Διυλιστήριο: 12/18/13
ροη αναρτησεων

Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2013

ένας άνθρωπος, ένας λαός, ένα έθνος, δεν εξαφανίζεται μονάχα με τη φωτιά και με το σίδερο. Εξαφανίζεται πιο σίγουρα, πιο τελειωτικά με το χάσιμο της ψυχής του...

Δεν υπάρχει αμφιβολία, πως ο αιώνας που περνάμε είναι ένας αιώνας ακατανοησίας. Αν ήμουνα ιστορικός, θα τον ονόμαζα «Αιώνα του Βαβέλ». Oι άνθρωποι έχουν μπερδέψει το νόημα των λέξεων, που επί πολλούς αιώνες εξέφραζαν μιαν ορισμένη έννοια και δεν γίνεται πια να συνεννοηθούν.

 Όλοι κουβαλάμε πέτρες για τον νέο πύργο της Βαβέλ, που είναι ο μηχανικός πολιτισμός μας. Μεγαλοφυής και θρασύς πολιτισμός, που χτίζει τον πύργο του ενάντια στο Θεό. Τον πύργο τον πελώριο και τρομερό, που είναι έτοιμος να σωριαστεί πάνω στα υπεροπτικά κεφάλια των κτητόρων του, και όλοι ακούμε από τώρα να τρίζουν τα ατσαλένια θεμέλια του.

 Ζούμε σε μιαν εποχή φουρτουνιασμένη από γεγονότα, ιδέες και πράξεις αντιφατικές, που συνταράζουν την ανθρώπινη ψυχή και την γιομίζουν πότε με φρίκη και πότε με αυτοθαυμασμό. Η ζωή και ή ευτυχία των ανθρώπων είναι πια έρμαιο και παιχνίδι στα χέρια των φοβερών δυνάμεων, που ο ανθρώπινος νους αποσπά μια προς μια από το απέραντο μυστήριο της Δημιουργίας του Θεού, και στο τέλος τις εξαπολύει ενάντια στην ίδια του την ύπαρξη.

Μέσα σ' αυτή τη θύελλα του πνεύματος, του ατσαλιού και του αίματος, κάθε άτομο, όπως και κάθε έθνος, αγωνίζεται με όλα τα μέσα που διαθέτει να κρατηθεί όρθιο, να μη σαρωθεί από τον ανεμοστρόβιλο, να μην πέσει. Γιατί αλίμονο αν πέσει. Ξέρει τώρα πως από πάνω του θα περάσει ολόκληρη η αγέλη των έξαλλων ανθρώπων και των απάνθρωπων μηχανών, και θα τον λιώσει. Θα τον εξευτελίσει πρώτα ως το τελευταίο όριο της αντοχής του, και στο τέλος θα τον εξαφανίσει.

Όμως ένας άνθρωπος, ένας λαός, ένα έθνος, δεν εξαφανίζεται μονάχα με τη φωτιά και με το σίδερο. Δεν εξαφανίζεται μονάχα με το χάσιμο της ζωής του. Εξαφανίζεται πιο σίγουρα, πιο τελειωτικά με το χάσιμο της ψυχής του της ψυχής του της ατομικής, της ψυχής του της ομαδικής. Χάνω την ψυχή μου θα πει: χάνω την ουσιαστική μου ύπαρξη. Χάνω την αίσθηση της ατομικής μου τέλειας ψυχοπνευματικής σύνθεσης, που αποτελεί ένα μόριο από την μεγάλη, την πλατειά κοινωνική και εθνική σύνθεση, από την οποία αντλώ και ανανεώνω αδιάκοπα τα φυσιογνωμικά στοιχεία του πνεύματος μου και της ψυχής μου. Kαι αυτή η εθνική φυλετική ιδιομορφία της ψυχής μου είναι ακριβώς εκείνη που με εντάσσει φυσιολογικά μέσα στην πανανθρώπινη κοινωνική σύνθεση. 

 Αλλά για να μη χάσω τον εαυτό μου, πρέπει να γνωρίσω τον εαυτό μου. Το «γνώθι σαυτόν» είναι η πλουταρχική πηγή της γνώσεως. Αυτό λοιπόν πρέπει να είναι η βάση της γενικής παιδαγωγικής προσπάθειας Έθνους, του οποίου εντολοδόχος είναι το Kράτος και η Εκκλησία. Όργανα γι' αυτή την συνειδητοποίηση είvaι το Υπουργείο Παιδείας, ο Κλήρος, ο Τύπος, ο καλλιτέχνης που εκφράζει την εθνική ψυχή και ολόκληρη η τάξη των διανοουμένων, που είναι υπεύθυνη για την πνευματική συγκρότηση του λαού.

Για να γνωρίσουμε τον Ελληνικόν εαυτό μας, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε τα στοιχεία, από τα οποία αποτελείται η ψυχοπνευματική μας προσωπικότητα. Από που ερχόμαστε. Πώς φτάσαμε να είμαστε εδώ που είμαστε. Ποιες είvαι oι δυνάμεις και οι αδυναμίες μας. Kαι που πηγαίνουμε. Κατά που μας οδηγεί η πολιτιστική ροπή, που κυβερνά τούτο το έθνος, αμετάκλητα, δίχως παρέκκλιση, επί τρεις χιλιάδες χρόνια.

Στρατής Μυριβήλης
απόσπασμα απο " Οι Παραδόσεις του γένους και η δύναμη της Βυζαντινής Μουσικής "
[Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ – Γ΄ ΕΚΔΟΣΗ]
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μεταβατικό μέτρο για τους πλειστηριασμούς και πάμε για το 2015. Νομοθετείτε μερικώς ....Το Διυλιστήριο λέει : Να μην ξεχνάμε ότι οι πλειστηριασμοί της πρώτης κατοικίας δεν είναι στις δεσμεύσεις μας στην Τρόικα .... Παρόλο αυτά, αν είσαι βασιλικότερος του βασιλέως .....
 Να μην Σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο δεν έχει τη σύμφωνη γνώμη της τρόικας, θα προστατεύεται από πλειστηριασμό η πρώτη κατοικία με αντικειμενική αξία έως 200.000 ευρώ. Επίσης ο δανειολήπτης θα πρέπει να έχει ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα έως 35.000 ευρώ και η συνολική περιουσία του να μην ξεπερνά τις 270.000. Για άτομα με αναπηρία 67% και πάνω τα όρια προσαυξάνονται κατά 10%.

Η συνολική αξία κινητής και ακίνητης περιουσίας πρέπει να είναι μικρότερη ή ίση των 270.000 ευρώ. Από το ποσό αυτό το σύνολο των καταθέσεων και κινητών αξιών του οφειλέτη δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 15.000 ευρώ.

Ωστόσο τίθεται ένας επιπλέον όρος: Οι δανειολήπτες θα πρέπει να καταβάλουν δόσεις ίσες με 10% του καθαρού εισοδήματος τους εάν αυτό είναι μέχρι 15.000 ευρώ ενώ από εκεί και έπειτα το ποσοστό θα αυξάνεται στο 20%.

Η νομοθετική ρύθμιση θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή παρά τη διαφωνία της τρόικα. "Δεν θέλαμε συμφωνία με οποιοδήποτε τίμημα, η τρόικα υποχώρησε προς το τέλος όχι όμως απόλυτα", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης.

Με αυτή τη ρύθμιση, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, προστατεύεται η συντριπτική πλειοψηφία των δανειοληπτών και παράλληλα εκτίθενται όσοι έχουν τα οικονομικά μέσα αλλά έχουν σταματήσει να εξυπηρετούν τα δάνεια τους. Συγκεκριμένα είπε πως 9 στους 10 δανειολήπτες σήμερα έχουν κατοικία μικρότερη των 200.000 ευρώ και εισόδημα μικροτερο των 35.000 ευρώ. Επίσης η συντριπτική πλειοψηφία έχουν περιουσία (κινητή και ακίνητη) χαμηλότερη των 175.000 ευρώ.

Όπως είπε ο κ. Χατζηδάκης αυτό θα είναι ένα ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ καθώς θέση της κυβέρνησης είναι να ΜΗΝ υπάρχει γενική άρση πλειστηριασμών. Όπως είπε από το 2015 θα υπάρξει μόνιμο πλαίσιο διαχείρισης χρεών για μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Σε αυτό το πλαίσιο θα συσταθεί Κυβερνητικό Συμβούλιο διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους ενώ θα υπάρξει και κώδικας δεοντολογίας δανείων από την ΤτΕ. Επίσης θα υιοθετηθεί ο όρος του "Συνεργαζόμενου δανειολήπτη" με κριτήρια τα οποία θα οριοθετήσει η ΕΛΣΤΑΤ.

Σε ότι αφορά τον κώδικα δεοντολογίας, θα έχει τον τρόπο καθορισμού σχέσεων μεταξύ τραπεζών και δανειοληπτών. Επίσης θα διαμεσολαβεί ο Συνήγορος του Καταναλωτή.
Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ευτέρπη Κουτζαμάνη: Θα ξαναδικάσει τους υπεύθυνους για τις μετοχές-φούσκες που αθωώθηκαν

«Είναι πρόκληση η απόφαση» είπε χαρακτηριστικά η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη αναφερόμενη στην αθώωση των 42 για το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου και τόνισε πως σκοπεύει να καταθέσει αναίρεση μόλις καθαρογραφεί η απόφαση.
Όπως γράφουν ΤΑ ΝΕΑ η κ.Κουτζαμάνη ζήτησε να της παραδώσουν την απόφαση μόλις αυτή καθαρογραφεί ώστε να προχωρήσει στην αναίρεση το συντομότερο δυνατόν.
«Θέλω να δω το σκεπτικό των δικαστών», πρόσθεσε. «Δεν γνωρίζω τα στοιχεία επί των οποίων βασίστηκαν για να εκδώσουν την απόφασή τους και θέλω να τα μελετήσω και εγώ. Διότι οι εισαγγελείς οι οποίοι διενέργησαν την κύρια ανάκριση και με τους οποίους επικοινώνησα, μου ανέφεραν ότι υπήρχαν στοιχεία στη δικογραφία τα οποία στοιχειοθετούσαν τις κατηγορίες».
Φοβάται την παραγραφή της υπόθεσης Όπως επισημαίνεται στο ρεπορτάζ όμως, για να καθαρογραφεί μια απόφαση χρειάζεται τουλάχιστον έξι μήνες οπότε στα μέσα του 2014 «θα τρέχει ο χρόνος παραγραφής» αφού για τα αδικήματα αυτού του είδους, ο χρόνος παραγραφής είναι τα 15 χρόνια. Η απόφαση για τους 42 του Χρηματιστηρίου Δεκατρία χρόνια έχουν περάσει από μεγάλο σκάνδαλο με τις μετοχές φούσκες στο Χρηματιστήριο της Αθήνας όπου χιλιάδες μικροεπενδυτές είδαν να εξανεμίζονται μέσα σε λίγους μήνες οι οικονομίες χρόνων,ενώ τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων ουσιαστικά λεηλατήθηκαν, προκειμένου να ενισχυθεί ο χρηματιστηριακός τζόγος. Και ενώ μετά από τόσα χρόνια πολλοί ήταν αυτοί που περίμεναν μία καταδίκη για τους ενόχους – εμπλεκόμενους ήρθε η απόφαση του δικαστηρίου για να αφήσει άφωνους τους πάντες. Ετσι λοιπόν το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου μετατράπηκε σε δικαστικό σκάνδαλο αφού το δικαστήριο αθώωσε 42 άτομα που κατηγορούνταν σε βαθμό κακουργήματος. Συγκεκριμένα, οι δικαστές έκριναν πως δεν στοιχειοθετήθηκε η απάτη, διότι από κανένα στοιχείο δεν προέκυψε ότι η τιμή πώλησης των επίδικων πακέτων μετοχών επηρεάσαν την τελική τους τιμή στο ταμπλό του ΧΑΑ την συγκεκριμένη περίοδο.
Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/
 
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Όσο εμείς ασχολούμαστε με τον Λιάπη - Ψηφίστηκε επί της αρχής ο ενιαίος φόρος ακινήτων - χαράτσι

Ψηφίστηκε τόσο επι της αρχής, όσο και επι των άρθρων το νομοσχέδιο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων από τα μέλη της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και πλέον την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή θα εισαχθεί στην Ολομέλεια για συζήτηση και ψήφιση.
Νωρίτερα, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης προανήγγειλε νέες νομοτεχνικές βελτιώσεις προκειμένου να ικανοποιηθούν ορισμένες από τις ενστάσεις των βουλευτών της συμπολίτευσης μεταξύ των οποίων και η καθιέρωση ποσοτικών κριτηρίων για τους αγρότες που θα υποχρεωθούν να τηρούν βιβλία και στοιχεία.
Πάντως παραμένει ως εκκρεμότητα το ισχυρότερο αίτημα βουλευτών που ζητούν μειωμένους συντελεστές φορολόγησης για τα ξενοίκιαστα και ημιτελή ακίνητα.
Να σημειωθεί ότι το νομοσχέδιο υποστηρίζεται από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ καθώς η αντιπολίτευση ξεκαθάρισε ότι καταψηφίζει.
 
 
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Συμβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα: Ο Αντώνης Κάντας ομολόγησε ότι πήρε μίζα 13,7 εκατ. δολάρια για τους εξοπλισμούς

Ο πρώην αναπληρωτής Διευθυντής εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, Αντώνης Κάντας, ομολόγησε χθες ότι είναι δικό του το ποσό των 13,7 εκατομμύριων δολάριων, που εντοπίστηκε στην Σιγκαπούρη και ότι αποτελεί προμήθεια στην υπόθεση των υποβρυχίων.

Σύμφωνα με τον συνήγορο του πρώην στελέχους του υπουργείου Άμυνας, την περίοδο 1996-2002, Γιάννη Μαντζουράνη ο εντολέας του προτίθεται να επιστρέψει τα χρήματα στο Δημόσιο και να συνεργαστεί με τους ανακριτές της υπόθεσης των παράνομων αμοιβών για εξοπλιστικά προγράμματα ΥΠΕΘΑ.
Όπως τονίζει η υπεράσπιση του κατηγορούμενου ο κ. Κάντας σκοπεύει να πει «όλη την αλήθεια για τα 14 εκατομμύρια δολάρια που βρέθηκαν σε λογαριασμούς offshore σε τράπεζα της Σιγκαπούρης και του ανήκουν». Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι ο κ. Κάντας έδωσε στοιχεία για ακόμη έναν λογαριασμό με ποσό περίπου 2 εκατομμυρίων δολαρίων που σχετίζεται με την διερευνώμενη υπόθεση.
Ο Αντώνης Κάντας κατηγορείται για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και συνελήφθη την Παρασκευή μετά από ένταλμα που εξέδωσε ο ανακριτής με αφορμή τον λογαριασμό που εντοπίστηκε στην Σιγκαπούρη.
Ο επίμαχος λογαριασμός αποκαλύφθηκε μετά από έρευνα της Αρχής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομη δραστηριότητα και μέσω αυτού φαίνεται να διακινήθηκαν χρήματα από δύο off shore εταιρείες των οποίων νόμιμος ιδιοκτήτης -διαχειριστής αναφέρεται ο Αντώνης Κάντας.
Ο Αντώνης Κάντας είχε συλληφθεί πριν λίγο καιρό με ένταλμα του ανακριτή Σπ. Γεωργουλέα για δωροδοκία, νομιμοποίηση παράνομων εσόδων και άμεση συνέργεια σε απιστία του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου.
Οι κατηγορίες αφορούν ποσό 500.000 ευρώ που βρέθηκε σε λογαριασμό του, σχετιζόμενο κατά την δικογραφία με την υπόθεση του εξοπλιστικού προγράμματος «Ερμής 2» για επέκταση τηλεπικοινωνιακού προγράμματος του στρατού που είχε ανατεθεί στη Siemens.
Μετά την απολογία του ο κατηγορούμενος είχε αφεθεί ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 500 χιλιάδων ευρώ και περιοριστικούς όρους.
Το πρωί της Τετάρτης θα συνεχιστεί η απολογία του ενώπιον του ανακριτή Διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλή του.
Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/
 
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ : ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ «ΤΡΙΠΛΩΝ» ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟΝ ΜΑΪΟ

το Διυλιστήριο λέει: δεν πειράζει, θα φύγουν αμέσως μετά..

Διασκέδασε η Ελλάδα με τον ισχυρισμό του πρωθυπουργού σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στην «Καθημερινή» προχθές. «Θαρρείτε πως δεν βλέπω ότι από στενά κομματική σκοπιά μπορεί να με συνέφεραν οι τριπλές εκλογές;» είπε ο Αντώνης Σαμαράς και άφησε άφωνους τους αναγνώστες της δήλωσής του. Είναι ομολογουμένως άκρως αμφίβολο αν υπάρχει κάποιος πέρα από τον ίδιον που να συμμερίζεται την άποψη ότι «μπορεί και να τον συνέφεραν» οι βουλευτικές εκλογές τον Μάιο!

Σαρωτική ήττα θα υφίστατο η ΝΔ -καλά, για το ΠΑΣΟΚ και την εκλογική συντριβή του ούτε λόγος να γίνεται-, αν πραγματικά ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ αποτολμούσε να προκαλέσει πρόωρες βουλευτικές εκλογές. Αλλωστε, στην ίδια συνέντευξη ουσιαστικά επιχειρηματολόγησε και ο ίδιος εναντίον του δημαγωγικού, μόνο για λόγους προπαγάνδας, ισχυρισμού του ότι «από στενά κομματική σκοπιά» μπορεί και να τον συνέφεραν οι «τριπλές» (αυτοδιοικητικές, βουλευτικές και ευρωβουλευτικές) εκλογές, όταν ανέφερε: «Το πρώτο εξάμηνο του 2014 θα αρχίσουν να φαίνονται τα πρώτα σημάδια εξόδου από την κρίση. Γιατί να σπεύσουμε να κάνουμε εκλογές όταν αρχίσουν μόνο τα πρώτα σημάδια; Γιατί να μην τις κάνουμε κανονικά, όταν θα έχει ολοκληρωθεί η έξοδος της χώρας από την κρίση, το 2016;». Είναι προφανές ότι αυτόν τον ισχυρισμό τον προβάλλει ο Αντώνης Σαμαράς, γιατί πρέπει να δείξει ότι δεν αισθάνεται πανικό μπροστά στην κάλπη - την προκήρυξη δηλαδή πρόωρων βουλευτικών εκλογών. Η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική. Δεν υπάρχει απολύτως καμία περίπτωση η κυβέρνηση αυτή να προκηρύξει από μόνη της βουλευτικές εκλογές πριν από την ώρα τους για τον απλούστατο λόγο ότι με τα μέχρι στιγμής δεδομένα θα κατατροπωθεί και θα χάσει πανηγυρικά την εξουσία.
Το εντελώς αντίθετο είναι στην πραγματικότητα το πρόβλημά της: αν μπορεί να επιβιώσει μέχρι τη λήξη της τετραετίας. Είναι εξαιρετικά αμφίβολο, στα όρια του αδύνατου, να κατορθώσει κάτι τέτοιο. Πέρα από τις θεωρίες περί «ατυχήματος» που χρησιμοποιούνται για να αποκοιμίσουν τον ελληνικό λαό και να κάμψουν τις αντιδράσεις του στη μνημονιακή πολιτική, υπάρχουν δύο σοβαρότατα εμπόδια που πρέπει να υπερκεράσει η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου. Ενώ είναι βέβαιο ότι θα υποστεί συντριπτική ήττα στις ευρωεκλογές, με το άθροισμα των ποσοστών ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να μη φτάνει ούτε στο... μισό (!) του χειρότερου ποσοστού που αυτά τα δύο κόμματα είχαν πάρει από κοινού στις επτά μέχρι τώρα ευρωεκλογικές αναμετρήσεις, πρέπει η ήττα αυτή να μην προσλάβει τις διαστάσεις εκλογικής πανωλεθρίας. Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι: από το 68,92% που είχαν πάρει μαζί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ το 1999, τον ερχόμενο Μάιο δεν πρόκειται να πάρουν με τίποτα ούτε... 35%! Ακόμη και 30% να πάρουν όμως αθροιστικά ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές έπειτα από πέντε μήνες, δεν πρόκειται να ανατραπεί η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου παρόλο που θα έχει εναντίον της το 70% των Ελλήνων.
Από 30% και κάτω όμως θα υπάρξει σοβαρότατο πρόβλημα επιβίωσής της - ιδίως αν ο ΣΥΡΙΖΑ περνάει τη ΝΔ πέντε ή περισσότερες, ακόμη και δέκα (!) εκατοστιαίες μονάδες, πράγμα καθόλου απίθανο. Οσο καταστροφικό και αν είναι πάντως για την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, συνταγματικά δεν έχει καμιά υποχρέωση να παραιτηθεί. Τόσο οι Γερμανοί επικυρίαρχοιόσο και κάποιοι κύκλοι της ελληνικής επιχειρηματικής ελίτ ενδέχεται να πιέζουν την πολιτικά τελειωμένη κυβέρνηση να παραμείνει στη θέση της, αν δεν έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες προετοιμασίας της αντικατάστασής της από άλλης σύνθεσης κυβέρνηση που θα συνεχίσει κατά βάση την ίδια πολιτική. Αυτό θα το δούμε εμπράκτως σε λίγους μήνες.
Το εμπόδιο πάντως που κατά τη γνώμη μας είναι στα όρια του αδύνατου να υπερπηδήσουν οι Σαμαράς και Βενιζέλος, είναι η εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας τον Φεβρουάριο του 2015. Απαιτούνται τουλάχιστον 180 βουλευτές στην τρίτη και τελευταία ψηφοφορία, και αυτόν τον αριθμό βουλευτών είναι σχεδόν αδύνατον να τον βρει η κυβέρνηση χωρίς τη συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ, που όλοι γνωρίζουν ότι σήμερα θεωρείται «κυβέρνηση εν αναμονή». Με δεδομένο μάλιστα ότι αν προκληθούν βουλευτικές εκλογές λόγω αδυναμίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, μετά τις εκλογές ο νέος Πρόεδρος εκλέγεται στην τρίτη ψηφοφορία με απλή πλειοψηφία -δεν απαιτούνται δηλαδή ούτε καν 151 βουλευτές!- θα πρέπει να είναι ο Αλέξης Τσίπρας... πολιτικά ηλίθιος (!) για να χάσει την ευκαιρία να γίνει ο ίδιος πρωθυπουργός και να εκλέξει και δικό του, της απόλυτης εμπιστοσύνης του, Πρόεδρο της Δημοκρατίας.


Δημοσιεύθηκε στο Έθνος την Τρίτη 17/12/2013

Αναρτήθηκε από to koutsavaki
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Βουλή Ε.Π.Ε. (Εξάδελφοι Περιορισμένης Ευθύνης)

Η Βουλή των εξαδέλφων, θείων, ανηψιών, υιών και θυγατέρων, μπατζανάκηδων και γαμπρών,αναβαθμίστηκε.

Έγινε Βουλή επενδυτών,χρηματιστών, συμβούλων hedge funds, συλλεκτών ακινήτων,πάμπλουτων συνδικαλισταράδων, νόμιμων(;) μιζαδόρων!

Αυτή η στρούγκα κομματικών προβάτων δεν θυμίζει σε τίποτα πιάαντιπροσωπευτικό του λαού σώμα, κοινοβούλιο!

Μοιάζει περισσότερο με λέσχη πλουσίων, με γιάφκα διαπλεκόμενων, ληστών και απατεώνων του κοινού ποινικού δικαίου (μόλις χθες η περίπτωση του εξάδελφου Μιχάλη, πιό παλιά η περίπτωση του ''σύντροφου'' Κίμωνα, και εκατοντάδων άλλων περιπτώσεων)..
Μοιάζει με άσυλο απόστρατων ρεμαλο-συνδικαλιστών, που εξαργυρώνουν την τεμπελιάτους και την προδοσία τους προς τους εργαζόμενους με μιά θέση στα βουλευτικά έδρανα!

( Τί δουλειά έχει στους βουλευτές ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ, ένας συνταξιούχος συνδικαλιστής, προερχόμενος μάλιστα από την γνωστή πράσινη εγκληματική πολιτική οργάνωση;
Ο θεσμός των βουλευτών επικρατείας έχει δημιουργηθεί για προσωπικότητες του πολιτισμού, της παιδείας, της επιστήμης, που ενώ η παρουσία τους στο κοινοβούλιο κρίνεται απαραίτητη δεν πρέπει να υποβάλλονται στην ''βάσανο συλλογής ψήφων''!
ΤΙ ΣΟΪ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ, πρώην, νυν και αεί πασόκος, ώστε να κριθεί απαραίτητη η συμμετοχή του στην λίστα βουλευτών επικρατείας ενός κόμματος; )

Κατάντια.

Το κοινοβούλιό μας συνιστά φοβερή ΚΑΤΑΝΤΙΑ και αποτελεί ΝΤΡΟΠΗ για όλους τους Έλληνες.
Δυστυχώς τέτοια κοινοβούλια προσφέρουν άλλοθι για κατάλυσή τους από επίδοξους δικτάτορες..

Με δεδομένη την ουσιαστική διάλυσή του από τις τάχα ''δημοκρατικές'' κυβερνήσεις των τελευταίων τεσσάρων ετών..
..με αποκορύφωμα τους σημερινούς θλιβερούς κυβερνήτες, των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου..

Είναι προτιμότερο ο ίδιος ο λαός ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ την διάλυση της συγκεκριμένης βουλής,και να αντικαταστήσει όλη την συσσωρευμένη ''κόπρο'' του συνδικαλισμού και της οικογενειοκρατίας , με εγκατάσταση στα έδρανά της..
.. ανθρώπων τίμιων, ηθικών, ικανών, προερχόμενων μέσα από τον ίδιο τον λαό!

Έτσι πρέπει να γίνει..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....