Διυλιστήριο: 06/12/15
ροη αναρτησεων

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

VIDEO-ΡΕΖΙΛΙ Σαμαράς- Γιακουμάτος: «Χρωστάει η ΝΔ στις δημοσκοπικές εταιρείες !!!»


Ακούστε την αφοπλιστική παραδοχη Γιακουμάτου στο REAL FM όπου αποκάλυψε ότι οι εταιρίες δημοσκοπήσεων θάβουν την ΝΔ γιατι έχει πάψει να τους πληρώνει!!!

«Δεν έχουμε πλέον λεφτά κι οι εταιρίες μας τιμωρούν με τον τρόπο τους» Ενώ όταν είχατε....

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ που ακολουθεί -



ΠΗΓΗ

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Καμμένος: «Συμφωνία μέχρι τις 18 Ιουνίου ή ΠΟΤΕ»!

Για «σκληρό πόκερ» με τους δανειστές έκανε λόγο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, προβλέποντας ωστόσο ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία ίσως και εντός της ημέρας.

Με φόντο τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση της Αθήνας με τους εταίρους της, ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος μιλώντας σήμερα στο MEGA δήλωσε πως θέλουμε«συμφωνία με αποχώρηση του ΔΝΤ έως τις 18 Ιουνίου ή ποτέ».

Ο κυβερνητικός εταίρος του Τσίπρα, διεμήνυσε ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω στις διαπραγματεύσεις, καθώς έχει κάνει, όπως είπε, αρκετές υποχωρήσεις και έχει προσφέρει μια λύση στα όρια της λαϊκής εντολής.

«Από τον Αύγουστο του 2014 χωρίς ούτε ένα ευρώ πληρώσαμε όλες τις υποχρεώσεις μας στο Ελληνικό Δημόσιο και 17 δισεκατομμύρια τοκοχρεολύσια», πρόσθεσε και τόνισε ότι αν δεν υπάρξει συμφωνία στο τέλος του μήνα δεν θα πληρώσουμε το ΔΝΤ γιατί δεν έχουμε να το πληρώσουμε. Έχουμε μετρήσει κι εμείς κι αυτοί τις συνέπειες. Αν δεν υπάρξει συμφωνία έως τις 18 Ιουνίου σταματάμε τις πληρωμές στους δανειστές και πληρώνουμε μισθούς και συντάξεις».

Ο κ. Καμμένος εκτίμησε πως αν η Ευρώπη αποδεχθεί να φύγει το ΔΝΤ θα πρέπει να κάνει αυτό που υπήρχε από την αρχή σαν πρόταση, ο EFSF να μαζέψει όλα τα δάνεια της χώρας και να υπάρξει συνολική ρύθμιση. Κατά την άποψή μας αυτή πρέπει να έχει και «κούρεμα» 40%, συμπλήρωσε.

Εκτίμησε πως και η γεωπολιτική θέση της χώρας θα παίξει ρόλο στη λύση του οικονομικού προβλήματος ενώ σε σχέση με την αντιμετώπιση της Ελλάδας από τη Γερμανία ο υπουργός Άμυνας ξεκαθάρισε: «Δεν έχουμε καμία πρόθεση να φύγουμε από την Ευρωζώνη ακόμα κι αν κάποιοι θέλουν να μας βγάλουν, ακόμα και στη Γερμανία υπάρχουν δύο γραμμές, η γραμμή Μέρκελ και η γραμμή Σόιμπλε».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας απέρριψε τα περί αποδοχής από την πλευρά της κυβέρνησης για κατάργηση της έκπτωσης στον ΦΠΑ στα νησιά. «Η κυβέρνηση δεν την έχει δεχθεί», είπε και τόνισε ότι «ο ΦΠΑ στα νησιά θα είναι στη χαμηλότερη βαθμίδα και αυτό έχει μπει όρος από την πλευρά της κυβέρνησης».



http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Στους 17.720 οι άστεγοι στην Αττική, ξεκινά η καταβολή επιδόματος στέγασης


Αθήνα
Μόνο στο Λεκανοπέδιο Αττικής συνολικά οι άστεγοι φθάνουν τους 17.720 αποκάλυψε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Θεανώ Φωτίου, ανακοινώνοντας ότι αύριο, Παρασκευή, ξεκινά να δίνεται το μηνιαίο επίδομα στέγασης, που θα κυμαίνεται από 70 έως 220 ευρώ.

Σε πρώτη φάση, αφορά 1.073 άτομα, στο ΠΛΑΙΣΙΟ της εφαρμογής του προγράμματος στέγασης και επανένταξης και κονδύλι ύψους 9,4 εκατ. ευρώ. Τα 500 άτομα βρίσκονται στην Αττική, 153 στη Θεσσαλονίκη και 420 σε όλη την υπόλοιπη χώρα.

Όπως είπε η κ. Φωτίου χρειάζεται πολύ μεγάλη προσπάθεια εκ μέρους της Πολιτείας, που πρέπει να γίνει πιο γρήγορα και πιο αποφασιστικά, για την αντιμετώπιση αυτού του τεράστιου ανθρωπιστικού προβλήματος, που συνεχώς γίνεται και πιο δραματικό, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι ήδη υπάρχει μισό εκατομμύριο πολιτών με κόκκινα δάνεια.

«Παρά την ηρωική προσπάθεια που γίνεται από τις υπηρεσίες, τα πράγματα δεν προχωράνε. Είναι απίστευτες οι ελλείψεις που υπάρχουν, είτε οικονομικές, είτε σε επίπεδο δομών στα θέματα περίθαλψης», επισήμανε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Θεανώ Φωτίου, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού Σπύρου Λυκούδη.

Παρέχοντας στοιχεία για τον αριθμό των αστέγων η υπουργός είπε ότι σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου Κρήτης, μόνο στο Λεκανοπέδιο Αττικής συνολικά οι άστεγοι φθάνουν στους 17.720, ανάμεσα τους και πολλοί που κοιμούνται ακόμα και μέσα στο αυτοκίνητο τους.

Μόνο το 1/3 των αιτήσεων για στέγαση θα καλυφθεί

Ακόμα, η κ. Φωτίου ανέφερε ότι μέχρι τέλος της εβδομάδας, θα υπάρχει πλήρης και ακριβής εικόνα, ποιοι θα επωφεληθούν από αυτούς που έκαναν αιτήσεις μέχρι τις 30 Μαΐου, που ήταν και η καταληκτική ημερομηνία και ζήτησαν να ενταχθούν στις ευεργετικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Συνολικά, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέφερε η υπουργός έχουν κατατεθεί 300.000 αιτήσεις και, όπως τόνισε, «το τραγικό είναι πως τα 140.000 άτομα ζητούν ρεύμα, ενώ 297.00 ζητούν σίτιση».

«Επιδότηση στέγης ζήτησαν 90.000 άτομα. Ωστόσο, θα δοθεί ένα επίδομα ενοικίου που θα κυμαίνεται από 70 ευρώ - 220 ευρώ μηνιαίως σε 30.000 οικογένειες, δηλαδή μόνο το ένα τρίτο των αιτήσεων θα είναι δυνατό σε πρώτη φάση να καλυφθεί», σημείωσε.

Ακόμα η κ. Φωτίου επεσήμανε ότι επιταχύνεται το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ΤΕΒΑ με κονδύλια ύψους 135 εκατ. ευρώ και αφορά τη σίτιση, ενώ έχουν δοθεί οι κάρτες ασφάλισης σε όλους τους ανασφάλιστους πολίτες, ώστε να έχουν άμεσα ΠΡΟΣΒΑΣΗ στο σύστημα υγείας και παράλληλα εξετάζεται και η κάρτα διαδρομών για ανέργους.

Μέσα στα σχέδια του υπουργείου, όπως ανέφερε, είναι και η αξιοποίηση 240 κτιρίων που είναι αυτή τη στιγμή αναξιοποίητα στην Αθήνα, ενώ ταυτόχρονα, διερευνάται το νομικό πλαίσιο ώστε να ανταποκριθεί στις οικειοθελείς προσφορές που γίνονται από πολίτες που θέλουν να παραχωρήσουν είτε σπίτια είτε πολυκατοικίες για την κάλυψη των αναγκών των αστέγων.

Από την πλευρά του, ο Σπύρος Λυκούδης έκανε λόγο για «άθλιους της σημερινής Ελλάδας, με νεοάστεγους να κοιμούνται στους δρόμους με μια κουβέρτα», και τόνισε ότι «η εικόνα αυτή είναι εικόνα απόλυτης εξαθλίωσης».

Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη να υπάρξει άμεσα νέο ολοκληρωμένο σχέδιο στρατηγικής, για την αντιμετώπιση αυτού του μεγάλου για τη χώρα προβλήματος.


Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Φροντιστήριο ''Η Κρίση''..

     Βλέποντας χθες το ντοκιμαντέρ ''Το χαμένο σήμα της Δημοκρατίας'', καθώς και διάφορα άλλα σχετικά με την κρίση και τα μνημόνια,
..το blog συνειδητοποίησε ότι ίσως όλα αυτά τα χρόνια της ανέχειας και της υποχώρησης του βιοτικού επιπέδου, σε συνδυασμό με την οφθαλμοφανή πολιτική ανεπάρκεια, μέχρι προδοσία,
..μπορεί να χρησιμεύσουν σαν ταχύρρυθμο φροντιστήριο, όπου ο νεο-έλληνας χρησιμοποιώντας την σοφία των προγόνων που τόσο επικαλείται, και που έλεγαν πως ''ουδέν κακόν αμιγές καλού'',
..να βγει σε κάτι και κερδισμένος!

Πρώτα μπορεί να αποκτήσει την αυτογνωσία και την αυτοκριτική που έλειπε. Να διαγνώσει τα λάθη που του αναλογούν όσον αφορά την επιλογή του τρόπου ζωής του,
..αλλά και την επιλογή των πολιτικών που ως τώρα έβαζε οικειοθελώς ''καπέλο'' στο κεφάλι του.
Να γίνει πιό απλός, και να εκτιμήσει τον λιτό βίο (προσοχή: λιτό λέμε, όχι φτωχό) σαν μιά ηθική πρόταση ζωής, που αποτελεί και την πεμπτουσία της φιλοσοφίας των προγόνων μας. Οι αρχαίοι μας πρόγονοι είχαν την υπέρτατη σοφία να συμπυκνώσουν σε δύο μόλις λέξεις όλο το νόημα της ζωής και της ευτυχίας: ''Μηδέν άγαν''! Δηλαδή όλα με μέτρο, ''μέτρον άριστον''. Τίποτα σε υπερβολή. Ούτε ο πλούτος, ούτε η φτώχεια, ούτε το θάρρος ούτε η δειλία, ούτε ο θυμός, ούτε η άσκηση, ούτε το διάβασμα, ούτε η δουλειά, ούτε καμία άλλη ανθρώπινη εκδήλωση και δραστηριότητα

Ύστερα, μπορεί να εκτιμήσει και να εξασκήσει την έννοια της αλληλεγγύης και της συνεισφοράς. Να δει ότι όλα αυτά τα προηγούμεν χρόνια του διχασμού εξ αιτίας τάχα της ιδεολογίας, στην πραγματικότητα όμως για χάρη των κομματικών συμφερόντων, μας οδήγησαν ''τυφλοί τυφλούς οδηγώντας'' στον γκρεμό. Κι ότι δεν αξίζει για τα όμορφα μάτια κάθε εν δυνάμει δωσίλογου να μην μιλάς με τον διπλανό σου, που έχει ακριβώς τα ίδια προβλήματα με σένα. Τα χρόνια τούτα της κοινής τύχης και περιπέτειας πρέπει να μας κάνουν ν' απλώσουμε τα χέρια ο ένας στον άλλο, σαν πραγματικοί διπλανοί, σαν λαός!

Μετά, μπορεί να αυξήσει την αγωνιστικότητα και την εφευρετικότητά του. Αγωνιστικότητα για την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων και την επιβίωση. Αγωνιστικότητα για να διατηρήσει αλώβητες προσωπικές και άλλες σχέσεις που φυσιολογικά δοκιμάζονται εξ αιτίας της απρόσμενης, άδικης και απότομης φτώχειας. Αγωνιστικότητα για να διατηρήσει το κεκτημένο της γνώσης που με αίμα απέκτησε και που λέει πως χωρίς διεκδικήσεις και με μόνο σύμβουλο τον φόβο μόνον σκλάβος μπορεί να γίνεις. Και να μείνεις!

Τέλος και σπουδαιότερο, μπορεί να αποκτήσει ιστορική μνήμη και συνείδηση. Ψάχνοντας και αγωνιώντας επιτέλους ο νεο-έλληνας να μάθει τί στο διάλο έφταιξε, και όχι μόνον ενδιαφερόμενος για το αν έχει καλύτερο αυτοκίνητο ο απέναντι και πιό όμορφη γκόμενα ο διπλανός,
..μάλλον πρέπει να έφτασε ήδη στο σωστό συμπέρασμα πως η κρίση υπήρχε ήδη και επωάζονταν από την Κατοχή και δώθε, όταν έμειναν χωρίς τιμωρία εκείνα τα προηγούμενα εγκλήματα κατά του λαού και της πατρίδας, που έκαναν οι δωσίλογοι, οι μαυραγορίτες, οι ''συνεργάτες'' του εχθρού,
..και πως ο τεράστιος και αναίτιος και παράλογος πλούτος είναι τελικά ανήθικος, και αποτελεί την αιτία της μεγάλης και αναίτιας και παράλογης φτώχειας, που είναι το ακόμη πιό ανήθικο αποτέλεσμα αυτού του φαύλου κύκλου.

Δεν έχουμε λόγους να μας αρέσει η κρίση.
Ίσα-ίσα έχουμε λόγους για να την διώξουμε μιάν ώρα αρχύτερα.
Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να αναγνωρίσουμε και όποια καλά μπορεί να επιφέρει ''από σπόντα''.

Αρκεί αυτά τα καλά να παραμείνουν κτήμα μας,
..μαζί μας,
..και να μην φύγουν μαζί με την κρίση!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....