Διυλιστήριο: 04/05/14
ροη αναρτησεων

Σάββατο 5 Απριλίου 2014

ΟΗΕ: Η Σουηδία τριτοκοσμική χώρα σε 15 χρόνια λόγω Ισλάμ!

Όταν ο Μπαράκ Ομπάμα επισκέφθηκε τη Σουηδία πέρυσι, εξέφρασε το βαθύ θαυμασμό του για το “σουηδικό μοντέλο”. Αλλά αυτή η δήλωση θα πρέπει πλέον μάλλον να κάνει τους Αμερικάνους να ανησυχούν.

Μια Έκθεση του ΟΗΕ λέει ότι η Σουηδία θα είναι μια τριτοκοσμική χώρα σε περίπου 15 χρόνια, κάτω από τη Λιβύη και τη Βουλγαρία! Η Σουηδία είναι μία κοινωνία που πιστεύει ότι τρέχει προς το μέλλον, αλλά οι επικριτές προειδοποιούν ότι τρέχει προς τον πάτο.

Η Σουηδία είναι ένα εργαστήριο για όλα τα είδη των κοινωνικών πειραμάτων: Οι ηγέτες της Σουηδίας προσπαθούν να χτίσουν την «τέλεια κοινωνία».

Η χώρα έχει συγκριθεί με δύο κράτη που επίσης προσπάθησαν να χτίσουν τις «τέλειες κοινωνίες»: την Βόρεια Κορέα και την Σοβιετική Ένωση.

Στη Σουηδία, αν δεν σου αρέσει το κτίσιμο αυτής της ουτοπίας, δεν σε πυροβολούν, όπως στη Βόρεια Κορέα, αλλά η ζωή σου μπορεί να γίνει δυσάρεστη πολύ, πολύ γρήγορα.

Ένα βίντεο από το YouTube δείχνει έναν δημοσιογράφο μίας από τις κορυφαίες εφημερίδες της Σουηδίας, την Expressen, βρίσκεται με έναν Σουηδός στο σπίτι του.

Ο άνθρωπος αυτός, που είναι καθηγητής, θεωρούσε ότι ανώνυμα έκανε αρνητικά σχόλια σε μια ιστοσελίδα σχετικά με τα προβλήματα των μεταναστών στη Σουηδία.

Όμως, αριστεροί χάκερ βοήθησαν την εφημερίδα να τον εντοπίσει καθώς και άλλους και να τους στιγματίσουν δημόσια ως «ρατσιστές».

Ένας άλλος άνδρας, διαχειριστής, απολύθηκε εξαιτίας της δημοσιοποίησης. [διάβασε σχετικό άρθρο: ΣΟΥΗΔΙΑ: Εφημερίδα συνεργάζεται με ομάδες Antifa για την κατάρτιση καταλόγων ατόμων που επικρίνουν τη μετανάστευση στο διαδίκτυο].

Το αριστερό κατεστημένο και τα media της Σουηδίας πιστεύουν ότι ο ακρογωνιαίος λίθος της τέλειας κοινωνίας τους είναι η πολυπολιτισμικότητα: η μετανάστευση σε μεγάλη κλίμακα από μερικές από τις φτωχότερες, και πιο καθυστερημένες χώρες του κόσμου.

Όσοι Σουηδοί διαφωνούν με κινδυνεύουν να στιγματιστούν ως «ρατσιστές», «φασίστες», ακόμη και «ναζί».

«Η μετανάστευση είναι ένα σημείο εκκίνησης και ένα σημείο τερματισμού. Το πιο σημαντικό είναι να αποδείξεις πως είσαι ‘φιλικός’ στους ξένους, ‘φιλικός’ στην μετανάστευση», λέει ο Δανός δημοσιογράφος Mikael Jalving, συγγραφέας του βιβλίου “Absolut Sweden”.

«Τα πάντα αλλάζουν αν φανεί ότι είσαι «εχθρικός» προς τη μετανάστευση. Από την στιγμή που αυτό είναι «αποδεδειγμένο», είσαι έξω από το παιχνίδι. Μόλις «αποδειχθεί» ότι είσαι «ρατσιστής» ή «φασίστας» ή «εθνικιστής», το οποίο είναι «κακό», δεν μπορείς να έχεις θέσεις ή απόψεις», εξήγησε.

Δεν έχει σημασία αν το μοντέλο μετανάστευσης της Σουηδίας έχει αποτύχει οικτρά, εάν οι βαθμολογίες στα σχολικά τεστ δείχνουν κατακόρυφη πτώση στα σουηδικά σχολεία ή αν το έγκλημα σε ορισμένες περιοχές έχει εκτιναχθεί στα ύψη. Μετανάστες έκαιγαν το προάστιο της Στοκχόλμης Husby για πάνω από μια εβδομάδα πέρυσι.

Πολλοί Εβραίοι τώρα ζουν με το φόβο των επιθέσεων από μουσουλμάνους μετανάστες και φεύγουν.

Η Amun Abdullahi, μια δημοσιογράφος για το σουηδικό ραδιόφωνο, έφυγε πέρσι και επέστρεψε στη γενέτειρά της, τη Σομαλία, επειδή δέχτηκε επίθεση από τα σουηδικά μέσα ενημέρωσης για ένα ρεπορτάζ που έκανε για τους φανατικούς μουσουλμάνους μετανάστες στη Σουηδία.

Είπε στη σουηδική τηλεόραση ότι το Μογκαντίσου (πρωτεύουσα της Σομαλίας) ήταν ασφαλέστερο από ό, τι πολλές περιοχές μεταναστών στη Στοκχόλμη.

Και δεν υπάρχει κανένα αμερικανικού τύπου "χωνευτήρι" στο οποίο οι μετανάστες κάποια μέρα θα μάθουν να γίνουν Σουηδοί. Στη Σουηδία, αυτό είναι μια «ρατσιστική ιδέα».

Ο Jalving είπε ότι οι Σουηδοί υποτίθεται πρέπει «να μάθουν από τους μετανάστες», όχι το αντίθετο. Υπάρχει ένα ενορχηστρωμένο μίσος για τη σουηδική κουλτούρα στην ελίτ της χώρας.

«Η “αφομοίωση” δεν συζητιέται», λέει ο Jalving στο CBN News. «Όλα τα μεγάλα mainstream πολιτικά κόμματα γελάνε με την λέξη “αφομοίωση”. Για αυτούς, η λέξη “αφομοίωση” είναι λέξη των Ναζί».

Το CBN News Talk μίλησε σε αρκετούς δημοσιογράφους που περιγράφουν μια ατμόσφαιρα σταλινισμού στην οποία οι πολίτες της Σουηδίας πλέον φοβούνται να πουν το οτιδήποτε θα μπορούσε να τους στιγματίσει από τα μέσα ενημέρωσης ως «ρατσιστές».

«Αν σε δείξουν και σε πουν “ρατσιστή”, τότε δεν θα έχεις δουλειά, δεν θα έχεις καριέρα, μπορεί και να χάσεις την οικογένειά σου. Δεν θα έχεις κανένα μέλλον», δήλωσε η Σουηδέζα δημοσιογράφος Ingrid Carlqvist.

Η Carlqvist και ο Δανός δημοσιογράφος Lars Hedegaard διευθύνουν την ηλεκτρονική εφημερίδα ‘Dispatch International’, η οποία καλύπτει θέματα σχετικά με την μετανάστευση που τα mainstream μέσα μαζικής ενημέρωσης συστηματικά αγνοούν στη Σουηδία.

Αλλά η Carlqvist ομολογεί ότι το σχέδιό τους για μια παραδοσιακή εφημερίδα απέτυχε επειδή οι Σουηδοί φοβόντουσαν να υπάρχει εφημερίδα στα σπίτια τους.

«Επειδή τι θα γινόταν αν ο ταχυδρόμος έβλεπε ότι σας έρχεται αυτή η εφημερίδα ή την έβλεπε ο γείτονάς σας; Τότε θα σας θεωρούσαν ‘ρατσιστή’ ή ότι μισείτε τους μουσουλμάνους», δήλωσε η Carlqvist.

Ο αριθμός των συνδρομητών της Dispatch International έχει μειωθεί πάρα πολύ, μετά από επανειλημμένες επιθέσεις από χάκερ επειδή οι Σουηδοί και πάλι φοβούνται μήπως τους εκθέσουν. Η ιστοσελίδα στηρίζεται πλέον στις δωρεές.

Η Σουηδία έχει γίνει μια χώρα όπου ορισμένες απόψεις είναι απλά πάρα πολύ επικίνδυνες ακόμη και να τις διαβάσεις.

«Αυτό που μερικοί Σουηδοί γονείς συμβουλεύουν τα παιδιά τους στις μέρες μας είναι να μην παρεμβαίνουν στον δημόσιο διάλογο, να εκφράσουν λεγόμενες «ριζοσπαστικές» ιδέες για εκείνο ή το άλλο που είναι κοινώς «αποδεκτό» στη Σουηδία, γιατί θα τους προκαλέσει προβλήματα. Οι Σουηδοί θέλουν να προστατεύσουν τα παιδιά τους», λέει ο Jalving.

«Αυτή είναι μια πολύ κακή κατάσταση, διότι αυτό σημαίνει ότι ζούμε σε μια χώρα όπου δεν μπορείς να λύσεις κανένα πρόβλημα. Δεν ξέρεις καν ποια είναι τα προβλήματα», είπε ο Hedegaard.

Ο Hedegaard, που είναι Δανός, παραλίγο να σκοτωθεί πέρυσι στην Κοπεγχάγη από έναν μετανάστη που ήρθε στην πόρτα του και τον πυροβόλησε.

Η Carlqvist, που είναι Σουηδέζα, αποφάσισε να αποχωρήσει από τη Σουηδία λόγω των διώξεων που υφίσταται οι «διαφωνούντες».

Η Σουηδία δεν πρόκειται να γίνει τριτοκοσμική χώρα αύριο. Αλλά Σύμφωνα με μια έκθεση, μια μέρα θα γίνει.

«Είχαμε μια πάρα πολύ ωραία χώρα», δήλωσε η Carlqvist. «Μια πλούσια χώρα, μια όμορφη χώρα και σε λίγα χρόνια, αυτή η χώρα θα έχει χαθεί».





Πηγή: CBN

Απόδοση: ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Το πουλάκι τσίου..

Και πάνω στην τούρλα του χαμού και του αίσχους,με τις αποκαλύψεις (λες και δεν το ξέραμε!) για την κατάργηση του δημοκρατικού πολιτεύματος στην χώρα μας,
..μας διέφυγε να σχολιάσουμε την νέα επικοινωνιακή μπαρούφα των φωστήρων της ''πρωθυπουργάρας''!

Στήσανε λοιπόν τον λεβεντάκο στον ειδυλλιακό κήπο του Μαξίμου να κάνει τις δηλώσεις του περί ''εξόδου εις τας αγοράς(!)'' (Αντωνάκη, μη ξεχάσεις αυτά που είπαμε: πάρ' τους τώρα ό,τι παραπάνω μπορείς γιατί μετά τις εκλογές θα κάνουν ότι δεν σε ξέρουν! Ειδικά μετά την ''σφαλιάρα'' που θα φας, δεν θαθέλει να σε ξέρει κανείς..), και τσούπ!..
..πάνω στις δηλώσεις, να και τα πουλάκια να τιτιβίζουν χαρούμενα με την επιτυχία του μεγάλου!

Εδώ η επιστήμη της επικοινωνίας (προπαγάνδας) σηκώνει τα χέρια ψηλά!
Κατακτήθηκαν νέες δυσθεώρητες κορυφές γελοιότητας!
Μιλάμε για απρόσιτα ύψη σαχλαμάρας!
Αισθητική και έμπνευση συγκρινόμενη μόνον με εκείνη της επταετίας, όπου και τότε το κίτς είχε βρεί μιάν άλλη έκφραση, μιάν άλλη δικαίωση!
Τί έχει να ζηλέψει άραγε το παραπάνω σκηνικό με τα ''υπονοούμενα'' και την σημειολογία του (πςςςςς!),
..από τις αλήστου μνήμης εκείνες γιορτές στο καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο για την ''Πολεμική αρετή των Ελλήνων'',
..όπου ο Κολοκοτρώνης πολέμαγε δίπλα-δίπλα με τον Μεγαλέξανδρο για να διώξει τους ινδιάνους από τα πατρώα εδάφη;!!
Απολύτως τίποτα!

Ετούτη η κυβέρνηση με τον ''πρωθυπουργό'' της και το επικοινωνιακό επιτελείο του μπορεί στην πολιτική να έχει μόλις φθάσει τους συνταγματάρχες,
..αλλά στην προπαγάνδα και στο στύλ είναι χιλιόμετρα μπροστά!

Τί κρίμα Αντωνάκη που τα πολιτικά ψωμιά σου είναι μετρημένα και δεν θα προφτάσεις να τους ξεπεράσεις και στον φασισμό!
Αν και πολλοί υποστηρίζουν, ότι κι εκεί βρίσκεσαι μπροστά!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Το περίφημο θέατρο της Ασπένδου

Ένα από τα καλύτερα διατηρημένα αρχαία ελληνικά θέατρα στη Μικρά Ασία, είναι αυτό της αρχαίας ελληνικής πόλης Ἂσπενδος.

Η Άσπενδος βρίσκεται στην περιοχή της Παμφυλίας, στις όχθες του ποταμού Ευρυμέδοντα (Köprüçay), που τότε ήταν πλωτός. Στη θέση της σήμερα βρίσκεται το χωριό Μπαλκίζ. Την ίδρυσαν οι Αργείοι, αλλά πολύ γρήγορα κατοικήθηκε από πληθυσμό των γύρω περιοχών, αυτό γίνεται φανερό στα νομίσματά της ως το 300 π.Χ. καθώς οι ελληνικές λέξεις έχουν επηρεαστεί από την τοπική διάλεκτο*.

Η επιγραφή του κτίστη του θεάτρου "Ζήνωνος επί Θεοδώρου άρχοντος"

Σύμφωνα με την αρχαία ελληνική παράδοση η Άσπενδος ιδρύθηκε το 12ο π.Χ. αιώνα από Έλληνες αποίκους που ήρθαν από το Πελοποννησιακό Άργος. Οι κάτοικοι της Ασπένδου θεωρούσαν ότι ιδρυτής της πόλης ήταν γνωστός μάντης Μόψος, κατά άλλους ο Πέργης**.

Στα νομίσματα της Ασπένδου από τον 5ο ως τον 3ο π.Χ. αιώνα εμφανίζεται με την ονομασία ΕΣΤFΕΔIIΥΣ, που πιθανότατα να είναι μια ονομασία των Χετταίων σε ελληνική απόδοση. Το γράμμα F είναι το ελληνικό δίγαμμα, το οποίο ήταν αρχικά το έκτο γράμμα του ελληνικού αλφαβήτου και είχε την φωνητική αξία «β». Το δίγαμμα ήταν στην αττική-ιωνική διάλεκτο, αλλά από το πρώιμο στάδιο της ελληνικής γραφής, έχασε βαθμηδόν την αξία του και δεν διδάσκονταν στα αρχαία ελληνικά σχολεία***.

Το θέατρο της Ασπένδου πιστό στην ελληνική παράδοση, είναι εν μέρει χτισμένο σε πλαγιά λόφου. Σήμερα οι επισκέπτες εισέρχονται στο κτήριο της σκηνής μέσω μιας θύρας που άνοιξε στην πρόσοψη σε μεταγενέστερη περίοδο. Οι αρχικές είσοδοι ήταν θολωτές και βρίσκονταν στα δύο άκρα της σκηνής.

Το κοίλο έχει ημικυκλικό σχήμα και χωρίζεται στα δύο από ένα μεγάλο διάζωμα. Υπάρχουν 21 σειρές ειδωλίων πάνω και κάτω. Υπάρχει μεγάλη άνεση για την πρόσβαση των θεατών, ώστε να βρουν με ευκολία τη θέση τους.
Το θέατρο έχει μια θαυμάσια ακουστική.
Οι γυναίκες συνήθως κάθονταν στις ανώτερες σειρές κάτω από την γκαλερί. Αυτό γίνεται σαφές από τα ονόματα που έχουν οι θέσεις και τα οποία διατηρούνται μέχρι σήμερα. Η ακριβής χωρητικότητά του είναι αδύνατο να προσδιοριστεί, λέγεται ότι κάθονται μεταξύ 10.000 και 12.000 θεατές.

Τα τελευταία χρόνια που χρησιμοποιήθηκε ως μέρος του Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Τέχνης της Αττάλειας, έχει δείξει ότι μπορούν να καθίσουν και 20.000 θεατές****.

Το θέατρο έχει διάμετρο 96 μέτρα και χτίστηκε το 155 από τον Έλληνα αρχιτέκτονα Ζήνωνα, εντόπιο της πόλης, επί άρχοντος Θεοδώρου, κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Μάρκου Αυρηλίου.

Κατά τη βυζαντινή περίοδο η πόλη για ένα διάστημα ονομάστηκε Πριμούπολις. Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, από την αρχαία ελληνική περίοδο της πόλης λίγα είναι γνωστά, οι μελλοντικές ανασκαφές θα φέρουν ασφαλώς καλύτερη κατανόηση της ιστορία της, κατά την προ-ρωμαϊκή εποχή**.



--
* Academic Dictionaries and Encyclpeidias
** Kusadasi- history of Aspendos
*** Το ίδιο
**** Aristoteles- uned.es
--
© mikres-ekdoseis- Γιῶργος Ἐχέδωρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ο Θεομπαίχτης πάντα είναι φασίστας


Δεν με αφορά καθόλου η πίστη ή η απιστία κάποιου.Η θρησκεία ή η αθεΐα.Ας έχει όποια θέση και σχέση θέλει.
Αυτό που με εξοργίζει είναι το κάθε είδους εμπόριο πίστης και θρησκείας.Έχω διαπιστώσει ό,τι αυτοί που το εξασκούν και το προβάλουν με διάφορους τρόπους είναι όλοι στη κλίμακα μικρού-μεγάλου καθάρματος.
Αλλά και η ρηχότητα-άγνοια αυτού που υποτίθεται ότι πιστεύουν αποδεικνύει ότι μόνο ως εμπόρευμα το έχουν και δόλωμα για ανόητους.

Βλέποντας στο γνωστό βίντεο στο τοίχο πίσω από τον Μπαλτάκο κρεμασμένες πολλές εικόνες ως ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ της φωλιάς τους,σκέφτηκα ότι για το θέμα διαφορά Κάδρου από Εικόνα είχαν μιλήσει πολύ νωρίς,έντονα και με οργή για τους "ιερόσυλους" ΝΕΟΠΛΟΥΤΟΥΣ και ο Μακρυγιάννης και οΠαπαδιαμάντης.
Πως να τους γνωρίζει και να τους καταλάβει όμως ένας έμπορος-φασίστας

Πάντως οι άγιοι στο τοίχο του Μπαλτάκου σίγουρα θα γέλαγαν με αυτά που έβλεπαν.Είναι η εκδίκηση τους για το κρέμασμα που τους έκανε.

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Προετοιμάζεται η πολιτική καρατόμηση Βενιζέλου. Tου Γιώργου Δελαστίκ


Βαρύτατα λαβωμένη πολιτικά βγήκε η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου από την ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο, αν και πέρασε το πρώτο άρθρο της καταστροφής διαφόρων επαγγελμάτων με 152 ψήφους και το δεύτερο άρθρο για το ξεπούλημα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος σε ξένα «κοράκια» αντί πινακίου φακής με 151 ψήφους.

Το ενδιαφέρον δεν βρίσκεται στο αποτέλεσμα των ψηφοφοριών. Μόνο αφελείς θα πίστευαν ότι αυτή η κυβέρνηση θα ήταν ποτέ δυνατόν να πέσει γιατί δεν θα άντεχε να αδικήσει τους γαλακτοπαραγωγούς ή τους φαρμακοποιούς! Όλοι οι… «αντάρτες του γάλακτος», άλλωστε, ψήφισαν πειθαρχικότατα το πολυνομοσχέδιο-καρμανιόλα.

Ας μην κοροϊδευόμαστε, οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έχουν ψηφίσει αδίστακτα τη διάπραξη εγκλημάτων οικονομικής γενοκτονίας δέκα εκατομμυρίων Ελλήνων, θα δίσταζαν να στραγγαλίσουν οικονομικά τρεις χιλιάδες γαλακτοπαραγωγούς και τις οικογένειές τους; Αστεία πράγματα! Ένα θέατρο έπαιξαν κάποιοι από αυτούς.

Αλλού βρίσκεται η πολιτική σπουδαιότητα της Κυριακής, όχι στο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

Το σημαντικό είναι ότι αυτή τη φορά δεν διαφοροποιήθηκαν από την κυβερνητική πολιτική «κάποιοι» βουλευτές, αλλά κορυφαία στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Έναρξη αποκαθήλωσης

Η πολιτική σημασία του γεγονότος αυτού έγκειται στο ότι σηματοδοτεί την έναρξη των διαδικασιών της βέβαιης αποκαθήλωσης του Ευάγγελου Βενιζέλου από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και της πιθανής καθαίρεσης του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, από την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, αν όντως τα κυβερνητικά κόμματα πάνε τόσο άσχημα στις ευρωεκλογές όσο δείχνουν οι δημοσκοπήσεις.

Πολιτική γκιλοτίνα έστησαν για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, η καταψήφιση του άρθρου για τις τράπεζες από τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και το «παρών» αντί της υπερψήφισης από τον επί χρόνια πρόεδρο της Βουλής Απόστολο Κακλαμάνη.

Μπορεί να… «κατάπινε γουστέρες» ο Βενιζέλος, αλλά τουλάχιστον μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν είχε τολμήσει, φυσικά, να διαγράψει κανέναν από τους δύο επειδή γνωρίζει ότι κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε άμεση ανατροπή της κυβέρνησης. Οι 14 από τους 27 βουλευτές που έχουν απομείνει στο ΠΑΣΟΚ θεωρούνται της επιρροής του Γιώργου Παπανδρέου.

Ο Βενιζέλος υποχρεώθηκε να αρκεστεί σε καταγγελίες για «υποκρισίες και πολιτικά παιχνίδια», αλλά η πολιτική αποδυνάμωσή του και η ουσιαστική απώλεια του ελέγχου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ εκ μέρους του είναι παραπάνω από εξόφθαλμες.

Είναι φανερό ότι στήνεται το σκηνικό για την αντικατάσταση του Ευάγγελου Βενιζέλου από την προεδρία του ΠΑΣΟΚ με συνοπτικές διαδικασίες αμέσως μετά το αναμενόμενο κακό αποτέλεσμα στις ευρω-εκλογές.

«Σιγοψήσιμο» Σαμαρά

Η επίδειξη ισχύος εκ μέρους των εσωκομματικών αντιπάλων του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ έχει πανικοβάλει το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς και από το εσωτερικό της ΝΔ εστάλησαν σοβαρότατα μηνύματα προς τον πρόεδρο της. Απλώς ο Αντώνης Σαμαράς έχει επίγνωση του γεγονότος ότι στο πλαίσιο της ΝΔ οι διαφωνίες είναι μεμονωμένες, επομένως αντιμετωπίσιμες, ενώ αντιθέτως στο ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου μπορεί να ανατρέψει τον Βενιζέλο, άρα και την κυβέρνηση, οποιαδήποτε στιγμή το αποφασίσει.

Το γεγονός όμως ότι ο πρωθυπουργός διέγραψε το βράδυ της Κυριακής τον Νικήτα Κακλαμάνη επειδή αυτός ψήφισε «παρών» στο πρώτο άρθρο του πολυνομοσχεδίου δεν είναι καθόλου ασήμαντο. Συνιστά βαρύ πλήγμα για τον Αντώνη Σαμαρά.

Πρώτα πρώτα, το γεγονός ότι ο Ν. Κακλαμάνης αποφάσισε να διαφοροποιηθεί δεν οφείλεται στους… γαλακτοπαραγωγούς της Κυψέλης ή του Παγκρατίου ούτε στους φαρμακοποιούς των Πετραλώνων, του Νέου Κόσμου ή των Πατησίων. Είναι προφανές ότι ο Νικήτας Κακλαμάνης συνειδητοποίησε πως όσο παραμένει στη Νέα Δημοκρατία είναι αδύνατον να διεκδικήσει με πιθανότητες εκλογής τη δημαρχία στο Δήμο Αθηναίων.
Πρέπει να αναμένεται σύντομα μεταπήδηση του Ν. Κακλαμάνη σε άλλο πολιτικό κόμμα.

Είναι φανερό ότι «σιγοψήνουν» και τον Αντώνη Σαμαρά οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι, καιροφυλακτώντας για να δουν αν το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα είναι όντως γύρω στο 20%, ούτως ώστε να αρχίσουν την επίθεση για την κατάληψη της ηγεσίας στη ΝΔ.

Οι «εφεδρείες»

Στο μεταξύ, οι (μάλλον κατ’ όνομα πλέον) βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Βασίλης Οικονόμου και Γρηγόρης Ψαριανός απείχαν της ψηφοφορίας για να μην ψηφίσουν κατά του πολυνομοσχεδίου, όπως ήταν η γραμμή του κόμματος.

Αντιθέτως, κανένα πρόβλημα δεν είχαν να παραστούν και να ψηφίσουν με χέρια και με πόδια υπέρ του πολυνομοσχεδίου ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο υπαρχηγός του Χρήστος Αηδόνης. Αυτοί μόνο τυπικά δεν έχουν επιστρέψει ακόμη στο ΠΑΣΟΚ, μετά την παταγώδη αποτυχία τους να βρουν κανέναν οπαδό ή ψηφοφόρο! Απλώς, επειδή το ΠΑΣΟΚ διαλύεται, ψάχνουν κι αυτοί να βρουν πού θα κολλήσουν για να συνεχίσουν, ει δυνατόν, την πολιτική τους καριέρα.

Επειδή όμως ο Α. Λοβέρδος είναι πολύ εκτεθειμένος ως κορυφαίος μνημονιακός παράγοντας που υπηρέτησε από υπουργικές θέσεις τα μνημονιακά συμφέροντα καταστρέφοντας τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων, με εξαίρεση το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, τα υπόλοιπα κόμματα αποφεύγουν την επαφή μαζί του, γιατί θεωρούν ότι βλάπτει ανεπανόρθωτα την εικόνα τους στα μάτια των ψηφοφόρων.

Με εφεδρείες αυτού του τύπου είναι φανερό ότι δεν μπορούν να πάνε μακριά ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος…

Πρόβλημα του συστήματος

Το κατεστημένο ενδέχεται σύντομα να αντιμετωπίσει ένα προσωρινό μεν, αλλά σοβαρό πρόβλημα εκπροσώπησης -σε κομματικό επίπεδο- των συμφερόντων του.
Το ΠΑΣΟΚ είναι «ξοφλημένο» εντελώς ως κόμμα-πυλώνας του συστήματος. Μόνο ως «τσόντα» για το σχηματισμό κυβέρνησης μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί – κι αυτό αν συνεχίσει να υπάρχει, πράγμα αμφίβολο.

Αν όμως η Νέα Δημοκρατία πάρει γύρω στο 20% στις ευρωεκλογές, το πιθανότερο είναι ότι θα μπει κι αυτή σε διαλυτική κρίση κατά το πρότυπο του ΠΑΣΟΚ, σε περίπτωση που λόγω της αποσύνθεσης του τελευταίου, εξαιτίας του αναμενόμενου αποτελέσματος στις ευρωεκλογές, καταρρεύσει η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου και προκηρυχθούν βουλευτικές εκλογές περί τα τέλη Ιουνίου.

Σε μια τέτοια περίπτωση όμως όχι μόνο η νίκη και ο σχηματισμός κυβέρνησης από ή με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ είναι βέβαιη, αλλά επιπλέον ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε η ΝΔ μπορούν να αποτελέσουν εναλλακτική κυβερνητική λύση για το σύστημα.

Πρέπει να αντικατασταθούν από νέα κόμματα της Δεξιάς και της Κεντροαριστεράς. Νέα, ισχυρά κόμματα με αξιόλογη απήχηση στο λαό όμως δεν φτιάχνονται σε έναν ή δύο μήνες. Χρειάζονται χρόνο.

Μοναδική επιλογή

Το οικονομικό κατεστημένο θα βρεθεί σε μια απρόσμενη θέση: δεν θα υπάρχει συστημικό κόμμα ικανό να κυβερνήσει – για κάποιο χρονικό διάστημα, εννοείται. Τι θα κάνει;
Μια δυσάρεστη κυβέρνηση είναι πάντα για τους επιχειρηματικούς κύκλους πολύ καλύτερη από το χάος της ακυβερνησίας. Κατά παράδοξο τρόπο, λοιπόν, αν η ΝΔ καταρρεύσει στις ευρωεκλογές του Μαΐου και οδηγηθούμε σε βουλευτικές εκλογές τον Ιούνιο, το σύστημα δεν έχει παρά μία και μοναδική επιλογή: να στηρίξει, όχι απλώς να ανεχθεί, μια… κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ! Δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο!

Εννοείται, φυσικά, ότι, παράλληλα με τη στήριξη που θα παρέχει, θα καταβάλλει προσπάθειες επιτάχυνσης της ενσωμάτωσης του ΣΥΡΙΖΑ στο σύστημα, του εγκλωβισμού του στην υπηρέτηση της συστημικής πολιτικής, της μετάλλαξής του σε κεντροαριστερό συστημικό πυλώνα του συστήματος.

Η έκβαση αυτής της προσπάθειας δεν είναι γνωστή εκ των προτέρων, θα κριθεί στην πράξη. Εξαρτάται από την αντίσταση του Αλέξη Τσίπρα. Από την παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα ώστε να μην επιτρέψει κυβερνητικές παλινωδίες. Από τους εκβιασμούς που θα ασκήσει μέσω ευρώ και EE η Γερμανία. Από τα συγκυριακά συν τα μόνιμα συμφέροντα του ελληνικού κατεστημένου. Από την ταχύτητα με την οποία το σύστημα θα κατορθώσει να συγκροτήσει στην Ελλάδα νέο κόμμα που να ενοποιεί τη δεξιά παράταξη ώστε να το χρησιμοποιήσει για να αντικαταστήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και πολλά άλλα.
Οι μάχες θα είναι πολλές και πολύ σκληρές. Αυτές θα κρίνουν τον πόλεμο, όχι οι εκτιμήσεις.

Πηγή περιοδ. "Επίκαιρα"

το είδαμε εδώ
Διαβάστε περισσότερα.... »
....