Διυλιστήριο: 07/06/15
ροη αναρτησεων

Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2015

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ: Τέλος ο Ανδρέας Γεωργίου από την ΕΛΣΤΑΤ

Απομακρύνεται επιτέλους ο υπόδικος πρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής Ανδρέας Γεωργίου

Με απόφαση του ήδη παραιτηθέντος υπουργού Οικονομικών Γ.Βαρουφάκη με ημερομηνία 2 Ιουνίου 2015, προκηρύσσεται η θέση του Προέδρου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ) για 5ετή θητεία και απευθύνεται ανοιχτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση της.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης, ότι ο Πρόεδρος της ΕΛ.ΣΤΑΤ επιλέγεται από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, με εισήγηση του Υπουργού Οικονομικών, ύστερα από δημόσια προκήρυξη, με πλειοψηφία τεσσάρων πέμπτων (4/5) των μελών της.
Οι ενδιαφερόμενοι που πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις για διορισμό στην προκηρυσσόμενη θέση και διαθέτουν τα απαιτούμενα από την παρούσα προκήρυξη τυπικά και ουσιαστικά προσόντα πρέπει να υποβάλουν αίτηση και βιογραφικό σημείωμα αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού συνδέσμου:https://online.ekdda.gr/applications.
Οι αιτήσεις υποβάλλονται από 6/7/2015 έως 15/7/2015 (ώρα 14:00). Αιτήσεις που δεν υποβάλλονται εντός της ανωτέρω προθεσμίας ή στον ανωτέρω σύνδεσμο δεν εξετάζονται. Ομοίως, δεν εξετάζονται οι αιτήσεις, οι οποίες υπέχουν θέση υπεύθυνης δήλωσης, στις οποίες ο ενδιαφερόμενος δεν βεβαιώνει ότι δεν συντρέχουν στο πρόσωπό του κωλύματα διορισμού για τη θέση του Πρόεδρου της ΕΛ.ΣΤΑΤ. ή ότι θα προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες προς άρση τυχόν ασυμβιβάστων που προαναφέρονται, εφόσον επιλεγεί.

Εμείς δηλώνουμε ανοιχτά ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα αυτό και σας θυμίζουμε ποιος είναι ο Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ με μια παλιότερη ανάρτηση εδώ


http://diulistirio.blogspot.gr/

 
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ζακ Ντελόρ: Η Ευρώπη οφείλει να δώσει στους Ελληνες προοπτική

Αθήνα και εταίροι πρέπει να δουν το διακύβευμα, λέει ο πρωτεργάτης της ευρωπαϊκής ενοποίησης. Οι προϋποθέσεις για να ξεφύγει η Αθήνα από την κρίση. Και οι δυο πλευρές να ξεπεράσουν τα παιχνίδια τακτικής. Ζητά τριετές σχέδιο με λογική χρηματοδότηση και επανεκτίμηση χρέους. Το παράδειγμα του Οδυσσέα.

Οι φορτισμένες και προβληματικές διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των ευρωπαίων εταίρων της έχουν φτάσει στο αποκορύφωμά τους με το δημοψήφισμα της Κυριακής.

Η διαδικασία της διαπραγμάτευσης έχει χαρακτηριστεί από πολλές πολιτικές διαμάχες και παιχνίδια τακτικής που, ενώ είναι κατανοητές από την πλευρά των εμπλεκόμενων μερών, έχουν διαρρήξει την εμπιστοσύνη.

Αυτή τη στιγμή, είναι κρίσιμο και οι δυο πλευρές να τα αφήσουν όλα πίσω τους και να αναγνωρίσουν το σημαντικό διακύβευμα, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την Ευρώπη.

Η Ελλάδα είναι σε δραματική κατάσταση η οποία θα επιδεινωθεί περαιτέρω εάν καταλήξει να χρεοκοπεί ή να εγκαταλείπει την ευρωζώνη –το επονομαζόμενο Grexit.

Εάν η Ελλάδα επιθυμεί να μην έχει αυτή τη μοίρα και να ξεφύγει από αυτή την κρίση, θα πρέπει να υπάρξει πρώτα από όλα μια ολοκληρωτική αλλαγή μέσα στην ίδια τη χώρα. Θα πρέπει να υπάρξει μια ξεκάθαρη δέσμευση ότι θα διακόψει τις συνήθειες των τελευταίων 40 ετών και να αντισταθεί στον πειρασμό να κατηγορεί άλλους για τα δικά της προβλήματα.

Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει επίσης να αποδεχτεί ότι η δημοκρατική της νομιμοποίηση, δεν μπορεί, από την ίδια της τη φύση, να προηγείται της δημοκρατικής νομιμοποίησης των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων.

Αυτές είναι οι δυο προϋποθέσεις που θα επιτρέψουν στις ελληνικές αρχές να κάνουν αξιόπιστες δεσμεύσειςπου θα μπορούν να οδηγήσουν σε πρακτική εφαρμογή τους στη βάση ενός προγράμματος που θα συμφωνηθεί με τους εταίρους.

Μπορούμε να αντιληφθούμε την ανυπομονησία και τις ανησυχίες των εταίρων, που έχουν κουραστεί να νιώθουν ότι πετούν τη βοήθειά τους σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο, που θυμίζει τον Πίθο των Δαναϊδων της κλασικής μυθολογίας.

Όμως αυτή η ελληνική τραγωδία δεν αποτελεί αμιγώς εθνικό ζήτημα. Εχει και θα συνεχίσει να έχει επίπτωση σε ολόκληρη την Ευρώπη, της οποίας η Ελλάδα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι, τόσο σε ιστορικούς όσο και σε γεωγραφικούς όρους.

Ως εκ τούτου, δεν θα πρέπει να περιοριστούμε στην εκτίμηση των εκτεταμένων οικονομικών συνεπειών ενός Grexit. Οφείλουμε να αντιληφθούμε την θέση της Ελλάδας από γεωπολιτική σκοπιά. Δεν πρέπει να εξετάζουμε την χώρα μόνο μέσα από τα λεπτομερή μικροσκόπια του ΔΝΤ αλλά και μέσα από τα κυάλια των Ηνωμένων Εθνών.

Με άλλα λόγια, πρέπει να δούμε την Ελλάδα σαν μια χώρα των Βαλκανίων, μιας περιοχής με τέτοια αστάθεια που δεν χρειάζεται νέα «φιτίλια» σε μια συγκυρία με ανοιχτά μέτωπα σε Ουκρανία και Συρία και μιας αυξανόμενης τρομοκρατικής απειλής – για να μην αναφερθώ στην μεταναστευτική κρίση.

Ακόμα και αν κάποιος περιορίζεται σε αυστηρά οικονομική σκοπιά, είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η τρέχουσα κρίση ρευστότητας της χώρας είναι το αποτέλεσμα μιας κρίσης φερεγγυότητας που και αυτή αποτελεί απλώςσύμπτωμα βαθύτερων προβλημάτων. Αυτά σχετίζονται με την αδυναμία της οικονομίας και ενός κράτους που πρέπει να αναδομηθεί στη βάση διοικητικών, δικαστικών, εκπαιδευτικών και άλλων μεταρρυθμίσεων.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση πρέπει να παίξει το ρόλο της σε αυτή τη διαδικασία ανοικοδόμησης, προσφέροντας στην Ελλάδα ένα τριετές σχέδιο. Αυτό θα πρέπει να περιλαμβάνει μια λογική οικονομική βοήθεια που θα επιτρέψει την επανάκτηση της φερεγγυότητας βραχυπρόθεσμα. Δεύτερον, την κινητοποίηση όλων των ευρωπαϊκών εργαλείων –δομικά πακέτα, δάνεια κ.α.- που θα βοηθήσουν στην αναγέννηση της οικονομίας και στη μείωση του βάρους του χρέους σε σχέση με το ΑΕΠ. Τρίτον, την άμεση επανεκτίμηση του βάρους του ελληνικού χρέους και των άλλων χωρών «σε πρόγραμμα» υπό την προϋπόθεση υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων.

Μόνο ένα συνεκτικό σχέδιο μιας τέτοιας φύσης φαίνεται ικανό να παράσχει στους Ελληνες πολίτες και την κυβέρνησή τους την προοπτική ελπίδας και κινητοποίησης, ωθώντας τους να βάλουν την καρδιά και το μυαλό τους στην προσπάθεια αναδόμησης που χρειάζεται τόσο πολύ η χώρα και από την οποία θα ωφεληθεί ολόκληρη η Ε.Ε.

Ο Οδυσσέας βρήκε το κουράγιο και την ενέργεια να αντέξει μια επιπλέον δεκαετία επίπονων μαρτυρίων μετά από αυτά που είχε υποφέρει κατά τη διάρκεια του τρωικού πολέμου επειδή δεν έχασε ποτέ την ελπίδα επιστροφής στην Ιθάκη και την Πηνελόπη.

Εάν οι Ελληνες και οι Ευρωπαίοι κοιτάξουν προς ένα μέλλον που είναι κοινό από αναγκαιότητα και το οποίο θα γνωρίζουν ότι θα είναι το καλύτερο για όλους, θα βρουν τον τρόπο να χτίσουν έναν συμβιβασμό που θα τηρεί τις αρχές της συνεργασίας και της αλληλεγγύης που είναι οι ιδρυτικές αρχές που στηρίζουν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

*O Ζακ Ντελόρ είναι Γάλλος πολιτικός και οικονομολόγος, ενώ έχει διατελέσει πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΤΩΡΑ - Ο Ρέντσι στηρίζει την Ελλάδα !!!


Να αφήσουμε τους κανονισμούς και τη γραφειοκρατία, να εστιάσουμε στην πολιτική και τις αξίες, ζήτησε και τόνισε: «Η Ιταλία θα παίξει το ρόλο της» Είναι η ώρα να ανοικοδομήσουμε την Ευρώπη, να μην σταθούμε στους κανονισμούς και την γραφειοκρατία, αλλά στην πολιτική και στις αξίες, ζητά με μήνυμά του στο facebook ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι.

Υπάρχουν δύο σημεία που πρέπει να αντιμετωπίσουμε αύριο,... είπε, το ένα είναι η Ελλάδα για την οποία απαιτείται οριστική λύση και το άλλο η Ευρώπη, που πρέπει να αλλάξει, τόνισε και επεσήμανε πως «η Ιταλία θα παίξει το ρόλο της».

Ολόκληρη η ανάρτηση του Ματέο Ρέντσι:
«Υπάρχουν δύο σημεία που πρέπει να αντιμετωπιστούν γρήγορα στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και στις Βρυξέλλες.

Το πρώτο αφορά στην Ελλάδα, μια χώρα που βρίσκεται σε πολύ δύσκολη οικονομική και κοινωνική κατάσταση. Οι αυριανές συζητήσεις πρέπει να δείξουν έναν οριστικό τρόπο λύσης του επείγοντος αυτού ζητήματος.

Το δεύτερο, ακόμα πιο περίπλοκο, που δεν μπορεί όμως να καθυστερεί άλλον, είναι η οικοδόμηση της Ευρώπης. Για μήνες συζητούμε ότι μόνο για λιτότητα και μέτρα, αλλά και για ανάπτυξη, υποδομές, τις κοινές πολιτικές για τη μετανάστευση, την καινοτομία, το περιβάλλον.

Με μία λέξη: Πολιτική, όχι μόνο παραμέτρους της. Αξίες, όχι μόνο αριθμούς. Αν σταθούμε ακίνητοι, φυλακισμένοι των κανονισμών και της γραφειοκρατίας, τότε η Ευρώπη έχει τελειώσει. Η επανοικοδόμηση της Ευρώπης δεν θα είναι εύκολη, μετά από όσα έγιναν τα τελευταία χρόνια. Αλλά αυτή είναι η σωστή στιγμή να το προσπαθήσουμε, όλοι μαζί. Η Ιταλία θα παίξει το ρόλο της».
http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τώρα !!! Παρέμβαση εισαγγελέα για τον τρόπο που κάλυψαν τα γεγονότα τα ΜΜΕ. Χρόνος κάλυψης από τα ΜΜΕ για τις συγκεντρώσεις


Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν καταγγελίες για τον τρόπο που κάλυψαν τα γεγονότα σχετικά με το δημοψήφισμα διάφορα ΜΜΕ τις προηγούμενες ημέρες.

Η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας ξεκινά δικαστική έρευνα για να διαπιστωθεί αν από τον τρόπο που τα ΜΜΕ κάλυψαν το σύνολο των εξελίξεων της περασμένης εβδομάδας προκύπτουν διάφορα αδικήματα όπως απόπειρα επηρεασμού ψηφοφόρων και απόπειρα νόθευσης εκλογικού αποτελέσματος.

Στο μικροσκόπιο του Εισαγγελέα θα μπει και η μετάδοση δημοσκοπήσεων και συγκεκριμένα εάν έγιναν σε χρόνο, που από τον νόμο απαγορεύεται. Η παραγγελία δόθηκε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Της Αθήνας, Ηλία Ζαγορέο ο οποίος ανέθεσε την διενέργεια της έρευνας στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών, κ.Γκύζη.

Να σημειωθεί ότι δεν αποκλείεται η έρευνα να επεκταθεί και σε βάρος του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικό Συμβουλίου και συγκεκριμένα να διερευνηθεί εάν έχει διαπραχθεί παράβαση καθήκοντος από τα μέλη του. Σύμφωνα με πληροφορίες ο λόγος που δεν παρενέβη η Εισαγγελία νωρίτερα ήταν για να μην θεωρηθεί η παρέμβασή της, απόπειρα φίμωσης του Τύπου.

Να θυμίσουμε τον χρόνο κάλυψης της συγκέντρωσης του ΝΑΙ και του ΟΧΙ από τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ.

Η προπαγάνδα των λεγόμενων «μεγάλων» καναλιών δεν έχει προηγούμενο. Στην παρακάτω φωτογραφία, μπορείτε να δείτε τους χρόνους που αφιέρωσαν στο μεγάλο συλλαλητήριο του ΟΧΙ και στο αντίστοιχο του ΝΑΙ.

Τα σκήπτρα κρατάει ο ΣΚΑΪ με… μηδέν (!) χρόνο για το συλλαλητήριο του ΟΧΙ στη πλατεία Συντάγματος! Ούτε τα προσθήματα δεν κράτησαν στο κανάλι του Φαλήρου. Ο ΑΝΤ1 μάλιστα, αφιέρωσε σχεδόν 15 λεπτά στη συγκέντρωση των «Μένουμε Ευρώπη» και μόλις 1,5 λεπτό στην αντίστοιχη του ΟΧΙ. Ο συνολικός χρόνος για τη συγκέντρωση του ΟΧΙ είναι 8.33 λεπτά ενώ για το ΝΑΙ... 47!


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο Μουρούτης ξαναέστησε τη μονταζιέρα της Συγγρού


Μία ψεύτικη φωτογραφία ανήρτησε στο Twitter ο στενός συνεργάτης του Α. Σαμαρά για να σπρώξει τον κόσμο προς το «Ναι».

Ο κ. Γιώργος Μουρούτης υποστήριξε στο Tweet του ότι «Λεωφορεία από Τουρκία μεταφέρουν χιλιάδες ψηφοφόρους να ψηφίσουν για το μέλλον της πατρίδας μας».

Πόσταρε μάλιστα και σχετική φωτογραφία με κόσμο να ανεβαίνει σε ένα λεωφορείο.

Δεν σκέφτηκε καν να ποστάρει μια φωτογραφία με ανθρώπους που φορούν καλοκαιρινά ρούχα και έβαλε μία φωτογραφία με κόσμο που φορά μπουφάν και μακρυμάνικα.

Αλήθεια, κ. Μουρούτη, τι καιρό κάνει στην Τουρκία; Βαρυχειμωνιά;

Προφανώς ο κ. Μουρούτης υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών στον πανικό του.

Φυσικά, μετά το... κράξιμο των πολιτών ο κ. Μουρούτης έσπευσε να κατεβάσει τη φωτογραφία. Μια συγγνώμη δεν βλάπτει κ. Μουρούτη.


http://diulistirio.blogspot.gr/Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μάχη στήθος με στήθος: Μισή μονάδα διαφορά για Ραχόι και Podemos σε νέα δημοσκόπηση


Το ισπανικό κόμμα Podemos έρχεται στήθος με στήθος με τα δύο παραδοσιακά μεγάλα κόμματα της χώρας λιγότερο από έξι μήνες πριν από τις βουλευτικές εκλογές ενώ δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο φαβορί, έδειξε δημοσκόπηση.

Για δεύτερο μήνα στη σειρά, το κυβερνών Λαϊκό Κόμμα (PP) έρχεται με μικρή διαφορά πρώτο στη δημοσκόπηση του οργανισμού Metroscopia για την εφημερίδα El Pais, συγκεντρώνοντας το 23% των προτιμήσεων.

Οι αντιπολιτευόμενοι σοσιαλιστές και το Podemos έρχονται με μικρή διαφορά στη δεύτερη και την τρίτη θέση στη δημοσκόπηση με 22,5% και 21,5% αντιστοίχως. Το άλλο νέο κόμμα, το Ciudadanos, έρχεται τέταρτο με 15%.

Αυτό σημαίνει πως θα χρειάζονταν τουλάχιστον τρία κόμματα για να σχηματισθεί μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία και να υποστηριχθεί μια σταθερή κυβέρνηση σε μια χώρα που δεν έχει παράδοση σε κυβερνητικούς συνασπισμούς.

Μια συμμαχία ανάμεσα στους σοσιαλιστές, το Podemos και το κόμμα της Ενωμένης Αριστεράς (Izquierda Unida) θα συγκέντρωνε γύρω στο 48% των ψήφων, αλλά οι Ισπανοί θα προτιμούσαν μια κυβέρνηση με επικεφαλης τους σοσιαλιστές ή το Λαϊκό Κόμμα και υποστηριζόμενη από τους κεντρώους Ciudadanos, έδειξε επίσης η δημοσκόπηση.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η Ολλανδική αντιπολίτευση ζητά την παραίτηση Ντάισελμπλουμ

Την παραίτηση του Γερούν Ντάισελμπλουμ από την προεδρία του Eurogroup ζήτησε ο επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κόμματος (SP) της Ολλανδίας, Εμίλε Ρέμερ, μετά το «Όχι» του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα της Κυριακής.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ, ο οποίος κατέχει επίσης τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Ολλανδίας και ανήκει στο κεντροαριστερό Εργατικό Κόμμα, απολάμβανε μέχρι πρότινος την αποδοχή εντός της χώρας του για την σκληρή στάση του στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Δείτε τι έλεγαν εταιρείες δημοσκοπήσεων και στοιχηματικές πριν το δημοψήφισμα. Ταφόπλακα η απάντηση του Ελληνικού λαού


Για άλλη μια φορά οι ''επιστημονικά'' τεκμηριωμένες δημοσκοπήσεις έπεσαν έξω. Σας παραθέτουμε τις έγκυρες και μη κατευθυνούμενες δημοσκοπήσεις τι έδειχναν την βδομάδα που πέρασε. Εμείς αναρωτιόμαστε άραγε κάποια στιγμή θα κινηθεί ο  εισαγγελέας, κάποια στιγμή θα ανοιχτούν οι λογαριασμοί των διευθυντικών στελεχών των δημοσκοπικών εταιρειών ;

Δημοσκόπηση Metron Analysis - ANT1 (ΟΧΙ 49% και ΝΑΙ 46%) 
Δημοσκόπηση GPO-Mega (ΟΧΙ - 51,5% και ΝΑΙ 48,5) 
Δημοσκόπηση Marc - Alpha (ΟΧΙ 49,5% έως 54,5% και ΝΑΙ 49,5% έως 50,5%) 
Δημοσκόπηση MRB - STAR ( ΟΧΙ 51% και ΝΑΙ 49%). (ΕΔΩ)

Αλλά και οι ξένες στοιχηματικές εταιρείες έπεσαν έξω, που πολλοί Έλληνες τις χρησιμοποιούν ως εργαλείο ενημέρωσης  διαφαινόμενων εκλογικών αποτελεσμάτων. 

Η ladbrokes το ΝΑΙ δίνει 1,50 απόδοση, ενώ το ΟΧΙ 2,50.
Η SkyBet το ΝΑΙ είναι στο 1/2, ενώ το ΟΧΙ έχει ελκυστική απόδοση με 6/4
Ίδιες αποδόσεις συναντάμε και στην paddypower.com, όπου εκεί υπάρχει και σύντομη επεξήγηση για το τι σημαίνει το δημοψήφισμα.
Ίδιες αποδόσεις και από τη βρετανική William Hill (ΕΔΩ)

Φυσικά όλοι τους λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο και αυτός είναι ο Ελληνικός λαός που έστειλε ένα σαφές διαφορετικό μήνυμα. Επειδή τα λεφτά είναι πολλά που παίζονται μαζί με τα συμφέροντα θα προτείναμε στους αναγνώστες μας μην παρασύρονται από τις δήθεν έγκριτες πηγές.

http://diulistirio.blogspot.gr/Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Welt: Ήττα για τη Μέρκελ το «όχι» των Ελλήνων

«Το 'όχι' της Αθήνας είναι μια ήττα και για τη Μέρκελ», επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα Die Welt, η οποία σχολιάζει ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα δείχνει ότι όλες οι πλευρές έχουν κάνει λάθη, γι’ αυτό θα πρέπει να δοθεί μια τελευταία ευκαιρία στις συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση.


Η Ελλάδα αποφάσισε. Η Ευρώπη έχασε. Και μαζί έχασε και η Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ, η δημοτικότητα της οποίας στη χώρα της είναι μεγάλη διότι θεωρείται καλή διαχειρίστρια των διεθνών κρίσεων. Όμως, με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα δεν έχει πετύχει.

Ακόμη κι αν κάποιοι στη Γερμανία δεν θέλουν να το παραδεχθούν, η αποτυχία αυτή δεν οφείλεται αποκλειστικά στην παράλογη συμπεριφορά του Τσίπρα, σημειώνει η Welt.

Από την αρχή της κρίσης στην ευρωζώνη, που προκλήθηκε από το πρόβλημα χρέους στην Ελλάδα, η Μέρκελ ξεκαθάριζε πού πηγαίνουν τα πράγματα. Και η πορεία που πρότεινε δεν είχε μόνο οικονομικές αιτίες. Συχνά οφειλόταν σε εσωκομματικά κίνητρα, σχολιάζει η εφημερίδα.

Η Ελλάδα έπρεπε να κάνει περικοπές. Σωστό. Όμως οι δημοσιονομικοί στόχοι που της έθεταν ήταν τόσο μεγάλοι που δεν θα μπορούσαν να εφαρμοστούν, εκτιμά η Welt.

Η τρόικα των διεθνών πιστωτών δεν επικεντρωνόταν στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα μπορούσαν να φέρουν ανάπτυξη στην Ελλάδα. Βασιζόταν σε στόχους λιτότητας και μείωσης του ελλείμματος. Η αιτία για τη στάση αυτή ήταν η Γερμανία. Η Γερμανίδα καγκελάριος δεν ήθελε να φανεί ότι δίνει γερμανικά χρήματα χωρίς ανταλλάγματα από την Αθήνα. Θα έπρεπε να φανεί ότι οι Έλληνες τιμωρούνται, σημειώνει η εφημερίδα.

Και τι θα συμβεί τώρα;, διερωτάται η Welt. Αν η Αθήνα εμμείνει στις θέσεις της; Η Μέρκελ θεωρεί ότι έχει βρει την απάντηση. Μιλά για μια ισχυρή ευρωζώνη, μια νομισματική ένωση που είναι ανταγωνιστική και δυνατή ακριβώς επειδή το ελληνικό παράδειγμα αποτρέπει τις άλλες χώρες. Μιλά όμως και για μια κοινότητα που δεν θέλει πλέον να ασχολείται με τις αποτυχημένες χώρες που δεν θέλουν να βελτιωθούν. Αυτή είναι η νέα ρητορική της Γερμανίδας καγκελαρίου, όμως είναι πειστική μόνο στο εσωτερικό της χώρας.

Ο φόβος είναι, σημειώνει η Welt, ότι στον υπόλοιπο κόσμο θα πουν: Κοιτάξτε, οι Ευρωπαίοι δεν κατάφεραν να αντιμετωπίσουν το ελληνικό πρόβλημα, δηλαδή η Μέρκελ δεν τα κατάφερε. Και θα αναρωτηθούν: Πώς θέλουν να εντάξουν την Ουκρανία στη Δύση, εκεί που έχουν έναν πολύ μεγαλύτερο αντίπαλο, τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν; Και τι θα συμβεί αν τα πράγματα επιδεινωθούν στην Ιταλία; Πώς θα το αντιμετωπίσουν, όταν απέτυχαν με τα πολύ μικρότερα προβλήματα της Ελλάδας;

Οικειοθελώς δεν θα πρέπει να ακολουθηθεί ο δρόμος ενός Grexit. Αντ’ αυτού έχει έρθει η ώρα οι Γερμανοί επιτέλους να κατανοήσουν ότι δεν θα λάβουν πίσω το σύνολο των χρημάτων που έχουν δανείσει στην Ελλάδα, ακόμη κι αν στείλουν την τρόικα να ελέγχει την Αθήνα για τα επόμενα 50 χρόνια, τονίζει η γερμανική εφημερίδα.

Έχει έρθει η ώρα να γίνουν διαπραγματεύσεις για μια αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας ίσως ακόμη και για μια απομείωση του χρέους. Σε αντάλλαγμα, καταλήγει η Welt, η Αθήνα θα πρέπει να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις.


http://diulistirio.blogspot.gr/Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Έσπασε το απόστημα. Και άλλες Ευρωπαικές χώρες ζητούν δημοψηφίσματα !!!

Η επιτυχία του Ελληνικού λαού δεν ήταν τόσο το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Ήταν το ίδιο το δημοψήφισμα. Ξύπνησε τους λαούς της Ευρώπης, βλέποντας την σθεναρή στάση των Ελλήνων απέναντι στο Γερμανικό κατεστημένο και στην λιτότητα που έχουν επιβάλλει οι Γερμανοί σε όλη την Ευρώπη, ζητούν από τα αντιπολιτευτικά τους κόμματα να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την διενέργεια δημοψηφισμάτων στις χώρες τους.

Πρώτα στην Δανία  η νέα συντηρητική-φιλελεύθερη κυβέρνηση της Δανίας ζήτησε δημοψήφισμα το 2015 για να αποφασίσει σχετικά με ένα πιο ευέλικτο διακανονισμό για μια ρήτρα συμμετοχής, opt-in, σε θέματα δικαιοσύνης της ΕΕ, έναν τομέα όπου η χώρα έχει μέχρι σήμερα μια αυστηρή ρήτρα εξαίρεσης, opt-out, σύμφωνα με το κυβερνητικό πρόγραμμα που παρουσιάσθηκε χθες (28 Ιουνίου).

Δημοσιογραφικές πληροφορίες λένε ότι ήδη στην Γερμανία το κόμμα Die Linke θα καταθέσει ανάλογη πρόταση για την λιτότητα που επιβάλλεται στην Γερμανία, ενώ αντίστοιχα κινούνται οι Podemos στην Ισπανία, στην Πορτογαλία κ.α.

Θα είμαστε εδώ για να σας ενημερώσουμε για τις καταιγιστικές εξελίξεις που αναμένονται στην Ευρώπη

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Γερουσιαστής των ΗΠΑ: Επευφημώ τον ελληνικό λαό που είπε ΟΧΙ

“Επευφημώ τον ελληνικό λαό που είπε ΟΧΙ σε περισσότερη λιτότητα για τους φτωχούς, τα παιδιά, τους αρρώστους και τους ηλικιωμένους”, δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος των Δημοκρατικών και γερουσιαστής του Βερμόντ Bernie Sanders απευθύνοντας συγχαρητήριο μήνυμα στους Έλληνες μετά την επιλογή του “όχι”.

“Σε ένα κόσμο τεράστιας ανισότητας πλούτου και εισοδήματος, η Ευρώπη πρέπει να στηρίξει τις προσπάθειες της Ελλάδας να χτίσει μια οικονομία που δημιουργεί περισσότερες δουλειές και εισόδημα, όχι περισσότερη ανεργία και πόνο”, σημείωσε καταλήγοντας ο κ. B. Sanders


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Ο απαράδεκτος Μειμαράκης δίνει επιχειρήματα στους Γερμανούς


Λυπούμαστε πραγματικά για τον κατήφορο που έχουν πέσει τα στελέχη της ΝΔ. Στο video θα ακούσετε τον κύριο Μειμαράκη, πρώην Πρόεδρο της Βουλής, να δίνει επιχειρήματα στα γερμανικά συμφέροντα για να κτυπήσουν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Ξεκινάει χωρίς να μπορεί να αποκρύψει την ''κακία'' του για το αποτέλεσμα, ότι στηρίζει τη Ελληνική κυβέρνηση αλλά ''περιμένει τον κύριο Πρωθυπουργό να υλοποιήσει μια συμφωνία εντός 48 ωρών. ''

Μετά λέει ''ότι η αποχή του δημοψηφίσματος είναι αρκετά μεγάλη γιατί μια σημαντική μερίδα Ελλήνων και συγκεκριμένα η νεολαία γύρισε την πλάτης της στο συγκεκριμένο ασαφές ερώτημα''.

Να ενημερώσουμε τον κύριο Μειμαράκη ότι το ποσοστό συμμετοχής ήταν 62,5 %  και το ποσοστό συμμετοχής στις τελευταίες εκλογές του Ιανουαρίου ήταν 63,87%. Άρα όπως καταλαβαίνετε η συμμετοχή με όλο αυτό το πόλεμο της τρομοκράτησης του Ελληνικού λαού, μέσα από τα ΜΜΕ, από τα επιχειρηματικά συμφέροντα, από τα εκβιαστικά διλήμματα ήταν πολύ μεγάλη.
Επίσης δεν μπορεί να γνωρίζει, τουλάχιστον μέχρι εκείνη την ώρα, το ποσοστό συμμετοχής των νέων, αφού ακόμα δεν είχαν καν ανακοινωθεί τα γενικά αποτελέσματα.

Δείτε όλο το video 
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κανονικά οι μισθοί 15νθημέρου των δημοσίων υπαλλήλων, δηλώνει ο Δ. Μάρδας

Κανονικά θα καταβληθούν οι μισθοί δεκαπενθημέρου στο Δημόσιο. Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδαςδιασφαλίσθηκαν από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους τα 200 εκατ. ευρώ που απαιτούνται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι σχετικές καταβολές θα γίνουν στις 9 Ιουλίου ώστε να πιστωθούν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχωνέως τις 13 Ιουλίου.

Ο κ. Μάρδας ανακοίνωσε επίσης, ότι ανοιχτά είναι και σήμερα τα 1000 καταστήματα των τραπεζών που ήταν την Παρασκευή, για όσους συνταξιούχους δεν εισέπραξαν τα 120 ευρώ.ΠΗΓΗ: ΕΡΤ1

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Σουλτς: Ανθρωπιστική βοήθεια στην Ελλάδα για να μην υποφέρουν τα θύματα του πολιτικού φανατισμού

Είπε πως δεν είναι σωστό να υπόσχεται ο Βαρουφάκης ότι θα ανοίξουν οι τράπεζες την Τρίτη

Την ανάγκη να υπάρξει άμεσα ένα ανθρωπιστικό πρόγραμμα για την Ελλάδα, προκειμένου να μην πληρώσουν οι φτωχοί το τίμημα του πολιτικού φανατισμού, εξέφρασε το βράδυ της Κυριακής ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σε δηλώσεις του λίγες ώρες έπειτα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του ελληνικού δημοψηφίσματος.

Μετά την επικράτηση του «όχι» στο δημοψήφισμα, ο κ. Σουλτς είπε πως το μέλλον της χώρας είναι δραματικό και σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα σημείωσε πως η Ευρώπη βρίσκεται σε δύσκολη θέση και κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να καταθέσει τις προτάσεις της, ώστε να μπορέσει να πείσει την Ευρωζώνη και τους θεσμούς ότι είναι απαραίτητο να ξεκινήσουν εκ νέου οι διαπραγματεύσεις.

Ωστόσο, ο κ. Σουλτς είπε πως οι επόμενες ημέρες θα είναι πολύ δύσκολες για τον ελληνικό λαό και πρότεινε το πρόγραμμα ανθρωπιστικής βοήθειας για τους συνταξιούχους, τους ασθενείς, τους ανηλίκους να ξεκινήσει άμεσα, καθώς όπως τόνισε δεν πρέπει εκείνοι να σηκώσουν το βάρος των συνεπειών εξαιτίας των χειρισμών της κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ανέφερε ακόμη ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός πήρε μια εντολή η οποία τον ενισχύει στην Ελλάδα, αλλά του βάζει μεγαλύτερα δεσμά στην Ευρώπη.

Όπως είπε, αν δεν υπάρξουν άμεσα σοβαρές προτάσεις από την Ελλάδα, θα έρθουμε αντιμέτωποι με σοβαρά προβλήματα και τόνισε πως η κυβέρνηση Τσίπρα πρέπει να πείσει τα 18 άλλα κράτη της Ευρωζώνης.

Ωστόσο, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου τόνισε ότι είναι ανάγκη να γίνει σεβαστή η απόφαση, η ανεξαρτησία και η θέληση των Ελλήνων, αλλά αναφερόμενος στις τράπεζες υπογράμμισε ότι είναι πολύ δύσκολο να ανοίξουν οι ελληνικές τράπεζες την Τρίτη. Μάλιστα, ο κ. Σουλτς τόνισε πως δεν είναι σωστό να υπόσχεται ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, ότι θα ανοίξουν οι τράπεζες.

Οι δηλώσεις του παρακάτω:

«Το "όχι" κέρδισε στο δημοψήφισμα. Πρέπει να σεβαστούμε την ψήφο του ελληνικού λαού και την εθνική κυριαρχία τους. Είπαν "όχι" στις προτάσεις που βρίσκονταν στο τραπέζι στην Ευρωζώνη. Είναι μία δύσκολη ημέρα. Υπάρχει μεγάλη πλειοψηφία στην Ελλάδα και η υπόσχεση που έθεσε στον ελληνικό λαό ο Αλέξης Τσίπρας ότι με το "όχι" η θέση της Ελλάδας στις διαπραγματεύσεις για μία καλύτερη συμφωνία θα ήταν καλύτερη, στα μάτια μου δεν είναι αληθής. Βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση. Ο ελληνικός λαός είπε "όχι. Τα 18 ακόμα μέλη της Ευρωζώνης έθεσαν τις προτάσεις αλλά ο ελληνικός λαός είπε "όχι. Αλλά αυτή είναι η δημοκρατία στην Ελλάδα και οι δημοκρατικές αρχές και οι κυβερνήσεις άλλων κρατών είχαν άλλη άποψη, μία διαφορετική γνώμη. Τώρα μένει η ελληνική κυβέρνηση να θέσει προτάσεις που θα μπορούσαν να πείσουν τα άλλα 18 μέλη της Ευρωζώνης και τους θεσμούς στις Βρυξέλλες ότι είναι απαραίτητο, πιθανό και αποτελεσματικό να γίνουν νέες διαπραγματεύσεις. Αλλά αυτό εξαρτάται από τις προτάσεις που θα φτάσουν από την Ελλάδα. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να σεβαστούμε την κυριαρχία και τη βούληση του ελληνικού λαού που εκφράστηκαν σήμερα στο δημοψήφισμα. Η υπόσχεση που έκανε ο υπουργός Οικονομικών ότι οι τράπεζες θα ανοίξουν αύριο και τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα από αύριο η την Τετάρτη μοιάζει σε εμένα πολύ δύσκολο και επικίνδυνο. Πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και σχεδόν κάθε μέρα. Θα πρέπει να περιμένουμε τη Σύνοδο να συγκληθεί αύριο ή την Τρίτη για ένα πρόγραμμα ανθρωπιστικής βοήθειας για την Ελλάδα, για τους απλούς πολίτες, τους συνταξιούχους, ασθενείς, μικρά παιδιά δε θα πρέπει να πληρώσουν το τίμημα για την δραματική κατάσταση που η κυβέρνηση έφερε την χώρα. Όχι. Επομένως, το πρόγραμμα ανθρωπιστικής βοήθειας είναι απαραίτητο άμεσα και ελπίζω η ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει τις ερχόμενες ώρες σε σημαντικές και εποικοδομητικές προτάσεις επιτρέποντας να είναι πιθανές οι διαπραγματεύσεις. Αν όχι, μπαίνουμε σε πολύ δύσκολους και δραματικούς καιρούς».


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σουλτς: Ανθρωπιστική βοήθεια στην Ελλάδα για να μην υποφέρουν τα θύματα του πολιτικού φανατισμού

Είπε πως δεν είναι σωστό να υπόσχεται ο Βαρουφάκης ότι θα ανοίξουν οι τράπεζες την Τρίτη

Την ανάγκη να υπάρξει άμεσα ένα ανθρωπιστικό πρόγραμμα για την Ελλάδα, προκειμένου να μην πληρώσουν οι φτωχοί το τίμημα του πολιτικού φανατισμού, εξέφρασε το βράδυ της Κυριακής ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σε δηλώσεις του λίγες ώρες έπειτα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του ελληνικού δημοψηφίσματος.

Μετά την επικράτηση του «όχι» στο δημοψήφισμα, ο κ. Σουλτς είπε πως το μέλλον της χώρας είναι δραματικό και σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα σημείωσε πως η Ευρώπη βρίσκεται σε δύσκολη θέση και κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να καταθέσει τις προτάσεις της, ώστε να μπορέσει να πείσει την Ευρωζώνη και τους θεσμούς ότι είναι απαραίτητο να ξεκινήσουν εκ νέου οι διαπραγματεύσεις.

Ωστόσο, ο κ. Σουλτς είπε πως οι επόμενες ημέρες θα είναι πολύ δύσκολες για τον ελληνικό λαό και πρότεινε το πρόγραμμα ανθρωπιστικής βοήθειας για τους συνταξιούχους, τους ασθενείς, τους ανηλίκους να ξεκινήσει άμεσα, καθώς όπως τόνισε δεν πρέπει εκείνοι να σηκώσουν το βάρος των συνεπειών εξαιτίας των χειρισμών της κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ανέφερε ακόμη ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός πήρε μια εντολή η οποία τον ενισχύει στην Ελλάδα, αλλά του βάζει μεγαλύτερα δεσμά στην Ευρώπη.

Όπως είπε, αν δεν υπάρξουν άμεσα σοβαρές προτάσεις από την Ελλάδα, θα έρθουμε αντιμέτωποι με σοβαρά προβλήματα και τόνισε πως η κυβέρνηση Τσίπρα πρέπει να πείσει τα 18 άλλα κράτη της Ευρωζώνης.

Ωστόσο, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου τόνισε ότι είναι ανάγκη να γίνει σεβαστή η απόφαση, η ανεξαρτησία και η θέληση των Ελλήνων, αλλά αναφερόμενος στις τράπεζες υπογράμμισε ότι είναι πολύ δύσκολο να ανοίξουν οι ελληνικές τράπεζες την Τρίτη. Μάλιστα, ο κ. Σουλτς τόνισε πως δεν είναι σωστό να υπόσχεται ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, ότι θα ανοίξουν οι τράπεζες.

Οι δηλώσεις του παρακάτω:

«Το "όχι" κέρδισε στο δημοψήφισμα. Πρέπει να σεβαστούμε την ψήφο του ελληνικού λαού και την εθνική κυριαρχία τους. Είπαν "όχι" στις προτάσεις που βρίσκονταν στο τραπέζι στην Ευρωζώνη. Είναι μία δύσκολη ημέρα. Υπάρχει μεγάλη πλειοψηφία στην Ελλάδα και η υπόσχεση που έθεσε στον ελληνικό λαό ο Αλέξης Τσίπρας ότι με το "όχι" η θέση της Ελλάδας στις διαπραγματεύσεις για μία καλύτερη συμφωνία θα ήταν καλύτερη, στα μάτια μου δεν είναι αληθής. Βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση. Ο ελληνικός λαός είπε "όχι. Τα 18 ακόμα μέλη της Ευρωζώνης έθεσαν τις προτάσεις αλλά ο ελληνικός λαός είπε "όχι. Αλλά αυτή είναι η δημοκρατία στην Ελλάδα και οι δημοκρατικές αρχές και οι κυβερνήσεις άλλων κρατών είχαν άλλη άποψη, μία διαφορετική γνώμη. Τώρα μένει η ελληνική κυβέρνηση να θέσει προτάσεις που θα μπορούσαν να πείσουν τα άλλα 18 μέλη της Ευρωζώνης και τους θεσμούς στις Βρυξέλλες ότι είναι απαραίτητο, πιθανό και αποτελεσματικό να γίνουν νέες διαπραγματεύσεις. Αλλά αυτό εξαρτάται από τις προτάσεις που θα φτάσουν από την Ελλάδα. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να σεβαστούμε την κυριαρχία και τη βούληση του ελληνικού λαού που εκφράστηκαν σήμερα στο δημοψήφισμα. Η υπόσχεση που έκανε ο υπουργός Οικονομικών ότι οι τράπεζες θα ανοίξουν αύριο και τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα από αύριο η την Τετάρτη μοιάζει σε εμένα πολύ δύσκολο και επικίνδυνο. Πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και σχεδόν κάθε μέρα. Θα πρέπει να περιμένουμε τη Σύνοδο να συγκληθεί αύριο ή την Τρίτη για ένα πρόγραμμα ανθρωπιστικής βοήθειας για την Ελλάδα, για τους απλούς πολίτες, τους συνταξιούχους, ασθενείς, μικρά παιδιά δε θα πρέπει να πληρώσουν το τίμημα για την δραματική κατάσταση που η κυβέρνηση έφερε την χώρα. Όχι. Επομένως, το πρόγραμμα ανθρωπιστικής βοήθειας είναι απαραίτητο άμεσα και ελπίζω η ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει τις ερχόμενες ώρες σε σημαντικές και εποικοδομητικές προτάσεις επιτρέποντας να είναι πιθανές οι διαπραγματεύσεις. Αν όχι, μπαίνουμε σε πολύ δύσκολους και δραματικούς καιρούς».


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Προσκυνώ την χάρη σου λαέ (ή, όταν χλώμιασε ο Φρίντμαν)!..

     Η χθεσινή νίκη του ελληνικού λαού ήταν ένας μεγαλειώδης θρίαμβος.

Με τον εκβιασμό των κλειστών ιδιωτικών συστημικών τραπεζών,

(παρένθεση: Μία ιδιωτική επιχείρηση, από σουβλατζίδικο μέχρι τράπεζα, λέγεται ιδιωτική όταν λειτουργεί με ιδιωτικά κεφάλαια.
Όταν όμως λειτουργεί με χρήματα που δανείστηκε ο ελληνικός λαός και έχει κληθεί να τα πληρώσει με
αίμα, τότε δεν μπορεί να είναι ιδιωτική παρά μετοχική, με μέτοχο και το Δημόσιο κατά το ποσοστό που έχει συνεισφέρει στην λειτουργία της.
Αναλόγως του ποσοστού συμμετοχής το κράτος θα πρέπει να εισπράττει από τα κέρδη της επιχείρησης, και όχι αυτά να πηγαίνουν σε ιδιωτικές τσέπες.
Οι δικές μας ''ιδιωτικές'' τράπεζες θέλουν τα κέρδη τους να είναι ιδιωτικά και η χρηματοδότηση κρατική)

..και την απροκάλυπτη δολοφονική επίθεση,
..ναι! αυτός ακριβώς είναι ο όρος: δολοφονική επίθεση των ιδιωτικών ΜΜΕ της διαπλοκής εναντίον των πολιτών,
..το ποσοστό κρατήθηκε χαμηλά στο 61,3% !
Χωρίς αυτούς τους δύο παράγοντες θα είχε φτάσει άνετα στο 75%, ίσως και παραπάνω.

Τώρα πρώτιστη φροντίδα της κυβέρνησης μετά την επίτευξη βιώσιμης (για τον λαό) συμφωνίας, και το κούρεμα του χρέους,
..είναι να κάνει αυτό που (κακώς, κάκιστα) δεν έκανε ως τώρα, και παραλίγο να το πληρώσουμε όλοι μας:
Να ξεδοντιάσει την διαπλοκή και να βάλει τάξη στην ασυδοσία και την ανομία των ιδιωτικών ΜΜΕ!
Την μαύρη αυτή εβδομάδα του ψεύδους, της τρομοκρατίας και της δολοφονικής επίθεσης εναντίον του λαού ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑΖΗΣΟΥΜΕ!

Η κυβέρνηση εκτός από την διαπραγμάτευση πρέπει να κυβερνήσει κιόλας.
Και για να κυβερνήσει θα πρέπει να είναι απερίσπαστη από τους εσωτερικούς εχθρούς.
Όχι εχθρούς δικούς της. Του έθνους!
Άλλωστε, στην παλλαϊκή συγκέντρωση της Παρασκευής στο Σύνταγμα, εκτός απ' το σύνθημα τού ''ΟΧΙ'', το άλλο κεντρικό σύνθημα ήταν: ''Αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι''!
Ο λαός είχε καταλάβει!

Game Over!
Όχι για την χώρα όμως.
Για την διαπλοκή!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ιαπωνία: Με πτώση άνοιξε το χρηματιστήριο - Ανησυχία και πτώση στις ευρωπαικές αγορές

Με μεγάλη πτώση άνοιξε σήμερα το χρηματιστήριο στο Τόκιο, μετά την εμφανή νίκη του «Όχι» στο δημοψήφισμα της Ελλάδας, αποτέλεσμα που ανοίγει μια εποχή αβεβαιότητας για την ευρωζώνη.

Το πρώτο λεπτό των συναλλαγών, ο δείκτης Nikkei κατέγραφε πτώση 339,64 μονάδων (-1,65%), φθάνοντας στις 20.200,15 μονάδες.

Ο γενικός δείκτης Topix κατέγραφε πτώση 25,30 μονάδων (-1,53%), φθάνοντας στις 1.626,79 μονάδες.

Το ηχηρό “όχι” της Ελλάδας στα μέτρα λιτότητας δημιουργεί έντονες ανησυχίες στις ασιατικές αγορές για ενδεχόμενη νέα κρίση στην ευρωζώνη. Στα 1,1039 δολάρια υποχωρεί το ευρώ.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού υποχωρεί κατά 0,35%, ο δείκτης Nikkei του Τόκιο καταγράφει απώλειες 2,3% στις 20.066 μονάδες, 3,23% ο δείκτης Hang Seng στις 25.222 μονάδες, 1,2% ο δείκτης ASX στις 5.461 μονάδες και 1,76% ο Kospi στις 2.067 μονάδες.

Αντιθέτως, τα μέτρα στήριξης της οικονομίας που αποφάσισε το Σαββατοκύριακο το Πεκίνο οδηγούν σε ενίσχυση του Shanghai Composite κατά 2,16% στις 3.766 μονάδες και κατά 2,5% του CSI στις 3.983 μονάδες.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Βαρουφάκης: Ο Τσίπρας ζήτησε την παραίτησή μου κατ' απαίτηση των δανειστών

«Μου έγινε γνωστό ότι οι συμμετέχοντες στο Eurogroup, και λοιποί εταίροι, θα "εκτιμούσαν" την... απουσία μου από τις συνεδριάσεις του» - «Ο πρωθυπουργός έκρινε ότι ίσως βοηθήσει στην επίτευξη συμφωνίας»

Παραίτηση-βόμβα έσκασε το πρωί της Δευτέρας λίγες ώρες μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Ο Γιάννης Βαρουφάκης με ανακοίνωσή του δηλώνει ότι αποχωρεί από το υπουργείο Οικονομικών έπειτα από αίτημα του ίδιου του πρωθυπουργού, κατόπιν υποδείξεως - όπως αναφέρει ο ίδιος ο Γιάνης Βαρουφάκης στην ανακοίνωσή του- των δανειστών! Γράφει συγκεκριμένα: «Λίγο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος, μου κατέστη γνωστό ότι οι συμμετέχοντες στο Eurogroup, και λοιποί εταίροι, θα «εκτιμούσαν» την... απουσία μου από τις συνεδριάσεις του, κάτι που ο Πρωθυπουργός έκρινε ότι ίσως βοηθήσει στην επίτευξη συμφωνίας. Για αυτό και αποχωρώ από το Υπουργείο Οικονομικών»

Ο κ. Βαρουφάκης ανήρτησε το κείμενο της ανακοίνωσης και στο προσωπικό του blog με τίτλο «Όχι πια υπουργός» (Minister no more).

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου θα μείνει στην παγκόσμια ιστορία ως μοναδική στιγμή που ένας μικρός ευρωπαϊκός λαός όρθωσε το ανάστημά του εναντίον της Χρεοδουλοπαροικίας.
Όπως όλες οι δημοκρατικές κατακτήσεις, έτσι κι αυτή η ιστορική απόρριψη του τελεσίγραφου του Eurogroup της 25ης Ιουνίου έχει μεγάλο κόστος. Είναι λοιπόν απαραίτητο το κεφάλαιο του ΟΧΙ να επενδυθεί άμεσα ώστε να μετατραπεί σε ΝΑΙ σε κάποια έντιμη συμφωνία-επίλυση – με αναδιάρθρωση χρέους, με μειωμένη λιτότητα, με αναδιανομή υπέρ των μη εχόντων, με πραγματικές μεταρρυθμίσεις.

Λίγο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος, μου κατέστη γνωστό ότι οι συμμετέχοντες στο Eurogroup, και λοιποί εταίροι, θα «εκτιμούσαν» την... απουσία μου από τις συνεδριάσεις του, κάτι που ο Πρωθυπουργός έκρινε ότι ίσως βοηθήσει στην επίτευξη συμφωνίας. Για αυτό και αποχωρώ από το Υπουργείο Οικονομικών.

Είναι καθήκον μου να βοηθήσω όσο μπορώ τον Αλέξη Τσίπρα να εκμεταλλευτεί, όπως εκείνος κρίνει, το κεφάλαιο που μας δώρησε ο ελληνικός λαός μέσω του δημοψηφίσματος.
Κι είναι τιμή μου η απαίτηση των δανειστών.

Η Αριστερά λειτουργεί συλλογικά και οι αριστεροί δεν αγαπάμε τις καρέκλες. Θα στηρίξω τον Αλέξη Τσίπρα, την νέα ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, την κυβέρνηση της Αριστεράς.
Η υπερπροσπάθεια να τιμήσουμε τον γενναίο ελληνικό λαό, και το περίφημο ΟΧΙ που χάρισε χτες στους απανταχού δημοκράτες, μόλις ξεκινά!

Και στα αγγλικά
ANNOUNCEMENT BY THE MINISTER OF FINANCE, Mr YANIS VAROUFAKIS

The referendum of 5th July will stay in history as a unique moment when a small European nation rose up against debt-bondage.

Like all struggles for democratic rights, so too this historic rejection of the Eurogroup’s 25th June ultimatum comes with a large price tag attached. It is, therefore, essential that the great capital bestowed upon our government by the splendid NO vote be invested immediately into a YES to a proper resolution – to an agreement that involves debt restructuring, less austerity, redistribution in favour of the needy, and real reforms.

Soon after the announcement of the referendum results, I was made aware of a certain ‘preference’ by some Eurogroup participants, and assorted ‘partners’, for my... ‘absence’ from its meetings; an idea that the Prime Minister judged to be potentially helpful to him in reaching an agreement. For this reason I am leaving the Ministry of Finance today.

I consider it my duty to help Alexis Tsipras exploit, as he sees fit, the capital that the Greek people granted us through yesterday’s referendum.

And I shall wear the creditors’ loathing with pride.

We of the Left know how to act collectively with no care for the privileges of office. I shall support fully Prime Minister Tsipras, the new Minister of Finance, and our government.
The superhuman effort to honour the brave people of Greece, and the famous OXI (NO) that they granted to democrats the world over, is just beginning.


http://diulistirio.blogspot.gr/Διαβάστε περισσότερα.... »
....