Διυλιστήριο: 07/22/16
ροη αναρτησεων

Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2016

Πούλησαν την ΑΤΕ για να καλύψουν σκάνδαλο 5 δισ. ευρώΤα 5 δισ. ευρώ αγγίζει η ζημιά του Δημοσίου από τις παράνομες χορηγήσεις δανείων από την Αγροτική Τράπεζα σε πρόσωπα και φορείς κατά το χρονικό διάστημα από το 2000 μέχρι το 2012. Αυτό αναφέρει το πόρισμα - καταπέλτης που διαβιβάστηκε από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Ενέργειες στην Εισαγγελία της Αθήνας. Σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας για τη διαφθορά, Παναγιώτη Νικολούδη, πρόκειται χωρίς αμφιβολία για ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα των τελευταίων δεκαετιών. Η υπόθεση ξαναανοίγει και αναμένεται ή έκδοση ενταλμάτων σύλληψης.

Στην ανακοίνωσή του ο Παναγιώτης Νικολούδης χρησιμοποιεί ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα και μιλά για σκάνδαλο που δεν είναι απλώς οικονομικό «αλλά πρωτίστως και κυρίως ένα διαρκές, διαχρονικό και καλοσχεδιασμένο πολιτικό σκάνδαλο, που βαρύνει όλους σχεδόν εκείνους που είχαν την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας, κατά το χρονικό διάστημα» 2000 με 2012.

Τονίζει δε, ότι έχει αποκαλυφθεί μόνο η κορυφή του παγόβουνου καθώς η ΑΤΕ χρησιμοποιήθηκε επί σειρά ετών ως η δεξαμενή από την οποία οι κατά περίπτωση κρατούντες άντλησαν τα μέσα για την εξυπηρέτηση πολιτικών επιδιώξεων.

Σημειώνεται ότι από την ΑΤΕ έχουν πάρει δάνειο τα περισσότερα μεγάλα κόμματα όπως επίσης και τα μεγαλύτερα συγκροτήματα Τύπου της χώρας.

Η ανακοίνωση του Παναγιώτη Νικολούδη


Από την Αρχή του άρθρ. 7 του ν.3691/2008 διαβιβάσθηκε στην Εισαγγελία της Αθήνας «Πόρισμα» σχετικά με τις παράνομες χορηγήσεις δανείων από την Αγροτική Τράπεζα σε διάφορα πρόσωπα και φορείς κατά το χρονικό διάστημα από το 2000 μέχρι το 2012.

Με το πόρισμα αυτό και τη σχετική Έκθεση Ελέγχου της Τράπεζας της Ελλάδος τεκμηριώνεται η ποινικά αξιόλογη συμπεριφορά όσων διοίκησαν την ΑΤΕ και όσων παρανόμως έλαβαν δάνεια τα οποία ουδέποτε επέστρεψαν. Για κάποιους από αυτούς ζητήθηκε η δέσμευση περιουσιακών στοιχείων.

Χωρίς καμία αμφιβολία η περίπτωση της ΑΤΕ αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα των τελευταίων δεκαετιών, αφού η εν τέλει ζημία του Δημοσίου από την εγκληματική αυτή δραστηριότητα φτάνει τα 5 δισεκατομμύρια Ευρώ.

Το παραπάνω Πόρισμα αφορά δείγμα μόνο του συνολικού αριθμού των παρανόμως χορηγηθέντων και ουδέποτε επιστραφέντων δανείων.

Εμείς ανοίξαμε το δρόμο και τώρα είναι η σειρά της τακτικής Δικαιοσύνης να προχωρήσει στο δρόμο αυτό και να διεκπεραιώσει το πραγματικά δύσκολο έργο της απόδοσης ευθυνών για κάθε ένα από τα 1300 αγύριστα δάνεια.

Είμαστε βέβαιοι ότι, παρά τις δυσκολίες χειρισμού αυτής της τεράστιας σε όγκο υπόθεσης, η Δικαιοσύνη θα επιτελέσει το καθήκον της με επιτυχία.

Ήδη όμως αποκαλύπτονται όλα εκείνα για τα οποία κατ' επανάληψη κάναμε λόγο και τώρα πλέον έχουν συγκεκριμένο σχήμα και μορφή και κυρίως έχουν συγκεκριμένα ονόματα, έστω κι αν έχει αποκαλυφθεί μόνο η κορυφή του παγόβουνου.

Η ποινική έρευνα, που θα ακολουθήσει, θ’ αποκαλύψει ολόκληρο το παγόβουνο και τότε θα γίνει σε όλους σαφές ότι το «σκάνδαλο της ΑΤΕ» δεν είναι απλά και μόνο ένα οικονομικό σκάνδαλο αλλά πρωτίστως και κυρίως ένα διαρκές, διαχρονικό και καλοσχεδιασμένο πολιτικό σκάνδαλο, που βαρύνει όλους σχεδόν εκείνους που είχαν την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας, κατά το χρονικό διάστημα που αναφέρθηκε παραπάνω.

Η ΑΤΕ δεν είναι απλά μια Τράπεζα που χρεοκόπησε. Η ΑΤΕ χρησιμοποιήθηκε επί σειρά ετών ως η δεξαμενή από την οποία οι κατά περίπτωση κρατούντες άντλησαν τα μέσα για την εξυπηρέτηση πολιτικών επιδιώξεων.

Η ΑΤΕ ήταν το όχημα το οποίο χρησιμοποίησαν οι κυριότεροι εκφραστές του κρατικοδίαιτου καπιταλισμού. Ήταν το σημείο στο οποίο η επιχειρηματικότητα συναντήθηκε με την εγκληματικότητα.

Ήταν τέλος, σε ορισμένες περιπτώσεις, το μαγικό φίλτρο που χρησιμοποιήθηκε έτσι ώστε κάποιοι θεσμοί (Αγροτικοί Συνεταιρισμοί) να καταντήσουν εσμοί.

Η πλήρης δικαστική διαλεύκανση της υπόθεσης και η απόδοση ευθυνών εκεί που πρέπει, αποτελεί δίκαιο αίτημα της Ελληνικής Κοινωνίας, το οποίο τώρα ικανοποιείται.

Τέλος, για όλους εκείνους που δείχνουν να αδημονούν και να απαιτούν από εμάς άμεσες πράξεις κάθαρσης και τιμωρίας, θέλουμε να τονίσουμε ότι όλα όσα πρέπει να γίνουν θα γίνουν στην ώρα τους και με το σωστό τρόπο. Η Δικαιοσύνη δε ξεχνά αλλά και δεν πρέπει να ενεργεί βιαστικά και παρορμητικά.

Πηγή tvxs.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Έκτακτη χρηματοδότηση 82,6 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα για το προσφυγικόΤη χορήγηση στην Ελλάδα επιπλέον έκτακτης χρηματοδότησης 82,6 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (AMIF) και του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας (ISF), ενέκρινε την Παρασκευή ηΕυρωπαϊκή Επιτροπή.

Το υπουργείο Υγείας θα λάβει 24,2 εκατ. ευρώ έκτακτης χρηματοδότησης από το AMIF, για την ενίσχυση της παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείαςστους μετανάστες και τους πρόσφυγες και συγκεκριμένα για την παροχή ιατρικών και ψυχοκοινωνικών υπηρεσιών σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων, καθώς και την ενίσχυση του συστήματος δημόσιας υγείας και των δομών επιδημιολογικής παρακολούθησης.

Επιπλέον, 58,4 εκατ. ευρώ θα λάβει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την φιλοξενία, την εστίαση, την υγειονομική περίθαλψη και τη μεταφορά των μεταναστών και των προσφύγων.

Συνολικά η βοήθεια έκτακτης ανάγκης που έχει χορηγήσει στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση του προσφυγικού από τις αρχές του 2015, φτάνει τα 345 εκατ. ευρώ.

Τα εν λόγω κεφάλαια έχουν διατεθεί στις ελληνικές αρχές, σε ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς, καθώς και σε μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Η χρηματοδότηση έκτακτης ανάγκης για το προσφυγικό έρχεται να προστεθεί στα 509 εκατ. ευρώ (294,5 εκατ. ευρώ από AMIF και 214,7 εκατ. ευρώ από το ISF) ευρώ που έχει λαμβάνειν η Ελλάδα στο πλαίσιο των εθνικών προγραμμάτων για την περίοδο 2014-2020.

πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σε δίκη οδηγείται εργολάβος καθαριότητας στο ΑΠΘ για απάτηΜε παραπεμπτικό βούλευμα του το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης κατηγορεί εργολάβο καθαριότητας στο ΑΠΘ πως εμφάνιζε υπαλλήλους οι οποίοι απασχολούνταν σε άλλη υπηρεσία.

Ειδικότερα ο εργολάβος παραπέμπεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων με την κατηγορία ότι από το 2001 εμφάνιζε καταστάσεις με υπαλλήλους που φαινόντουσαν να εργάζονται ως καθαριστές στο ΑΠΘ στην πραγματικότητα όμως απασχολούνταν στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Από το 2001 και για διάστημα τριών ετών, κάθε μήνα ο κατηγορούμενος φέρεται να εμφάνιζε στην αρμόδια υπηρεσία του Ιδρύματος καταστάσεις εργαζομένων στις οποίες περιλαμβανόταν άτομα που εργάζονταν στην ΥΠΑ. Φέρεται επίσης να δήλωνε μεγαλύτερο αριθμό εργαζομένων με σκοπό να εισπράττει παράνομα μεγαλύτερα ποσά. Σύμφωνα με έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών του ΑΠΘ, 12 υπάλληλοι - καθαριστές επιπλέον φαίνεται πως δεν έχουν εργαστεί ποτέ στο Ίδρυμα. Με αυτή τη μέθοδο άλλους μήνες οι καταστάσεις περιλάμβαναν 18 ή και 34 επιπλέον υπαλλήλους καθαριότητας.

Το διάστημα που κατηγορείται ότι εμφάνιζε τις εν λόγω καταστάσεις εργαζομένων ο εργολάβος φέρεται να εισέπραξε περισσότερα από 800.000 ευρώ από τα κονδύλια του Ιδρύματος.

Μέχρι να διεξαχθεί η δίκη το δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε τη διατήρηση των περιοριστικών όρων, τις απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης στις αστυνομικές αρχές, που είχαν επιβληθεί από την ανακρίτρια.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η Τουρκία αναστέλλει την Ευρωπαϊκή Συνθήκη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων - Αδύνατη η έκδοση των 8Μια νέα πρωτοβουλία που έρχεται να αφήσει την σκιά της στις σχέσεις Τουρκίας- Ε.Ε. λαμβάνει η τουρκική κυβέρνηση.

Οπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Hürriyet Daily News ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς ανακοίνωσε ότι η Τουρκία αναστέλλει προσωρινά την εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Συνθήκης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (ECHR) .

Ο αντιπρόεδρος και εκπρόσωπος της Κυβέρνησης Κουρτουλμούς τόνισε ότι η αναστολή αυτή συνάδει με την κήρυξη της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και δεν αντιτίθεται με την ΕCHR επειδή το άρθρο 15 της ECHR το προβλέπει.

Υπενθύμισε επίσης ότι και η Γαλλία έχει κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης και έκανε χρήση του άρθρου 15 της ECHR, ενώ τόνισε ότι η αναστολή εφαρμογής της ECHR δεν θα έχει επιπτώσεις στα θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες.


Αδύνατη η έκδοση των 8 στρατιωτικών μετά και την κατάργηση της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, παρά τις πιέσεις της Αγκυρας


Σε σύνθετο και δύσκολο δικαστικο-πολιτκο-διπλωματικό πρόβλημα εξελίσσεται η υπόθεση των 8 στρατιωτικών που ζητά η Αγκυρα για συμμετοχή στο αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου. Οι πιέσεις της Αγκυρας συνεχίζονται, καθώς και σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Μεχμέτ Τσαβούσογλου, δήλωσε ότι αναμένει την έκδοσή τους στην Τουρκία. Ωστόσο η απειλή επαναφοράς της θανατικής ποινής με αφορμή το πραξικόπημα και η χθεσινή αναστολή άρθρων της Ευρωπαικής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο πλαίσιο της επιβολής της τρίμηνης κατάστασης έκτακτης ανάγκης, καθιστούν ουσιαστικά αδύνατη την έκδοση.

Οι στρατιωτικοί ξεκινούν στις 27 Ιουλίου τις συνεντεύξεις στην Υπηρεσία Ασύλου σχετικά με το αίτημα που έχουν υποβάλει. Ολοι υποστήριξαν χθες με κοινή τους δήλωση στο δικαστήριο όπου δικάσθηκαν και καταδικάσθηκαν σε ποινές δύο μηνών για παράνομη είσοδο στη χώρα, ότι δεν έχουν σχέση με το πραξικόπημα.

Το θέμα όμως, πέρα από τη πολικο-διπλωματική του διάσταση και τις πιέσεις της Αγκυρας για άμεση απέλαση των 8 συλληφθέντων στρατιωτικών, έχει και σοβαρή νομική διάσταση, καθώς άπτεται της εφαρμογής σοβαρών διεθνών και ευρωπαικών συμβάσεων περί ασύλου, ανθρωπίνων δικαιωμάτων και διαδικασιών έκδοσης.

Ανεξάρτητα από τη πορεία του αιτήματος για χορήγηση ασύλου, το θέμα αναμένεται να κριθεί τελεσίδικα από τις δικαστικές αρχές οι οποίες θα κληθούν να αποφασίσουν εάν και όταν οι Τούρκοι υποβάλουν επίσημο αίτημα έκδοσης με συγκεκριμένα στοιχεία και κατηγορίες εναντίον τους.

Το κρίσιμο σημείο που βαρύνει στη δικαστική κρίση, πέρα από τις κατηγορίες, είναι και ο πιθανός κίνδυνος που μπορεί να αντιμετωπίσει ο εκζητούμενος στη χώρα που ζητά την έκδοσή του. Ετσι, δεν επιτρέπεται έκδοση σε χώρες όπου ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει τον κίνδυνο κακομεταχείρισης, θανατικής ποινής η όπου δεν υπάρχουν εγγυήσεις τήρησης στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δίκαιης δίκης.

Και η Τουρκία μετά την ανάκληση της ισχύος της Ευρωπαικής Σύμβασγης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, δεν παρέχει κανένα εχέγγυο τήρησης των θεμελιωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων των κατηγορουμένων.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Το colpo grosso του Τσίπρα με τον εκλογικό νόμο

Παρακολουθήσαμε τις τελευταίες μέρες την συζήτηση και την ψήφιση του εκλογικού νόμου στην Βουλή. Δεν θα αναλωθούμε αν θα έπρεπε να ψηφιστεί ή αν θα έπρεπε να γίνει τώρα η ψήφισή του.

Με έκπληξη είδαμε βουλευτές της αντιπολίτευσης, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και κάποιους από το Ποτάμι να πανηγυρίζουν που δεν κατάφερε η κυβέρνηση να μαζέψει τους 200 βουλευτές για την άμεση εφαρμογή του. Αλλά τι είναι αυτό που πραγματικά κατάφερε ο Alexis, και τα μεγάλα κεφάλια της αντιπολίτευσης δεν το κατάλαβαν ;

Πρώτο από όλα, έφερε κοντά τους βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων στην κυβέρνηση και πιθανώς στην στήριξή της, κάνοντας πιο δυνατή την διακυβέρνηση, από την ισχνή πλειοψηφία των 152 εδρών.

Αμέσως μετά, συσπείρωσε τους αριστερούς ψηφοφόρους του, που μετά από την εφαρμογή των δυσβάσταχτων μέτρων, ολοένα και περισσότεροι έδειχναν να εγκαταλείπουν τον αριστερό Τσίπρα, που ιδιωτικοποιεί επιχειρήσεις.

Αλλά το κυριότερο είναι, ότι κατάφερε να είναι ο κυβερνήτης και διαμορφωτής της πολιτικής ζωής της Χώρας για πολλά χρόνια ακόμα. Η εφαρμογή του ισχύοντος νομικού πλαισίου για τον εκλογικό νόμο με το bonus των πενήντα εδρών για τις επόμενες εκλογές, δίνει την δυνατότητα, σε περίπτωση ελάφρυνσης του Ελληνικού χρέους (είναι πολύ πιθανό μετά τις δηλώσεις στήριξης του Λιού, αλλά και δεδομένου της πολιτικής αστάθειας της Τουρκίας) και της δεδομένης αναζωπύρωσης της Ελληνικής Οικονομίας μέσω των αναπτυξιακών έργων από το πακέτο Γιούνκερ, την πλήρη αντιστροφή του εκλογικού σώματος υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ.

Εξάλλου, στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης φαίνεται να υπάρχουν συνεχώς αυξανόμενοι τριγμοί που δύσκολα θα κοπάσουν, μεταξύ των ακροδεξιών στελεχών και στελεχών που ανήκουν στο Καραμανλικό στρατόπεδο. Ο Κυριάκος, δείχνει ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί την κρίση στο κόμμα του, σε σημείο που κάποιοι, ανοιχτά πια, να τον θεωρούν παρένθεση.

Οι δημοσκοπήσεις, που τόσο πολύ αναφέρουν σαν επιχείρημα τα αντιπολιτευόμενα μέρη, δεν παίζουν πια κανένα ρόλο, ούτε μπορούν να επηρεάσουν την κοινή γνώμη . Ο Ελληνικός λαός έζησε την αδυναμία των δημοσκοπικών εταιρειών να πέσουν έστω κοντά στα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών και του δημοψηφίσματος.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, είναι λογική κατάληξη στις επόμενες εκλογές, να έχουμε πρώτο κόμμα το ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία να οδηγηθεί ξανά σε εσωτερικές διεργασίες για την ανάδειξη νέου αρχηγού, και στις μεθεπόμενες εκλογές, που λογικά και μόνο απλά, λόγω χρόνιας διακυβέρνησης θα έχει αποδυναμωθεί ο Τσίπρας, το πρώτο κόμμα να ''αναγκαστεί'' να συγκυβερνήσει με το ΣΥΡΙΖΑ.

Με λίγα λόγια ...ρουά ματ από τον Τσίπρα

Από Αγλαονίκη
https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πρώτη φορά Μπανανία..

     Το ότι ζούμε σε συνθήκες μιάς οιονεί δικτατορίας τα τελευταία 7 χρόνια δεν επιδέχεται αμφισβήτησης.
Η καταπάτηση πλέον του Συντάγματος με "αναγκαστικούς"-κατοχικούς νόμους (άνομους και εντελώς παράνομους) έχει καταντήσει γαϊτανάκι,
..που η "πρώτη φορά υπηρετριούλες των τοκογλύφων" κυβέρνηση ξεσήκωσε απ' τους προηγούμενους προδότες, και
ακολουθεί πιστά.

Ακόμη και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, ενός κλάδου που τόσο απροκάλυπτα τα τελευταία χρόνια ευνόησε μνημόνια και δωσιλογικές κυβερνήσεις,
..αντέδρασε με υπόμνημα στην νομοθετική ρύθμιση σε άσχετο νομοσχέδιο (περί "Κύρωσης της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για το έγκλημα στον Κυβερνοχώρο"),
..με την οποία αθωώνονται εκ των προτέρων για ποινικά και αστικά αδικήματα, όλοι όσοι θα εμπλακούν στην ιδιωτικοποίηση (ξεπούλημα) της δημόσιας περιουσίας.

Καταλήγει το υπόμνημα της Ενωσης: "..Η διάταξη αυτή δείχνει δυσπιστία της νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας προς τη δικαστική εξουσία. Παράλληλα, κατά το μέρος που εξαιρεί χωρίς λόγο ορισμένη κατηγορία πολιτών από την εφαρμογή των νόμων του Κράτους, η διάταξη αυτή είναι άκρως προβληματική και εγείρονται εύλογα ζητήματα συνταγματικότητάς της "

Καταλάβαμε;
Η κυβέρνηση-κλόουν είναι τόσο σίγουρη πως κατά την διαδικασία εκποίησης της περιουσίας του Δημοσίου (δηλαδή της περιουσίας όλων μας) θα ανακύψουν ποινικές και αστικές ευθύνες,
..ώστε φροντίζει από τώρα και προκειμένου να βρεί πρόθυμους συνεργούς στο έγκλημα,
..να τους αμνηστεύσει προκαταβολικά.

Μπορούμε να φανταστούμε όλοι το όργιο του ξεπουλήματος που θα ακολουθήσει διαβάζοντας στην επίμαχη νομοθετική ρύθμιση πως: "..Οι εμπειρογνώμονες, τα μέλη Συμβουλίου Εμπειρογνώμόνων ή τα μέλη άλλων γνωμοδοτικών οργάνων της εταιρίας και των άμεσων θυγατρικών της δεν υπέχουν αστική η ποινική ευθύνη για γνωμοδοτήσεις τους.."
Δηλαδή μπάτε σκύλοι αλέστε.
Ο κάθε μ@λάκας που θα διορίζουν ως εμπειρογνώμονα, με εντεταλμένη υπηρεσία να γνωμοδοτήσει όπως αυτοί γουστάρουν, και όπως βολεύει τους τοκογλύφους-αρπαχτικά,
..θα μπορούν να βγάλουν ό,τι πόρισμα τους παραγγείλουν χωρίς καμία ευθύνη έναντι των νόμων, έναντι του λαού, έναντι του κράτους.

Αυτή την επίσημη, την με "νόμο" εξαίρεση μιάς οποιασδήποτε ομάδας πολιτών απ' την εφαρμογή των νόμων του κράτους,
..πού αλλού άραγε,
..σε ποιά δημοκρατία,
..ακόμη-ακόμη και σε πόσες "μπανανίες" την έχουμε συναντήσει;

Να χ@σουμε μέσα την δημοκρατία σας και το "ηθικό σας πλεονέκτημα" ξεφωνημένα δουλάκια της Παγκοσμιοποίησης.
Όσο περισσότερο προκαλείτε, τόσο μεγαλύτερη αντίδραση θα εισπράξετε.
Όσο μεγαλύτερους ανέμους σπείρετε, τόσο τεράστιες θύελλες θα θερίσετε.

Το λέει και το Ευαγγέλιο, στο οποίο εσείς βέβαια δεν ορκιστήκατε,
..αλλά που για λόγους πολιτικούς,
..δηλαδή από φαρισαϊσμό,
..προσκυνάτε:
"..πάντες γαρ οι λαβόντες μάχαιραν εν μαχαίρη απολούνται.." (Ματθαίος 26:52)..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΚΥΣΟΙΠ: Αποφάσισε τη συμμετοχή της Ελλάδας στην υπο κινεζικό έλεγχο Ασιατική Τράπεζα Υποδομών και ΕπενδύσεωνΤο Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π.), που συνεδρίασε σήμερα υπό τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, αποφάσισε τη συμμετοχή της Ελλάδαςστο μετοχικό κεφάλαιο της Ασιατικής Τράπεζας Υποδομών και Επενδύσεων (Asian Infrastructure Investment Bank, ΑΙΙΒ), η οποία ιδρύθηκε με πρωτοβουλία της Κίνας και ελέγχεται από αυτή.

Η Ασιατική Τράπεζα Υποδομών και Επενδύσεων- στην οποία συμμετέχουν σχεδόν όλα τα ασιατικά κράτη, δεκαεπτά χώρες από την Ευρώπη καθώς και κράτη από τις υπόλοιπες ηπείρους- θα έχει τη δυνατότητα να χρηματοδοτεί έργα που αναπτύσσονται στην περιοχή της Ασίας ή έργα που υλοποιούνται στις υπόλοιπες ηπείρους και βοηθούν τη διασύνδεση αυτών με την Ασία. Ειδικότερα, η ΑΙΙΒ θα μπορεί να χρηματοδοτεί έργα που αναπτύσσουν ελληνικές επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή, στην Κίνα αλλά και στην υπόλοιπη Ασία καθώς και έργα που αναπτύσσονται στην Ελλάδα από εταιρείες ασιατικών κρατών.

Η συνεισφορά στο μετοχικό κεφάλαιο της ΑΙΙΒ υπολογίζεται στο ποσό των 10 εκατ. ευρώ. Από το ποσό αυτό τα 2 εκατ. ευρώ θα εκταμιευτούν τα 4 πρώτα χρόνια, σε 4 ετήσιες δόσεις των 500.000 ευρώ. Τα υπόλοιπα θα δοθούν αφού εκτιμηθεί το τελικό ύψος του μετοχικού κεφαλαίου με βάση τον αριθμό των μελών και το ποσό που συνεισέφερε ο καθένας.

Το επίσημο αίτημα συμμετοχής της χώρας μας στην AIIB θα υποβληθεί από το Υπουργείο Οικονομικών εντός του Αυγούστου, ενώ ως Διαπραγματευτής και εκπρόσωπος της ελληνικής πλευράς ορίστηκε ο καθηγητής Παναγιώτης Ρουμελιώτης.

Εφόσον το ελληνικό αίτημα εγκριθεί κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΙΙΒ,η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 26 Σεπτεμβρίου 2016, τότε η σύμβαση μεταξύ της Ελλάδας και της AIIB θα κατατεθεί στη Βουλή προς επικύρωση το αμέσως επόμενο διάστημα.


diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Έσοδα 1,5 δισ. ευρώ απέφερε η μάχη κατά της διαφθοράςΠαρά τις ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό, οι προσπάθειες που δρομολογήθηκαν τα τελευταία χρόνια για την πάταξη της διαφθοράς στη χώρα μας φαίνεται πως έχουν αποδώσει σημαντικά, καθώς τα δεδομένα που παρουσίασαν οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές σε ημερίδα για τους 15 μήνες της Γενικής Γραμματείας Καταπολέμησης της Διαφθοράς αναφέρονται σε περίπου 1,5 δισ. ευρώ που αποδόθηκε στο δημόσιο ταμείο από τις έρευνες της Δικαιοσύνης σε υποθέσεις διαφθοράς και καταχρήσεων δημοσίου χρήματος.

Στην ημερίδα, όπου ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος τόνισε το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της διαφθοράς και το νομοθετικό έργο που έχει γίνει, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου αναφέρθηκε στις διαλυτικές συνέπειες που έχει η διαφθορά για τις κρατικές και κοινωνικές δομές, ενώ, ως τάξη μεγέθους του τεράστιου οικονομικού κόστους που προκαλεί, παρέθεσε το στοιχείο των 120 δισ. ευρώ που κοστίζει η διαφθορά στην Ε.Ε.

Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε και η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, η οποία τόνισε ότι η διαφθορά είναι ένα από τα βασικά στοιχεία που οδήγησαν τη χώρα στην οικονομική κρίση. Αποκαλυπτικά ήταν τα στοιχεία που παρέθεσαν κατά τη διάρκεια της ημερίδας, όπου παρουσιάστηκε το σύνολο του κυβερνητικού έργου από τον αρμόδιο υπουργό αλλά και τον Γ.Γ. για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς Γεώργιο Βασιλειάδη, οι οικονομικοί εισαγγελείς και οι εισαγγελείς Διαφθοράς.

Ο επικεφαλής των οικονομικών εισαγγελέων Παν. Αθανασίου ανέφερε, σύμφωνα με την Καθημερινή, ότι παρά τις σοβαρές ελλείψεις, οι οικονομικοί εισαγγελείς που έχουν την ευθύνη των ερευνών για τις λίστες Λαγκάρντ, Μπόγιαρνς κ.ά. έχουν προχωρήσει σημαντικά. Από τη λίστα Λαγκάρντ έχουν εισπραχθεί για λογαριασμό του Δημοσίου 810 εκατ. ευρώ, ενώ έχουν σχηματιστεί 191 δικογραφίες, από τις οποίες 94 έχουν ολοκληρωθεί. Αλλα 99 εκατ. ευρώ έχουν εισπραχθεί από τη λίστα με τα 65 CD που περιλαμβάνει το 90% από τις λοιπές λίστες, με 284 δικογραφίες να έχουν ανοίξει και 36 να έχουν ολοκληρωθεί. Σε ό,τι αφορά τις δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων, ο κ. Αθανασίου ανέφερε ότι έχουν γίνει 286 από την αρχή του 2015.

Σημαντικότατο έργο παρουσίασε και η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Ράικου, που έχει δρομολογήσει τις σοβαρότερες έρευνες για οικονομικά σκάνδαλα, αναφέροντας ότι η Εισαγγελία Διαφθοράς έχει ολοκληρώσει έρευνες για 200 δικογραφίες, οι περισσότερες για πολύ σοβαρές υποθέσεις, ενώ σε εκκρεμότητα αυτή την εποχή έχει άλλες 130. Εξοπλιστικά προγράμματα, συμβάσεις του Δημοσίου, οικονομικά σκάνδαλα, καταχρήσεις κατά του Δημοσίου, παράνομες πληρωμές κρατικών αξιωματούχων είναι μόνον μερικά από τα θέματα που απασχόλησαν την Εισαγγελία Διαφθοράς.

Αίσθηση, πάντως, προκάλεσε κατά τη διάρκεια της ημερίδας και η αναφορά της συμβούλου του Ελεγκτικού Συνεδρίου Δέσποινας Καββαδία - Κωνσταντάρα, η οποία έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στο ενδεχόμενο να καταργηθεί ο προληπτικός έλεγχος του δικαστηρίου στις δημόσιες συμβάσεις. «Θα επικρατήσει», είπε, «καθεστώς λαθροχειρίας». Εντύπωση προξένησε και η αναφορά του κ. Παπαγγελόπουλου ότι «ξίφη και πιστόλια χρησιμοποιούν κάποιοι που εκπροσωπούν τη διαπλοκή και ξιφουλκούν κατά των θεσμών. Τα ξίφη τους, όμως, είναι ρυπαρά και στομωμένα. Είναι επικίνδυνα για τους ίδιους. Κινδυνεύουν να δηλητηριαστούν από τη σκουριά».


https://diulistirio.blogspot.gr

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο Έλληνας καρδιοχειρούργος από την Κρήτη που δημιούργησε την πρώτη τεχνική καρδιά


Σπουδαίο ιατρικό επίτευγμα πέτυχε ο Έλληνας καρδιοχειρουργός Θεμιστοκλής Χαμογεωργάκης στο Baylor University Medical Centerστο Ντάλας.

Η πρώτη τεχνητή καρδιά είναι γεγονός και δημιουργεί τεράστιες ελπίδες σε χιλιάδες ασθενείς που αναμένουν αγωνιωδώς το ιδανικό μόσχευμα για μεταμόσχευση αλλά και σε εκείνους που η μεταμόσχευση απέτυχε.

Η τεχνητή καρδιά είναι ένα φορητό μηχάνημα και τροφοδοτεί με αίμα όλο το σώμα, όταν και τα δύο μέρη της καρδιάς πάσχουν και ο ασθενής αδυνατεί να ζήσει μια φυσιολογική ζωή.

Ο Θέμης Χαμογεωργάκης που κατάγεται από το Γεράνι του Ρεθύμνου, τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στην Αμερική και με την ιατρική του ομάδα πραγματοποίησε την πρώτη επέμβαση μεταμόσχευσης τεχνητής καρδιάς στις 29 Φεβρουαρίου.Εβδομάδες πριν την επέμβαση είχε αφαιρεθεί από τον 52χρονο ασθενή η φυσική του καρδιά που είχε σοβαρή βλάβη και αντικαταστάθηκε με την τεχνητή.

Ο ασθενής δήλωσε ότι του δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία για ζωή. Είναι ήδη 25 χρόνια με τη σύζυγό του και θα είναι μαζί και τα επόμενα 25 χρόνια.

Πηγή www.zougla.gr

https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Το κίνημα της ''πιπίλας'' - Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ήμουν πολιτικός κρατούμενος 6 μηνών - Γιατί γελάτε;»Αίσθηση και πολλά γέλια στην βουλή προκάλεσε η αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ανταπάντησή του στον Νίκο Βούτση. Ο αρχηγός της ΝΔ είπε πως ήταν πολιτικός κρατούμενος 6 μηνών από την Χούντα κι ότι έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής του στην εξορία. Αναρωτήθηκε, μάλιστα, απευθυνόμενος προς βουλευτές των άλλων κομμάτων "γιατί γελάτε;".

Για την ιστορία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε στις 4 Μαρτίου 1968. Στο διάστημα εκείνο η οικογένεια Μητσοτάκη ήταν ήδη σε κατ' οίκον περιορισμό, μετά την εκδήλωση του στρατιωτικού πραξικοπήματος το 1967. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης δραπέτευσε τον 15αύγουστο του 1968 για το Παρίσι. Λίγο καιρό αργότερα πήγε να τον βρει στην γαλλική πρωτεύουσα και η οικογένειά του. Εκείνη την εποχή ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε δηλώσει στα ξένα Μέσα ότι ο γιός του ήταν έξι μηνών και ίσως ο νεότερος πολιτικός κρατούμενος στον κόσμο.

Δείτε το επίμαχο απόσπασμα από το 2':07'' και μετά:Πηγή www.topontiki.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....