Διυλιστήριο: 01/14/16
ροη αναρτησεων

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2016

Ο Φορτσάκης στηρίζει την πρόταση Τριανταφυλλίδη για δίδακτρα στα δημόσια σχολεία

Την πεποίθησή του ότι η πρόταση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη για δίδακτρα στα δημόσια σχολεία, πρέπει να ληφθεί υπόψη και να συζητηθεί, εξέφρασε ο υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, Θόδωρος Φορτσάκης, μιλώντας σε ραδιοσταθμο. 

 "Είναι μια πρόταση που θα πρέπει να συζητηθεί διότι υπάρχουν πάρα πολλές οικογένειες ελληνικές οι οποίες πληρώνουν τεράστια ποσά σε φορείς οι οποίοι βρίσκονται έξω από τη δημόσια παιδεία", είπε ο κ. Φορτσάκης, μιλώντας στην εκπομπή "Καθημερινά", με τους Νικόλ Καζαντζίδου και Χρήστο Μάτη. 

 Όπως υπογράμμισε, από τη στιγμή που η παραπαιδεία είναι ένα φαινόμενο δεδομένο θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να ενταχθεί στην κανονική δημόσια παιδεία, με βασικό στόχοι τη δημιουργία ολοήμερων σχολείων. "Να μπορούσε να υπάρχει μια συνεργασία ανάμεσα στα δημόσια σχολεία και ιδιωτικούς φορείς [...] με προσφορά συγκεκριμένων επιλογών τις οποίες δεν μπορεί να προσφέρει το δημόσιο σχολείο" είπε ο κ. Φορτσάκης, προσθέτοντας ότι θα είναι λογικό ότι πρέπει να υπάρχει ένα αντίτιμο για να επιτρέψει τη λειτουργία αυτών των προσφορών. 

 "Διάβασα την πρόταση από τις εφημερίδες και νομίζω ότι πρέπει να συζητηθεί" επανέλαβε και υπογράμμισε ότι ένα από τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δημόσια σχολεία είναι η υποχρηματοδότηση, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι πόροι που διατίθενται για τη λειτουργία τους σπαταλώνται χωρίς προγραμματισμό και στόχευση. 

 Για τα δημόσια πανεπιστήμια επισήμανε ότι εκτός από την αύξηση των κρατικών πόρων θα πρέπει οι διοικήσεις να αναζητήσουν και άλλες χρηματοδοτήσεις και "να μην περιμένουν όπως τα μικρά πουλάκια τη μαμά να φέρει το φαγητό μασημένο στο στόμα", όπως είπε χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας τόνισε ότι οι πόροι αυτοί θα πρέπει να αναζητηθούν από ερευνητικά έργα, σε συνεργασία με διάφορους τομείς της οικονομίας, με ενίσχυση και προσφορές και γενικά με οποιοδήποτε άλλο αποτελεσματικό τρόπο.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Οπλίτες γιατροί θα στελεχώνουν αγροτικά ιατρεία και Κέντρα Υγείας

Οπλίτες γιατροί θα στελεχώνουν αγροτικά ιατρεία και Κέντρα Υγείας 

Την ικανοποιησή του εκφράζει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) για την παράλληλη υπηρεσία των οπλιτών γιατρών με την εκπλήρωση της υπηρεσίας υπαίθρου, σε αγροτικά ιατρεία και κέντρα υγείας άγονων και δυσπρόσιτων νησιωτικών περιοχών. 

Η διάταξη, η οποία συζητήθηκε σήμερα στην Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τη ρύθμιση θεμάτων μεταθέσεων οπλιτών, μέριμνας προσωπικού και άλλες διατάξεις. 

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΙΣ, Μιχάλης Βλασταράκος, η παράλληλη υπηρεσία των οπλιτών γιατρών με την εκπλήρωση της υπηρεσίας υπαίθρου αποτελεί αίτημα του ΠΙΣ, καθώς πιστεύει ότι με αυτόν τον τρόπο θα καλυφθεί μέρος των αναγκών περίθαλψης των κατοίκων των συγκεκριμένων περιοχών. Ο κ. Βλασταράκος πρόσθεσε ότι έχει, ήδη, σταλεί, στο υπουργείο Υγείας, κατάλογος με αγροτικά ιατρεία και κέντρα υγείας, κυρίως ακριτικών νησιωτικών περιοχών, τα οποία δεν μπορούν να λειτουργήσουν ελλείψει ιατρικού προσωπικού.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Άχθος αρούρης (Νο 2)..*

     Υπάρχουν άνθρωποι που αξίζουν κρεμάλα.
Υπάρχουν και άλλοι των οποίων η εγκληματική τους δράση εναντίον της κοινωνίας και των άλλων ανθρώπων δεν πρέπει να τους επιτρέπει να ελπίζουν σε τέτοιες εύκολες λύσεις τιμωρίας για την κακουργηματική παρουσία τους στον κόσμο.

Άνθρωποι(;) στιγματισμένοι απ΄ το
γονίδιο της παλιανθρωπιάς, της κακίας, της μοχθηρίας, της απληστίας, της αχαλίνωτης φιλοδοξίας,
..γεννημένοι φασίστες,
..μιάσματα του ανθρώπινου είδους,
..που το δυσανάλογο για τον πλανήτη μέγεθός τους επιβαρύνει εκατομμυριοσαπλάσια τις ζωές των άλλων ανθρώπων,
..ώστε επάξια να κερδίζουν τον τίτλο του ''άχθος αρούρης'', βάρος της γης!

Άνθρωποι ταγμένοι στην υπηρεσία της καταδυνάστευσης και εξαθλίωσης των πολλών, προς όφελος των ολίγων του παράλογου πλούτου και της ανεξέλεγκτης εξουσίας,
..που ελπίζουν πως και οι ίδιοι αξίζουν, με την σχιζοφρενική εγκληματική τους δράση εναντίον του συνόλου, μιά θέση στην κλειστή κάστα των ανθρώπινων εκείνων τρωκτικών.

Βάρος της γής αυτός που σχεδιάζει ''αμυνες'' κατά της λαϊκής κυριαρχίας.
Βάρος της γής αυτός που σκόπιμα και συστηματικά εκφοβίζει παραπληροφορώντας τον λαό.
Βάρος της γης, και μάλιστα της συγκεκριμένης γωνιάς αυτού του πλανήτη, αυτός που την ώρα που η κοινωνία χειμάζεται, που πολίτες ψάχνουν στα σκουπίδια ή αυτοκτονούν,
..με εντολή του η Τράπεζα της Ελλάδος δαπανεί 17 δις για να αγοράσει τίτλους άλλων χωρών της Ευρωζώνης, συμμετέχοντας έτσι στο ''πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης'' της Ευρωπαϊκής τράπεζας του Ντράγκι,
..πρόγραμμα απ' το οποίο η Ελλάδα έχει παράνομα αποκλειστεί από τον ίδιο τον αχυράνθρωπο Ντράγκι, με την συμπαιγνία την δική του.
Την ώρα που το αίμα τον ελλήνων τρέχει για να εξοικονομηθούν 2-3 δις, το βάρος της γής διευκολύνει με 17δις τους άλλους ''Εταίρους'', ώστε να μπορούν μετά να μας εξοντώσουν με την ησυχία τους.
Τόσο επικίνδυνος. Τόσο προδότης. Τέτοιος παλιάνθρωπος.

Τέτοια ανθρώπινα αποβράσματα θα ήταν καλό να μην εμφανίζονται ποτέ στην επιφάνεια του πλανήτη.
Ή όταν εμφανίζονται να υπάρχει κάποιος μηχανισμός απομόνωσής τους απ' την υπόλοιπη κοινωνία,
..για την ασφάλεια και την άμυνά της απέναντί τους.

Είθε η τιμωρία τους να είναι το ίδιο απάνθρωπη μ' αυτούς,
..και παραδειγματική!..

* Άχθος αρούρης: Ομηρική έκφραση που σημαίνει κατά λέξη ''βάρος της γης'', δηλαδή τον άχρηστο και συνάμα επικίνδυνο άνθρωπο για την κοινωνία, για την ίδια την γή.

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Ποιες ήταν οι προεκλογικές εξαγγελίες της ΝΔ για το ασφαλιστικό

Το καλοκαίρι έγινε μια συμφωνία με τους Θεσμούς. Και στη συμφωνία μπήκε ως δημοσιονομικός στόχος... το 1% (επί του ΑΕΠ) από το ασφαλιστικό.

Αυτή ήταν λοιπόν η εξίσωση που θα έπρεπε να λύσει ο επόμενος υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, είτε ήταν αυτός ο Βρούτσης (αν κέρδισε τις εκλογές του Σεπτεμβρίου η ΝΔ) είτε ο Κατρούγκαλος (που είναι τώρα, επειδή κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ).

Πάντως, εκ των πραγμάτων, ένας από αυτούς τους δύο θα ήταν, σωστά;

Το πώς σκέφτηκε να αντιμετωπίσει αυτό το 1% επί του ΑΕΠ ο Κατρούγκαλος, είναι πλέον γνωστό, μιας και η κυβερνητική πρόταση για το ασφαλιστικό κατατέθηκε πρώτα στο λαό και μετά στους Θεσμούς.

Για να έχουμε την απόλυτη σύγκριση, λοιπόν, θα έπρεπε να βρούμε κάπου καταγεγραμμένη και τη σκέψη του κυρίου Βρούτση, για το πώς μπορεί να εξοικονομηθεί αυτό το 1,8 δις. ευρώ από το ασφαλιστικό.

Και τη βρήκαμε!Σε μια προεκλογική εκπομπή του MEGA, όταν ο δημοσιογράφος Ιορδάνης Χασαπόπουλος τον ρώτησε πολύ συγκεκριμένα για το τι θα γίνει με τις χαμηλές και μεσαίες συντάξεις!

Άλλωστε, βρισκόμασταν μόλις λίγες μέρες πριν τις εκλογές, και αυτό που ενδιέφερε όλο το πάνελ ήταν να ακούσει ο κόσμος το τι θα γίνει με τις συντάξεις των πολλών. Για αυτό και του το τονίζουν οι συνομιλητές του, ότι για αυτές τις συντάξεις τον ρωτούν.

Και εκείνος έδωσε ξεκάθαρες απαντήσεις:

√ Μία σύνταξη το χρόνο θα χαθεί σίγουρα

√ 70% μείωση στις επικουρικές

√ Δεν θα βρεθεί κανένα ισοδύναμο

√ Πλήρης και άμεση κατάργηση του ΕΚΑΣ

√ Και έρχεται και το καινούριο.... πάγωμα αυξήσεων

Και ορίστε... το όραμα Βρούτση! Που φυσικά συμπίπτει και με το όραμα της νέας ηγεσίας του κόμματός του.

Στο στόχαστρο οι συνταξιούχοι των 700 και 800 ευρώ, επειδή είναι οι περισσότεροι.

Αυτά θα έκανε η ΝΔ, προκειμένου να πετύχει το στόχο της συμφωνίας του Ιουλίου.

Την ίδια ακριβώς οικονομική εξίωση, βέβαια, κλήθηκε να αντιμετωπίσει από την άλλη πλευρά και ο Γιώργος Κατρούγκαλος, για λογαριασμό της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτός τον ίδιο οικονομικό στόχο κλήθηκε να πιάσει. Όμως, σκεπτόμενος ΤΕΛΕΙΩΣ διαφορετικά, σχεδίασε μια ΤΕΛΕΙΩΣ διαφορετική πρόταση η οποία περιλαμβάνει...


Και άρα, οι συντάξεις των 700, των 800, των 900ευρώ με τον ΣΥΡΙΖΑ... ΔΕΝ θα πειραχτούν καθόλου! Με τη ΝΔ, πάλι....

Και βέβαια..., ο άνθρωπος αυτός δεν είναι προπαγανδιστής. Την αλήθεια έλεγε προεκλογικά. Απλά, όσο και να έψαξε ο Γιώργος Βρούτσης, δεν βρήκε άλλον τρόπο για να πιάσει το στόχο της συμφωνίας.

Μόνο τους συνταξιούχους των 700 ευρώ σκέφτηκε, που επειδή είναι πολλοί, ένα νέο γενναίο ψαλίδι στις συντάξεις τους, θα κάλυπτε στα σίγουρα την όποια οικονομική τρύπα. Και για αυτό, ο άνθρωπος -που παραλίγο να αποφάσιζε για τις συντάξεις των Ελλήνων- δεν έψαξε παραπάνω και αρκέστηκε στα σίγουρα, που αρέσουν και στους δανειστές.

Πιο ξεκάθαρο γίνεται; Πιο σαφές; Ισχύει τελικά ο προτεινόμενος τίτλος του θέματος;

Βέβαια δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και την επική δήλωση του Λοβέρδου το 2010 (και έχουμε περάσει από τότε και 5 χρόνια μνημόνια) ότι στα ταμεία δεν υπάρχει σάλιοhttp://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....