Διυλιστήριο: 09/11/13
ροη αναρτησεων

Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2013

Κάθε 18 ώρες μια αυτοκτονία στην Ελλάδα!

Στοιχεία που σοκάρουν παρουσιάστηκαν από την μη κυβερνητική οργάνωση «Κλίμακα» - Το προφίλ όσων αυτοκτονούν - Μια αυτοκτονία έχει άμεσο αντίκτυπο στη ζωή άλλων 6 έως 23 ατόμων
Έντονο προβληματισμό προκαλεί στους επιστήμονες η μελέτη των στατιστικών στοιχείων για τις αυτοκτονίες στην Ελλάδα, αλλά και επιστημονική ανάλυση για την ψυχοσύνθεση όσων οδηγούνται στο απονενοημένο διάβημα. Όπως τονίστηκε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η μη κυβερνητική οργάνωση «Κλίμακα» - με αφορμή την έξαρση του φαινομένου των αυτοκτονιών στη χώρα μας- κάθε 18 ώρες στην Ελλάδα γίνεται μία αυτοκτονία, ενώ κάθε 45 λεπτά μια απόπειρα αυτοκτονίας. Εξίσου θλιβερό είναι και το στοιχείο ότι οι αυτοκτονίες είναι δύο και τρεις φορές περισσότερες από ότι οι ανθρωποκτονίες!

Όπως αποκάλυψαν οι υπεύθυνοι της «Κλίμακας» ο άνδρας που βάζει τέλος στη ζωή του είναι μέσης ηλικίας, έγγαμος και με οικονομικά προβλήματα, ενώ σύμφωνα με τη ΜΚΟ μια αυτοκτονία έχει άμεσο αντίκτυπο στη ζωή άλλων 6 έως 23 ατόμων που κινούνται στο ευρύτερο οικογενειακό περιβάλλον του αυτόχειρα.

Ο Κυριάκος Κατσαδώρος, ψυχίατρος και επιστημονικός διευθυντής της «Κλίμακας», ανέφερε ότι το 90% των ανθρωπων που αυτοκτονούν έχουν κάποιο ψυχικό νόσημα ενώ υπάρχει και ένα ποσοστό 10% που είναι πιο ευάλωτοι και λόγω της οικονομικής κρίσης «οδηγούνται στα άκρα».
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Νίμιτς: Συμφωνούν και τα δύο μέρη η ονομασία να έχει τον όρο Μακεδονία - VIDEO Τι έλεγε ο Σαμαρας στην κυβέρνηση Μητσοτάκη

«Εξακολουθούν να υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές μεταξύ των δύο μερών για το ζήτημα της ονομασίας» ανέφερε ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ για το θέμα του ονόματος Μάθιου Νίμιτς, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα στα Σκόπια με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι.
Ο κ. Νίμιτς δήλωσε ότι στις συναντήσεις που είχε στην Αθήνα και στα Σκόπια εξετάσθηκε η τελευταία πρόταση που είχε υποβάλει τον Απρίλιο. «Έλαβα τις παρατηρήσεις των δύο μερών για την πρόταση του Απριλίου. Η Αθήνα έθεσε δύο ζητήματα σχετικά με την πρόταση, ενώ εδώ στα Σκόπια είχα μία αναλυτική συζήτηση και ενημερώθηκα για τη θέση της χώρας, η οποία δεν έχει αλλάξει. Εξακολουθούν να υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές, σημαντικές διαφορές μεταξύ των δύο μερών, λύση μέχρι στιγμής δεν υπάρχει. Συζητούμε μερικές πτυχές μίας λύσης και οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν» δήλωσε ο κ. Νίμιτς.
Απαντώντας σε ερώτηση που εντοπίζονται οι διαφορές μεταξύ της ΠΓΔΜ και της Ελλάδας σχετικά με την τελευταία πρότασή του, ο κ. Νίμιτς ανέφερε ότι αυτές αφορούν δύο σημεία: επί ποιου όρου θα τεθεί ο προσδιορισμός (αν δηλαδή ο προσδιορισμός αφορά τον γεωγραφικό ή τον πολιτειακό όρο) και το εύρος χρήσης της ονομασίας που θα μπορούσε να συμφωνηθεί.
«Έκανα μία πρόταση για μία ονομασία η οποία πρέπει να περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία διότι η χώρα βρίσκεται στην περιοχή της Μακεδονίας, όμως δεν είναι ολόκληρη η Μακεδονία. Η Μακεδονία είναι μεγάλη περιοχή η οποία οριοθετήθηκε (ΣΣ : Συνθήκη του Βουκουρεστίου) πριν από 100 χρόνια. Το μεγαλύτερο μέρος της Μακεδονίας ανήκει στην Ελλάδα, συνεπώς πρέπει να υπάρχει ένας προσδιορισμός ώστε να γίνεται σαφής διάκριση. Υπό το πρίσμα αυτό πρότεινα έναν προσδιορισμό. Η ελληνική πλευρά έχει θέση σχετικά με το που πρέπει να τεθεί ο προσδιορισμός, ενώ η εδώ κυβέρνηση έχει διαφορετική άποψη επί αυτού. Πρόκειται για μία ουσιαστική διαφορά. Το θετικό είναι ότι συζητάμε με τα δύο μέρη για ένα όνομα το οποίο θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία, όμως υπάρχει διαφορά σχετικά με το που πρέπει να τεθεί ο προσδιορισμός» ανέφερε ο κ. Νίμιτς.
Όσον αφορά το εύρος χρήσης του ονόματος, ο κ Νίμιτς ανέφερε πως «η ελληνική πλευρά επιμένει στη θέση πως η ονομασία που θα μπορούσε να συμφωνηθεί πρέπει να ισχύει παντού: τόσο για διεθνή όσο και για εσωτερική και για κάθε επίσημη χρήση». Με τη θέση αυτή, όπως σημείωσε ο κ. Νίμιτς, διαφωνεί η ΠΓΔΜ. Προηγουμένως σήμερα ο κ. Νίμιτς συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Πόποσκι, ενώ χθες είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ.
Χθες το βράδυ, ο κ. Νίμιτς, μαζί με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, παρακολούθησε τον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ των εθνικών ομάδων της ΠΓΔΜ και της Σκωτίας, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014, ο οποίος διεξήχθη στο εθνικό στάδιο των Σκοπίων.
Πηγή

Διυλιστήριο: Ας θυμηθούμε όμως για ποιο λόγο έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη ο κύριος Σαμαράς. Άραγε θα παραιτηθεί τώρα;Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τραγικό: Η Τρόικα «κούρεψε» τα χρήματα που μάζεψε ο Χιώτης για κοριτσάκι με καρκίνο

Εδώ και τρία χρόνια, κατόπιν πρωτοβουλίας του τερματοφύλακα του ΑΠΟΕΛ, Διονύση Χιώτη, άρχισε εκστρατεία βοήθειας της εννιάχρονης τότε Μαρίας Μόκα και τώρα η Τρόικα «κούρεψε» περίπου €400.000 από το συνολικό ποσό.
Η προσπάθεια που καταβλήθηκε για να συγκεντρωθεί το ποσό των 500.000 ευρώ ήταν τεράστια. Τώρα όμως, είναι σαν να μην έγινε ποτέ…
Ο Διονύσης Χιώτης, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ανέφερε, πως δυστυχώς η Τρόικα δεν εξαίρεσε τα χρήματα που είχε ο λογαριασμός της Μαρίας Μόκα από το «κούρεμα». 
Όπως τονίζει ο Ελλαδίτης τερματοφύλακας του ΑΠΟΕΛ, η Τρόικα δεν πείσθηκε ότι τα χρήματα αυτά συγκεντρώθηκαν από εισφορές του κόσμου για τη βοήθειας της 12χρονης πλέον καρκινοπαθής, με αποτέλεσμα να «κουρευτεί» το μεγαλύτερο μέρος του ποσού.
«Θέλω να σας ενημερώσω ότι, ενώ τα νέα είναι για την υγεία της μικρής Μαρίας Μόκα είναι ευχαρίστα, δυστυχώς δεν καταφέραμε να πείσουμε την τρόικα ότι τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν για την βοήθεια της, ήταν για αυτό τον σκοπό. Ενώ συγκεντρώσαμε όλα τα απαραίτητα έγγραφα που ζητηθήκαν, συν αποκόμματα από τον τύπο ότι όντως τα χρήματα ήταν του απλού κόσμου και για αυτό τον σκοπό, δυστυχώς τα χρήματα χάθηκαν. Στην φωτογραφία μπορείτε να δείτε τι ποσό απόμεινε από τις 500.000€ που υπήρχαν στους λογαριασμούς. (Tα ποσά είναι σε δολάρια επειδή είχαν σταλεί σαν προκαταβολή στο νοσοκομείο στην Αμερική)», το μήνυμα του Διονύση Χιώτη.


Υπενθυμίζεται ότι η μικρή Μαρία ήταν 9 ετών όταν διαγνώστηκε με όγκο το 2010 και ο τερματοφύλακας του ΑΠΟΕΛ ανέλαβε την εκστρατεία για τη συλλογή των χρημάτων που χρειάζονταν για τη θεραπεία της.
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΣΥΝΕΒΗ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΝΑ……….

Τετάρτη 5/9/2013.

Προθάλαμος στο τμήμα αιμοδοσίας του Λαϊκού Νοσοκομείου.

Περί τους δέκα πολίτες συμπληρώνουμε τα στοιχεία μας στο έντυπο που υπάρχει στο τραπεζάκι και περιμένουμε………

Εντός ολίγου ένας ευγενέστατος νεαρός “νοσοκόμος ;” βγαίνει και αρχίζει να ρωτάει έναν -έναν, που μένουμε και που εργαζόμαστε.

Αφού τον ενημερώσαμε σχετικά, άρχισε να αποκλείει αυτούς που είτε εργάζονταν ,είτε διέμεναν σε περιοχές της Ανατολικής Αττικής.

Το αποτέλεσμα ήταν να αποκλειστούν από την αιμοδοσία εννέα στους δέκα.

Όπως μας εξήγησε ο άνθρωπος, έλαβαν εγκύκλιο του υπουργείου, που τους γράφει από ποιες περιοχές δεν θα παίρνουν αίμα ,λόγω του ιού του δυτικού Νείλου.
Και συμπλήρωσε πως, δεν υπάρχουν χρήματα για αντιδραστήρια και έτσι δεν μπορούν να το διακινδυνεύσουν.

“Λήξη συναγερμού για το αίμα”, μας διαβεβαιώνει το “έγκυρο” Έθνος.

“Προσωρινή λύση βρήκε ο υπουργός Υγείας, εντέλλοντας για απευθείας ανάθεση στις εταιρίες που προμηθεύουν με αντιδραστήρια. Η Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων όμως, μιλά για «παράνομη απόφαση»  .
Μας ενημερώνει το  press-time και στο άρθρο με τίτλο:” Κινδυνεύουμε με AIDS από μεταγγίσεις;” .

Διαβάζουμε.” ……. Από την Τρίτη πάντως, ο μοριακός έλεγχος γίνεται κανονικά, όπως διαβεβαιώνει ο διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Βέργουλας. Ο σάλος που δημιουργήθηκε από το έγγραφο της διευθύντριας του Κέντρου Αίματος του ΑΧΕΠΑ, Ελένης Χασαποπούλου-Ματάμη, η οποία προειδοποιούσε ότι από την Κυριακή, οπότε και έληξε η σύμβαση με την εταιρία που προμήθευε αντιδραστήρια, δεν γινόταν μοριακός έλεγχος, πήρε τέλος την Τρίτη. Μετά από σχετική άδεια της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, το ΑΧΕΠΑ προχώρησε σε απευθείας ανάθεση για την προμήθεια αντιδραστηρίων και ο έλεγχος πλέον γίνεται κανονικά.  ” Νυχτερινός τύπος

Καταλαβαίνετε περί τίνος πρόκειται;

Η ανθρώπινη ζωή σε συνθήκες κατοχής δεν έχει καμία αξία.

Το βαθούλωμα του καναπέ και το τηλεχειριστήριο δεν βοηθάνε.

Εσύ τι σκέφτεσαι να κάνεις; 

Εάν επρόκειτο για το παιδί σου;

Έχουν όλοι την αίσθηση………”εγώ θα τα καταφέρω”.

Ε λοιπόν εάν δεν ενεργοποιηθείς….ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ,

θα έρθει και η σειρά σου.

Καλή λευτεριά.Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Και όμως γράφτηκε το 1947 ....

του Βλάση Γωγούση

Αρχές του 1947 η ΑΓΓΛΙΚΗ κυβέρνηση έχει ανακοινώσει στις ΗΠΑ πως αδυνατούσε πλέον να συνεχίσει την ενίσχυση της ελληνικής κυβέρνησης στον αγώνα της κατά της κομμουνιστικής
επικράτησης στην Ελλάδα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τρούμαν προκειμένου να έχει ιδία άποψη , στέλνει το 1947 τον Paul A. Porter ως επικεφαλής αμερικανικής αποστολής.

Μετά από έναν περίπου μήνα, ο Porter στέλνει επιστολή προς το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, γράφοντας μεταξύ των άλλων:

« Εδώ δεν υπάρχει κράτος !
Υπάρχει μόνο μία ιεραρχία πολιτικών, ο ένας χειρότερος από τον άλλον.
Μοναδική τους έννοια , η κατάκτηση της εξουσίας.
Σε ολόκληρη τη χώρα οι άνθρωποι έχουν παραλύσει από την αβεβαιότητα και τον φόβο, οι επιχειρηματίες δεν επενδύουν, οι καταστηματάρχες δεν αποθηκεύουν προμήθειες.

Και συνεχίζει:
Η δημόσια διοίκηση είναι υπερβολικά εκτεταμένη!!!!.
Οι χαμηλοί μισθοί προσαυξάνονται ΒΑΣΕΙ ΕΝΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ, ( μερικοί δημόσιοι υπάλληλοι κερδίζουν μέχρι και τέσσερις φορές περισσότερο από τον βασικό μισθό τους!).

Η δημόσια διοίκηση δεν είναι σε θέση να προβεί ούτε στην είσπραξη φόρων, ή την επισκευή δρόμων.

Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει άλλη πολιτική εκτός από το να εκλιπαρεί για ξένη βοήθεια ,απαριθμώντας θορυβωδώς τις θυσίες της Ελλάδος... !!!!
Στόχος της είναι να χρησιμοποιήσει την ξένη βοήθεια για τη διαιώνιση των προνομιών μιας μικρης κλικας που εχει την εδρα της στην πλατεία Κολωνακίου !.

Υπογραφή :Paul A. Porter
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τελικά έχουμε έλλειμμα ή πρωτογενές πλεόνασμα; Πανηγυρίζει η κυβέρνηση - Έχει δίκιο;

- Τρία δις πλεόνασμα δίνει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους
- 3,1 δις έλλειμμα βλέπει η Τράπεζα της Ελλάδος
- Τα στοιχεία είναι ίδια λέει το υπουργείο Οικονομικών
- Βάλαμε δίπλα - δίπλα τους αριθμούς και δεν βγαίνουν! Διαβάστε αναλυτικά
Σύγχιση - το λιγότερο - παθαίνει οποιοσδήποτε νοήμων άνθρωπος βλέποντας τα στοιχεία που έχουν δώσει στην δημοσιότητα για την πορεία της οικονομίας, το υπουργείο Οικονομικών και η Τράπεζα της Ελλάδος.

Παραθέτουμε στοιχεία από ανακοινώσεις του Υπουργείου Οικονομικών και της Τράπεζας της Ελλάδος.

ΥΠΟΙΚ : Το πρωτογενές αποτέλεσμα το οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου διαμορφώθηκε σε πλεόνασμα ύψους 2.9 δισ. ευρώ, έναντι πρωτογενούς ελλείμματος 1.414 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2012 και στόχου για πρωτογενές έλλειμμα 2.496 εκατ. ευρώ

ΤτΕ : Στα 9,04 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε στο οκτάμηνο το ταμειακό έλλειμμα της κεντρικής διοίκησης, έναντι 6,37 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2012.

ΥΠΟΙΚ : Τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 30,9 δισ. ευρώ, 1.157 εκατ. ευρώ ή 3,9%, υψηλότερα έναντι του στόχου του οκταμήνου (29.807 εκατ. ευρώ).

ΤτΕ : Τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε 28,76 δισ. ευρώ, από 30,59 δισ. ευρώ το 2012.

ΥΠΟΙΚ : Οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 34,8 δισ. ευρώ και είναι μειωμένες έναντι του στόχου κατά 2.130 εκατ. Ευρώ,

ΤτΕ : Οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, διαμορφώθηκαν σε 38,82 δισ. ευρώ από 36,81 δισ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2012.

Τα συμπεράσματα δικά σας....

Υ.Γ. Λένε ότι και οι δύο πλευρές έχουν δίκιο καθώς υπάρχουν διάφορες “τεχνικές” υπολογισμού αν το ταμείο είναι μείον ή συν. Η ουσία πάντως είναι ότι ο τρόπος υπολογισμού της ΤτΕ είναι ο πραγματικός για το τι συμβαίνει στα ταμεία του κράτους. Το λάθος της κυβέρνησης είναι κυρίως ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίζεται το θετικό γεγονός(;) του πλεονάσματος, γιατί όταν λες ότι θα δώσεις το 70% για την αποκατάσταση των αδικιών όχι μόνο κοροϊδευεις τον κόσμο, "φουσκώνεις" και το χρέος!
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μέγαρο Μουσικής: Χρωστάει στις τράπεζες 229 εκατ. ευρώ – Έχει την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου! – 95 εκατ. ευρώ το δάνειο της ΕΘΝΙΚΗΣ

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών, ο Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής έχει συνάψει τρία δάνεια με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, συνολικού ποσού 245 εκατ. ευρώ.
Από αυτά, το ανεξόφλητο υπόλοιπο, στις 30 Ιουνίου του 2013, ήταν 229.277.251,32 ευρώ. Πρόκειται για τρία δάνεια, ένα από την Εθνική Τράπεζα, ύψους 95 εκατ. ευρώ και δύο ακόμα από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, το πρώτο ποσού 78.857.936 ευρώ και το δεύτερο, ύψους 55.419.314 ευρώ.
Ο  αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χ. Σταϊκούρας , είπε,  ότι, με τον Ν. 3943/2011, το Ελληνικό Δημόσιο ανέλαβε την εξυπηρέτηση του δανείου του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ύψους 95 εκατ. ευρώ.
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μέρκελ: Στην Ελλάδα πληρώνουν οι μη έχοντες

Σε δύο ακροατήρια, στο εσωκομματικό, αλλά και το ελληνικό, φάνηκε να απευθύνεται την Τετάρτη γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σε εκδήλωση του CDU (Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα).

«Θέλουμε ανάπτυξη για την Ελλάδα, αλλά για κάτι τέτοιο χρειάζεται ένα κράτος που λειτουργεί» τόνισε η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σε εκδήλωση του CDU την Τετάρτη αναφερόμενη στη σύνοδο του Eurogroup και τη νέα δανειακή σύμβαση.

«Τα μέτρα είναι σκληρά στους Έλληνες πολίτες, είναι σκληρό να πρέπει να ζεις με χαμηλότερο μισθό» αναγνώρισε η καγκελάριος, ενώ δήλωσε χαρακτηριστικά πως «την ώρα που τα χαμηλότερα στρώματα πλήττονται από την κρίση, «οι πλούσιοι βγάζουν τα λεφτά τους σε λογαριασμούς στο εξωτερικό».

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα διεξάγεται ψηφοφορία στη γερμανική Βουλή στην οποία οι γερμανοί βουλευτές θα κληθούν να ψηφίσουν τη νέα δανειακή σύμβαση.

Το δεύτερο πακέτο για την Ελλάδα αναμένεται να περάσει, αλλά με διαρροές συμπολιτευόμενων βουλευτών και με τη στήριξη των αντιπολιτευόμενων Σοσιαλδημοκρατών και των Πρασίνων.

Με σκληρές δηλώσεις κατά της Ελλάδας επανέρχεται στο μεταξύ ο αντικαγκελάριος και υπουργός Oικονομίας της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ.
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ρεπούση:Καταργήστε τις «νεκρές γλώσσες», αρχαία ελληνικά και λατινικά


Μετά τον ''συνωστισμό'' στην Σμύρνη, την κατάργηση των θρησκευτικών, τώρα προτείνει την κατάργηση των αρχαίων ελληνικών, την ίδια ώρα που υπάρχει ως μάθημα σε ξένες χώρες.
Προκαλεί και πάλι η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κα. Μαρία Ρεπούση, η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ μιλώντας στη Βουλή όπου συζητείται το νομοσχέδιο για το ενιαίο λύκειο ζήτησε να καταργηθεί η υποχρεωτική διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών στην Γ Λυκείου και να είναι υποχρεωτική μόνο για όσους ακολουθήσουν κλασσικές σπουδές.
Μάλιστα, η κα Ρεπούση χαρακτήρισε τόσο τα αρχαία ελληνικά όσο και τα λατινικά «νεκρές γλώσσες», ενώ δήλωσε πως δεν είναι δυνατόν να διδάσκονται τα αρχαία 11 ώρες από τις 34 στην Γ΄ Λυκείου.
Προχώρησε βέβαια και ένα βήμα παραπάνω λέγοντας πως εάν θέλουν οι Έλληνες να τιμήσουν και να αναδείξουν τον πολιτισμό τους, να φροντίσουν τα μουσεία, την εκπαίδευση, την τέχνη και τις δημοκρατικές αξίες.
Αναφέρθηκε επίσης και στο μάθημα των θρησκευτικών λέγοντας πως δεν πρέπει να κλείνουμε το μάτι στην εκκλησία και το σχολείο πρέπει να είναι ουδετερόθρησκο, μιας και υπάρχουν κατηχητικά.
Άμεση ήταν η απάντηση του υπουργού Παιδείας, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου ο οποίος απάντησε με έντονο τρόπο πως τα αρχαία δεν είναι νεκρή γλώσσα, ενώ σημείωσε πως τα αρχαία είναι ο πλούτος της γλώσσας και αυτό είναι κάτι που συνεισφέρει.
Απαντώντας επίσης, ο κ. Αρβανιτόπουλος στην κα Ρεπούση δήλωσε πως τα λατινικά πραγματικά είναι νεκρή γλώσσα, αλλά ξεκαθάρισε πως σε ότι αφορά στη διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών 10 ώρες διδάσκονται αρχαία ελληνικά μόνο στην κατεύθυνση των ανθρωπιστικών σπουδών.
Βεβαίως, η κα. Ρεπούση η ξεχνά, ή το πιθανότερο δεν γνωρίζει, ότι τα λατινικά δεν είναι τόσο «νεκρή γλώσσα» όσο τους αποδίδει, αφού αποτελούν πέρα από την βάση πολλών λατινογενών γλωσσών, αποτελούν και την βάση διεθνών ορολογιών που αφορούν την διεθνή διπλωματία, την νομική κ.ο.κ. άρα σαν βασική γνώση είναι καλό να υπάρχει.
Όσο για τα αρχαία ελληνικά που αποκαλεί «νεκρή γλώσσα» η κα. Ρεπούση είναι γιατί επίσης ξεχνά ή το πιθανότερο δεν γνωρίζει, ότι αποτελούν την βάση των γλωσσών όλου του δυτικού κόσμου, την βάση της γλώσσας που ομιλεί η ίδια, την βάση των ορολογιών όλων των επιστημών της ανθρωπότητας και στο τέλος-τέλος την βάση αυτού που ονομάζεται Έλληνας και Ελλάς... Άρα κυρία Ρεπούση ...Μηδέν Άγαν!
Διαβάστε περισσότερα.... »
....