Διυλιστήριο: 10/05/15
ροη αναρτησεων

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Για σημάδια ευελιξίας από τη Γερμανία για το ελληνικό χρέος κάνει λόγο το Politico

Για σημάδια ευελιξίας από την πλευρά της Γερμανίας, στο ζήτημα των μελλοντικών ρυθμίσεων για το ελληνικό χρέος, κάνει λόγο σημερινό δημοσίευμά του το έντυπο ευρωπαϊκής ενημέρωσης Politico.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Βερολίνο, σύμφωνα με αξιωματούχους που λαμβάνουν μέρος στις διαβουλεύσεις, αν και δεν προτίθεται προς το παρόν να συμφωνήσει σε μέτρα άμεσης αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, πιέζει, ωστόσο, για τη σταδιακή υιοθέτηση μέτρων που θα προβλέπουν την ελάφρυνσή του, προκειμένου να εξασφαλιστεί από ελληνικής πλευράς η τήρηση των δεσμεύσεων της χώρας έναντι των πιστωτών.

Αξιωματούχος μάλιστα σχολιάζει ότι η ελάφρυνση του χρέους χρησιμοποιείται από τη Γερμανία ως «καρότο» για τη συνέχιση συμμόρφωσης της Ελλάδας. Αναφέρει ότι οι απόψεις των οικονομολόγων διίστανται αναφορικά με τη σημασία που θα είχε για την ελληνική οικονομία μια ενδεχόμενη ελάφρυνση του χρέους, επισημαίνει, ωστόσο, τη συμβολική αξία μιας τέτοιας απόφασης, τόσο για τη Γερμανία όσο και για την Ελλάδα, δεδομένου ότι ο έλληνας πρωθυπουργός έχει θέσει το θέμα ως πρώτη πολιτική προτεραιότητα και η επίτευξη μιας συμφωνίας θα τον βοηθούσε «να πουλήσει ευκολότερα κάποια από τα δύσκολα διαρθρωτικά μέτρα που έπονται».

Η σχετική συζήτηση αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες εβδομάδες εν όψει της αξιολόγησης των ελληνικών μεταρρυθμιστικών προσπαθειών, από την έκβαση της οποίας θα εξαρτηθεί, κατά τα λεγόμενα των δανειστών, και η συμφωνία για την ελάφρυνση του χρέους, αναφέρεται.

Η Politico αναφέρει στη συνέχεια ότι η Μερκελ δέχεται πιέσεις από το εσωτερικό του κόμματός της, αφού πολλοί βουλευτές της, συμπεριλαμβανομένου του Υπουργού Οικονομικών, θεωρούν ότι έχουν ήδη γίνει πολλές παραχωρήσεις στην Ελλάδα και είναι πλέον στενά τα περιθώρια για νέες. Παρατίθενται μάλιστα τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης μελέτης του Ινστιτούτου για την Παγκόσμια Οικονομία, σύμφωνα με τα οποία το ελληνικό χρέος από τα δύο προηγούμενα σχέδια διάσωσης έχει ήδη μειωθεί περισσότερο από το ήμισυ.

Καταλήγοντας, το δημοσίευμα τονίζει ότι μια συμφωνία για επιπλέον παραχωρήσεις προς την Ελλάδα, σε μία περίοδο μάλιστα που η Γερμανία έχει επιβαρυνθεί και με την υποδοχή ενός εκατομμυρίου προσφύγων, αποτελεί μεγάλη πρόκληση για τη Μέρκελ, ιδίως απέναντι στη Γερμανική Βουλή, η οποία θα κληθεί να εγκρίνει οποιαδήποτε αλλαγή στους όρους της συμφωνίας για την Ελλάδα.

Άλλο δημοσίευμα εξάλλου στον Euobserver αναφέρεται στη σημερινή παρουσίαση του ελληνικού προϋπολογισμού για το 2016, ημέρα κατά την οποία το Eurogroup θα συζητήσει για τα δύο νέα πακέτα μεταρρυθμίσεων που κρίνονται ως προαπαιτούμενα για την απελευθέρωση 3 δις ευρώ από το πρόγραμμα διάσωσης. Σύμφωνα με αξιωματούχο της Ευρωζώνης, οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα επικεντρωθούν στην εφαρμογή του προγράμματος που συμφωνήθηκε τον Αύγουστο. Ο ίδιος αξιωματούχος σχολιάζει ότι η διπλή λίστα μέτρων είναι εντυπωσιακή και περιλαμβάνει πολλές και σαρωτικές μεταρρυθμίσεις, ενώ για το θέμα της αξιολόγησης επισημαίνει ότι θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο, αλλά δεν προβλέπεται να ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

200 επενδυτές προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη κατά της ΕΚΤ για το ελληνικό «κούρεμα» του 2012

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγουν 200 επενδυτές κατά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τον τρόπο με τον οποίο η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους το 2012, το γνωστό ως PSI, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Daily Telegraph». Πρόκειται για μια ομάδα Ιταλών μικροεπενδυτών, οι οποίοι ζητούν αποζημιώσεις της τάξεως άνω των 12 εκατ. ευρώ από την ΕΚΤ, κατηγορώντας την ότι παραβίασε την αρχή ίσης μεταχείρισης των πιστωτών στο ελληνικό PSI.

Στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, η ΕΚΤ προχώρησε σε swap των ελληνικών τίτλων που κατείχε, με προστατευμένα ομόλογα. Ως εκ τούτου η ΕΚΤ διασφάλισε ότι δεν θα ζημίωνε από τη συμφωνία που απέτρεψε τη χρεοκοπία της χώρας. Σε αντίθεση οι ιδιώτες επενδυτές αναγκάστηκαν να αποδεχτούν «κούρεμα» 53,5%. Σε περίπτωση δικαστικής νίκης των επενδυτών επί της ΕΚΤ θα ανοίξει ο δρόμος για μια σειρά νέων μηνύσεων κατά της κεντρικής τράπεζας.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Νέες αλλαγές στα Capital Control προς όφελος των πολιτών

Η καινούρια απόφαση που υπεγράφη από τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, που ανοίγει το δρόμο για νέες συναλλαγές

Αλλαγές στα capital control που αφορούν στα όρια εμβάσματος καθώς επίσης στις συναλλαγές νομικών προσώπων και ελεύθερων επαγγελματιών προς το εξωτερικό φέρνει η καινούργια απόφαση που υπεγράφη από τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο και η οποία ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων από το εξωτερικό.

Η προηγούμενη απόφαση εξαιρούσε από τους περιορισμούς την «είσπραξη σε μετρητά τουλάχιστον ισόποσου ποσού από πελάτες τους (σ.σ πελάτες των τραπεζών) − πληρωτές εμβασμάτων προς το εξωτερικό, έως κατ’ ανώτατο του ποσού των χιλίων οκτακοσίων (1.800) ευρώ ανά πελάτη τους− δικαιούχο εμβάσματος, ανά ημερολογιακό μήνα».

Πλέον, σύμφωνα με τη νέα απόφαση που υπέγραψε ο κ. Τσακαλώτος δεν υφίσταται ο περιορισμός των 1.800 ευρώ. Στην επίμαχη παράγραφο αναφέρεται ότι «η δεύτερη υποπερίπτωση της περίπτωσης της παραγράφου 11 του άρθρου πρώτου της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 18ης Ιουλίου 2015, (ΦΕΚ Α΄ 84), όπως τροποποιήθηκε με την περίπτωση θ΄ της ανωτέρω απόφασης, αντικαθίσταται ως εξής: «ii) είσπραξη σε μετρητά τουλάχιστον ισόποσου ποσού από πελάτες τους−πληρωτές εμβασμάτων προς το εξωτερικό».

Αλλαγές έρχονται και στις συναλλαγές νομικών προσώπων και ελεύθερων επαγγελματιών προς το εξωτερικό, το ύψος των οποίων δεν υπερβαίνει τις 5.000 ευρώ ανά πελάτη και μέρα. Συγκεκριμένα, στη απόφαση πλέον αναφέρεται ότι «συναλλαγές νομικών προσώπων ή επιτηδευματιών προς το εξωτερικό στο πλαίσιο των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων, που δεν υπερβαίνουν τις πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ η καθεμία, κατόπιν προσκόμισης των σχετικών τιμολογίων και λοιπών παραστατικών και δικαιολογητικών, τα οποία θα συνοδεύονται υποχρεωτικά από υπεύθυνη δήλωση με την οποία τα ανωτέρω πρόσωπα δηλώνουν ότι τα ως άνω προσκομισθέντα έγγραφα είναι γνήσια και δεν έχουν προσκομισθεί σε άλλο πιστωτικό ίδρυμα. Οι ως άνω συναλλαγές θα διεκπεραιώνονται απευθείας από το δίκτυο των καταστημάτων των πιστωτικών ιδρυμάτων, με πίστωση λογαριασμού του αντισυμβαλλομένου και θα υπολογίζονται εντός του εβδομαδιαίου ορίου που ορίζεται από την Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών για το κάθε πιστωτικό ίδρυμα».


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Οι τζιχαντιστές ανατίναξαν την Αψίδα του Θριάμβου στην Παλμύρα

ΣΤΟΝ... ΑΕΡΑ 2.000 ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Ένα σημαντικό μνημείο, η ανέγερση του οποίου τοποθετείται 2.000 χρόνια πριν, την Αψίδα του Θριάμβου στην αρχαία πόλη της Παλμύρας στο βόρειο τμήμα της Συρίας, ανατίναξαν τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Όπως καταγγέλλει ο επικεφαλής των αρχαιολογικών υπηρεσιών της Συρίας, οι τζιχαντιστές τίναξαν στον αέρα το επιβλητικό μνημείο αφού προηγουμένως είχαν καταστρέψει δύο αρχαίους ναούς στον αρχαιολογικό χώρο, που η Unesco έχει αναγνωρίσει ως ένα από τα σημαντικότερα κέντρα πολιτισμού του αρχαίου κόσμου.

Πηγές στην Παλμύρα επιβεβαίωσαν πως η Αψίδα του Θριάμβου, ένα κόσμημα στην εξαιρετική συλλογή ερειπίων της αρχαίας πόλης της Συρίας που βρίσκεται μέσα σε μια όαση, είχε ανατιναχθεί.

Οι τζιχαντιστές, που ανατίναξαν ναούς στο χώρο ο οποίος θεωρείται Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από τα Ηνωμένα Έθνη, ελέγχουν τη πόλη από τον Μάιο και έχουν ανατινάξει και άλλα μνημεία και ιστορικά κτίρια.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος δωρίζει €2,5εκατ. για τη σίτιση 3.800 μαθητών στα σχολεία



Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ανακοινώνει νέα δωρεά, συνολικού ύψους €2,5 εκατομμυρίων, για την υποστήριξη του Προγράμματος Σίτισης & Προώθησης Υγιεινής Διατροφής, «ΔΙΑΤΡΟΦΗ», σε δημόσια σχολεία της χώρας, κατά το τρέχον σχολικό έτος (2015-2016). Από τα συνολικά €2,5 εκατομμύρια της νέας δωρεάς, το €1 εκατομμύριο θα διατεθεί άμεσα για την ενίσχυση του Προγράμματος, ενώ το υπόλοιπο €1,5 εκατομμύριο θα δωρισθεί με τη μέθοδο των συμπληρωματικών κονδυλίων (matching funds). Το Πρόγραμμα «ΔΙΑΤΡΟΦΗ» σχεδιάστηκε και υλοποιείται από το Ινστιτούτο Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής, Prolepsis.

Από την έναρξη του Προγράμματος «ΔΙΑΤΡΟΦΗ», τον Απρίλιο του 2012, έως σήμερα, το ΙΣΝ θα έχει διαθέσει συνολικά €21 εκατομμύρια, συνυπολογίζοντας και τη δωρεά με τη μέθοδο matching funds, για την ενίσχυσή του, αναγνωρίζοντας τις αυξανόμενες ανάγκες που δημιούργησε η κρίση και οι οποίες πλήττουν ιδιαίτερα τον ευαίσθητο πυρήνα της κοινωνίας μας, τα παιδιά.

Η νέα δωρεά θα υποστηρίξει άμεσα περίπου 3.800 μαθητές, αλλά και τις οικογένειές τους, σε σχολεία που παρουσιάζουν αυξημένα ποσοστά επισιτιστικής ανασφάλειας. Τα σχολεία βρίσκονται κυρίως σε μεγάλες πόλεις, όπου παρατηρείται εντονότερη συσσώρευση των συνεπειών της συνεχιζόμενης κρίσης.

Σύμφωνα με πρόσφατα στατιστικά δεδομένα που συγκέντρωσε το Ινστιτούτο Prolepsis, σε σχολεία ευπαθών περιοχών που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα, το ποσοστό των μαθητών που αντιμετωπίζουν επισιτιστική ανασφάλεια ξεπερνά το 50%. Ο αριθμός είναι ιδιαίτερα ανησυχητικός, ιδίως καθώς αναφέρεται σε προηγμένη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις αρχές του 21ου αιώνα. Αν και το ζήτημα έχει λάβει αρκετή δημοσιότητα τα τελευταία χρόνια, το μέγεθος του προβλήματος παραμένει άγνωστο στο ευρύ κοινό. Παρότι οι προσπάθειες του Ινστιτούτου Prolepsis έχουν συγκεντρώσει πόρους και από άλλους δωρητές, ο αριθμός των παιδιών που μπορούν να συμπεριληφθούν στο Πρόγραμμα παραμένει μικρότερος από τη σχετική ζήτηση.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω δεδομένα, πέραν της νέας δωρεάς ύψους €1 εκατομμυρίου, το ΙΣΝ θα στηρίξει το Πρόγραμμα «ΔΙΑΤΡΟΦΗ» με επιπλέον €1,5 εκατομμύριο, με τη μέθοδο των συμπληρωματικών κονδυλίων (matching funds), παρέχοντας δηλαδή δωρεά ίσης αξίας για κάθε €100.000 που θα συγκεντρώσει το Ινστιτούτο Prolepsis από άλλους δωρητές για τους σκοπούς του Προγράμματος. Ο μηχανισμός συμπληρωματικών κονδυλίων ενεργοποιείται με τις συνεισφορές που το Ινστιτούτο Prolepsis θα διασφαλίζει από ιδιώτες, εταιρίες, ιδρύματα, κυβερνητικούς φορείς, ευρωπαϊκά προγράμματα, κ.ά.Σκοπός της επιπλέον δωρεάς είναι να ενταχθούν περισσότερα σχολεία στο Πρόγραμμα και, ως εκ τούτου, να λάβουν στήριξη περισσότεροι μαθητές.
Επιπλέον, με τη μέθοδο των συμπληρωματικών κονδυλίων (matching funds), το ΙΣΝ επιδιώκει να ενθαρρύνει και άλλους δυνητικούς υποστηρικτές, να ενισχύσουν έμπρακτα το Πρόγραμμα «ΔΙΑΤΡΟΦΗ», ενημερώνοντας και ευαισθητοποιώντας τους, στο μέτρο των δυνάμεών του, για το μέγεθος του προβλήματος.

Ο Ανδρέας Δρακόπουλος, Πρόεδρος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, δήλωσε: «Μέσα στις τόσο δύσκολες συγκυρίες, στις οποίες βρίσκεται η χώρα, υπάρχουν πρωτοβουλίες όπως το πρόγραμμα «ΔΙΑΤΡΟΦΗ», οι οποίες συμβάλλουν στην ανακούφιση των συνανθρώπων μας και, ιδίως, των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, όπως είναι τα παιδιά μας. Από την πλευρά μας, συνεχίζουμε να στηρίζουμε το πρόγραμμα, στο μέτρο πάντα των δυνατοτήτων μας. Ταυτόχρονα, αναγνωρίζουμε το όριο των δυνάμεών μας, που είναι εξ ορισμού συμπληρωματικές, και αναρωτιόμαστε, αν όχι τώρα, πότε, θα βρεθούν και άλλοι αρωγοί στις προσπάθειες της κοινωνίας πρόνοιας, ώστε να προσπαθήσουμε, όλοι μαζί, να εξαλείψουμε την ανάγκη μια ώρα αρχύτερα;»

Σημειώνεται ότι, η εταιρεία Deloitte πραγματοποίησε, για λογαριασμό του Ιδρύματος, μελέτη αξιολόγησης του Προγράμματος «ΔΙΑΤΡΟΦΗ», για την πιλοτική φάση υλοποίησής του (Απρίλιος-Ιούνιος 2012) καθώς και για τα σχολικά έτη 2012-2014. Η μελέτη, η οποία επιβεβαιώνει την αποτελεσματικότητα και την πολλαπλώς θετική επίδραση του συγκεκριμένου Προγράμματος, είναι αναρτημένη στον ιστότοπο του ΙΣΝ, στον ακόλουθο σύνδεσμο:

http://www.snf.org/el/protoboulies/dorees-enantia-stin-krisi/programma-sitisis-proothisis-tis-ygieinis-diatrofis/

Οι δωρεές του ΙΣΝ για την ενίσχυση του Προγράμματος «ΔΙΑΤΡΟΦΗ», από το 2012 έως σήμερα, αντιπροσωπεύουν περίπου 10% της συνολικής, έκτακτης Πρωτοβουλίας του Ενάντια στην Κρίση, ύψους €200 εκατομμυρίων.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Spiegel: Καταργείται η ελληνική συνδρομή σε αναπτυξιακά έργα της ΕΕ

Με αυτό τον τρόπο η Ελλάδα μπορεί να εξοικονομήσει περίπου δύο δισ. ευρώ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει το ενδεχόμενο να καταργήσει αναδρομικά την ελληνική συνδρομή στα επιδοτούμενα από την Ε.Ε. αναπτυξιακά έργα, όπως αποκαλύπτει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel. Σύμφωνα με το περιοδικό, η Κομισιόν θέλει να αλλάξει αναδρομικά τους κανόνες για την παροχή ευρωπαϊκών πόρων για αναπτυξιακά έργα στην Ελλάδα για τα έτη 2007 ως 2013. Η πρόταση αυτή περιλαμβάνεται σε μια απόφαση της Κομισιόν η οποία πρόκειται να υιοθετηθεί αυτή την εβδομάδα, επισημαίνει το Spiegel, εκτιμώντας ότι με αυτό τον τρόπο η Ελλάδα θα εξοικονομήσει περίπου δύο δισ. ευρώ.

Μέχρι τώρα οι χώρες της Ε.Ε. που λαμβάνουν ευρωπαϊκά κονδύλια για τη χρηματοδότηση αναπτυξιακών έργων πληρώνουν ένα μέρος των εξόδων για το έργο αυτό με δικούς τους πόρους. Για τα αναπτυξιακά έργα της περιόδου 2007-2013 η Αθήνα έχει λάβει το 90% των πόρων, όμως φαίνεται ότι δεν είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει μόνη της το υπόλοιπο 10%. Αν δεν καταφέρει να το κάνει ως το τέλος του χρόνου θα χάσει τα χρήματα που έχει λάβει. «Προκειμένου να μην συμβεί αυτό η Ε.Ε. θέλει να αλλάξει αναδρομικά τους κανόνες», εξηγεί το περιοδικό.

Η Κομισιόν υπογραμμίζει ότι η εν λόγω κατάργηση δεν θα επιβαρύνει τους Ευρωπαίους φορολογούμενους, απλώς θα σημαίνει ότι η Ελλάδα θα λάβει χρήματα που προορίζονταν να της δοθούν. Ωστόσο, αν δεν υπάρξει συγχρηματοδότηση, η Ε.Ε. θα αναλάβει πλήρως τη χρηματοδότηση των έργων, όμως λιγότερων.

Το Spiegel εκτιμά ότι θα υιοθετηθούν και άλλοι ειδικοί κανόνες για την Ελλάδα. Για παράδειγμα σε ό,τι αφορά παλιότερα έργα αναμένεται να αποπληρωθεί το μέρος των ευρωπαϊκών χρημάτων τα οποία θα έπρεπε να δοθούν στην Αθήνα μετά την ολοκλήρωσή τους. Επιπλέον για τα έτη 2015 και 2016 η Αθήνα θα λάβει πιο γρήγορα ευρωπαϊκούς πόρους.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μάλιστα μοιάζει να μην επηρεάζεται από τις αντιρρήσεις της Γερμανίας», σημειώνει το Spiegel, ωστόσο ξεκαθαρίζει ότι θα «ελέγχει προσεκτικά» την πρόοδο των επιδοτούμενων έργων, ενώ η διαχείριση των πόρων θα είναι προσεκτική.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Απόφαση του ΣτΕ τινάζει στον αέρα τον ΕΝΦΙΑ


Απόφαση του ΣτΕ τινάζει στον αέρα τον ΕΝΦΙΑ 

Τεράστιο δημοσιονομικό κενό θα κληθεί να αντιμετωπίσει σύντομα το υπουργείο Οικονομικών, καθώς θεωρείται δεδομένο πως η επικείμενη δικαστική απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας θα υποχρεώσει την πολιτεία να μειώσει άμεσα τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων τινάζοντας στον αέρα τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ που φτάνουν στους πολίτες εντός του μήνα. 

Το θέμα των "φουσκωμένων" αντικειμενικών αξιών που έχουν οδηγήσει σε υπερφορολόγηση των ακινήτων συζητήθηκε ξανά την περασμένη βδομάδα στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας στην σκιά μιας ήδη ειλημμένης απόφασης του ίδιου δικαστηρίου που δεν εφαρμόστηκε ποτέ. 

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το capital.gr, η νέα δίκη κατά των φουσκωμένων αντικειμενικών έγινε αφού εξέπνευσε, χωρίς να συμμορφωθεί η πολιτεία, η 6μηνη προθεσμία που είχε δώσει το δικαστήριο για να μειωθούν οι αντικειμενικές αξίες στο επίπεδο των εμπορικών. 

Το δικαστήριο έχει μονόδρομο να διανύσει και αναμένεται να εκδώσει απόφαση κατά του δημοσίου, το οποίο παραλείπει να αναπροσαρμόσει από το 2007 τις αντικειμενικές αξίες, ως όφειλε. 

Μάλιστα, η πολιτεία όχι μόνο αγνόησε στην πράξη το "τελεσίγραφο" του ΣτΕ, αλλά σχεδιάζει να γίνουν οι αλλαγές το 2017 (!), όταν δηλαδή θα έχει συμπληρωθεί μία ολόκληρη 10ετία υπερφορολόγησης, μολονότι ο νόμος επιβάλλει τον ανά 2ετία ανακαθορισμό των αντικειμενικών αξιών. 

Η δυσκολία της κατάστασης φαίνεται από το γεγονός ότι το δημόσιο επιχείρησε και πάλι ανεπιτυχώς να αναβάλλει τη δίκη για ένα χρόνο οπότε και υπάρχει και μνημονιακή υποχρέωση για αναπροσαρμογή από το 2017. 

Αναφέρθηκε μάλιστα πως από τα ακίνητα έχουν προϋπολογιστεί έσοδα 2,65 δισ. ευρώ για το τρέχον έτος. Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί το πολύ σε δυο μήνες και θα προκαλέσει τεράστια δημοσιονομικά προβλήματα για τα προϋπολογισθέντα έσοδα αλλά και "μπαράζ" προσφυγών για ακύρωση του ΕΝΦΙΑ, επιστροφές φόρων κ.λπ.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Στη δημοσιότητα το πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος


To Πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους διένειμε το πρωί της Κυριακής η απερχόμενη πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, λίγο προτού εκπνεύσει η θητεία της.

Στο 20σέλιδο πόρισμα σημειώνεται πως «δεδομένου ότι το χρέος και όλες οι δανειακές συμβάσεις μεταξύ 2010-2014 αποδείχθη καν απεχθείς, παράνομες και αθέμιτες, οποιαδήποτε μεταγενέστερη δανειακή σύμβαση που στηρίζεται σε αυτές (αγνοώντας τον παράνομο χαρακτήρα τους) είναι και αυτή απεχθής, παράνομη και αθέμιτη».

«Το τρίτο Μνημόνιο είναι πανομοιότυπο με τα δύο προηγούμενα. Εξακολουθεί να παραβιάζει τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, παραλύοντας ταυτόχρονα την ελληνική οικονομία χωρίς παροχή κινήτρων, χωρίς καμία πλατφόρμα για ανάπτυξη, επενδύσεις και ενίσχυση των εμπορικών συναλλαγών», υπογραμμίζεται στο κείμενο.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κοντοί και βρώμικοι..

     Δεν χρειάζεται να περιμένουμε για να κρίνουμε τον νέο Πρόεδρο της Βουλής.
Στην ομιλία του χθές, έδωσε μόνος του το στίγμα του, μιλώντας σε μία αποστροφή του λόγου του για το κανάλι της Βουλής: ''..δεν πρέπει να δίνει την εντύπωση ότι υποκαθιστά φορείς, λειτουργίες, κινηματικές και πολιτικές δράσεις, πολιτιστικές και
μηντιακές λειτουργίες. Δεν είμαστε καναλάρχες, δεν είμαστε ΜΚΟ, δεν είμαστε ινστιτούτα, ούτε δομές αλληλεγγύης..''

Τί υπονοείς ''σύντροφε'' της συμφοράς;
Μήπως επειδή η προηγούμενη πρόεδρος προσπάθησε να μεταδίδονται ''ζωντανά'' όσο το δυνατόν περισσότερες συνεδριάσεις διάφορων επιτροπών της Βουλής, καθώς και οι πιό καθοριστικές της συνεδριάσεις της ολομέλειας,
..ώστε να υπηρετείται η αλήθεια και η διαφάνεια, όπως είναι και ο σκοπός του καναλιού της Βουλής,
..αυτό σας καθιστά ''καναλάρχες'';

Δηλαδή κατά την γνώμη σου, το δικαίωμα της ενημέρωσης το έχουν μόνον οι καναλάρχες της διαπλοκής και των παράνομων καναλιών τους;
Αυτοί που τόσα χρόνια μέσα από καταπατημένα τηλεοπτικά ερτζιανά, πέρδονται και αφοδεύουν στην μούρη μας,
..δολοφονούν την αλήθεια, ασχημονούν εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να υψώσει μία ''άλλη'' φωνή,
..έχουν κάνει την λάσπη επιχείρημα, και έναν σάπιο τρόπο ζωής παράδειγμα για μίμηση από την ελληνική κοινωνία;

Αυτοί μόνον μπορούν και πρέπει να είναι ''καναλάρχες''-καθοδηγητές της κοινής γνώμης, κατά την δική σου άποψη;
Έτσι έχετε σκοπό να καταπολεμήσετε την διαπλοκή;
Γλύφοντας απ' την πρώτη στιγμή;
Δηλώνοντας υποταγή στα ανθελληνικά-συστημικά ΜΜΕ;

Έτσι τιμάτε τις αρχές σας και την προκάτοχό σας, την ''συντρόφισσά'' σας που στάθηκε πράγματι στο μπόϊ της απέναντι στους ληστο-καναλάρχες;
Με έμμεση λάσπη, με πρακτικές σταλινικές;
Αυτό είναι το δικό σας μπόϊ;

Και εννοούμε φυσικά το ηθικό σας μπόϊ. Το ηθικό ανάστημα που λένε.
Πολύ φοβόμαστε πως η αριστεροσύνη η δική σας και πολλών ''συντρόφων '' σας, είναι ακροδεξιού τύπου.
Πολύ φοβόμαστε πως είσαστε κοντοί στο ήθος, και βρώμικοι στις μεθοδεύσεις και στην ψυχή.

Πολύ φοβόμαστε πως ήδη γυρίσαμε ένα χρόνο πίσω,
..και εξακολουθούμε να γυρίζουμε κι ακόμη πιό παλιά!..

ΥΓ. Το κανάλι της Βουλής αποτελεί σήμερα μιά όαση μέσα στον βόθρο των ιδιωτικών καναλιών. Είναι το μόνο κανάλι στην Ελλάδα (με ακόλουθο την ΕΡΤ-3) που η ψυχαγωγία μπορεί να δικαιώσει τον όρο σαν αγωγή της ψυχής, και σαν διασκέδαση μαζί. Το μόνο κανάλι που προσπαθεί να κρατήσει το πνευματικό επίπεδο του πολίτη ζωντανό, και όχι να δημιουργήσει ηλίθιους και άνοες σκλάβους για την ευρωπαϊκή ''Ένωση'' της καγκελαρίας, και την Παγκοσμιοποίηση των διεθνών απατεώνων.

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....