Διυλιστήριο: 12/30/14
ροη αναρτησεων

Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου 2014

Ο Σπανουδάκης απαντά σε αυτούς που θέλουν να τον ''μπλέξουν'' στην πολιτική ζωή της χώρας.
Το Διυλιστήριο λέει :'' ..... Μακάρι και άλλοι Έλληνες να είχαν το ήθος και την στάση ζωής του συγκεκριμένου καλλιτέχνη. Μακάρι και άλλοι Έλληνες να δήλωναν την πλήρη αφοσίωσή τους στην θρησκεία μας. Ίσως να είχαμε διαφορετική θεώρηση των πεπραγμένων ...''


Σταμάτης Σπανουδάκης


Πολλοί απο εσάς, μου ζητάτε να σχολιάσω η να "πάρω θέση" στις πολιτικο - κοινωνικές εξελίξεις. Πίστευα, ότι μέσα απο την μουσική, τούς στίχους, αλλά και όσα κατα καιρούς λέω, θάχατε πιά καταλάβει την σημερινή, η μάλλον την των τελευταίων χρόνων, θέση, στάση καί ελπίδα μου.

Εξηγούμαι λοιπόν για άλλη μια φορά και βέβαια, για όποιον τον ενδιαφέρει.

Πιστεύω ακράδαντα, ότι η μόνη σωστή στάση ζωής και κατά συνέπειαν θεώρηση, τών εν τώ κόσμω εξελίξεων, είναι η ακλόνητη πίστη και ελπίδα στήν πρόνοια, το σχέδιο και την αγάπη, τού Ιησού Χριστού.
Όλα τα άλλα, κόμματα, απόψεις, θεωρίες, σχέδια, πολιτικοί, παράγοντες, τηλεραδιοαστέρες κλπ, είναι παιδικά κάστρα στην άμμο. Στό πρώτο κύμα, διαλύονται.
Ξέρω πως είναι δύσκολο να ελπίζεις στο θαύμα. Είναι δύσκολο να σε αδικούν και να ευχαριστείς. Είναι δύσκολο να υποφέρεις ή να είσαι άρρωστος και να λές ολόψυχα, δόξα τώ Θεώ.
Είναι όμως γιά μένα, ο μόνος δρόμος, ο μόνος "αγώνας" που αξίζει.


Κατά τά άλλα, ψηφίστε όποιον θέλετε, γνωρίζοντας όμως ότι από κανέναν άνθρωπο δεν θαρθεί η σωτηρία μας, πολλώ μάλλον δέ, η σωτηρία αυτής τής ευλογημένης χώρας.

Ψηλά λοιπόν τα βλέμματα, οί καρδιές και οί ελπίδες, στην μόνη αληθινή πραγματικότητα με παντοτινό σχέδιο αγάπης, για έξοδο απο όλες τίς κρίσεις τού κόσμου τούτου.

Καλές γιορτές και πάντα κοντά Στον εορτάζοντα.

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Άκυρες οι περικοπές αποδοχών του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού


Ένα νέο δημοσιονομικό σοκ περιμένει την κυβέρνηση, καθώς κρίθηκαν αντισυνταγματικές και άκυρες οι τελευταίες περικοπές αποδοχών που έγιναν από 1ης/8/12 στα μέλη του ΔΕΠ (Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού) των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας με τον μνημονιακό νόμο 4093/12.

Έτσι θα πρέπει αμέσως να ανεβάσει μισθούς και συντάξεις των πανεπιστημιακών, γλιτώνοντας πάντως την επιστροφή ενός σημαντικού μέρους των αναδρομικών.

Ύστερα από τους δικαστικούς λειτουργούς και τους ενστόλους (στρατιωτικούς, αστυνομικούς, λιμενικούς κ.λπ.) καταρρέουν οι περικοπές αποδοχών άλλης μίας κατηγορίας από το «ειδικό μισθολόγιο», των καθηγητών ΑΕΙ, καθώς κρίθηκαν από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας σε πιλοτική δίκη αντίθετες στις συνταγματικές διατάξεις που κατοχυρώνουν τις αρχές της αναλογικότητας, της ισότητας στα δημόσια βάρη και της αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Λόγω της αντισυνταγματικότητας του Ν. 4093/12, η κυβέρνηση πρέπει φυσιολογικά να επαναφέρει τις μηνιαίες αποδοχές τους (και τις αντίστοιχες συντάξεις) στα επίπεδα του Ιουλίου 2012 (όπως έγινε με τους δικαστικούς και τους ενστόλους, έστω κι αν στους τελευταίους υπήρξε μερική μόνο επαναφορά). Αν δεν το κάνει αμέσως, θα αντιμετωπίσει ένα «μπαράζ» ομαδικών αγωγών που θα κατακλύσουν τα διοικητικά δικαστήρια της χώρας και οι οποίες θα γίνουν φυσικά δεκτές, επιδικάζοντας αποζημιώσεις έντοκα (με επιτόκιο υπερημερίας 6%) και πιθανότατα χρηματικές ικανοποιήσεις λόγω ηθικής βλάβης.Ωστόσο, αντίθετα με ό,τι συνέβη στην περίπτωση των ενστόλων και των δικαστικών, δεν θα μπορέσουν να εισπράξουν όλοι οι πανεπιστημιακοί τις επιστροφές των αναδρομικών που τους παρακρατήθηκαν παράνομα μέσω των αντισυνταγματικών περικοπών από 1ης/8/12 έως το τέλος του 2014 (δηλαδή για 29 μήνες). Τα αναδρομικά θα πάρουν οι 3 πανεπιστημιακοί (στελέχη της ΠΟΣΔΕΠ) που δικαιώθηκαν από το ΣτΕ, καθώς και όσοι άλλοι είχαν ήδη προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια της χώρας για το ίδιο ζήτημα, πριν από τη χθεσινή δικαστική απόφαση.

Κι αυτό γιατί η Ολομέλεια ΣτΕ, κάνοντας για πρώτη φορά χρήση μίας νέας νομοθετικής ρύθμισης (του Ν. 4274/14), έκρινε ότι έπρεπε να μετατοπιστεί το χρονικό σημείο από το οποίο επέρχονται τα αποτελέσματα της αντισυνταγματικότητας για λόγους επιτακτικού δημοσίου συμφέροντος, που αφορά την οξυμένη δημοσιονομική κρίση και την ταμειακή δυσχέρεια της χώρας.

Xρονική αφετηρία

Ετσι, βάζοντας τη δικαστική απόφαση ως χρονική αφετηρία για την επέλευση των συνεπειών της αντισυνταγματικότητας τη χθεσινή ημέρα δημοσίευσής της στο ΣτΕ, επιτρέπει στην κυβέρνηση να αποφύγει την αναδρομική καταβολή αποδοχών (και συντάξεων) σε ένα ιδιαίτερα ευρύ κύκλο προσώπων που δεν προσέφυγαν στα δικαστήρια, αλλά που ωφελούνται από τη διαπίστωση της αντισυνταγματικότητας για το μέλλον, αφού πρέπει να αυξηθούν από τώρα οι αποδοχές τους.

Αντίθετα προς το ΣΤ' Τμήμα ΣτΕ, που είχε κρίνει ότι οι περικοπές των πανεπιστημιακών δεν παραβιάζουν το Σύνταγμα, η Ολομέλεια υπό τον πρόεδρό της Σ. Ρίζο δέχτηκε κατά πλειοψηφία (17-13 ψήφοι) ότι οι περικοπές του Ν. 4093/12, συνυπολογιζόμενες με την κατάργηση επιδομάτων εορτών - αδείας, τις προηγούμενες 3 μισθολογικές μειώσεις με μνημονιακούς νόμους, την επιβολή εισφορών αλληλεγγύης και αλλεπάλληλων φορολογικών επιβαρύνσεων, «υπερβαίνουν, λόγω του σωρευτικού τους αποτελέσματος και της έκτασής τους, το όριο που θέτουν οι συνταγματικές αρχές της αναλογικότητας και της ισότητας στα δημόσια βάρη».


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Στα τσακίδια λοιπόν!


Ρίχνουν το χρηματιστήριο… Ποιοι το ρίχνουν; Ε;

Μας στέλνουν μήνυμα. Θέλουν να κάτσουμε στα αυγά μας για ν΄ αυγαταίνουν τα πλούτη τους. Τους ξέρουμε καλά κι ας κρύβονται πίσω από άυλους τίτλους. Οι τίτλοι είναι άυλοι αυτοί όμως έχουν σάρκα και οστά. Λεφτά μπορεί να έχουν, αλλά απέναντι σ΄ αυτή την πατρίδα εμετρήθησαν, εζυγίσθησαν και βρέθηκαν ελλιπείς.

Σ΄ αυτό τον τόπο πλούτισαν και σε βάρος αυτού τού λαού. Μα δεν έχουν καν το φιλότιμο τής ανταποδοτικότητας. Ούτε καν της ανταποδοτικότητας για την υπομονή και τη στήριξη ενός λαού κατά τα δυο τρίτα φτωχοποιημένου.

Τους ευεργέτησε πολλαπλά κι επανειλημμένα αυτός ο τόπος. Με φοροαπαλλαγές,νομοσχέδια και υπαγορευμένες τροπολογίες την…δωδεκάτη,που τους ευνοούν σκανδαλωδώς. Πάντα μας ζητούσαν το κάτι παραπάνω. Μάλιστα πολλοί απ´ αυτούς μας εξεβίαζαν απειλώντας μας ότι θα πάρουν τις επιχειρήσεις τους και θα πάνε σε φορολογικούς παραδείσους. Σε χώρες πιο πάνω από μας, με εργατικό δυναμικό καθημαγμένο και ανύπαρκτη εργατική προστασία.

Ας ξεκουμπιστούν λοιπόν. Να πάνε στό διάολο γιατί είναι ανίκανοι κι ασήμαντοι αυτής τής πατρίδας. Απάτριδες. Ας τους στερηθεί λοιπόν το ηθικό πλεονέκτημα να δηλώνουν Έλληνες. Γιατί είναι ακριβός τίτλος να είσαι Ελληνας έστω κι αν τα τελευταία χρόνια έκαναν ο,τι περνούσε από το χέρι τους για να μισήσουμε και ν΄ απαρνηθούμε αυτόν τον τόπο.

Να πάνε στα τσακίδια και να μείνουμε εδώ εμείς, όσοι μάθαμε να τιμάμε Θερμοπύλες, Μεσολόγγια και Αρκάδια. Να μείνουμε εμείς που η θυσία είναι επιλογή μας και δεν μας την επιβάλλει, για δικά του συμφέροντα, κανένα λαμόγιο..

Μπορεί και ν΄ αποτύχουμε. Η αποτυχία όμως θα είναι αποτέλεσμα του αγώνα μας κι όχι μια κατευθυνόμενη επιλογή των κέντρων πού είναι και οι προστάτες των απάτριδων.

Να πάρουν μαζί και τους λακέδες τους, γιατί σ αυτή τη χώρα δεν είναι ικανοί ούτε το…χαρτί υγείας να μας κρατάνε.

Είναι αυτά τα γραφικά αθύρματα που τους υπηρέτησαν καταστρατηγώντας κάθε έννοια Δικαίου, Ηθικής και Αξιοπρέπειας. Τους τρώγαμε στη μάπα από τα κανάλια, νεροκουβαλητάδες τής απόλυτης έκπτωσης.

Να πάρουν μαζί και κάποιες στρας κυράτσες, αγράμματες, που μας τις πλασσάρανε ως πρότυπα. Γκομενίτσες τρίτης κατηγορίας με συνοδούς… ερασιτεχνικής κατηγορίας.

Κι ας μείνουμε εμείς, μόνοι μας. Να μετρηθούμε με την ένδεια και τον πλούτο που φέρουμε και τις παρακαταθήκες της ιστορίας μας. Να μαζέψουμε τους επαίτες μας κι εκείνους που πεθαίνουν δίχως φάρμακα, στους δρόμους και στα παγκάκια… Γιατί αυτοί είναι οι σύντροφοί μας κι απέναντι σ αυτούς οριοθετείται το χρέος μας.

Τουλάχιστον αυτοί που θα ξανάρθουν μετά από μας νάχουνε ένα παράδειγμα. Κι εμείς, να μην ντρεπόμαστε να βλέπουμε τα παιδιά μας στα μάτια.

Αυτοί με τα φράγκα τους κι εμείς με την Πατρίδα μας.

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Είμαστε ακόμα ζωντανοί..

     Καθημαγμένοι μα ζωντανοί! Ρημαγμένοι μα ζωντανοί!

Μετά την χθεσινή πρώτη νίκη των αντιμνημονιακών, λαϊκών, εθνικών δυνάμεων,
..είμαστε ζωντανοί, γιατί μπορούμε και ξαναβλέπουμε μιά μικρή σπίθα ελπίδας,
..την στιγμή που το σκοτάδι ήταν πιό βαθύ, και το έρεβος χειροπιαστό!

Ας μην πανηγυρίζουμε ωστόσο, γιατί η νίκη αυτή δεν ανήκει σε μας. Ανήκει σε 132 ανθρώπους που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο κατάφεραν να μείνουν όρθιοι,
..κόντρα στον τρόμο και τις πύλες της κολάσεως που είχαν ανοίξει εναντίον τους οι καλοπληρωμένοι δωσίλογοι και τα συστημικά Μέσα τους Μαζικής Εξαπάτησης.

Εμείς, ως λαός, δεν σταθήκαμε ως τώρα στο ύψος των περιστάσεων.
Δεν μπορέσαμε ως τώρα να κάνουμε το ίδιο μ' αυτούς.
Φοβηθήκαμε, δειλιάσαμε, κιοτέψαμε.
Δεν παλέψαμε όσο έπρεπε, και κρεμάσαμε τις ελπίδες μας στην λειτουργία ενός σαθρού δημοκρατικού συστήματος, που μετά βίας παραμένει ακόμη σε λειτουργία.
Ίσως ακόμα και να μην μας άξιζε αυτή η λύτρωση της μικρής αυτής ελπίδας!

Τώρα, τις επόμενες μέρες, που το παντελώς σάπιο και βρώμικο πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης,
..που μέσα απ' την σαπίλα του εξελίχθηκε σε αντεθνικό και αντιλαϊκό, και έγινε μεσάζοντας και συνεταίρος, διεθνών απατεώνων και τοκογλύφων, θα εξαπολύση την ύστατη επίθεσή του,
..εναντίον της Δημοκρατίας, του Συντάγματος, της αλήθειας και της λογικής,
..σκούζοντας και ουρλιάζοντας φοβέρες φρικτές και ψέματα ρυπαρά και ανθελληνικά,
..ας αποδείξουμε ότι είμαστε πράγματι ζωντανοί!

Ας αποδείξουμε πως αξίζαμε το δώρο αυτό της ελπίδας που μας δόθηκε.
Ας μην κιοτέψουμε τούτη τη φορά,
..μπροστά στην βρωμερή ανάσα του συστημικού Θηρίου που ψυχορραγεί.

Η επόμενη νίκη πρέπει να είναι δική μας!
Πρέπει να είναι του λαού, και να είναι συντριπτική!
Νυν υπέρ πάντων αγών!..

* το κολάζ της φωτογραφίας είναι από την απελευθέρωση των Αθηνών το 1944, από την προηγούμενη Κατοχή, εβδομήντα χρόνια πρίν!

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Γιος Γιώργου Δούλη : '' Αυτός που μου έδειξαν δεν ήταν ο πατέρας μου.''


Πριν λίγες ώρες διαβάζαμε την επικοινωνιακή τακτική των συστημικών μέσων ενημέρωσης σε συνεργασία με το κομματικό επιτελείο του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι στο δυστύχημα του πλοιαρίου Norman Atlantic, σκοτώθηκε ο Έλληνας επιβάτης Γιώργος Δούλης. Διαβάσαμε ότι πήρε τηλέφωνο αμέσως ο πρωθυπουργός να συλλυπηθεί τον γιο του άτυχου συμπολίτη μας και φυσικά αυτή η τόση ανιδιοτελή και ανθρώπινη πράξη του κυρίου Σαμαρά να γίνει γνωστή, ταχύτατα μέσα από όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. 

Σήμερα μαθαίνουμε πως ο Λάμπρος Δούλης μαζί με τον αδελφό του, μετέβησαν στο Μπάρι για την αναγνώριση της σωρού. Με έκπληξη ο γιος αντίκρισε ένα πτώμα αλλά όπως ο ίδιος είπε δεν ήταν ο πατέρας του.

Και εμείς τώρα αναρωτιόμαστε, δεν έκαναν ούτε την βασική ταυτοποίηση της σωρού οι αρχές και μετά να ενημερώσουν τον πρωθυπουργό; Τόσο βιαστικό ήταν, να γίνει πρώτα η ταυτοποίηση και μετά να πάρει τηλέφωνο για να συλλυπηθεί ο πρωθυπουργός; Δεν προλάβαινε άραγε, την επόμενη μέρα, μετά την καταψήφιση του υποψήφιου Προέδρου Δημοκρατίας, να προβεί στις ''απαραίτητες'' χειρονομίες ανθρωπισμού;


Φυσικά δεν ξεχνάμε τους πύρινους λόγους των δημοσιογραφίσκων της τηλεόρασης την Κυριακή, και τις ευχαριστήριες που έστελναν στον κύριο Σαμαρά για το έργο της διάσωσης, σε έναν πλοίο που έπλεε στα ελληνικά χωρικά ύδατα, ελληνικών συμφερόντων ναυλομένο από Ιταλική εταιρεία, και που τελικά η διάσωση έγινε από τις Ιταλικές αρχές. Γιατί άραγε ''εμποδίστηκαν'' τα πέντε ελικόπτερα και το ένα C-130 να συμμετέχει στην διάσωση ; Γιατί δεν συμμετείχαν τα έξι ελικόπτερα Dauphin (εδώ) που αγοράστηκαν ειδικά για τέτοιες επιχειρήσεις ;    

Ερωτήματα που μάλλον δεν θα απαντηθούν ποτέ, όπως δεν απαντήθηκαν τα ερωτήματα του ναυαγίου του Samina με τους 81 νεκρούς. Και δεν απαντήθηκαν ούτε από τον πρώην υπουργό Ναυτιλίας Χρήστο Παπουτσή, αργότερα Ευρωπαικό Επίτροπο και νυν εκπρόσωπό μας στην Παγκόσμια Τράπεζα.         

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....