Διυλιστήριο: 05/18/18
ροη αναρτησεων

Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

VIDEO - Συγκλονιστική Τζέιν Φόντα: «Ελληνες μείνετε ενωμένοι και αντισταθείτε στους τύραννους δανειστές»!



Μια συγκλονιστική Τζέιν Φόντα φώναξε από τις Κάννες όπου συμμετέχει στο ομώνυμο φεστιβάλ «Ελληνες μείνετε ενωμένοι και αντισταθείτε στους τυράννους» αναφερόμενοι στο Μνημόνιο, στην δημοσιονομική κατοχή της χώρας και στους δανειστές στο πλαίσιο του Φεστιβάλ των Καννών και της πήρε μία μίνι συνέντευξη.

Μάλιστα η Τζέιν Φόντα, δεν διστάζει να κάνει και μία χαρακτηριστική χειρονομία, μπροστά στον φακό.

«Μείνετε δυνατές τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα, σε κάθε μέρος του κόσμου αλλά στην Ελλάδα δεν είναι εύκολα. Μείνετε δυνατές και αντισταθείτε στους τύρανους. Μείνετε ενωμένοι και οργανωθείτε. Έχετε ήδη πετύχει πολλά επειδή μένετε ενωμένοι και λέγοντας αυτό… σε εκείνες τις τράπεζες και σε όλους εκείνους με τα χρήματα που σας λένε ότι πρέπει να υποστείτε στερήσεις για να καλυτερέψουν τα πράγματα. Θα καλυτερέψουν γι’ αυτούς αλλά όχι για τον μέσο πολίτη. Επομένως, παλέψτε! Παλέψτε»!

Την συνέντευξη την παραχώρησε στην Ε.Μενεγάκη. Δείτε την από το 4.20 και μετά :



Πηγή www.pronews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η Ιταλία κουνάει μαντίλι (;) στο ευρώ και ζητά κούρεμα 250 δισ.



Ανησυχεί η Ευρώπη, παρά τη διάψευση! «Καίει» το σχέδιο για τις σχέσεις με Ρωσία

Από την
Ελενα Στάθου - Ελευθερόγλου

Την ώρα που τα δύο κόμματα της Ιταλίας, η ακροδεξιά Λέγκα και το αντισυστημικό Κίνημα Πέντε Αστέρων, συνεχίζουν τις διαβουλεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης και την εύρεση πρωθυπουργού, ειδησεογραφική «βόμβα», σχετικά με προσχέδιο της κυβερνητικής συνεργασίας των δύο κομμάτων, προκάλεσε μεγάλη ανησυχία στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με την ιταλική έκδοση της διαδικτυακής πύλης Huffington Post, το προσχέδιο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει έξοδο από το ευρώ, επαναδιαπραγμάτευση των ευρωπαϊκών συνθηκών, διαγραφή από την ΕΚΤ του ιταλικού χρέους ύψους 250 δισεκατομμυρίων ευρώ και αυστηρότερους όρους μετανάστευσης, η οποία χαρακτηρίζεται ως «μη βιώσιμη» για την Ιταλία!

Το σχέδιο των 39 σελίδων έχει την ημερομηνία της περασμένης Δευτέρας. Ωστόσο τα δύο κόμματα με ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι είναι ήδη «ξεπερασμένο», καθώς έχει υποστεί «ευρείες τροποποιήσεις» κυρίως ως προς το ευρώ, αφού τα δύο κόμματα «αποφάσισαν να μη θέσουν υπό συζήτηση το κοινό νόμισμα».
Εκτός όμως από τις προθέσεις των δύο κομμάτων για το ευρώ, ανησυχία προκαλεί και το γεγονός ότι το κείμενο χαρακτηρίζεται από μια έντονη φιλορωσική διάθεση. Την ώρα που τα δύο κόμματα επιβεβαιώνουν τη θέση της Ιταλίας στο ΝΑΤΟ, ταυτόχρονα προτείνουν την άμεση άρση των κυρώσεων που έχει επιβάλει η Ευρώπη στη Μόσχα, μετά την προσάρτηση της Κριμαίας και τη στήριξη των αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία.

Πτώση των αγορών

Οπως ήταν αναμενόμενο, η δημοσίευση του προσχεδίου προκάλεσε ταραχή στις χρηματοπιστωτικές αγορές. Το ιταλικό σπρεντ άγγιξε τις 150 μονάδες, το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων μηνών, ενώ το Χρηματιστήριο του Μιλάνου παρουσίασε σοβαρές απώλειες.
Την ίδια ώρα αιχμηρότατο άρθρο των «Financial Times» με τίτλο «Η Ρώμη ανοίγει τις πύλες στους σύγχρονους βαρβάρους» προκάλεσε την οργή του επικεφαλής του Κινήματος των Πέντε Αστέρων Λουίτζι ντι Μάιο.

Η Ιταλία είναι στα πρόθυρα να αποκτήσει «την πιο αντισυμβατική και άπειρη κυβέρνηση δυτικοευρωπαϊκής δημοκρατίας» από το 1957, την εποχή που υπογράφηκε στη Ρώμη η Ιδρυτική Συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αναφέρουν χαρακτηριστικά οι «Financial Times», τονίζοντας ότι οι προτάσεις των δύο κομμάτων αποτελούν πηγή ανησυχίας.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....