Διυλιστήριο: 06/22/17
ροη αναρτησεων

Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

"Μιά τσογλανοπαρέα που κάνει κριτική"..

     Στον δίσκο "Ο Αριστοφάνης Που Γύρισε Από Τα Θυμαράκια", που πολλοί (και το blog μαζί) θεωρούν ως την κορυφαία δουλειά του Διονύση Σαββόπουλου,
..( πριν ο ίδιος τελικά θεωρήσει σωστό να ξεφτιλίσει στα γεράματά του την νεανική του ορμή και επαναστατικότητα, γενόμενος στα στερνά δεκανίκι κι ακόλουθος
του συστήματος (είναι πολλά τα λεφτά Νιόνιο) ),
..στην "Παράβαση" της κωμωδίας ( αφού όλος ο δίσκος δεν είναι παρά η μουσική επένδυση για τους Αχαρνής του Αριστοφάνη ) ο εμπνευσμένος καταπληκτικός του στίχος κάπου λέει:
"..Ποιος μας γηροκομεί, τη σήμερον ημέρα
ψηστιέρα καρβουνιέρα, μούσα Δεκεμβριανή;

Πολέμησα καιρό σε όλα τα πεδία
και με τυφλή μανία, ξέσκιζα τον εχθρό.

Τώρα με χειρουργεί, μια αλλήθωρη νεολαία
μια τσογλανοπαρέα που κάνει κριτική
.."

Αυτό, ακριβώς αυτό, μιά τσογλανοπαρέα που έκανε κριτική, μας κυβερνάει σήμερα.

Όταν πριν δυόμιση χρόνια ο ελληνικός λαός απελπισμένος από την προδοσία των μνημονίων και θέλοντας να αποτινάξει πιά από πάνω του την σκόνη του δωσιλογισμού της Κατοχής, που είτε με την μία είτε με την άλλη κομματική μορφή και πολιτικό προσωπικό κυβέρνησαν την χώρα από τότε ως και τις μέρες μας για 70 συναπτά χρόνια,
..στράφηκε στην αριστερά, έχοντας στο μυαλό του εκείνο το στερεότυπο του έντιμου, συνεπή αριστερού ιδεολόγου που προτιμούσε να εξοριστεί, να βασανιστεί και να πεθάνει, παρά να προδώσει και να εγκαταλείψει τις ιδέες του.
Αυτό αποτελούσε και το περίφημο "ηθικό πλεονέκτημα" της αριστεράς.

Δεν πρόσεξε όμως τότε ο απελπισμένος ψηφοφόρος, ποιοί ήταν αυτοί που ενσάρκωναν την "νέα Αριστερά" του -όχι τυχαία στάσιμου- 4% που κάλεσε για να τον κυβερνήσει.
Δεν κατάλαβε πως πρόκειται για μια αλλήθωρη, ημιαγράμματη νεολαία, σπουδασμένη και καλοζωϊσμένη με τα λεφτά του μπαμπά,
..άσχετη από δουλειά, ανίκανη να σχεδιάσει κάτι παραπάνω από πλακίτσες και "events",
..παρέα με κάποιους λίγους ηλικιωμένους αριστερούς, μονομανείς με την εξουσία που την έβλεπαν σαν δικαίωση κι εκδίκηση μαζί,
..και με κάποια μεσόκοπα λυκόρνια που η μόνη σχέση που είχαν κατά βάθος με τη αριστερά ήταν -και είναι- να καπηλεύονται το όνομά της, να την χρησιμοποιούν ως φερετζέ για να πλουτίζουν.

Όλος αυτός ο συρφετός βρισκόταν βολεμένος στο 4% με τις κρατικές επιχορηγήσεις, με τις βουλευτικές αποζημιώσεις,
..και με ανέξοδη, ακίνδυνη για τους ίδιους ρητορική κριτική,
..αφού κανείς τους δεν φανταζόταν πως θα μπορούσαν κάποτε να κυβερνήσουν.

Το χειρότερο είναι πως στην προσπάθειά τους να σταθούν τάχα "αντάξιοι" των παλιών αριστερών ιδεολόγων αγωνιστών,
..και αντί για γνήσια επαναστατικότητα και αντίδραση προς το σύστημα,
..ο ντεμέκ αριστερός συρφετός του ΤΣΥΡΙΖΑ ανέπτυξε μία θρασύτητα, μία κοινωνική αγένεια, μία προσβλητική στάση προς τους ιδεολογικούς του αντίπαλους εφάμιλλη φασιστικών προτύπων,
..μιά γλώσσα και έκφραση χυδαία, τάχα λαϊκή αλλά στην πραγματικότητα λαϊκίστικη, πεζοδρομιακή, περιθωριακή (με την έννοια του περιθωρίου της παρανομίας, και όχι του περιθωρίου της ιδεολογίας, ή της σκέψης, ή των τεχνών).
Η συμπεριφορά τους αυτή, που σήμερα έχει μεταφερθεί ατόφια στην κυβερνητική τους πολιτική έχει την ρίζα της στο σύμπλεγμα κατωτερότητας που σέρνουν όλοι αυτοί πίσω τους,
..γνωρίζοντας ενδόμυχα ο καθένας τους το βάθος της ανικανότητάς τους,
..το έρεβος της ημιαγραμματοσύνης τους, και προπαντός
..το κρυφό και ένοχο μυστικό της απατεωνιάς τους και της ακόρεστης δίψας τους για εξουσία και χρήμα.

Πρόκειται ακριβώς γι αυτό: μιά τσογλανοπαρέα που κάνει κριτική,
..γιατί αυτό μόνο ξέρει να κάνει. Μόνο αυτό μπορεί.
Αυτό, και να καταστρέφει με οίηση, θράσος, και απύθμενη αλαζονεία τις όποιες παρακαταθήκες είχαν αφήσει πίσω τους με αγώνες και προσωπικές θυσίες άνθρωποι που πίστεψαν -σωστά ή όχι- αλλά δεν πρόδωσαν ποτέ, τις αριστερές ιδέες.

Οι τσογλανοπαρέες αποτελούνται συνήθως από κ@λοπαιδάκια που τα σπασμένα τους τα πληρώνει ο μπαμπάς τους.
Σε εμάς εδώ, τα πληρώνει ο λαός.
Ο λαός. "Ο παραγγέλων και υπεύθυνος"!..


Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO Σόου - πρόκληση Ερντογάν στην Αγιά Σοφιά: Τη μετέτρεψαν σε τζαμί για τηλεοπτική εκπομπή



Κάθε Ιούνιο ο Ταγίπ Ερντογάν έχει βάλει σκοπό να ασελγεί σε βάρος της Αγιάς Σοφιάς, την οποία μετατρέπει σε τζαμί για τις ανάγκες τηλεοπτικών σόου ευρείας κατανάλωσης.

Όπως μετέδωσαν τουρκικά ΜΜΕ, το πρακτορείο Anadolu και η εφημερίδα «AKSAM», εκπομπή της τουρκικής κρατικής τηλεόρασης TRT επρόκειτο να ξεκινήσει από αργά χθες το βράδυ να μεταδίδεται ζωντανά από την Αγία Σοφία, μέσω του τουρκικού κρατικού δικτύου, και έχει τον τίτλο "Αγία Σοφία – Η ώρα της αφθονίας".

Μάλιστα, σύμφωνα με τη Δημοκρατία, όπως ανακοινώθηκε από τους διοργανωτές είναι αφιερωμένη στη "Νύχτα της Αποκάλυψης του Κορανίου".

Έντονη αναμένεται τις επόμενες ώρες η αντίδραση της Αθήνας, ενώ και ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, στη συνάντησή του με τον γενικό διευθυντή της UNESCO για θέματα Πολιτισμού κ. Μπανταρίν, σχεδιάζει να τονίσει την "επαναλαμβανόμενη ασέβεια" της Άγκυρας στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, όπως είναι ο ναός της Αγιάς Σοφιάς στην Κωνσταντινούπολη.

Υπενθυμίζεται ότι και πέρυσι τον Ιούνιο το ιερό σύμβολο του χριστιανισμού, μετατράπηκε σε τζαμί για 30 ημέρες. Σύμφωνα με το περσινό "τελετουργικό" που είχε τον τίτλο "Αγία Σοφία-Χρόνια Ευλογίας", ένας ιμάμης διάβαζε κάθε ημέρα το Κοράνιο και το κανάλι TRT κάλυπτε τις μεταδόσεις, που κράτησαν όλη τη διάρκεια του Ραμαζανιού (6/6-5/7).



Πηγή www.enikos.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Capital controls: Ανάληψη ως 2.000 το μήνα - Όλες οι αλλαγές



Οι αλλαγές στα capital controls των τραπεζών φαίνεται πως έρχονται μετά την εκταμίευση της δόσης μέσα στον Ιούλιο. Πιθανότατα, σύμφωνα με εφημερίδα μέσα στις πρώτες 15 ημέρες του Ιουλίου.

Την οριστική άρση των capital controls, και μάλιστα με ταχύτατους ρυθμούς προανήγγειλε ο υπουργός Επικράτειας μιλώντας στο συνέδριο των εξαγωγέων υπογραμμίζοντας πως αυτό το γεγονός θα ενισχύσει αποφασιστικά την εξαγωγική δραστηριότητα.

Το πλαίσιο των κεφαλαιακών ελέγχων έχει ήδη χαλαρώσει και με ταχύτατους ρυθμούς θα είμαστε σε θέση το επόμενο διάστημα να ολοκληρώσουμε την οριστική άρση τους, γεγονός που θα ενισχύσει αποφασιστικά την εξαγωγική δραστηριότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πριν λίγες μέρες η πρώην πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας και της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη αναφερόμενη στο θέμα τόνισε πως: «Ήμουν από εκείνους που πίστευα ότι θα μπορούσαν ήδη να είχαν αρθεί. Δεν το φοβάμαι, μάλιστα όταν ακόμη ήμουν στο τιμόνι της Εθνικής, σε συνομιλία με την τρόικα είχαμε μιλήσει ανοιχτά για το θέμα. Επέμενα και τότε ότι οι περιορισμοί δεν βοηθούν αυτή τη στιγμή, αποτελούν εμπόδιο, αλλά η λογική των θεσμών και νομίζω παραμένει διαφορετική».

Το σχέδιο των τραπεζών προβλέπει σημαντική χαλάρωση των περιορισμών με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης από τους δανειστές. Η αξιολόγηση ολοκληρώθηκε και πλέον αναμένεται η εκταμίευση της δόσης.

Οι συνθήκες ρευστότητας για τις εγχώριες τράπεζες έχουν ήδη βελτιωθεί, όπως καταγράφεται από τη σημαντική μείωση της χρηματοδότησης των συστημικών τραπεζών από τον έκτακτο μηχανισμό ρευστότητας (ELA), που στο τέλος Μαρτίου περιορίστηκε στα 41 δισ. από 65,1 δισ. ευρώ το 2016.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ, στο τέλος Μαΐου η συνολική εξάρτηση του εγχώριου τραπεζικού συστήματος από τον ELA περιορίστηκε περαιτέρω στα 40,7 δισ. από 42,1 δισ. ευρώ τον Απρίλιο.

Ένα από τα μέτρα που προβλέπονται είναι η αύξηση του μηνιαίου ορίου αναλήψεων που θα φτάσει, σύμφωνα με πληροφορίες, από τα 840 ευρώ κάθε δύο βδομάδες που ισχύει σήμερα, στα 2.000 ευρώ το μήνα. Ενδεχομένως, η ανάληψη να γίνεται οποιαδήποτε στιγμή μέσα στο μήνα και όχι ανά 15 μέρες όπως σήμερα.

Εκτός απ' την αύξηση του μηνιαίου ορίου αναλήψεων στα 2.000 ευρώ εξετάζεται το άνοιγμα νέων λογαριασμών όψεως ή καταθετικών με την προσθήκη δικαιούχων, αλλά και η ενεργοποίηση αδρανών λογαριασμών.

Εξετάζεται, παράλληλα, η αύξηση του ποσοστού ανάληψης μετρητών που επιστρέφουν στις τράπεζες από το 30% που είναι σήμερα στο 60%, αλλά και να αυξηθεί το ποσό μεταφοράς κεφαλαίων προς το εξωτερικό από τα 1.000 ευρώ που είναι σήμερα στα 2.000 ευρώ για κάθε πελάτη ανά μήνα.

Μεταξύ των αλλαγών για τα capital controls περιλαμβάνεται:

Να δοθεί η δυνατότητα ανάληψης σωρευτικά 2.000 το μήνα, οποιαδήποτε στιγμή του μήνα.
Να επιτραπεί να ανοίγονται νέοι λογαριασμοί όψεως ή καταθετικοί και να προστίθενται συνδικαιούχοι στους ήδη υφιστάμενους ακόμα και εάν δημιουργείται νέος κωδικός πελάτη (Customer ID) από την τράπεζα, και να ενεργοποιούνται αδρανείς, κατά την έννοια του Ν. 4151/2013 (Α΄ 103), λογαριασμοί.
Να επιτραπεί η ανάληψη μετρητών έως ποσοστού του 60% συνολικά (από 30% σήμερα) από χρηματικά ποσά τα οποία, μετά την έναρξη ισχύος της σχετικής τροποποίησης, θα πιστώνονται με μεταφορά πίστωσης από τράπεζα που λειτουργεί στο εξωτερικό, σε τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων νομικών και φυσικών προσώπων.
Να επιτραπούν αναλήψεις 10% από την κάρτα του αγρότη
Να εξαιρούνται και τα μεταφερόμενα από την αλλοδαπή χρηματικά ποσά που πιστώνονται σε λογαριασμούς που τηρούνται σε τράπεζα που λειτουργεί στην Ελλάδα και συνιστούν αποτέλεσμα εκκαθάρισης συναλλαγών καρτών πληρωμών (χρεωστικών, πιστωτικών και προπληρωμένων) που έχουν εκδοθεί από φορέα παροχής υπηρεσιών πληρωμών του εξωτερικού (κάρτες πληρωμών εξωτερικού).
Να επιτραπεί η αποδοχή και εκτέλεση εντολών μεταφοράς κεφαλαίων προς το εξωτερικό από τράπεζες έως του ποσού των δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ ανά κωδικό πελάτη και ανά ημερολογιακό μήνα με ταυτόχρονο διπλασιασμό του υφιστάμενου μηνιαίου ορίου εγκρίσεων.
Να επιτραπεί η μεταφορά θεματοφυλακής στο εξωτερικό για υφιστάμενους πελάτες.
Να διεκπεραιώνονται απευθείας από το δίκτυο των καταστημάτων των τραπεζών συναλλαγές νομικών προσώπων ή επιτηδευματιών προς το εξωτερικό στο πλαίσιο των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων, που δεν υπερβαίνουν τις τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ η καθεμία, ανά πελάτη, ανά ημέρα, χωρίς την υποχρέωση προσκόμισης σε κατάστημα τράπεζας των σχετικών τιμολογίων και λοιπών παραστατικών και δικαιολογητικών.

Πηγή www.pronews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο μύθος του ''success story'' της Ιρλανδίας - Πορτογαλίας - Κύπρου - Ισπανίας


Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat του 2016, το χρέος το Ελληνικό διαμορφώθηκε στο 179% του ΑΕΠ και αποτελείται κατά 80% από δάνεια δηλαδή από δανεισμό τον οποίο έχουμε λάβει από τους δανειστές μας και το 18,2% από ομόλογα τα οποία στην ουσία τα διακρατούν οι ευρωπαικές τράπεζες. Είναι περίπου στα 330 δις ευρώ. Αυτό είναι που καταφέραμε μετά από 7 χρόνια μνημονίων κόβοντας μισθούς και συντάξεις με αποτέλεσμα μια εσωτερική υποτίμηση.

Αλλά ας δούμε όμως τους μύθους που εντέχνως μας σερβίρουν τα εγχώρια ΜΜΕ για το success story των άλλων χωρών όπου εφαρμόστηκαν ευλαβικά τα μνημόνια και την επιτυχία των μεταρρυθμίσεων στα ελλείμματα και στο χρέος των χωρών αυτών (τα στοιχεία αφορούν δημόσιο χρέος γιατί αν εξετάσουμε και το ιδιωτικό, όπως καταλαβαίνετε είναι πολύ μεγαλύτερα)

Ιρλανδία 

Επειδή βασικά είχαν χρεοκοπήσει οι ιδιωτικές του συστημικές τράπεζες, το κράτος της Ιρλανδίας ανέλαβε να τις σώσει . Έτσι το χρέος της Ιρλανδίας τώρα, ιδιωτικό και δημόσιο είναι 1050 % του ΑΕΠ. Ναι δεν έχει γίνει λάθος. Είναι 1050 % !!!!

Πορτογαλία

Η Πορτογαλία μπήκε στα μνημόνια με χρέος κοντά στο 90% του ΑΕΠ της, και τώρα κινείται πάνω από το 130% και το χρέος της είναι κοντά στα 240 δις ευρώ

Κύπρος 

Αυτή την στιγμή είναι 107,8% του ΑΕΠ. Υπάρχει πρόσφατη έκθεση του ΔΝΤ όπου λέει ότι το χρέος της Κύπρου είναι βραχνάς. Μπήκε στο μνημόνιο με χρέος 80 %.

Ισπανία 

Το 2016 το χρέος της είναι 1 τρις 107 δις ευρώ, δηλαδή 99,4 % του ΑΕΠ της (μόνο το δημόσιο) ενώ πριν μπει στις μεταρρυθμίσεις των σωτήρων της ήταν κατά 350 δις λιγότερο, ήτοι περίπου 68 %

Τώρα μπορείτε να καταλάβετε γιατί ο Σόιμπλε δεν θέλει να ανοίξει το θέμα του Ελληνικού χρέους, αφού όλες οι χώρες των ''μεταρρυθμίσεων'' θα ζητήσουν να εφαρμοστεί το ίδιο.

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Φακελωμένοι 200.000.000 Αμερικανοί!



Το αρχείο συνολικού όγκου 1,1 terabyte περιελάμβανε ημερομηνίες γέννησης, αριθμούς τηλεφώνων, διευθύνσεις κατοικίας και πολιτικές απόψεις.

Από τη

Θεανώ Καρούτα

Σοκ προκαλεί στις ΗΠΑ η αποκάλυψη ότι οι πολιτικές απόψεις και τα προσωπικά δεδομένα τουλάχιστον 200.000.000 Αμερικανών πολιτών διέρρευσαν εξαιτίας λάθους μιας εταιρίας μάρκετινγκ που συνεργάζεται με την Εθνική Ρεπουμπλικανική Επιτροπή! Το αρχείο συνολικού όγκου 1,1 terabyte περιλάμβανε ημερομηνίες γέννησης, αριθμούς τηλεφώνων, διευθύνσεις κατοικίας και πολιτικές απόψεις περίπου του 62% του συνολικού πληθυσμού των ΗΠΑ!

Τα δεδομένα ήταν διαθέσιμα σε έναν δημόσιο διακομιστή cloud της Amazon και αυτό που έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία είναι ότι οποιοσδήποτε γνώριζε τον σχετικό σύνδεσμο μπορούσε να έχει πρόσβαση σε αυτά. Σύμφωνα με το BBC, οι πληροφορίες που είχαν αποθηκευτεί σε υπολογιστικά φύλλα είχαν μεταφορτωθεί στον διακομιστή της εταιρίας Deep Root Analytics, απ' όπου και έγινε η απίστευτη διαρροή. Η πιο πρόσφατη ενημέρωση της βάσης δεδομένων έγινε τον Ιανουάριο, μετά την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ, και παραμένει άγνωστο το διάστημα που τα στοιχεία έμειναν εκτεθειμένα στη σφαίρα του διαδικτύου.

«Αναλαμβάνουμε πλήρως την ευθύνη για αυτή την κατάσταση» δήλωσε ο Αλεξ Λόντρι, ιδρυτής της εταιρίας. «Βάσει των πληροφοριών που έχουμε συγκεντρώσει μέχρι στιγμής, δεν πιστεύουμε ότι τα συστήματά μας έχουν παραβιαστεί» συνέχισε, προσθέτοντας ότι μόλις η εταιρία αντιλήφθηκε τι έχει συμβεί, έσπευσε να... μαζέψει τη ζημιά για να αποφευχθεί η περαιτέρω πρόσβαση στα αφύλακτα δεδομένα εκατομμυρίων πολιτών.

Εκτός των προσωπικών στοιχείων, τα δεδομένα περιείχαν ακόμη τις θρησκευτικές πεποιθήσεις, τις εθνικότητες και τον πολιτικό προσανατολισμό καθενός από αυτά τα άτομα, καθώς και στοιχεία για τις απόψεις τους σε μια μεγάλη γκάμα θεμάτων, όπως ο έλεγχος των όπλων, οι αμβλώσεις και οι έρευνες για τα βλαστοκύτταρα. Η συλλογή των δεδομένων προοριζόταν να χρησιμοποιηθεί από πολιτικές οργανώσεις που επιδιώκουν να δημιουργήσουν τα «προφίλ» των ψηφοφόρων και, παρότι είναι γνωστό ότι τα πολιτικά κόμματα συγκεντρώνουν συστηματικά στοιχεία για τους ψηφοφόρους, αυτή η διαρροή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Αποτελεί τη μεγαλύτερη παραβίαση στην ιστορία των ΗΠΑ και οι ειδικοί εκφράζουν τις ανησυχίες τους για την τεράστια κλίμακα των δεδομένων που είχαν συγκεντρωθεί.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....