Διυλιστήριο: 07/26/16
ροη αναρτησεων

Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Οι νέοι αυτοκινητόδρομοι που θα αλλάξουν την εικόνα της Ελλάδας



ΤΟΥ ΚΟΣΜΑ ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΥ
kzakinthinos@pegasus.gr

Ασφαλείς και ταχύτερες διελεύσεις υπόσχεται η παράδοση του τμήματος Κόρινθος - Κιάτο που αναμένεται να δοθεί σε κυκλοφορία έως το τέλος του τρέχοντος μήνα, συνολικής έκτασης 20 χιλιομέτρων, με 7 άνω διαβάσεις, 19 κάτω διαβάσεις, 7 γέφυρες και 3 κόμβους. Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εκτελούνται έως και την Τετάρτη 27 Ιουλίου, με φόντο την επερχόμενη παράδοση, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις, στο πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου θα δοθούν στην κυκλοφορία και οι δύο σήραγγες Δερβενίου.

Το χρονοδιάγραμμα παράδοσης των μεγάλων έργων στους αυτοκινητοδρόμους, γίνεται ολοένα και περισσότερο ασφυκτικό, λαμβάνοντας σύντομα τελικό σχήμα και μορφή σε μεγάλο μέρος της επικράτειας. Με την ολοκλήρωση των εργασιών, η Ελλάδα θα διαθέτει ένα από τα πληρέστερα δίκτυα στην Ευρώπη, με όλες τις Ηπειρωτικές Περιφέρειες να έχουν τουλάχιστον από δύο αυτοκινητόδρομους, συνολικού μήκους άνω των 2.500 χλμ. Οι εργασίες συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, ενώ σε πρόσφατες δηλώσεις του ο γενικός γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Δέδες, διαβεβαίωνε για την ολοκλήρωση της κατασκευής παράπλευρου δρόμου από την Αρχαία Κόρινθο - Κιάτο έως το τέλος του χρόνου, προκειμένου να αποσυμφορηθεί η παλαιά εθνική οδός, που αποτελούσε αίτημα των κατοίκων και των φορέων της δυτικής Κορινθίας. Ταυτόχρονα, όπως υπογραμμίζει, θα τηρηθούν στο έπακρο τα χρονοδιαγράμματα και θα ολοκληρωθεί η Ολυμπία Οδός το Μάρτιο του 2017, με τον προσεχή Οκτώβριο να ολοκληρώνεται πλήρως ο αυτοκινητόδρομος του Μορέα, με την περιμετρική της Καλαμάτας.

Δυο άξονες

Στο ίδιο πλαίσιο, λίγοι μήνες απέμειναν για τη λειτουργία των 2 αυτοκινητόδρομων της Ιόνιας Οδού και της Κεντρικής Οδου Ε65, (Μάρτιο του 2017) με τον πρώτο να αφορά τη διαδρομή από το Αντίρριο μέχρι τα Ιωάννινα, μήκους 196χλμ και διασχίζει το Μεσολόγγι, το Αγρίνιο, την Αμφιλοχία και την Άρτα. Ο δεύτερος άξονας, από την Ξυνιάδα μέχρι τα Τρίκαλα, περνά από τις πόλεις του Δομοκού και της Καρδίτσας.

Στο Νομό Κορινθίας τα έργα είναι εμφανώς πιο προχωρημένα και ειδικά το τμήμα Κόρινθος - Κιάτο είναι ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση καθώς το μόνο που απομένει είναι οι διαγραμμίσεις. Στο τμήμα έχουν ήδη τοποθετηθεί οι γνωστές σημάνσεις των αυτοκινητοδρόμων ταχείας κυκλοφορίας, που ενημερώνουν για τις επόμενες εξόδους και την κατεύθυνση. Η προσωρινή ταλαιπωρία με έκτακτες ρυθμίσεις για τους οδηγούς που κινούνται στο τμήμα Κορίνθου - Πατρών, είναι σε ισχύ έως και τα μέσα της εβδομάδας αφορούν εργασίες κατασκευής της αντιολισθηρής στρώσης του ασφαλτοτάπητα των δύο κλάδων. Καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών η κυκλοφορία θα διεξάγεται σε μία λωρίδα ανά κατεύθυνση και μια επιπλέον ενδιάμεση λωρίδα που θα διατίθεται στην κατεύθυνση αιχμής, είτε από τον βόρειο είτε από το νότιο κλάδο.

Στερεά Ελλάδα - Θεσσαλία

Εντός του 2017 θα ολοκληρωθεί το τμήμα του Ε65 Ξυνιάδα-Νέο Μοναστήρι μήκους 30χλμ. Το 2021 θα προστεθούν άλλα 30χλμ από την ολοκλήρωση του νότιου τμήματος του Ε65 Λαμία-Ξυνιάδα. Σήμερα διαθέτει αυτοκινητόδρομο στο τμήμα της Νέας Οδού και της Κεντρικής Οδού από Οινόφυτα μέχρι τα σύνορα με Θεσσαλία μήκους 205χλμ. μαζί με τα έργα του Μαλιακού.

Η περιφέρεια Θεσσαλίας διαθέτει σήμερα αυτοκινητόδρομο στο τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου από τον Ευαγγελισμό μέχρι τα σύνορα με Στερεά Ελλάδα μήκους 125χλμ. Το 2017 θα έχει ολοκληρωθεί το τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου Ευαγγελισμός-Πλαταμώνας (σύνορα με Κεντρική Μακεδονία) μήκους 25χλμ και το τμήμα της Κεντρικής Οδού Ε65 Νέο Μοναστήρι-Τρίκαλα μήκους 50χλμ.

Αντίρριο - Ιωάννινα

Σε περίπου εννέα μήνες ολοκληρώνεται το έργο της Ιόνιας Οδού που αλλάζει άρδην τις μετακινήσεις, δίνοντας πνοή ζωής σε εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους Αιτωλοακαρνανίας, Ηπείρου και Νησιών Ιονίου. Την ίδια στιγμή, έως το τέλος του χρόνου με δύο μόνο παρεμβάσεις και την παράδοση μικρών τμημάτων του δρόμου η διαδρομή Ιωάννινα - Αντίρριο θα μειωθεί χρονικά με δραματικό τρόπο.

Πρόκειται για ένα έργο 196 χιλιομέτρων, από τη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου μέχρι την πόλη των Ιωαννίνων και σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα έχει παραδοθεί στο σύνολό του έως τον Μάρτιο του 2017. Στους επόμενους μήνες, τα δυο μεγάλα τμήματα, από Κουβαρά μέχρι Αμφιλοχία και από Φιλιππιάδα ως Γιάννενα, συνολικού μήκους 105 χιλιομέτρων θα αλλάξει ριζικά η εικόνα του σύγχρονου αυτοκινητοδρόμου.

Σε συνδυασμό με την παράκαμψη Αγρινίου που ήδη λειτουργεί εδώ και χρόνια η διαδρομή θα μειωθεί χρονικά κατά σχεδόν μια ώρα, ενώ με την ολοκλήρωση του έργου τον Μάρτιο του 2017 το ταξίδι από τη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου έως τα Ιωάννινα θα διαρκεί 1 ώρα και 40 λεπτά. Σήμερα απαιτούνται περισσότερες από 3 ώρες υπό κανονικές συνθήκες.

Σε συνδυασμό με την παραχώρηση του οδικού άξονα Κορίνθου - Πατρών από την Ολυμπία οδό, η διαδρομή από την Αθήνα μέχρι την πρωτεύουσα της Ηπείρου μικραίνει σημαντικά και από 6-7 ώρες θα περιοριστεί σε 3-4 ώρες και μάλιστα σε ιδιαίτερα ασφαλείς αυτοκινητόδρομους. Σε όλο το μήκος της διαδρομής από το Αντίρριο μέχρι τα Ιωάννινα, θα υπάρχουν τέσσερις σταθμοί διοδίων. Ο πρώτος (με κατεύθυνση από Πάτρα προς Ιωάννινα) αμέσως μετά τη σήραγγα της Κλόκοβας, ο δεύτερος στο Αγγελόκαστρο, ο τρίτος στο Μενίδι και ο τέταρτος στο Τέροβο.

Στο τέλος καλοκαιριού προβλέπεται να ολοκληρωθεί το πρώτο τμήμα Κουβαράς-Αμφιλοχία μήκους 25 χιλιομέτρων το οποίο είναι η φυσική συνέχεια της παράκαμψης Αγρινίου και συνολικά θα λειτουργήσει αυτοκινητόδρομος 60 χιλιομέτρων. Μέχρι το τέλος φθινοπώρου θα έχει ολοκληρωθεί το τμήμα από την έξοδο της Σήραγγας Κλόκοβας (κοντά στη Γαβρολίμνη) μέχρι και την παράκαμψη Αγρινίου συνολικού μήκους 30 χιλιομέτρων. Αυτό το τμήμα μαζί με τα 2 παραπάνω τμήματα θα δημιουργήσουν ένα συνεχόμενο τμήμα 90 χιλιομέτρων που θα εκτείνεται από την Έξοδο Κλόκοβας μέχρι το τέλος της Παράκαμψης Αμφιλοχίας.

Στο τέλος του έτους θα ολοκληρωθεί το τμήμα Φιλιππιάδα - Πέρδικα μήκους 30 χιλιομέτρων που μαζί με την ήδη λειτουργούσα Παράκαμψη Αγρινίου μήκους 17 χλμ. θα δημιουργήσουν συνεχόμενο αυτοκινητόδρομο 47 χιλιομέτρων. Στόχος είναι στο τέλος Μαρτίου 2017 να λειτουργήσει όλος ο αυτοκινητόδρομος εκτός από μερικά χιλιόμετρα στα οποία εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα και θα λειτουργήσουν τον Αύγουστο 2017.

Μακεδονία

Σύμφωνα με τις χιλιομετρικές αποστάσεις, τη μεγάλη έκταση κατέχει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με 470 χλμ. Σήμερα διαθέτει αυτοκινητόδρομο στο τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου Σκοτίνα - Κλειδί Ημαθίας, μήκους 70 χλμ., στο τμήμα της Εγνατίας από την Αμφίπολη μέχρι τα σύνορα με την Δυτική Μακεδονία (κοντά στην περιοχή Πολύμυλος) μήκους 195χλμ. Επίσης ολοκληρωμένος είναι ο αυτοκινητόδρομος από την Θεσσαλονίκη μέχρι τα Μουδανιά και από την Ποτίδια μέχρι την Κασσάνδρα μήκους 73χλμ. Ολοκληρωμένος ως άξονας ταχείας κυκλοφορίας είναι ο δρόμος Θεσσαλονίκη - Εύζωνοι. Το 2017 θα έχει ολοκληρωθεί ο αυτοκινητόδρομος Θεσσαλονίκη - Μουδανιά - Κασσάνδρα (μείον ένα χιλιόμετρο στην Ποτίδαια) μήκους 100χλμ, και ο κάθετος άξονας Θεσσαλονίκη - Σέρρες - Προμαχώνας μήκους 105 χλμ. Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, διαθέτει αυτοκινητόδρομος στο τμήμα της Εγνατίας, από την Αμφίπολη μέχρι τους Κήπους στον Έβρο, συνολικού μήκους 290χλμ. Το 2017 θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα στους οδικούς άξονες Κομοτηνή - Σύνορα και Αρδάνιο - Ορμένιο, που όμως είναι δρόμοι ταχείας κυκλοφορίας και όχι κλειστοί αυτοκινητόδρομοι.

Η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας διαθέτει αυτοκινητόδρομο στο τμήμα της Εγνατίας από την περιοχή του Πολύμυλου μέχρι τα σύνορα με Θεσσαλία, μήκους 105χλμ. Αυτοκινητόδρομος είναι το τμήμα Κοζάνη - Πτολεμαϊδα (περίπου 25χλμ) και Φλώρινα-Νίκη (15χλμ) του άξονα Κοζάνη-Φλώρινα - Νίκη. Ολοκληρωμένο είναι και το Σιάτιστα-Κορομηλιά (περίπου 50χλμ) του άξονα Σιάτιστα - Καστοριά - Κρυσταλλοπηγή. Το 2017 θα έχει ολοκληρωθεί όλος ο άξονας Σιάτιστα - Καστοριά - Κρυσταλλοπηγή μήκους 72χλμ.

Hπειρος - Δυτική Ελλάδα

Μέχρι το 2017 θα έχει ολοκληρωθεί το τμήμα της Ιόνιας Οδού της Ηπείρου (Ιωάννινα-Κομπότι) μήκους 75χλμ. Σήμερα διαθέτει αυτοκινητόδρομο στο τμήμα της Εγνατίας από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας μέχρι τα σύνορα με Θεσσαλία (κοντά στην περιοχή Ανήλιο) μήκους 110χλμ. Αυτοκινητόδρομος είναι και το τμήμα της Ιόνιας Οδού Φιλιππιάδα - Άγιος Δημήτριος Άρτας μήκους 17χλμ. Η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, διαθέτει σήμερα αυτοκινητόδρομο στο τμήμα της Ιόνιας Οδού Κεφαλόβρυσο-Κουβαράς μήκους 35χλμ και την Περιμετρική Πάτρας μήκους 20χλμ. Μέχρι το 2017 θα έχει ολοκληρωθεί το τμήμα της Ιόνιας Οδού στη Δυτική Ελλάδα (Κομπότι - Αντίρριο) περίπου 125χλμ, το τμήμα της Ολυμπίας Οδού (τμήμα Αιγείρα - Πάτρα) μήκους 90χλμ ενώ το 2021 θα ολοκληρωθεί ο αυτοκινητόδρομος Πάτρα-Πύργος μήκους 75χλμ. Μέχρι το 2020 θα είναι ολοκληρωμένος και ο αυτοκινητόδρομος Άκτιο - Αμβρακία μήκους 48χλμ.

Πελοπόννησος

Το 2017 θα έχει ολοκληρωθεί το τμήμα της Ολυμπίας Οδού Κιάτο - Ξυλόκαστρο - Αιγείρα (45χλμ), ενώ νωρίτερα το Φθινόπωρο του 2016 θα λειτουργήσει ο Περιμετρικός Καλαμάτας (12χλμ). Σήμερα διαθέτει αυτοκινητόδρομο στο τμήμα της Ολυμπίας Οδού Άγιοι Θεόδωροι-Κόρινθος-Κιάτο μήκους 45χλμ, του Αυτοκινητόδρομου Μορέα, Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα μήκους 155χλμ και ο κλάδος Λεύκτρο - Σπάρτη μήκους 46χλμ.

Πηγή www.imerisia.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η Τουρκία μόλις άλλαξε το όνομα της γέφυρας του Βοσπόρου προς τιμήν των θυμάτων του πραξικοπήματος


Ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ ανακοίνωσε ακόμη την ανέγερση μνημείων εις μνήμην των θυμάτων σε Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα


Πριν από λίγες ώρες, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ ανακοίνωσε τη μετονομασία της γέφυρα του Βοσπόρου σε γέφυρα «Μαρτύρων της 15ης Ιουλίου», προς τιμήν των θυμάτων του αποτυχημένου πραξικοπήματος. 

Η απόφαση για τη μετονομασία της γέφυρας που ενώνει το ασιατικό με το ευρωπαϊκό μέρος της Κωνσταντινούπολης ελήφθη χτες Δευτέρα κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου. 

 Ο Τούρκος πρωθυπουργός ανακοίνωσε ακόμη την πρόθεση της κυβέρνησης να ανεγείρει μνημεία σε Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα, στη μνήμη των πολιτών που έχασαν τη ζωή τους τη νύχτα της 15ης Ιουλίου. 

 Αξίζει να σημειωθεί πως ο τίτλος του λήμματος της Wikipedia που αναφέρεται στη γέφυρα του Βοσπόρου έχει ήδη αλλάξει όνομα.

Πηγή www.lifo.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κυβέρνηση : Ουδεμία αύξηση του χρέους προέκυψε από τη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς - ΝΔ : Οι χειρισμοί της κυβέρνησης κόστισαν στη χώρα 86 δισ.



«Δεν προέκυψε αύξηση του χρέους από την διαπραγμάτευση, όπως προκύπτει και από τα στοιχεία για το δημόσιο χρέος» αναφέρουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών. «Για όσους υποστηρίζουν ότι επλήγη η πραγματική οικονομία από την διαπραγμάτευση, τους παροτρύνουμε να κοιτάξουν τα στοιχεία για την ανεργία η οποία από το πρώτο τρίμηνο του 2016 είναι στο 24,9% από 27,3% το αντίστοιχο τρίμηνο του 2014» σημειώνουν, μεταξύ άλλων, οι ίδιες πηγές.

Σύμφωνα με τις πηγές του υπουργείου Οικονομικών «όσοι καταλογίζουν στην κυβέρνηση, αυτό το κόστος των 86 δισ. ευρώ, εννοούν το συνολικό ποσό του δανείου, που υπεγράφη τον Αύγουστο του 2015. Υιοθετούν, δηλαδή, την άποψη ότι ολόκληρο το ποσό της δανειακής σύμβασης αποτελεί νέο χρέος. Τα 86 δισ. ευρώ του νέου δανείου κατανέμονται ως εξής:

- Πενήντα τέσσερα δισ. ευρώ θα πάνε στην αναχρηματοδότηση του παλαιού χρέους. Είναι προφανές ότι αυτό το ποσό δεν αποτελεί νέο χρέος.

-Εικοσι πέντε δισ. ευρώ είχαν υπολογιστεί για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Εξ αυτών μόνο τα 5 δισ. ευρώ χρειάστηκαν. Οπότε, τα υπόλοιπα 20 δισ. [από τα 25 δισ. ευρώ] δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να θεωρηθούν ως κόστος της διαπραγμάτευσης εφόσον δεν θα χρησιμοποιηθούν! Αυτό το αναγνωρίζει και ο Γ. Στουρνάρας [Βουλή, 11.07.2016]. Τα 5 δισ. ευρώ χρειάστηκαν διότι οι προηγούμενες ανακεφαλαιοποιήσεις δεν είχαν εξασφαλίσει τις ανάγκες των τραπεζών -μη επίλυση του ζητήματος των "κόκκινων δανείων", λανθασμένες προβλέψεις για το 2015, κ.λπ.

- Επτά δισ. ευρώ θα πάνε στις ληξιπρόθεσμες οφειλές του ελληνικού δημοσίου. Σε ένα, δηλαδή, προϋπάρχον διαφορετικό χρέος. Πρόκειται ουσιαστικά για την ανταλλαγή ενός χρέους προς τους ιδιώτες με ένα άλλο χρέος προς τους δανειστές. Από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τα, περίπου, 4,5 δισ. ευρώ υπήρχαν από το 2014, ενώ είναι σημαντικό να τονιστεί ότι αυτά είναι χρήματα που θα πέσουν στην πραγματική οικονομία προκαλώντας αύξηση του ΑΕΠ μειώνοντας, συνεπακόλουθα, τον λόγο χρέους προς ΑΕΠ -εφόσον αυξάνεται ο παρονομαστής ενός κλάσματος, το ίδιο το κλάσμα μειώνεται».

Οι πηγές του υπουργείου Οικονομικών επικαλούνται μάλιστα και τις αναλύσεις του Βρετανού δημοσιογράφου Χιούγκο Ντίξον, σύμφωνα με τον οποίον, λόγω των ευνοϊκών όρων της δανειακής σύμβασης των 86 δισ. ευρώ πρόκειται ουσιαστικά για απομείωση χρέους και, μάλιστα, της τάξης των 40 δισ.

«Το ότι δεν προέκυψε αύξηση του χρέους από την διαπραγμάτευση προκύπτει και από τα στοιχεία για το δημόσιο χρέος. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το δημόσιο χρέος στις 31.12.2014 ήταν 324 δισ., ενώ στις 31.12.2015 ήταν 321 δισ ΕΔΩ

Τέλος, για όσους υποστηρίζουν ότι επλήγη η πραγματική οικονομία από τη διαπραγμάτευση, τους παροτρύνουμε να κοιτάξουν τα στοιχεία για την ανεργία η οποία από το πρώτο τρίμηνο του 2016 είναι στο 24,9% από 27,3% το αντίστοιχο τρίμηνο του 2014. Προφανώς δεν είναι για να πανηγυρίζουμε αλλά η μείωση της ανεργίας δεν συνηγορεί σε καμία περίπτωση με καταστροφή της πραγματικής οικονομίας».

Αναφορικά με τις εκτιμήσεις για «διαφυγόντα κέρδη», ύψους 20 δισ. ευρώ, από τη μη επιστροφή στην ανάπτυξη, οι ίδιες πηγές σημειώνουν: «Θα είχαμε, όμως, 20 δισ. ευρώ ανάπτυξη το 2015 και το 2016, όπως ισχυρίζονται; Ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, σε πρόσφατη συνέντευξή του, δήλωσε ότι το κόστος της διαπραγμάτευσης ανέρχεται σε 100 δισ. ευρώ [άποψη στην οποία ήδη υπάρχει απάντηση παραπάνω], παρότι, όπως είπε, δεν υπάρχει επιστημονικός τρόπος να γίνει αυτή η μέτρηση. Ανέφερε, μάλιστα, ότι η Τράπεζα της Ελλάδας το έχει υπολογίσει στα 80 δισ. ευρώ και προσέθεσε άλλα 20 δισ. ευρώ που θα ήταν η ανάπτυξη το 2015 και το 2016. Πώς προέκυψαν αυτά τα 20 δισ.; Ο κ. Ρέγκλινγκ ανέφερε ότι θα είχαμε 2,5% ανάπτυξη το 2015 και 3,5% το 2016 τα όποια αθροίζουν σε 6% του ΑΕΠ. Αρχικά να σημειώσουμε ότι το 6% του ΑΕΠ είναι 10 δισ. ευρώ και όχι 20 δισ. -για να του "βγουν", δηλαδή, τα νούμερα διπλασίασε το ΑΕΠ της Ελλάδας!... Αλλά ακόμη και αυτά τα 10 δισ. ευρώ απέχουν πολύ από την πραγματικότητα. Είναι, βέβαια, προφανές, ότι το οικονομικό έτος 2016 δεν έχει κλείσει ακόμα και άρα κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει το αποτέλεσμα. Το πιο σημαντικό, όμως, σφάλμα του κ. Ρέγκλινγκ είναι ότι συγκρίνει την πραγματικότητα με τις προβλέψεις για να δείξει πόσο έξω έπεσε η πραγματικότητα. Αν κάναμε και εμείς το ίδιο θα μπορούσαμε να πούμε, χρησιμοποιώντας ακριβώς την ίδια μεθοδολογία, ότι τα έτη 2011, 2012 και 2013 χάσαμε 33 δισ. ευρώ»

Βιωσιμότητα του χρέους

Αναλύοντας τη βιωσιμότητα του χρέους, κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών υπογραμμίζουν ότι «μία τρίτη ανάλυση, την οποία παρουσίασε ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδας Ι. Στουρνάρας, στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, στις 11 Ιουλίου 2016, αναφέρει ότι «εάν πάρετε την ανάλυση βιωσιμότητας που έκανε το ΔΝΤ το τέλος του 2014 και τη συγκρίνετε με την ανάλυση βιωσιμότητας που έκανε τον Ιούλιο του 2015 θα δείτε ότι οι δύο καμπύλες απέχουν 30% του ΑΕΠ». Προσπαθεί, δηλαδή, να υποστηρίξει ότι η διαπραγμάτευση κόστισε 30% του ΑΕΠ, περίπου 54 δισ. ευρώ. Στη συνέχεια προσθέτει και ποσά από τη δανειακή σύμβαση, προκειμένου να φτάσει τα 86 δισ. ευρώ! Στη ανάλυση βιωσιμότητας χρέους [DSA] του 2015, αναφέρεται ότι, στην προηγούμενη έκθεση, το ελληνικό χρέος ήταν μεν βιώσιμο αλλά ασταθές. Οι όποιες διαφορές μεταξύ των δύο εκθέσεων μπορούν να εξηγηθούν, σε μεγάλο βαθμό, με βάση τις σημαντικές διαφορές στις παραδοχές τους και κυρίως σ' αυτές για τα πρωτογενή πλεονάσματα και τις ιδιωτικοποιήσεις. Αναφέρουμε, ενδεικτικά, ότι στην έκθεση του 2014 [σελ. 9 και 66] η υπόθεση για τα μακροχρόνια σταθερά πρωτογενή πλεονάσματα ήταν πάνω από 4% φτάνοντας το 4,5%. Για πάντα!

Ακόμη και αν ο Ι. Στουρνάρας εννοεί την έκθεση του 2016, στην οποία φαίνεται μεγάλη διαφορά στο DSA, αξίζει να σημειώσουμε ότι η ανάλυση σ' αυτή έχει γίνει με βάση μακροπρόθεσμες προβλέψεις για πρωτογενή πλεονάσματα στο 1.5%! Με άλλα λόγια το περίφημο κόστος της διαπραγμάτευσης του ΣΥΡΙΖΑ, με βάση την ανάλυση του 2016, δεν υπάρχει! Δεν πρόκειται, δηλαδή, για τίποτα άλλο παρά μόνο για μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα και τις ιδιωτικοποιήσεις, θέματα για τα οποία διαπραγματεύτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλαξε τις συμφωνίες που είχε υπογράψει η κυβέρνηση της ΝΔ ? ΠΑΣΟΚ».

Οι κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών προσθέτουν ότι «σύμφωνα με την ανάλυση του ΔΝΤ υπάρχουν δύο "πολιτικές" μεταβλητές που εξαρτώνται από την κυβέρνηση:

- Τα πρωτογενή πλεονάσματα και

- Το ύψος των ιδιωτικοποιήσεων.

Και οι δύο αυτές μεταβλητές μπορούν να προβλεφθούν με σχετική ακρίβεια καθώς υπάρχουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις. Υπάρχουν, όμως, και δυο "αυτόματες" μεταβλητές που δεν ελέγχει άμεσα η κυβέρνηση και οι προβλέψεις τους είναι, συνήθως, πιο επισφαλείς.

Είναι:

- Ο ρυθμός μεγέθυνσης και

- Το επιτόκιο.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα στοιχεία των δύο εκθέσεων του ΔΝΤ, μπορούμε να διακρίνουμε ότι στην πρόβλεψη του 2014 το χρέος προς το ΑΕΠ ,το 2020 βρίσκεται στο 128%, ενώ σ' αυτήν του 2015 η πρόβλεψη εκτοξεύεται στο 150%! Για το ίδιο έτος, δηλαδή, το 2020, αυξάνεται κατά 22 μονάδες από τον ίδιο οργανισμό, το ΔΝΤ! Από αυτές τις 22 μονάδες, περίπου οι 8,5 μονάδες οφείλονται στα χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα και, περίπου, 7,5 μονάδες στα μικρότερα έσοδα ιδιωτικοποιήσεων. Δηλαδή 16 από τις 22 μονάδες αύξησης του λόγου χρέος/ΑΕΠ οφείλονται σε αλλαγές πολιτικής! Οι υπόλοιπες μονάδες της διαφοράς οφείλονται σε αλλαγές στις αυτόματες μεταβλητές, όπως είναι τα επιτόκια και ο ρυθμός μεγέθυνσης. Αλλά ακόμα και αυτό δεν έχει να κάνει με κάποιο κόστος που προήλθε από την διαπραγμάτευση»

Οι κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών υπενθυμίζουν, τέλος, την απάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου σε συνέντευξή του (στην Εφημερίδα των Συντακτών, 23.07.2016) στους ισχυρισμούς των Ρέγκλινγκ, Στουρνάρα και Σταϊκούρα περί κόστους 100 ή 86 δισ. ευρώ της πρώτης περιόδου διαπραγμάτευσης: «Και οι τρεις» τονίζει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, «είναι οικονομολόγοι και θα έπρεπε να ήξεραν καλύτερα! Να ήξεραν ότι ένα μέρος του χρέους απλώς ανακυκλώνει το παλιό [και με καλύτερους όρους], ότι το χρέος για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών είναι κατά 20 δισ. ευρώ λιγότερο από το προβλεπόμενο, και ότι θα το είχαμε αποφύγει αν οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν αξιωθεί να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα των "κόκκινων δανείων", και άλλα πολλά. Εξάλλου, αν χρησιμοποιήσουμε την αριθμητική των Ρέγκλινγκ, Σταϊκούρα και Στουρνάρα, τότε το δημόσιο χρέος σήμερα, από τα 320 δισ. που το παραλάβαμε, θα ήταν 420 δισ., ή αλλιώς, αν η ΝΔ είχε κερδίσει τις εκλογές του Γενάρη του 2015, σε ένα χρόνο θα είχε μειώσει το χρέος κατά 100 δισ. ευρώ και θα το είχαμε φτάσει στα 220 δισ. Οπότε θα είχε δίκιο ο Σόιμπλε που υποστηρίζει ότι το χρέος είναι βιώσιμο και δεν χρειάζεται αναδιάρθρωση! Ούτε ο ένας, ούτε ο άλλος ισχυρισμός πλησιάζουν την πραγματικότητα και με αυτή την έννοια εκθέτουν τους εμπνευστές τους αναφέρουν οι κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών.


Σταϊκούρας: Οι χειρισμοί της κυβέρνησης κόστισαν στη χώρα 86 δισ.

Με τον εισηγητή της ΝΔ Χρήστο Σταϊκούρα να κατηγορεί την κυβέρνηση για σοβαρότατες ευθύνες, με χειρισμούς που κόστισαν στη χώρα πάνω από 86 δισεκατομμύρια και τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα να του απαντά ότι «το παραμύθι του κόμματός του δεν έχει δράκο» και να κάνει λόγο για τακτικισμούς και αποπροσανατολιστικές κινήσεις, άρχισε στη Βουλή η συζήτηση για τη σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής.

Πρόταση την οποία κατέθεσε η ΝΔ και υπεραμύνθηκε ο εισηγητής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ώστε να διερευνηθούν τα αίτια που οδήγησαν στην υπογραφή του τρίτου μνημονίου.

«Πρόθεση της ΝΔ με την πρόταση της για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής δεν είναι να κυνηγήσει μάγισσες ούτε αβασάνιστα να ταλαιπωρήσει τους πολιτικούς της αντιπάλους. Στόχος της είναι να καταδικαστούν οι ανερμάτιστοι χειρισμοί της κυβέρνησης που με τη δήθεν διαπραγμάτευσή της χρέωσε τη χώρα με 86-100 δισ. ευρώ» υποστήριξε ο εισηγητής της ΝΔ.

Ο κ. Σταϊκούρας, επέρριψε ευθύνες και στον πρωθυπουργό, ο οποίος, όπως είπε, χαρακτήριζε τον πρώην υπουργό Οικονομικών της κυβέρνησής τους Γιάνη Βαρουφάκη, ως σημαντικό κεφάλαιο, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

«Μήπως για κάποιους στην κυβέρνηση το σχέδιο Β ήταν σχέδιο Α; Τι έπραξε ο πρωθυπουργός όταν είδε τον υπουργό του να οδηγεί τη χώρα στο χείλος του γκρεμού;»

Κλείνοντας, κάλεσε την κυβέρνηση «να στηρίξει την πρόταση και να αποφύγει να κάνει μια ακόμα κυβίστηση», προσθέτοντας: «δεν τρέφουμε αυταπάτες, αυτές τις τρέφει κατ' εξακολούθηση και κατά συρροή ο κ. Τσίπρας».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ και enikonomia

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αυτοί είναι οι 92 αθλητές της ελληνικής αποστολής στο Ρίο

Με 92 αθλητές και αθλήτριες θα εκπροσωπηθεί η Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Τα περισσότερα μέλη έχει ο στίβος, αφού μετέχουν 27 αθλητές, ενώ στα ατομικά αθλήματα ακολουθούν η κολύμβηση με 15, η γυμναστική με 9, η ιστιοπλοΐα με 7 και η κωπηλασία με 6.

Η ομοσπονδία με τους περισσότερους αθλητές (30) είναι η ΚΟΕ, που έχει 15 στην κολύμβηση, 2 στη συγχρονισμένη κολύμβηση, αλλά και 13 στην εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών. Από τα υπόλοιπα αθλήματα, με τρεις αθλητές εκπροσωπείται η ποδηλασία, με δύο η ξιφασκία, η σκοποβολή και το τζούντο και με έναν η πάλη, η άρση βαρών, η τοξοβολία και το πινγκ πονγκ.

Η Ευαγγελία Ψάρρα, στα 42 της, είναι η μεγαλύτερη σε ηλικία αθλήτρια της Ελληνικής Ολυμπιακής ομάδας (έχει γεννηθεί στις 17/6/1974) και μετέχει για 5η φορά στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη (2000, 2004, 2008, 2012). Η 5η συμμετοχή θα είναι και για τον Σπύρο Γιαννιώτη (2000, 2004, 2008, 2012) και η 4η για τους Βλάση Μάρα (2004, 2008, 2012), Σοφία Μπεκατώρου (2000, 2004, 2008), Αγγελική Σκαρλάτου (1996, 2000, 2012), Ηλία Ηλιάδη (2004, 2008, 2012) και Παναγιώτη Γκιώνη (2004, 2008, 2012).

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά μετά το 1992 που η Ελλάδα θα έχει λιγότερους από 100 αθλητές. Στη Βαρκελώνη μετείχε με 70 και, από εκεί και πέρα, στην Ατλάντα το 1996 με 120, στο Σίδνεϊ το 2000 με 139, στην Αθήνα το 2004 με 436 (η μεγαλύτερη συμμετοχή), στο Πεκίνο το 2008 με 152 και στο Λονδίνο το 2012 με 103.

Αρχηγός της ελληνικής αποστολής θα είναι για τρίτη διαδοχική φορά ο Ισίδωρος Κούβελος και σημαιοφόρος η -Ολυμπιονίκης της Αθήνας και τρίτη στο Πεκίνο- Σοφία Μπεκατώρου.

Αναλυτικά οι «92»:

Στίβος (27)

Λυκούργος Τσάκωνας - 200μ.

Κώστας Δουβαλίδης - 110μ. εμπόδια

Μίλτος Τεντόγλου - μήκος

Αντώνης Μάστορας - ύψος

Κώστας Μπανιώτης - ύψος

Κώστας Φιλιππίδης - επί κοντώ

Nίκος Σκαρβέλης - σφαιροβολία

Mιχάλης Αναστασάκης - σφυροβολία

Χριστόφορος Μερούσης - Μαραθώνιος

Mιχάλης Καλομοίρης - Μαραθώνιος

Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ - 20χλμ. βάδην & 50χλμ. βάδην

Μαρία Μπελιμπασάκη - 200μ.

Ειρήνη Βασιλείου - 400μ.

Ελισάβετ Πεσιρίδου - 100μ. εμπόδια

Αλεξία Πάππας - 5.000μ. & 10.000μ.

Λίλη Αλεξούλη - μήκος

Βούλα Παπαχρήστου - τριπλούν

Νικόλ Κυριακοπούλου - επί κοντώ

Κατερίνα Στεφανίδη - επί κοντώ

Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου - δισκοβολία

Σοφία Ρήγα - Μαραθώνιος

Ράνια Ρεμπούλη - Μαραθώνιος

Παναγιώτα Βλαχάκη - Μαραθώνιος

Δέσποινα Ζαπουνίδου - 20χλμ. βάδην

Αντιγόνη Ντρισμπιώτη - 20χλμ. βάδην

Παναγιώτα Τσινοπούλου - 20χλμ. βάδην

Σοφία Υφαντίδου – έπταθλο

Κολύμβηση (15)

Οδυσσέας Μελαδίνης - 50μ. ελεύθερο

Κριστιάν Γκολομέεβ - 50μ. ελεύθερο & 100μ. ελεύθερο

Δημήτρης Δημητρίου – 400μ. ελεύθερο

Στέφανος Δημητριάδης - 200μ. πεταλούδα

Παναγιώτης Σαμιλίδης - 100μ. πρόσθιο & 200μ. πρόσθιο

Δημήτρης Κουλούρης - 200μ. πρόσθιο

Απόστολος Χρήστου - 100μ. ύπτιο & 200μ. ύπτιο

Ανδρέας Βαζαίος - 200μ. μικτή ατομική

Χρήστος Κατραντζής - 4Χ100μ. ελεύθερο

Νόρα Δράκου - 50μ. ελεύθερο

Θεοδώρα Γιαρένη – 50μ. ελεύθερο

Άννα Ντουντουνάκη - 100μ. πεταλούδα

Κρίστελ Βουρνά – 100μ. πεταλούδα

Σπύρος Γιανιώτης - 10χλμ. μαραθώνια κολύμβηση

Κέλυ Αραούζου - 10χλμ. μαραθώνια κολύμβηση


Συγχρονισμένη Κολύμβηση (2)

Ευαγγελία Πλατανιώτη – Ντουέτο

Εβελίνα Παπάζογλου – Ντουέτο

Υδατοσφαίριση (13)

Κώστας Φλέγκας

Στέφανος Γαλανόπουλος

Μανώλης Μυλωνάκης

Γιώργος Δερβίσης

Κώστας Γεννηδουνιάς

Γιάννης Φουντούλης

Κυριάκος Ποντικέας

Χρήστος Αφρουδάκης

Βαγγέλης Δελακάς

Κώστας Μουρίκης

Χριστόδουλος Κολόμβος

Αλέξανδρος Γούνας

Άγγελος Βλαχόπουλος



Ενόργανη Γυμναστική (3)

Bλάσης Μάρας - σύνθετο ατομικό

Λευτέρης Πετρούνιας - κρίκοι

Βάσω Μιλλούση – σύνθετο ατομικό



Ρυθμική Γυμναστική (6)

Βαρβάρα Φίλιου – σύνθετο ατομικό

Σταυρούλα Σαμαρά - ανσάμπλ

Ελένη Δόικα - ανσάμπλ

Μιχαέλα Μεταλλίδου - ανσάμπλ

Ιωάννα Αναγνωστοπούλου - ανσάμπλ

Ζωή Κοντογιάννη - ανσάμπλ



Ιστιοπλοΐα (7)

Βύρωνας Κοκκαλάνης - RS:Χ

Τζέλη Σκαρλάτου - RS:Χ

Γιάννης Μιτάκης - Finn

Παύλος Καγιαλής - 470

Παναγιώτης Μάντης - 470

Σοφία Μπεκατώρου - Νacra 17

Μιχάλης Πατενιώτης - Νacra 17


Κωπηλασία (6)

Γιάννης Χρήστου - τετράκωπος άνευ πηδαλιούχου

Γιώργος Τζιάλας - τετράκωπος άνευ πηδαλιούχου

Διονύσης Αγγελόπουλος - τετράκωπος άνευ πηδαλιούχου

Γιάννης Τσίλης - τετράκωπος άνευ πηδαλιούχου

Κατερίνα Νικολαΐδου - διπλό σκιφ

Σοφία Ασουμανάκη - διπλό σκιφ


Ποδηλασία (3)

Γιάννης Ταμουρίδης - αγώνας δρόμου

Xρήστος Βολικάκης - κέιριν

Δημήτρης Αντωνιάδης - ορεινή ποδηλασία


Ξιφασκία (2)


Βάσω Βουγιούκα - σπάθη

Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου - ξίφος ασκήσεως


Σκοποβολή (2)

Ευθύμης Μίττας - σκητ

Άννα Κορακάκη - αεροβόλο πιστόλι 10μ. & σπορ πιστόλι 25μ.


Τοξοβολία (1)

Ευαγγελία Ψάρρα – Ολυμπιακό τόξο ατομικό


Άρση Βαρών (1)

Θοδωρής Ιακωβίδης - 85κ.

Πάλη (1)

Μαρία Πρεβολαράκη - 53κ. ελευθέρας


Tζούντο (2)

Ρομάν Μουστόπουλος - 81κ.

Ηλίας Ηλιάδης - 90κ.

Επιτραπέζια Αντισφαίριση (1)

Παναγιώτης Γκιώνης - μονό

Πηγή www.zougla.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τσίπρας: Να μην εκλέγεται βουλευτής πάνω από δύο θητείες- Οι 5 άξονες της Συνταγματικής Αναθεώρησης


«Η οικονομική κρίση ήταν το αποτέλεσμα της ήττας της Μεταπολίτευσης» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην εκδήλωση για την παρουσίαση των προτάσεων της κυβέρνησης για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι «πρέπει να τελειώσουμε με αυτά που μας έφεραν μέχρι εδώ- να αλλάξουμε το κράτος. Να αποφασίσουμε όλοι μαζί ποια Ελλάδα θέλουμε» και πρόσθεσε πως «οι πολίτες πρέπει να έχουν ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση των προτάσεων για τη συνταγματική αναθεώρηση» και ότι την άνοιξε του 2017 η έκθεση με τα συμπεράσματα του διαλόγου θα παραδοθεί στα κόμματα.

Όσον αφορά στις προτάσεις ο κ. Τσίπρας ανέφερε τις εξής: Το πρώτο μέτρο είναι η συνταγματική καθιέρωση της απλής αναλογικής, το δεύτερο μέτρο ως συμπλήρωμα είναι η υποχρέωση της πρότασης δυσπιστίας να συνοδεύεται από βιώσιμη πρόταση για νέο πρωθυπουργό.

Όσον αφορά στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός υποστήριξε πως «προτείνουμε εκλογή από τη Βουλή μόνο αν υπάρχει υποστήριξη από τα δύο τρία της Βουλής, κάτι που θα πρέπει να διαπιστωθεί σε δύο διαδοχικές ψηφοφορίες. Αν αποβούν άκαρπες οι προσπάθειες αυτές, τότε η τρίτη ψηφοφορία θα ανήκει στο εκλογικό σώμα. Προτείνουμε την εκλογή ΠτΔ από τον λαό και δημοψηφίσματα για κρίσιμα ζητήματα. Η λελογισμένη αύξηση των αρμοδιοτήτων του ΠτΔ μπορεί να ενισχύσει τη θέση του χωρίς να αγγίζει τον πυρήνα του πολιτεύματος».

Ένα ακόμη μέτρο είναι «στο πλαίσιο ενίσχυσης του ελεγκτικού ρόλου του κοινοβουλίου για τη θητεία των βουλευτών, να μην εκλέγεται κανείς πάνω από δύο θητείες ή 8 χρόνια. Πρωθυπουργός να ορίζεται μόνο εν ενεργεία βουλευτής».

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε και την υποχρέωση κύρωσης, μόνο με δημοψήφισμα, οποιασδήποτε συνθήκης μεταβιβάζει αρμοδιότητες του κράτους. Για εθνικά θέματα. Δημοψήφισμα για ψηφισμένο νόμο μετά τη συλλογή με λαϊκή πρωτοβουλία άνω του 1 εκατ. υπογραφών, εκτός νόμων που αφορούν τα δημοσιονομικά.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο κράτος δικαίου λέγοντας ότι «Σε ό, τι αφορά τον συνταγματικό έλεγχο χρειάζεται προσοχή και συζήτηση σε βάθος. Όμως δεν μπορούμε να μην αναγνωρίσουμε την ανάγκη για ταχύτητα στην απονομή δικαιοσύνης. Ειδικό γνωμοδοτικό όργανο από δικαστές ανώτατων δικαστών που σε εξαιρετικές περιπτώσεις θα γνωμοδοτεί για ψηφισμένο νόμο σε σύντομο διάστημα πρότεινε ο ίδιος. Μίλησε επίσης και για την κατάργηση της ασυλίας ώστε οι βουλευτές να αντιμετωπίζονται όπως κάθε πολίτης, ενώ αναφέρθηκε και στην ανάγκη ριζικής τροποποίησης της διάταξης περί ευθύνης Υπουργών».

Αναφορικά με τις Ανεξάρτητες Αρχές είπε πως «πρέπει το Σύνταγμα να έχει πρόβλεψη για τη συγκρότηση ανεξάρτητων αρχών ακόμα κι αν δεν συγκεντρωθούν τα 4/5».

Ένας ακόμη άξονας των προτάσεων για τη Συνταγματική Αναθεώρηση είναι οι σχέσεις Κράτους- Εκκλησίας, ένα «ευαίσθητο ζήτημα» όπως είπε ο κ. Τσίπρας.

«Για τις σχέσεις Κράτους - Εκκλησίας, είναι ώριμο το αίτημα για ρητή κατοχύρωση της θρησκευτικής ουδετερότητας του Κράτους αλλά αναγνώριση της κρατούσας θρησκείας» ενώ πρόσθεσε ότι «πρέπει να κατοχυρωθεί και ο πολιτικός όρκος».

Ο πέμπτος άξονας έχει να κάνει με τα κοινωνικά δικαιώματα. Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως «πρέπει να υπάρξει ρητή απαγόρευση άρσης του δημόσιου ελέγχου για το νερό και την ενέργεια και κατοχύρωση των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων για τη ρύθμιση του κατώτατου μισθού, Συνταγματική κατοχύρωση της Διαιτησίας».

Ο κ. Τσίπρας τόνισε επίσης την ενίσχυση των κοινοβουλευτικών θεσμών πέρα και έξω από τις δουλείες του πελατειακού κράτους και των μηχανισμών του. Την αποτελεσματική προστασία και διεύρυνση των κοινωνικών δικαιωμάτων σε μια κοινωνία που έχει δεχτεί αλλεπάλληλα χτυπήματα από την πολιτική της λιτότητας. Την οικοδόμηση νέων θεσμών λαϊκής συμμετοχής και διαβούλευσης που θα παράξουν από την αρχή την έννοια του κοινού συμφέροντος, του κοινού καλού. Γιατί το κοινό καλό δεν είναι κάτι δεδομένο από τα πριν. Αντίθετα παράγεται καθημερινά και ο ορισμός του εξαρτάται άμεσα από τον δημόσιο διάλογο και από τους ίδιους τους θεσμούς μέσα στους οποίους συντελείται αυτή η διαβούλευση.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αχαριστίες..

     Α, όλα κι όλα κύριοι! Την αχαριστία δεν την θέλει ούτε ο Θεός.
Αυτό, που δεν λέτε να εκτιμήσετε τις υπηρεσίες που μας προσφέρει το Κάθαρμα της Τράπεζας της Ελλάδος, είναι αδικαιολόγητο.

Ίδιο πράμα είναι ρε να μπορείς να παίρνεις 60 ευρώ την μέρα απ' τα δικά σου λεφτά,
..και το ίδιο να μπορείς να σηκώνεις απ' τον λογαριασμό σου 840 κάθε δυό βδομάδες;
Πώς; Το ίδιο; Τσ,τσ,τσ. Αχάριστοι.
Το ίδιο είναι να σου στέλνουν
έμβασμα απ' το εξωτερικό και να μπορείς να σηκώνεις ως και το 30%, ενώ μέχρι χτες μπορούσες μόνο το 10%;
Τί θα πει ρε τα λεφτά τα στέλνει ο αδελφός σου για σένα και όχι για τις τράπεζες;


Ρε σείς αν δεν ήταν το Κάθαρμα να επιβάλλει με κόπους και αγώνες τα capital controls, σε συνεργασία βέβαια με την δουλίτσα Ντράγκι,
..και την σύμφωνη γνώμη τού πρώτη φορά (και τελευταία ας ελπίσουμε) πρωθυπουργού βεβαίως-βεβαίως,
..προκειμένου να γονατίσετε και να ψηφίσετε "ΝΑΙ",
..ποιός ξέρει που θα είμασταν τώρα.

Αλλά εσείς εκεί. Και αχάριστοι, και αγύριστα κεφάλια.
Και "ΟΧΙ" ψηφίσατε, και γκρινιάζετε συνεχώς με τα capital controls και τον κύριο Κάθαρμα.
Λες και δεν ξέρουμε εμείς οι υπόλοιποι τί σπάταλοι και άχρηστοι είσαστε.
Μη δείτε λεφτά στα χέρια σας, να τα κάνετε φλούδα.
Αν δεν ήταν τα μέτρα κύριοι, θα τρέχατε όλοι για πόκεμον με ένα κινητό των 800 ευρώ στο χέρι έκαστος.
Θα πιλαλάγατε από Μύκονο σε Ρόδο και πάλι Μύκονο κυνηγώντας τις συναυλίες του χιλιάρικου του κάθε σπάνιου καλλιτέχνη.
Τέρατα θα γινόσασταν απ' τις αστακομακαρονάδες και τα οσομπούκο.

Άσε που θα καταντούσαστε η χαρά του ληστή.
Θα τα σηκώνατε όλα να τα βάλετε κάτω απ' το μαξιλάρι, γιατί δεν έχετε λέει εμπιστοσύνη στις τράπεζες. Αχάριστοι.
Στις τράπεζες ρε; Τον στυλοβάτη του συστήματος; Τον άγρυπνο φρουρό των μνημονίων;
Ντροπή. Και μόνον ντροπή.

Άκου κάθαρμα ο κύριος Κάθαρμα!
'Ακου αν δεν λείψει αυτός χαϊρι και προκοπή δεν πρόκειται να δούμε!
Τί λόγια είναι αυτά; Πιπέρι! Να μην τα ξανακούσουμε.

Άντε τώρα να πάρετε τα 840 του δεκατετραήμερου, να ξεχυθείτε με την οικογένεια σε τίποτα Ίμπιζες, τίποτα Μαγιόρκες, τίποτα Σαντορίνες, να τα κάνετε σκόνη, να ζήσετε σαν άρχοντες.
Άντε. Και μετά από δυό βδομάδες θα πάρετε κι άλλα τόσα. Αχάριστοι.

Ρε capital controls μέχρι να σβήσει ο ήλιος!
Ρε μνημόνια μέχρι να παγώσει η κόλαση!
Την αχαριστία την τιμωρεί ο Θεός!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η Κιβωτός του Κόσμου αναδείχθηκε κορυφαία ΜΚΟ για το 2016


Μια μέρα με τα παιδιά της Κιβωτού και τον πατέρα Αντώνιο


Kορυφαίος μη κερδοσκοπικός οργανισμός στην Ελλάδα, για το 2016, αναδείχθηκε ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός «Κιβωτός του Κόσμου», στο πλαίσιο του παγκόσμιου θεσμού των «Superbrands», που πραγματοποιείται στη χώρα μας για πέμπτη φορά. Με κριτήριο το έργο υψηλού επιπέδου, άξιο ειδικής μνείας, ο διεθνής οργανισμός απέστειλε τα συγχαρητήριά στον πατέρα Αντώνιο, εμπνευστή και ιδρυτή της «Κιβωτού του Κόσμου». Στην Ελλάδα, ο διαγωνισμός διενεργείται από το 2005, ενώ φέτος ήταν η πρώτη φορά που συμπεριελήφθησαν ΜΚΟ στην ψηφοφορία. Ο οργανισμός επελέγη ως «Superbrand» στην κατηγορία «Μη Κερδοσκοπικοί Οργανισμοί», απο σύνολο 68 Οργανισμών.
Η επιλογή του ως μία από τις κορυφαίες επωνυμίες στην Ελλάδα για το 2016 είναι το αποτέλεσμα σχετικής ψηφοφορίας από κριτική επιτροπή εμπειρογνωμόνων και από το καταναλωτικό κοινό, που βαθμολόγησε κατά τη διενέργεια έρευνας κοινής γνώμης.

Μετά απο μία μέρα στην Κιβωτό του Κόσμου γεννιούνται σκέψεις και συναισθήματα. Όπως, ότι όταν κάποιος θέλει να βοηθήσει πραγματικά και ουσιαστικά θα βρει τον τρόπο, την υποστήριξη, κι ότι ο πατέρας Αντώνιος είναι παράδειγμα κληρικού. Το σίγουρο είναι πως (γνωρίζοντας αυτά τα παιδιά και μαθαίνοντας τις ιστορίες τους) αντιλαμβάνεται κανείς πόσο μικρά είναι τα προβλήματά του. Ζουν και συμπεριφέρονται σαν να μην τους λείπε τίποτα εκεί. Παίζουν, χαίρονται, μαθαίνουν, και είναι διακριτό ότι στο μέλλον θα βοηθήσουν και εκείνα με τη σειρά τους άλλα παιδιά. Δεν είναι τυχαίο ότι όλα θέλουν ένα επάγγελμα, όταν μεγαλώσουν, που να σχετίζεται με την κοινωνική προσφορά. Και αυτό όταν το ακούς είναι απελευθερωτικό, πόσο μάλλον απο ένα μικρό παιδί.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Απαλλάχθηκε ο Αλέξης Μητρόπουλος από το πρόστιμο των 375 χιλιάδων ευρώ




Μετά την προσφυγή του στο ΣτΕ

Η επταμελής σύνθεσης του Β΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας. με την υπ΄ αριθμ. 1623/2016 απόφασή της. έκρινε αμετάκλητα ότι έχει παραγραφεί το πρόστιμο των 375.329,08 ευρώ που έχει επιβληθεί στον τέως αντιπρόεδρο της Βουλής Αλέξη Μητρόπουλο.
Το περιεχόμενο της εν λόγω απόφασης αφορά χιλιάδες φορολογούμενους πολίτες οι οποίοι έχουν δεχθεί φορολογικούς ελέγχους (είτε επειδή περιλαμβάνονται τα ονόματά τους σε διάφορες «λίστες», είτε δεν δήλωσαν κάποιο εισόδημά τους) και τους έχουν επιβληθεί ήδη υψηλά πρόστιμα.

Ειδικότερα, ο Αλέξης Μητρόπουλος είχε προσφύγει στο ΣτΕ και ζητούσε να αναιρεθούν δύο αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου (677/2015 και 3792/2015), με τις οποίες είχε απορριφθεί η προσφυγή του κατά της υπ΄ αριθμ. 482/2013 πράξης του προϊσταμένου της Δ΄ Δ.Ο.Υ. Αθηνών με την οποία του επιβλήθηκε το επίμαχο πρόστιμο των 375.329,08 ευρώ για παράβαση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων κατά το έτος 1999.

Αρχικά το πρόστιμο ανερχόταν σε 942.136,60 ευρώ, αλλά με απόφαση της επιτροπής διοικητικής επίλυσης φορολογικών διαφορών του άρθρου 70Α του ν. 2238/94, το πρόστιμο περιορίσθηκε στο ποσό των 375.329,08 ευρώ.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Χίος : Στο 90% η απώλεια από τις πυρκαγιές στην καλλιέργεια μαστιχόδεντρων


Υπεράνθρωπες προσπάθειες καταβάλλουν από τα ξημερώματα της Δευτέρας πυροσβέστες από τη Χίο και την ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά και οι κάτοικοι της νότιας Χίου για να περιορίσουν την πύρινη λαίλαπα που κατέκαψε και συνεχίζει να καταστρέφει δασικές και καλλιεργήσιμες εκτάσεις με ανυπολόγιστο μέχρι στιγμής κόστος.

Ως ελεγχόμενη χαρακτηρίζεται αυτή την ώρα η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 03:00 χθες το πρωί. Οι άνδρες της Πυροσβεστικής συνεχίζουν να δίνουν σκληρή μάχη μαζί με εθελοντές και κατοίκους των χωριών της νότιας Χίου, που είδαν τις πύρινες φλόγες να αποτελειώνουν το καταστροφικό έργο που είχε αρχίσει με τη μεγάλη πυρκαγιά του 2012.

Ο μερικός έλεγχος των μετώπων οδήγησε και στην ανασύνταξη των δυνάμεων κατάσβεσης. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας ολοκληρώθηκε η ωριαία έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας στο οποίο δόθηκε βάρος στον καταμερισμό αρμοδιοτήτων μεταξύ των φορέων αλλά και στην διάνοιξη αγροτικών δρόμων και αντιπυρικών ζωνών στην περιοχή μεταξύ Βέσσας και Αρμολίων.

Παρά το γεγονός ότι οι εστίες έχουν περιορισθεί και τα μέτωπα είναι μικρότερα υπάρχει μέγιστη επιφυλακή για τυχόν αναζωπυρώσεις και επέκταση της φωτιάς σε άλλες περιοχές.

Τα μέτωπα

Στον δρόμο Βέσσας – Αρμολίων και στην γύρω περιοχή εντοπίζονταν αργά το απόγευμα της Δευτέρας οι μεγαλύτερες εστίες φωτιάς και στα σημεία αυτά επικεντρώθηκαν οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων για την τιθάσευση της πυρκαγιάς. Η φωτιά πέρασε μέσα από το κάστρο των Αρμολίων και στο σημείο αυτό είχαν επικεντρωθεί οι προσπάθειες των εναέριων μέσων.

Για την κατάσβεση των εστιών επιχειρούσαν μέχρι αργά το απόγευμα και λίγο πριν πέσει το σκοτάδι πυροσβεστικά ελικόπτερα και αεροπλάνα, επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και εθελοντικών ομάδων, καθώς και εκατοντάδες κάτοικοι των περιοχών που καίγονται.

Τα άλλα μέτωπα και ειδικότερα στην περιοχή Ελάτας, Λιθίου, Πυργίου και Μεστών βρίσκονται υπό έλεγχο, αλλά πάντα υπάρχει επιφυλακή και ετοιμότητα για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Οικονομική καταστροφή

Από την πυρκαγιά εξακολουθούν να καίγονται καλλιεργήσιμες εκτάσεις με μαστιχόδεντρα, ελιές, συκιές, καθώς και δασικές εκτάσεις και συστάδες δασών, που είχαν μείνει ανέπαφες από την πυρκαγιά του 2012.

Τις καμένες εκτάσεις καθώς και το μέγεθος της ζημιάς που προκλήθηκε στις αγροτικές εκτάσεις θα επιθεωρήσει το μεσημέρι της Τρίτης ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγ. Αποστόλου, συνοδευόμενος και από κλιμάκιο του ΕΛΓΑ (με τον πρόεδρο του Οργανισμού).

Η πλήρης καταγραφή του μεγέθους της ζημιάς θα πάρει ημέρες μέχρι να ολοκληρωθεί. Ωστόσο, με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, σχεδόν ολοκληρωτική είναι η καταστροφή στις καλλιέργειες των Μαστιχόδεντρων στα χωριά της Ελάτας, της Βέσσας και του Λιθίου.

Σύμφωνα με δηλώσεις του στο Politischios.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Γ. Τούμπος η καταστροφή στα συγκεκριμένα χωριά ξεπερνάει το 90%.

Σημαντικές είναι επίσης οι ζημιές στους Ολύμπους, στα Μεστά και στην περιοχή ανάμεσα σε Βέσσα και Άγιο Γεώργιο Συκούση.

«Δυστυχώς το σκηνικό επαναλαμβάνεται. Μιλάμε για ολοκληρωτική καταστροφή σε ορισμένες περιπτώσεις. Το πρωί της Τρίτης θα δούμε μαζί με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ και τον Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης το μέγεθος της καταστροφής», ανέφερε ο κ. Τούμπος.





Πηγή www.madata.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Μετά τα παλλόμενα πέη, η παράσταση «4»


Αντιδράσεις, φωνές και διαμαρτυρίες σημειώθηκαν στην παράσταση 4 του ανατρεπτικού Αργεντίνου καλλιτέχνη Ροντρίγκο Γκαρσία που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Το θέμα της παράστασης – η παιδική σεξουαλικότητα- αποτελεί ταμπού για την σύγχρονη κοινωνία και ο τρόπος που επέλεξε να την αποδώσει στη σκηνή ο σκηνοθέτης δοκίμασε τις αντοχές του ελληνικού κοινού.

Τα κοριτσάκια με ψηλοτάκουνα παπούτσια και η κακομεταχείριση πτηνών πάνω στη σκηνή – κοκόρια περιφέρονταν με σπορτέξ και ένας ηθοποιός τα τοποθετούσε μέσα στο εσώρουχο του- προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις από σημαντικό μέρος του κοινού. Αρκετοί θεατές αποχώρησαν, κάποιος προσπάθησε να ανέβει στη σκηνή να σταματήσει την παράσταση και ένας θεατής βγήκε από τον χώρο διαμαρτυρόμενος για το θέαμα. Υπήρχαν θεατές δε, που προβληματίστηκαν για το αν θα έπρεπε να ζητήσουν τα λεφτά τους πίσω.



Η παράσταση αυτή, που βρίσκεται πέρα από τον ενήλικο ρεαλισμό και προσπαθεί να αποδώσει την πρώιμη παιδική σεξουαλικότητα όπου μπορούν άνετα συνυπάρχουν μια μορφή σαμουράι από τις ταινίες του Κουροσάουα και ένα υπερμέγεθες σαπούνι Μασσαλίας, θέτει ακόμη μια φορά το ερώτημα: «ποια είναι τα όρια της Τέχνης;». Πολλές φορές ο ρόλος τη Τέχνης είναι και να ενοχλεί, ειδικά όταν εκφράζει το θεατρικό μέλλον και όχι το παρόν, και ο Αργεντίνος Ροντρίγκο Γκαρσία φαίνεται να έπαιξε επικίνδυνα με τα όρια τα δικά του και του κοινού.

Νεύρα για τον Μπαλτά 

Έξω φρενών με τον Υπουργό Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά είναι ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος, λέγοντας ότι το Υπουργείο επέδειξε χαρακτηριστική στον έλεγχο παραστάσεων που ανεβαίνουν στο Φεστιβάλ Αθηνών. Μετά τα παλλόμενη πέη του Φαμπρ, αυτή την φορά ήρθε στην Βουλή από τον Καμμένο η παράσταση <<4>> του Ροντρίγκο Γκαρσία, κατά την οποία στην σκηνή εμφανίστηκαν τέσσερα κοκόρια με παπούτσια, αλλά και δύο εννιάχρονια κορίτσια με ψηλοτάκουνα και υπερβολικό μακιγιάζ. Ο Καμμένος έμαθε για τις αποδοκιμασίες των θεατών και έκανε ερώτηση στην Βουλή, θέτοντας μάλιστα και τον νόμο που απαγορεύει την συμμετοχή ζώων στα θεάματα.

Δείτε ΕΔΩ την ερώτηση του βουλευτή


https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....