Διυλιστήριο: 12/14/16
ροη αναρτησεων

Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2016

Επιχείρηση προβοκάτσια της «Ομάδας Παπασταύρου» για τις λίστες Λαγκάρντ - ΜπόργιανςΜιλούν για «αντισημιτισμό» και συγκρίνουν τις έρευνες της Αστυνομίας για τις λίστες «Λαγκάρντ», «Μπόργιανς» (και τα Panama Papers) με τις ναζιστικές μεθόδους

Ε πικίνδυνη προβοκάτσια κατά της Ελληνικής Αστυνομίας και της σύσφιγξης των σχέσεων Ελλάδας - Ισραήλ υλοποιεί, πριν και μετά την προ εβδομάδος επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Ιερουσαλήμ, η «επενδυτική ομάδα Παπασταύρου» που ήλεγχε ή διαχειριζόταν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ αγνώστου -ως επί το πλείστον- προελεύσεως.

Η προβοκάτσια εκδηλώνεται σε μια κατεξοχήν ευαίσθητη περίοδο, κατά την οποία -σύμφωνα με διπλωματικές πηγές- ο κύριος Τσίπρας έχει διαβεβαιώσει τον Ισραηλινό ομόλογό του Μπέντζαμιν Νετανιάχου πως η αναθεωρημένη διμερής Συμφωνία Αστυνομικής Συνεργασίας, που υπεγράφη τον Οκτώβριο του 2013, θα κυρωθεί σύντομα από τη Βουλή των Ελλήνων.

Σύμφωνα με έγγραφα, στοιχεία και μαρτυρίες που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση, ο δικηγόρος-επενδυτής Στ. Παπασταύρου (γνωστός από τη θητεία του στο Μαξίμου επί Αντ. Σαμαρά), ο συνεταίρος του και καταζητούμενος διεθνώς (για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρήματος) επιχειρηματίας Αγγ. Μεταξάς και πρόσωπα του επαγγελματικού και του οικογενειακού τους περιβάλλοντος έχουν υιοθετήσει νέα τακτική για να παρεμποδίσουν τις εναντίον τους έρευνες των Αρχών για τα δικά τους οικονομικά εγκλήματα, αλλά και για τη συγκρότηση εγκληματικής ομάδας, με σκοπό το ξέπλυμα χρήματος τρίτων προσώπων-πελατών τους.

Συγκεκριμένα, όσο και αν ακούγεται αδιανόητο, αποδίδουν τις εφόδους της ΕΛ.ΑΣ. και των οικονομικών εισαγγελέων στις οικίες υπόπτων της «λίστας Λαγκάρντ», της «λίστας Μπόργιανς» και των Panama Papers σε «αντισημιτικές επιθέσεις»! Προσθέτουν ότι η Ελληνική Αστυνομία και η Δικαιοσύνη βρίσκονται υπό την «επιρροή ακροδεξιών ομάδων» και, επιπλέον, κάνουν συγκρίσεις των αστυνομικών και των εισαγγελικών ερευνών με τις εισβολές των ναζιστικών στρατευμάτων σε σπίτια Ελλήνων πολιτών επί Κατοχής.

Κατά τα ίδια ακλόνητα στοιχεία, η τακτική του κ. Παπασταύρου κι άλλων μελών του επαγγελματικού και του φιλικού του κύκλου δεν περιορίζεται σε συζητήσεις στην Ελλάδα, αλλά επεκτείνεται και στο εξωτερικό, στο πλαίσιο της προσπάθειας απαλλαγής τους από τις βαριές ποινικές ευθύνες και από τον καταλογισμό πολλών εκατομμυρίων ευρώ σε φόρους. Αλλωστε, ήδη ο κ. Παπασταύρου, κατόπιν (κατά δήλωσή του) δανεισμού από φιλικό του πρόσωπο, έχει καταβάλει πρόστιμο 3.300.000 ευρώ και, επίσης, πρέπει να πληρώσει και το 2017 τον αναλογούντα στο δάνειο (χαρτόσημο έχει καταβληθεί;) φόρο, ύψους έως 1.320.000 ευρώ, ενώ ο κ. Μεταξάς κρύβεται για να μην πληρώσει το πρόστιμο άνω των 10.000.000 που του έχει καταλογιστεί.

Επικίνδυνες κινήσεις


Πηγές, με πολυετή εμπειρία στην εξέλιξη της συνεργασίας Ελλάδας - Ισραήλ αλλά και Ελλάδας – Ελβετίας, επεσήμαναν στη «δημοκρατία» ότι η «ομάδα Παπασταύρου» δεν διστάζει πλέον να υπονομεύσει, προς ίδιον όφελος, τις διμερείς σχέσεις, τις οποίες -υποτίθεται πως- υποστήριζε, μέσω φιλικών προσώπων και επιχειρηματιών διεθνούς δραστηριότητας.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά τις σχέσεις με το Ισραήλ, εξηγούν σχετικά πως οι συνεργάτες του κ. Παπασταύρου έχουν άμεσο συμφέρον να μην κυρωθεί από την ελληνική Βουλή και να μην υλοποιηθεί η αναθεωρημένη Συμφωνία Αστυνομικής Συνεργασίας, επειδή οι διατάξεις της προβλέπουν την επέκτασή της και σε άλλους τομείς, πέραν της δίωξης των ναρκωτικών, που προέβλεπε η αρχική συμφωνία του 1995. Οι αναθεωρημένες διατάξεις ορίζουν, μεταξύ άλλων, την ευρεία αντιτρομοκρατική συνεργασία, την αντιμετώπιση των δικτύων παράνομης μετανάστευσης και, επίσης, την (σημαντική και για τις έρευνες «τύπου Λαγκάρντ») κοινή δράση κατά οργανωμένων εγκληματικών συμμοριών, με τη χρήση νέων μεθόδων επιστημονικής ανάλυσης.

Ενδεικτικό της επικινδυνότητας των κινήσεων της «ομάδας Παπασταύρου» είναι και το γεγονός ότι, πέραν των συνομιλιών Τσίπρα - Νετανιάχου, οι συκοφαντίες κατά της ΕΛ.ΑΣ. εκτοξεύτηκαν σχεδόν ταυτόχρονα με τη συνεδρίαση της Ομάδας Αστυνομικών Εμπειρογνωμόνων Ελλάδας - Ισραήλ, στην Αθήνα, εντός του Νοεμβρίου. Είχαν προηγηθεί σημαντική συνεδρίαση της ίδιας ομάδας στην Ιερουσαλήμ, τον Μάιο, συνάντηση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., αντιστρατήγου Κων. Τσουβάλα, με την πρέσβειρα του Ισραήλ Ιρίτ Μπεν - Αμπα τον Ιούλιο και συνεργασία κλιμακίου της ΕΛ.ΑΣ. με την αεροπορική εταιρία EL AL στο Τελ Αβίβ, τον Σεπτέμβριο.


Οι καθυστερήσεις και οι παραλείψεις

Οι παροικούντες τη Νέα Δημοκρατία, τον πρώην πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά και τον νυν πρόεδρο του κόμματος Κυρ. Μητσοτάκη γνώριζαν μέχρι τώρα πως ο κ. Παπασταύρου και οι συνεργάτες του προσπαθούσαν να αξιοποιήσουν τις σχέσεις τους μαζί τους, μήπως βρουν κάποια ασπίδα κατά του ΣΔΟΕ και της Δικαιοσύνης. Γνώριζαν, επίσης, την πρωτοφανή ιστορία του ταξιδιού του κ. Παπασταύρου, τον Αύγουστο του 2012, μαζί με τον τότε υφυπουργό Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη στην Ελβετία, για να συζητήσουν θέματα φορολόγησης Ελλήνων καταθετών, μεταξύ των οποίων ήταν και ο ίδιος, αλλά όπως αποκαλύφθηκε αργότερα, και του καταζητούμενου πλέον συνεταίρου του Αγγ. Μεταξά!
Αντίθετα, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τον ρόλο του κ. Παπασταύρου στις σχέσεις Ελλάδας-Ισραήλ και στην καθυστέρηση κύρωσης της αναθεωρημένης Συμφωνίας Αστυνομικής Συνεργασίας που είχε υπογραφεί κατά την επίσκεψη του κ. Σαμαρά στην Ιερουσαλήμ (με τη συνοδεία του τότε συμβούλου του Μαξίμου) τον Οκτώβριο του 2013.


Συμφωνία


Οι κύριοι Σαμαράς και Νετανιάχου είχαν συμφωνήσει στον ορισμό συνδέσμων μεταξύ των δύο πρωθυπουργικών γραφείων για την αποφυγή της γραφειοκρατίας και την ταχεία υλοποίηση των συμφωνηθέντων. Η ισραηλινή πλευρά ήταν συνεπής και κύρωσε τη Συμφωνία Αστυνομικής Συνεργασίας τον Αύγουστο του 2014, αλλά ο κ. Παπασταύρου (που ήταν ο επικεφαλής όλων των επισκέψεων του κ. Σαμαρά στο εξωτερικό) έκανε κάτι διαφορετικό: αντί να «τρέξει» το θέμα, μοίρασε τους φακέλους στα υπουργεία Δημόσιας Τάξης και Οικονομικών, καθυστέρησε να ενημερώσει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, δεν εισήγαγε καν το θέμα στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης και ούτε προχώρησε σε προεργασία ενημέρωσης της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής.

Οι παραλείψεις του κ. Παπασταύρου ανακαλύφθηκαν μόλις προ μηνών, όταν η ισραηλινή πλευρά υπενθύμισε την εκκρεμότητα στην ελληνική, ώστε να υπάρχει και το πλήρες νομοθετικό πλαίσιο για τις συνεδριάσεις των Ομάδων Αστυνομικών Εμπειρογνωμόνων.


https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ασχετοι ή ύποπτοι; Βουλευτές σε σύγχυση για τα φρουτάκιαΣε πολιτική σύγχυση βρίσκονται προφανώς κάποιοι βουλευτές της ΝΔ (Ολγα Κεφαλογιάννη, Κώστας Τσιάρας, Γιάννης Τραγάκης) οι οποίοι, αφού πρώτα ψήφισαν επί Σαμαρά - Βενιζέλου τη λειτουργία των παιγνιομηχανών (VLTs) από τον ΟΠΑΠ, τώρα, για λόγους που μόνο αυτοί γνωρίζουν, βγαίνουν και καταγγέλλουν με ερώτηση στη Βουλή την αλλαγή του κανονισμού λειτουργίας των παιγνιομηχανών, που αποφασίστηκε πρόσφατα. Μάλιστα, η προβολή της ερώτησης που κατέθεσαν οι τρεις από κυκλώματα media που ενοχλούνται από τον ΟΠΑΠ αλλά όχι από τον παράνομο τζόγο που έχουν στήσει διάφοροι, ακόμα και σε συνοικιακά καφενεία ή από τις ημιπαράνομες στοιχηματικές ιστοσελίδες, που λειτουργούν ανεξέλεγκτα και -το κυριότερο- αφορολόγητα (!), δείχνει ότι οι βουλευτές της Ν.Δ. ή «παρασύρθηκαν» ή δεν γνωρίζουν ή δεν έχουν σωστή εικόνα.

Οποιο από τα τρία κι αν ισχύει, δεν είναι δυνατόν να καταγγέλλουν επί της ουσίας το κόμμα και τον εαυτό τους που ψήφισαν την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ που προέβλεπε και τη λειτουργία των VLTs. Τώρα, για τον... καημό τους «μην παρασυρθεί ο κόσμος» και παίζει με τις ώρες, μάλλον αυτός δείχνει ότι ζουν σε εικονική πραγματικότητα, καθώς καθένας -το χειρότερο, και κάθε ανήλικος (!)- μπορεί να παίζει στο κομπιούτερ του σπιτιού του όση ώρα θέλει, ό,τι θέλει, σε στοιχήματα αμφιβόλου νομιμότητος!

Προφανώς αυτός είναι και ο λόγος που κανείς τους δεν έχει αναρτήσει (!!!), όπως συνηθίζεται, στην προσωπική του σελίδα την ερώτηση που κατέθεσαν! Και βέβαια καμία συγκίνηση δεν επέδειξαν μέχρι σήμερα για τα 6,5 δισ. παράνομου τζόγου που παίζονται στην Ελλάδα, τα οποία δεν προσφέρουν ούτε 1 ευρώ φόρο!

Και το πιο τραγικό; Την ίδια στιγμή -τυχαία;- ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (του ΠΑΣΟΚ, για να καταλαβαινόμαστε) Ανδρέας Λοβέρδος ανακάλυπτε εξαγορά μέλους της Επιτροπής Παιγνίων. Υποθέτουμε ανακάλυψη ανάλογης σημασίας και σοβαρότητας με τη διαπόμπευση των οροθετικών ιερόδουλων που είχε χαρακτηρίσει το επιτυχές πέρασμά του από το υπουργείο Υγείας. Ο έμπειρος σε ανάλογα θέματα, άλλοτε συνοδοιπόρος Ακη, Γιάννου και άλλων αγωνιστών της δημοκρατίας (sic), φαίνεται να μπερδεύει για ακόμη μια φορά τη Βουλή με το αγαπημένο του γήπεδο και τον σεβασμό που θα πρέπει να δείχνει καταρχάς στους Ελληνες πολίτες με την προσπάθεια που καταβάλλει να είναι αρεστός στους προέδρους της προσφιλούς του ομάδας, αλλά και σε ξεπεσμένους μιντιάρχες.

Αντε να πειστούν οι ψηφοφόροι της Ν.Δ. ότι το κόμμα έχει ελπίδες να αλλάξει και να βάλει στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας τόσο την προσπάθεια μίμησης των μεθόδων του ΠΑΣΟΚ όσο και τον πάλαι ποτέ συνεταιρισμό της με το κόμμα βασικό υπαίτιο του καταντήματος της χώρας. Αλλά αυτή δεν ήταν η μόνη περίπτωση παραζάλης. Ετερος βουλευτής της Ν.Δ. κατέθεσε ερώτηση με αφορμή πρωτοσέλιδο νεοφυούς εφημερίδας, την οποία το κόμμα του επισήμως καταγγέλλει ως το μακρύ χέρι του ΣΥΡΙΖΑ.


https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Λυμπεράκη: Οι συνταξιούχοι είναι οι ωφελημένοι της κρίσηςΗ κυρία Λυμπεράκη, είναι η κόρη της αδερφής του επίτιμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, Αρτεμισίας Λυμπεράκη, από τις μεταγραφές που ελπίζει να γίνουν στην Νέα Δημοκρατία ο Μητσοτάκης, προερχόμενη από το Ποτάμι, προσπαθώντας βάλει σε λειτουργία τον κοινωνικό αυτοματισμό ενάντια στα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, έτσι ώστε όλοι μας να τα βάλουμε με τους συνταξιούχους δηλαδή με τους πατεράδες μας, αναφέρει ότι οι συνταξιούχοι είναι οι ωφελημένοι της κρίσης.
Ακούστε την και ελπίζουμε στην μεταγραφική επιτυχία του Μητσοτάκη Πηγή www.epikairo.com

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΗΧΗΤΙΚΟ - Δήλωση-σοκ της Ντόρας: Ατύχημα ο θάνατος Ηλιάκη

«Ημουν υπουργός Εξωτερικών όταν συνέβη το ατύχημα με τον Ηλιάκη!» Το είπε χθες σε συνέντευξη που έδωσε στον Γιώργο Τράγκα η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη. Και για να μη νομίζει κανείς ότι το είπε εκ παραδρομής, το επανέλαβε και δεύτερη φορά μέσα σε ελάχιστα λεπτά!

«Ατύχημα» ο θάνατος ενός ήρωα; Μα, ακόμη και ένα τροχαίο, όταν υπάρξει απώλεια ζωής, το χαρακτηρίζουμε «δυστύχημα»! «Ατύχημα» ο θάνατος ενός ήρωα, ο οποίος έπεσε μαχόμενος, υπερασπίζοντας την εθνική ακεραιότητά μας; «Ατύχημα» η απώλεια ενός Ελληνα πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας, στην προσπάθεια να αναχαιτίσει τους Τούρκους εισβολείς στον εθνικό εναέριο χώρο μας;

Οχι, ασφαλώς. Ατύχημα είναι ότι η χώρα τα τελευταία χρόνια κυβερνάται από πολιτικούς οι οποίοι δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα. Ο ένας λέει να αποποινικοποιηθεί το κάψιμο της σημαίας, η άλλη αποκαλεί «ατύχημα» την απώλεια του ήρωα πιλότου Ηλιάκη στο πεδίο της μάχης! Ατυχήματα είναι οι πολιτικοί μας, δυστυχώς.

Ακούστε το ηχητικό από το 13.30 και μετά  ΕΔΩ


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

«Πέρασαν» όλες τις ελληνικές θέσεις για την Αλβανία στις ΒρυξέλλεςXωρίς ομόφωνα συμπεράσματα για τις χώρες της Διεύρυνσης, συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας, ολοκληρώθηκε την Τρίτη το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ στις Βρυξέλλες, στο οποίο την Ελλάδα εκπροσώπησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Όσον αφορά τα Σκόπια ο Ν. Κοτζιάς ανέφερε πως η διατήρηση σχέσεων καλής γειτονίας παραμένει ουσιαστικής σημασίας για την ΕΕ, ενώ παράλληλα τονίζεται ο θετικός ρόλος των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης και ζητείται μια αμοιβαίως αποδεκτή λύση στο ζήτημα της ονομασίας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Στο σχέδιο συμπερασμάτων για την πΓΔΜ ορθά τονίζεται ο θετικός ρόλος των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης», ανέφερε ο Ν. Κοτζιάς, σημειώνοντας ότι τώρα φτιάχνεται ξανά η σιδηροδρομική γραμμή Μοναστήρι – Φλώρινα, ένας αγωγός φυσικού αερίου από Θεσσαλονίκη προς Σκόπια.

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι έχουν φτιαχτεί στο πλαίσιο της διασυνοριακής συνεργασίας, συνεργασίες στους τομείς του τουρισμού, της ανταλλαγής πληροφοριών, της πυρόσβεσης, καθώς και της έρευνας, με συνεργασίες ερευνητικών κέντρων και πανεπιστημίων.

Ο Ν. Κοτζιάς πρόσθεσε ότι στα συμπεράσματα υπογραμμίζεται ο ρόλος της πολιτικής κρίσης στα Σκόπια και της ανάγκης να λυθεί το ονοματολογικό ζήτημα.

«Η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι θα υπάρξουν πολλές διαβουλεύσεις για να διαμορφωθεί κυβέρνηση και ίσως κάποιοι, όχι εγώ ασφαλώς – το υπογραμμίζω – να σκεφτούν να κάνουν εκλογές την άνοιξη ξανά, εάν δε επιτευχθεί πλειοψηφία», ανέφερε ο Ν. Κοτζιάς.

Όσον αφορά την Αλβανία, ο Ν. Κοτζιάς, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εξέφρασε την ικανοποίησή του, διότι έγιναν αποδεκτές όλες οι ελληνικές προτάσεις και σε σχέση με την έκθεση της Επιτροπής.

Το ένα ζήτημα με την Αλβανία είναι ότι υπάρχουν πέντε προτεραιότητες που της έχουν τεθεί, οι οποίες πρέπει να υλοποιηθούν για να ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, είπε ο Ν. Κοτζιάς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, κάποιες χώρες, όπως η Ιταλία ζητούσαν να τεθεί συγκεκριμένη ημερομηνία έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, ωστόσο αυτό δεν κατέστη εφικτό.

Επίσης, σύμφωνα με το Ν. Κοτζιά στην παράγραφο για το δικαστικό σύστημα, είχε ενταχθεί η μάχη ενάντια στη διαφθορά και το οργανωμένο έγκλημα.

«Κάποιοι προσπάθησαν αρχικά να υποτιμήσουν αυτό το στοιχείο, αλλά το κατά πόσο κάποιος είναι έτοιμος να ενταχθεί στην ΕΕ συνδέεται και με τον τρόπο που αντιμετωπίζει το οργανωμένο έγκλημα, το οποίο έχω πει δημοσίως ότι διοχετεύει χρήματα προς πάρα πολλές κατευθύνσεις», ανέφερε ο Ν. Κοτζιάς.

Eπίσης, για πρώτη φορά γίνεται αναφορά σε ένα ζήτημα που έχει θέσει από πέρυσι η Ελλάδα και αφορά στην υποχρέωση της Αλβανίας να αναγνωρίζει μειονοτικά δικαιώματα σε όλη την επικράτειά της.

«Αυτό είναι μία ουσιαστική αναίρεση της πολιτικής του Χότζα για μειονοτικές ζώνες.

»Στο παρελθόν, στην Αλβανία, βγαίνοντας από τη μειονοτική ζώνη, έπαυε κανείς να έχει μειονοτικά δικαιώματα, να μιλά λ.χ. στα δικαστήρια στη γλώσσα του.

»Επίσης, δεν αναγνωρίζονταν περιοχές ως μειονοτικές, όπως είναι η Χειμάρρα, με τα γνωστά επεισόδια που έχουμε κατά καιρούς.

»Άρα, θεωρώ μεγάλη μας επιτυχία, εκτός του ότι κατορθώσαμε να περιληφθούν αντί για ένα θέμα πέντε ζητήματα, το γεγονός ότι επιβεβαιώθηκε ξανά η ανάγκη αναγνώρισης των δικαιωμάτων των μειονοτήτων σε όλη την επικράτεια της Αλβανίας.

»Επιπλέον σε αυτό, στην ίδια φράση που αφορά στις μειονότητες, αναφέρεται η υλοποίηση και η συμπερίληψη σε όλες τις δράσεις του αλβανικού κράτους των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας αυτών των μειονοτήτων.

»Αυτά είναι δύο ζητήματα, το ένα το έχουμε προσθέσει από πέρυσι και φέτος επιβεβαιώθηκε και επεκτάθηκε και στα θέματα της ιδιοκτησίας. Είναι ένα καινούριο θέμα που έχει θέσει η ελληνική εξωτερική πολιτική – ή μάλλον με τον καινούριο τρόπο που το θέσαμε – και ενσωματώθηκε στα κείμενα της ΕΕ», ανέφερε ο Ν. Κοτζιάς.

Επίσης, ο Ν. Κοτζιάς υπογράμμισε τη σημασία της «καλής γειτνίασης» και πρόσθεσε:

«Δεν υπάρχει ζήτημα που θελήσαμε και να μην εντάχθηκε στο σχέδιο των συμπερασμάτων. Έχουμε καινούρια ζητήματα που ετέθησαν για πρώτη φορά στα συμπεράσματα του Συμβουλίου και νομίζουμε ότι θα βοηθήσουν να προστατεύσουμε τα δικαιώματα της ελληνικής γηγενούς εθνικής μειονότητας, όπως και τα ιδιοκτησιακά της δικαιώματα».

Ο Ν. Κοτζιάς πρόσθεσε ότι η Ελλάδα επιθυμεί την ένταξη της Αλβανίας στην Ευρώπη.

«Εκτιμούμε ότι έχουν γίνει βήματα ανασυγκρότησης της Αλβανίας. Αλλά δε δεχόμαστε δύο πράγματα: Πρώτον, να διαμορφώνονται πελατειακές σχέσεις από τρίτα ευρωπαϊκά κράτη προς υποψήφιες χώρες και να αξιολογούνται αυτές οι χώρες στη βάση πελατειακών σχέσεων και συμφερόντων.

»Δεύτερον, συμπληρωματικά ως προς το πρώτο, να γίνεται μια διαδικασία ? la carte, δηλαδή, αντί να ισχύουν όλες οι αρχές που ίσχυαν μέχρι τώρα για ένταξη στην ΕΕ, ξαφνικά να μην ισχύουν για τη μια ή για την άλλη χώρα», ανέφερε ο Έλληνας υπουργός εξωτερικών.

«Εμείς θέλουμε την Αλβανία στην ΕΕ και πιστεύουμε ότι θα είναι μεγάλο κέρδος για λόγους γεωγραφικούς και οικονομικούς, αλλά για λόγους καλής γειτνίασης.

»Είναι συνεπώς προς το συμφέρον της χώρας, καθώς και για τη σταθερότητα των Δυτικών Βαλκανίων, η ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ. Αλλά η ένταξη πρέπει να γίνει με ευρωπαϊκό τρόπο, με ευρωπαϊκή αξιολόγηση, στη βάση ευρωπαϊκών αξιών και αρχών και όχι στη βάση κάποιας άλλης σκοπιμότητας», πρόσθεσε ο Ν. Κοτζιάς.

Εξάλλου, σχετικά με την Τουρκία, ο Ν. Κοτζιάς επεσήμανε ότι η Ελλάδα τάχθηκε εξαρχής ενάντια στο πραξικόπημα.

«Έχω υπογραμμίσει πάντα στα Συμβούλια της ΕΕ ότι έχει μεγάλη σημασία να είσαι ενάντια στα πραξικοπήματα, να υπερασπίζεσαι τη δημοκρατία και τους θεσμούς. Γι’ αυτό έχει σημασία όταν είσαι ενάντια στα πραξικοπήματα, από ποια οπτική γωνία τα αντιπαλεύεις – από μια οπτική που σου δίνει δικαιώματα αυταρχισμού και προσωπικής εξουσίας ή από μια σκοπιά υπεράσπισης της δημοκρατίας και των θεσμών ή προσπάθειας περαιτέρω εκδημοκρατισμού αυτών.», δήλωσε ο Ν. Κοτζιάς.

Συνεχίζοντας, ο Ν. Κοτζιάς τόνισε ότι η Ελλάδα επιθυμεί τον εξευρωπαϊσμό και τον περαιτέρω εκδημοκρατισμό της, περισσότερο ίσως από κάθε άλλη χώρα.

«Εμείς έχουμε στρατηγική αντίληψη ότι είναι καλό για την περιοχή και τη σταθερότητά της, η Τουρκία να γίνει ευρωπαϊκή χώρα.

»Όμως, όπως υπογραμμίζουμε πάντα και το υπογραμμίσαμε και σήμερα, αυτό εξαρτάται πριν από όλα από την ίδια.

»Η προσωπική μου θέση και της κυβέρνησης είναι ότι δεν είμαστε εμείς που θα αποκλείσουμε την Τουρκία από την ΕΕ, αλλά θα είναι η ίδια που θα αποφασίσει αν θέλει να εξευρωπαϊστεί ή αν θέλει να αφήσει τον εαυτό της εκτός ΕΕ», ανέφερε ο Υπουργός εξωτερικών.

Επίσης, ο Ν. Κοτζιάς υπογραμμίσαμε ότι η όποια απόφαση παίρνουμε στην ΕΕ πρέπει να γίνεται κατανοητή και από την τουρκική κοινή γνώμη και από τις τουρκικές ελίτ, καθώς και να διαβάζεται με σωστό τρόπο.

«Η Τουρκία, μετά από τις βομβιστικές επιθέσεις και τις τρομοκρατικές επιθέσεις που δέχτηκε τις τελευταίες ημέρες, θα διάβαζε μια πολιτική αποκλεισμού της από την ευρωπαϊκή διαδικασία ως εκδικητική από πλευράς ΕΕ, ενώ το θέμα του αποκλεισμού ή όχι εξαρτάται από το κατά πόσο η ίδια είναι διατεθειμένη να εξευρωπαϊστεί και να εκδημοκρατιστεί.

»Από αυτή τη σκοπιά, εμείς είμαστε υπέρ της διατήρησης όλων των διαύλων συνεννόησης, σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Το ίδιο κάνουμε σε εθνικό επίπεδο με την Τουρκία και δε συμφωνούμε με προτάσεις περί «παγώματος» των σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας», ανέφερε ο Ν. Κοτζιάς.

Επίσης, ο Ν. Κοτζιάς ανέφερε στο Συμβούλιο ότι η Τουρκία θα πρέπει να μην εμφανίζεται νευρική και να μη συμπεριφέρεται ως αναθεωρητική δύναμη, δηλαδή να θέτει ζητήματα όπως η Συνθήκη της Λωζάννης ή τα περί νήσων που, όπως αναφέρει η τουρκική αντιπολίτευση.

«Εξηγώ πάντα στους Ευρωπαίους ότι μιλάμε ακόμα και για νησιά κατοικημένα και για νησιά όπως η Γαύδος, το πιο νότιο και απομακρυσμένο σημείο της χώρας», πρόσθεσε ο Έλληνας υπουργός.

Τέλος, ο Ν. Κοτζιάς ανέφερε ότι «η συζήτηση στο πλαίσιο του Συμβουλίου ΕΕ ήταν γενικά καλή, καθώς δέχονταν οι περισσότεροι εκ των συμμετεχόντων Υπουργών ότι πρέπει να κρατήσουμε ανοιχτούς τους διαύλους και την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, αλλά ταυτόχρονα κατέγραψαν πάρα πολλοί συνάδελφοι τα μεγάλα προβλήματα στην ελευθερία του Τύπου, στην αντιμετώπιση της αντιπολίτευσης, στις συλλήψεις κλπ».

Πηγή www.tribune.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η Monte dei Paschi ανακοίνωσε ότι η ΕΚΤ απέρριψε το αίτημα της για παράταση της ΑΜΚ

Η ιταλική τράπεζα ανακοίνωσε και επισήμως την απόφαση της ΕΚΤ - Η προθεσμία για την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου λήγει στις 31 Δεκεμβρίου του 2016

Και επίσημα πλέον, η ΕΚΤ απέρριψε το αίτημα της Banca Monte dei Paschi di Siena για παράταση της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου έως τον Ιανουάριο, αυξάνοντας την πιθανότητα για κρατική παρέμβαση καθώς ο χρόνος για την προσέλκυση επενδυτών τελειώνει.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής τράπεζας, η ΕΚΤ ισχυρίζεται ότι η παράταση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου έως τις 20 Ιανουαρίου δεν σημαίνει κι ότι η αγορά θα ήταν περισσότερο ευνοϊκή ώστε οι τράπεζες να μπορούσαν να εγγυηθούν την πώληση των μετοχών τους.
Στο πλαίσιο αυτό, η προθεσμία για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου παραμένει η 31η Δεκεμβρίου του 2016.
Ο διευθύνων σύμβουλος της ιταλικής τράπεζας Marco Morelli δίνει αγώνα για την εξεύρεση λύσης που θα μπορούσε να «καθαρίσει» τον ισολογισμό της τράπεζας που έχει 28 δισ. ευρώ κόκκινα δάνεια.
Η Monte Paschi σχεδιάζει να ζητήσει από τους μικροεπενδυτές να ανταλλάξουν περί τα 2 δισ. ευρώ ομόλογα μειωμένης εξασφάλισης με μετοχές, εάν πάρει την άδεια από τις ρυθμιστικές αρχές για την εξάλειψη ορισμένων ρητρών που είχαν αποθαρρύνει τους αποταμιευτές να συμμετέχουν στο προηγούμενο εγχείρημα.
Όπως μεταδίδει το Reuters, σήμερα (14/12/2016) αναμένεται να συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της ιταλικής τράπεζας προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση και να εξετάσει τις επόμενες κινήσεις του.


Πηγή www.bankingnews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ενωθείτε!..

     Πρωτοβουλία πολιτικής κίνησης δήλωσε προχθές πως θα αναλάβει η Ραχήλ (τί ποιά Ραχήλ; μία είναι η Ραχήλ),
..στρέφοντας έμμεσα τα βέλη της και κατά της Ζωής (και η Ζωή μία είναι) λέγοντας πως: "..πιστεύω σε συλλογική προσπάθεια του λαού, δεν ανήκω σε αρχηγικά κόμματα και δεν είμαι ουρά αρχηγών και Μονοπρόσωπων Εταιρειών".

Αν εξαιρέσει κανείς πως έχει κάθε δικαίωμα, που το κέρδισε με τους ως τώρα
συνεπείς αντιμνημονιακούς της αγώνες (άσχετο αν μερικοί την αντιμετωπίζουν ως ναϊφ, ή και γραφική),
..το ερώτημα είναι: γιατί ρε γαμώτο; Γιατί τόσος πολυκερματισμός;
Βέβαια, και δυστυχώς εν μέρει, για την Ζωή έχει ένα δίκιο. Σε τούτη την έρμη την "Πλεύση" είδε κανείς καμία κίνηση; Καμία προσπάθεια οργάνωσης και ανοίγματος προς τον λαό;
Έξη μήνες και παραπάνω τώρα, από την δημιουργία τής "Πλεύσης", η ίδια η Ζωή μάχεται βεβαίως τον αντιμνημονιακό αγώνα εντός και εκτός συνόρων με πείσμα, με γνώσεις, με αποφασιστικότητα, της το αναγνωρίζουμε και της το πιστώνουμε, αλλά μέχρι εκεί.
Θα μπορούσε να κάνει ακριβώς τα ίδια και χωρίς να εξαγγείλει την ίδρυση νέου κόμματος, χωρίς δηλαδή να συμβάλλει κι αυτή στον πολυκερματισμό των δημοκρατικών αντιμνημονιακών δυνάμεων.

Αντιλαμβανόμαστε όλοι πως εδώ που φτάσαμε, σε μιά τόσο δύσκολη και περίπλοκη στιγμή για την χώρα και τον λαό,
..δεν υπάρχει ένας μόνον, παραδεκτός από όλους δρόμος, για επιστροφή στην ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας και της ομαλότητας.
Όμως όλοι συμφωνούμε πως πρέπει να γίνει αυτή η ανάκτηση και η επιστροφή.
Και οι περισσότεροι , αν όχι πιά όλοι οι αντιμνημονιακοί ελεύθερα σκεπτόμενοι άνθρωποι, πιστεύουμε πως αυτή η ομαλοποίηση δεν μπορεί να γίνει πιά μέσα από αυτή την Ευρωπαϊκή "Ένωση" των νεοναζιστικών-τοκογλυφικών εκπροσώπων της Παγκοσμιοποίησης.
Να μιά καλή αρχή.

Είναι απαραίτητο να σταματήσει η πολυδιάσπαση των λαϊκών αντιμνημονιακών δυνάμεων.
Είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου για την χώρα.
Ένας αμτιμνημονιακός συνασπισμός πρέπει να συμπτυχθεί,
..με πρώτο και κύριο μέλημά του την είσοδο στην Βουλή,
..όχι με χλωμά και μίζερα 4, 5, και 6%, αλλά με 10 και 15% (από το πραγματικό άνω του 60% πολιτών που αντίκεινται σε μνημόνια, άκαρπη λιτότητα, και στην νέα κατοχή του ελληνικού κράτους),
..ώστε να ξαναδωθεί φωνή και δύναμη παρέμβασης στην πλειοψηφία αυτή του ελληνικού λαού, που τώρα σιωπά και δεν εκπροσωπείται από πουθενά.

Ραχήλ, Ζωή, και όλοι οι υπόλοιποι συνεπείς πολιτικοί, είσαστε πολλοί άξιοι εκεί έξω.
Και είμαστε και πολλοί άξιοι εδώ κάτω στον λαό.
Έχουμε και διαφορετικές γνώμες για πολλά πράγματα.
Αγαπάμε όμως όλοι μας την πατρίδα μας, την ελευθερία, την αυτοδιάθεση,
..θέλουμε να τιμήσουμε το Σύνταγμά μας, να ξαναδουλέψουμε, να ξαναδημιουργήσουμε.
Δεν είμαστε πιά αριστεροί, δεξιοί, ή ο,τιδήποτε άλλο. Είμαστε έλληνες σκλάβοι. Και δεν έχουμε πιά χώρα. Ζούμε σε προτεκτοράτο. Εξ αιτίας άλλων. Εξ αιτίας αυτών που λόγω της δικής μας πολυδιάσπασης νέμονται σήμερα το κοινοβούλιο και την εξουσία.

Ας ενωθούμε.
Αυτό!..

* ναϊφ: παιδικού τύπου απλοϊκότητα στην τέχνη, και κατ' επέκταση και στην κοινωνική ζωή.

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τα 30 μέτρα για την ελάφρυνση και ενίσχυση των νησιώνΣτα μέτρα για την ελάφρυνση και ενίσχυση των νησιών αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, από τη Νίσυρο. Αναλυτικά, τα μέτρα ελάφρυνσης είναι τα ακόλουθα:

1. Αναστολή αύξησης ΦΠΑ για όλα τα νησιά της Περιφέρειας του Βορείου Αιγαίου και των Δωδεκανήσων, από τη Σαμοθράκη μέχρι το Καστελόριζο.

2. Για την καταγραφή και επεξεργασία προτάσεων για την ανάπτυξη των νησιών ενεργοποιείται άμεσα το Συμβούλιο Νησιωτικής Πολιτικής, ενώ προωθείται προς υπογραφή το Προεδρικό Διάταγμα που προβλέπει την ίδρυση του Ερευνητικού Ινστιτούτου Νησιωτικής Πολιτικής.

3. Διεκδίκηση ενός ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος εδαφικής συνοχής για τις νησιωτικές περιφέρειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρωτοβουλίες για να ενταχθεί στην ατζέντα της προεδρίας της Μάλτας η προώθηση της νησιωτικότητας ως θεμελιώδους πολιτικής για την ΕΕ.

4. Επανασχεδιασμός του δικτύου ακτοπλοΐας, με πρώτο στάδιο τη διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες για να καταστεί πιο λειτουργική για τον κάθε νησιώτη.

5. Σύσταση Επιστημονικής Επιτροπής ώστε να διαμορφωθεί ένα σχέδιο δικτύου συνδυασμένων μεταφορών, με αεροπορικά και ακτοπλοϊκά δρομολόγια, καθώς και με υδατοδρόμια, που φέτος θα λειτουργήσουν για πρώτη φορά στο Αιγαίο.

6. Πρόσληψη 944 αναπληρωτών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, 249 αναπληρωτών ειδικής αγωγής και 354 αναπληρωτών για παράλληλη στήριξη της ειδικής αγωγής στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, σε όλες τις νησιωτικές περιφέρειες της χώρας.

7. Κατασκευή νέων αθλητικών εγκαταστάσεων σε νησιά του Αιγαίου και αναβάθμιση υπαρχουσών υποδομών.

- Ξεπάγωσαν 2 έργα προϋπολογισμού 850 χιλιάδων ευρώ

- Ολοκληρώθηκαν 4 έργα, αξίας πάνω από ένα 1 εκ. ευρώ

- Βρίσκονται ήδη σε στάδιο υλοποίησης 2 έργα συνολικού προϋπολογισμού 1,5 εκ ευρώ,

- Δρομολογούνται και 7 νέα έργα, με προϋπολογισμό 866,5χιλ ευρώ.

8. Υγεία. Μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2017, η Κυβέρνηση, θα έχει ενισχύσει τις δημόσιες δομές των νησιών με:

- 112 μόνιμους γιατρούς

- 107 επικουρικούς γιατρούς

- 172 άτομα μόνιμο νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό,

- 460 άτομα με σύμβαση ορισμένου χρόνου με ίδιες ειδικότητες και

- 50 άτομα για κάλυψη διοικητικών υπηρεσιών.

* Θέσπιση ειδικών βαθμολογικών και οικονομικών κινήτρων από το Υπουργείο Υγείας προκειμένου η υπηρεσία στα νησιά, να μην θεωρείται δυσμενής τοποθέτηση, αλλά να συνδυάζεται με την βαθμολογική εξέλιξη του νέου γιατρού, την επαγγελματική του αποκατάσταση καθώς και αξιοπρεπείς οικονομικές αποδοχές.

* Ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Υγείας των νησιών με ανάπτυξη, μέχρι το 2018, 27 τοπικών μονάδων υγείας συνολικού ετήσιου προϋπολογισμού 10 εκ. ευρώ, με άμεσο όφελος για 279 χιλιάδες νησιώτες.

* Κίνητρα προς οπλίτες πτυχιούχους ιατρικής ώστε να μπορούν να υπηρετούν σε κενές θέσεις άγονων και απομακρυσμένων νησιών.

* Προμήθεια εντός του 2017 υγειονομικά διαμορφωμένων πλωτών ταχύπλοων μέσων για τη διακομιδή ασθενών, προϋπολογισμού 1 εκ. ευρώ, που θα καλύψουν τους νησιωτικούς πληθυσμούς των Κυκλάδων, των Δωδεκανήσων και της Νότιας Κρήτης.

* Τέθηκε σε λειτουργία η βάση αεροδιακομιδής στην Σύρο και σύντομα θα λειτουργήσει αντίστοιχη βάση αεροδιακομιδής στη Μυτιλήνη που θα καλύψει τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

* Προσλήψεις, μέσα στο 2017, 100 μονίμων υπαλλήλων για πληρώματα ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ που θα ενισχύσουν τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και την Σαμοθράκη.

9. Ολοκλήρωση των εγκαταστάσεων τριών μονάδων αφαλάτωσης, σε Λέρο, Αμοργό και Δονούσα, οι οποίες έχουν τεθεί σε λειτουργία.

* Τέθηκε σε εφαρμογή πιλοτικό πρόγραμμα εγκατάστασης αφαλατώσεων στην Πάτμο, τους Αρκιούς και το Καστελόριζο.

10. Χρηματοδότηση σχεδίων διαχείρισης απορριμμάτων μικρών νησιωτικών οικισμών, προϋπολογισμού 40 εκ. ευρώ.

11. Άμεση προώθηση του προγράμματος για ενεργειακή διασύνδεση των νησιών με την ηπειρωτική χώρα.

12. Ολοκλήρωση, ως τον Ιανουάριο, της μελέτης για την ολοκληρωμένη διαχείριση των αποβλήτων λόγω των προσφυγικών ροών σε νησιά του Αιγαίου.

13. Ενεργοποίηση δύο Ειδικών Αναπτυξιακών Προγραμμάτων για το Βόρειο και το Νότιο Αιγαίο. Τα πρώτα 50 εκ. ευρώ για την περίοδο 2017-2020 θα χρηματοδοτήσουν δράσεις προστασίας του περιβάλλοντος, λιμενικών έργων και βασικών υποδομών, αντιμετώπισης λειψυδρίας, αλλά και δράσεις ενίσχυσης της νησιωτικής επιχειρηματικότητας.

14. Ειδική πρόβλεψη του Αναπτυξιακού Νόμου για την ένταξη των μικρών, των παραμεθόριων και των προσφυγικών νησιών στα ειδικά καθεστώτα ενίσχυσης, ενώ διευκολύνεται και η αποπληρωμή επενδύσεων από προηγούμενους αναπτυξιακούς νόμους, για τα νησιά με προσφυγικές ροές.

15. Διασφάλιση της πρόσβασης σε ρευστότητα μικρομεσαίων επιχειρήσεων στα νησιά, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ακριτική Επιχειρηματικότητα» του Ταμείου Επιχειρηματικότητας.

16. Ενίσχυση των μικρών νησιωτικών Δήμων με έμπειρα στελέχη, για την υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων δράσεων και εκπαίδευση στελεχών των Δήμων σε θέματα διαχειριστικής ικανότητας

17. Δυνατότητα ενίσχυσης Δήμων μικρών νησιών, χωρίς εξειδικευμένο προσωπικό, με υποστήριξη από στελέχη της Μονάδα Οργάνωσης Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων, ώστε να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή απορρόφηση των πόρων του ΕΣΠΑ.

18. Προώθηση ερευνητικών υποδομών, όπως η Δράση Στρατηγικής Ανάπτυξης Ερευνητικών και Τεχνολογικών Φορέων και η Ενίσχυση Ερευνητικών Υποδομών Εθνικής Εμβέλειας για τη διασύνδεση με τη νησιωτική Ελλάδα.

19. Βρίσκονται στο τελικό στάδιο της αξιολόγησης ερευνητικές προτάσεις, όπως η πολυπαραγωγή ενέργειας και νερού με ηλιοθερμικές τεχνολογίες, οι εφαρμογές προηγμένων οπτικών τεχνολογιών στην πολιτιστική κληρονομιά, η αξιοποίηση της βιοποικιλότητας των νησιών του Αιγαίου.

20. Αναβαθμίζεται το ερευνητικό ωκεανογραφικό σκάφος «ΦΙΛΙΑ» του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών.

21. Έκτακτη ενίσχυση με 1,68 εκ ευρώ για 4.000 κτηνοτρόφους για τη ζωική παραγωγή των νησιών, όπως η Λέσβος, η Κως, η Σάμος, η Χίος, που έχουν πληγεί από την προσφυγική κρίση.

22. Αύξηση της εξισωτικής αποζημίωσης κατά 28 εκ ευρώ, για 12.000 νησιώτες αγρότες και κτηνοτρόφους του Βορείου και του Νοτίου Αιγαίου, καθώς και των Δωδεκανήσων.

23. Αύξηση των επιχορηγήσεων κατά 14,3 εκ ευρώ προς όφελος των αγροτών και των κτηνοτρόφων των νησιών που επλήγησαν από την προσφυγική κρίση.

24. Προγράμματα όπως «εγκατάσταση νέων γεωργών», «ανάπτυξη μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων» και «στήριξη για επενδύσεις σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις» ως αναπτυξιακά εργαλεία για την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της γεωργίας στα νησιά.

25. Στήριξη των τοπικών προϊόντων, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2017, για την κατοχύρωση προϊόντων ονομασίας προέλευσης, που θα βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα των πρωτογενών παραγωγών με την καλύτερή ένταξή τους στην γεωργική αλυσίδα τροφίμων και θα προσθέσει αξία στα γεωργικά προϊόντα των νησιών μας.

26. Τουρισμός. Δράσεις επέκτασης του τουριστικού τομέα μέσω των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Επιχειρηματικότητας, Ανταγωνιστικότητας και Καινοτομίας (ΕΠΑΝΕΚ) Ένα τέτοιο πρόγραμμα είναι η «Ενίσχυση της ίδρυσης και λειτουργίας μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων» με προϋπολογισμό 120εκ. ευρώ.

* Επιχορήγηση για τη δημιουργία πολυλειτουργικών παραθαλάσσιων πάρκων, την αξιοποίηση και ανάδειξη των αναγνωρισμένων Ιαματικών Πηγών αλλά και την πιλοτική δράση ενίσχυσης του θρησκευτικού τουρισμού.

* Ενίσχυση των αρχαιολογικών χώρων με εποχικό προσωπικό, σε σταθερή ετήσια βάση. Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2017 έχει προγραμματιστεί πρόσληψη 200 μονίμων φυλάκων σε όλη την Ελλάδα μέσω ΑΣΕΠ, με προτεραιότητα στις νησιωτικές περιοχές.

27. Επιχορήγηση κατά την διετία 2015-2016 πάνω από 40 νησιωτικών Δήμων με προτεραιότητα σε μικρότερα και πιο απομακρυσμένα νησιά. Άμεση προώθηση ρύθμισης για την ενίσχυση του τακτικού προσωπικού των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης μικρών και απομακρυσμένων νησιών.

28. Αναβάθμιση των Γραφείων Εξυπηρέτησης Φορολογούμενου με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του νησιώτη στις περιοχές που δεν υπάρχουν ΔΟΥ, αλλά και τον περιορισμό της ανάγκης για μετακινήσεις.

29. Σε εξέλιξη το πρόγραμμα «Παροχή δωρεάν κινητής ευρυζωνικής σύνδεσης στους μόνιμους κατοίκους των απομακρυσμένων νησιών της Ελλάδας», ύψους 3,5 εκ ευρώ, το οποίο αφορά τουλάχιστον 22.000 μόνιμους κατοίκους απομακρυσμένων νησιών της χώρας, για την απόκτηση κινητής ευρυζωνικής σύνδεσης στο Διαδίκτυο.

30. Σχέδιο πρόσβασης στα ελληνικά κανάλια μέσω επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης και με την παροχή δορυφορικού εξοπλισμού, την επιδότηση του κόστους εγκατάστασης και την ενεργοποίηση ενός πακέτου υπηρεσιών δορυφορικής ώστε κάθε νοικοκυριό και του πιο απομακρυσμένου νησιού να έχει πρόσβαση.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....