Διυλιστήριο: 04/06/17
ροη αναρτησεων

Πέμπτη, 6 Απριλίου 2017

Φοιτητές του Παν. Πατρών εξελίσσουν το πρώτο ηλεκτρικό μονοθέσιο Formula Student με ελληνική τεχνογνωσίαΤο πρώτο ηλεκτρικό μονοθέσιο Formula Student με ελληνική τεχνογνωσία εξελίσσει η ομάδα "UoP Racing" των φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Η ομάδα, που δημιουργήθηκε το 2002 και έχει ως έδρα το Εργαστήριο Συστημάτων Παραγωγής και Αυτοματισμού του Πανεπιστημίου Πατρών, βρίσκεται πλέον στο "δεύτερο αυτοκίνητο Formula Student και υπάρχει πολύ μεγάλη εξέλιξη σε όλα τα υποσυστήματα του μονοθεσίου", επισήμανε ο συντονιστής της ομάδας (team coordinator) Χάρης Μπίκας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM" για τη νέα βελτιωμένη έκδοση του μοντέλου του αγωνιστικού αυτοκινήτου της ελληνικής ομάδας.

"Μπροστά στο τρένο των εξελίξεων"

Η ιδέα για τη μετάβαση στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης προέκυψε στην ομάδα το 2011. "Ήμασταν μια από τις πρώτες ομάδες Formula Student στην Ευρώπη που κάναμε αυτή τη μετάβαση" εξήγησε ο κ. Μπίκας, επισημαίνοντας πως για να πετύχει υψηλές επιδόσεις αλλά και βαθμολογία ένα όχημα στο εν λόγω Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πρέπει να συνδυάζει και τις επιδόσεις αλλά και το χαμηλό κόστος.

Η εργασία της "UoP Racing" εξασφάλισε ήδη στην ομάδα τις πρώτες επιτυχίες της, αφού στην προηγούμενη αγωνιστική σεζόν κέρδισε και στους δύο διαγωνισμούς στους οποίους συμμετείχε, "το επονομαζόμενο cost and manufacturing event, το οποίο έχει να κάνει με την κοστολόγηση του αυτοκινήτου", όπως ανέφερε ο κ.Μπίκας.

Η μετάβαση σε ηλεκτρικό μονοθέσιο έγινε με τη σύμφωνη γνώμη των φοιτητών αλλά και των υπεύθυνων ακαδημαϊκών, όταν παρατηρήθηκε η νέα τάση παραγωγής ηλεκτρικών και υβριδικής τεχνολογίας κίνησης αυτοκινήτων από την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία και την επιβράδυνση στην εξέλιξη κινητήρων εσωτερικής καύσης, "μια τεχνολογία που βρίσκεται μαζί μας τα τελευταία 150 χρόνια", όπως σημείωσε ο κ. Μπίκας.

"Θελήσαμε να είμαστε μπροστά στο τρένο των εξελίξεων και έτσι κάναμε τη στροφή αυτή από τους κινητήρες βενζίνης στους ηλεκτροκινητήρες" τόνισε.Στόχος ένα μονοθέσιο αγωνιστικό με προστιθέμενη αξία

Το ελληνικό πανεπιστήμιο αγωνίστηκε το 2016 με το δεύτερο ηλεκτρικό της μονοθέσιο που είναι σήμερα στη φάση της εξέλιξής του για τη νέα αγωνιστική σεζόν. "Ετοιμαζόμαστε για συμμετοχή σε δύο διαγωνισμούς, στην Ιταλία και τη Γερμανία, τέλη Ιουλίου στην Ιταλία και αρχές Αυγούστου αντίστοιχα με την επόμενη έκδοση του μονοθεσίου" αναφέρει ο κ. Μπίκας με την ομάδα που πλέον αριθμεί περισσότερα από 30 μέλη να ετοιμάζεται ταυτόχρονα για ένα μεγάλο άλμα.

"Το μέλλον για μας είναι η εξέλιξη ενός παντελώς ελληνικού αυτοκινήτου, ήδη έχουμε ξεκινήσει να δουλεύουμε, μιλάμε για την εξέλιξη νέων υποσυστημάτων όπως κινητήρες, συστήματα μετατροπής ενέργειας για τα οποία έχουμε ήδη ξεκινήσει την εξέλιξη. Γίνεται έρευνα σε πάρα πολλά επίπεδα αυτή τη στιγμή. Ψάχνουμε να βρούμε αυτό που θα μας κάνει να ξεχωρίσουμε από τις υπόλοιπες ομάδες, (στόχος) ένα μεγαλύτερο ποσοστό προστιθέμενης αξίας" εξήγησε ο κ. Μπίκας.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Ρομάνο Πρόντι : '' Το παράδειγμα της Ελλάδας απέδειξε την ηγεμονία της Γερμανίας στην Ε.Ε. ''

Ήταν πρωθυπουργός της Ιταλίας και πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε μια ιστορική περίοδο για την Ευρώπη αλλά μήπως οι αποφάσεις κατά την διάρκεια εκείνων των θητειών έσπειραν κάποιους από τους σπόρους της δυσαρέσκειας και της απουσίας ενότητας που παρατηρούμε σήμερα στην Ευρώπη; Για να τα συζητήσουμε όλα αυτά, η δημοσιογράφος του euronews Ιζαμπέλ Κουμάρ συνομίλησε με τον Ρομάνο Πρόντι.

euronews: Έχετε πει ότι η Ευρώπη έχει πεθάνει. Η Ευρώπη που εσείς βοηθήσατε να οικοδομηθεί. Μου γεννιέται το ερώτημα: ποια Ευρώπη εξακολουθεί τότε να είναι ζωντανή;

Ρομάνο Πρόντι: Μου μιλάτε για ένα θέμα συναισθηματικό για εμένα, για το οποίο μιλάω με την καρδιά μου, όχι με το μυαλό. Στην Αναγέννηση τα ιταλικά κρατίδια ζούσαν κυριολεκτικά, όχι μόνο στα λόγια. Η Μπολόνια, η Φλωρεντία, το Μιλάνο, η Γένοβα, υπήρχαν για να χρηματοδοτούν την τεχνολογία, την στρατιωτική τέχνη, η Βενετία για την εμπορία αγαθών και ανθρώπων. Αυτή ήταν η πρώτη παγκοσμιοποίηση, η ανακάλυψη της Αμερικής. Ωστόσο και εμείς δεν μείναμε ενωμένοι. Κανένα ιταλικό κρατίδιο δεν ήταν σε θέση να δημιουργήσει νέα πλοία που ήταν απαραίτητα για τον Νέο Κόσμο και η Ιταλία εξαφανίστηκε για τέσσερις αιώνες από τον παγκόσμιο χάρτη. Τώρα βρισκόμαστε στην ίδια κατάσταση. Ούτε η Γερμανία, ούτε η Γαλλία ούτε η Ιταλία είναι τόσο μεγάλες για τη νέα παγκοσμιοποίηση.

euronews: Ήσασταν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και επιβλέψατε την επέκταση της Ε.Ε., την μεγαλύτερη διεύρυνση της ιστορίας της από τα 15 στα 25 μέλη. Επιστρέφοντας εκεί, συνειδητοποιήσατε ότι αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει τα προβλήματα που βλέπουμε τώρα;

Ρομάνο Πρόντι: Ήταν ένας θρίαμβος. Όταν την 1η Μαΐου του 2004 το γιορτάσαμε στο Δουβλίνο, υπήρχε η αίσθηση ότι η Ευρώπη είχε πετύχει μια σπουδαία ιστορική νίκη. Στην συνέχεια οι παλιές εθνικιστικές ιδέες που ακολουθούσαν τα προβλήματα των εντάσεων με τις μειονότητες, των συνόρων, όλα αυτά αναμείχθηκαν με τη νέα ελευθερία στις χώρες της ανατολικής Ευρώπης. Στην συνέχεια, σε δεύτερη φάση, είχαμε τα λαϊκιστικά κόμματα.

euronews: Επομένως ανοίξατε το κουτί της Πανδώρας;

Ρομάνο Πρόντι: Ναι.

euronews: Αν πηγαίνατε πίσω στον χρόνο, γνωρίζοντας όσα ξέρετε τώρα, τι θα κάνατε διαφορετικά;

Ρομάνο Πρόντι: Θα έκανα τα ίδια. Οι εναλλακτικές θα ήταν μια τραγωδία. Νομίζω ότι τώρα θα μπορούσαμε να έχουμε μια απίστευτα δύσκολη κατάσταση στις χώρες της Βαλτικής, στην Πολωνία, σίγουρα στις πρώην γιουγκοσλαβικές χώρες. Και τώρα έχουνε προβλήματα αλλά είναι προβλήματα στην ελευθερία! Αυτή είναι η μόνη εξαγωγή δημοκρατίας που έλαβε χώρα στον κόσμο. Εργαστήκαμε επί χρόνια για την προσαρμογή νόμων και κανόνων με την δουλειά που γίνεται στο ευρωκοινοβούλιο, που είναι ο θεματοφύλακας της δημοκρατίας. Αυτή ήταν η διεύρυνση. Δεν ήταν ο πόλεμος στο Ιράκ που έφερνε την δημοκρατία με τα όπλα.

euronews: Πολλές χώρες στρέφονται ενάντια στο ευρώ, ένα ευρώ που ήσασταν επίσης από τους πρωτεργάτες για την εισαγωγή του στην Ευρώπη…

Ρομάνο Πρόντι: Είναι σαφές ότι σχεδιάστηκε ως ένα βήμα για μια πιο ενωμένη Ευρώπη, αλλά στην συνέχεια ήρθε ο φόβος και η Ευρώπη κυριαρχείται από τον φόβο την τελευταία δεκαετία.

euronews: Σε σχέση με το ευρώ, μήπως επίσης δεν υπήρξε αρκετή προετοιμασία;

Ρομάνο Πρόντι: Ήταν ένα πρώτο βήμα για έναν κοινό σκοπό, μια κοινή επιχείρηση. Αλλά στην συνέχεια το σταματήσαμε και έτσι το ευρώ ήταν χωρίς άμυνα. Η ιδέα να προχωρήσουμε σε μια οικονομική ένωση ήταν κοινή σε όλες τις χώρες που εισήλθαν στο ευρώ.

euronews: Η Γερμανία προσπαθεί τώρα να ηγηθεί της Ευρώπης και η καγκελάριος Μέρκελ έχει παρουσιάσει την ιδέα μιας Ευρώπης πολλών ή δύο ταχυτήτων, κάτι στο οποίο δεν έχετε αντιταχθεί. Όμως εσείς πως συγκεκριμένα θα βλέπατε να προχωρά μια Ευρώπη πολλών ταχυτήτων;

Ρομάνο Πρόντι: Να σας δώσω ένα συγκεκριμένο παράδειγμα. Οι Αμερικανοί λένε τη μία μέρα ότι το ΝΑΤΟ είναι κάτι πολύ καλό και την άλλη ότι είναι πρόβλημα. Σε κάθε περίπτωση η Ευρώπη πρέπει να εργαστεί για την δική της άμυνα. Συνεπώς, μια πρώτη ενισχυμένη συνεργασία θα μπορούσε να είναι δέκα ευρωπαϊκές χώρες να ξεκινήσουν να αναπτύσσουν μαζί μια κοινή άμυνα.

euronews: Όμως έτσι δεν θα δημιουργήσετε μια Ευρώπη, την οποία έχουμε σήμερα σε κάποιον βαθμό, με μια ελίτ στο επίκεντρο, το πιθανότερο την Γερμανία και άλλες βόρειες ευρωπαϊκές χώρες που θα προχωρήσουν αυτό το πρότζεκτ;

Ρομάνο Πρόντι: Αυτό είναι μια εξέλιξη της κατάστασης. Όταν προχωράς από το ένα υπερεθνικό σώμα στα κράτη μέλη, ας πούμε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ξεκάθαρα δημιουργείς έναν ανταγωνισμό μεταξύ των κρατών. Και στον ανταγωνισμό αυτόν, η ισχυρή χώρα καθίσταται υπεύθυνη.

euronews: Είστε ικανοποιημένος με αυτήν την κατάσταση; Έτσι βλέπετε την Ευρώπη να προχωρά;

Ρομάνο Πρόντι: Είναι σαφές σήμερα ότι η Γερμανία είναι η χώρα που ηγείται. Όπως είδατε στην περίπτωση της Ελλάδας, δεν υπήρχε ας πούμε ένας διάλογος ανάμεσα στις Βρυξέλλες και την Αθήνα αλλά ανάμεσα στο Βερολίνο και την Αθήνα, επειδή αυτή είναι η πραγματικότητα. Αλλά όταν είσαι ηγέτης, όπως η Γερμανία, πρέπει να βάζεις τα πόδια σου στα παπούτσια των άλλων μελών.

euronews: Με δεδομένη αυτήν την Ευρώπη των πολλών ταχυτήτων, μήπως οι πιο εθνικιστικές χώρες θα έπρεπε να φύγουν;

Ρομάνο Πρόντι: Όχι και δεν έχουν εναλλακτική όπως το Ηνωμένο Βασίλειο. Όχι μόνο επειδή λαμβάνουν χρήματα από την Ευρώπη. Η Πολωνία δεν άκμασε ποτέ στο παρελθόν, στην χιλιετή ιστορία της, όπως συμβαίνει τώρα και αυτό συμβαίνει χάρη στην Ευρώπη.

euronews: Ας εστιάσουμε τώρα στην Ιταλία όπου επικρατεί ένα μικρό χάος. Το κόμμα που εσείς βοηθήσατε να σχηματιστεί, το Δημοκρατικό Κόμμα, δείχνει σημάδια διάλυσης όπως πολλά αριστερά κόμματα στην Ευρώπη…

Ρομάνο Πρόντι: Η διάλυση του Δημοκρατικού Κόμματος είναι ένα μεγάλος σημάδι κρίσης. Είναι ένα δώρο στο Κίνημα Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο.

euronews: Τι σημαίνει αυτό για την διατήρηση του ευρώ στην Ιταλία τώρα που τρία από τα τέσσερα κύρια κόμματα είναι ευρωσκεπτικιστικά και θα ήθελαν ίσως να βγάλουν την χώρα εκτός της ευρωζώνης;

Ρομάνο Πρόντι: Στην Ιταλία εξακολουθώ να πιστεύω ότι βάζοντας μαζί τα κομμάτια του Δημοκρατικού Κόμματος και των άλλων, ακόμα και των δεξιών κομμάτων, έχουμε ακόμα μια πλειοψηφία που τάσσεται υπέρ της Ευρώπης.

euronews: Πιστεύετε ότι το ευρώ ήταν κάτι καλό για την Ιταλία; Γιατί πολλοί Ιταλοί δεν το πιστεύουν αυτό…

Ρομάνο Πρόντι: Το δικό μου ευρώ ήταν κάτι διαφορετικό από αυτό που συνέβη. Ωστόσο σε κάθε περίπτωση νομίζω ότι δεν θα μπορούσαμε να μείνουμε εκτός. Όταν λέτε ότι το ευρώ καταστρέφει την οικονομία και η Ιταλία νομίζει ότι το εμπορικό ισοζύγιο είναι κάτι θετικό για την Ιταλία, τότε έχουμε ένα πλεόνασμα στο εμπορικό ισοζύγιο, άρα δεν είμαστε μια ανίκανη χώρα. Το πρόβλημα είναι η πολιτική κατάσταση, αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα του ευρώ. Είναι ένα πρόβλημα μιας διχασμένης χώρας επάνω σε βασικές αρχές.

euronews: Για το τέλος, ας επαναφέρουμε την κουβέντα μας στην Ευρώπη. Πως εκτιμάτε ότι θα είναι η Ευρώπη σε δέκα χρόνια από τώρα;

Ρομάνο Πρόντι: Θα σας πάω πίσω στο παράδειγμα της Αναγέννησης. Είμαστε χαμένοι, αλλά ενωμένοι κερδίζουμε. Εξαρτάται από εμάς…
Πηγή gr.euronews.com

https://diulistirio.blogspot.gr

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Το λαϊκό "διάγγελμα"..

     Επί εδομήντα περίπου χρόνια, απ' το τέλος της πρώτης γερμανικής Κατοχής,
..η ελληνική κοινωνία ζει με ένα άγος, ένα κρυφό σαράκι,
..μία υποβόσκουσα θλίψη, ένα παράπονο που σφίγγει την ψυχή.

Πρόκειται για το συναίσθημα της αδικίας, συναίσθημα που γεννά
ασφυξία, ανημποριά και λύσσα μαζί.
Ένα συναίσθημα αδικίας τού γιατί οι δωσίλογοι και οι προδότες του '40, οι μαυραγορίτες, οι γερμανοτσολιάδες, οι ταγματασφαλίτες, και όλα τα υπόλοιπα καθάρματα που συνεργάστηκαν με τον κατακτητή εις βάρος της πατρίδας και του λαού,
..γιατί όλοι αυτοί αντί να βρεθούν μετά τον πόλεμο στην αγχόνη και στο απόσπασμα,
..βρέθηκαν να αποτελούν την εξουσία, την άρχουσα τάξη, την οικονομική ελίτ της χώρας.

Αυτό το σαράκι που τρώει από τότε μυστικά τα σπλάχνα της κοινωνίας και βάζει εμπόδια σε κάθε ορθολογική προσπάθεια ανασυγκρότησης και ανάπτυξης,
..καθώς και η αίσθηση ατιμωρησίας και ασυλίας των κακουργηματικών εκείνων πράξεων,
..οδήγησαν την χώρα πρώτα στην χούντα του '67, και αργότερα σταδιακά στην χρεοκοπία και την Νέα γερμανική Κατοχή του 2010.
Έκτοτε, από το 2010 έως σήμερα, συντελείται ακριβώς το ίδιο έγκλημα, πανομοιότυπο μ' εκείνο το παλιό,
..αφού όχι μόνον κανείς δεν έχει τιμωρηθεί ακόμη για την χρεοκοπία της χώρας,
..αλλά οι ίδιοι οι υπαίτιοι, απόγονοι των κατοχικών εκείνων προδοτών, εξακολουθούν να κυβερνούν και να εξουσιάζουν.

Βέβαια και στις δύο περιπτώσεις οι ξένοι επικυριάρχοι -τότε Αγγλία και ΗΠΑ, σήμερα οι "εταίροι" της Ευρωπαϊκής 'Ένωσης"- ύψωσαν ισχυρά τείχη προστασίας της συμμορίας των αισχρών καθαρμάτων και προδοτών,
..και εμπόδισαν με κάθε τρόπο, είτε με εκφοβισμούς, είτε με επαπειλούμενα τάχα "θερμά" επεισόδια, είτε ακόμα και με δολοφονίες, διώξεις, προσωπικές και συλλογικές δυσμένειες,
..την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.

Σήμερα πια, ευρισκόμενη η χώρα σε κατάσταση νέας Κατοχής, και ο λαός σε νέο διωγμό απ' τους κατακτητές και τους εγχώριους δωσίλογους,
..αν δεν υπάρξει δικαιοσύνη και τιμωρία,
..είναι μάταια κάθε συζήτηση για εθνικά νομίσματα, για δραχμές, για έξοδο απ' την Ε.Ε, για ανάπτυξη, για πρόοδο, για ο,τιδήποτε.
Τίποτα απ' αυτά δεν μπορεί να υπάρξει αν δεν λυθεί το άγος.
Πάνω από κάθε προσπάθεια λύσης της κρίσης με τον έναν ή τον άλλο τρόπο,
..ΠΡΟΕΧΕΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, και ικανοποίηση του κοινού περί δικαίου αισθήματος.

Είναι νομοτελειακά βέβαιο πως κάποια στιγμή θα υπάρξει απονομή δικαιοσύνης,
..είτε απ' την τακτική Δικαιοσύνη, είτε απ' την λαϊκή Δικαοσύνη.
Και αν μεν η απονομή αυτή γίνει απ' την τακτική Δικαοσύνη, όλα θα κυλήσουν ομαλά, θα επέλθει κάθαρση στην νεοελληνική αυτή τραγωδία που διαρκεί τόσα χρόνια, θα μπεί το νερό στ' αυλάκι και η χώρα θα πιάσει ξανά το νήμα από εκεί που το άφησε πριν τον πόλεμο (εδώ μην υπονοήσει κανείς την δικτατορία Μεταξά, γιατί το blog δεν μασάει από προβοκάτσιες).
Αν όμως η απονομή δικαιοσύνης προέλθει από την λαϊκή Δικαιοσύνη,
..τότε θ' ανοίξει ένας νέος κύκλος βεντέτας της κρατικής βίας ενάντια στην λαϊκή βία,
..που θα οδηγήσει μοιραία σε έναν νέο εμφύλιο (εμφύλιο που ήδη σιγοβράζει, σοβεί, εβδομήντα τόσα χρόνια), και που στην τρέχουσα οικονομική συγκυρία θα έχει ολέθρια και οριστικά αποτελέσματα.

Βλέπουμε λοιπόν πως το μέλλον, το όποιο μέλλον αυτής της χώρας,
..βρίσκεται στα χέρια και τις δυνατότητες της ελληνικής τακτικής Δικαιοσύνης.
Δυστυχώς!..


Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Ο Ερντογάν μαθαίνει ιστορία στην Ρεπούση : ''Εμείς ρίξαμε τους Έλληνες στην θάλασσα''


Έντεκα ημέρες πριν το τουρκικό δημοψήφισμα και το θερμόμετρο στην Τουρκία ανεβαίνει επικίνδυνα. Απάντηση Ερντογάν σε εμετικές δηλώσεις Τούρκου βουλευτή με... δικό του παραλήρημα!

Μία λέξη, τρία γράμματα: "Ναι". Αυτός είναι ο απόλυτος στόχος του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με την Τουρκία να μπαίνει στην τελική ευθεία για το δημοψήφισμα που αφορά στην συνταγματική αναθεώρηση.

Ο Ερντογάν κάνει ό, τι μπορεί για να επικρατήσει το "ναι" την επόμενη Κυριακή (σ.σ. ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα), επειδή γνωρίζει πως αν περάσει το... δικό του, θα μετατραπεί σε πραγματικό "σουλτάνο" μιας και οι αρμοδιότητές του θα αυξηθούν κατακόρυφα.

Στο κλίμα αυτό, λοιπόν, η -πάντα εύθραυστη- σχέση της Τουρκίας με την Ελλάδα δεν θα μπορούσε να λείπει από την προεκλογική εκστρατεία, αφού είναι ένα ζήτημα που κάνει "τζιζ" και "ξυπνάει" το εθνικό αίσθημα...
Απάντηση στις αθλιότητες, με νέες!

Όλα ξεκίνησαν την Δευτέρα, 03.04.2017, όταν ο Τούρκος βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του CHP, Χουσνού Μποζκούρτ, δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή πως "αν βγει ναι θα σας ρίξουμε και πάλι στη θάλασσα της Σμύρνης", υπονοώντας φυσικά ότι θα κάνουν αυτό που έκανε και ο Κεμάλ Ατατούρκ στους Έλληνες.

Ο αντιπολιτευόμενος βουλευτής έβαλε, λοιπόν, με τον πλέον άθλιο τρόπο στο προεκλογικό κάδρο την τραγική κορύφωση της καταστροφής της Σμύρνης, το 1922 και από την πλευρά του ο Ερντογάν έσπευσε να τη... διατηρήσει!

Σε ομιλία του, λοιπόν, ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε:"Και μετά βγαίνει ένας κακόμοιρος βουλευτής και υπόσχεται ότι θα ρίξει στη θάλασσα της Σμύρνης όσους λένε ναι! Ποιος είσαι εσύ; Κοίτα να μάθεις τα όριά σου πρώτα!

Εσένα δεν θα σε αφήσουν να μπεις καν στην Σαμψούντα, την Αμάσεια ή τη Σεβάστεια. Κοίτα να μάθεις τα όριά σου! Εκεί δεν μπορείς να περπατήσεις εσύ. Βρε ανάγωγε, αυτός ο λαός (ο τουρκικός) είναι Έλληνες νομίζεις; Εμείς ήμασταν που ρίξαμε τους Έλληνες στη θάλασσα. Κι εσύ θα ρίξεις στη θάλασσα αυτούς που λένε "ναι" σε αυτή τη χώρα".

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τον Ερντογάν να... πανηγυρίζει για τα θλιβερά γεγονότα της Σμύρνης


Ρεπούση : Συνωστισμός στην παραλία της Σμύρνης 

Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ δεν δίστασε να χαρακτηρίσει και πάλι «συνωστισμό» τις σφαγές των Τούρκων στην Σμύρνη το 1922

Η αρχή έγινε, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό, με αφορμή την αναφορά του βουλευτή της ΝΔ κ. Αν. Νεράντζη, ο οποίος είπε, σχετικά με τις σημερινές συνθήκες:

«Είναι χαλεπότερες οι συνθήκες και από τον καιρό της μικρασιατικής καταστροφής, εκεί που ενάμιση εκατομμύριο Έλληνες, καθημαγμένοι και προδομένοι, δήθεν συνωστίσθηκαν στην παραλία της Σμύρνης».

«Ακούσαμε και αυτό. Αιδώς –όχι ...εδώ- και τώρα», πρόσθεσε.

Τότε η κυρία Ρεπούση δεν άφησε ασχολίαστη την αιχμηρή επισήμανση του κ. Νεράντζη, λέγοντας:

«Στις παλαιοκομματικές πρακτικές θα ήθελα να εντάξω και τα εθνικολαϊκιστικά μαθήματα ιστορίας που δίνονται και σε αυτή ακόμα την αίθουσα».

«Είναι, στην πραγματικότητα, μαθήματα πατριδοκαπηλίας και λαϊκισμού, που επενδύουν στα φοβικά αισθήματα που έχει μερίδα των πολιτών, καλλιεργώντας ό,τι πιο συντηρητικό και οπισθοδρομικό», συμπλήρωσε, ενώ συνέστησε στους βουλευτές της ΝΔ:

«Και καλά όταν αυτό γίνεται από τους χρυσαυγίτες ή όσους τους συναγωνίζονται στις εθνικιστικές κορώνες ζηλεύοντας τη δημοσκοπική τους άνοδο. Να το κάνουν όμως και οι βουλευτές της κυβερνητικής παράταξης και μάλιστα αυτοί που προσβλέπουν, κατά τα λεγόμενά τους, σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος, είναι τουλάχιστον αντιφατικό».https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Ο Μπαλαούρας συντάσσεται με τον Άδωνη: Τρυκ το Άγιο Φως!

Μπαλαούρας για Άγιο Φως: Κατάλοιπο της παγανιστικής περιόδου

Επιμένει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος είχε καταθέσει ερώτηση στη Βουλή το 2015 κάνοντας τότε λόγο για «οπισθοδρομικό έθιμο»Με το Άγιο Φως τα έβαλε ξανά ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας ο οποίος κληθείς να σχολιάσει την ανακοίνωση της Ένωσης Αθέων κατά της μεταφοράς του στην Ελλάδα έκανε λόγο για ένα κατάλοιπο της παγανιστικής περιόδου λέγοντας ότι είναι απαράδεκτο να το ενισχύουμε.
Στην ερώτηση μάλιστα του δημοσιογράφου αν έχει την ίδια άποψη μετά την απάντηση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας το 2015 που σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ είχε πει ότι το κόστος το καλύπτουν ιδιώτες, ο κ. Μπαλαούρας απαντά: Πάντα την έχω, έκανα την ερώτηση και δεν ξέρω τι θα γίνει.

Αλλά ας δούμε τις κατά καιρούς ενορχηστρωμένες επιθέσεις στην θρησκεία μας ... 

Παρακολουθούμε όλες αυτές τις μέρες την ενορχηστρωμένη επίθεση από τους ''γνωστούς'' ''άγνωστους'' πολιτικούς εναντίον της Ορθοδοξίας μας. Το παράλογο είναι πως πάντα αυτές οι επιθέσεις ξεκινούν την Μεγάλη Βδομάδα και έχουν κορύφωση τις υπόλοιπες μέρες. Σκοπός, να κλονίσουν την πίστη μας. Αυτή την φορά στον στόχο τους είναι το Άγιο Φως.
Το θέμα αυτό είχε ξανασυζητηθεί και παλιότερα (16 Απριλίου 2004), πάλι την περίοδο του Πάσχα, από ποιον άλλον, από τον Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος είχε σε συνέντευξη τον ''γνωστό'' Καλόπουλο.

Δείτε το παρακάτω video


Αλλά πως ξεκίνησε τώρα, ξανά, η ''απάτη'' του Αγίου Φωτός. Ο συγγραφέας Νίκος Δήμου μέλος του Ποταμιού του Σταύρου Θεοδωράκη ανέφερε ''το ειδωλολατρικό σύμβολο του δήθεν Αγίου Φωτός θα έκανε ακόμα και τον ίδιο τον Ιησού «εμμανή αντικληρικό»''. Η δήλωση αυτή έφερε την αντίδραση από την επίσημη Εκκλησία μέσω του Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιου, ο οποίος έφτασε στο σημείο να ζητήσει από την Εκκλησία ακόμη και τον αφορισμό του συγγραφέα. Χαρακτήρισε τον συγγραφέα ανθρωπάκι και δημοσιογράφο - στρεβλωτή και διαστρεβλωτή της αλήθειας.
Αμέσως το σύστημα αντέδρασε. Τα συστημικά κόμματα, σαν έτοιμα από καιρό, βγήκαν να υποστηρίξουν την θέση του μέλους του Ποταμιού.


Πρώτος ο Πέτρος Τατσόπουλος, πρώην ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι ο Μητροπολίτης έχει βαρύ μητρώο δηλώσεων, "τόσο θρησκευτικής όσο και πολιτικής μισαλλοδοξίας".


Αμέσως μετά η κυρία Φωτεινή Πιπιλή, βουλευτής ΝΔ, έκανε λόγο για βλασφημία του Αμβρόσιου, λέγοντας μάλιστα ότι δεν ταιριάζουν στην ορθοδοξία φασιστοειδή.


Στην συνέχεια, ποιος άλλος, ο Πάγκαλος, πρώην ΠΑΣΟΚ, νυν Ελιά ή ΝΔ (μη εκλεγμένος).
Μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM ο κ. Πάγκαλος υποστήριξε ότι ο κ. Δήμου ένα εξαιρετικός διανοούμενος, ο οποίος, όμως, μπορεί να δημιουργήσει αντιθέσεις με αυτά που γράφει, καθώς κάποιοι τα δέχονται και κάποιοι όχι. Αναφερόμενος, όμως, στο Άγιο Φως δεν δίστασε να υποστηρίξει ότι "δεν πρόκειται να συμβεί τίποτα με τη χριστιανική πίστη του Πάσχα ή με τους Έλληνες ορθοδόξους εάν δεν μεταφερθεί το Άγιο Φως και το ανάψει κάθε παπάς στο ιερό του με ένα τσακμάκι ή σπίρτα. Έτσι νομίζω. Διότι το φως το μεταφερόμενο και οι παρατάξεις στο αεροδρόμιο δεν είναι παραδόσεις της χριστιανικής πίστης και αν το πιστεύει κάποιος αυτό, ας βγει να μου το πει".
Φυσικά η επίθεση δεν σταματά εκεί. Σε δελτία ειδήσεων των megaλων καναλιών έρχεται η έμμεση υπεράσπιση της θέσης του κυρίου Δήμου. Θα θέλαμε να δείτε προσεκτικά το παρακάτω video που ακολουθεί για να καταλάβετε πως λειτουργούν. Αναφέρει την εξοργισμένη υπεράσπιση του Μητροπολίτη (ως υπερασπιστή της ''απάτης'' του Άγιου Φωτός), και απευθείας τις θέσεις όλων των πολιτικών αστέρων της τηλεόρασης. Δηλαδή παρουσιάζει, ως μόνον υπερασπιστή της θέσης της Εκκλησίας, (το οποίον ήδη έχει σπιλώσει το πρόσωπό του παρουσιάζοντας τον ως φασίστα), και μετά όλους τους ''πολιτισμένους'', οι οποίοι φανερώνουν την απάτη του Αγίου Φωτός.
Με αυτό τον τρόπο δημιουργούν την αίσθηση στους τηλεθεατές ότι ή θα είσαι με την άποψη των ''δημοκρατών'' και των ''πολιτισμένων'' ή θα είσαι φασίστας. Ξαναβάζουν τον απλό Έλληνα, όπως το κάνουν πάντα, στο ψεύτικο απαντημένο δίλημμα ή με εμάς ή με τους άλλους. (Δείτε εδώ το video από το δελτίο ειδήσεων του mega).
Όλα αυτά μας κάνουν να θυμηθούμε τις δηλώσεις του Χένρι Κίσινγκερ, τον Σεπτέμβριο του 1994, μιλώντας σε ξενοδοχείο της Ουάσιγκτον σε τελετή βράβευσής του, ενώπιον κορυφαίων στρατιωτικών, πολιτικών, και επιχειρηματικών παραγόντων της Αμερικανικής ελίτ : ''...Ο λαός των Ελλήνων είναι αναρχικός και δύσκολος να τιθασευθεί. Για αυτό πρέπει να κτυπήσουμε βαθιά στις πολιτιστικές του ρίζες, εννοώ να πλήξουμε την γλώσσα του, την θρησκεία, την οικογένεια, τα πνευματικά και ιστορικά αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε την δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει ....''

ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ !!! 
 
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....