Διυλιστήριο: 12/08/15
ροη αναρτησεων

Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2015

Capital controls: Αυξάνεται το ποσό ανάληψης - Δείτε πόσα θα μπορείτε να "σηκώνετε" πλέον από το ΑΤΜ!Κοντά σε μια κίνηση σημαντικής χαλάρωσης των capital controls βρίσκεται η Κυβέρνηση. Η ελληνική πλευρά μετά την επιτυχή ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, θεωρεί ότι το τραπεζικό σύστημα είναι πλέον θωρακισμένο και σε θέση να αντέξει μια νέα χαλάρωση των capital controls.

Έτσι, η Κυβέρνηση ζήτησε πριν την ολική άρση να γίνει μια αύξηση στο όριο ανάληψης, προκειμένου να ανέβει από τα 420 ευρώ που είναι σήμερα στα 560. Να έχει δηλαδή τη δυνατότητα ο πολίτης να σηκώνει 140 ευρώ περισσότερα την εβδομάδα σε σχέση με το ποσό που μπορεί να σηκώσει σήμερα.

Το θέμα συζητήθηκε και στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με τις πρώτες αντιδράσεις να είναι θετικές. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για αποδοχή του αιτήματος της ελληνικής πλευράς, το οποίο σε λίγες μέρες θα γίνει πράξη.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τ.Αλεξιάδης: "Εξετάζεται μείωση στα τέλη μέχρι και 50% με αύξηση 1-2 λεπτά στη βενζίνη"Δεν πρόκειται να έρθει κάποια έκτακτη επιβολή φόρου όσον αφορά στη φορολογία εισοδήματος, διαβεβαίωσε ο Παναγιώτης Μελαχρινός, διευθυντής του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Αναφερόμενος στον σχεδιασμό του Υπουργείου Οικονομικών για τα τέλη κυκλοφορίας, ο κ. Μελαχρινός είπε πως το Υπουργείο εξετάζει σχέδιο μείωσης έως και 50% στα τέλη κυκλοφορίας, με μία ταυτόχρονη μικρή αύξηση της τιμής της βενζίνης της για 1-2 λεπτά. Το συγκεκριμένο σχέδιο, όπως διευκρίνισε, αφορά την καταβολή των τελών για το 2017 και γι' αυτό η κατάθεση και η ψήφισή του θα πραγματοποιηθεί μέσα στο 2016.

Ο κ. Μελαχρινός σημείωσε πως περίπου 700.000 αυτοκίνητα κυκλοφορούν χωρίς οι ιδιοκτήτες τους να έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας, ενώ το 20% των οχημάτων, περίπου 800.000 αυτοκίνητα, έχουν δηλωθεί για απόσυρση.

Ερωτηθείς για το νομοσχέδιο που αφορά στην οικειοθελή δήλωση καταθέσεων που είναι στο εξωτερικό, ανέφερε πως η σχετική νομοθετική ρύθμιση θα κατατεθεί μέσα στον Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Βόμβα: Βρέθηκαν 600.000 ευρώ στον λογαριασμό υπουργού της ΝΔ

Δυο εκ των στενότερων συνεργατών πρωτοκλασάτου Έλληνα πολιτικού έχουν κληθεί και απολογούνται σήμερα στον οικονομικό εισαγγελέα για υπόθεση χρηματισμού

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις αναμένεται να προκαλέσει η πληροφορία που αποκαλύπτει το Parapolitika.gr σύμφωνα με την οποία δυο εκ των στενότερων συνεργατών πρωτοκλασάτου Έλληνα πολιτικού, έχουν κληθεί και απολογούνται σήμερα στον οικονομικό εισαγγελέα για υπόθεση χρηματισμού. Όπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δυο, εντοπίστηκαν εμβάσματα ύψους 600.000 ευρώ, τα οποία προέρχονται από γνωστό επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στον χώρο της υγείας.

Πρόκειται για τεράστιο θέμα, αφού η εισαγγελέας που έχει καλέσει για απολογία τους δυο στενούς συνεργάτες του πρώην υπουργού της ΝΔ, έχει ενδείξεις ότι τα χρήματα είχαν ως τελικό αποδεκτή τον γαλάζιο πολιτικό. Μιλάμε για τεράστιο θέμα που θα προκαλέσει πολιτικό σεισμό, αφού εμπλέκει έναν εκ των βασικών πρωταγωνιστών της πολιτικής ζωής. Κάποιοι μάλιστα δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να έχουμε ακόμη και προφυλακίσεις στη διάρκεια της ημέρας


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Οι ολλανδικές ένοπλες δυνάμεις θα βλέπουν τη νύχτα με "ελληνικά μάτια": Τεράστια επιτυχία της "Θέων Αισθητήρες" με πώληση 6.000 διοπτρών στην Ολλανδία!Θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε το συγκεκριμένο σημείωμα με την συνήθη επωδό "Μια ακόμα μεγάλη εξαγωγική επιτυχία από την εταιρεία υψηλής τεχνολογίας Θέων Αισθητήρες", αλλά αυτή την φορά τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά και η επιτυχία της εταιρείας στην Ολλανδία με το συμβόλαιο πώλησης 6.000 μονόκυαλων συσκευών Νυκτερινής Όρασης NX-122, αξίας περίπου 20 εκατ. ευρώ στις ολλανδικές ένοπλες δυνάμεις, δεν ήταν "μία ακόμα επιτυχία".

Ηταν το αποτέλεσμα μιας σκληρής σύγκρουσης με ξένους εταιρικούς κολοσσούς, συνολικά 17 κατασκευαστικούς οίκους συστημάτων νυκτερινής όρασης, από ολόκληρο τον κόσμο και ειδικά με δύο ισραηλινές εταιρείες οι οποίες μονοπωλούσαν τα σχετικά συμβόλαια στις ολλανδικές ένοπλες δυνάμεις.

Και η ελληνική εταιρεία όχι απλώς στάθηκε όρθια σε τεχνολογικό επίπεδο ανάμεσά τους, αλλά αποδείχθηκε για μία ακόμα φορά καλύτερή τους, όπως έχει συμβεί σε τόσους άλλους διαγωνισμούς από την Ιαπωνία, μέχρι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και από την Σουηδία μέχρι την Ινδία και την Αυστραλία.

Μόνο που στην συγκεκριμένη περίπτωση οι πληροφορίες από το ολλανδικό υπουργείο Αμυνας αναφέρουν ότι οι ανταγωνιστές χρησιμοποίησαν ουκ ολίγες φορές το εγκατεστημένο "σύστημά επιρροής τους" για να πετάξουν έξω την ελληνική υποψηφιότητα σε μία μάχη που κράτησε 4 (!) χρόνια, πέρασε από πολλές διακυμάνσεις και εν τέλει κατακυρώθηκε στην ανώτερη τεχνολογικά και οικονομικότερη (μέχρι και 40% χαμηλότερο κόστος είχε η ελληνική πρόταση) προσφορά.

Eίναι γεγονός ότι όταν η σύγκρουση έφτασε "στα ψηλά κλιμάκια" της ολλανδικής κυβέρνησης με τις ισραηλινές εταιρείες "να τα δίνουν όλα" για να πάρουν τον διαγωνισμό, η Ολλανδέζα υπουργός Αμυνας Jeanine Hennis-Plasschaert, η οποία συμπτωματικά επισκέπτεται από χθες την Ελλάδα, ζήτησε να τηρηθούν αυστηρά οι διαδικασίες και να επιλεγεί η καλύτερη προσφορά από τεχνολογικής και οικονομικής άποψης.

Κι έτσι έγινε. Σήμερα που θα επισκεφθεί το Αγαθονήσι με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Καμμένο, η Jeanine Hennis-Plasschaert (στην φωτό οι δυο τους κατά την επίσκεψή της στο υπουργείο), θα έχει την δυνατότητα να δει από κοντά ορισμένα από τα παλαιότερα προϊόντα της ελληνική εταιρείας μικροηλεκτρονικής που εξοπλίζουν τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις.

Τα Μονόκυαλα Νυχτερινης Ορασης ΝΧ-122, είναι η τελευταίο τεχνολογικό επίτευγμα της ελληνικής εταιρείας.

Η εταιρεία κέρδισε πρόσφατα τρεις νέους διεθνείς διαγωνισμούς στην Ιαπωνία, το Περού και τις Φιλιππίνες καθώς και ένα νέο μεγάλο συμβόλαιο τεχνικής υποστήριξης με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το οποίο αποτελεί συνέχεια προηγούμενων συμβολαίων, ενώ συμμετέχει και σε διαγωνισμούς σε Αυστραλία και Ινδία η αξία των οποίων ξεπερνά τα 330 εκ. ευρώ!

Οι διαγωνισμοί κερδήθηκαν (11 εκατ. τα πρώτα συμβόλαια και άλλα 35 εκατ. ευρώ η αξία των option) από τα ηλεκτροοπτικά προϊόντα της εταιρείας (μονόκυαλα και τα δίκυαλα ARGUS, ARGUS PANOPTES, τις σκοπευτικές διόπτρες ARTEMIS, τα περισκόπια νυχτερινής οδήγησης (TITANS), το dedicated δίκυαλο (NYX), το προσάρτημα νυχτερινής σκόπευσης (DAMΩΝ) και την ψηφιακή κάμερα ημέρας και νύχτας που σχεδιάστηκε για χρήση σε τεθωρακισμένα οχήματα (URANIΑ).

Να σημειωθεί ότι ψηφιακή κάμερα ημέρας και νύχτας σε τεθωρακισμένα οχήματα δεν διαθέτει καν ο Ελληνικός Στρατός στα οχήματά του!

Και ήδη ολοκληρώνονται οι δοκιμές της επαναστατικής υβριδικής διόπτρας σκόπευσης της εταιρείας, η οποία θα συνδυάζει τόσο τη νυν τεχνολογία ενίσχυσης του φωτός (σε αντίθεση με τις θερμικές εξασφαλίζει ότι δεν θα υπάρξουν φίλιες απώλειες αφού μπορεί να υπάρξει διαχωρισμός του στόχου) αλλά και θερμικό ηλεκτροοπτικο σύστημα με δυνατότητα επιλογής του χρήστη να επιλέγει ποια από τις δύο μεθόδους θα χρησιμοποιήσει!

Των παραπάνω επιτυχιών είχαν προηγηθεί τα εξής συμβόλαια, μόνο κατά τους τελευταίους 30 μήνες, δηλαδή στο απόγειο της ελληνικής οικονομικής καταστροφής, όταν δεν υπήρχαν καν ελληνικές τράπεζες για να δώσουν τις εγγυητικές επιστολές που απαιτούσε η συμμετοχή της εταιρείας στους διαγωνισμούς στο εξωτερικό και η Θέων Αισθητήρες αναγκαζόταν να πληρώνει διπλά λεφτά για να τις εκδίδει από ξένες τράπεζες:

- Συμβόλαιο παράδοσης του καινούριου Μονόκυαλου Νυκτερινής Όρασης της ΘΕΩΝ, NX-122, στο σουηδικό υπουργείο Άμυνας το οποίο σύντομα ενεργοποίησε και δεύτερο μέρος της παραγγελίας μεγέθους 8.600 μονόκυαλων (παράδοση 2013-2014). Αξίζει να σημειωθεί ότι το καινούριο Μονόκυαλο, NX-122, θεωρείται σε παγκόσμιο επίπεδο το πιο προηγμένο προϊόν στην κατηγορία του, λόγω του ελαφρύτερου βάρους του και πολλών άλλων τεχνικών πλεονεκτημάτων του.

- Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα υπεγράφησαν διάφορες παραγγελίες, συνολικού αριθμού 2.300 Δίκυαλων Νυκτερινής Όρασης της ΘΕΩΝ (παράδοση 2013-2014). Το συγκεκριμένο προϊόν είναι το καινούριο δίκυαλο της εταιρείας, το NX-222, που βασίζεται στο επιτυχές της μονόκυαλο NX-122. To NX-222 θεωρείται το ελαφρύτερο και το πιο προηγμένο δίκυαλο στην κατηγορία των συστημάτων νυκτερινής όρασης, που αποτελούνται από δύο αυτόνομα μονόκυαλα.

- Συμβόλαιο για Αισθητήρες Μικροηλεκτρονικής (ΜΕΜs): − Με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (Εuropean Space Agency- E.S.A.) υπεγράφη συμφωνία για την ανάπτυξη αισθητήρα επιτάχυνσης για διαστημικές εφαρμογές. Σημειώνεται ότι το προϊόν αυτό θα είναι το πρώτο αμιγώς βασισμένο σε ευρωπαϊκές τεχνολογίες που θα πιστοποιηθεί για διαστημικές εφαρμογές.

H συμφωνία επιτεύχθηκε κατόπιν συμμετοχής της ΘΕΩΝ στον ανοικτό διαγωνισμό που προκήρυξε η E.S.A., ο οποίος δεν απευθυνόταν αποκλειστικά σε ελληνικές εταιρείες. Αποτελεί την πρώτη συμφωνία της ΘΕΩΝ με την E.S.A., εκτός του Ελληνικού Πλαισίου Στήριξης ( Greek Task Force).

− Επίσης, η E.S.A. ανέθεσε στη ΘΕΩΝ σε συνεργασία με τη γαλλική Εταιρεία, Thales Alenia Space, την ανάπτυξη και κατασκευή μιας οικογένειας αισθητήρων πίεσης πιστοποιημένων για εφαρμογές αεροδιαστημικής

− Μετά από επιτυχημένες δοκιμές ξεκίνησε η παραγωγή αισθητήρων ροής για μέτρηση της παροχής οξυγόνου σε νοσοκομειακές εγκαταστάσεις σε όλη την Ευρώπη, από Ευρωπαϊκή Εταιρεία κατασκευής ιατρικών μηχανημάτων.

H ΘΕΩΝ Αισθητήρες ΑΕΒΕ, είναι αμιγώς ελληνική εταιρεία, ιδρύθηκε μόλις το 1997 και σήμερα αποτελεί έναν από τους κορυφαίους, σε διεθνές επίπεδο, κατασκευαστές πρωτότυπου εξοπλισμού και Ηλεκτρο‐Οπτικών συστημάτων για εφαρμογές στην Άμυνα και την Ασφάλεια και με έδρα στην Αθήνα και εγκαταστάσεις στο Άμπου Ντάμπι και τη Σιγκαπούρη και σύντομα γραμμή συμπαραγωγής των προϊόντων της στην Ινδία και συμβάσεις σε περισσότερες από 20 χώρες ανά τον κόσμο με αξία πωλήσεων που πλησιάζει τα 100 εκατ. ευρώ..

Διόπτρες της Θέων Αισθητήρες έχουν πουληθεί μέχρι σήμερα σε Σουηδία, Ελβετία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ιαπωνία, Χιλή, Πακιστάν, Αυστραλία, Αίγυπτο, Σιγκαπούρη, Ινδονησία και σε πολλές τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης.

Μέσα σε δέκα χρόνια η ελληνική εταιρεία έχει υπογράψει και υλοποιήσει συμβάσεις με περισσότερους από 20 τελικούς χρήστες ανά τον κόσμο για την προμήθεια ηλεκτρο-οπτικών συστημάτων για εφαρμογές στην άμυνα και την ασφάλεια.

Κάθε χρόνο παράγονται στο Κορωπί περίπου 15 – 18 χιλιάδες τεμάχια.

Έχοντας πουλήσει πάνω από 50.000 συστήματα τα τελευταία χρόνια χωρίς ούτε μία επιστροφή ή διαμαρτυρία οι μόλις 100 εργαζόμενοι στην εταιρεία έχουν κάθε λόγο να υπερηφανεύονται στο στρογγυλά τραπέζια των bitter conference στο εξωτερικό λέγοντας: "Είμαστε οι Ελληνες που κέρδισαν την αναμέτρηση"...


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Χριστούγεννα και πάλι..

     Μ' αυτά και με τ' άλλα φτάσαμε και πάλι στα πρόθυρα των εορταστικών ημερών των Χριστουγέννων.

Τί διαφορά όμως πέρσι από φέτος!
Τα περσινά μαύρα Χριστούγεννα, τα χειρότερα μέχρι τότε, τα
φώτιζε το αστέρι κάποιας ελπίδας, πως δεν θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πως θα πάμε σε εκλογές, πως θα φύγουν οι δωσίλογοι προδότες που κυβερνούσαν.
Κάναμε υπομονή και απ΄ την αγωνία μας μας είχε σταθεί το μελομακάρονο στον λαιμό.
Κι όλα έγιναν όπως τα περιμέναμε.

Και τί έγινε;
Νάμαστε πάλι εδώ, την ίδια εποχή με ακόμα μαυρότερα των περσινών μαύρων Χριστουγέννων.
Μ' ένα τρίτο μνημόνιο, μακρύτερο, σκληρότερο, παρανοϊκότερο.
Με την 11η από καταβολής μνημονίων μείωση στις συντάξεις, με κατάργηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας απ' τους πλειστηριασμούς, με κατάσχεση μισθών για χρέη προς τα ταμεία (που τα λήστεψαν με το PSI του χοντρού εγκληματία),
..με τον ΕΝΦΙΑ απέθαντο, σαν τον ''επίτιμο'' ένα πράμα,
..με το περιουσιολόγιο να κραδαίνεται απ' την ''αριστερή'' κυβέρνηση ως απειλή και ειρωνεία μαζί, αφού μετά από πέντε χρόνια σοσιαλο-δεξιάς κακουργίας, έρχονται οι ''αριστεροί'' να μας πάρουν ό,τι απέμεινε,
..με την περσινή ελπίδα νάχει γίνει λεπίδα και γιαταγάνι στον λαιμό μας,
..με τους δωσίλογους να μην τελειώνουν, λες κι είναι η Λερναία Ύδρα που ένα κεφάλι της έκοβες και δύο φυτρώνανε.

Με ποιό κέφι να κάνει κανείς γιορτές, και με ποιά χαρά να περιμένεις την πρωτοχρονιά να σηματοδοτήσει σημειολογικά την ελπίδα μιάς καινούργιας αρχής;

Τούτο το σκληρό έτος μας έμαθε κάτι: Είμαστε μόνοι μας.
Εντελώς και απολύτως μόνοι μας.
Απέναντι σε ένα σύστημα παγκοσμιοποίησης που θέλει να καταργήσει τους λαούς και να εγκαταστήσει την εξαρτημένη μάζα,
..με όπλα τον φόβο, τον έρποντα νεο-ναζισμό, την οικονομική ομηρία.
Ο παντελώς σάπιος πολιτικός μας κόσμος, αυτά τα ομιλούντα δίποδα ανθρωποειδή, συναίνεσαν αντί πινακίου εξουσίας, και της τσέπης τους βεβαίως-βεβαίως, ώστε να γίνει ο ελληνικός λαός το πρώτο πειραματόζωο της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Οι λαοί όταν μένουν μόνοι τους ή διαλύονται κι εξαφανίζονται,
..ή επαναστατούν, με σκαιά κι αιματηρά συνήθως αποτελέσματα.
Οι λαοί είναι ζωντανοί οργανισμοί κι έχουν και αυτοί ανεπτυγμένο το ένστικτο της αυτοσυντήρησης.

Ο φασισμός, ο ναζισμός, η Νέα Τάξη Πραγμάτων, είναι ιδέες, είναι συστήματα, είναι η επιθυμητή επιλογή των ''ολίγων''.
Οι λαοί είναι πραγματικότητα, είναι ζωή, είναι ζώσα ύλη.

Οι λαοί είναι ισχυρότεροι.
Αρκεί να το καταλάβουν!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πρόστιμο 50,6 εκατ. ευρώ στην Vodafone για το σκάνδαλο των υποκλοπώνΗ Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Vodafone με την οποία ζητούσε να ακυρωθεί το πρόστιμο των 50,6 εκατ. ευρώ που της είχε επιβληθεί το 2013 από την Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) μετά την αποκάλυψη των τηλεφωνικών υποκλοπών που έγιναν την διετία 2004-2005 και γνωστοποιήθηκαν τον Φεβρουάριο του 2006.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΝΟΟΥΝΤΕΝ δίνει νέα τροπή στην «αυτοκτονία» Τσαλικίδη 

Ειδικότερα, το 2006 είχε γνωστοποιηθεί ότι υπήρχε ένα υποσύστημα συνακρόασης τηλεφωνικών συνδιαλέξεων για 100 αριθμούς, ενώ τα τηλέφωνα τα οποία παρακολουθούσαν ήταν 14 και ενεργοποιούνταν αμέσως μόλις τα υπό παρακολούθηση τηλέφωνα δέχονταν κλήση. Δηλαδή, έμπαινε σε λειτουργία ένα σύστημα συνακρόασης, ενώ εξέτρεπαν τις συνομιλίες σε «κέντρο» όπου αυτές καταγράφονταν.

Αρχικά η ΑΔΑΕ επέβαλε πρόστιμο 76 εκατ. ευρώ στην Vodafone για παράβαση της νομοθεσίας περί απορρήτου των επικοινωνιών, καθώς δεν έλαβε όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα που επιβάλλονται, προκειμένου να προληφθούν και να αποτραπούν οι τηλεφωνικές υποκλοπές.

Συγκεκριμένα, το πρόστιμο στην Vodafone (για κάθε μια από τις 6 συνολικά παραβάσεις το ύψος του προστίμου ήταν διαφορετικό) επιβλήθηκε, καθώς δεν ενημέρωσε αμέσως την ΑΔΑΕ για την ύπαρξη του παράνομου λογισμικού, για παραβίαση του απορρήτου των τηλεφωνικών υποκλοπών, για μη ενημέρωση των συνδρομητών της, για παράβαση του απορρήτου των επικοινωνιών μέσω παράνομης εισαγωγής παρείσακτου λογισμικού, για έλλειψη επαρκών μέτρων ασφαλείας για διασφάλιση του απορρήτου και για δυσχέρανση του έργου της ΑΔΑΕ.

Το 2010 το πρόστιμο ακυρώθηκε από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (απόφαση 3319/2010), καθώς κρίθηκε ότι οι συνεδριάσεις της ΑΔΑΕ δεν ήταν δημόσιες όπως επιτάσσει η Διεθνής και ελληνική νομοθεσία, αλλά κεκλεισμένων των θυρών και αναπέμφθηκε η υπόθεση στην ΑΔΑΕ προκειμένου να εκδώσει άλλη νέα νόμιμη απόφαση.
Τότε (2010) είχε επιβληθεί πρόστιμο 7,3 εκατ. ευρώ στην Ericsson η οποία ήταν προμηθευτής του λογισμικού της Vodafone.

Στην συνέχεια, τον Ιανουάριο του 2013 η ΑΔΑΕ, αφού η νομοθεσία για την εγκατάσταση και λειτουργία δημοσίου δικτύου τηλεπικοινωνιών τροποποιήθηκε και προσαρμόστηκε στην απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ του 2010, επέβαλε στην Vodafone νέο πρόστιμο 50,6 εκ. ευρώ για τους ίδιους λόγους.

Η ΑΔΑΕ, υπό το νέο νομοθετικό πλαίσιο, αποφάνθηκε ότι συντρέχουν οι λόγοι που επιβάλλουν την ακρόαση της Vodafone σε μυστική συνεδρίαση.

Κατόπιν αυτού, το ίδιο έτος η Vodafone προσέφυγε εκ νέου στο ΣτΕ ζητώντας και πάλι την ακύρωση του προστίμου.

Η Ολομέλεια, με μια απόφαση 80 και πλέον σελίδων, απέρριψε ως αβάσιμους όλους του ισχυρισμούς της Vodafone και επικύρωσε την απόφαση της ΑΔΑΕ.

Αναλυτικότερα, η Ολομέλεια του ΣτΕ απέρριψε, μεταξύ των άλλων, τους ισχυρισμούς της Vodafone, ότι παραβιάστηκε η συνταγματική αρχή της φανερής δράσης των οργάνων της πολιτείας, ότι ήταν μη νόμιμη η σύνθεση της ΑΔΑΕ κατά την ημέρα επιβολής του προστίμου, ότι δεν είχε υποχρέωση να ενημερώσει την ΑΔΑΕ για το παράνομο λογισμικό, σύμφωνα με το ισχύον τότε νομοθετικό πλαίσιο, νόμιμα αφαίρεσε το παράνομο λογισμικό και διέκοψε την λειτουργία του, κ.λπ.

Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο Ερντογάν μπήκε στο Ιράκ. Η Βαγδάτη καλεί την Τουρκία να αποσύρει τα στρατεύματά της


Εξακόσιοι Τούρκοι στρατιώτες αναπτύχθηκαν στην περιοχή της Μοσούλης, στο Βόρειο Ιράκ, για να προσφέρουν εκπαίδευση στις ιρακινές δυνάμεις, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters πηγή στις τουρκικές υπηρεσίες ασφαλείας προσθέτοντας ότι οι χώρες του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ ο οποίος δρα εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους είναι ενήμερες για την πρωτοβουλία. Οι τούρκοι στρατιώτες έφθασαν στην περιοχή Μπασίκα της Μοσούλης, ανέφερε η πηγή αυτή. Τυπικα, οι τουρκικές δυνάμεις βρίσκονται εκεί στο πλαίσιο εκπαίδευσης των Κούρδων Πεσμεργκά και τοπικών δυνάμεων πολιτοφυλακής.

Οι ιρακινές αρχές ζητούν από την Τουρκία να αποσύρει ‘αμέσως’ τα στρατεύματά της τα οποία έστειλε για να εκπαιδεύσουν ιρακινές ένοπλες ομάδες “χωρίς την έγκριση της κυβέρνησης” στη Βαγδάτη, επισημαίνει η ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού Χάιντερ αλ-Αμπάντι.

Σύμφωνα με σιιτικές πηγές πρόκειται για 3 μονάδες τουρκικού στρατού που είναι εξοπλισμένες με βαρέα όπλα.

Ωστόσο σύμφωνα με τοπικό εκπρόσωπο οι χερσαίες στρατιωτικές δυνάμεις της Τουρκίας μπορεί να εμπλέκονται σε επιχείρηση στήριξης της διεθνούς συμμαχίας στην αντεπίθεση για ανακατάληψη της Μοσούλης.

Υπενθυμίζουμε πως Τούρκοι στρατιώτες βρίσκονται εδώ και δύομιση χρόνια στο βόρειο Ιρακ στο πλαίσιο μιας συμφωνίας συνεργασίας με στόχο την εκπαίδευση των “πεσμεργκά”, των δυνάμεων της αυτόνομης περιοχής του ιρακινού Κουρδιστάν.

“Έχουμε την επιβεβαίωση ότι η Τουρκία έστειλε στο ιρακινό έδαφος στρατεύματα που εκτιμώνται σχεδόν σε ένα τεθωρακισμένο σύνταγμα, που συνοδεύεται από άρματα μάχης και πυροβολικό δήθεν για να εκπαιδεύσουν ένοπλες ομάδες, και αυτό χωρίς το αίτημα ή την έγκριση των ομοσπονδιακών ιρακινών αρχών”, διατυπώνει με διαμαρτυρία η ανακοίνωση.

Οι αμερικανικές αρχές είναι ενήμερες για την ανάπτυξη Τούρκων στρατιωτών στο βόρειο Ιράκ

Οι αμερικανικές αρχές από την άλλη δηλώνουν ενήμερες για την ανάπτυξη Τούρκων στρατιωτών στο βόρειο Ιράκ, αλλά η κίνηση αυτή δεν αποτελεί μέρος των επιχειρήσεων του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ που δρα εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ανέφεραν σήμερα δύο αξιωματούχοι του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Δείτε τις ανακοινώσεις και γελάστε ..."Λάθος στην αναζήτηση" έκανε Το Ποτάμι στην ανακοίνωση για τον ΣΥΡΙΖΑ"Λάθος στην αναζήτηση". Αυτό αναφέρει το Ποτάμι στο email με νέα ανακοίνωση στην οποία επισημαίνεται ότι σε προηγούμενο δελτίο Τύπου κατά λάθος συμπεριλήφθηκαν δηλώσεις του κ. Τσίπρα και άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, δεδομένου ότι είχαν γίνει στο παρελθόν.

Αφού λοιπόν το Ποτάμι κάνει λόγο για σφάλμα στην αναζήτηση στο... google , αναφέρει στη δεύτερη ανακοίνωση που εστάλη:

"Στο προηγούμενο δελτίο τύπου εκ παραδρομής συμπεριλήφθηκαν δηλώσεις του κ. Τσίπρα και προβεβλημένων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ από τα προηγούμενα χρόνια.

Η αλήθεια είναι ότι ο κ.Τσίπρας και η κυβέρνησή του δεν σχολίασαν τα όσα θλιβερά έγιναν στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας το Σαββατοκύριακο. Λόγω, λοιπόν, της απουσίας πρόσφατων δηλώσεων οι μηχανές αναζήτησης όταν πληκτρολογείς «βία – μολότοφ – δηλώσεις ΣΥΡΙΖΑ», εμφανίζουν αναρτήσεις από τα χρόνια της αντιπολίτευσης. Δεν έχουν τη νοημοσύνη να αντιληφθούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον κυβέρνηση".


Δείτε και την διορθωτική ανακοίνωση 

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Φοροελαφρύνσεις για 850.000 ελεύθερους επαγγελματίες... Τι αλλάζει στη φορολογική τους δήλωση;


Σημαντική ελάφρυνση για περισσότερους από....
850.000 ελεύθερους επαγγελματίες θα αποτελέσει η καθιέρωση αφορολογήτου ορίου που αναμένεται να φτάσει ακόμα και τις 5.000 ευρώ, την οποία προωθεί εντός των επόμενων ημερών προς ψήφιση στη Βουλή. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Αυγής, το νέο αφορολόγητο για τους ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν πληγεί από τα μέτρα του μνημονίου, θα αποτελέσει νόμο του κράτους εντός του Δεκεμβρίου, με τον αρμόδιο υπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη να επεξεργάζεται με τους συνεργάτες του διψήφιο αριθμό δραστικών παρεμβάσεων στα φορολογικά έως το 2016 με στόχο την εισπρακτικά αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και το δικαιότερο του φορολογικού συστήματος. Στο παραπάνω πλαίσιο κατατίθεται εντός των ημερών στη Βουλή το νομοσχέδιο για την εθελοντική δήλωση μαύρου χρήματος από καταθέσεις και θα ακολουθήσει ο νόμος για το περιουσιολόγιο. Ειδικά με το πρώτο νομοσχέδιο αναμένεται να θεσπιστεί και το «χτίσιμο» του αφορολογήτου αποκλειστικά με άυλο χρήμα (πιστωτικές κάρτες, χρεωστικές κ.λπ.) ώστε να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή κυρίως με τη διακράτηση του ΦΠΑ.

Πέραν αυτού, το προσεχές διάστημα αναμένονται και οι συντελεστές για τα ενοίκια, ενώ της φορολόγησης των αγροτών αναμένονται το επόμενο έτοσ. Στη συνέχεια στις αρχές του έτους θα υπάρξουν μικρές αλλαγές και στη φορολογία του εισοδήματος. Ακολούθως το Φεβρουάριο θα σημειωθούν ευρύτερες αλλαγές στη φορολόγηση εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων, ενώ εντός των επόμενων μηνών θα εξομοιωθούν οι αντικειμενικές τιμές των ακινήτων με τις αγοραίες και εν συνεχεία θα αντικατασταθεί ο ΕΝΦΙΑ από έναν νέο φόρο ακινήτων. Την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης ανέλυσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης, μιλώντας στην ημερίδα για τον Προϋπολογισμό, που οργάνωσε το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος. 

1. Μέχρι την επόμενη εβδομάδα, θα έρθει στη Βουλή το νομοσχέδιο για την εθελοντική δήλωση μαύρου χρήματος από καταθέσεις. «Θα υπάρχει ισορροπία για να εξυπηρετεί και την αποτελεσματικότητα και την εισπραξιμότητα του μέτρου». 
 
2. Περιουσιολόγιο. Μέσα στο Δεκέμβριο και αμέσως μετά τις φορολογικές δηλώσεις και μέσα στη φόρμα του TAXIS, οι πολίτες θα μπουν για να δηλώσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία. 
 
3. Μετά το περιουσιολόγιο, θα υπάρξουν μικρές αλλαγές στη φορολογική κλίμακα για τα εισοδήματα του 2015. «Θέλουμε να τελειώσουμε νωρίς με τις φορολογικές δηλώσεις, για να πάμε μετά στα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ». 
 
4. Το Φεβρουάριο, θα γίνουν οι παρεμβάσεις για τις ευρύτερες αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος σε φυσικά και νομικά πρόσωπα. 
 
5. Μέτρα για το λαθρεμπόριο καπνού και καυσίμων 
 
6. Νομοσχέδιο για το φόρο, που θα αντικαταστήσει ΕΝΦΙΑ, και ο οποίος θα είναι «πιο δίκαιος και πιο λογικός, αλλά πάντα με τον ίδιο στόχο στα έσοδα». 
 
7. Η νέα μορφή της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων. 
 
8. Η ψηφιακή εφορία, με επέκταση ηλεκτρονικών συναλλαγών, ώστε οι εφορίες να είναι πλέον κλειστές για το κοινό και ο πολίτης να εξυπηρετείται μέσω τηλεφωνικού κέντρου, του διαδικτύου ή του λογιστή του. 
 
9. Καθιέρωση των αγοραίων τιμών αντί των αντικειμενικών για τον υπολογισμό των φόρων στα ακίνητα. 
 
10. Συμβούλιο φορολογικής πολιτικής για αποτελεσματικό διάλογο, όπου ο ίδιος έχει προτείνει την προεδρία να έχει το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Έναρξη δημοψηφίσματος για την ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων στο Ιόνιο

Ξεκινάει από σήμερα, Δευτέρα, η ηλεκτρονική ψηφοφορία για την ιδιωτικοποίηση των τοπικών αεροδρομίων, ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θεόδωρος Γαλιατσάτος, ενώ ο ίδιος παρακινεί τους πολίτες να εκφράσουν την άποψή τους

«Η περιφέρεια Ιονίων Νήσων είναι έτοιμη. Διασφαλίσαμε ότι από τεχνικής πλευράς είμαστε πλήρως έτοιμοι, προκειμένου να διεξαχθεί το δημοψήφισμα έγκυρα και αξιόπιστα» σημέιωσε ο κ. Γαλιατσάτος, και συνέχισε λέγοντας ότι «στις 8 Ιανουαρίου αναμένεται η συνεκδίκαση της προσφυγής της περιφέρειας Ιονίων Νήσων στο Συμβούλιο της Επικρατείας, από κοινού με άλλες παρόμοιου περιεχομένου προσφυγές φορέων και ΟΤΑ».

Στη σελίδα της Περιφέρειας των Ιονίων, από τη Δευτέρα, μπορούν όλοι οι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων να ψηφίσουν, τοποθετούμενοι για το εάν συμφωνούν ή διαφωνούν τους με το κείμενο που έχει ως εξής:

«Η προωθούμενη ιδιωτικοποίηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, τέσσερα από τα οποία ενδιαφέρουν άμεσα την περιφέρεια Ιονίων Νήσων, και η παράδοσή τους σε ημικρατική εταιρεία γερμανικών συμφερόντων θεωρείται επιζήμια για την οικονομία της χώρας και της περιοχής και καταχρηστική για το γενικότερο δημόσιο συμφέρον.

Επιζητούμε την εφαρμογή νέου μοντέλου για τη διαχείριση των αεροδρομίων με δημόσιο χαρακτήρα και τη συμμετοχή της αυτοδιοίκησης και των τοπικών παραγωγικών φορέων. Όποιος συμφωνεί με το παραπάνω κείμενο ψηφίζει ΝΑΙ. Όποιος διαφωνεί με το παραπάνω κείμενο ψηφίζει ΟΧΙ» υπογράμμισε ο κ. Γαλιατσάτος.

«Η εξαγγελία μας, αλλά και η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων, γίνεται από σήμερα πράξη» συμπλήρωσε ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων.
Να αναφέρουμε ότι η διεξαγωγή του ηλεκτρονικού δημοψηφίσματος για την ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων έχει σχέση με τα τέσσερα αεροδρόμια που είναι στην περιοχή του Ιονίου, της Κέρκυρας, της Κεφαλονιάς, της Ζακύνθου και του Ακτίου.


http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΡΩΣΙΑΣ – ΗΠΑ! Πούτιν και Ομπάμα «τελειώνουν» Ερντογάν και Τουρκία!Μυστική συμφωνία μεταξύ Αμερικανών και Ρώσων στη Συρία, στον πόλεμο ενάντια στους τζιχαντιστές, ισχυρίζονται ότι υπάρχει καλά ενημερωμένες πηγές στα γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά θέματα, που μίλησαν στο TRIBUNE με τον όρο της ανωνυμίας.

Σύμφωνα με αυτές τις πηγές, Ομπάμα και Πούτιν έχουν «μοιράσει» τον πόλεμο στη Συρία, ενώ έχουν συμφωνήσει και σε ποια θα είναι η πολιτική λύση που θα ακολουθήσει στη χώρα, μετά την ήττα όχι μόνο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος αλλά και της Αλ Κάιντα και των υπολοίπωντζιχαντιστικών συμμοριών που χρηματοδοτούνται και υποστηρίζονται από την Τουρκία, τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ.

Οι Αμερικανοί, δίχως να το παραδέχονται, έχουν συνειδητοποιήσει ότι εξαπατήθηκαν από τους«συμμάχους» τους Τούρκους, Σαουδάραβες και Καταριανούς, οι οποίοι ενώ τους διαβεβαίωναν ότι υποστήριζαν και εξόπλιζαν τη «μετριοπαθή» αντιπολίτευση, όπως αποδείχτηκε στην πραγματικότητα έδιναν όπλα και παρείχαν εκπαίδευση σε τζιχαντιστές οργανώσεων που πρόσκεινται στην Αλ Κάιντα και στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Στην πραγματικότητα, Τουρκία και Σαουδική Αραβία ενώ υποκρίνονταν ότι εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα της Δύσης, στην πραγματικότητα προωθούσαν τις δικές τους ατζέντες στη Μέση Ανατολή και υλοποιούσαν σχεδιασμούς που απέχουν παρασάγγες από τα σχέδια και τα συμφέροντα της Δύσης.

Όταν οι ΗΠΑ βεβαιώθηκαν πλήρως για την προδοσία Ερντογάν, στράφηκαν προς τους Κούρδους της Συρίας και τους συνέστησαν να ιδρύσουν τις λεγόμενες Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), μια συμμαχία με κορμό τους Κούρδους και συμμετέχοντες σε αυτή Άραβες δημοκρατικούς και Ασσύριους χριστιανούς.

Οι Αμερικανοί για να μην φαίνεται ότι εξοπλίζουν απευθείας τους Κούρδους, εξοπλίζουν τις SDF, οι οποίες πλέον είναι οι μόνες μετριοπαθείς δυνάμεις της αντιπολίτευσης που αναγνωρίζονται από την Ουάσιγκτον.

Την ίδια ώρα ο Πούτιν ανέλαβε να βομβαρδίσει τους τουρκόφιλους «μετριοπαθείς» τζιχαντιστές τηςΑλ Κάιντα και του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) που βρίσκονται στη βορειοδυτική Συρία, τους οποίους οι ΗΠΑ δεν μπορούσαν να βομβαρδίσουν για να μην διαλύσουν στην παρούσα φάση εντελώς τις ήδη δύσκολες σχέσεις τους με την Τουρκία.

Οι Ρώσοι έχουν αναλάβει να βομβαρδίζουν στη Συρία ό,τι βρίσκεται δυτικά του Ευφράτη ποταμού και οι Αμερικανοί ό,τι βρίσκεται ανατολικά.

Αυτό σημαίνει ότι οι Ρώσοι χτυπάνε τους υποστηριζόμενους από την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία τζιχαντιστές των οργανώσεων Μέτωπο Αλ Νούσρα (όπως ονομάζεται ο βραχίονας της Αλ Κάιντα στη Συρία) και τις οργανώσεις του ισλαμιστικού «μετριοπαθούς» Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), που έχει συμμαχήσει με την Αλ Κάιντα. Κοντά σε αυτούς βομβαρδίζουν και τις υπόλοιπες μικρότερες τζιχαντιστικές οργανώσεις που είναι φίλα προσκείμενες στην Αλ Κάιντα, στην Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία.

Οι Αμερικανοί βομβαρδίζουν ανατολικά του Ευφράτη, δηλαδή μόνο το Ισλαμικό Κράτος, σε συντονισμό με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Όλοι μαζί, δηλαδή Αμερικανοί, Ρώσοι, Γάλλοι, και οι υπόλοιποι σύμμαχοι, χτυπάνε τη Ράκα, την πόλη της κεντρικής Συρίας που το Ισλαμικό Κράτος έχει ανακηρύξει πρωτεύουσά του.

Οι ίδιες πηγές μάς εκμυστηρεύτηκαν ότι οι Αμερικανοί ήδη έχουν «τιμωρήσει» την Τουρκία μην επιτρέποντας στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να εισβάλει στη βορειοδυτική Συρία, δηλαδή στις επαρχίες Ιντλίμπ, Χαλέπι και Λαττάκεια, που ήθελε να τις προσαρτήσει ως ισλαμιστικό «προτεκτοράτο» στην Τουρκία.

Ωστόσο, επειδή ο σουλτάνος δεν κάθεται καλά και συνεχώς δημιουργεί προβλήματα, όπως με την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού αλλά και την εισβολή στο βόρειο Ιράκ, Αμερικανοί και Ρώσοι τον έχουν στα υπόψιν για αργότερα.

«Πολλοί νομίζουν ότι ο Ομπάμα στήριξε τον Ερντογάν στην κρίση με τη Ρωσία», μας είπαν χαρακτηριστικά, «αλλά για ποια στήριξη αλήθεια μιλάμε, όταν οι ίδιοι Αμερικανοί εξοπλίζουν τους Κούρδους; Εάν πραγματικά ήταν με το μέρος της Τουρκίας, οι Κούρδοι δεν θα λάμβαναν βοήθεια ούτε μια αμερικανική σφαίρα και οι Αμερικανοί θα επέτρεπαν στον Ερντογάν να εισβάλει στη Συρία και να υλοποιήσει τους σχεδιασμούς του για αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας».

«Η Τουρκία είναι ήδη η μεγάλη χαμένη. Μετά από πέντε χρόνια εμπλοκής της στον πόλεμο στη Συρία δεν κερδίζει τίποτα. Την βάζουν στην άκρη. Από εδώ και πέρα είναι στο χέρι της πόσο μεγάλη χαμένη θα είναι. Δηλαδή, το σενάριο διχοτόμησής της, με τη δημιουργία κουρδικού κράτους, παραμένει ενεργό και εάν ο Ερντογάν συνεχίζει να συμπεριφέρεται ως «υπερδύναμη», τότε οι δύο πραγματικές υπερδυνάμεις έχουν τη βούληση να τελειώνουν μια για πάντα με το τουρκικό πρόβλημα», μας είπαν χαρακτηριστικά.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....