Διυλιστήριο: 05/25/19
ροη αναρτησεων

Σάββατο 25 Μαΐου 2019

Εγκώμια Μαρινάκη στον Μητσοτάκη!


 
• «Είναι μορφωμένο παιδί που ξέρει από οικονομία» είπε για τον Κυριάκο. «Ξένοι με παρακάλεσαν για εξαγορά του ΔΟΛ»
• «Είμαι χοντρός αλλά δεν είμαι ναρκέμπορος»

Με καλά λόγια για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με ειρωνείες και υπονοούμενα σε βάρος του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και με αναφορές στα... κιλά του, στην υπόθεση του «Noor 1», καθώς και στην εξαγορά του ΔΟΛ, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, στην τρίτη κατά σειρά συνέντευξη που παραχώρησε σε διάστημα δύο εβδομάδων προσπάθησε να φιλοτεχνήσει το προφίλ του, χωρίς όμως ούτε αυτή τη φορά να γίνει πιστευτός.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ομίλου που χρηματοδοτεί (Παραπολιτικά) και στον Γιώργο Τράγκα, ο ισχυρός άντρας του Ολυμπιακού και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον «Πειραιά Νικητή» επιχείρησε να καταρρίψει τις καταγγελίες ότι διείσδυσε στον Τύπο με σκοπό να επηρεάσει τα πολιτικά πράγματα και εμφανίστηκε και πάλι ως εθνικός ευεργέτης, μόνο που διέπραξε γκάφα ολικής, καθώς, στην πρεμούρα του να εμφανιστεί φιλάνθρωπος, ομολόγησε ότι ξένοι τού υπαγόρευσαν την εξαγορά του ΔΟΛ, προκαλώντας εύλογα ερωτήματα.

Οπως είπε, απέκτησε τον ΔΟΛ από «αγνά αισθήματα για τη χώρα», αλλά και έπειτα από πίεση από το εξωτερικό, δίχως όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. «Είχαμε κάνει πολλές συζητήσεις με Ελληνες, αλλά και φίλους από το εξωτερικό, και είχαν εκφράσει την επιθυμία τους να μην κλείσουν οι δύο εφημερίδες και ότι θα ήταν καλό να συνεχίσουν να γράφουν ιστορία» είπε.

Την ίδια ώρα, μίλησε θετικά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που, όπως είπε, θα είναι «πολύ καλύτερος πρωθυπουργός» από τον Αλέξη Τσίπρα, στάζοντας ταυτόχρονα χολή για τον πρωθυπουργό.

«Πρόκειται για ένα μορφωμένο παιδί, που ξέρει από οικονομία, που πλέον είναι το ζητούμενο» είπε, ενώ αναφερόμενος στον πρωθυπουργό τόνισε χαρακτηριστικά ότι «οι ψεύτες και οι προδότες δεν αλλάζουν, μόνο χειροτερεύουν», υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα στην πιο κρίσιμη στιγμή της Ιστορίας της βρέθηκε με απαίδευτα παιδιά που διαπραγματεύονταν το μέλλον της χώρας.

Πρόσθεσε μάλιστα πως «αν μιλήσετε με τον κ. Τσίπρα για οικονομία, θα τρομάξετε. Τον είχα συναντήσει το 2014, στο φόρουμ του «Economist». Ξεκίνησε μια κουβέντα και σας λέω ότι τρόμαξα».

Οι φιλοδοξίες του

Την ίδια ώρα, παρόλο που ο ίδιος έχει εν πολλοίς ταυτιστεί με τη Ν.Δ., διέψευσε τα σενάρια ότι τον ενδιαφέρει η πολιτική, ισχυριζόμενος ότι μόνο ο Πειραιάς είναι το πάθος του. «Οι φιλοδοξίες μου σταματάνε στον Πειραιά. Είμαι χαρούμενος για όσα κάνω και δεν θέλω να κάνω κάτι άλλο. Αλλωστε, όταν θέλω να κάνω κάτι, δεν ντρέπομαι, το φωνάζω. Δεν μπορώ να το κρύψω» είπε. Οσο για τις καταγγελίες ότι ενισχύει οικονομικά το ταμείο της Ν.Δ., ο Βαγγέλης Μαρινάκης έκανε λόγο για «αηδίες», υποστηρίζοντας ότι ενίσχυσε μόνο την τοπική οργάνωση του Πειραιά «με δυο τρία air condition και υπολογιστές, δηλαδή με 1.000-1.200 ευρώ».

Οσο για την εμπλοκή του σε ανοιχτές υποθέσεις της Δικαιοσύνης, προσπάθησε και πάλι να εμφανιστεί άμεμπτος, λέγοντας με νόημα πως «αν με πει κάποιος χοντρό, θα με πειράξει, γιατί ξέρω ότι είμαι. Αλλά να με κατηγορούν για ναρκέμπορο, που είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος, δεν με αγγίζει, γιατί δεν έχω την παραμικρή σχέση». Ερωτηθείς δε για το αν υπάρχει «παράγκα» στο ελληνικό ποδόσφαιρο, κατηγορία που έχει εκτοξεύσει εναντίον του ο πρωθυπουργός στις τελευταίες προεκλογικές συγκεντρώσεις, απάντησε «ποια παράγκα; Αλλωστε, μιλάμε για την εποχή της εξυγίανσης... Εχουμε χορτάσει από εξυγίανση…».

Για να ολοκληρώσετε την εικόνα σας προτείνουμε να διαβάσετε και το επισυναπτόμενο άρθρο 

Διαβάστε περισσότερα.... »
....