Διυλιστήριο: 05/02/14
ροη αναρτησεων

Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Η πολιτική της ΝΔ δεν είναι για ομοφοβικούς (βίντεο)

Μετά την εξαιρετική πολιτική του ΓΑΠ που δεν είχε ιστορικό προηγούμενο, για το πως μπορείς να παραδώσεις μια χώρα χωρίς να ανοίξει ρουθούνι. Βραβεύτηκε μάλιστα από μεγάλα πανεπιστήμια.

Ήρθε η σειρά του Σαμαρά να πάρει την σκυτάλη
Αυτή όμως την φορά ο Σαμαράς ήταν αποφασισμένος να ξεπεράσει τον Γιωργάκη.....
 και να πάει τον όρο και την έννοια της πολιτικής ένα βήμα παραπάνω, να δημιουργήσει μια νέα πολιτική. Που να ξεπερνάει τις παλιές δοκιμασμένες και ξεπερασμένες ιδεολογίες. Αποδεικνύοντας άλλη μια φορά το δαιμόνιο ελληνικό μυαλό.

 Έτσι όχι μόνο βρήκε  αυτή την καινούργια πολιτική, την ονόμασε  και έκανε μάλιστα ιδιαίτερα μαθήματα σε βουλευτές της ώστε να την εμπεδώσουν.

Όπως θα έλεγε και αείμνηστη Μαλβίνα με το καυστικό της χιούμορ:
Γιατί βρε κούτα σας χαλάει αυτή η καινούργια πολιτική;;, δείτε τους βουλευτές της τρικομματικής πως την απολαμβάνουν!! Μήπως είσαστε λιγουλάκι ομοφοβικοί.;;;
Ντροπή, δεν θέλω ρατσιστικά πράγματα.... χαλάμε και τα σχέδια της Νέας Τάξης.
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Διανέμουν φρούτα στα σχολεία ... από την Ιταλία !!!

Με χαρά έμαθα τελευταία ότι υπάρχει ένα πρόγραμμα δωρεάς διανομής φρούτων στα σχολεία της Αττικής, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαική Ένωση και στόχος είναι να εξοικειωθούν τα παιδιά με τα εξαιρετικής ποιότητας τρόφιμα του τόπου μας και να συνηθίσουν να τρώνε υγιεινά. Ο στόχος σεβαστός και είναι καλό, που στις δύσκολες αυτές μέρες που περνάει η Πατρίδα μας, έστω και προεκλογικά, διανέμονται τρόφιμα σε σχολεία και έτσι σιτίζονται έστω και έμμεσα κάποιοι μαθητές που οι γονείς του έχουν βρεθεί στην ''ανάπτυξη'' της κυβέρνησης. Μάλιστα τα τελευταία γεγονότα με τις λαικές αγορές με έκαναν να σκεφτώ, γιατί η κυβέρνηση δεν βοηθάει τους μικροπωλητές των λαικών αγορών αγοράζοντας φρούτα από αυτούς ενισχύοντας του έμμεσα και βοηθώντας την ελληνική οικογένεια. Με μεγαλύτερη χαρά σήμερα ο γιος μου έφερε τρεις σακούλες που φαίνονται στην φωτογραφία. Δυστυχώς όταν γύρισα στο πίσω μέρος της σακούλας διαπίστωσα αυτό που όλοι βλέπετε

Ναι καλά βλέπουν τα μάτια σας !!! Προέλευση Ιταλία. ΓΙΑΤΙ ; Εμείς δεν παράγουμε μήλα ; Γιατί η ελληνική κυβέρνηση δεν προσανατόλισε τους Έλληνες αγρότες να παράγουν μήλα και πορτοκάλια έτσι ώστε να αγοράσουν από αυτούς; Γιατί δεν αγόρασε η ελληνική κυβέρνηση άλλα φρούτα από Έλληνες παραγωγούς βοηθώντας τους έτσι και δίνοντας μια μικρή ανάσα στην αγορά ; Γιατί δεν αγόρασε έστω από τους έμπορους λαικών αγορών; Γιατί δίνουν φρούτα από την Ιταλία ενώ ο στόχος του προγράμματος είναι να εξοικειωθούν τα παιδιά με εξαιρετικής ποιότητας φρούτα του τόπου μας ;
ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ;

http://diulistirio.blogspot.gr/  

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μεταβιβάστηκε το 10% της ΕΥΔΑΠ

Πακέτο 10.684.800 μετοχών της ΕΥΔΑΠ που αντιστοιχούν στο 10% του μετοχικού κεφαλαίου της επιχείρησης μεταβιβάστηκε στη συνεδρίαση της Τετάρτης προς 8,1 ευρώ ανά μετοχή (discount 12,9% σε σχέση με την τρέχουσα τιμή) και η αξία της συναλλαγής διαμορφώθηκε στα 86,26 εκατ. ευρώ.

Επίσημες ανακοινώσεις για την ταυτότητα του αγοραστή και του πωλήτη δεν έχουν γίνει γνωστές.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, αγοραστές του πακέτου εμφανίζονται να είναι η Paulson&Co του γνωστού Αμερικανού επενδυτή Τζον Πόλσον, καθώς και το fund της Baupost.

O Πόλσον στην κρίση της αγοράς ακινήτων στις ΗΠΑ το 2007 είχε στην κατοχή του CDS (ασφάλιστρα κινδύνου) που του απέδωσαν περίπου 3 δισ. δολάρια από την χρεωκοπία του συστήματος.

Επίσης, στην αρχή της ελληνικής κρίσης «επένδυσε» στη χρεωκοπία της Ελλάδας, στοίχημα που όμως δεν του βγήκε.

Η ΕΥΔΑΠ είναι σε φάση ιδιωτικοποίησης αλλά συγχρόνως είναι μια εταιρεία με γεμάτο ταμείο και μηδενικό δανεισμό.

Στη συνέλευση της εταιρείας που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, εγκρίθηκε η διανομή μερίσματος 0,36 ευρώ (καθαρό μετά το φόρο 0,324 ευρώ ανά μετοχή), καθώς και η διανομή αποθεματικού από αφορολόγητα έσοδα 0,02 ευρώ ανά μετοχή.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνονται σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ Αντώνη Βαρθολομαίο, η εταιρεία έχει στο ταμείο της πάνω από 250 εκατ ευρώ, ενώ αναμένει από τη Geniki Bank την υποβολή business plan για τον επενδυτικό και στρατηγικό σχεδιασμό της επιχείρησης.

Το ΤΑΙΠΕΔ με 61,33% είναι ο βασικός μέτοχος της ΕΥΔΑΠ.
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ !!! ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ !!! Τουρκοποίηση Θράκης !!!

Ένα video που πρέπει να δούμε όλοι μας. Πολύ περισσότερο αυτοί που λένε ότι οι Τούρκοι είναι φίλοι μας και θέλουν το καλό μας. Να το δουν όλοι αυτοί που πιστεύουν ότι δεν τίθεται σοβαρό θέμα τουρκοποίησης της Θράκης. Να καταλάβουμε τι ψηφίζουμε και πως μας βλέπουν οι ''φίλοι'' Τούρκοι της Θράκης. Να επαναστατήσουμε πριν να είναι αργά. Να βροντοφωνάξουμε ότι η Θράκη είναι Ελλάδα και όχι να κάνουμε πλάτες σε εθνοπροδότες τύπου Χριστόπουλο, όπου θεωρούν ότι η Τουρκία στην Θράκη είναι μια γροθιά, ή σε ανθρώπους που ανήκουν στους γκρίζους λύκους. Να τους αποδείξουμε ότι η Θράκη είναι Ελλάδα και να σβήσουμε τα επεκτατικά τους όνειρα. Ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης ή υποστήριξής μας σε κάποιο κόμμα, να δηλώσουμε την κάθετη αντίθεση μας με την Τουρκοποίηση της Θράκης. Να μιμηθούμε τον Κρητικό κύριο Καπαρουδάκη όπου μετέφερε τα εκλογικά του δικαιώματα από την Κρήτη στην Θράκη κατεβαίνοντας και ως υποψήφιος περιφερειακός Σύμβουλος, θέλοντας να δείξει ότι η Κρήτη είναι κοντά στους Θρακιώτες.
Το video αυτό αν και είναι από τον Ιούνιο του 2012 δεν μας αφύπνισε και φτάσαμε τώρα σε αυτές τις καταστάσεις. Μεγάλα κόμματα για μια χούφτα ψήφους να παίρνουν εντολές από τα Τούρκικα προξενεία της Κομοτηνής. Ξυπνήστε πριν να είναι αργά. Μην δώσουμε την Θράκη μας στο βωμό της απελευθέρωσής μας από τα μνημόνια και από την φτώχεια και δυστυχία που κατακλύζει την Πατρίδα μας. Η πρόσφατη Ιστορία δυστυχώς μας έχει διδάξει ότι όταν υπήρχε πολιτική αστάθεια και αβεβαιότητα χάσαμε την Κύπρο μας. Μην τους αφήσετε και διαδώστε παντού το video.


http://diulistirio.blogspot.gr/

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Απόρρητο το ΑΦΜ της «ΕΛΙΑΣ»…..Τι δεν κατάλαβες πάλι ;;;; ΤΟ ΑΡΑΠΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΠΛΕΝΕΙΣ ΤΟ ΣΑΠΟΥΝΙ ΣΟΥ ΧΑΛΑΣ....

… ΚΑΙ ΔΕ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ .
Το ΑΦΜ της «Ελιάς» ζήτησε βουλευτής των ΑΝΕΛ – Η απάντηση των υπουργείων Δικαιοσύνης και Οικονομικών…

Καταλάβατε τώρα τι προσπαθούν να κουκουλώσουν όλοι αυτοί που υποτίθενται ότι κόπτονται για τη διαφάνεια στα οικονομικά των κομμάτων και βεβαίως την πάταξη της φοροδιαφυγής??? Κατα λαβατε πως όποια πέτρα τους και αν σηκώσει κανείς η μπόχα κατακλύζει το σύμπαν???
«Στοιχεία από τον φάκελο του φορολογούμενου δύναται να χορηγηθούν μόνο εφόσον δεν εμπίπτουν στις διατάξεις περί....

...φορολογικού απορρήτου», απαντά εγγράφως ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης σε ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ζητώντας να ενημερωθεί ποιοι είναι οι ΑΦΜ των κομμάτων που συγκροτούν την «ΕΛΙΑ – Δημοκρατική Παράταξη» και ποιος είναι ο ΑΦΜ της ίδιας της ΕΛΙΑΣ.

Η βουλευτής είχε απευθυνθεί και στον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου και του ζητούσε να απαντήσει πότε εγκρίθηκαν από τη Δικαιοσύνη τα καταστατικά των κομμάτων της ΕΛΙΑΣ και αν αυτή παρουσιάστηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης, ως συνασπισμός πολιτικών κομμάτων ή ως αυτοτελές και ενιαίο κόμμα.
Στην έγγραφη απάντησή του ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου αναφέρει ότι έχουν ζητηθεί στοιχεία από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και μόλις αυτά περιέλθουν σε γνώση του υπουργείου θα τεθούν και υπόψη της βουλευτού.
Εδώ μπορείτε να δείτε την κατάθεση της ερώτησης
Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σιγή ασυρμάτου..

      ..έχει επιβληθεί στα ΜΜΕ και στα χείλη κυβερνητικών, σε ό,τι αφορά μνημονιακά θέματα και προσταγές.
Λέξεις όπως ''τρόϊκα'', ''εφαρμοστικοί νόμοι'', ''μνημόνιο'', ''Τόμσεν'', και λοιπές βρισιές, έχουν απαγορευτεί για το επόμενο 25ήμερο.
Έχουν αντικατασταθεί από ''ανάπτυξη'', ''έξοδος στις αγορές'', ''πλεόνασμα'', ''κοινωνικό μέρισμα'', ''ελάφρυνση'', ''παροχές''.

Καμία κουβέντα για τις κοντά 100.000 απολύσεις που θα γίνουν στο Δημόσιο έως το 2018! Άχνα για την νέα μείωση συντάξεων και μισθών! Άκρα του τάφου σιωπή για τα νέα μέτρα ύψους πάνω από 7,5 δις για τα επόμενα τρία χρόνια!
Για όλα αυτά που προβλέπει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα (αυτή είναι η διατύπωση για το ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ), αυτοί που το συμφώνησαν και έχουν δεσμευτεί ότι θα το εφαρμόσουν, τάχα δεν έχουν ιδέα!

Θα τα ανακαλύψουν ξαφνικά ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ,
..όπου εντελώς ''ξαφνικά'' όλοι οι δείκτες θα ξαναπάρουν την κατηφόρα, και όπου η οικονομία μας εκεί που πήγαινε με υπερηχητικές ταχύτητες, άξαφνα θα ''επιβραδύνει'' πάλι σαν μουλάρι στον ανήφορο,
..και ''δυστυχώς'' και ''παρά την θέλησή τους'', νέα μέτρα και πάλι θα χρειαστούν για ''να μην πάνε χαμένες οι ως τώρα θυσίες του ελληνικού λαού''!
Βεβαίως ''αυτά θα είναι και τα τελευταία μέτρα που θα χρειαστούν'' καθώς ''η οικονομία μας έχει πιά θωρακιστεί πλήρως'', ''χάρη στις προσπάθειες και την εργατικότητα της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού ξεχωριστά''!

Μας θυμίζουν τίποτα όλα αυτά;
Το θέμα είναι ότι μας θυμίζουν, δεν μας θυμίζουν, οι πολιτικοί αγύρτες που κυβερνούν, και εφ' όσον ΕΜΕΙΣ τους δώσουμε με την ψήφο μας την δυνατότητα,
..θα επανέλθουν δριμύτεροι και θανατηφόροι!

Πρέπει παρά τους όποιους ενδοιασμούς και σκεπτικισμούς έχουμε για την διάδοχο κατάσταση,
..να καταψηφίσουμε κυβερνητικά και μνημονιακά κόμματα και πολιτικούς, και σε τέτοιο βαθμό,
..ώστε η επόμενη των εκλογών να βρει όλη αυτή την πολιτική σαβούρα να αγωνιά και να σκέφτεται μόνον την πολιτική της επιβίωση.

Αλλοιώς τα μνημόνια και τα μέτρα, με όποια ονομασία κι αν τους δώσουν, δεν θάχουν τέλος!
Τέλος θα έχει μόνον ο λαός. Και η πατρίδα!..


Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Εμετός στο ΠΟΤΑΜΙ. ''Αδελφοποίηση των ελληνικών οικογενειών με γερμανικές θα μας σώσει ....''

Το «Ποτάμι» παραφούσκωσε από τη δημοσιότητα που πήρε από τα γνωστά συστημικά ΜΜΕ και αρχίζει σιγά – σιγά να δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο, παρά τις όποιες εξαγγελίες του πολιτικού του αρχηγού, πρώην δημοσιογράφου, Σταύρου Θεοδωράκη, για κάτι το «καινούριο» που έρχεται να φέρει στην πολιτική, κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου...
, την ώρα μάλιστα που η χώρα δοκιμάζεται από μια κυβέρνηση, την χειρότερη όλων των εποχών, η οποία κάνει όλα τα χατίρια των εταίρων – δανειστών και «βαφτίζει» ως «μεταρρυθμιστικό» έργο τις εντολές της τρόικα που ισοπεδώνουν τη συντριπτική πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας.

Το Ποτάμι λοιπόν φεύγει από το απολιτίκ ιδεολογικό του στίγμα και δείχνει ξεκάθαρα ότι τελικά έχει πολιτικές θέσεις, αλλά αυτές μάλλον δεν είναι προς όφελος του ελληνικού λαού και έχουν νεοφιλελεύθερο πρόσημο. Τέτοιες απόψεις φαίνεται ότι εκφράζει και ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στην Νομική Σχολή Αθηνών, Σταύρος Τσακυράκης, ο οποίος με ένα άρθρο του, κάνει λόγο για αλλαγές στην ενημέρωση από τα ΜΜΕ, επανάσταση στη Δικαιοσύνη, λογοδοσία των πολιτικών, πανεθνικό προσκλητήριο, λαϊκό κίνημα «πλήρωσε – πλήρωσε», εκποίηση δημόσιας περιουσίας και επιχειρήσεων, δραστική μείωση δαπανών στο κράτος Πρόνοιας, αλλαγές στην Παιδεία, καμία ανοχή στη βία και άλλα τινά. Όλα αυτά τα παρουσιάζει ως «μεταρρυθμίσεις» ο κ. Τσακυράκης, αλλά με έναν επίλογο – «βόμβα», προτείνει ότι αν όλα αυτά δεν γίνουν, να υπάρξει δηλαδή Κράτος δικαίου διαλύοντας το Κράτος Πρόνοιας (αυτό πως γίνεται μόνο ο κ. Τσακυράκης μπορεί να το εξηγήσει), τότε η χώρα και κάθε οικογένεια χωριστά μπορεί να αδελφοποιηθεί με μια αντίστοιχη γερμανική για μπουν οι αντίστοιχες ελληνικές σε ένα «πρόγραμμα» και να μειώσουν εκείνες το έλλειμμα.
Γράφει χαρακτηριστικά ο Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής Αθηνών, Σταύρος Τσακυράκης:
«Αδελφοποίηση με τους Γερμανούς»
«Αν για διαφόρους λόγους είναι αδύνατο να κάνουμε τις αλλαγές που απαιτούνται υπάρχει μια ριζοσπαστική πρόταση που έχει μεν το φοβερό μειονέκτημα να μην εμπιστεύεται την ικανότητά μας να πράττουμε με αυτονομία, φαίνεται, όμως, αποτελεσματική. Θα λύναμε όλα τα προβλήματά μας αν κάθε ελληνική οικογένεια προχωρούσε στην αδελφοποίησή της με μια γερμανική και ανέθετε σε αυτήν την πλήρη διαχείριση των οικονομικών της. Κάθε πρωί μέσω διαδικτύου ή τηλεφώνου θα έβγαινε το πρόγραμμα της ημέρας και το βράδυ θα γινόταν ο σχετικός έλεγχος. Θα εξανεμίζαμε το έλλειμμα πιο γρήγορα από όσο υπόσχεται ο κ. Α. Σαμαράς. Με την υπόδειξη των αδελφών μας θα πληρώναμε όλοι φόρους και θα περιορίζαμε την σπατάλη. Αυτή  καθημερινή επαφή θα είχε ασφαλώς και γενικότερα ευεργετικά αποτελέσματα στην παιδεία μας, στο σεβασμό των συμπολιτών μας και στην επικράτηση του κράτους δικαίου».

Αυτό προφανώς είναι το «καινούριο» που πρεσβεύει το Ποτάμι, το οποίο προσπαθεί αγωνιωδώς να παρουσιάσει τις θέσεις του, χωρίς να κάνει τώρα, όπως είναι φυσιολογικό για ένα κόμμα που διεκδικεί την ψήφο του ελληνικού λαού ένα ιδρυτικό Συνέδριο, αλλά μετά τις ευρωεκλογές. Μετά δηλαδή από την απομάκρυνση από το «ταμείο». Μερικοί όμως, όπως ο κ. Τσακυράκης, δεν μπορούν να συγκρατηθούν και να κρύψουν τον «μεταρρυθμιστικό» τους οίστρο. Το ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι ότι ο Σταύρος Τσακυράκης είναι Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου και πέρα από τα υπόλοιπα που λέει, τα οποία ασφαλώς και έχει δικαίωμα να τα λέει, καθώς είναι η γνώμη του, το τελικό του συμπέρασμα, αν δηλαδή δεν γίνουν όσα λέει, τότε η χώρα και οι ελληνικές οικογένειες θα πρέπει να προχωρήσουν σε «αδελφοποίηση» και να ακολουθούν το πρόγραμμα και τις εντολές των αντίστοιχων γερμανικών.
Οι πάντες και τα πάντα κρίνονται, αλλά σύμφωνα και με την άποψη άλλων κορυφαίων Συνταγματολόγων, Ελλήνων και ξένων, έχει αποδειχθεί το τι έχουν προξενήσει στο ελληνικό Σύνταγμα τα Μνημόνια, η τρόικα και η υλοποίηση ακραίων πολιτικών λιτότητας, τις οποίες υπαγορεύει η νεοφιλελεύθερη σκέψη και πρακτική του Βερολίνου για όλους τους άλλους Ευρωπαίους, εξαιρώντας βέβαια τον εαυτό του. Το μόνο σίγουρο είναι ότι μέχρι τις εκλογές ο ελληνικός λαός έχει να δει και να ακούσει πολλά ακόμα, αλλά έχει και την επιλογή με τη δύναμη της ψήφου να δείξει το τι χώρα θέλει, τι Ευρώπη θέλει.
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αποχαιρέτα τις παραλίες που χάνεις...Χάνουμε και τα μπάνια του λαού.

Ένα βήμα πριν την οριστική ιδιωτικοποίηση των παραλιών βρίσκεται η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών και το οποίο βρίσκεται ήδη σε δημόσια διαβούλευση.
Η εκδίκηση της ξαπλώστρας

Με το σχέδιο νόμου αίρονται όλοι οι περιορισμοί που υπήρχαν ώστε να εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες και ανοίγει ο δρόμος για την χωρίς όρους οικονομική τους εκμετάλλευση.

Με το προηγούμενο καθεστώς, το οποίο η ίδια κυβέρνηση είχε φροντίσει από την αρχή της θητείας της να προσαρμόσει στις ορέξεις των επιχειρηματιών, είχαν ήδη μειωθεί οι περιορισμοί στην κατάληψη των παραλιών από ξαπλώστρες, θαλάσσια σπορ, καντίνες κ.λπ. σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Με το νέο σχέδιο νόμου όμως το υπουργείο φαίνεται πως ξεπέρασε και τον ίδιο τον εαυτό του.

Ακόμη και οι ανεπαρκείς περιορισμοί που είχαν απομείνει όπως το μέγιστο μήκος 500 μέτρων που μπορούσαν να καταλαμβάνουν οι επιχειρήσεις, η υποχρεωτική ζώνη 100 μέτρων ελεύθερης πρόσβασης , η ελεύθερη ζώνη ακριβώς μπροστά από τη θάλασσα ώστε να εξασφαλίζεται η άνετη μετακίνηση των κολυμβητών, πλέον δεν αναφέρονται στο νέο σχέδιο νόμου.

Ταυτόχρονα αφαιρέθηκαν οι σαφείς αναφορές για την προστασία της ελεύθερης πρόσβασης των πολιτών στις παραλίες κάτι που δείχνει τις προθέσεις του υπουργείου και ανοίγει το δρόμο για την περιορισμένη και επί πληρωμή πρόσβαση σε αυτές.

Όταν οι επιχειρήσεις δεν έχουν όριο στο κομμάτι του αιγιαλού που μπορούν να χρησιμοποιήσουν είναι αυτονόητο ότι σε παραλίες-φιλέτα η δωρεάν πρόσβαση πολύ σύντομα θα αποτελέσει παρελθόν. Ξενοδοχεία, μπαρ, και γειτονικές στον αιγιαλό επιχειρήσεις, θα μπορούν πλέον να εκμεταλλεύονται την παραλία με μόνο γνώμονα το κέρδος που μπορούν να αποκομίζουν, χωρίς μάλιστα να απαγορεύεται η παραχώρηση αποκλειστικής χρήσης αιγιαλού και παραλίας σε επιχειρήσεις.
Η δημόσια διαβούλευση

Να σημειωθεί ότι το σχέδιο νόμου είχε αρχικά μπει σε δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 8 Μαΐου, όμως το υπουργείο απ' ότι φαίνεται βιάζεται ιδιαίτερα και γι' αυτό μείωσε τις ημέρες της διαβούλευσης, βάζοντας ως τελικό όριο τις 2 Μαΐου.
Η επιστολή Στουρνάρα

Αυτή είναι η επιστολή του υπουργού Οικονομικών με την οποία τέθηκε το σχέδιο νόμου σε δημόσια διαβούλευση:

Για την οριοθέτηση, διαχείριση και προστασία του αιγιαλού και της παραλίας ισχύει σήμερα ο ν. 2971/2001, ο οποίος ήταν εξ αρχής ιδιαίτερα γραφειοκρατικός και αναποτελεσματικός με αποτέλεσμα να έχει υποστεί ήδη πολλές τροποποιήσεις (κυρίως με τους νόμους 3057/02, 3105/03, 3153/03, 3207/03, 3270/04, 3468/06, 3851/10, 3978/11 και 3986/11).
Η οικονομική σημασία της παράκτιας ζώνης είναι τεράστια και απαιτείται να απελευθερωθούν οι τεράστιες δυνατότητες οικονομικής ανάπτυξης που παρέχει: Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία για κάθε οικονομική δραστηριότητα στον αιγιαλό απαιτείται η οριοθέτησή του, ενώ υφίστανται παράλληλα αναιτιολόγητα πολύπλοκες διαδικασίες αδειοδοτήσεων, από πλείστες υπηρεσίες και φορείς του δημοσίου (Υπουργεία Οικονομικών, Περιβάλλοντος, Πολιτισμού, Ναυτιλίας, Εθνικής Άμυνας κ.λ.π.) οι οποίες καθυστερούν για χρόνια κάθε επένδυση που απαιτεί την κατασκευή έργου (προβλήτας λ.χ.) στον αιγιαλό ή ακόμα και την απλή παραχώρηση της χρήσης αιγιαλού για τουριστική αξιοποίηση.
Επομένως, επιδίωξη του προτεινόμενου σχεδίου νόμου είναι, εκτός από την συνολική οριοθέτηση του αιγιαλού, που απλουστεύει από μόνη της τις διαδικασίες αξιοποίησης, η περαιτέρω απλούστευση των διαδικασιών διαχείρισης και αξιοποίησης των παράκτιων, παραλίμνιων και παραποτάμιων κοινοχρήστων εκτάσεων, της έκδοσης των αδειών παραχώρησης της χρήσης για την οικονομική αξιοποίηση των κοινοχρήστων πραγμάτων, καθώς και της εκτέλεσης έργων αναγκαίων για την εθνική οικονομία, με σεβασμό στο ευαίσθητο περιβάλλον της παράκτιας ζώνης και με διασφάλιση στον απαραίτητο βαθμό της κοινής χρήσης.
Ειδικότερα, με τις υπό κρίση ρυθμίσεις επιδιώκεται:
• Η άμεση και συνολική οριοθέτηση του αιγιαλού στα υπόβαθρα της εταιρείας ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ, δεδομένου ότι μέχρι σήμερα έχει οριοθετηθεί αποσπασματικά μόνο ποσοστό 8% της συνολικής ζώνης των αιγιαλών της χώρας.
• Η καθιέρωση μιας νέας αντίληψης για την δημοσιότητα των στοιχείων που απεικονίζουν και οριοθετούν την παράκτια ζώνη, με την διαρκή ανάρτηση αυτών σε διαδικτυακό τόπο και διαρκή ενημέρωση των αναρτημένων ψηφιακών υποβάθρων με τις νέες χαράξεις παραλίας, επαναχαράξεις αιγιαλών κ.λπ.
• Η αποσύνδεση της χάραξης της παραλίας από την χάραξη του αιγιαλού, με σκοπό την ευχερέστερη οικονομική αξιοποίηση ακινήτων που συνορεύουν ή εμπίπτουν στην παράκτια ζώνη.
• Ο συγκεκριμένος καθορισμός των λιμνών και ποταμών που διαθέτουν όχθη και παρόχθια ζώνη, δεδομένου ότι η υφιστάμενη μέχρι σήμερα έννοια των «πλευσίμων ποταμών» και «μεγάλων λιμνών» δημιουργεί πλείστα ζητήματα ερμηνείας.
• Η απλοποίηση και εκλογίκευση των διαδικασιών παραχώρησης της χρήσης αιγιαλού για οικονομική αξιοποίηση και εκτέλεση έργων.
• Η καθιέρωση αντικειμενικού συστήματος για τον καθορισμό του ανταλλάγματος της χρήσης των κοινόχρηστων πραγμάτων του νόμου.
• Η ενίσχυση της προστασίας του αιγιαλού και η απλοποίηση των διαδικασιών εφαρμογής των κανόνων προστασίας.
Στο ανωτέρω πλαίσιο, καλούνται οι πολίτες σε διαβούλευση, ώστε να καταθέσουν τις απόψεις τους μέχρι τις 02.05.2014 και ώρα 12:00, επί των υιοθετούμενων ρυθμίσεων και να υποβάλουν τυχόν προτάσεις για τη βελτίωσή τους.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ

Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ξεχάστε το κούρεμα – Υπόδουλα τα παιδιά μας για 50 ΧΡΟΝΙΑ !!! Και σεις ψηφίστε γιατί σας δίνουν ένα μισθουλάκο.

Εθνικό έγκλημα! Πάνε «περίπατο» οι επικοινωνιακές κορώνες των κυβερνητικών στελεχών περί κουρέματος – Οι δανειστές εξετάζουν μόνο το ενδεχόμενο επιμήκυνσης του χρέους - Θα μας σέρνουν υπο επιτήρηση για τουλάχιστον μισό αιώνα ακόμα - Ανύπαρκτη η δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση της ελληνικής πλευράς, τα δέχονται όλα σιωπηρά!

Σαν χάρτινος πύργος αναμένεται να γκρεμιστούν οι επικοινωνιακές κορώνες της κυβέρνησης περί σκληρών διαπραγματεύσεων για ένα γενναίο κούρεμα του ελληνικού χρέους το οποίο θα επιτρέψει στη χώρα να ανασάνει. Στο Eurogroup της Δευτέρας το οικονομικό επιτελείο αναμένεται να παρουσιάσει την πρόταση που έχει συντάξει για το ελληνικό χρέος.

Η πρόταση, σύμφωνα με πληροφορίες δεν περιλαμβάνει κανένα κούρεμα, αλλά παράταση του χρέους για μισό αιώνα, προς το παρόν!

Παρά το γεγονός ότι όλοι παραδέχονται πως το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση, για επικοινωνιακούς λόγους, χρησιμοποιεί το κούρεμα του χρέους ως μια λύση που θα λυτρώσει τη χώρα, όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν προς την κατεύθυνση πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει αφού δεν το επιθυμούν οι δανειστές μας.

Το NEWSBOMB.GR με αρκετά ρεπορτάζ έχει επισημάνει πολλές φορές ότι η λύση που προτείνουν οι δανειστές μας είναι η διαρκής επιμήκυνση του χρέους με καλύτερους όρους.

Από τις 9 Φεβρουαρίου του 2014 με σχετικό ρεπορτάζ «Μέχρι το 2060 θα μας «σέρνουν» οι δανειστές και μετά... βλέπουμε!» είχαμε αποκαλύψει το σχέδιο των δανειστών!

Τη λύση αυτή φαίνεται να τη δέχεται σιωπηρά οι ελληνική πλευρά παρά τις «επικοινωνιακές κορώνες» των διαφόρων κυβερνητικών στελεχών περί σκληρών διαπραγματεύσεων για ένα γενναίο κούρεμα χρέους.

Μην ξεχνάτε ότι από την πρώτη στιγμή, λίγο μετά τις αρχές του 2014, όταν το δίκτυο Bloomberg διέρρευσε το σχέδιο για το ελληνικό χρέος, πρώτο το newsbomb είχε προϊδεάσει για τον τρόπο που θα γίνει η διευθέτηση του χρέους, γράφοντας ότι πρέπει να κρατήσουμε μικρό καλάθι για τα όσα λέγονται στο εσωτερικό της χώρας.

Είναι δεδομένο ότι οι «εταίροι» δεν είχαν καν στο μυαλό τους πραγματική μείωση του χρέους. Άλλωστε, δέχονται ως «βιώσιμο» πλέον, ένα χρέος 321 δις ευρώ, που αντιστοιχεί πάνω από το 170% του ΑΕΠ. Σύμφωνα με τον στόχο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, αναμένεται ότι θα περιοριστεί στο 139% του ΑΕΠ το 2018 έναντι 175% σήμερα.

Ακόμη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός που κατά τη διάρκεια της εξόδου της χώρας στις αγορές δήλωσε ξεκάθαρα πως «τώρα ανοίγει ο δρόμος για την συζήτηση του κουρέματος», δεν φαίνεται να πιστεύει σε αυτή την εξέλιξη.
Άλλωστε όλα τα μηνύματα που έρχονται από το εξωτερικό συγκλίνουν προς αυτή την κατεύθυνση. Ουδείς εκ των δανειστών μας δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο. Το μόνο που φαίνεται να συζητούν οι ευρωπαίοι είναι περεταίρω επιμήκυνση και τίποτα άλλο.

Δεν είναι τυχαίο πως μόλις προχθές το πρακτορείο Reuters σε δημοσίευμά του επικαλέστηκε ανώτατο αξιωματούχο του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών σύμφωνα με τον οποίο η Ελλάδα θα ζητήσει επιμήκυνση της διάρκειας των δανείων διάσωσης που έχει λάβει έως και στα 50 έτη στο πλαίσιο των μέτρων για να καταστεί βιώσιμο το χρέος.

Παράλληλα, η κυβέρνηση θα προτείνει επίσης τη μείωση του επιτοκίου στα διμερή δάνεια που έχει λάβει από τις χώρες της ευρωζώνης, ή εναλλακτικά την μετατροπή των επιτοκίων σε σταθερά από κυμαινόμενα, ανέφερε η ίδια πηγή.
Επί της ουσίας δηλαδή ο κ. Στουρνάρας θα προτείνει:
*Επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των ομολόγων και
*Μείωση των επιτοκίων από τα διμερή δάνεια που έχει λάβει η Ελλάδα από τις χώρες της Ευρωζώνης

Επίσης δεν είναι τυχαίο ότι πριν από ένα μήνα, στις 13 Απριλίου, πάλι το Reuters είχε δημοσιεύσει πληροφορίες περί επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του ελληνικού χρέους από τα 30 στα 50 χρόνια.
Σύμφωνα εκείνο το δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters – που επικαλείται αξιωματούχους της Ε.Ε. - το σενάριο που εξετάζεται προβλέπει επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων στα 50 χρόνια με περαιτέρω μείωση των επιτοκίων.
«Παρά την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές μετά από τέσσερα χρόνια αποκλεισμού, η χώρα- με την κατεστραμμένη οικονομία- απέχει πολύ από την στιγμή που θα μπορεί να αυτοχρηματοδοτηθεί και μάλιστα σύμφωνα με το ΔΝΤ, ενδέχεται να χρειαστεί πρόσθετη χρηματοδότηση εντός διετίας», έγραφε στις 13 Απριλίου μεταξύ άλλων το Reuters, σχολιάζοντας την πρόσφατη έκδοση του 5ετούς ελληνικού ομολόγου.

Η παραδοχή Βενιζέλου ότι δεν θέλουμε κούρεμα!

Άλλωστε αξίζει να σημειώσουμε ότι στις 10 Απριλίου με συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ ο Βαγγέλης Βενιζέλος είχε δηλώσει ξεκάθαρα: «Έχουμε θετικό ρυθμό ανάπτυξης για πρώτη φορά από 7 χρόνια. Έχουμε πετύχει μείωση χρέους κατά 106 δισεκ. ευρώ αν λάβουμε υπόψη και την επαναγορά ομολόγων κατά 130 δισ. Έχουμε βγάλει από τις πλάτες του λαού 80% του ΑΕΠ χρέους» εξηγώντας ότι η Ελλάδα θέλει μετακύλιση λήξεων «για να έχουμε χαμηλό κόστος ετήσιας εξυπηρέτησης του χρέους... δεν πρόκειται να έρθει κανένα εθνικό κοινοβούλιο να μειώσει χρέος αλλά θα μας μειώσουν τα επιτόκια και θα μας αλλάξουν τις λήξεις των ομολόγων».

Ακόμα όμως και ο επικεφαλής του Eurogroup, ο κ. Γέρουν Ντάισελμπλουμ σε συνέντευξή του σε ελληνικό κανάλι είχε αφήσει να εννοηθεί ότι τώρα που πάτε καλά ενδεχομένως να μην χρειαστεί κούρεμα.

«Αφού τα έχετε πάει τόσο καλά, και αφού πετυχαίνετε πρωτογενές πλεόνασμα, ίσως να μην υπάρχει λόγος να γίνει ούτε καν ελάφρυνση χρέους, καθώς αυτό δείχνει ότι μπορείτε να αποπληρώσετε τα δάνειά σας!» είχε πει χαρακτηριστικά.

 




Τις προθέσεις του επικεφαλής του Eurogroup τις είχαμε αποκαλύψει από το NEWSBOMB σε σχετικό ρεπορτάζ με τίτλο: «Σφυρίζουν αδιάφορα για το κούρεμα χρέους»

Αέναο χρέος!

Αλλάζοντας τις λήξεις των ομολόγων στα 50 χρόνια από τα 30 που είναι τώρα, όπως αναμένεται να προτείνει η Ελλάδα στο Eurogroup, το χρέος θα πέσει στις πλάτες των επόμενων γενεών. Όμως δεν είναι μόνο αυτό!
Το σχέδιο το περιέγραφαν συνεχώς, με πολύ προσεκτικούς χειρισμούς τόσο ο Γιάννης Στουρνάρας όσο και ο Ευ. Βενιζέλος. Ο Υπουργός Οικονομικών απέρριπτε συνεχώς το κούρεμα, λέγοντας ότι υπάρχουν και άλλοι, διαφορετικοί τρόποι να μειωθεί το χρέος.

«Δεν τίθεται θέμα ονομαστικού κουρέματος του χρέους, δεν το επιτρέπουν οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες τα συντάγματα των 18 κρατών μελών της ευρωζώνης» είχε πει χαρακτηριστικά ο Γ. Στουρνάρας στα μέσα Ιανουάριου του 2014 στο ΣΚΑΙ.

Στο ίδιο κανάλι, ο Ευ. Βενιζέλος είχε περιγράψει με πολύ έμμεσο τρόπο το πως θα επιμηκυνθεί το ελληνικό χρέος, κάτι που θα γίνει πρακτικά σε 10 χρόνια από τώρα.

Η αποκάλυψη του πραγματικού σχεδίου ωστόσο, δεν ήρθε από τους πολιτικούς, αλλά από τον Έλληνα αναλυτή της Bank of America – Merill Lynch , Αθανάσιο Βαμβακίδη στο οικονομικό κανάλι SBC.

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο με τις αποκαλυπτικές δηλώσεις του αναλυτή:




Η απόφαση που θα λάβει η Ευρώπη για το ελληνικό χρέος μέσα στο έτος, δεν θα είναι μια και μοναδική. Η Ευρώπη με τη σύμφωνη γνώμη της Ελλάδας, θα δίνουν συνεχώς παρατάσεις στις λήξεις των ομολόγων.

Αυτή η διαδικασία που θα δούμε φέτος λοιπόν, θα επαναληφθεί και τα επόμενα χρόνια. Στόχος; Προφανώς το χρέος από τα 50 χρόνια, να πάει στα 70 ή στα 80 και τα 100.
Ένα αέναο χρέος λοιπόν, την αποπληρωμή του οποίου δεν θα τη ζήσει, για φυσικούς λόγους, κανένας από εμάς.

Η Ελλάδα σε μόνιμη επιτήρηση

Αυτό το σχέδιο έχει όμως και μια άλλη παράμετρο: Για να βγει η Ελλάδα από την αυστηρή, μόνιμη επιτήρηση των δανειστών, θα πρέπει να αποπληρώσει το 75% του χρέους της.

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, η επιτήρηση μας οδηγεί κοντά στο 2040. Όσο όμως, επιμηκύνουν το χρέος, τόσο μακρύτερα θα πηγαίνει και η μόνιμη επιτήρηση της Ελλάδας. Αλήθεια, πιστεύει κανείς ότι η κρίση στην Ελλάδα θα περάσει τόσο σύντομα; Γιατί με το αέναο χρέος και τη μόνιμη επιτήρηση, η Ελλάδα χάνοντας την εθνική της κυριαρχία, θα είναι υπόλογη ή και σκλαβωμένη αν θέλετε, στους δανειστές της.
http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μα πόσο ''πρόβατα'' μας θεωρούν ; «Είμαι ο πρωθυπουργός» – Έτσι έλυσε το θέμα με το κολυμβητήριο ο Σαμαράς [βίντεο]

Το Διυλιστήριο λέει ...'' Μα πόσο πραγματικά πρόβατα μας θεωρούν ;;; Μην ξεχνάμε στην σειρά μικροπολιτικές κινήσεις από όλους τους πρωθυπουργισκούς προεκλογικά, οι οποίες αποδεικνύουν ακριβώς αυτό. Ο Σημιτάνθρωπος καλούσε στο τηλέφωνο την γραμμή εξυπηρέτησης ασθενών για να ελέγξει αν λειτουργεί σωστά, τον ''καίω λάδια'' τον βρήκε ένας συνταξιούχος και του είπε ότι μέχρι και την σύνταξή του θα έδινε προκειμένου να σωθεί η Ελλάδα, και τώρα ο μονόφθαλμος λύνει άμεσα το πρόβλημα του αυριανού ''πρωταθλητή'' κολύμβησης, που εμείς θα λέγαμε ότι καλύτερα να κάνει την δουλειά της Νικολούλη όταν μεγαλώσει μια που μπορεί να τον βρει εύκολα, μία φορά στην ταβέρνα και μια φορά στο Μέγαρο. Εμείς θα ρωτήσουμε δύο πράγματα : 1. Που είναι αυτή η ταβέρνα να πάμε όλοι εμείς που έχουμε πρόβλημα με το πετρέλαιο (για να μας το λύσει ο Σαμαράς), 2.και ποια η σχέση του κύριου Ξενάκη με την ΝΔ; .....

Διαβάστε το ''ρεπορτάζ''  

Σε ποιόν πολίτη τηλεφώνησε ο ίδιος ο πρωθυπουργός από το κινητό του και τι σχέση έχει η κλήση αυτή με τον πιτσιρικά που του χάρισε το μετάλλιο.

Δεν πίστευε στα αυτιά του ο κύριος Παναγιώτης Ξενάκης, Έφορος Κολύμβησης Εθνικού Γ.Σ. και Μέλος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, όταν πριν από λίγες μέρες δέχτηκε μια κλήση στο κινητό του και στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ήταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός!

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Ξενάκης στην εκπομπή «Τώρα… ό,τι συμβαίνει» στον τηλεοπτικό σταθμό «Ε» «κόντεψε να… πέσει από το κρεβάτι όταν άκουσε τη φωνή του πρωθυπουργού!

Ο κ. Σαμαράς κάλεσε τον κύριο Ξενάκη για να του πει ότι μερίμνησε ώστε να βάλουν πετρέλαιο στο Ζάππειο Κολυμβητήριο, ώστε οι αθλητές να μην προπονούνται σε πισίνες με κρύο νερό.

Ακολούθησε και τηλεφώνημα από τον αρμόδιο υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανό για τα διαδικαστικά.

Το πρόβλημα με την έλλειψη πετρελαίου γνωστοποίησε στον πρωθυπουργό ο 13χρονος αθλητής Γιώργος Ζαχόπουλος, όταν τον συνάντησε τυχαία σε μια ταβέρνα.

Μάλιστα χθες ο θαρραλέος πιτσιρικάς πήγε στο Μέγαρο Μουσικής και χάρισε το χρυσό του μετάλλιο στον κ. Σαμαρά για να τον ευχαριστήσει.

Δείτε το βίντεο:



http://diulistirio.blogspot.gr/
Το ρεπορτάζ είναι από εδώ 
Διαβάστε περισσότερα.... »
....