Διυλιστήριο: 11/12/13
ροη αναρτησεων

Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2013

VIDEO - Ο Παπανδρέου φυτεύει μαζί με την γλάστρα στην Τουρκία. Και όμως αυτός ο άνθρωπος ήταν πρωθυπουργός της Ελλάδας

Λίγες μόνο ώρες μετά την προκλητική δήλωση του τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ότι «δεν υπάρχει κράτος που να λέγεται Κύπρος», ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου εντοπίστηκε στην Τουρκία να συμμετέχει σε οικολογικές δράσεις.

Ο κ. Παπανδρέου αυτές τις ημέρες βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη για το συνάντηση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και σήμερα αποφάσισε να επισκεφτεί το πάρκο Gezi (το μέρος όπου πριν λίγο καιρό είχε γίνει θέατρο σφοδρών συγκρούσεων μεταξύ διαδηλωτών και τουρκικής αστυνομίας) και να φυτέψει ένα δέντρο ως «σύμβολο της δύναμης των πολιτών να ορίζουν το μέλλον τους με τη δική τους φωνή», όπως ο ίδιος είπε.

Και συνέχισε: «Νομίζω ότι το δέντρο συμβολίζει τη δύναμη των πολιτών σε όλο τον κόσμο να έχουν φωνή, να φτιάξουν ένα καλύτερο μέλλον, να αποφασίσουν για την τύχη τους. Αυτή η αρχή ξεπερνάει τα σύνορα των εθνών».

Ο Γιώργος Παπανδρέου εμφανίστηκε στο πάρκο Gezi σήμερα νωρίς το πρωί μαζί με τον Ουμούτ Οράν, από το Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα Τουρκίας (CHP), το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που ίδρυσε ο Κεμάλ.

Ο Παπανδρέου σαν να μην είχε ενημερωθεί καν για τις δηλώσεις Ερντογάν, είπε ότι ο ίδιος δουλεύει για τη στενή σχέση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και ότι είναι φίλος της γειτονικής χώρας. «Πάντα συμφωνούσα με την ιδέα ότι μαζί μπορούμε να φανταστούμε έναν καινούριο κόσμο. Η δημοκρατία είναι πάντα η ιδέα στην οποία όλοι συμμετέχουμε. Ολοι έχουμε το δικαίωμα να διατρανώσουμε τις ιδέες μας και μαζί να αλλάξουμε τον κόσμο».

Ισως ο κ. Παπανδρέου να θεώρησε ότι με το να φυτεύει δέντρα σε ένα πάρκο το οποίο ο Ερντογάν ήθελε να αποψιλώσει από το πράσινο για να οικοδομήσει πολιτιστικό και εμπορικό κέντρο δίνει τη δική του «απάντηση» στην πολιτική του πρωθυπουργού της Τουρκίας...
Πηγή 
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Ευρωπαίος αξιωματούχος:«Πάω για σκι και μετά τις γιορτές, βλέπουμε με τους Έλληνες!»...

Την απόσταση που χωρίζει την τρόικα και τις ελληνικές Αρχές από την επίτευξη συμφωνίας στο θέμα του χρηματοδοτικού κενού για το 2014, αλλά και την ανάγκη προώθησης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, υπογράμμισε σήμερα από τις Βρυξέλλες ανώτατος Ευρωπαίος αξιωματούχος. Μάλιστα, σε ένα άκρως προκλητικό κρεσέντο είπε: «Πάω για σκι και μετά τις γιορτές, βλέπουμε με τους Έλληνες!»...

Όπως δήλωσε, η Ελλάδα σημειώνει «αργή πρόοδο» στην εφαρμογή των προαπαιτούμενων για την εκταμίευση ποσού ύψους 1 δισ. ευρώ, που υπολείπεται από τη δόση του Ιουλίου. Ειδικότερα, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος ανέφερε ότι υπάρχει «χάσμα χιλιομέτρων και δισεκατομμυρίων» ανάμεσα στην τρόικα και τις ελληνικές Αρχές για το δημοσιονομικό κενό του 2014 και πρόσθεσε ότι χωρίς συμφωνία οι εταίροι της Ελλάδας δεν μπορούν να γνωρίζουν τις χρηματοδοτικές της ανάγκες για το 2014.


Συνέχισε, λέγοντας, ότι μετά την «τεχνική διακοπή» των συνομιλιών ανάμεσα στην τρόικα και τις ελληνικές Αρχές, είναι σαφές ότι η τέταρτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος δεν θα έχει ολοκληρωθεί πριν από το Eurogroup στις 14 Νοεμβρίου, ενδεχομένως ούτε πριν τα Eurogroup, που θα ακολουθήσουν εντός του έτους. «Είμαστε πολύ μακριά από την επίτευξη συμφωνίας» ανέφερε ο αξιωματούχος,εκφράζοντας τις αμφιβολίες του για το αν θα υπάρξει συμφωνία ακόμη και τον Δεκέμβριο.

«Στενεύουν τα περιθώρια» δήλωσε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι όσο η ελληνική πλευρά καθυστερεί δεν θα εκταμιευθούν οι επόμενες δόσεις των δανείων. Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος υπογράμμισε, εξάλλου, την ανάγκη να υλοποιηθούν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες περιλαμβάνονται στα προαπαιτούμενα. Όπως είπε, έχει αποδειχθεί και στο παρελθόν ότι η υλοποίηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα είναι πολύ πιο δύσκολη από τη δημοσιονομική προσαρμογή.

«Η βραδεία προώθηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων αποτελεί σημαντική απώλεια για το δυναμισμό του προγράμματος» ανέφερε ο ίδιος αξιωματούχος. Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο κόστος της αναβολής των διαπραγματεύσεων για την Ελλάδα, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος απάντησε ότι δεν είναι σε θέση να κάνει πραγματική εκτίμηση. Δήλωσε πως εκ πρώτης όψεως η καθυστέρηση στην επίτευξη συμφωνίας δε δημιουργεί ταμειακό πρόβλημα, αλλά άφησε να εννοηθεί ότι σιγά-σιγά επιτείνονται τα χρηματοδοτικά αδιέξοδα.

«Το έχουμε ξαναζήσει αυτό» πρόσθεσε και συνέχισε: «Είναι πάντα καλό να είναι κανείς εντός χρονικών ορίων, παρά να καθυστερεί. Κάθε καθυστέρηση είναι ένα πρόβλημα. Μικρή καθυστέρηση σημαίνει μικρά προβλήματα και μεγάλη καθυστέρηση σημαίνει μεγάλα προβλήματα». Τέλος, ερωτηθείς για το αν υπάρχει διάσταση απόψεων ανάμεσα στα μέλη της τρόικας για το δημοσιονομικό κενό του 2014, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος απάντησε ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι όταν υπάρχουν τρεις οικονομολόγοι γύρω από ένα τραπέζι διαπραγματεύσεων, συνήθως διατυπώνονται διαφορετικές απόψεις.
Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

«Δεν υπάρχει χώρα που ονομάζεται Κύπρος».Νέα προκλητική δήλωση Ερντογάν

Προκλητικός εμφανίστηκε για μία ακόμη φορά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δηλώνοντας σε συνέδριο στην Πολωνία ότι «δεν υπάρχει χώρα που ονομάζεται Κύπρος».

«Υπάρχει βόρεια Κύπρος και μια πράσινη γραμμή μεταξύ της βόρειας και της νότιας Κύπρου. Στην πράσινη γραμμή υπάρχουν μονάδες ασφαλείας του ΟΗΕ. Καμία χώρα εντός της ΕΕ δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζει προβλήματα ασφάλειας», ισχυρίστηκε ο Ερντογάν.

Σύμφωνα με τις τουρκικές ιστοσελίδες, yeniduzen.com και gundemkibris.com, τη δήλωση αυτή έκανε ο τούρκος πρωθυπουργός ύστερα από ένα συνέδριο στην Πολωνία στο οποίο συμμετείχε και υποστήριξε ότι «η ελληνοκυπριακή διοίκηση είχε γίνει δεκτή στην Ευρωπαϊκή Ένωση για πολιτικούς λόγους και όχι επειδή ήταν εναρμονισμένη με τους ευρωπαϊκούς νόμους».

Στον Τούρκο Πρωθυπουργό, απάντησε μέσω της Γενί Ντουζέν η αρθρογράφος Τουμάι Τουγιάν, όπως μεταδίδει η Καθημερινή Κύπρου. Με τίτλο «Μια χώρα που ονομάζεται Κύπρος» η Τ/κ αρθρογράφος τονίζει ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός γνωρίζει πολύ καλά ότι υπάρχει μια χώρα που ονομάζεται Κύπρος .

Μην ακούτε αυτά που λέει ότι δεν υπάρχει τέτοια χώρα, γράφει, γιατί αν πει ότι υπάρχει μια χώρα που ονομάζεται Κύπρος, τότε θα τον ρωτήσουν τι κάνει εκεί. «Σε μια χώρα που λέγεται Κύπρος τι δουλειά έχουν 40 χιλιάδες δικοί σου στρατιώτες; Γιατί η σημαία σου κυματίζει σε κάθε γωνιά; Ποιος είσαι εσύ και όταν το θέμα των Βαρωσίων έρχεται στην ημερήσια διάταξη, μπορείς να πεις σαν να ήταν ιδιοκτησία σου ότι εγώ δεν θα δώσω σπιθαμή γης στην Κύπρο ακόμη και για την πλήρη ένταξη;», αναφέρει.
Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Χάθηκαν 35.000 θέσεις εργασίας τον Οκτώβριο. Τι έχετε ν απείτε τώρα κύριε Βρούτση ;;;

Αρνητικό ήταν τον Οκτώβριο το ισοζύγιο προσλήψεων – απολύσεων, σύμφωνα με τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ».

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν 138.408 προσλήψεις και 173.407 αποχωρήσεις, εκ των οποίων οι 41.208 προήλθαν από οικειοθελείς αποχωρήσεις και οι 132.199 από καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου.

Βρούτσης: Το αρνητικό αποτέλεσμα ήταν μικρότερο των προηγούμενων πρόσφατων ετών

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης δήλωσε για το θέμα:

«Τα στοιχεία των ροών μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα για το μήνα Οκτώβριο, όπως προκύπτουν από το πληροφοριακό σύστημα "ΕΡΓΑΝΗ", συμβαδίζουν με τους αναμενόμενους εποχικούς παράγοντες (διαχρονικά αρνητικές ροές τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο), αλλά και με τις τάσεις που έχουν διαμορφωθεί τους τελευταίους μήνες.

Έτσι, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, ο Οκτώβριος λόγω της λήξης της θερινής τουριστικής περιόδου παρουσιάζει αρνητικό πρόσημο ως προς το ισοζύγιο προσλήψεων - απολύσεων.

Ωστόσο, το αρνητικό αυτό αποτέλεσμα ήταν μικρότερο των προηγούμενων πρόσφατων ετών, συμβάλλοντας στη διατήρηση του θετικού ισοζυγίου για το δεκάμηνο Ιανουάριος – Οκτώβριος του 2013 στις 130.703 νέες θέσεις εργασίας.

Πρόκειται για μια εξέλιξη που οφείλεται στη σημαντική αύξηση των προσλήψεων κατά το συγκεκριμένο μήνα σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2012, συνιστώντας, μεταξύ άλλων, απτό και μετρήσιμο αποτέλεσμα της συγκροτημένης προσπάθειας που καταβάλλεται το τελευταίο διάστημα από το υπουργείο Εργασίας για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής».
Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/
 
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Για κακούργημα παραπέμπεται ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δασκαλόπουλος και άλλοι 5 γαλακτοβιομήχανοι!

Κακουργήματα κατά έξι γαλακτοβιομηχανιών απήγγειλε η Ελληνική Δικαιοσύνη μετά από καταγγελίες παραγωγών που παραπέμπουν στο λεγόμενο «καρτέλ του γάλακτος».

Ήδη η Δικαιοσύνη η οποία καλεί μεγαλοστελέχη γνωστών γαλακτοβιομηχανιών για τις εναρμονισμένες πιέσεις που φέρονται να ασκούσαν σε παραγωγές ώστε να τους εξαναγκάσουν να μειώσεις τις τιμές.

Ο ειδικός ανακριτής διαφθοράς Σπύρος Γεωργουλέας έστειλε κλήσεις σε απολογία προς δέκα άτομα, διευθύνοντες συμβούλους και εκτελεστικά στελέχη των γαλακτοβιομηχανιών Μεβγάλ, Φάγε, Νεστλέ, Αγνό-Κολιός, Δέλτα και Όλυμπος την περίοδο 2004-2006.

Ανάμεσα τους και ο σημερινός πρόεδρος του ΣΕΒ Δασκαλόπουλος, ο οποίος ως ιδιοκτήτης της ΔΕΛΤΑ (εκείνη την περίοδο) φέρεται να είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στο “στήσιμο” του καρτέλ!
Η αξιόποινη πράξη για την οποία καλούνται να απολογηθούν είναι σε βαθμό κακουργήματος και αφορά εκβίαση σε συνδυασμό με την επιβαρυντική περίσταση της απειλής βλάβης της επιχείρησης παραγωγής.

Συγκεκριμένα οι εταιρίες αυτές φέρονται να άσκησαν πιέσεις σε παραγωγούς όχι μόνο να κατεβάσουν τις τιμές αλλά και απειλώντας τους ότι σε περίπτωση που δεν μειώσουν τις απαιτήσεις τους θα αποκλειστούν και από τις υπόλοιπες εταιρείες.

Η δίωξη ασκήθηκε μετά την ολοκλήρωση έρευνας που διενεργήθηκε μετά τις καταγγελίες παραγωγών.

Οι εταιρείες πάντως αρνούνται πως προχώρησαν σε εκβιασμούς και απειλές σε βάρος των παραγωγών και μιλούν για πρακτικές στο πλαίσιο του ελεύθερου ανταγωνισμού.
Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ψευτόμαγκας με γυαλισμένο παπούτσι…

Του Αλέκου Α. Ανδρικάκη.
andrikakisalekos@gmail.com.

Είναι λίγες οι φορές που έχω τη… χαρά να ακούσω τον Αντώνη Σαμαρά να μιλάει. Έτσι, κι από επαγγελματική υποχρέωση, χθες βράδυ έπρεπε να αντέξω. Γιατί, τουλάχιστο, περίμενα ότι κάτι θα απαντούσε, κάτι θα έλεγε στους Έλληνες. Για τις αυτοκτονίες, για την ανεργία, για τη διάλυση του κοινωνικού ιστού, για τον ευτελισμό της ανθρώπινης ζωής, για τη διάλυση της υγείας και της παιδείας, για τα συνεχή χαράτσια, για το ξεπούλημα της πατρίδας. Όχι ότι θα τα έλεγε με αυτό τον τρόπο ή ότι θα ζητούσε συγγνώμη και θα άλλαζε πολιτική, αλλά έστω θα έδινε τη δική του εξήγηση, ζητώντας την κατανόηση των θυμάτων του…

Αντ” αυτού είδα έναν πρωθυπουργό που έκανε πλακίτσες της κακιάς ώρας, πουλούσε εξυπνάδα και τσαμπουκά στους Έλληνες, υποδήλωνε την αντιδημοκρατικότητα και τον αυταρχισμό του με έντονο, είναι αλήθεια, θεατρικό τρόπο.

Εκείνος που λέει ψέματα, και αποδεδειγμένα, από τα ντοκουμέντα, εκείνος που κάνει διαρκώς κωλοτούμπες, κατηγόρησε τους άλλους γι αυτό.

Έδειξε πόσο πολύ «εκτιμά» το λαό όταν συναγωνίστηκε τον φασιστάκο Γεωργιάδη σε ειρωνεία όταν ακούστηκε από τον Τσίπρα ότι είναι στο χέρι του λαού και μόνο να βγάλει την Ελλάδα από τα μνημόνια.

Τι δεν ακούσαμε από το στόμα του πρωθυπουργού της χώρας… Ότι οι αντιδρώντες είναι πεζοδρόμιο και φοιτητικό αμφιθέατρο, που δεν τα φοβάται… Ευτυχώς, μας είπε, που υπάρχει και ο Δένδιας για να «καθαρίζει» τη χώρα από τους κακοποιούς που αντιδρούν στην πολιτική αυτή, είτε είναι διαδηλωτές, είτε οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ είτε οι κάτοικοι της Χαλκιδικής…

Κι έκανε πολλές πλακίτσες… Είπε στον Τσίπρα ότι δεν τον κοιτάζει όταν μιλάει για να μη γελάει!

Έγινε και ψυχαναλυτής της αντιπολίτευσης…

Α, είπε και κάτι άλλο, που έδειξε ακόμη περισσότερο ότι ουδεμία σχέση με την έννοια της δημοκρατίας έχει: αν δεν του αρέσει η κριτική, δεν θα πατάει στη βουλή…

Και περίμενα, και περίμενα, και περίμενα… Κάτι να πει για τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους, τους νέους επιστήμονες που φεύγουν στα καράβια, τους μαθητές που λιποθυμούν από την πείνα…

Αλλά μάταια… Αλλά από έναν πρωθυπουργό που μετά την αποχώρηση ενός ακόμη μέλους της κυβερνητικής πλειοψηφίας, δηλώνει πανηγυρίζοντας ότι η κυβερνητική πλειοψηφία βγήκε ενισχυμένη, τι να πεις; Μόνο τον Μητσοτάκη μπορείς να δικαιώσεις, μετά από 20 χρόνια…

Νόμιζα πως θα άκουγα τον πρωθυπουργό, κι όχι έναν μάγκα βγαλμένο από ταινία για την Τρούμπα…

Αλλά αυτή τη μαγκιά ξέρει να την πουλάει στους Έλληνες… Όχι στους τροϊκάνους… Σ” εκείνους μπροστά φροντίζει να έχει γυαλισμένο παπούτσι και κατεβασμένο κεφάλι. Υποτίθεται για κοιτάζει τη γυαλάδα…
Πηγή: Candianews     Φώτο: diogenisoskilos

www.diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Οσοι επί δεκαετίες πλήρωναν υπέρογκες εισφορές και προσδοκούσαν σε μία καλή σύνταξη πρέπει να το ξεχάσουν.

το Διυλιστήριο λέει: τώρα που τα ''περήφανα νιάτα'' έγιναν ''τιμημένα γηρατειά'', θα δρέψουν τους καρπούς της κομματικής τους προσήλωσης..

"Ζήστε με 360 ευρώ" - Αυτή τη σύνταξη θα δίνει το Ενιαίο Ταμείο a la ΙΚΑ


Στη δημιουργία ενός Εθνικού Φορέα Συντάξεων, ο οποίος θα χορηγεί βασική σύνταξη ...
360 ευρώ, προχωρά η κυβέρνηση με σκοπό να καλύψει τα τεράστια ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων, όπως έχει ζητήσει η τρόικα.

Αυτό σημαίνει πώς όσοι επί δεκαετίες πλήρωναν υπέρογκες εισφορές και προσδοκούσαν σε μία καλή σύνταξη πρέπει να το ξεχάσουν. Εξομοιώνονται με αυτούς του ΙΚΑ.

Αυτό συνεπάγεται επίσης τραγικές μειώσεις στις κύριες συντάξεις, ενώ οι επικουρικές θα...
... εξαφανιστούν.

Είναι που η κυβέρνηση δεν θα πάρει «οριζόντια μέτρα». Αλλά θα τινάξει στον αέρα το ασφαλιστικό, εφαρμόζοντας σε ένα μεγάλο βαθμό το νόμο Λοβέρδου.

Το σχέδιο της είναι να δημιουργηθεί ένα Ταμείο, με βασικό «κορμό» το ΙΚΑ, που θα συγχωνευθούν τα υπόλοιπα ασφαλιστικά ταμεία και το οποίο θα χορηγεί σταδιακά σύνταξη μειούμενη μέχρι να φτάσει στο 48% του μισθού που ελάμβανε κάποιος ως εργαζόμενος.

Να σημειωθεί πάντως πώς έχουν επιβληθεί πλαφόν στο ύψος των συντάξεων.

Το σχέδιο του υπουργείου Εργασίας δεν είναι άλλο από το να μειωθούν τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων που είναι σήμερα στα 2,6 δις, όπως αξιώνει η τρόικα για περαιτέρω περικοπές.

Με αυτό το σχέδιο συντάσσεται και το κομματικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και διοικητής του ΙΚΑ Ρ. Σπυρόπουλος που το μόνο το οποίο τον ενδιαφέρει είναι να αποκτήσει και νέες αρμοδιότητες, αλλά όχι να λύσει τα προβλήματα του ΙΚΑ, το οποίο καταρρέει και κάνει έως και 24 μήνες να δώσει σύνταξη.

Φαίνεται επίσης πώς προς την κατεύθυνση αυτή, στο μέσο όρο αναπλήρωσης των συντάξεων που δεν θα υπερβαίνει το 50% του μισθού συνηγορούν και οι ασφαλιστικές εταιρείες.

Κι απ’ ότι φαίνεται τα συμφέρονται των ασφαλιστικών εταιρειών είναι μεγάλα.

Έφτασε η κυβέρνηση να προτρέπει τους ασφαλισμένους, μέχρι και το διοικητής τα τράπεζας της Ελλάδας να κάνουν ιδιωτική ασφάλιση προκειμένου να έχουν μία καλύτερη σύνταξη για την επιβίωση της.
Ε, φαίνεται πώς δεν ανταποκρίθηκαν αρκετοί και η κυβέρνηση είπε να καταστρέψει εντελώς το ασφαλιστικό για να κάνει πιο ελκυστικά τα ασφαλιστικά συμβόλαια.
.Αναρτήθηκε από ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΕΦΑΛΟΣ
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Υπουργείο Εργασίας: "Ιδιώτες στην ασφάλιση, η μόνη ρεαλιστική λύση"...

το Διυλιστήριο λέει: η πιό ρεαλιστική λύση θα ήταν, η κυβέρνηση στην φυλακή..

Την παραίτηση του κράτους από την κοινωνική ασφάλιση προαναγγέλλει το υπουργείο μέσω...ημερίδας...
Ούτε τα προσχήματα δεν κρατά πλέον η κυβέρνηση στους...

σχεδιασμούς της για την παραίτηση του κράτους από την κοινωνική ασφάλιση.

Το υπουργείο Εργασίας πραγματοποιεί την Πέμπτη ημερίδα με τον.. εύγλωττο τίτλο «Απασχόληση και Ασφάλιση: Συνεργασία Ιδιωτικού και Δημόσιου Φορέα η μόνη ρεαλιστική πρόταση».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, στην εισήγησή του θα προτείνει την δημιουργία εναλλακτικών (προσωπικών) επιλογών θεμελίωσης επιπρόσθετων ασφαλιστικών δικαιωμάτων, μέσω επαγγελματικών ταμείων και ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών.

Ο κ. Σπυρόπουλος θα προτείνει οι παροχές σύνταξης και υγείας να "πετσοκοπούν" ώστε να είναι ανάλογες των δημοσιονομικών αντοχών ενώ θα αναπτυχθούν θεσμοί λειτουργικής υποστήριξης των δομών Κοινωνικής Ασφάλισης. Προτείνεται η δημιουργία ενός Εθνικού Φορέα Συντάξεων Μισθωτών που θα περιλαμβάνει Δημόσιο, ευρύτερο Δημόσιο τομέα και Ιδιωτικό και τέλος το ξεπούλημα της τεράστιας ακίνητης περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων...
left.gr
nonews-news
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ρουμανία: «Στοπ» στη λειτουργία ορυχείου χρυσού από το Κοινοβούλιο

To Διυλιστήριο λέει: Γρήγορα στην φυλακή μαζι με τους κατοίκους των Σκουριών...

«Κόκκινο» στη λειτουργία χρυσωρυχείου στη Ρόσια Μοντάνα άναψε διακομματική Επιτροπή του ρουμανικού Κοινοβουλίου.

Με ομόφωνη απόφαση τα μέλη της ζήτησαν από την κυβέρνηση να αναθεωρήσει το νομοσχέδιο που επέτρεπε σε καναδική εταιρεία να θέσει σε λειτουργία το μεγαλύτερο ορυχείο χρυσού στην Ευρώπη.

Παράλληλα θα επανεξεταστεί το καθεστώς και άλλων ανάλογων επενδύσεων στη χώρα.

«Η απόφαση αποτελεί μήνυμα και προς τις εταιρείες εξόρυξης σχιστολιθικού αερίου. Χρειαζόμαστε ξεκάθαρους νόμους για την στήριξη όλων των ανάλογων σχεδίων», δήλωσε ο Ρουμάνος πρωθυπουργός, Βίκτορ Πόντα.

Το χρυσωρυχείο της Ρόσια Μοντάνα έχει τη δυνατότητα να παράγει 314 τόνους χρυσού αλλά απαιτούσε τη χρήση 12.000 τόνων τοξικού κυανίου ετησίως.

Το συνολικό κόστος της επένδυσης υπολογιζόταν ότι θα ξεπερνούσε τα 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ ενώ θα δημιουργούσε και 2.700 θέσεις εργασίας.

Με ογκώδεις διαδηλώσεις οι πολίτες είχαν αντιταχθεί στη λειτουργία του χρυσωρυχείου.

Οικολογικές οργανώσεις υποστηρίζουν ότι η χρήση κυανίου απειλεί το περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων της περιοχής των Καρπαθίων.

www.diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σουξέ στόρι συνέχεια: Τέλος και για την PUMA Ελλάς. Κατά τα άλλα, έπρεπε να κλείσει η ΕΡΤ για την “μομφή”.

 “Φέσι’’ 170 εκατ. αφήνει η υπό εκκαθάριση πρώην Puma Hellas υπό διαχείριση των αδελφών Γλου
Της Στεφανίας Σούκη – newmoney.gr

Τέλος εποχής για την πρώην Puma Hellas, νυν Sport Equipment Hellas Α.Ε. όπως έχει μετονομασθεί η υπό εκκαθάριση θυγατρική του γνωστού πολυεθνικού ομίλου στην Ελλάδα, η οποία αφήνει μάλιστα και τεράστιες υποχρεώσεις στην αγορά.
Η εταιρεία, η οποία όπως όλα δείχνουν και πιστοποιεί και ο ορκωτός ελεγκτής, δεν θα καταφέρει τελικά να καλύψει τις υποχρεώσεις της, πρόκειται να πραγματοποιήσει στο τέλος Νοεμβρίου έκτακτη γενική συνέλευση, όπου ουσιαστικά θα εγκριθούν οι εκθέσεις των εκκαθαριστών αλλά και οι οικονομικές καταστάσεις για το πρώτο εξάμηνο του 2013.
Σύμφωνα με τον αρχικό ισολογισμό εκκαθάρισης για το διάστημα από την 1η Ιανουαρίου έως τις 29 Ιουνίου 2013, το υπόλοιπο των συσσωρευμένων ζημιών αντιστοιχεί στο ιλιγγιώδες νούμερο των 169,2 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων ποσό ύψους 5,49 εκατ. ευρώ αντιστοιχεί στις ζημιές για το πρώτο εξάμηνο του 2013. Το σύνολο των υποχρεώσεων αντιστοιχεί στα 177,5 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 131,5 εκατ. ευρώ αντιστοιχούν στις υποχρεώσεις προς συνδεδεμένες επιχειρήσεις, 37,5 εκατ. ευρώ προς προμηθευτές , 6,9 εκατ. ευρώ υποχρεώσεις από φόρους- τέλη, ενώ μηδενικό εμφανίζεται το κονδύλι των υποχρεώσεων προς τις τράπεζες.
Το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων της εταιρείας έχει καταστεί αρνητικό στα -169 εκατ. ευρώ, γεγονός που οδηγεί τον ορκωτό ελεγκτή να εκτιμά ότι «ενδέχεται η εταιρεία να μην καταστεί δυνατόν να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις της. To σύνολο των ιδίων κεφαλαίων της εταιρείας είναι αρνητικό και οι υποχρεώσεις της είναι σημαντικά μεγαλύτερες από το σύνολο του ενεργητικού της.»
Υπενθυμίζεται εδώ ότι ο γνωστός πολυεθνικός κολοσσός αθλητικών ειδών έχει γυρίσει ήδη από τις αρχές του 2013 σελίδα στην Ελλάδα έχοντας αναθέσει τη διανομή των προϊόντων της στην εταιρεία Sportswind του γνωστού επιχειρηματία Σάμι Φάϊς, ο οποίος, πέραν της χονδρικής, θα αναλάβει να αναπτύξει και δίκτυο λιανικής σε Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία, έχοντας ήδη κάνει την αρχή με τη λειτουργία του πρώτου καταστήματος πρίν από λίγες ημέρες στη Σόφια. Για την Ελλάδα, όπου σήμερα και λόγω των γνωστών προβλημάτων των τελευταίων ετών, η Puma έχει παρουσία μόνο μέσω καταστημάτων outlets, ο σχεδιασμός περιλαμβάνει ένα ‘’σφιχτό’’ δίκτυο οκτώ περίπου αποκλειστικών καταστημάτων Puma και για την Κύπρο δύο σημείων πώλησης.
Όσον αφορά την πρώην Puma Hellas, η εταιρεία εμπλέκεται αυτή την στιγμή σε ουκ ολίγες δικαστικές διαμάχες με πρώην συνεργάτες και προμηθευτές, αρχής γενομένης από το 2010, όταν ξεκίνησε η δικαστική διαμάχη με τους προηγούμενους συνεργάτες της στην Ελλάδα, τον όμιλο Γλου.
Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τεχνητό αίμα κατάφεραν να δημιουργήσουν ρουμάνοι επιστήμονες

Μια ομάδα ερευνητών στο τμήμα χημείας του Πανεπιστημίου της Κλουζ στη Ρουμανία κατάφερε να δημιουργήσει τεχνητό αίμα, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε χειρουργικές επεμβάσεις, ή σε μεταγγίσεις σε περίπτωση ατυχήματος.

Το υποκατάστατο ονομάζεται αιμερυθρίνη και είναι μια πρωτεΐνη που προέρχεται από τα σκουλήκια της θάλασσας. Με βάση αυτή, έφτιαξαν οι επιστήμονες το τεχνητό αίμα, το οποίο περιλαμβάνει επίσης νερό, άλατα αλλά και σε μερικές περιπτώσεις αλβουμίνη, μια πρωτεΐνη που βοηθά στην προστασία από στρεσογόνους παράγοντες.

Το τεχνητό αίμα είναι άχρωμο, καθώς δεν περιέχει αιμοσφαιρίνη.

«Αυτό που έχουμε πετύχει εδώ είναι ένα μόνιμο υποκατάστατο του αίματος. Είναι κάτι που δίνει στο ανθρώπινο σώμα μια ολόκληρη μέρα για να ξαναπαράγει το αίμα που έχει ανάγκη» αναφέρει ο διευθυντής της ερευνητικής ομάδας, δρ. Ράντου Σιλάγκι-Ντουμιτρέσκου.

Τα πειράματα που έχουν γίνει στο εργαστήριο έχουν αποδείξει ότι το τεχνητό αίμα είναι ανθεκτικό σε μηχανικούς και χημικούς παράγοντες, ενώ τα προκαταρκτικά τεστ σε ζώα ήταν επίσης επιτυχή.

Τα εργαστηριακά ποντίκια δεν ανέβασαν τους δείκτες τοξικότητας, ούτε απέρριψαν το τεχνητό αίμα που τους χορηγήθηκε. Αφού ολοκληρωθούν με επιτυχία τα πειράματα στα ζώα, σειρά θα πάρουν τα πειράματα στους ανθρώπους, τα οποία θα ξεκινήσουν τα επόμενα δύο χρόνια.

«Ο μοναδικός τύπος αυτού του αίματος οφείλεται στην πρωτεΐνη που αποσπούμε από τα σκουλήκια της θάλασσας. Αυτή η πρωτεΐνη είναι ιδιαίτερα ανθεκτική στους στρεσογόνους παράγοντες» επισήμανε ο δρ. Ράντου Σιλάγκι-Ντουμιτρέσκου.

Οι ερευνητές έχουν πολλά όνειρα για το μέλλον, μετά από αυτή την ανακάλυψη. Ένα από αυτά είναι το τεχνητό αίμα να υπάρχει σε μορφή στιγμιαίας σκόνης, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα χρειάζεται αποθήκευση σε ψυγείο. Αυτή η σκόνη μπορεί να υπάρχει μόνιμα σε ένα χώρο, που διατηρεί θερμοκρασία δωματίου.

Η σκόνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για παράδειγμα από στρατιώτες σε μια αποστολή, οι οποίοι μπορεί να την έχουν στα σακίδιά τους. Αν χρειαστεί, μπορούν να την αναμιγνύουν με νερό και να κάνουν την απαραίτητη μετάγγιση στα άτομα που την έχουν ανάγκη.
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Θα βάλουν φόρο στις κότες… αλλά δεν θα προφθάσουν!

Του Στέλιου Παπαθεμελή.
«Θα βάλουν φόρο στις κότες και στα παράθυρα» είχε προφητεύσει για τους Τούρκους δυνάστες ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός.
Επαληθεύτηκε πλήρως. 

Αργότερα μετά τη νικηφόρα μάχη της Πέτρας (12.9.1829) την ακροτελεύτια της Μεγάλης Επανάστασης ο αρχιστράτηγος Δημήτριος Υψηλάντης ρώτησε χαριτολογώντας έναν θυμόσοφο Τούρκο δερβίση για το μέλλον της Ελλάδας. Η φοβερή απάντηση του Οθωμανού ισχύει ως σήμερα: «Οι Έλληνες θα ελευθερωθούν μια μέρα από τους Τούρκους, δεν θα ελευθερωθούν όμως ποτέ από τις μεγάλες χριστιανικές δυνάμεις»!(Πρβλ.Σβορωνος,Ανάλεκτα σ.237) 

 Οι ψευδοχριστεπώνυμες δυτικές δυνάμεις, τότε και έκτοτε, καθορίζουν τους κανόνες του εσωτερικού πολιτικού παιχνιδιού. Η λιτότητα τους αναπαράγει νέα οικονομικά και κοινωνικά ερείπια με ρεκόρ αποεπένδυσης και ανεργίας. Οι ψευδαισθήσεις περί εξόδου στις αγορές συνετρίβησαν στους υφάλους μιας κοινωνίας που καταγράφει κάθε 18 ώρες και μιαν αυτοκτονία!
 
Το σύστημα αφού εξάντλησε αδόξως τις τελευταίες επικοινωνιακές «βόμβες κρότου –λάμψης» επέστρεψε δριμύτερο: περικοπές μισθών ,συντάξεων, δημοσίων δαπανών. Νέο ψευδώνυμό τους: «στοχευμένες δράσεις»! 

Βιώνουμε περίοδο πρωτοφανούς κακοπραγίας. Φτωχαίνουμε ακάθεκτα. Και επειδή ενός κακού μύρια έπονται, η κατανάλωση βουλιάζει, οι επιχειρήσεις κλείνουν, οι άνεργοι πολλαπλασιάζονται, τα Ταμεία μετά και το φονικό PSI λόγω καταιγίδας λουκέτων και ανεργίας συρρικνώνονται επικίνδυνα. Ενώ η ραγδαία απαξίωση της μικρής ακίνητης περιουσίας μετεξελίσσεται σε δήμευση  
Ό,τι αποδίδει εισόδημα είναι τίμιο να φορολογείται και κάκιστα δεν πλήρωναν ως τώρα οι μεγαλογαιοκτήμονες. Αλλά για ό,τι δεν αποφέρει τίποτε ισχύει ο κανόνας μηδέν από μηδέν = μηδέν. Στο θέατρο παραλόγου, εξήγγειλαν προς εκτόνωση εξαίρεση ποιμνιοστασίων και θερμοκηπίων, που όμως παράγουν εισόδημα 

Η κατοχική εξουσία ψήφισε 22 φορολογικούς νόμους , αλλά κανένα εναντίον φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής! Από της συστάσεως του νεοελληνικού κράτους ετεροκαθοριζόμαστε και οι δανειοδοτήσεις γίνονται με στόχο τον ασφυκτικό δημοσιονομικό και συνολικό έλεγχο από τους δανειστές. Στην Συνθήκη π.χ της 7-5-1832 διαλαμβάνεται: «Η Ελλάς διαθέτει προς εξυπηρέτησην του δανείου(…) τα πρώτα κρατικά έσοδα (…) χωρίς να δύνανται τα εν λόγω έσοδα να χρησιμοποιούνται προς άλλην κατεύθυνσιν .» 
Υπογράφουν :Γαλλία , Αγγλία, Ρωσία και Βαυαρία (=Γερμανία) όλοι δηλαδή οι…φιλέλληνες. . 

Οι καιροί επαναλαμβάνουν αλλήλους και οι τοκογλύφοι του 2013 είναι κατ΄ εικόνα και ομοίωση εκείνων του 1832 και του 1897. Έσχατη παρακμή και πυκνά σημεία εκφυλισμού. Το ’21 πέρασε ο Έλληνας από τον λήθαργο στη δράση. Και έμπλεως από αυτοπεποίθηση αγωνίσθηκε και κέρδισε την πρώτη ελευθερία . Αργότερα με το έπος του Μακεδονικού Αγώνα και τη νικηφόρα προέλαση στους Βαλκανικούς πολέμους βίωσε την πνευματική του αναγέννηση και πέτυχε ορισμένη κρατική ολοκλήρωση. Στον πόλεμο 1940-41 και στην Αντίσταση ενεργοποίησε σύμπασες τις δυνάμεις της ψυχής του και νίκησε. Δεν εκπροσωπεί ό,τι αγαπητότερο ο εδώ εντεταλμένος της Μέρκελ αλλά η διαπίστωσή του ότι «οι Γερμανοί δεν θα είχαν τις αντοχές» μας καταγράφει αλήθεια. 

 Οι κρίσιμες ώρες της ιστορίας απαιτούν αποφάσεις καθυπέρβαση της λογικής και της νομοτέλειας. Στο ζωηρό και νευρώδες αφήγημά του Ο Πατούχας ο σπουδαίος Ιωάννης Κονδυλάκης απεικονίζει ένα μικρό χωριό στην τουρκοκρατούμενη Κρήτη: 
«Προ της επαναστάσεως του ΄21 τα καλλίτερα και τα πλείστα των κτημάτων του χωριού ανήκον εις Τούρκους, αυθαιρέτως κατά το πλείστον αποκτηθέντα .Έπειτα όμως ,όταν έπαυσε το δίκαιον της βίας και οι χριστιανοί εξησφάλισαν μικράν τινά δικαιοσύνην εκ μέρους της κυβερνήσεως, κατόρθωσαν δια της εργασίας να ανακτήσωσι μέγα μέρος της γης, εκτοπίζοντες βαθμηδόν τους Τούρκους, εκ των οποίων τινές, μη έχοντες πλέον περιουσίαν και μη δυνάμενοι να ζώσιν, όπως άλλοτε εκ των κόπων των ραγιάδων, είχον αρχίσει να μεταναστεύουν εις την πόλιν. Ούτωδε, ενώ ο τουρκικός πληθυσμός ωλιγόστευε και εξηυτελίζετο βαθμηδόν, ο χριστιανικός τουναντίον ηύξανε κατ΄ αριθμόν και δύναμιν. Ο Σμυρνιός προέβλεπεν ότι πολύ ταχέως θ΄ ανεστρέφοντο οι όροι, και οι Τούρκοι, εις τα κτήματα των οποίων ειργάζοντο μέχρι τούδε οι χριστιανοί , ως εργάται ή συμμισατόροι, θα ευρίσκοντο εις την ανάγκην ν΄ αποδώσουν τα ίσα, γινόμενοι εργάται και υπόμισθοι των πρώην εργατών και των πρώην δούλων». 

Και το τρομερά επίκαιρο μήνυμα του ήρωα του αφηγήματος: «ενώ ειργάζετο, εσκέπτετο πολλάκις ότι δεν εγίνοντο επαναστάσεις μόνον με τα τουφέκια, αλλά και τας δικέλλας και τα κλαδευτήρια, με τον πήχυν και με την οκαν». 

 Το «δια ταύτα» είναι του Πατροκοσμά : «Θα σας επιβάλλουν μεγάλο και δυσβάστακτο φόρο αλλά δεν θα προφθάσουν.»

Ἀντίβαρο

www.diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....