Διυλιστήριο: 12/20/17
ροη αναρτησεων

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

VIDEO - Μπακογιάννη στο ΣΚΑΪ: Δεχόμαστε το «Μακεδονία» για τα Σκόπια!!!



Την βρώμικη δουλειά για τον Κυριάκο ανέλαβε να κάνει η «απλή βουλευτής» Ντόρα Μπακογιάννη. Πριν από λίγο στον Σκάι δήλωσε ότι αυτή και το κόμμα της δέχεται να ονομαστούν τα Σκόπια Μακεδονία με γεωγραφικό προσδιορισμό! Είχε όμως το θράσος να πει ότι αυτή δήθεν ήταν η θέση του Καραμανλή στο Βουκουρέστι!
Ο Καραμανλής που άσκησε βέτο ακριβώς για να μην δώσει το όνομα, έχοντας λειτουργήσει με αριστοτεχνική διπλωματία πριν στην ελληνική Βουλή, αποσπώντας μία συμφωνία για γεωγραφικό προσδιορισμό μίας χρήσης που θα ίσχυε μόνο για το Βουκουρέστι, την οποία βεβαίως δεν είχε σκοπό να την χρησιμοποιήσει ποτέ!
Αλλά με υπερστελέχη τύπου Μαρκουλάκη, που αποκάλεσε την Κωνσταντινούπολη «Ισταμπούλ» και πολιτεύτηκε με τον… Μάνο (!!) του 0% (!!) και τον Θεοδωράκη, την φωνή των Σκοπιανών φασιστών στην Ελλάδα, τι ακριβώς περιμένατε;



Καμμένος: Δεν θα συναινέσω σε καμία χρήση του όρου «Μακεδονία» για την ονομασία των Σκοπίων


Κατηγορηματικός ότι δεν πρόκειται ποτέ να συναινέσει στην οποιαδήποτε χρήση του όρου Μακεδονία στην ονομασία της FYROM, εμφανίστηκε ο ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος από τη Θεσσαλονίκη όπου βρέθηκε για να παραδώσει συγκρότημα κατοικιών σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στο στρατόπεδο «Νταλίπη».

Ο κ. Καμμένος υπενθύμισε την απόφαση των πολιτικών αρχηγών υπό τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή και σημείωσε: «Η απόφαση των πολιτικών αρχηγών είναι η μη χρήση του όρου "Μακεδονία" και για οποιαδήποτε άλλη απόφαση θα πρέπει να συγκληθεί το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Και προσέθεσε: «Όσον αφορά εμένα, όχι με την ιδιότητα του υπουργού Εθνικής Άμυνας, αλλά με την ιδιότητα του αρχηγού κόμματος, σας διαβεβαιώνω ότι ουδέποτε θα συναινέσω στην οποιαδήποτε χρήση του ελληνικού όρου "Μακεδονία" για την ονομασία των Σκοπίων».

Ο κ. Καμμένος εξέφρασε την πίστη ότι το 2018 θα είναι καλύτερη χρονιά από τις προηγούμενες, καθώς η χώρα θα βγει από μια βαθιά οικονομική κρίση χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού και στις προσπάθειες όλων.

Επιπλέον, απηύθυνε έκκληση σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να αφήσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις έξω από την οποιαδήποτε πολιτική αντιπαράθεση και παρατήρησε: «Είμαι έτοιμος να δεχθώ την οποιαδήποτε κριτική, ακόμα και τις επιθέσεις. Μπορούν να επιτίθενται σε εμένα, αντέχω επιθέσεις, αλλά να μην τολμήσει κανείς να επιτεθεί στις Ένοπλες Δυνάμεις του τόπου. Εγώ φέρω την πολιτική ευθύνη και μπορούν να τα χρεώνουν όλα σε εμένα, αλλά όχι στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Οφείλουμε, σήμερα, που ξεκινά η συζήτηση του προϋπολογισμού, να γυρίσουμε σε εκείνες τις εποχές που ο προϋπολογισμός των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελούσε εθνικό θέμα και να στηρίξουμε όλοι με την ψήφο μας τις Ένοπλες Δυνάμεις, έχοντας τη δυνατότητα να αντιπαρατεθούμε πολιτικά σε οποιοδήποτε άλλο θέμα της δημόσιας ζωής».

Πηγή olympia.gr

https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αυτός είναι ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της ΝΔ Καιρίδης : «Ο Αλέξανδρος ο Μακεδών, δεν είναι σημαντικότερος από ένα σωρό σκουπιδιών μπροστά στην πολυκατοικία μας»

«Ο Αλέξανδρος ο Μακεδών», συνεχίζει ο καθηγητής, «δεν είναι σημαντικότερος από ένα σωρό σκουπιδιών μπροστά στην πολυκατοικία μας. Το πρόβλημα με το όνομα και η ιστορία, δεν πρέπει να επηρεάζουν τις πολιτικές σχέσεις των δύο χωρών, τις ανταλλαγές και την ακαδημαϊκή συνεργασία μεταξύ της Μακεδονίας και της Ελλάδας.
Στην πραγματικότητα η Ελλάδα έχει αρχίσει να αποδέχεται μια συμβιβατική λύση με μια σύνθετη ονομασία.
Είναι θετική η ύπαρξη της κυβέρνησης Παπανδρέου, ωστόσο το θέμα βρίσκεται στο παρασκήνιο της εξωτερικής πολιτικής. Δεν πρέπει να περιμένουμε μεγάλες αλλαγές, αφού ο Υπ.Εξ. Δ.Δρούτσας είναι προσεκτικός και διαβουλεύεται για το ζήτημα με τον κ.Παπανδρέου».
Για τον καθηγητή, γράφει η Utrinski Vesnik, ζωτικό ρόλο στην αποδοχή μιας λύσης θα παίξει ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονικης, Γιάννης Μπουτάρης. «Ο Μπουτάρης», σημειώνει ο Καιρίδης, «είναι μια ευχάριστη αλλαγή στη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη, για μια εναλλακτική προσέγγιση.
«Αυτός ο τύπος (Μπουτάρης) είναι μια από τις πιό προχωρημένες και φιλελεύθερες (;) φωνές στα Βαλκάνια, πιό φιλελεύθερος κι απ΄τον Παπανδρέου.»

«O Μπουτάρης θα βοηθήσει να μην υπάρξουν αντιδράσεις»

Και συνεχίζοντας ο Δ. Καιρίδης λέει ότι «η παρουσία του Μπουτάρη θα βοηθήσει ώστε να αποφευχθούν διαμαρτυρίες και να μην υπάρξουν ακραίες αντιδράσεις όταν επιτευχθεί η λύση για το όνομα» (!!!)
«Η Θεσσαλονίκη δεν είναι ο Άνθιμος και ο ακροδεξιός εθνικιστής Ψωμιάδης. Η Θεσσαλονίκη είναι ο Μπουτάρης», λέει ο καθηγητής.
Στη συνέχεια ο Καιρίδης, αναπτύσσει επί μακρόν τον καημό του για τον Ψωμιάδη και κλείνει ως εξής:
«Είναι αστείο σε μια εποχή που έχουμε τεράστια οικονομικά προβλήματα και ανεργία στις δύο χώρες, να συζητάμε για τον Μεγα Αλέξανδρο».
(και τότε γιατί δεν καυτηράζεις τον γραφικό υπερεθνικισμό του Γκρούεφσκι και αναλώνεσαι στα βαρετά κλισέ περί Άνθιμου και Ψωμιάδη; Στους Σκοπιανούς πέστα αυτά,όχι σε μας, εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να συζητάε με κανέναν τα δικά μας θέματα. Οι Σκοπιανοί έκλεψαν και πλαστογράφησαν την ιστορία. Επιστήμονας είσαι, θα ξέρεις ότι ο Αλέξανδρος κι ο Αριστοτέλης δεν ήταν ξαδέρφια του Tsar Samoil ή του Dame Gruev, δεν το ξέρεις;)

http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=8389E7C44AB5A048A4D488D493EABEFF
….

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ 

Το πλούσιο βιογραφικό του Καιρίδη, εξηγεί την ανέλιξη σε πόστα κάθε ανθρώπου, που σπεύδει με προθυμία να απεμπολεί κάθε ιστορικό δικαίωμα, όταν πρόκειται για την Ελλάδα:

Ο Δημήτρης Καιρίδης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη.
Ο Δ. Καιρίδης είναι συνεργάτης του Ιδρύματος Κωνσταντίνου Γ. Καραμανλής στην Αθήνα και αρθρογραφεί κάθε Κυριακή στον Ελεύθερο Τύπο. Στο παρελθόν, υπηρέτησε ως επισκέπτης-καθηγητής στην έδρα Κωνσταντίνου Καραμανλή για την Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη στη Σχολή Fletcher του Πανεπιστημίου Tufts στη Βοστώνη των ΗΠΑ, ως επιστημονικός διευθυντής του Ιδρύματος Κόκκαλη στην Αθήνα, ως διευθυντής του Προγράμματος Κόκκαλη για τη Νοτιοανατολική και Κεντροανατολική Ευρώπη στη John F. Kennedy School of Government του Πανεπιστημίου Harvard στη Βοστώνη, ως επισκέπτης-λέκτορας Βαλκανικών Σπουδών στη ίδια σχολή, και ως ερευνητής-συνεργάτης του Institute for Foreign Policy Analysis (IFPA) των ΗΠΑ. Επιπλέον, από το 2001 διευθύνει με επιτυχία τα Θερινά Εκπαιδευτικά Σεμινάρια της Ολυμπίας σε συνεργασία με πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού. Μέλος του Navarino network.

http://taxalia.blogspot.com/

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Επίσημα η Τουρκία διεκδικεί 18 νησιά μας στο Αιγαίο – Τι ειπώθηκε στην τουρκική Βουλή



Μεγάλη αντιπαράθεση -για πρώτη φορά μάλιστα τόσο έντονη- όπως αναφέρουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ξέσπασε στην τουρκική βουλή για τα νησιά του Αιγαίου.

Κατά την ομιλία του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στη βουλή για τον προϋπολογισμό, απαντώντας στην αξιωματική αντιπολίτευση, αναφέρθηκε στα νησιά του Αιγαίου ενώ έκανε λόγο και για 3 εναλλακτικές που υπάρχουν –κατά την Άγκυρα– για την επίλυση του θέματος.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, ο Τσαβούσογλου κάλεσε επίσης την αντιπολίτευση να συνεργαστεί για την εξεύρεση μίας λύσης στο θέμα αντί να «χτυπάει» την Κυβέρνηση:

«Όταν αυτό το ζήτημα τέθηκε νωρίτερα στην ατζέντα, είπα στους αντιπροέδρους των κομμάτων αυτό είναι σημαντικό ζήτημα και έχει να κάνει με την εθνική πολιτική.

»Γι’ αυτό να μην ασκούμε πατριδοκαπηλία σε ένα τέτοιο ζήτημα. Αν το κάνετε, αυτό ζημιώνει τα προηγούμενα κόμματα που δεν έκαναν τίποτα για αυτό, όχι το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

»Μάλιστα πρότεινα να κάνουμε συζήτηση κεκλεισμένων των θυρών και να ενημερώσω τους αρχηγούς των κομμάτων. Πότε με καλέσατε; Είμαι έτοιμος να έρθω όποτε με καλέσουν οι αρχηγοί.

»Έπειτα από την κρίση των Ιμίων το 1996, δεν έγινε καμία αλλαγή όσον αφορά το νομικό στάτους των νησιών. Όλα έγιναν πριν.

»Άρα, επί του θέματος αυτού υπαίτιος δεν είναι το AKP. Ναι, να το λύσουμε, αλλά να μην λέτε ψέματα ότι αυτά τα νησιά καταλήφθηκαν κατά τη διακυβέρνηση του AKP».
Οι τρεις εναλλακτικές και ο… πόλεμος

Λέγοντας αυτά, ξέσπασαν έντονες αντιδράσεις των βουλευτών του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), και ο Τσαβούσογλου απάντησε ότι:

«Ο δικός σας ο αντιπρόεδρος ήταν εκείνος που είπε ότι αυτά (τα νησιά) καταλήφθηκαν κατά την περίοδο του Ατατούρκ. Δεν το είπα εγώ.

»Πρέπει να αποφασίσουμε πώς θα επιλύσουμε αυτά τα προβλήματα συζητώντας με την Ελλάδα.

»Τρεις εναλλακτικές υπάρχουν:

»Ή να τα βρούμε λύση μέσω της διπλωματίας.

»Ή να προσφύγουμε στο διεθνές δικαστήριο.

»Ή να στείλουμε στρατό και να πάρουμε τα νησιά.

»Εμείς συνεχίζουμε τη διπλωματία με την Ελλάδα. Αν δεν συμφωνήσουμε, η βουλή θα αποφασίσει για τις εναλλακτικές και εμείς θα τις εφαρμόσουμε.

»Όμως αυτό είναι εθνική πολιτική. Αυτό δεν είναι ένα ζήτημα που θα συζητηθεί στους διαδρόμους και που θα χρησιμοποιηθεί για να φέρει κάποιον σε δύσκολη θέση. Δημιουργήσαμε μία ομάδα που αποτελείται και από στρατιωτικούς στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

»Συζητάμε το πρόβλημα και ποια βήματα μπορούμε να κάνουμε. Είναι πιο ωφέλιμο να μειώσουμε την ένταση ή να την αυξήσουμε; Αυτά είναι εθνικά θέματα και εμείς μπορούμε αντίστοιχα να γίνουμε πατριδοκάπηλοι.

»Είναι εύκολο να σας κατηγορήσω. Σας δείχνω τα έγγραφα, τα δίνω και σε άλλους και βλέπουμε ποιανού η υπογραφή υπάρχει σε αυτά. Όμως αυτό δεν είναι σωστό».
«Η κατάληψη στα νησιά του Αιγαίου συνεχίζεται»

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης, εκείνος που αντέδρασε έντονα στα λεγόμενα του Τσαβούσογλου ήταν ο βουλευτής του CHP, Οζτούρκ Γιλμάζ, ο οποίος αναφέρθηκε και στα νησιά του Αιγαίου αλλά και στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.

«Η βουλή πρέπει να λάβει μία σημαντική απόφαση για τη διεθνή αναγνώριση της “ΤΔΒΚ”. Εμείς αναγνωρίσαμε την ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα της Παλαιστίνης, όμως από την άλλη πλευρά δεν πρέπει να σωπάσουμε στο ζήτημα της μη αναγνώρισης της “ΤΔΒΚ”», είπε ο Γιλμάζ.

Αναφορικά με τα νησιά του Αιγαίου, ο Γιλμάζ είπε: «Όσο εσείς δεν λέτε τίποτα για την κατάληψη αυτών των νησιών, η κατάληψη συνεχίζεται.

»Εδώ υπάρχει κατάληψη και δεν μπορεί να διαβιβάσετε ούτε μία ρηματική διακοίνωση. Όλοι ξέρουν ότι δεν μπορεί να λυθεί τίποταμε τις διερευνητικές συνομιλίες.

»Τότε τι πρέπει να κάνουμε; Λέτε “εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Αν το βάλουμε στην ατζέντα, τότε αρχίζει πόλεμος”. Εσείς τα βάζετε με τη Ρωσία, την Ε.Ε. και φοβάστε την Ελλάδα; Κανείς δεν θέλει πόλεμο και η Ελλάδα δεν θα τολμήσει να πολεμήσει με εσάς», κατέληξε ο Οζτούρκ Γιλμάζ.

Κοτζιά: Ελληνικά νησιά σε «γκρίζες ζώνες»; Να προσέχουν μη βρεθούν τουρκικά σε «γκρίζες ζώνες»

Βόμβα μεγατόνων στην Τουρκία έριξε την Τετάρτη ο Νίκος Κοτζιάς. Ο Έλληνας ΥΠΕΞ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις «διεκδικήσεις» ελληνικών νησιών στο Αιγαίο από Τούρκους πολιτικούς, έδωσε για πρώτη φορά μια απάντηση που «πάγωσε» την Άγκυρα. Ο Νίκος Κοτζιάς ανέφερε ότι όπως το πάνε ορισμένοι στην Τουρκία αυτό που θα καταφέρουν είναι να «βρεθούν βραχονησίδες, που ανήκουν στην Τουρκία» σε «γκρίζες ζώνες».

Ο Νίκος Κοτζιάς έριξε τη διπλωματική βόμβα στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Αρμένιο ομόλογό του Έντουαρντ Ναλμπαντιάν στην Αθήνα.

«Ήθελα να αναφερθώ περισσότερο στις δηλώσεις, στην ομιλία μάλλον που έκανε χθες στο τουρκικό Κοινοβούλιο ο Τούρκος Πρωθυπουργός, όπου ακούσαμε ότι έθεσε θέμα Αιγαίου, νησιών κλπ. Πώς εκτιμάτε εσείς αυτήν την εξέλιξη, τη στιγμή που γίνεται μία προσπάθεια, όπως είπατε και εσείς, να ανοίξουν οι δίαυλοι, να ξεπαγώσει έτσι το κλίμα κλπ.», ρώτησε ο δημοσιογράφος τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών.
Η απάντηση βόμβα του Κοτζιά

«Κατ’ αρχάς, εμείς με όλους τους τρόπους δηλώσαμε -και μίλησα και με την Τουρκική ηγεσία- ότι το Διεθνές Δίκαιο είναι εδώ για να εφαρμόζεται και για να είναι κατανοητό.

»Από την άλλη, είναι καλό να είναι προσεκτικοί ορισμένοι, ως προς το πώς θέτουν ορισμένα θέματα.

»Η κεμαλική αντιπολίτευση στην Τουρκία θέτει εδώ και πάρα πολύ καιρό υπό την κριτική της την Κυβέρνηση της Τουρκίας γιατί, λέει, έχει αφήσει να καταλάβει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια 18 τουρκικά νησιά. Ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας δεν έθεσε θέμα Αιγαίου.

»Απάντησε στην αντιπολίτευση λέγοντας ότι εμείς δεν έχουμε αφήσει ούτε πέτρα, ούτε νησί να μας το καταλάβουν.

»Βέβαια, θα έλεγα ότι υπάρχει μία ελληνική λαϊκή παροιμία, λέει: «περί όνου σκιάς».

»Συζητούσαν περί κατάληψης νησιών -ρωτούσε η αντιπολίτευση και απαντούσε η Κυβέρνηση ότι δεν άφησε να γίνει καμία κατάληψη- που δεν έχουν καταληφθεί ποτέ διότι ανήκουν πάντα, τουλάχιστον στον 20ο αιώνα, στην ελληνική Πολιτεία με βάση τους διεθνείς νόμους.

»Αλλά θέλει μια διευκρίνιση, και παρακαλώ πολύ γι αυτό, από δημοσιογραφικής πλευράς, ότι δηλαδή απαντούσε ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας στην αντιπολίτευση που του έλεγε ότι «σας έχουν καταλάβει νησιά», λέγοντας «δεν μας κατέλαβαν κανένα».

»Το πρόβλημα δεν είναι τι είπε ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας, κατ’ εμέ. Αλλά, είναι αυτή η άποψη, η βαθιά λανθασμένη, που έχει βάλει στην ατζέντα του κοινοβουλίου η τουρκική αντιπολίτευση. Κατάληψη νησιών δεν έχουμε κάνει. Η Ελλάδα είναι μία πάρα πολύ φιλειρηνική δύναμη. Ξέρω ότι κάποιοι αμφισβητούν, εδώ και δεκαετίες και μιλούν για «γκρίζες ζώνες», αλλά σας το λέω δημοσίως πρώτη φορά: αν εφαρμοστούν τα κριτήριά τους, μάλλον θα βρούμε «γκρίζες ζώνες» για την Τουρκία».

«Με τα κριτήρια που κάποιοι χρησιμοποιούν -όχι η Κυβέρνηση της Τουρκίας- λέω, κάποιοι χρησιμοποιούν κριτήρια περί γκρίζων ζωνών, θα βρεθούν ορισμένες βραχονησίδες, που ανήκουν στην Τουρκία, σε αυτή την κατηγορία. Το λέω πρώτη φορά δημόσια».

Καμμένος: «Μολών λαβέ» σε όσους αμφισβητούν την ελληνική κυριαρχία

Κριτική στις πρόσφατες τοποθετήσεις του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν αλλά και στη συνολικότερη πολιτική της γείτονος άσκησε ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος, σε εκδήλωση για τη λήξη του έτους «Εφέδρων και Εθνοφυλάκων» που έλαβε χώρα στη Θεσαλονίκη.

«Δεν κατοικούμε σε γειτονιά αγγέλων (…) Ο μεγαλοϊδεατισμός, ο εθνικισμός, ο αναθεωρητισμός και ο θρησκευτικός φονταμενταλισμός που επικρατεί στη γειτονιά μας, δεν μας επιτρέπει να εφησυχάζουμε», είπε ο κ. Καμμένος που αναφέρθηκε στη συνέχεια στις πρόσφατες τοποθετήσεις κορυφαίων πολιτειακών παραγόντων της Τουρκίας.

«Ακούμε για επικαιροποίηση της Συνθήκης της Λωζάνης, για 150.000 «ομογενείς» στη Δυτική Θράκη, αμοιβαίες υποχωρήσεις για ομαλοποίηση των σχέσεών μας. Ακούσαμε για τις περιουσίες των Ελλήνων στην Κωνσταντινούπολη, την Ίμβρο και την Τένεδο, ότι πουλήθηκαν δήθεν οικειοθελώς σε Τούρκους πολίτες. Επίσης είδαμε εθνικιστές να προσεύχονται στην Αγία Σοφία, ενώ ο Τούρκος αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έκανε λόγο πάλι για 18 νησιά που έχουν καταληφθεί από την Ελλάδα. Φαίνεται ότι, στην καλύτερη περίπτωση ο εν λόγω πολιτικός αγνοεί τις προβλέψεις του Διεθνούς Δικαίου και των Συνθηκών. Στη χειρότερη, αμφισβητεί την Ελληνική, διεθνώς κατοχυρωμένη, κυριαρχία και διεκδικεί εδάφη μας».

Και ο κ. Καμμένος πρόσθεσε: «Η απάντησή μας αγαπητοί εθνοφύλακες είναι 'Μολών Λαβέ'. Έτσι έχουμε μάθει εμείς οι Έλληνες. Αυτό μας έχει διδάξει η ιστορία μας».
Αυτά είναι τα νησιά που θέλουν οι Τούρκοι:

Βόρειο Αιγαίο:

1. Φούρνοι

2. Θύμαινα

3. Οινούσσες

Ανατολικό Αιγαίο:

4. Παναγιά
Κεντρικό Αιγαίο:

5. Καλόγεροι

Κρητικό Πέλαγος:

6. Διονυσάδες

7. Κουφονήσι

8. Γαιδουρονήσι

9. Γαύδος

Δωδεκάνησα:

10. Αρκιοί

11. Αγαθονήσι

12. Κίναρος

13. Φαρμακονήσι

14. Καλόλιμνος

15. Πλάτη

16. Γυαλί

17. Λέβιθα

18. Σύρνα

Πηγή www.tribune.gr

https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....