Διυλιστήριο: 06/19/19
ροη αναρτησεων

Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2019

Είναι και επίσημο: Ογδόντα ελικόπτερα παρέλαβε ο Στρατός από τις ΗΠΑ


«Συγχαρητήρια» Αποστολάκη στον Καμμένο «για τη συμμετοχή του και την επιμονή του για την παραλαβή αυτών των Ελικοπτέρων» - «Ο ελληνικός λαός θα πρέπει να είναι ήρεμος και να μην ανησυχεί για τίποτα

Σημαντικότατη ενίσχυση του υλικού τους έλαβε σήμερα η Αεροπορία Στρατού από τις ΗΠΑ παραλαμβάνοντας με επίσημη τελετή στο Στεφανοβίκειο του Βόλου 70 ελικόπτερα αναγνώρισης και ελαφράς επίθεσης OH-58D «Kiowa Warrior» και 10 βαρέα μεταγωγικά ελικόπτερα CH-47 «Chinook».

Στην τελετή παρόντες ήταν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης και ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ.

Ο έλληνας υπουργός επεσήμανε μεταξύ άλλων πως:

«Η παραλαβή των εν λόγω ελικοπτέρων, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης των υπογραφεισών διακρατικών συμφωνιών Ελλάδας και ΗΠΑ για την παραχώρηση αμυντικού υλικού, αναβαθμίζει τις επιχειρησιακές δυνατότητες της Αεροπορίας Στρατού αλλά και τις αμυντικές δυνατότητες σε διακλαδικό επίπεδο. Η επιχειρησιακή αξιοποίησή τους θα συμβάλλει στους τομείς της επιτήρησης και αναγνώρισης καθώς και στην αύξηση της ευελιξίας και της μεταφορικής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων. Οι δυνατότητες των ελικοπτέρων, πέραν της αμιγούς επιχειρησιακής τους αξίας, θα ενισχύσουν και το πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων, στο έργο της αεροπυρόσβεσης, των αεροδιακομιδών και της εναέριας επιτήρησης κατά την αντιπυρική περίοδο».

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης συνεχάρει και τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο: «Κλείνοντας, θέλω να συγχαρώ τον πρώην Υπουργό Εθνικής Άμυνας για τη συμμετοχή του και την επιμονή του για την παραλαβή αυτών των Ελικοπτέρων, τον πρώην Αρχηγό ΓΕΣ και τον σημερινό για την όλη προσπάθεια, που οδήγησε σε αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα».

Το παρόν έδωσαν επίσης ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς και ο Αρχηγός ΓΕΑ, Αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης. Επίσης παρέστη και ο πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Από πλευράς ΗΠΑ, παρέστει επίσης η Deputy Assistant Secretary of the Army for Defense Exports and Cooperation, Ann Cataldo.

Ο Έλληνας υπουργός έστειλε και ένα καθησυχαστικό μήνυμα ως προς τις εξελίξεις με την Τουρκία

«Ήθελα επ’ ευκαιρία να πω ότι δε θα πρέπει να έχουμε ανησυχία για όλα αυτά τα θέματα που γίνονται γύρω μας. Υπάρχει μια πολύ καλή προετοιμασία, μια πολύ καλή και μεθοδευμένη σειρά ενεργειών οι οποίες γίνονται έτσι ώστε να προσπαθήσουμε να αποτρέψουμε αυτές τις ενέργειες που γίνονται στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου και παράλληλα, εμείς διατηρούμε στο καλύτερο επίπεδο την επιχειρησιακή δυνατότητα των Ενόπλων Δυνάμεων. Όπως βλέπετε, συνέχεια προστίθενται δυνατότητες αλλά ο ελληνικός λαός θα πρέπει να είναι ήρεμος και να μην ανησυχεί για τίποτα».

Σε ερώτηση αν είναι μια απάντηση στην τουρκική προκλητικότητα η αγορά, η προμήθεια των ελικοπτέρων, απάντησε: «Η οποιαδήποτε επαύξηση των δυνατοτήτων μας στις Ένοπλες Δυνάμεις, νομίζω είναι μια απάντηση στην τουρκική προκλητικότητα».

Στο αν θα σταλούν μονάδες Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην κυπριακή ΑΟΖ τόνισε: «Κοιτάξτε, οι ενέργειες που γίνονται για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα είναι παράλληλες με την Κυπριακή Δημοκρατία. Σε αυτή τη φάση είμαστε στην προσπάθεια να αποτρέψουμε με διάφορες ενέργειες και με μέτρα την προκλητική αυτή ενέργεια της Τουρκίας. Σε κάθε φάση εξετάζεται η κατάσταση, αναλύεται και αποφασίζονται οι επόμενες ενέργειες».

Ως προς την συζήτηση των ΜΟΕ δήλωσε: «Κοιτάξτε, γίνεται μια προσπάθεια, όπως έχετε καταλάβει, η οποία απέδωσε μετά από αρκετό καιρό συνομιλιών και ενεργειών και είναι μια προσπάθεια να καταγράψουμε τα στοιχεία τα οποία είναι εκείνα που λειτουργούν για να υπάρχει ένταση στο Αιγαίο, και από τη μια μεριά και από την άλλη. Αφού, λοιπόν, όλα αυτά καταγραφούν, ληφθούν υπόψη οι θέσεις και από τις δύο μεριές, θα δούμε τι από αυτά μπορούν να αλλάξουν ή να βελτιωθούν ούτως ώστε να μπορεί να γίνει κάτι.

Η βασική μας προσπάθεια αυτή τη στιγμή είναι να εφαρμοστούν τα ήδη συμφωνηθέντα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, αυτό το πακέτο Παπούλια-Γιλμάζ, το οποίο εάν εφαρμοστεί σε ένα μεγάλο ποσοστό χαμηλώνει σε πολύ μεγάλο βαθμό την ένταση. Αλλά θεωρώ ότι η διατήρηση του διαύλου επικοινωνίας είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό στοιχείο για να μπορέσουμε να κρατάμε σε μια ασφαλή σχέση όλες αυτές τις παραβιάσεις που γίνονται στο χώρο μας».


Πηγή www.news.gr

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Στα ψηφοδέλτια της ΝΔ ο διωκόμενος για το ΚΕΕΛΠΝΟ Σταμάτης ΠουλήςΆλλη μια περίπτωση αριστείας στα ψηφοδέλτιά της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο λόγος για τον Σταμάτη Πουλή, εκλεκτό του Άδωνη Γεωργιάδη και διωκόμενο για υποθέσεις του αμαρτωλού ΚΕΕΛΠΝΟ.

Η αλήθεια είναι ότι φαινόταν εδώ και πολύ καιρό πως τα πράγματα όδευαν προς τα εκεί. Δηλαδή προς την υποψηφιότητα Πουλή με τη Νέα Δημοκρατία. Ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν άφησε ημέρα χωρίς να υπερασπιστεί το πουλέν του, κάτι που φυσικά του ανταπέδιδε όταν αποκαλυπτικά ρεπορτάζ έβαζαν στον τοίχο τον αντιπρόεδρο της ΝΔ.

Ο πρώην εκπρόσωπος των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ που απολύθηκε μαζί με τη σύζυγό του, Ανδρονίκη Θεοφιλάτου λόγω των διώξεων που έχουν ασκηθεί εναντίον τους - κάποιες εκ των οποίων είναι και κακουργηματικού χαρακτήρα - δεν έκρυψε τη χαρά του που τον επέλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αφού τον ευχαρίστησε «θερμά» μέσω twitter, ενημέρωσε τους ακολούθους του ότι «έχει μάθει να δίνει μάχες υπερασπιζόμενος πάντα την Αλήθεια».Για να μην έχετε απορίες ή νομίζετε ότι δεν θυμάστε καλά. Το πρόσωπο που επισημαίνει ότι μάχεται για την αλήθεια είναι το ίδιο με αυτό που ελέγχεται από εισαγγελείς για μαύρο χρήμα. Είναι το ίδιο με αυτό είχε κάνει εισήγηση για εταιρεία του μπατζανάκη του που τροφοδοτούσε το ΚΕΕΛΠΝΟ με τις περίφημες πλέον φακές… χαβιάρι! Είναι το ίδιο με τις μπίζνες στη Βουλγαρία.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε το Documento τον Μάρτιο του 2019, ο Στατάμης Πουλής φέρεται να είχε λάβει σε προσωπικό του τραπεζικό λογαριασμό 243.000 ευρώ από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Ποσό που, όταν του ζητήθηκε, δεν ήταν σε θέση να δικαιολογήσει.

Τότε, ο Άδωνις Γεωργιάδης όχι μόνο τον είχε υπερασπιστεί δημοσίως μέσω twitter, αλλά τον έβγαλε και λάδι για την υπόθεση ενημερώνοντας μας ότι με «έλεγχο» δια του προσωπικού του οφθαλμού οι λογαριασμοί του Πουλή ήταν πεντακάθαροι. Είχε γράψει το εξής αξιομνημόνευτο:

«Έχω δει με τα μάτια μου όλες τις κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών του @stamatispoulis και δεν υπάρχει απολύτως τίποτε! Τα χρήματα του Κεελπνο διακινούντο νομίμως από αυτόν ως υπόλογο. Από το Κεελπνο δεν λείπει ούτε 1€!»

Επειδή όπως κάθε άριστος που σέβεται τον εαυτό του έχει και μια εξωχώρια εταιρεία, έτσι και ο Πουλής είχε μια βουλγάρικη εταιρεία παρέα με τη σύζυγο του δημοσιογράφου και εκδότη Τάκη Χατζή.

Εταιρεία που άνοιξε η γυναίκα του Ανδρονίκη Θεοφιλάτου. Ποια είναι η Θεοφιλάτου; Ήταν αυτή που μαζί με την υπεύθυνη του τμήματος Οικονομικής Διαχείρισης του ΚΕΕΛΠΝΟ, Κατερίνα Πολύζου, υπέγραψαν πολλές από τις συμβάσεις πρόσληψης των 22 παρανόμως προσληφθέντων επί υπουργίας Άδωνη Γεωργιάδη.Η κα. Θεοφιλάτου υπέγραψε ακόμα πολλές από τις συμβάσεις που αφορούσαν τη διανομή διαφημιστικών κονδυλίων δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, ακόμη και σε ιστοσελίδες με ανύπαρκτη επισκεψιμότητα. Υπήρξε ιδιαιτέρως σημαίνον πρόσωπο για τη Νέα Δημοκρατία, αφού επί πρωθυπουργίας του Κώστα Καραμανλή ήταν ειδική σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού στο Μαξίμου. Ήταν επίσης συνεργάτιδα του Θεόδωρου Ρουσόπουλου. Είναι αδερφή της Κωνσταντίνας Θεοφιλάτου, που εργαζόταν στο υπουργικό γραφείο του Αδωνη Γεωργιάδη.

Το τμήμα διοικητικού συντονισμού στο οποίο ήταν υπεύθυνη η Ανδ. Θεοφιλάτου συντόνιζε και τις διαδικασίες για τους διαγωνισμούς. Ο σύζυγος της κ. Θεοφιλάτου Σταμάτης Πουλής ήταν και μέλος της επιτροπής προμηθειών. Το 2013 με εισήγηση του κ. Πουλή και δύο ακόμη μελών της επιτροπής, η εταιρεία ΤΕΧΝΟΔΡΟΚΑΤ ΕΠΕ, ιδιοκτησίας του Γεώργιου Δρόση, –συζύγου της Κωνσταντίνας Θεοφιλάτου και μπατζανάκη του Στ. Πουλή– υπογράφει σύμβαση για συντήρηση του Κτιρίου Προστατευόμενων Διαμερισμάτων, το οποίο αποτελεί δομή φιλοξενίας άπορων οροθετικών. Το τίμημα είναι 134.900 ευρώ, ενώ η επιλογή της ΤΕΧΝΟΔΡΟΚΑΤ έγινε με απευθείας ανάθεση. Το 2014 η συγκεκριμένη εταιρεία –και πάλι χωρίς διαγωνισμό– υπογράφει νέα σύμβαση 150 χιλιάδων ευρώ για «συντήρηση κτιρίου».

Ο κ. Δρόσης με άλλη εταιρεία, τη Δρόσης Γεώργιος και ΣΙΑ ΕΕ, αναλαμβάνει χωρίς διαγωνισμό μέσω του υπευθύνου της δομής προστατευόμενων διαμερισμάτων Στ. Πουλή την τροφοδοσία 21 φιλοξενούμενων ατόμων. Η εταιρεία παραδίδει ημερησίως 50 μερίδες με κόστος 12,5 ευρώ ανά μερίδα. Όλα τα πιάτα κοστολογούνται το ίδιο, είτε πρόκειται για μοσχάρι κοκκινιστό είτε για… φακές.

Αυτή μάλλον είναι η κατά 72% ανανέωση των ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας για την οποία είναι περήφανος ο Κυριάκος Μητσοτάκης και εκστασιασμένος ο Άδωνις Γεωργιάδης. Συνεχίζουν λογικά, την αριστεία από τις δημοτικές εκλογές...

Πηγή: Documento

Διαβάστε περισσότερα.... »
....