Διυλιστήριο: 11/11/13
ροη αναρτησεων

Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2013

Πρόταση μομφής... κατά της βουλής.

Τις προάλλες παρακολούθησα αποσπασματικά για τουλάχιστον 3 ώρες τις ομιλίες των βουλευτών και προέδρων των κομμάτων ....και ξανακατέληξα με μεγάλη μου λύπη στο ίδιο συμπέρασμα.

Ένα απογοητευτικό σύνολο με: ψεύτες υπάνθρωπους, με ανθρώπους που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να γίνουν χαλίφηδες στην θέση του χαλίφη και τέλος με ένα πολύ μικρό μέρος μέρος που μπορεί μεν να μην ανήκει στις δύο προηγούμενες κατηγορίες αλλά με  μικρο ανάστημα, για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις των καιρών.
Απαιτήσεις που είναι τεράστιες,

Κοιτάζοντας πίσω στην ιστορία των εθνών πάντα έβλεπες κάποια μικρή ομάδα ατόμων που συγκέντρωνε πλούτο και εξουσία και καταδυνάστευε το υπόλοιπο των κατοίκων του εκάστοτε κράτους. Η απληστία τους ανέκαθεν ήταν απύθμενη με αποτέλεσμα το ξεσηκωμό του κόσμου,  την ανατροπή τους, και την αναδιανομή του πλούτου και εξουσίας, μέχρι τουλάχιστον να έρθουν οι επόμενοι χαλίφηδες. Όμως η σημερινή κατάσταση έχει μια τεράστια διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.
Αυτή την φορά η απληστία έχει συμμαχήσει, δεν έχει σύνορα και ο εχθρός είναι απρόσιτος, σχεδόν αόρατος. Είναι μια συμμαχία που η εθνότητα δεν έχει καμία απολύτως σημασία. αυτό που έχει σημασία είναι ο πλούτος και η η εξουσία. Εξουσία  όχι όμως ενός κράτους, εξουσία  των ίδιων και σε όποιον εκείνοι έχουν επιλέξει να την δώσουν.

Αυτή την στιγμή συντελείται στην ανθρωπότητα μια οργανωμένη προσπάθεια υποδούλωσης του ανθρώπου ποικιλότροπα και ποικιλόμορφα. Όποιος πια δεν μπορεί να το καταλάβει είναι το λιγότερο αφελής. Στην Ελλάδα  βλέπουμε  μόνο το υποσύνολο του συνόλου. Η Ελλάδα βέβαια είναι αγκάθι για τα σχέδια τους κι γι αυτό  είναι στο μάτι του κυκλώνα, υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι που γίνεται αυτός ο βρώμικος πόλεμος με απώτερο σκοπό τον αφανισμό του έθνους.

Σε αυτή λοιπόν την δύσκολη ιστορικά στιγμή, η χώρα, και γενικότερα ο κόσμος θα έλεγα, πάσχει από ηγέτες. Ηγέτες που δεν θα διστάσουν να ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ τους ακόμα, που ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ να πουν την αλήθεια στο Ελληνικό λαό και θα του δώσουν όραμα για να μπορέσει να αγωνιστεί για την ελευθερία του, την ελευθεριά των παιδιών του και των παιδιών όλου του κόσμου.
Η αλήθεια που δεν είναι άλλη από ότι υπάρχουν 2 επιλογές και καμία άλλη.


Ή θα πάμε αυτοβούλως σε αργό θάνατο καταδικάζοντας τα παιδιά μας με σκυμμένο κεφάλι, σαν σκλάβοι, ακολουθώντας τις εντολές των λύκο-φίλων μας.

Ή θα πάμε να δώσουμε μια μάχη  ενάντια σε αυτούς που οραματίζονται μια νέα τάξη πραγμάτων. Έναν κόσμο παγκοσμιοποιημένο. Όχι με  σκοπό την ανάδειξη των αρχών και της αγάπης, αλλά μια παγκοσμιοποίηση που στηρίζεται στο βωμό των συμφερόντων. Μια μάχη ενάντια στο ψέμα, την αδικία, την απληστία, την αναξιοκρατία, το μίσος. Μια μάχη ενάντια στους εχθρούς του ανθρώπου.
Η μάχη αυτή θα είναι άνιση, τα πράγματα θα είναι ακόμα πιο δύσκολα για τον λαό, σύμμαχός μας δεν θα είναι σχεδόν κανείς, όλα τα κράτη πια (εκτός από ένα δύο που σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχουν λογικά) ελέγχονται από αυτά τα άτομα, υπάρχει σοβαρή περίπτωση να μας δημιουργήσουν προβλήματα με Τούρκους, Αλβανούς και άλλους καλοθελητές γείτονες μας.

Σύμμαχος μας , η ιστορία μας που πάντα την κουβαλάμε στην πλάτη, μας καθορίζει σαν λαό και μας κάνει περήφανους. Σύμμαχος μας ο Λεωνίδας, ο Θεμιστοκλής,ο Διγενής, ο Κολοκοτρώνης, και όλοι αυτοί οι αφανείς ήρωες, γενναίοι πολεμιστές, που πολέμησαν κάτω από αντίξοες συνθήκες και σε μειονεκτική θέση και παρόλα αυτά κατάφεραν να νικήσουν.
Ο σημαντικότερος όμως σύμμαχός μας όμως και οδηγός μας θα είναι ο Κύριος ο Θεός μας, που πάντα είναι μαζί με αυτούς που αγωνίζονται για ένα ευγενή σκοπό και πάντα μας προστάτευε.
Και στη τελική άμα δεν τα καταφέρουμε....τουλάχιστον θα έχουμε πολεμήσει.

Ακούσατε μήπως από κανέναν τίποτα από αυτά;;;;
Εάν περιμένουμε αυτοί να μας σώσουν...είμαστε καταδικασμένοι.
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Υφυπυργός Εθνικής Άμυνας Α.Δαβάκης: "Ετοιμάζονται να μας επιτεθούν οι Τούρκοι σε νησιά και Έβρο"

Με μία δήλωση που προκάλεσε έκπληξη στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αθανάσιος Δαβάκης είπε ούτε λίγο ούτε πολύ πώς οι Τούρκοι είναι έτοιμοι να μας επιτεθούν στον Έβρο και στα νησιά, αφού παρατηρείται «υπερσυγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων και στον Έβρο και στα μικρασιατικά παράλια».

Λίγη ώρα αργότερα ο κ. Δαβάκης προχώρησε σε μεγαλοπρεπή κυβίστηση δείχνοντας τη σοβαρότητα του πολιτικού και μάλιστα του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας. Από εκεί που οι Τούρκοι ετοιμάζονταν να μας την «πέσουν» μέσα σε λίγα λεπτά έγιναν... «φίλοι μας».

Κατόπιν προφανώς αντίδρασης του υπουργού Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλου, που ενώ οι Τούρκοι εγείρουν θέματα μειονοτήτων, θέλουν τζαμιά σε όλη την Ελλάδα, παραβιάζουν κυριαρχικά μας δικαιώματα και αξιώνουν συνδιαχείριση του Αιγαίου, αυτός σφυρίζει αδιάφορα, αλλά και του Μεγάρου Μαξίμου που ανέχεται την πολιτική Βενιζέλου και κάνει συνεχώς υποχωρήσεις.

Ο κ. Δαβάκης επιχείρησε να μαζέψει τα αμάζευτα, λέγοντας από τα υπουργικά έδρανα της Βουλής για την προηγούμενη δήλωση του περί υπερσυγκέντρωσης στρατιωτικών δυνάμεων της Τουρκίας στον Έβρο και στα μικρασιατικά παράλια ότι, «αναφερόμουν στο παρελθόν. Σήμερα τα πράγματα στο Αιγαίο έχουν αλλάξει. Η ένταση έχει πέσει και έχουν βελτιωθεί οι διμερείς μας σχέσεις. Οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία εκφεύγει της ουσία των λεγομένων μου».

Έφαγε τέτοιο χαστούκι ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας που τα γύρισε από την άλλη. Για ποια βελτίωση των διμερών σχέσεων μιλάει ο άνθρωπος που τυγχάνει και υφυπουργός Εθνικής Άμυνας; Οι Τούρκοι στέλνουν μαχητικά τους να πετούν 150 μέτρα πάνω από ελληνικά νησιά, παραβιάζουν καθημερινά τον εθνικό εναέριο χώρο, στέλνουν πλοία τους στο Σούνιο και η Ελλάδα δεν αντιδρά καθόλου.

Οι Τούρκοι εκδίδουν NAVTEX για ασκήσεις στο Αιγαίο οι οποίες περιλαμβάνουν ελληνικά νησιά και απειλούν με έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και εντός της ΑΟΖ, θεωρούν την υφαλοκρηπίδα της Ρόδου δική τους και προσπαθούν να εξαφανίσουν εντελώς από το χάρτη το Καστελόριζο (ανήκει στη Μεσόγειο έχουν δηλώσει).

Για ποιο παρελθόν μιλάει ο κ. Δαβάκης; Αυτά συμβαίνουν στο παρόν. Εκτός και αν ο ίδιος δεν το έχει αντιληφθεί από τον τρίτο όροφο του Πενταγώνου.
Παραδέχεται ο ίδιος πως οι Τούρκοι έχουν αυξήσει σημαντικά τις αμυντικές τους δαπάνες, ενώ ο ίδιος έχει βάλει την υπογραφή του και το ομολογεί χωρίς να ντρέπεται πώς «σε σχέση με το 2009 ο συνολικός προυπολογισμός του υπουργείου έχει μειωθεί κατά 48%, περίπου στο μισό».

Εξαιτίας της πολιτικής αυτής της κυβέρνησης τα πλοία του Στόλου και τα μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας δεν έχουν ούτε καύσιμα να βάλουν, ενώ τα τελευταία χρόνια δεν έχει υπογραφεί κανένα εξοπλιστικό πρόγραμμα.

Η τρόικα έχει επιβάλει και η κυβέρνηση το έχει δεχθεί τη δραματική αμυντική συρρίκνωση της χώρας, ενώ τώρα ετοιμάζονται να βάλουν και «λουκέτο» στις αμυντικές βιομηχανίες.

Οι αρχικές δηλώσεις του κ. Δαβάκη είχαν ως εξής :

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι υπάρχει ενεργός απειλή διατυπωμένη από τη γείτονα και δεν υπάρχει, επίσης, καμία αμφιβολία ότι υπάρχει υπερσυγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων και στον Έβρο και στα μικρασιατικά παράλια, αλλά και σημαντική αύξηση των στρατιωτικών δαπανών της Τουρκίας.

Επίσης, ουδείς αμφισβητεί ότι υπάρχει καθημερινή πρακτική, αεροπορική και ναυτική, όσον αφορά παραβιάσεις, επεμβάσεις σε περιπτώσεις έρευνας και διάσωσης από τη γείτονα, κάτι που σημαίνει ότι η χώρα μας πρέπει ανά πάσα στιγμή να έχει τα αντίστοιχα και ανάλογα δεδομένα, προκειμένου να μη βρεθεί ελλείπουσα προς αυτήν την πραγματικότητα.

Τούτη την πραγματικότητα, λοιπόν, διαχειριζόμαστε σε όλα τα επίπεδα του αμυντικού σχεδιασμού και της νέας δομής, σταθμίζοντας την ορθή εκτίμηση της πραγματικής απειλής και την εθνική στρατηγική της χώρας».

Μάλιστα τις δηλώσεις του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας επικαλέστηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης για να δηλώσει πώς η Τουρκία κάθε δέκα χρόνια μας δοκιμάζουν τις αντοχές μας, εννοώντας πώς ότι μία φορά κάθε δεκαετία η Άγκυρα προκαλεί τεχνητή κρίση που φέρνει την Ελλάδα και την Τουρκία στα πρόθυρα του πολέμου.

«Οι σημερινοί νέοι μπορεί να χρειαστεί να πολεμήσουν για την πατρίδα όπως έκαναν οι πατεράδες και οι παππούδες τους», είπε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και πρόσθεσε «Βάστα Ρόμελ! Η Ελλάδα αγωνιζόταν και στα μετόπισθεν λειτουργούσε μια 5η φάλαγγα… Ο λαός θέλει ενθάρρυνση αντι να ταΐζεται με μιζέρια… θέλει πίστη στην πατρίδα».

Προφανώς η νέα δήλωση του κ. Δαβάκη ηρέμησε και τον κ. Κακλαμάνη, αφού αυτά «συνέβαιναν στο παρελθόν»…
Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Βόρεια Κορέα: Εκτέλεσαν 80 άτομα επειδή έβλεπαν νοτιοκορεάτικη τηλεόραση

το Διυλιστήριο λέει: ευτυχώς που εδώ όλα τα κανάλια είναι καθεστωτικά..

Σε 80 δημόσιες εκτελέσεις προχώρησε η Β. Κορέα στις αρχές Νοεμβρίου, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας της Νότιας Κορέας JoongAng Ilbo.


Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα 80 άτομα εκτελέστηκαν επειδή παρακολουθούσαν παράνομα τηλεοπτικές εκπομπές της Νότιας Κορέας,


Η εφημερίδα JoongAng Ilbo επικαλέστηκε ανώνυμη πηγή, αλλά τουλάχιστον ένας Βορειοκορεάτης που αποσκίρτησε από τη χώρα του δήλωσε ότι είχε ακούσει σχετικές φήμες.


Η πηγή, που φαίνεται ότι έχει γνώση των εσωτερικών υποθέσεων του Βορρά, δήλωσε ότι οι εκτελέσεις πραγματοποιήθηκαν σε επτά πόλεις στις 3 Νοεμβρίου .


Στο ανατολικό λιμάνι της Wonsan, οι αρχές συγκέντρωσαν 10.000 άτομα σε ένα γήπεδο για να παρακολουθήσουν την εκτέλεση οχτώ ανθρώπων ανέφερε η πηγή επικαλούμενη σχετική μαρτυρία.


protothema.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....