Διυλιστήριο: 02/08/14
ροη αναρτησεων

Σάββατο, 8 Φεβρουαρίου 2014

Σότσι. Η άλλη όψη του νομίσματος.

Οι πρόσφυγες του Σότσι…


…δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι που εκδιώχθηκαν από τις κατοικίες τους για να απαλλοτριωθούν ολόκληρες περιοχές όπου χτίστηκαν οι φαραωνικές εγκαταστάσεις για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Άνθρωποι που ζουν υπό άθλιες συνθήκες πίσω από τα φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα της Τελετής Έναρξης και των πανάκριβων αγώνων που στοίχισαν 51 δισ. ευρώ.Στη σκιά των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι , οικογένειες πετάξουν έξω από τα σπίτια τους για να κάνουν τον τρόπο για την ανέγερση ολυμπιακών είναι απελπισμένοι για κάποια αποζημίωση για χαμένες ζωές τους .

http://www.thedailybeast.com/articles/2014/02/08/sochi-s-internal-refugees.html

Σότσι: Μαζική εξόντωση σκύλων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Προσελήφθη ιδιωτική εταιρεία για μαζικές δολοφονίες ζώων…

Ύπνε που παίρνεις τα παιδιά:Στην αγκαλιά του Μορφέα κατά την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι παραδόθηκε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι ΜεντβέντεφΣτο Σότσι κυκλοφορεί το ασχημότερο και το πιο πολυτελές τροχόσπιτο του κόσμου


Η πόρτα έγινε παράθυρο
Κάπως έτσι βγήκε από το μπάνιο ένας αθλητής στο Ολυμπιακό Χωριό του Σότσι
Αθλητής κλειδώθηκε στην τουαλέτα και γκρέμισε την πόρτα!


Η Samsung απαγορεύει τα iPhone στο Σότσι


Η Samsung δώρισε ένα Galaxy Note 3 σε κάθε αθλητή που συμμετέχει στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, με την προϋπόθεση ότι δεν θα χρησιμοποιήσει iPhone κατά την διάρκεια της τελετής έναρξης, η τουλάχιστον θα κρύβει το λογότυπο της Apple.

Ως επίσημος χορηγός των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, η Samsung, προσπαθεί να είναι η μόνη εταιρεία της οποίας θα εμφανίζεται το Logo κατά την διάρκεια των αγώνων.

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερoι αθλητές χρησιμοποιούν iPhone, οδηγώντας την Samsung σε αυτήν την αδιάκριτη κίνηση, που βγήκε στο φως της δημοσιότητας από τα μέλη της Σουηδικής Ολυμπιακής ομάδας, που βρήκε τις οδηγίες μέσα στις τσάντες των αθλητών.
2-0 στο ρωσικο wc 2-2!


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η περιπέτεια ενός συμβόλου - ημισέληνος

Η ημισέληνος, επίσημο σήμερα σύμβολο αρκετών μουσουλμανικών κρατών, ήταν σύμβολο πολλών λαών προτού το υιοθετήσουν οι μουσουλμάνοι. Η αναζήτηση της προέλευσης της ημισελήνου και του αστεριού ως συμβόλων, μας οδηγεί στην εποχή των αρχαίων Σουμερίων αλλά και στην αρχαία Αίγυπτο.Οι λαοί της Μεσοποταμίας αλλά και οι Πέρσες χρησιμοποιούσαν την ημισέληνο ως σύμβολο με ιερές ιδιότητες.
Το αρχαιότερο ελληνικό νόμισμα πάνω στο οποίο υπάρχει η «ημισέληνος» είναι νόμισμα από την Κάτω Ιταλία που χρονολογείται στον 6ο αιώνα π.Χ. Στη συνέχεια το βρίσκουμε σε πολλές ελληνικές περιοχές του αρχαίου ελληνικού κόσμου από την Κρήτη μέχρι τη Μακεδονία και την Μικρά Ασία.
Την ημισέληνο βρίσκουμε και στην αρχαία ελληνική αποικία του Βυζαντίου που ίδρυσε ο Βύζας ο Μεγαρεύς. Το νόμισμα αυτό κόπηκε το 341 π.Χ. απο τους ντόπιους κατοίκους, όταν κατάφεραν να αποκρούσουν την αιφνιδιαστική επίθεση που είχε εξαπολύσει στην αποικία τους ο Βασιλιάς της Μακεδονίας Φίλιππος ο δεύτερος.
Στα κατοπινά χρόνια οι Ρωμαίοι χρησιμοποίησαν στα νομίσματά τους την ημισέληνο.
Στη βυζαντινή αυτοκρατορία, κατά τον 5ο αιώνα μ.Χ., συναντούμε νόμισμα που στη μια μεριά έχει την προτομή του αυτοκράτορα Αναστασίου (491-518 μ.Χ.) και στην άλλη την ημισέληνο.
Στη συνέχεια φαίνεται ότι το συγκεκριμένο σύμβολο, η «αμφίκυρτος σελήνη», χρησιμοποιούνταν και το συναντάμε σε νομίσματα αλλά και σε απεικονίσεις και τοιχογραφίες.
Οι Οθωμανοί χρησιμοποίησαν την ημισέληνο στη σημαία τους, αν και αναφέρεται ότι η ημισέληνος και το αστέρι υπήρξαν ιερά σύμβολα των τουρκικών φυλών και πριν από την έλευση του Ισλάμ.
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - George Clooney: Επιστρέψτε τα Μάρμαρα του Παρθενώνα στην Ελλάδα

- Να επιστρέψουν τα Μάρμαρα του Παρθενώνα από τη Βρετανία ζήτησε ο George Clooney από το φεστιβάλ του Βερολίνου
- «Έχετε δίκιο» είπε απαντώντας σε Ελληνίδα δημοσιογράφο
- Δείτε τι είπε ο Αμερικανός σταρ του κινηματογράφου κατά την παρουσίαση της νέας του ταινίας The Monuments Men
- Η ταινία την οποία σκηνοθετεί αφορά στους καλλιτεχνικούς θησαυρούς που είχαν κλέψει οι Ναζί

Μετά τον Βρετανό ηθοποιό Στίβεν Φράι ακόμη ένα μεγάλο όνομα της 7ης Τέχνης, ο George Clooney ενώνει τη φωνή του με εκείνη των Ελλήνων και ζητά την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα από το Βρετανικό Μουσείο όπου βρίσκονται από το 1816.

Η δήλωση στήριξης του George Clooney έγινε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για τη νέα του ταινία, The Monuments Men, η οποία παρουσιάζεται το 64ο Φεστιβάλ του Βερολίνου.

Ο Αμερικανός σταρ απάντησε σε ερώτηση Ελληνίδας δημοσιογράφου: «Νομίζω ότι έχετε δίκιο. Ίσως να μην ήταν κακό αν επιστρέφονταν. Νομίζω ότι είναι πολύ καλή ιδέα. Νομίζω πως θα ήταν πολύ δίκαιο και ωραίο. Νομίζω ότι είναι στο σωστό να γίνει».Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο κόσμος χειροκρότησε,όχι εμένα..την ΕΛΛΑΔΑ! Και οι φύλακες το κεφάλι στο πάτωμα!

Θέλω να σας διηγηθώ περιληπτικά τι έζησα και κυρίως τι ένιωσα!!
Μόλις έφτασα στο Βρετανικό μουσείο κινήθηκα στην αίθουσα με την Καρυάτιδα και έναν στύλο από το Ερέχθειο. Η Καρυάτιδα βρίσκεται ολομόναχη και κρυμμένη σε μια μικρή αίθουσα, δίχως φυσικό
φως, θλιμμένη!!
Ποιος είπε πως τα μάρμαρα δεν έχουν ψυχή ... αφού απόψυχή δημιουργήθηκαν. Ένιωσα την μοναξιά της και ένιωσα την ανάγκη να την αγγίξω για να της δώσω πνοή από την πνοή μου και ψυχή από την ψυχή μου. Το κορμί της ήταν ζεστό και αντί να της δώσω εγώ μου έδωσε αυτή δύναμη και ένιωσα ότι ακουμπάω Ελλάδα ...μου ήρθε η επιθυμία να την πάρω αγκαλιά και να την φέρω πίσω στο σπίτι της, μα αυτό ήταν αδύνατο! Δεν χα ξεχάσω ποτέ -ποτέ την ζέστη της καρδιάς της! Δάκρυσα όταν έφευγα και πόνεσα και πείσμωσα.

Κατευθύνθηκα στην αίθουσα με τα γλυπτά του Παρθενώνα' τι υπέροχα πράγματα, τι Κάλλος, τι δέος, πόσο υπερήφανη ένιωσα. Προχώρησα μπροστά και βρέθηκα στα αετώματα. Ο κόσμος ήταν υπερβολικά πολύς και στην αίθουσα επικρατούσε οχλαγωγία, κόσμος από όλη την οικουμένη. Όλοι θαύμαζαν με δέος την απαράμιλλη λιτή και απέριττη ομορφιά που εκπέμπουν.

Όλοι θαύμαζαν με δέος αυτό που προανέφερα ...την ζωντάνια που έχουν, την ζέστη και την Ψυχή.
Στην τσάντα μου είχα την Ελληνική Σημαία, με έπιασε λύσσα καθώς αντίκρισα κομμάτι της πατρίδας μου το οποίο είναι κλεμμένο και παρατημένο!

Ακριβώς μπροστά μου υπήρχε ένας Κινέζος του χτύπησα την πλάτη και του ζήτησα αν μπορούσε να με βγάλει μια φωτογραφία.

Ο άνθρωπος δεν ήξερε ότι ήμουν Ελληνίδα. Κάπως δυσανασχέτησε αλλά με ευγένεια δέχτηκε.
Του είπα να περιμένει μισό λεπτό και έβγαλα από την τσάντα μου την σημαία , την σήκωσα ψηλά και ένιωσα ότι σηκώνω όλον τον Παρθενώνα!!

Αυτός στιγμιαία σάστισε αλλά ευθύς η ματιά του έλαμψε, ο κόσμος σιώπησε -δεν ακουγόταν ψίθυρος- και μου έκαναν χώρο για να φανεί η Ελλάδα, οι φύλακες είχαν σηκωθεί όρθιοι και είχαν μαρμαρώσει και τα ... Μάρμαρα ζωντάνεψαν!!!

Ο Κινέζος με τράβηξε αρκετές φωτογραφίες και μάλιστα μου το ζήτησε ο ίδιος με ζήλο και χαρά. Δυστυχώς μόνο αυτή και μια ακόμα (την οποία θα ανεβάσω να την δείτε και η οποία δείχνει μια κυρία πως κοιτά και τι έκφραση έχει πάρει) είναι άξιες για να φανούν όλες οι άλλες είναι τρεμάμενες , φαίνεται πως ο Κινέζος έτρεμε από κρίση πολιτισμού κι αυτός!!

Όταν τελειώσαμε φίλησα την σημαία μας την έβαλα στο στήθος μου του είπα ένα μεγάλο Ευχαριστώ κι εκείνος ... ΥΠΟΚΛΙΘΗΚΕ!!!! Όχι σε μένα.. στην ΕΛΛΑΔΑ!!

Ο κόσμος χειροκρότησε, όχι εμένα.. την ΕΛΛΑΔΑ!!

Και οι φύλακες είχαν κατεβάσει το κεφάλι προς το πάτωμα, όχι σε μένα... στην ΕΛΛΑΔΑ!!
Έφυγα με μάτια γεμάτα δάκρυα, Υπερηφάνειας, Τιμής, αλλά και ΛΥΣΣΑΣ.

Αυτά έζησα και ένιωσα με λίγα λόγια , είναι στιγμές που μένουν για πάντα στην ψυχή και στο μυαλό και πρέπει να εξιστορούνται για να παίρνουν Αξία.

Η φωτογραφία είναι της:Konstantina Michailidou
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αυστρία: Εισέπραξε €729,3 εκατ. από τη φορολόγηση καταθέσεων Αυστριακών στην Ελβετία. Ελλάδα ...μηδέν !!!

Το Διυλιστήριο λέει .... Αυστρία : 4,4 Δις Ευρώ οι λογαριασμοί των Αυστριακών στις Ελβετικές τράπεζες, έσοδα 729,3 εκατομμύρια Ευρώ. Ελλάδα : 32 Δις Ευρώ οι λογαριασμοί των Ελλήνων στις ελβετικές τράπεζες , κανονικά έπρεπε να πάρουμε έσοδα 5,3 Δις Ευρώ, ενω πήραμε ΤΙΠΟΤΑ. Είδες τι γίνετε αν έχεις την Προεδρία της Ευρωπαικής Ένωσης .... 
Εμβάσματα ύψους 729,3 εκατομμυρίων ευρώ έλαβε μέσα στο 2013 η Αυστρία από την Ελβετία σε συνολικά επτά δόσεις, ποσό που προέκυψε από τη φορολόγηση λογαριασμών ανώνυμων Αυστριακών σε ελβετικές τράπεζες, στη βάση της διμερούς συμφωνίας φορολόγησης που είχαν υπογράψει οι δύο χώρες τον Απρίλιο του 2012, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την ελβετική υπηρεσία Διαχείρισης Φόρων.

Σύμφωνα με το αυστριακό υπουργείο Οικονομικών, σχεδόν 13.600 επιπλέον Αυστριακοί με λογαριασμούς στην Ελβετία είχαν δηλώσει μέχρι τα τέλη του περασμένου Μαΐου, όταν έληγε η σχετική προθεσμία, στις αρμόδιες αυστριακές εφορίες, αδήλωτα ως τότε περιουσιακά τους στοιχεία, που φέρονται να ανέρχονται σε 4,4 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η συμφωνία Αυστρίας-Ελβετίας, που είχε τεθεί σε ισχύ την 1 η Ιανουαρίου 2013, έδινε τη δυνατότητα σε κάθε Αυστριακό πολίτη, που από αυτή την ημερομηνία και έπειτα διέθετε τραπεζικό λογαριασμό στην Ελβετία, να αποφασίσει μέχρι τέλος Μαΐου αν επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του αλλά να πληρώσει φόρο ανάμεσα σε 15% και 38%, ή να συναινέσει σε άνοιγμα του λογαριασμού του.

Στην πρώτη περίπτωση, οι τράπεζες αφαιρούν αυτόματα το ποσό του φόρου που αναλογεί στις καταθέσεις και τα 729,3 εκατομμύρια ευρώ που εισέπραξε η Βιέννη προέρχονται από αυτή τη ρύθμιση.

Στη δεύτερη περίπτωση —άνοιγμα του λογαριασμού— οι καταθέτες δέχονται να διαβιβαστούν τα στοιχεία τους στο αυστριακό υπουργείο Οικονομικών, το οποίο εξετάζει κατά πόσο πρόκειται για "μαύρο χρήμα" ή όχι, και στην περίπτωση αυτή ο φόρος είναι χαμηλότερος και κυμαίνεται μεταξύ 5 και 12%.

Οι εκτιμήσεις της αυστριακής κυβέρνησης «μεγάλου συνασπισμού» των Σοσιαλδημοκρατών και του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος θέλουν το ποσό των χρημάτων Αυστριακών που βρίσκεται σε ελβετικές τράπεζες να κυμαίνεται από τα 15 έως τα 20 δισεκατομμύρια ευρώ, χωρίς όμως να μπορεί να διακριβωθεί τι ποσοστό από αυτό το ποσό είναι «μαύρο χρήμα».

Η ανάλογη συμφωνία Αυστρίας και Λίχτενσταϊν για τη φορολόγηση αυστριακού «μαύρου χρήματος» στις τράπεζές του, έχει τεθεί σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2014 και από αυτή αναμένονται έσοδα αρκετών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στον αυστριακό προϋπολογισμό το 2014.

Η συμφωνία με το Λίχτενσταϊν προβλέπει πως από εφέτος θα καταβάλλονται φόροι για αδήλωτα, αφορολόγητα κεφάλαια Αυστριακών στο Λίχτενσταϊν, πέραν μελλοντικών τόκων κεφαλαίου και για καταθέσεις που ήδη υπάρχουν εκεί από το παρελθόν, με την καταβολή ενός πάγιου ποσού, με το οποίο και θα τερματίζεται η μέχρι τώρα «παρανομία».

Ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής θα ανέλθει στο 15%, ο υψηλότερος στο 30%, ενώ σε εξαιρετικές περιπτώσεις, για ιδιαίτερα υψηλές καταθέσεις, θα μπορεί να ανέλθει και μέχρι το 38%. Τα ποσά από το Λίχτενσταϊν, αναμένεται να αρχίσουν να εισρέουν σε τακτή βάση στην Αυστρία από το δεύτερο εξάμηνο του 2014.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα έσοδα των Ελλήνων καταθετών στις ελβετικές τράπεζες υπολογίζονται γύρω στα 32 δις. 

Παρόλο αυτά την Τρίτη που μας πέρασε (4 Φεβρουαρίου) είχε συνάντηση ο Στουρνάρας (;;;) είχε συνάντηση με την Ελβετίδα υπουργό Οικονομικών κυρία Σλουμπφ, η οποία έκλεισε ουσιαστικά την πόρτα στην Αθήνα, λέγοντας ότι «το Βρετανικό μοντέλο είναι παρωχημένο» και για τη χώρα μας δεν μπορεί να ισχύσει μια αναδρομική φορολόγηση καταθέσεων Ελλήνων.

Πηγή των άρθρων είναι το www.capital.gr και www.reporter.gr με επιμέλεια του 
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αντισυνταγματικό το χαράτσι της ΔΕΗ !!!

Αντισυνταγματικό και αντίθετο στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου κρίθηκε από το Δ΄ Τμήμα του Αρείου Πάγου το πρώτο "χαράτσι" (το έκτακτο ειδικό τέλους ηλεκτροδοτημένων δομημένων επιφανειών) το οποίο εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Το Δ΄ Τμήμα με πλειοψηφία 3 υπέρ και 2 κατά τάχθηκε με την υπ΄ αριθμ. 293/2014 απόφασή του, υπέρ της αντισυνταγματικότητας του χαρατσιού και λόγω της διαφοράς μίας ψήφου αναγκαστικά παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια για οριστική κρίση.

Ειδικότερα, οι αρεοπαγίτες έκριναν ότι το χαράτσι επιβάλλεται με βάση το κάθε ακίνητο (τετραγωνικά, κ.λπ.) και όχι σύμφωνα με την οικονομική κατάσταση του κάθε φορολογούμενου, ο οποίος έχει δεχθεί μειώσεις αποδοχών και συντάξεων, αλλά και μεγάλες φορολογικές επιβαρύνσεις. Επιβαρύνσεις οι οποίες θίγουν την οικονομική και οικογενειακή κατάσταση των πολιτών, όπως και το επίπεδο της αξιοπρεπούς διαβίωσης τους.

Παράλληλα, κρίθηκε ότι η επιβολή του παραβιάζει το Πρώτο Πρόσθετο Πρωτόκολλο της ΕΣΔΑ, όπως και το άρθρο 2 του Συντάγματος που προστατεύει το σεβασμό και την αξία των πολιτών, το άρθρο 4 που επιβάλλει την ισότητα μεταξύ των πολιτών, το άρθρο 20 που προστατεύει το δικαίωμα των πολιτών να προσφεύγουν στα δικαστήρια, το άρθρο 21 που προστατεύει την οικογένεια και το άρθρο 78 που ξεκαθαρίζει ότι φόρος εισπράττεται μόνο εφόσον προβλέπεται από νόμο.
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΒΙΝΤΕΟ-Στουρνάρας: Η τρόικα έπεσε τραγικά έξω στις προβλέψεις

Το Διυλιστήριο λέει ... Δεν το λέει ο Τσίπρας ή ο Καμμένος ή ο Κουτσιούμπας, το λέει ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ . Έστω και σήμερα θα σταματήσει ΤΩΡΑ το μνημόνιο ;;;;   
 «Η τρόικα έπεσε τραγικά έξω στις προβλέψεις και αυτό μας έχει δημιουργήσει πολύ μεγάλο πρόβλημα», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.

Ο υπουργός, μιλώντας στο Μέγαρο Μουσικής σημείωσε ότι «η τρόικα τον Σεπτέμβριο ένα χαρτί και μας έλεγε ότι θα έχουμε πρωτογενές έλλειμμα, έστω και μικρό το 2013 και ότι θα έχουμε ένα πολύ μεγάλο δημοσιονομικό κενό το 2014».

«Αν εισηγούμουν στην κυβέρνηση να δεχθεί το χαρτί της τρόικας, θα ήταν μία καταστροφή», πρόσθεσε ο Γιάννης Στουρνάρας.

Δείτε το βίντεο από το MEGAΠηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....