Διυλιστήριο: 12/05/13
ροη αναρτησεων

Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2013

Η ελληνική ΕΛΒΟ αδιαφορεί για μία πολλά υποσχόμενη συνεργασία με τον στρατό της Μποτσουάνα, καταγγέλλει ο Έλληνας Πρόξενος Γ. Σιούτας

Το διυλιστήριο λέει: Όταν θέλεις κάτι να το κλείσεις ή να το ξεπουλήσεις, πρώτα πρέπει να το απαξιώσεις. Γνωστές πλέον οι τακτικές τους.....

Η Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ) κινδυνεύει να χάσει μία πολύ καλή συνεργασία με την μποτσουανική εταιρεία της Ν. Αφρικής «SELEKA SPRINGS JV BDF», όπως αποκαλύπτει αποκλειστικά στο Greek Africa News, ο Επίτιμος Πρόξενος της Ελλάδας στην Μποτσουάνα κ. Γεράσιμος Σιούτας.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα πρόγραμμα ανακατασκευής / εκσυγχρονισμού ελαφρών αρμάτων STEYR SK 105, που διαθέτει ο στρατός της Μποτσουάνας και ζητά την συνεργασία της ελληνικής ΕΛΒΟ, με την ελληνική όμως εταιρεία να αδιαφορεί, σε μία εποχή που η εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων είναι από τις πιο σημαντικές λύσεις για την ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας.

Σε επιστολή του προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο (που κοινοποιεί και στην Ελληνίδα Πρέσβη στην Νότια Αφρική κα Μαρία Διαμαντοπούλου), ο Έλληνας Επίτιμος Πρόξενος κ. Σιούτας αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής:

Στις 2 Ιουλίου, μετά από έκφραση ενδιαφέροντος από την (ελληνική) ΕΛΒΟ, απεστάλη πρόσκληση από την (μποτσουανική) BDF για επίσκεψη στην Μποτσουάνα, για τον περασμένο Αύγουστο.

Στις 5 Αυγούστου, η ΕΛΒΟ ζήτησε την αναβολή της επίσκεψης για τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο του 2013.

Στις 6 Νοεμβρίου, οι εκπρόσωποι της Μποτσουάνας ζήτησαν με αποστολή εγγράφων για ένα (1) τεθωρακισμένο όχημα μάχης μηχανικού.

Στις 19 Νοεμβρίου, η ΕΛΒΟ απάντησε ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί λόγω μικρής ποσότητας.

Και ο Έλληνας Πρόξενος καταλήγει στην επιστολή του προς τον κ. Αβραμόπουλο:

«Αντιλαμβάνεσθε ότι με όλες αυτές τις παλινωδίες, χάνεται η ευκαιρία συνεργασίας με την Μποτσουανική κυβέρνηση, η οποία έχει κάθε διάθεση συνεργασίας με την Ελληνική αμυντική βιομηχανία, ευρίσκεται όμως αντιμέτωπη των συνεχών καθυστερήσεων, που προβάλλει η Ελληνική πλευρά».
greek africa news

www.diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Έκτακτα μέτρα για την προστασία των αστέγων έλαβε ο δήμος Αθηναίων, ενόψει της επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών.

To διυλιστήριο λέει: Οι άστεγοι συνάνθρωποι μας δεν έχουν τα μέσα να ενημερώνονται, όπου μπορούμε ενημερώνουμε εμείς τους αστέγους για τα καταλύματα. Είναι κρίμα να χαθεί έστω και μια ζωή...
Έκτακτα μέτρα για την προστασία των αστέγων έλαβε ο δήμος Αθηναίων, ενόψει της επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών. Συγκεκριμένα, έθεσε από σήμερα, σε 24ωρη λειτουργία, δύο θερμαινόμενους χώρους του δήμου, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκεται και ο ξενώνας αστέγων.

Πρόκειται για το Πολιτιστικό Κέντρο της 4ης Δημοτικής Κοινότητας (Λένορμαν και Αλεξανδρείας 35), τη Λέσχη Φιλίας Κυψέλης στην οδό Κίου 5 (210- 8624449) και το Υπνωτήριο του δήμου Αθηναίων, στην οδό Αλικαρνασσού 49, σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου. Στο Υπνωτήριο, εκτός από διανυκτέρευση παρέχονται πρόσβαση σε συσσίτιο, γιατροί και χρήση λουτρού. Στους χώρους θα βρίσκονται κοινωνικοί επιστήμονες (κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, κοινωνιολόγοι), φύλακες, εθελοντές και θα υπάρχουν 150 υπνόσακοι.

Επίσης, στα έκτακτα μέτρα περιλαμβάνεται η 24ωρη λειτουργία της τετραψήφιας τηλεφωνικής γραμμής εξυπηρέτησης του δημότη, 1595, ως γραμμή ενημέρωσης για άστεγους συμπολίτες μας και τυχόν έκτακτες ανάγκες.

Το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ) θα συντονίζει και φέτος από την έδρα του, Πειραιώς 35, τις ομάδες που θα παρεμβαίνουν στους δρόμους της πόλης σε 24ωρη βάση, θα προωθεί προς όλους τις αναφορές για την ύπαρξη αβοήθητων αστέγων στον δρόμο και θα καλύπτει τις ανάγκες των αστέγων με κλινοσκεπάσματα, φαγητό και μικρογεύματα, εντός και εκτός των κέντρων φιλοξενίας.

Επίσης, ομάδες έργου του Κέντρου, σε συνεργασία με εθελοντικές, μη κυβερνητικές οργανώσεις και το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ), θα πραγματοποιούν επιτόπιες παρεμβάσεις (street work), προκειμένου να ενημερώνονται οι άστεγοι για τους διαθέσιμους χώρους και να προσφέρονται φάρμακα και ζεστό ρόφημα.

Τα αστυνομικά τμήματα, που είναι υπεύθυνα για τα σημεία υποδοχής αστέγων, θα ενημερώνονται για τη φύλαξη των χώρων κατά τη βραδινή βάρδια. Ήδη, έχει γίνει επικοινωνία με την 1η Διοικητική Υγειονομική Περιφέρεια (ΔΥΠΕ) για την ενημέρωση και τη διασύνδεση με τα εφημερεύοντα νοσοκομεία.

Επίσης, συνεχίζεται και φέτος η συνεργασία των φορέων που δραστηριοποιούνται στον τομέα των αστέγων, όπως το Κέντρο Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ), η PRAKSIS, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, oι Γιατροί χωρίς Σύνορα, οι Γιατροί του Κόσμου, η ομάδα εθελοντισμού της PROTECTA, η Θετική Φωνή, ο ΟΚΑΝΑ και το ΕΘΕΑ Exelixis.

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Το μπόιλερ των Αρχαίων Ελλήνων

Αποτελούνταν από ένα κυλινδρικό δοχείο με διπλά τοιχώματα εντός του οποίου καίγονταν κάρβουνα που ζέσταιναν περιεχόμενο του δοχείου. Δύο κατακόρυφα διαφράγματα χώριζαν την παράπλευρη επιφάνεια του δοχείου σε ένα μεγάλο διαμέρισμα (θερμαντήρας) που αποτελούσε τη δεξαμενή του θερμού νερού και ένα πολύ μικρό διαμέρισμα (υπερθερμαντήρας) που αποτελούσε τη δεξαμενή υπέρθερμου νερού και ατμού. Στον υπερθερμαντήρα λίγο πάνω από το πυθμένα μία τυφλή οριζόντια σωλήνα διαπερνούσε τα κάρβουνα λειτουργώντας σαν συσσωρευτής θερμότητας υψηλής απόδοσης. Ψηλότερα δύο κεκλιμένες σωλήνες (που διαπερνούσαν τα κάρβουνα) ένωναν το θερμαντήρα με τον υπερθερμαντήρα και λειτουργούσαν ως τροφοδότες νερού και παρασκευαστήρες ατμού. Η λήψη του θερμού νερού (μέσω ενός κρουνού που βρισκόταν στο ανώτερο τμήμα του δοχείου) γινόταν αυτόματα με την ταυτόχρονη τροφοδότηση με κρύο νερό του θερμαντήρα (που γινόταν μέσω ενός χωνοειδούς στομίου που κατέληγε στον πυθμένα του ώστε να μην υπάρχει ανάμιξη κρύου και θερμού νερού) . Ο παραγόμενος ατμός στον υπερθερμαντήρα φυσούσε συνεχώς (μέσω ενός λυγισμένου σωληνίσκου με τη μορφή ζωδίου) πάνω στα καιόμενα κάρβουνα για τη συντήρηση της καύσης. Η είσοδος νέου κρύου νερού στο θερμαντήρα προκαλούσε άνοδο της στάθμης και στον υπερθερμαντήρα. Έτσι λόγω συμπίεσης εκτοξευόταν ακαριαία περισσότερος ατμός στα κάρβουνα ώστε να αντιμετωπιστούν οι πρόσκαιρες αυξημένες θερμικές ανάγκες του θερμαντήρα. Σε μία βελτιωμένη παραλλαγή του θερμαντήρα ο Ήρων είχε προσθέσει έναν τρίτωνα που σάλπιζε και έναν κότσυφα που κελαηδούσε με τη βοήθεια του εξερχόμενου ατμού.
Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Το ΙΕΚ Ακμη Θεσσαλονίκης αναλαμβάνει τα έξοδα της οικογένειας στο Κορδελιο

Συγχαρητήρια στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ Θεσσαλονίκης. Ανέλαβε τα έξοδα της οικογένειας στο Κορδελιό μέχρι έως η οικογένεια δεν έχει πια πρόβλημα. Τώρα αναφέρθηκε στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου. Μακάρι να ακολουθήσουν την ενέργεια αυτά και άλλες ιδιωτικές επιχειρήσεις.
Για την οικογένεια στο Κορδελιό να αναφέρουμε ότι ήταν χωρίς ρεύμα εδώ και εφτά μήνες και κινδύνεψε να καεί όταν ξέσπασε φωτιά στο σπίτι της στην οδό Ψυχάρη της Θεσσαλονίκης και η Πυροσβεστική κατέληξε 'οτι η φωτιά προκλήθηκε από κεριά.    

Στο σπίτι διέμεναν ένα ηλικιωμένο ζευγάρι μαζί με το γιο τους και το ανήλικο εγγονάκι τους και όλοι τους μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο.
Όπως έγινε γνωστό, οι ένοικοι είχαν βγει μόνοι τους από το σπίτι, όταν αντιλήφθηκαν τη φωτιά και δεν χρειάστηκε να γίνει απεγκλωβισμός τους.

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Προς ραγδαίες εξελίξεις; Η επικείμενη αποχώρηση Σαμαρά

το Διυλιστήριο λέει: στον αγύριστο!..

Η χθεσινή κίνηση τού Α.Τσίπρα να ρίξει το γάντι στο πολιτικό ρινγκ, για τον χαρακτήρα τών ευρωεκλογών δέν ενέχει ουδεμία ουσιαστική πρόκληση δεδομένου ότι είναι ηλίου φαεινότερον ότι η οργή της Ελληνικής κοινωνίας λειτουργώντας ως ηφαίστειο θα εκραγεί στις ευρωεκλογές οι οποίες
θα έχουν ξεκάθαρα το χαρακτήρα εθνικών εκλογών.

Τα κομματικά επιτελεία το γνωρίζουν και ήδη έχουν ξεκινήσει τον στρατηγικό προγραμματισμό τους. Η ειδοποιός διαφορά όμως έγκειται στο γεγονός ότι η Ν.Δ. σε αυτές τις εκλογές δέν θα έχει αρχηγό της τον Αντώνη Σαμαρά...! Στο άμεσο μέλλον (σύντομο) θα αλλάξει αρχηγό και η χώρα πρωθυπουργό!

Ο Αντώνης Σαμαράς και το στενό του περιβάλλον γνωρίζουν ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα είναι οδυνηρό για την Ν.Δ. και η σίγουρη συντριβή της θα χρεωθεί αποκλειστικά στον ίδιο. Για τον λόγο αυτό επεξεργάζεται το σχέδιο αποχώρησής του από την πρωθυπουργία με "κομψό" τρόπο. Δεν θέλει να χρεωθεί πολιτικά με ένα προσωπικό εξευτελισμό όπως ο Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος θα διαμορφώσει την πολιτική του υστεροφημία. Ίσως...6-7 βουλευτές να καταψηφίσουν κάποιο νομοσχέδιο... η να αυτομολήσουν από την Ν.Δ. και ο Α.Σαμαράς να αποχωρήσει από την πρωθυπουργία με έντεχνο τρόπο ( την γνωρίζει καλά εξ' άλλου αυτή την διαδικασία!).

Είναι προτιμότερο να επικαλεσθεί αποστασία παρά πολιτικό εξευτελισμό...! Η διαδικασία αυτή θα λειτουργήσει ως κολυμβήθρα τού Σιλωάμ αλλάζοντας το αρνητικό πολιτικό του προφίλ καί σώζοντας το πολιτικό του μέλλον και υστεροφημία.
Και αμέσως θα επικαλεσθεί τα εμπόδια... τα οποία συνεχώς δέν του έδιναν την ευχέρεια να κυβερνήσει θετικά προς όφελος του λαού π.χ. οργανωμένα συμφέροντα ύποπτα κέντρα κ.λ.π. και μάλιστα θα προβαίνει και στην απαραίτητη κριτική του σε μελλοντικές αποφάσεις του αντικαταστάτη του η στόν Στουρνάρα, ( στην ουσία θα αποστασιοποιείται από την προσωπική του στρατηγική ως πρωθυπουργός!!!)

Ο οβιδιακός του μετασχηματισμός έχει ήδη ξεκινήσει. Ήδη αναζητείται "εύκολος" νέος πρωθυπουργός.

Γιάννης ΚωνσταντινίδηςΛεφτά - τέλος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μεταρρυθμίζοντας τα Χριστούγεννα..

Και να που έφτασαν τα ''Νικολοβάρβαρα''..
Και να που ήρθαν οι γιορτές..

Να, που τα παραμύθια βγαίνουν αληθινά: Το κοριτσάκι με τα σπίρτα, εμφανίστηκε στην χώρα μας..
Και χάθηκε.
Όπως εκείνο του παραμυθιού.
Του πιό μαύρου, του πιό συνταρακτικού παραμυθιού των Χριστουγέννων.

Του παραμυθιού που ρίχνει μιά κλωτσιά στις ''γιορτές'', που γκρεμίζει τις ψευδαισθήσεις, που ταρακουνάει τα συναισθήματα..
Κι όταν το παραμύθι γίνεται αληθινό, δεν υπάρχει πιά λόγος για γιορτή. Ούτε για ελπίδα..

Φέτος, τα Χριστούγεννα στην de facto πτωχευμένη χώρα μας, στην χρεοκοπημένη κοινωνία μας δεν θα είναι τα ίδια..
Δεν θα' χουν την ζεστασιά των λαμπιονιών, αλλά την παγωνιά του χειμώνα και των καρδιών μας.
Αμέτρητα τα δράματα που θα ξετυλιχθούν δίπλα μας, μπροστά μας, γύρω μας, χωρίς καν να τα βλέπουμε..

Κι αφού έτσι κι αλλοιώς καμία προσπάθεια μεταρρύθμισης και ανακούφισης δεν γίνεται από την''επίσημη'' πολιτεία..
..ας προσπαθήσουμε τουλάχιστον μόνοι μας να μεταρρυθμίσουμε φέτος τα Χριστούγεννα και το νόημά τους.

Ας κοιτάξουμε γύρω μας με προσοχή. Ας βρούμε και ας δούμε τους φτωχούς και τους νεόπτωχους που μας τριγυρίζουν αθέατοι.
Πολλοί κρύβονται. Από ντροπή. Από φιλότιμο..
Ας τους ξετρυπώσουμε.

Και όσοι από μας έχουμε ακόμα φαί για το τραπέζι μας, ας στερηθούμε ένα πιάτο..
Όσοι έχουμε λίγα λεφτά για δώρα, ας πάρουμε ένα λιγότερο..
Ας δώσουμε λίγο λιγότερο χαρτζηλίκι στα παιδιά μας. Αυτά τουλάχιστον έχουν ακόμα ένα ζεστό μέρος για να κοιμηθούν. Άλλα, που χθες είχαν κι αυτά, σήμερα δεν έχουν..

Ας ανακουφίσουμε τον πόνο, την αδικία, την απόγνωση όπου την βρούμε, όσο μπορούμε.
Ας προσφέρουμε μιά βραδιά ζεστασιάς, παρέας και τροφής σ' έναν φίλο, σ' έναν γνωστό, φέτος που ακόμα κάποιοι μπορούμε.

Έτσι κι αλλοιώς δεν ξέρουμε τί προορίζουν και για μας, τα ανάλγητα κτήνη που κυβερνούν..
Δεν ξέρουμε πώς και πού θα είμαστε τις επόμενες ''γιορτές''.

Να κάνουμε το παραμύθι να μην ξαναβγεί αληθινό..

Να βγούμε από τον όλεθρο ζωντανοί, πιό δυνατοί..
..και ΕΝΩΜΕΝΟΙ !..Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ζάκυνθος : Ο Δήμος θα πληρώσει την ΔΕΗ

Το Διυλιστήριο λέει : ... Δεν ξέρουμε αν η κίνηση αυτή είναι για ψηφοθηρικούς λόγους, αλλά ας ελπίσουμε το παράδειγμά του να το ακολουθήσουν όλοι οι Δήμαρχοι.
Ο δήμαρχος Ζακύνθου Στέλιος Μποζίκης έστειλε επιστολή στη ΔΕΗ και ζητά να μάθει σε ποιούς πολίτες έχει κοπεί το ρεύμα. Η κίνηση αυτή γίνεται για να πληρώσει ο δήμος τους ανεξόφλητους λογαριασμούς πολιτών ώστε να επανασυνδεθούν στο δίκτυο της ΔΕΗ και να μην περάσουν τις γιορτές χωρίς ρεύμα.

Η επιστολή του δήμου προς της ΔΕΗ αναφέρει: «Παρακαλώ όπως μας ενημερώσετε άμεσα, σε ποιες οικίες καταναλωτών της ΔΕΗ έχετε διακόψει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος λόγω εκκρεμών οφειλών, ούτως ώστε ο δήμος να αποπληρώσει μέρος αυτών, για να προβεί η υπηρεσία σας σε επανασύνδεση των παροχών τους».

Στη φωτογραφία ο δήμαρχος Ζακύνθου
Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....