άμυνα της χώρας δεν είδα κανένα δημοσιογράφο ούτε με κροκοδείλια δάκρυα να θρηνεί και να ξεσπά έτσι για το κλείσιμο των λιπασμάτων, το κλείσιμο της ΠΥΡΚΑΛ, των Ναυπηγείων, για την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για 40 εκ. ευρώ, του Λιμανιού του Πειραιά, για τους χιλιάδες που αυτοκτονούν σαν τσιμπογιαννάκια, για την μετανάστευση που διαλύει οικογένειες. Το αντίθετο βλέπαμε όλα αυτά τα χρόνια. Κύριε Σρόιτερ σαν παρουσιαστής των ειδήσεων δεν σας έκανε τόσα χρόνια εντύπωση πως η Ελλάδα αγόραζε σε διπλάσια και τριπλάσια τιμή πολεμικό υλικό; Φαρμακευτικό υλικό πχ τα εμβόλια; Και οτιδήποτε αναλώσιμο; Όταν χάθηκαν τα χρήματα των ταμείων όλοι οι δημοσιογράφοι φωνάζατε να επιστραφούν τα χρήματα του ταμείου σας, και επεστράφησαν των υπολοίπων ταμείων δεν επεστράφησαν. Μόνο για τα δικά σας ενδιαφερθήκατε. Πόσοι γέροντες αυτοκτόνησαν από τότε μέχρι σήμερα; Σαν την καμήλα δεν βλέπετε την δικιά σας καμπούρα αλλά βρίζετε την καμπούρα των άλλων.

Ο Αμερικάνος δημοσιογράφος John Swindon στην ομιλία του για την συνταξιοδότηση του είχε πει: «Το επάγγελμα του δημοσιογράφου είναι να καταστρέφει την αλήθεια, να ψεύδεται εντελώς, να διαστρεβλώνει, να δυσφημεί, να φέρεται δουλοπρεπώς και να πουλάει την πατρίδα του και το γένος του για τον επιούσιο. Είμαστε τα εργαλεία και οι δουλοπάροικοι πλουσίων ανδρών πίσω από τη σκηνή. Είμαστε οι μαριονέτες που τους τραβούν τους σπάγκους και χορεύουμε. Τα ταλέντα μας, οι ικανότητές μας και οι ζωές μας είναι όλα περιουσιακά στοιχεία των ισχυρών. Είμαστε διανοούμενες πόρνες».

Πηγή www.aoristies.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ηθικά πλεονεκτήματα..

     Δεσμεύτηκε ο ηθικός πλεονέκτης (όπως λέμε "διευθύνων σύμβουλος" , "βασικός μέτοχος" κλπ) πρωθυπουργός πως θα μοιράσει τα 250 μύρια που ΘΑ εισπράξει από το πανηγύρι με τις τηλεοπτικές άδειες,
..στις ευπαθείς ομάδες των πολιτών.
Πολύ ωραία.

Άρα κι αφού τουλάχιστον πιά το 50% του ελληνικού πληθυσμού έχει καταντήσει "ευπαθής ομάδα", σημαίνει ότι θα
δώσει από ένα πενηντάρι σε κάθε έναν απ' τους 5.000.000 που τάχουν ανάγκη,
..και άρα 1.000.000 ελληνικές οικογένειες θα εισπράξουν από 250 ευρώ. Τέλεια.

Έλα όμως πως για τα ποσά που θα εισέπραττε (αν ποτέ τα εισπράξει, και δεν τα πάρει "εις είδος", δηλαδή σε πολιτική στήριξη), είχε ξανα-δεσμευτεί πριν κανα χρόνο πως θα πάνε τουλάχιστον κατά 60% στην "εκκαθάριση" των υποχρεώσεων του ελληνικού κράτους έναντι των "δανειστών",
..όπως άλλωστε αδιάψευστα μαρτυράει το ΦΕΚ της 14ης Αυγούστου 2015 (τότε που παραμονές δεκαπενταύγουστου και άρον-άρον ξανανοίγοντας εκτάκτως την Βουλή οι νέοι προδότες ψήφιζαν το τρίτο μνημόνιο, το μακρύτερο)

Την μνημονιακή αυτή υποχρέωση, (όπως αναγράφεται στην σελίδα 1016 του συγκεκριμένου ΦΕΚ, στην παράγραφο Γ' με τίτλο "Συμφωνία Δημοσιονομικών στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων") έσπευσαν με τον εκπρόσωπό τους να υπενθυμίσουν οι τοκογλύφοι της Κομισιόν,
..τραβώντας τ' αυτί του ψευτράκου πρωθυπουργού.

Άρα "δημοσιονομικοί στόχοι" οι παράδες από τις τηλεοπτικές άδειες και όχι λεφτά που περισσεύουν και τα κάνουμε ό,τι θέλουμε, τα τάζουμε όπου θέλουμε.

Και τώρα; Ποιά δέσμευση είναι ισχυρότερη;
Αυτή προς τον λαό ή αυτή προς αυτούς που μας κρατούν στην εξουσία;
Απάντηση: Αυτή προς τους ισχυρούς βέβαια.

Και συνιστά "ηθικό πλεονέκτημα" να δεσμεύεσαι για το ίδιο πράγμα δυό φορές σε διαφορετικές κατευθύνσεις;
Απάντηση: Γιατί, όλα τ' άλλα που έγιναν απ' το δημοψήφισμα και μετά έχουν καμιά σχέση με ηθική ή κάποιο πλεονέκτημα; Τώρα εδώ θα κολλήσουμε;

Ο λαός εξ άλλου θέλει ταξίματα.
Δώσ' του "προγράμματα Θεσσαλονίκης", δώσ' του "παράλληλα προγράμματα", δωσ' του τα λεφτά (τα ποιά;) των ολιγαρχών-καναλαρχών,
..και σε (ξανα)ψηφίζει με κλειστά μάτια.

Τί να μας νοιάξει λοιπόν ένας πρωθυπουργός,
..με, ή χωρίς ηθικό πλεονέκτημα;
Εδώ το έχει χάσει κοτζάμ λαός!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Εργαζόμενοι στο Mega : ''Είμαστε απλήρωτοι πέντε μήνες''Ανακοίνωση των εργαζομένων του Mega:

«Οι εργαζόμενοι του MEGA διανύουμε πλέον τον πέμπτο μήνα απλήρωτης εργασίας με βασική ευθύνη των μεγαλομετόχων- ιδιοκτητών μας. Η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο, υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα επιβίωσης, ενώ ήδη θρηνούμε την απώλεια δύο συναδέλφων μας.

.................. .......


Περιμένουμε έστω και την ύστατη ώρα οι ιδιοκτήτες του σταθμού να αποδείξουν έμπρακτα την κοινωνική τους ευθύνη απέναντι στους εργαζόμενους που βρίσκονται με το ένα πόδι στο δρόμο».

ΜΕ ΛΥΠΗ, ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ...

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Φωτιές ανάβει ο Βορίδης στη ΝΔ: "Έπρεπε να είχαμε κάνει εμείς το διαγωνισμό"Φωτιές ανάβει στη ΝΔ η δήλωση του Μάκη Βορίδη για το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

Ένω η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιμένει στη γραμμή της κατά του διαγωνισμού, ο βουλευτής του κόμματος Μάκης Βορίδης, μιλώντας στην εφημερίδα “Αγορά”, δήλωσε πως “κακώς δεν κάναμε εμείς τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες”.

Την ιδια στιγμή πληροφορίες αναφέρουν πως στο εσωτερικό της ΝΔ το θέμα του διαγωνισμού έχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις, καθώς σε αντίθεση με τις εκτιμήσεις της ηγεσίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όχι μόνο δεν κατέληξε σε “φιάσκο”, αλλά αντίθετα ολοκληρώθηκε με απροσδόκητα υψηλό τίμημα προσθέτοντας στα κρατιμά ταμεία έσοδα 246.000.000 ευρώ.

Πηγή tvxs.gr

https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....