Διυλιστήριο: 08/30/13
ροη αναρτησεων

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Εφιάλτης στο Ιόνιο!

Ο τίτλος δεν είναι από κάποια καινούργια κινηματογραφική παραγωγή που διαδραματίζεται στο Ιόνιο πέλαγος....
Ο τίτλος αναφέρεται στην πραγματικότητα και πρέπει όλοι το θέμα να το πάρουμε πολύ σοβαρά διότι πρόκειται για έναν ακόμα βιασμό που διαπράττεται στον βωμό του κέρδους από τους γνωστούς άγνωστους ληστές που ακόμα δεν έχουμε αποτινάξει από το
σβέρκο μας. Μία κατάσταση που αν γίνει πραγματικότητα τότε ξεχάστε την πιο όμορφη περιοχή της Μεσογείου η οποία θα πάψει να είναι όπως την ξέραμε.
Μέσα από την σελίδα μας κάνουμε έκκληση σε όλους, κυρίως στο ιστιοπλοϊκό κόσμο, να κοινοποιήσουν το θέμα και να συνδράμουν με όποιον τρόπο μπορούν ώστε να μην αφήσουμε να πραγματοποιηθούν τα σκοτεινά σχέδια των διαπλεκόμενων. Ιστιοπλόοι, εσείς είστε οι πραγματικοί φρουροί των θαλασσών μας. Σταθείτε στο πλευρό των κατοίκων της περιοχής που δίνουν πραγματικό αγώνα με το αδυσώπητο σύστημα. Κινητοποιήστε τους ομίλους στους οποίους ανήκετε (σε όποιο σημείο της χώρας κι αν είστε) ώστε να συνδράμουν με όποιο τρόπο μπορούν. Ακόμα και ένα ψήφισμα υπέρ των κατοίκων θα είναι ένα λιθαράκι στην προσπάθεια τους. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό. Καλέστε έκτακτο συμβούλιο τώρα.
Χωροταξικό ιχθυοκαλλιεργειών. Σας λέει τίποτα; Θα προσπαθήσουμε λοιπόν να σας δώσουμε να καταλάβετε για το τι καταστροφή έχουν σχεδιάσει κάποιοι για εμάς χωρίς εμάς.
Θυμίζουμε τι έχει συμβεί:
(α) Οι εταιρίες ιχθυοκαλλιέργειας έφτιαξαν ένα bussiness plan, με το οποίο χάρισαν στον εαυτό τους όλο τον ελληνικό παράκτιο χώρο,
(β) Εφτά Υπουργοί της κυβέρνησης Παπανδρέου, ανάμεσα στους οποίους και ένας από τους μεγαλύτερους ιχθυοκαλλιεργητές της χώρας μέσω της γυναίκας του, και αναφερόμαστε στον κ. Γερουλάνο, βάφτισαν το bussiness plan αυτό «Χωροταξικό Πλαίσιο των Υδατοκαλλιεργειών» και το θεσμοθέτησαν με «διαδικασίες – μαϊμού» στις 4.11.2011 και
(γ) 111 θιγόμενοι φορείς (ανάμεσα στους οποίους 21 Δήμοι, η ΚΕΔΕ, η Συνομοσπονδία Αλιέων κ.α.) προσέφυγαν στο ΣτΕ, ζητώντας την ακύρωση του. Λόγω της σπουδαιότητας της υπόθεσης, η δικάσιμος αρχικά προσδιορίστηκε για τις 2.5.2012, εν συνεχεία αναβλήθηκε για τις 5.12.2012 μετά για τις 3.4.2013, τις 5.6.2013 και ήδη για τις 6.11.2013.
Πάμε στα καθ” υμάς για να καταλάβετε τι μας περιμένει. Από τον ερχόμενο Νοέμβριο σύμφωνα με ασφαλέστατες πληροφορίες θα ξεκινήσει τοποθέτηση κλουβιών στο Κάλαμο ξεκινώντας από θέση πλησίον στο ήδη ένα υπάρχον ιχθυοτροφείο στο Βαθυλιμνιό. Κατόπιν στο Κεφάλι. Όσο δεν υπάρχουν αντιδράσεις το χωροταξικό προβλέπει τοποθέτηση κλουβιών στην Μυρτιά, στο Ασπρογιάλι, στο Ασπρογιάλι Επισκοπής, στο Κάστρο, στην Αξιόπετρα. Η μόνη παραλία που εξαιρείται από την εγκατάσταση κλουβιών είναι η Αγραπιδιά για να μπορούν να κάνουν μπάνιο οι άνθρωποι!!!
Επειδή ακούμε πολλά από τους τοπικούς μας άρχοντες για τουρισμό και ανάπτυξη υπάρχει κανένα μέλλον μετά από αυτό για την περιοχή; Το ευχάριστο και ευοίωνο στην υπόθεση είναι πως με πολύ μεγάλη συμμετοχή των κατοίκων πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το Σάββατο 17 Αυγούστου, κοινή Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση των δύο νησιών Καλάμου και
Καστού ενάντια στις ιχθυοκαλλιέργειες. Ο κόσμος από τον Καστό μεταφέρθηκε στον Κάλαμο με το πλοίο ΙΩΑΝΝΑ (το διέθεσε αφιλοκερδώς ο ιδιοκτήτης του), ενώ επιστρατεύτηκαν και άλλα μέσα γιατί η συμμετοχή ήταν εντυπωσιακή! Στη συγκέντρωση ήταν παρόντες οι δύο Αντιδήμαρχοι Καλάμου Φώτης Σώλος και Καστού Πέτρος Γιαννούτσος, τα μέλη των δύο τοπικών συμβουλίων, μέλη των συλλόγων των δύο νησιών, συλλόγου αλιέων κ.α. Ομόφωνα ψηφίστηκε το παρακάτω ψήφισμα και ορίστηκε επταμελής Επιτροπή Αγώνα. Ταυτόχρονα άρχισε συλλογή υπογραφών.
ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΝΗΣΩΝ ΚΑΛΑΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΣΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ
Εμείς οι κάτοικοι των Νησιών Καλάμου και Καστού υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα να αποφασίζουμε για όσα γίνονται στον τόπο μας και επηρεάζουν άμεσα τη ζωή μας, το θαλάσσιο χώρο που περιβάλλει τα νησιά μας και τα ευαίσθητα οικοσυστήματα που ενυπάρχουν σε αυτόν, Ποσειδωνία, προστατευόμενα είδη (δελφίνια, Μεσογειακή φώκια, κ.λ.π) διατυπώνουμε την κατηγορηματική μας αντίθεση σε κάθε αυθαίρετη παρέμβαση στο χώρο μας, (όπως τις παλαιότερες εγκαταστάσεις μονάδων ιχθυοκαλλιέργειες – την επέκταση και αύξηση δυναμικότητας τους και πάνω απ΄ όλα τη δημιουργία νέων μονάδων).
Έχουμε ήδη παρατηρήσει όλοι μας, τις δερματικές παθήσεις, αλλεργίες που έχουν εμφανιστεί σε εμάς και σε συγγενικά μας πρόσωπα και ξέρουμε ότι μια νέα μονάδα ιχθυοκαλλιεργειών θα κάνει απαγορευτική τη θάλασσα για όλους μας. Όσον αφορά τις υποτιθέμενες κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις στη ζωή των κατοίκων των νησιών μας, τις αμφισβητούμε απόλυτα, καθώς εδώ και πολλά χρόνια η ανάπτυξη τουρισμού (θαλάσσιου και εσωτερικού) και οι παραδοσιακές μορφές αλιεία αποτελούν την κύρια δυναμική προοπτική της περιοχής.
Θεωρούμε ότι έχουμε απόλυτο ιστορικό δικαίωμα διαχείρισης και προστασίας των θαλάσσιων πόρων και η θάλασσά μας είναι η προέκταση της ζωής μας. Δεν θα αποδεχθούμε με κανένα τρόπο τετελεσμένα γεγονότα όπως ίδρυση ΠΟΑΥ (ΠΕΡΙΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ) στην περιοχή μας.
Υπενθυμίζουμε ότι ο Δήμος μας (Δήμος Λευκάδας) καθώς και οι φορείς, Σύλλογος Αλιέων, Πολιτιστικοί Σύλλογοι των δύο Νησιών, έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του χωροταξικού των ιχθυοκαλλιεργειών και της ΚΥΑ 31722/4-11-2011
. Συμφωνούμε με τα νομικά μέτρα που έχουν παρθεί από το Δήμο και τους φορείς και δηλώνουμε για κάθε ενέργεια που θα είναι αντίθετη με τη βούλησή μας θα απαντήσουμε με όλα τα ένδικα μέσα, στην Ελλάδα και στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια. Παρακαλούμε να μη μας εξωθήσετε στα άκρα.
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
1) Θεοδωσιάδης – Κοντογιάννης Κωνσταντίνος
2) Κράλη Όλγα
3) Καρφάκης Θεόδωρος
4) Δημήτριος Βερύκιος
5) Γιάννης Ντόρντας
6) Γιάννης Γιαννούτσος
7) Χριστιάνα Στάμου -Γιαννούτσου
Οι άλλοι Δήμοι τι κάνουν ; Δεν τουα αφορά το θέμα ; Γιατί αυτή η περίεργη συμπεριφορά εκ μέρους των γύρω Δήμων; Ας μας εξηγήσουν για να καταλάβουμε και εμείς γιατί κυκλοφορούν πολλές ιστορίες για περίεργους εναγκαλισμούς με εταιρία ιχθυοκαλλιεργειών. Τελικά ποια είναι η θέση τους; Ας μας απαντήσουν. Εδώ κρίνεται το μέλλον όλης της περιοχής. Μιλάμε για επερχόμενη ολοκληρωτική καταστροφή. Όλη η περιοχή θα γίνει ένα απέραντο ιχθυοτροφείο.
Αυτή η υπόθεση πρέπει να μας κινητοποιήσει όλους. Μιλάμε για την απόλυτη καταστροφή του μέλλοντος της περιοχής . Δημοτικές Αρχές Μύτικα-Αλυζίας και Αστακού μπροστά με σύμπραξη όλων των παρατάξεων, Σύλλογοι Αλιέων, Ναυτικοί Όμιλοι, Πολιτιστικοί Σύλλογοι, Εμπορικοί Σύλλογοι, κινήσεις πολιτών, άνθρωποι ξένοι που επισκέπτονται τα καλοκαίρια την περιοχή και την αγαπάνε, νεολαία του τόπου μας και καθένας μεμονωμένα πρέπει να δράσουμε πριν είναι πολύ αργά. Όλοι να γίνουμε ένα με την επιτροπή αγώνα των νησιών Καλάμου και Καστού και να αγωνιστούμε για τον τόπο μας που κάποιοι απλά αποφάσισαν να καταστρέψουν για να αυξήσουν τα νούμερα των τραπεζικών τους λογαριασμών εκτός αν θεωρούμε ότι αυτήν την ανάπτυξη θέλουμε στην περιοχή μας και όχι τουρισμό οπότε η συζήτηση μπαίνει σε άλλο πλαίσιο.
Με λίγες φωτογραφίες θα σας δείξουμε που πρόκειται να μπουν κλουβιά ιχθυοκαλλιεργειών για να καταλάβετε περί τίνος πρόκειται, κυρίως για ανθρώπους που δεν γνωρίζουν την περιοχή και το θέμα. Μιλάμε για ένα καταπράσινο νησί τον Κάλαμο με απίστευτες παραλίες με κρυστάλλινα και διαυγή νερά. Ένα μικρό επίγειο παράδεισο που πολύ σύντομα, αν γίνουν όλα αυτά που προβλέπει το χωροταξικό των ιχθυοκαλλιεργειών, θα μετατραπεί ουσιαστικά σε μία απλησίαστη περιοχή.
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μ. Θεοδωράκης:Τύμπανα Πολέμου...

Tου Μίκη Θεοδωράκη.

- Τα τύμπανα πολέμου ηχούν και πάλι στη Μέση Ανατολή.

Νέος στόχος η Συρία.

- Το έχουμε, νομίζω, πει. Κάθε τόσο πρέπει να γίνεται και ένας πόλεμος για να κρατηθεί το επίπεδο ζωής στις χώρες που στηρίζουν την κοινωνική τους ανάπτυξη στην εξαγωγή του μαύρου θανάτου. Κάποτε ο πρόεδρος Μιτεράν μου εκμυστηρεύθηκε ότι εάν δεν πουλήσουν όπλα, θα πέσει κάθετα το επίπεδο της ζωής στην Γαλλία. Και όταν λέμε «όπλα», πρόσθεσε, εννοούμε μεγάλα, χοντρά, ακριβά, όπως αεροπλάνα, υποβρύχια, τανκς, πυραύλους και φυσικά σφαίρες, εκατομμύρια σφαίρες.

- Και χημικά; τον ρώτησα, γιατί ήξερα.

- Αυτό δεν μπορώ να το πω, μου απάντησε με το γνωστό γαλατικό του ειρωνικό μειδίαμα. Αφού αυτός ο ίδιος είχε φροντίσει να σώσει τον γιο μου βάζοντάς τον στο μοναδικό στον κόσμο υπερσύγχρονο «διαστημικό» στρατιωτικό νοσοκομείο του Παρισιού που ήταν παράρτημα του εργαστηρίου παραγωγής χημικών, που τότε εφοδίαζαν τον Σαντάμ με αυτά, στον πόλεμο κατά του Ιράν. Τα χημικά εξόντωναν τους Ιρανούς και όσους δεν πέθαιναν «όπως θα έπρεπε» αλλά είχαν βαριά εγκαύματα τους έφερναν σ’ αυτό το νοσοκομείο για να τους εξετάσουν βασικά οι επιστήμονες που έφτιαχναν τα χημικά και να διαπιστώνουν ποιο σφάλμα έκαναν στο κοκταίηλ των χημικών και έζησαν οι τραυματίες αυτοί ενώ κανονικά «έπρεπε» να πεθάνουν… Έτσι μ’ αυτόν τον «ανθρωπιστικό» τρόπο -γιατί παράλληλα οι γιατροί βελτίωναν τις μεθόδους θεραπείας εγκαυμάτων- οι χημικοί των εργαστηρίων του μαύρου θανάτου βελτίωναν τις επιδόσεις τους! Σκέφτομαι την ικανοποίηση των επιστημόνων θανάτου όπου γης από το τελευταίο τους κατόρθωμα, τα εκατοντάδες παιδάκια στη Συρία, για να κρατηθεί ψηλά το επίπεδο ζωής ενός ακόμα προπύργιου της Δημοκρατίας και της υπεράσπισης της Ασφάλειας και της Ειρήνης σε περιοχή με υπανάπτυκτους λαούς.

- Μ.Θ. Και γιατί, κύριε Πρόεδρε, αντί να πουλάτε θάνατο δεν φροντίζετε να πουλάτε ειρήνη; Αντί για σφαίρες τρόφιμα, αντί για πυραύλους ψυγεία, αντί για κανόνια αυτοκίνητα, τηλεοράσεις, έπιπλα, σχολεία, βιβλία, ρούχα, αρώματα! Οι πόλεμοι δεν γίνονται μόνο για τα κέρδη;

- Φ. ΜΙΤ. Γίνονται για να παταχθεί η τρομοκρατία, οι εθνικισμοί, οι φανατισμοί

- Μ.Θ. Κι εσείς τι είσθε; Χωροφύλακες;

- Φ. ΜΙΤ. Ποιοι εμείς; Το Συμβούλιο Ασφαλείας αποφασίζει.

- Μ.Θ. Το λέτε σοβαρά; Αφού υπάρχουν χώρες που δεν συμφωνούν.

- Φ.ΜΙΤ. Τότε απευθυνόμαστε στον ΟΗΕ, στην πλειοψηφία των Εθνών.

- Μ.Θ. Κορέα, Βιετνάμ, Αφρική, Νότια Αμερική… Μόνο αυτοί οι λαοί είναι άτακτοι;
Υπανάπτυκτοι; Κακοί; Κι αυτό το λέτε αυτό εσείς, ένας Γάλλος που έζησε από πρώτο χέρι την καλοσύνη, την Ανάπτυξη και την Τάξη της Χιτλερικής Γερμανίας… Υπάρχει τάχα ένας λαός σε όλο τον υπανάπτυκτο κόσμο που να έχει φτάσει την βαρβαρότητα και την κτηνωδία στα επίπεδα αυτής της ευρωπαϊκής χώρας;
*

Ήταν τότε που φιλοξενούσα τον Πρόεδρο της Γαλλίας στο σπίτι μου στο Βραχάτι. Όπως ξέρετε, ποτέ δεν αναφέρθηκα στις προσωπικές μας συζητήσεις, γιατί έτσι έπρεπε να κάνω. Πέρασαν όμως πολλά χρόνια και πιστεύω ότι αυτά τα λόγια που αποκαλύπτω, δεν θίγουν τη μνήμη του μεγάλου φίλου.

Μου δίνουν όμως το έναυσμα για να προχωρήσω σε ορισμένες σκέψεις με αφορμή τους πολέμους που σχεδόν κάθε χρόνο κάνουν εδώ κι εκεί οι ίδιες πάντα χώρες: ΗΠΑ, Αγγλία, Γαλλία, Ισραήλ και η Γερμανία να ακολουθεί προσεκτικά. Τι το κοινό έχουν; Έχουν πολλά. Όμως εγώ θα αναφερθώ στο γεγονός ότι οι πολεμικές τους βιομηχανίες μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου άρχισαν να παίρνουν ολοένα και μεγαλύτερο μερίδιο στο σύνολο των παραγωγικών σχέσεων και δυνάμεων και επομένως και στους εθνικούς προϋπολογισμούς αυτών των κρατών, σε σημείο που, όπως το είπε κι ο Μιτεράν, να εξαρτάται το επίπεδο ζωής της χώρας από τα κέρδη της εξαγωγής του μαύρου θανάτου.

Όμως αυτή η τεράστια σημασία των πολεμικών βιομηχανιών στη ζωή ενός έθνους δεν μπορεί να περιορίζεται μόνο στα οικονομικά πλαίσια. Διότι διαβρώνει με πολλούς τρόπους ολόκληρη την κοινωνία. Και κυρίως ψυχολογικούς, ιδεολογικούς, πολιτικούς και φυσικά στρατιωτικούς. Τα εκατομμύρια εργάτες στις πολεμικές βιομηχανίες, οι οικογένειές τους, το κοινωνικό περιβάλλον στις μικρές πόλεις, όπου υπάρχουν πολεμικά εργοστάσια. Οι στρατιωτικοί που η ψυχολογία τους ανεβαίνει με το αίσθημα της δύναμης, της ανωτερότητας, της εθνικής ισχύος, της βίας που ξεπερνά τα όρια κάθε ελέγχου και γίνεται ανεξέλεγκτη, ατιμώρητη, κυριαρχική. Και φυσικά αυτή η αλλαγή της ψυχολογίας δεν περιορίζεται στους στρατιωτικούς αλλά διαχέεται σε όλα τα κοινωνικά στρώματα και κυρίως στα ΜΜΕ και τους επιστήμονες. Επίσης τα οικονομικά οφέλη δεν περιορίζονται στους λίγους επί κεφαλής. Διαχέονται και αυτά σε όλη την κοινωνία. Όσο για τα κρατικά οφέλη, με τους φόρους πηγαίνουν προς τους κοινωνικούς τομείς της Πρόνοιας, Υγείας, Παιδείας και Έρευνας. Έτσι τελικά πίσω από κάθε δολάριο και κάθε ευρώ του κάθε πολίτη υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες θύματα των όπλων που κατασκευάζουν οι «πολιτισμένοι» για να εξοντώσουν τους «απολίτιστους», εισπράττοντας από τους θανάτους και τις καταστροφές τους κολοσσιαία κέρδη, ώστε να ζουν άνετα και πολιτισμένα και να δίνουν αφ’ υψηλού μαθήματα σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και άλλες παρλαπίπες.

Συμπέρασμα: Από μια τέτοια κοινωνία αγρίων με γραβάτα, τι μπορεί κανείς να περιμένει; Η διαφορά μας εμάς των Ελλήνων από τους Ιρακινούς και τους Σύριους είναι γεωγραφικού χαρακτήρα, γιατί είμαστε πιο κοντά στα έθνη των «πολιτισμένων». Αν μας καίγανε ζωντανούς, όπως ετοιμάζονται να κάνουν τώρα με την Συρία, η οσμή των κρεάτων που καίγονται, ίσως έφτανε ως τη μύτη τους και αυτό είναι ενοχλητικό. Υπάρχουν άλλοι τρόποι για υπανάπτυκτους που κατά λάθος έγιναν Ευρωπαίοι. Εξ ίσου κερδοφόροι. 40 δισεκατομμύρια ευρώ κέρδισαν οι Γερμανοί από τη δική μας κρίση και από την κρίση των άλλων υπανάπτυκτων του Νότου…

Αθήνα, 29.8.2013
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μια ελβετίδα εξηγεί γιατί μισεί τους Ελληνες

Σ’ ένα βιβλίο με τίτλο «Σκυλάνθρωποι» είναι καταγεγραμμένη η ενδιαφέρουσα αφήγηση μίας Ελβετίδας, η οποία εξηγεί γιατί οι Ευρωπαίοι και γενικότερα οι ξένοι, συμπεριφέρονται με ελεεινό τρόπο κατά των Ελλήνων.

«Τα ζώα δεν συγχωρούν ποτέ στον άνθρωπο τη βελτίωση της συμπεριφοράς τους, γιατί νιώθουν ότι αυτή η βελτίωση τ’ απομακρύνει από τη φύση τους. και όποτε δίνεται η ευκαιρία το μίσος εκρήγνυται».
Για να κατανοήσει ο αναγνώστης τη δήλωση, η Ελβετίδα κάνει τον εξής εκπληκτικό παραλληλισμό:

«Είναι ακριβώς αυτό που συμβαίνει μ’ εμάς τους Ευρωπαίους και τους Έλληνες! Αν υπάρχει μια φυλή στον κόσμο που κυριολεκτικά τη μισώ αφόρητα, αυτή η φυλή είναι οι Έλληνες»! Και τεκμηριώνει την άποψή της λέγοντας ότι στα γυμνασιακά της χρόνια ένιωθε “ψυχικά καταπιεσμένη” γιατί “Οι Σοφοί μας Δάσκαλοι δεν μας δίδαξαν τίποτα που να μην το είχαν ήδη Ανακαλύψει, Εξηγήσει, να μην να μην το είχαν Τεκμηριώσει, να μην το είχαν Τελειοποιήσει οι Αρχαίοι Έλληνες”! 

Κι αν κάποτε ανέφεραν κανένα άλλον συγγενή της Γνώσης και της Σοφίας, που δεν ήταν Έλληνας, στο τέλος πάντα κατέληγαν ότι η Γνώση του και η Σοφία του ήταν βασισμένη επάνω στη Σοφία κάποιου Έλληνα Φιλόσοφου! Σιγά σιγά ένιωθα πως οι Γνώσεις μου, οι Σκέψεις μου, τα Αισθήματά μου, η Προσωπικότητά μου, ο Κόσμος μου, η Ύπαρξή μου ως το πιο έσχατο κύτταρό μου ήταν όλα επηρεασμένα, ήταν ταγμένα σε αυτό που σήμερα ονομάζουμε “*Η Φιλοσοφία των Αρχαίων Ελλήνων*”!

Αυτά όλα καταστάλαζαν στα βάθη της ψυχής της Ελβετίδας «*ένα φλογερό μίσος για καθετί το ελληνικό*»! Και η συνέχεια: «Αργότερα στο πανεπιστήμιο, η κατάσταση έγινε δραματική. Ο Ασκληπιός από τη μια, ο Ιπποκράτης απ’ την άλλη! Ο Γαληνός τη μια μέρα, ο Ορειβάσιος την επομένη! Αέτιος το πρωί, Αλέξανδρος Τραλλιανός τ’ απόγευμα! Παύλος ο Αιγινίτης από ‘δω, Στέφανος ο Αθηναίος από ‘κει. Δεν μπορούσα ν’ανοίξω βιβλίο χωρίς να βρω μπροστά μου την ελληνική παρουσία. Δεν τολμούσα να πιάσω στα χέρια μου λεξικό για να βρω μια δύσκολη, σπάνια, μια χρήσιμη, μια έξυπνη, μια όμορφη, μια μεστωμένη λέξη. Όλες ελληνικές! Και άλλες αμέτρητες σαν την άμμο τω ν θαλασσών και των ποταμών, ελληνικής κι αυτές προέλευσης! 

Πρόκειται για φαινόμενο ομαδικό! Έτσι αισθανόμαστε λίγο πολύ όλοι μας απέναντι στους Έλληνες. Τους μισούμε όπως τα ζώα τους θηριοδαμαστές. Και μόλις μας δίνεται η ευκαιρία χυμάμε, τους δαγκώνουμε και τους κατασπαράζουμε. Γιατί στο βάθος ξέρουμε ότι κάποτε είμαστε ζώα μ’ όλη τη σημασία της λέξης κι είναι αυτοί, οι Έλληνες, πάλι οι Έλληνες, πάντα οι Έλληνες, που μας εξώσανε από τη ζωώδικη υπόσταση και μας ανεβάσανε στην ίδια με τους εαυτούς τους ανθρώπινη βαθμίδα! Δεν αγαπάμε κάτι που θαυμάζουμε. Ρίξε μια ματιά στην ιστορία και θα διαπιστώσεις ότι όλοι οι Ευρωπαίοι, με αρχηγούς τους Λατίνους και το Βατικανό, λυσσάξαμε να τους εξαφανίσουμε τους Έλληνες από το πρόσωπο της γης! Δεν θα βρεις και δεν θα φανταστείς συνδυασμό και εγκλήματος, πλεκτάνης και παγίδας που δεν το σκαρφιστήκαμε και δεν το πραγματώσαμε για να τους εξολοθρεύσουμε! . η ιστορία με το μίσος κατά των Ελλήνων δεν ξέφτισε. 

Ο σύγχρονος πολιτισμένος ά νθρωπος είναι ο ίδιος και χειρότερος. Δεν θα επιτρέψει ποτέ το Βατικαν ό, να επιβιώσει στην αυλόπορτα της Ευρώπης, στα πλευρά της Ασίας και στο κατώφλι της Αφρικής ο Ελληνισμός γιατί θεωρούν ότι τους αφαιρούμε Σεβασμό και Κύρος!

Για αυτό παρόλο που τους μισώ, γιατί δεν προέρχομαι από τη φυλή τους, δεν μπορώ να μη τους θαυμάζω και να μη τους σέβομαι και θα συνεχίσω να Μελετάω τον Πλάτωνα, τον Σωκράτη και τον Περικλή όσο θα ζω, διδάσκοντας στα παιδιά μου τη Δύναμη της Σοφίας τους και την
επιρροή της στη Ζωή μας και στην Ευτυχία μας!
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κάμερον: Σέβομαι την απόφαση του κοινοβουλίου

Ο Ντέιβιντ Κάμερον επιβεβαίωσε ότι δεν σκοπεύει να επικαλεστεί το βασιλικό προνόμιο και να πάει αντίθετα στη βούληση του κοινοβουλίου που απέρριψε την πρόταση του για ανάμειξη στις στρατιωτικές επιθέσεις στη Συρία.
Το βρετανικό κοινοβούλιο απέρριψε την Πέμπτη το βράδυ με ψηφοφορία την πρόταση του πρωθυπουργού, Ντέιβιντ Κάμερον, για ανάμειξη της χώρας στις ενδεχόμενες στρατιωτικές επιθέσεις στη Συρία.
Ο Κάμερον ανακοίνωσε ότι μετά την ψηφοφορία , που το αποτέλεσμα ήταν 272 υπέρ και 285 κατά,  θα σεβαστεί τη βούληση του κοινοβουλίου και δεν θα εγκρίνει μια τέτοια δράση. Δήλωσε επίσης πως είναι σαφές ότι το κοινοβούλιο είναι αντίθετο σε μια στρατιωτική επίθεση στη Συρία, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα ενεργήσει ανάλογα.
«Είναι σαφές ότι το κοινοβούλιο, το οποίο αντικατοπτρίζει τις επιθυμίες του βρετανικού λαού, δεν θέλει να δει την εμπλοκή της χώρας στις στρατιωτικές δράσεις», είπε ενώπιον των βουλευτών. «Το καταλαβαίνω και η κυβέρνηση θα πράξει ανάλογα».
Ο Κάμερον επιβεβαίωσε ότι δεν σκοπεύει να επικαλεστεί το βασιλικό προνόμιο και να πάει αντίθετα στη βούληση του κοινοβουλίου. «Σας διαβεβαιώνω για αυτό», είπε. «Πιστεύω ακράδαντα ότι πρέπει να υπάρξει μια σκληρή απάντηση κατά της χρήσης χημικών όπλων. Πιστεύω όμως επίσης ότι πρέπει να υπάρχει σεβασμός στη βούληση του κοινοβουλίου», πρόσθεσε.
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σκανδαλώδης παρέμβαση Διεθνούς Ινστιτούτου για το ελληνικό έλλειμμα (ISI)

Σκανδαλώδη παρέμβαση του Διεθνούς Στατιστικού Ινστιτούτου (ISI) στην ελληνική κυβέρνηση και δικαιοσύνη με σκοπό την αρχειοθέτηση της δίωξης του Ανδρέα Γεωργίου, προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, καταγγέλλουν με κοινή τους επιστολή η Ζωή Γεωργαντά και ο Νίκος Λογοθέτης, τέως μέλος η πρώτη και τέως αντιπρόεδρος ο δεύτερος της ΕΛΣΤΑΤ.
Συγκεκριμένα η κ. Γεωργαντά και ο κ. Λογοθέτης καταγγέλλουν ότι το 59ο διεθνές συνέδριό του το ISI στο Χονγκ Κογκ (26 - 29 Αυγούστου 2013) ξεκίνησε με το προσβλητικό και σκανδαλώδες, όπως το χαρακτηρίζουν, θέμα: “Εισβολή της Δικαιοσύνης στη διαδικασία της στατιστικής παραγωγής των επίσημων στατιστικών”.
Οι υπογράφοντες της επιστολής κάνουν λόγο για προγραμματισμένη παραπλάνηση των συνέδρων “με ψεύδη και συκοφαντίες κατά της Ελλάδας και των επιστημόνων της” και απαιτούν την καταγγελία από πλευράς του Προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού και της Βουλής, προκειμένου να σταματήσει “επιτέλους η χωρίς αρχές αβάσιμη υπεράσπιση του Γεωργίου και όσων επεξεργάστηκαν τις στατιστικές αλχημείες του δημοσίου χρέους και ελλείμματος με σκοπό την μόνιμη κατακυρίευση της χώρας μας από ξένες Δυνάμεις απομύζησης του πλούτου της Ελλάδας μας και των συμπολιτών και συμπατριωτών μας”.
Επιπλέον οι κκ Γεωργαντά και Λογοθέτης καταδικάζουν το ISI για: απόλυτη μονομέρεια, προκατάληψη στην κρίση του, αντιεπιστημονική υποστήριξη του Γεωργίου με απλή διαβεβαίωση και όχι στη βάση επιστημονικά θεμελιωμένων θέσεων, ανήθικη και συνεχή παρέμβαση στα πολιτικά δρώμενα στην Ελλάδα και εκ προθέσεως απόκρυψη των επιστημονικά θεμελιωμένων θέσεων τις οποίες τους είχαν στείλει όταν διαπίστωσαν ότι απέστειλαν επιστολές στον Πρωθυπουργό και στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων πιέζοντάς τους να κλείσουν την ποινική δίωξη του Γεωργίου.
Οι δύο υπογράφοντες σημειώνουν ότι έχουν διαμηνύσει στο ISI ότι:
Οι επικεφαλής των Στατιστικών Υπηρεσιών, όπως η ΕΛΣΤΑΤ, δεν έχουν ασυλία, αλλά υπάγονται στον νόμο, όπως όλοι οι εργαζόμενοι.
Ο κ. Γεωργίου και οι συγκατηγορούμενοί του έχουν συμφέρον να υποστηρίξουν την αθωότητά τους ενώπιον του νόμου, αλλιώς το όνομά τους θα παραμείνει λερωμένο, όπως θα παραμείνει λερωμένο και το όνομα όλων αυτών που βρίσκονται στην πυραμίδα των Ευρωπαϊκών στατιστικών και της Eurostat που προσπαθούν να τον αθωώσουν με απλή βεβαίωση.
Μετά από πολλά χρόνια που η Eurostat έκανε «τα στραβά μάτια» στο κρύψιμο χρεών και ελλειμμάτων όλων των Ευρωπαϊκών χωρών-μελών με τη χρησιμοποίηση της δημιουργικής λογιστικής, στο πανικό τους με την οικονομική κρίση οι γραφειοκράτες της Eurostat χρησιμοποίησαν τον Γεωργίου για να διογκώσει ψευδώς το χρέος και το έλλειμμα του πειραματόζωου που λέγεται Ελλάδα και να οδηγήσουν τη χώρα μας στο κρεβάτι του Προκρούστη.
Το ότι δεν κληθήκαμε, όπως ο κ. Γεωργίου, από το ISI για να αναπτύξουμε τις θέσεις μας, έχει κηλιδώσει το όνομα του Ινστιτούτου αυτού διότι έτσι αποδεικνύεται η προκατάληψή του και η έλλειψη αντικειμενικότητάς του. Αλλά το όνομα του ISI είναι ήδη υπό σοβαρή αμφισβήτηση και λόγω του γεγονότος ότι ο Μόνιμος Εκπρόσωπος της Eurostat στην ΕΛΣΤΑΤ, κ. Χάλγκριμουρ Σνόρρασον, είναι ταυτόχρονα και Αντιπρόεδρος του ISI, οι δε πιεστικές επιστολές προς την Ελληνική κυβέρνηση είναι σχεδόν αντιγραφή των παραπλανητικών και γεμάτων από ανακρίβειες επιστολών προς όλες τις κατευθύνσεις, καθώς και συνεντεύξεων, του Γενικού Διευθυντού της Eurostat, κ. Ράντερμάχερ, που είναι απόλυτα συνυπεύθυνος για την ψευδή διόγκωση του δημοσίου χρέους και ελλείμματος της χώρας μας.
Ο κ. Η.Snorrason δεν ενήργησε με αμεροληψία κατά τη διάρκεια του 2010-2011, όταν το 7-Μελές Συμβούλιο της ΕΛΣΤΑΤ ήταν σε πλήρες νομικό καθεστώς. Αντίθετα, η αντιεπαγγελματική στάση του κορυφώθηκε με τη σχεδίασή του και τις μεθοδεύσεις του να βοηθήσει τον κ. Γεωργίου και τον κ. Radermacher για την κατάργηση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΣΤΑΤ και ως εκ τούτου να θέσει τέλος στην ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ, μετατρέποντάς την σε Ενός-Προσώπου-Αρχή, ένα μοναδικό φαινόμενο τουλάχιστον στην Ευρώπη.
Αν ο κ. Γεωργίου και όσοι τον υποστηρίζουν είναι βέβαιοι για την αθωότητά του, δεν χρειάζεται να φοβούνται τόσο πολύ τον νόμο, τους προσκαλούμε δε να προσέλθουν ενώπιον μας για να μας δικαιολογήσουν επιστημονικά τις θέσεις τους, αντί να μαζεύουν υπογραφές από άσχετα διεθνή πρόσωπα για να στηρίξουν το στατιστικό έγκλημα κατά της χώρας μας, και αντί να απειλούν για επιβολή κυρώσεων κατά των Στατιστικών επιστημόνων οι οποίοι δημοκρατικά εκφράζουν την επιστημονική τους άποψη για τα στατιστικά στοιχεία που έχει εγκρίνει ο Γενικός Διευθυντής της EUROSTAT ο οποίος δεν λογοδοτεί ποτέ και σε κανέναν. Αν οι κκ Γεωργίου και Radermacher αρνηθούν την ανωτέρω πρόσκληση-πρόκληση, μπορούμε να εξάγουμε δικά μας λογικά συμπεράσματα για το ρόλο τους στην δημιουργία της εφιαλτικής κρίσης που περνάει η χώρα μας, και σε αυτή την περίπτωση, μια «Εισβολή της Δικαιοσύνης» φαίνεται να είναι πιο αναγκαία από ποτέ!
Η επιστολή καταλήγει τονίζοντας ότι ο κ. Γεωργίου -που ήδη τελεί υπό την κατηγορία του κακουργήματος για ψευδή βεβαίωση σε βάρος της χώρας μας σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου- αυτήν την εποχή καλείται προς απολογία από τις Δικαστικές Αρχές και για δύο άλλες κατηγορίες, συγκεκριμένα για: (α) παρότρυνση του προσωπικού της ΕΛΣΤΑΤ να διαπράξει το έγκλημα της ψευδορκίας, και (β) προσπάθεια πρόκλησης παράνομης βίας κατά του προσωπικού της ΕΛΣΤΑΤ. Εν κατακλείδι οι υπογράφοντες της επιστολής αναρωτιούνται σκωπτικά “Μήπως το ISI «πιστεύει» ότι πρόκειται και πάλι για μια πρόσθετη ‘εισβολή της Δικαστικής εξουσίας’”;
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

''Ο Μητσοτάκης εξανέμισε τους ισχυρισμούς Γρηγοράκου''

Με στοιχεία από ανεπιβεβαίωτο δημοσίευμα εφημερίδας εκθέτει την κυβέρνηση ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών μιλώντας για τις προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων επί Καραμανλή και προκαλεί…
Του Χ.Κ. Λαζαρόπουλου

Συναγερμό προκάλεσαν σε δύο υπουργικά γραφεία και έντονη δυσφορία στην Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών κ. Λεωνίδα Γρηγοράκου, ο οποίος ισχυρίσθηκε ότι από το 2004 ως το 2009 έγιναν 850 χιλιάδες προσλήψεις στο Δημόσιο εκ των οποίων το 10% με πλαστά στοιχεία που δεν έχουν ελεγχθεί από το ΑΣΕΠ!

Οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ αποτελεί μία ακόμα παραφωνία και απόδειξη του κακού συντονισμού στην συγκυβέρνηση μέσα σε 48 ώρες.

Η αρχή έγινε με την τροπολογία που έδινε υπογείως πρόσθετες εξουσίες στον υπόδικο πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ κ. Ανδρέα Γεωργίου στο σχέδιο νόμου για τις σχολάζουσες κληρονομίες. Η δεύτερη παραφωνία έγινε χθες από τον αντιπρόεδρο και υπουργό Εξωτερικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος μάλλον ακολουθεί δική του διπλωματική ατζέντα αφού για την κρίση στη Συρία δήλωσε στο Reuters ότι πρέπει να υπάρξει διεθνής απάντηση για τη νομιμότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Πέρα από κάθε άλλη ανάλυση, η πάγια θέση της ελληνικής πλευρά προέβλεπε καμμία ανάμειξη άνευ αποφάσεως του ΟΗΕ.
Οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, οι οποίες έχουν κομματική χροιά και εντάσσονται στο ευρύτερο σχέδιο απαξίωσης της διακυβέρνησης Καραμανλή, αποτελούν το τρίτο κρούσμα. Το θέμα πήρε διαστάσεις ύστερα από τις έντονες αντιδράσεις βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας που απαίτησαν να υπάρξει επίσημη απάντηση στα λεγόμενα του κ. Λεωνίδα Γρηγοράκου, ο οποίος όχι μόνο δεν εξέφρασε άποψη ως απλός βουλευτής Λακωνίας του ΠΑΣΟΚ αλλά με την ιδιότητα του μέλους στο υπουργικό συμβούλιο που προεδρεύει ο κ. Αντώνης Σαμαράς!

Μητσοτάκης και Μιχελάκης οι αποδέκτες

Σύμφωνα με πληροφορίες, δέκτες πολλών τηλεφωνημάτων και αντιδράσεων ήταν τόσο ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης. Πολλοί ήταν εκείνοι που επισήμαναν ότι δηλώσεις όπως αυτές του κ. Γρηγοράκου γίνονται επιχειρήματα από τους εκπροσώπους των δανειστών, οι οποίοι στη συνέχεια πιέζουν για πιο αυστηρά μέτρα και απολύσεις ενώ δυσχεραίνουν τη διαπραγματευτική θέση της χώρας μας.

Τελικώς, ο κ. Μητσοτάκης ανέλαβε να ξεκαθαρίσει την κατάσταση αφού από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά του ζήτησε να νοικοκυρευτεί το υπουργείο και να λειτουργήσει ο μηχανισμός απεικόνισης του ανθρώπινου δυναμικού που εργάζεται στο Δημόσιο. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν μάλιστα ότι συγκλήθηκε σύσκεψη στο υπουργείο με τη συμμετοχή υπηρεσιακών στελεχών ώστε να εξεταστούν τα διαθέσιμα στοιχεία και να εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση.

Με τον πιο επίσημο τρόπο δόθηκε απάντηση στην παραφιλολογία που έχει υιοθετήσει στον πολιτικό λόγο του ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε: «Ο αριθμός των τακτικού προσωπικού του Δημοσίου, στις 31 Δεκεμβρίου 2009, ήταν 692.907 υπάλληλοι, ενώ σε 183.000 υπολογίζονταν το μη τακτικό προσωπικό. Σήμερα, σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιοποιημένα στοιχεία (Ιούλιος 2013), το τακτικό προσωπικό ανέρχεται σε 612.414 υπάλληλοι, ενώ το μη τακτικό προσωπικό ανέρχεται σε 67.568. Κατά συνέπεια οι αναφορές για 850.000 υπαλλήλους, που υποτίθεται ότι προσελήφθησαν μεταξύ 2004 – 2009, δεν απηχούν την πραγματικότητα».

Με αυτόν τον τρόπο ο κ. Μητσοτάκης όχι μόνο διέψευσε τους ισχυρισμούς του κ. Γρηγοράκου αλλά όσους έχουν οργανώσει από τις 6 Ιουλίου επιχείρηση παραπλάνησης της κοινής γνώμης, σκοπός της οποίας είναι η απαξίωση του έργου που έγινε στη χώρα κατά την περίοδο διακυβέρνησής της από τον κ. Κώστα Καραμανλή.

Στέλεχος εκείνης της κυβέρνησης σχολίασε μάλιστα ότι ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης με την ανακοίνωση που έστειλε στα ΜΜΕ απάντησε σε όσους αμφισβήτησαν στοιχεία που διέρρευσαν από το «καραμανλικό μπλοκ» απαντώντας σε εκείνα τα δημοσιεύματα. «Ο Κυριάκος έριξε στον κάλαθο των αχρήστων τα πράσινα μπακαλοτέφτερα και έπληξε τη σοβαροφανή λιβελογραφία της ώχρας», σχολίασε επί λέξει.

Τα πλαστά δικαιολογητικά

Όσον αφορά στα πλαστά στοιχεία, περί των οποίων μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, η απάντηση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης αποκαλύπτει ότι δεν τεκμηριώνεται η καταγγελία ότι δήθεν το 10% επί των προσλήψεων έγινε έτσι.

«Για πρώτη φορά επιχειρείται στο Δημόσιο Τομέα ένας στοχευμένος έλεγχος γνησιότητας τίτλων σπουδών (πανεπιστημιακών πτυχίων, πτυχίων ξένων γλωσσών), αλλά και άλλων δικαιολογητικών μέσα από μια οργανωμένη διαδικασία η οποία διεκπεραιώνεται από το Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ). Κατά συνέπεια οποιαδήποτε πρόβλεψη για τον τελικό αριθμό των πλαστών δικαιολογητικών που θα διαπιστωθεί είναι παρακινδυνευμένη», αναφέρει η ανακοίνωση.

Επομένως, για δεύτερη φορά πιάστηκε ανενημέρωτος ο κ. Γρηγοράκος, ο οποίος «αυτογελοιοποιείται» όπως σχολίασε ο εκπρόσωπος των κυβερνήσεων Καραμανλή κ. Ευάγγελος Αντώναρος στο Twitter. Στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης μάλιστα υπήρξαν σχόλια ότι ο αναπληρωτής υπουργός ακολουθεί την τακτική άλλου στελέχους του κόμματός του που προτιμούσε να κάνει δηλώσεις παρά να μελετά έγγραφα, όπως το περιεχόμενο του Μνημονίου.

Πολύ πιο ήπιο ήταν το σχόλιο από συνεργάτη του κ. Μητσοτάκη λίγη ώρα μετά την έκδοση της ανακοίνωσης. «Μάλλον ο κ. Γρηγοράκος έπρεπε να μελετήσει περισσότερο τα στοιχεία και να μην παρασυρθεί από τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων», μας δήλωσε.

Ως Λάκωνας πάντως, θα έπρεπε να γνωρίζει ότι «το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν» ειδικά σε μια συγκυβέρνηση εύθραυστων ισορροπιών…
Διαβάστε περισσότερα.... »
....