Διυλιστήριο: 04/15/16
ροη αναρτησεων

Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με προτροπή του Αναστασιάδη!! ψήφισε να γίνει η τουρκική γλώσσα επίσημη στην ΕΕ


Ένα από τα κείμενα της έκθεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Τουρκία εγκρίθηκε χθες (14 Απριλίου) που κάνει τουρκική επίσημη γλώσσα της ΕΕ, μια κίνηση που καταδικάστηκε από μια μειοψηφία των βουλευτών που ψήφισαν κατά της έκθεσης.


Η έκθεση εγκρίθηκε με 375 ψήφους υπέρ, 133κατά και 87 αποχή.(αναλυτικά μπορείτε να δείτε εδώ)

Οι ευρωβουλευτές επαινεσαν την Τουρκία που φιλοξενει το μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων στον κόσμο, και σημείωσα ότι παραμένει ένας «βασικός στρατηγικός εταίρος για την ΕΕ», αλλά παρ 'όλα αυτά την κάλεσαν για πρόοδο στο κράτος δικαίου και των θεμελιωδών αξιών.Όπως επίσης για την αποσύνδεση της συνεργασίας ΕΕ-Τουρκίας για τη μετανάστευση από τη διαδικασία ένταξης της χώρας στην ΕΕ.

Όσον αφορά την τουρκική γλώσσα, ένα κείμενο στην τελευταία σελίδα της 14σέλιδης μακράς έκθεσης χαιρετίζει την πρωτοβουλία του Προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη να κάνει τουρκική επίσημη γλώσσα της ΕΕ.


Πράγματι, Αναστασιάδης ζήτησε πρόσφατα από την ολλανδική προεδρία της ΕΕ  να προσθέσει την  τουρκική μια από τις 24 επίσημες γλώσσες της κοινότητας, προκειμένου να ενισχύσει τις προσπάθειες για την επίτευξη συμφωνίας επανένωσης του νησιού της Κύπρου.

 κατά του ψηφίσματος.



Ο Άγγελ Τζαμπάζκι, Βούλγαρος ευρωβουλευτής από το εθνικιστικό κόμμα VMRO ), είπε ότι το κείμενο που εγκρίθηκε είναι μια «άμεση απειλή» για την εθνική ασφάλεια της χώρας του  και μια μακροπρόθεσμη απειλή για τα άλλα κράτη μέλη, αλλά αυτό είναι δικό τους πρόβλημα. Το αν αποφάσισαν να αυτοκτονήσουν είναι δικαιωμά τους. Πρόσθεσε είσης πως είναΙ σίγουρος πως όταν το κείμενο φτάσει στο  συμβούλιο της Ευρώπης, η Βουλγαρία θα ασκήσει βέτο.

Η Βουλγαρία διαθέτει μια ευμεγέθη τουρκική μειονότητα και η σημερινή τουρκική κυβέρνηση φέρεται να ακολουθεί μια πολιτική φέρνοντας πιο κοντά αυτή τη μειονότητα στην Άγκυρα, μεταξύ άλλων με  μια νέα πολιτική δύναμη στη Βουλγαρία υποστηρίζόμενη από την Τουρκία, που ονομάζεται DOST ( «φίλος» στα τουρκικά).


www.diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πάνω από 21 τρισεκατομμύρια δολάρια κρυμμένα σε φορολογικούς παραδείσους!


Παγκόσμια έρευνα αποκαλύπτει την τεράστια μαύρη τρύπα στην παγκόσμια οικονομία!

Η τελευταία διαρροή στοιχείων για την εκτεταμένη φοροδιαφυγή και το ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος, με την ονομασία Panama Papers, αποτέλεσε ένα ακόμη επεισόδιο στη μακρά σειρά αποκαλύψεων για την παγκόσμια διαφθορά των ελίτ.

Είχαν προηγηθεί οι ποικιλώνυμες λίστες με τα ονόματα φοροφυγάδων, τα LuxLeaks, τα τραπεζικά σκάνδαλα χειραγώγησης επιτοκίων και τιμών συναλλάγματος, οι τεράστιες προμήθειες που συνδέονται με το εμπόριο όπλων, τα σκάνδαλα της Siemens, της Volkswagen και ο κατάλογος δεν έχει τέλος…

Μιλάμε για αμύθητα ποσά κρυμμένα, την ίδια στιγμή που σύμφωνα με την Oxfam, οι 62 πλουσιότεροι άνθρωποι του πλανήτη έχουν τόσο πλούτο όσο ο μισός πληθυσμός της Γης - περίπου 3,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι! Ο πλούτος μάλιστα των 62 πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο έχει αυξηθεί κατά 44% από το 2010, ενώ ο πλούτος των φτωχότερων 3,5 δισεκατομμυρίων ανθρώπων μειώθηκε κατά 41%!.

Είναι πλέον πασιφανές πως η απόκρυψη εισοδημάτων μέσω των φορολογικών «παραδείσων» έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις. Πόσο όμως είναι το συνολικό ποσό που αποκρύπτεται;

Σύμφωνα με μια μεγάλη παγκόσμια έρευνα, από το Παγκόσμιο Γραφείο Φορολογικής Δικαιοσύνης, η οικονομική ελίτ είχε κρύψει τουλάχιστον 21 τρισεκατομμύρια δολάρια σε μυστικούς φορολογικούς παραδείσους έως τα τέλη του 2010!



Το οικονομικό αυτό μέγεθος είναι ίσο με το μέγεθος της αμερικανικής και της ιαπωνικής οικονομίας σε συνδυασμό! Ενώ η φορολόγηση αυτού του ποσού, π.χ. με ένα συντελεστή 2-3%, θα αρκούσε για να εξαλείψει την πείνα από όλο τον πλανήτη!


Η έρευνα συντάχθηκε από τον οικονομολόγο Τζέιμς Χένρι, και σύμφωνα με αυτήν, τα 21 τρισ. δολάρια ενδέχεται να είναι ένα «συντηρητικό» νούμερο και το πραγματικό ποσό ενδέχεται να ξεπερνά τα 32.000.000.000.000 τρισ. δολάρια!

Υπενθυμίζουμε πως το παγκόσμιο χρέος αυτή την στιγμή είναι περίπου 59 τρισεκατομμύρια δολλάρια! (15/04/2016)



Η μελέτη επίσης αναφέρει ότι οι πλουσιότεροι κάτοικοι 139 χωρών συγκέντρωσαν 7,3 έως 9,3 τρισ. δολάρια «μη καταγεγραμμένου πλούτου» έως το 2010!

Για αυτό δεν θα δείτε στην λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου ονόματα όπως Rockfeller, Rothschild, Warburg, Morgan κοκ..

Ο Τζ.Χένρι χρησιμοποίησε στοιχεία από το ΔΝΤ, την Παγκόσμια Τράπεζα, την Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών και τις εθνικές κυβερνήσεις.

«Τα διαφυγόντα φορολογικά έσοδα που αφήνουν να εννοηθούν οι υπολογισμοί μας είναι τεράστια. Είναι αρκετά μεγάλα ώστε να κάνουν μια σημαντική διαφορά στα οικονομικά πολλών χωρών» αναφέρει ο Τζ.Χένρι.

«Από την άλλη πλευρά, η έρευνα αυτή αποτελεί ένα καλό νέο. Ο κόσμος μόλις εντόπισε έναν τεράστιο σωρό οικονομικού πλούτου που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην λύση των πιο πιεστικών παγκόσμιων προβλημάτων μας» τόνισε. (Mακάρι συμπληρώνουμε!)

Οι παραπάνω αποκαλύψεις μπορεί να εκπλήσουν μόνο όσους εξακολουθούν να εθελοτυφλούν απέναντι στις συνέπειες της παγκοσμιοποίησης, καθώς η «ελευθερία» στην κυκλοφορία των κεφαλαίων διευκολύνει τη φοροδιαφυγή και το ξέπλυμα του «μαύρου» χρήματος, η «ελευθερία» στην κυκλοφορία των ανθρώπων δημιουργεί τις μεταναστευτικές ροές που στερούν τις χώρες προέλευσης από το ανθρώπινο δυναμικό που είναι απαραίτητο για την ανάπτυξή τους και η «ελευθερία» στην κυκλοφορία των εμπορευμάτων συνεπάγεται την παραγωγική αποδιάρθρωση της δύσης και την καταστροφή θέσεων σταθερής και αξιοπρεπούς εργασίας. Όλα τα παραπάνω συντελούν στη διεύρυνση του εισοδηματικού χάσματος μεταξύ πλούσιων και φτωχών σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο, στην καταστροφή του κοινωνικού κράτους (όπου υπήρξε) και στην υπερχρέωση των χωρών.

Τους φορολογικούς παραδείσους όλοι ξέρουμε που βρίσκονται εδώ και χρόνια, αλλά κανένας δεν τους πειράζει. Κανένας δεν τους αγγίζει, λες και όλοι όσοι θα μπορούσαν να προσφέρουν μια τόσο μεγάλη υπηρεσία στην ανθρωπότητα, για να σταματήσουν επιτέλους οι ανθρωποθυσίες, είναι και αυτοί καταθέτες στους φορολογικούς παραδείσους!


Ματαιότης, ματαιοτήτων, τα πάντα ματαιότης …

www.logiosermis.net
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Συρία: Τουλάχιστον 30 χιλιάδες άμαχοι εγκατέλειψαν το Χαλέπι


Τουλάχιστον 30 χιλιάδες άμαχοι από την πόλη Χαλέπι της Συρίας, την έχουν εγκαταλείψει το τελευταίο 48ωρο εξαιτίας των μαχών που λαμβάνουν χώρα μεταξύ τζιχαντιστών του Ντάες και μαχητών της αντιπολίτευσης, σύμφωνα με αραβικό δημοσίευμα της Παρασκευής, που επικαλείται την οργάνωση «Human Rights Watch».

Επιπρόσθετα, μεταξύ της 13ης και της 14ης Απριλίου, οι τζιχαντιστές έχουν αναγκάσει τουλάχιστον τους μισούς των προσφυγικών στρατοπέδων που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με την Τουρκία να τα εγκαταλείψουν και όλοι αυτοί υπολογίζονται σε 60 χιλιάδες άτομα.

Η διεθνής οργάνωση ανέφερε ότι «οι Τούρκοι συνοριοφύλακες άνοιξαν πυρ σε ορισμένους εκτοπισμένους ανθρώπους όταν πλησίασαν τα τουρκικά σύνορα» και τώρα οι άμαχοι βρίσκονται απόγνωση.

Η οργάνωση έκανε έκκληση να ανοίξει η Τουρκία τα σύνορά της για να προφυλαχθούν οι πρόσφυγες γιατί «ακόμη η Τουρκία εξακολουθεί να έχει κλειστά τα σύνορά της».

Το αραβικό δημοσίευμα αναφέρει ότι την Πέμπτη το απόγευμα τζιχαντιστές του Ντάες προέβησαν σε επίθεση σε περιοχές που ελέγχονται από την αντιπολίτευση στην βόρεια επαρχία του Χαλεπίου και ανέλαβαν τον έλεγχό τους – παρά τον βομβαρδισμό του τουρκικού πυροβολικού , όπως σημειώνεται.

Μάρτυρες στην περιοχή αναφέρουν ότι έχουν ξεσπάσει άγριες μάχες μεταξύ των τζιχαντιστών του Ντάες και της συριακής αντιπολίτευσης, οι οποίες εξακολουθούν μέχρι σήμερα.

Η Ουάσιγκτον, σημειώνει το δημοσίευμα, εξέφρασε την ανησυχία της για τη νέα επιδείνωση στην περιοχή και την επιθετικότητα του ‘ισλαμικού κράτους’.
--
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Die Welt: Aναπόφευκτο το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους



Το κούρεμα του ελληνικού χρέους είναι αναπόφευκτο, σύμφωνα με την εαρινή έκθεση πολλών επιφανών γερμανικών ινστιτούτων, μεταξύ των οποίων το Ινστιτούτο Οικονομικών Μελετών του Μονάχου (Ifo), το γερμανικό Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών του Βερολίνου (DIW) και το Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών του Χάλε (IWH), η οποία συντάσσεται για να χρησιμοποιηθεί από τη γερμανική κυβέρνηση για τις δικές της οικονομικές προβλέψεις, σύμφωνα με την εφημερίδα «Die Welt».

Οι οικονομολόγοι αυτών των ερευνητικών ιδρυμάτων συγκλίνουν σαφώς στην άποψη ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να εξυπηρετήσει το χρέος της και προβλέπουν ότι θα γίνει κούρεμα του ελληνικού χρέους. «Το κούρεμα του χρέους σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, είναι απλώς αναπόφευκτο» είπε στην γερμανική εφημερίδα ο επικεφαλής του μακροοικονομικού τμήματος του Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών του Χάλε (IWH) Ολιβερ Χόλτενμέλερ, ο οποίος πρόσθεσε ότι «προς το παρόν αναβάλλεται απλώς η αντιμετώπιση των προβλημάτων».

Ειδικά ο Τίμο Βόλμερχόιζερ, οικονομικός επικεφαλής του Ινστιτούτου Οικονομικών Μελετών του Μονάχου (Ifo) θέτει -όπως πάντα το συγκεκριμένο Ινστιτούτο- και θέμα εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη ως εναλλακτική για την Ελλάδα: «Υπάρχει η δυνατότητα εξόδου της χώρας από το ευρώ και εκτός ευρώ να αυξήσει την ανταγωνιστικότητά της», κάτι το οποίο όμως δεν συμμερίζονται όλοι οι εμπειρογνώμονες της έκθεσης: «Αμφιβάλλω ότι οι θεσμοί της νομισματικής Ενωσης είναι τόσο σταθεροί ώστε να αντέξουν της έξοδο ενός κράτους μέλους» λέει στην εφημερίδα «Die Welt» ο Φέρντιναντ Φίχτνερ, οικονομικός επικεφαλής του γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών του Βερολίνου (DIW).

Πάντως, καταλήγει η έκθεση, όπως και να εξελιχθεί η κατάσταση στην Ελλάδα δεν αναμένεται να έχει επιπτώσεις στη γερμανική οικονομία.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Δ.Μάρδας: «Τη Δευτέρα δημοσιεύεται τεχνική ανάλυση για σταδιακή άρση των capital control»

Τεχνική ανάλυση για τη σταδιακή άρση των capital control, πρόκειται να δημοσιοποιήσει τη Δευτέρα 18 Απριλίου 2016 σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα στο διαδίκτυο η κυβέρνηση, όπως αποκάλυψε σήμερα από τη Θεσσαλονίκη ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας, επαναλαμβάνοντας: «Τα capital control είναι μια δυσάρεστη κατάσταση που προκαλεί προβλήματα στις επιχειρήσεις, κάτι που έχουμε επισημάνει χιλιάδες φορές, αλλά δεν αποτελούν τη μοναδική αιτία που κάποια εταιρεία οδηγείται στο λουκέτο». 

 Ανέφερε: «Τα capital controls δημιουργούν προβλήματα στην επιχειρηματικότητα, δεν χρειάζεται να το τονίζουμε, το έχουμε πει 15.000 φορές, αλλά από το σημείο του "προκαλώ κάποια προβλήματα" μέχρι το σημείο ότι "είναι η κύρια αιτία", καταλαβαίνετε... υπάρχει διαφορά». 

Στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου της Ομοσπονδίας Εμπορίου Παραγωγικότητας και Επιχειρηματικότητας Κεντρικής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΟΕΠΕΚΑΜΘ), ο κ. Μάρδας απαντώντας σε ερώτηση για το κλείσιμο της Ηλεκτρονικής Αθηνών, η διοίκηση της οποίας υποστηρίζει ότι ευθύνονται τα capital control και η πολύμηνη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους θεσμούς πέρυσι, απάντησε: «Η κύρια αιτία για την πτώχευση της Ηλεκτρονικής Αθηνών θα φανεί στην απόφαση του δικαστηρίου. Για την περίπτωση της Ηλεκτρονικής, όσα αιτήματα είχε κάνει η εταιρεία για την εξαγωγή υλικών με σκοπό την πληρωμή εισαγωγών, όλα είχαν εγκριθεί. Θα πρέπει να δούμε ποιες πραγματικά ήταν οι αιτίες που η εταιρεία οδηγήθηκε στη πτώχευση». 

Μεταξύ άλλων, σημείωσε: «Τα capital control, όπως έχω πει κατ΄επανάληψη, είναι μια δυσάρεστη κατάσταση, προκαλούν προβλήματα σε εταιρείες και αυτό το ξέρουμε, προσπαθήσαμε να τα απαλύνουμε όσο περισσότερο μπορούσαμε από πέρυσι ως σήμερα. Από εκεί και πέρα, για τα πάντα δεν μπορεί να είναι η κύρια αιτία τα capital controls. Σαφώς φέρουν μέρος ευθύνης πολλών πραγμάτων, τα οποία δεν γίνονται με τον τρόπο που πρέπει να γίνονται, αλλά όταν όμως συμβαίνει κάτι, πρέπει να ψάχνουμε τις κύριες αιτίες και μετά τις παραεπόμενες». 

 Γενικότερα για τις δυσκολίες στην επιχειρηματικότητα, ο κ. Μάρδας δήλωσε: «Γενικά και αόριστα γνωρίζουμε ότι πράγματι, οι επιχειρηματίες με την επιβολή των capital control αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα, άλλοι λίγα, άλλοι περισσότερα. Κι αυτά τα προβλήματα οι επιχειρηματίες προσπάθησαν να τα αντιμετωπίσουν με τη στρατηγική που εισήγαγαν. Επαναλαμβάνω, δεν ήταν τα capital control μια επιθυμητή εξέλιξη, αναγκαστήκαμε να τα επιβάλουμε και προσπαθήσαμε να τα αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο δυνατό και πιο αποτελεσματικό τρόπο».


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ραγδαίες εξελίξεις: ΚΥΣΕΑ συγκάλεσε ο Αλέξης Τσίπρας στο Μαξίμου – Οι Τούρκοι έστρεψαν τα όπλα τους κατά Ελλήνων λιμενικών!



Μετά το μπαράζ των τουρκικών παραβιάσεων, τις τελευταίες μέρες, πάνω από τις Οινούσσες και την Παναγιά που... ανάγκασε τον Πάνο Καμμένο να βάλει τα χακί του και να "διατάξει" άσκηση σε Οινούσσες και Ειδομένη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συγκάλεσε εκτάκτως το πρωί της Παρασκευής (15.04.2016) το ΚΥΣΕΑ.

Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας συνεδριάζει στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό για να εξεταστεί η κατάσταση που διαμορφώνεται τις τελευταίες μέρες στο Αιγαίο, όπου εξαιτίας (εν πολλοίς) της παρουσίας του ΝΑΤΟ, οι Τούρκοι έχουν εντείνει τις παραβιάσεις, κάνοντας επίδειξη δύναμης!

Αλλά δεν είναι μόνο οι παραβιάσεις των τουρκικών μαχητικών και οι αναχαιτίσεις τους από την ελληνική πολεμική αεροπορία. Οι Τούρκοι ξεπέρασαν κάθε όριο προκλητικότητας όταν την Πέμπτη έστρεψαν τα όπλα τους κατά Ελλήνων λιμενικών έξω από τις Οινούσσες!
Τούρκοι έστρεψαν τα όπλα κατά Ελλήνων λιμενικών

Όλα έγιναν στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά των Οινουσσών, όπου τις τελευταίες μέρες οι Τούρκοι κάνουν μπαράζ παραβιάσεων. Αυτή τη φορά όμως, φαίνεται πως προχώρησαν ένα βήμα πιο πέρα!

Το περιστατικό, που δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, σημειώθηκε ανοιχτά από τις Οινούσσες σύμφωνα με το alithia.gr την Πέμπτη (13.04.2016), μια μέρα που "σημαδεύτηκε" από νέες παραβιάσεις των Τούρκων, την άσκηση που "διέταξε" ο Πάνος Καμμένος (και μάλιστα ντυμένος με... στολή παραλλαγής από το γραφείο του στο ΥΕΘΑ) και την παρουσία του υπουργού Άμυνας και της ηγεσίας του Στρατού στις Οινούσσες.

Τουρκικό σκάφος μπήκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα και όταν σκάφος του ελληνικού λιμενικού το πλησίασε και ζήτησε από το τουρκικό πλήρωμα να αποχωρήσει, η απάντηση ήταν μια ευθεία απειλή: οι Τούρκοι έστρεψαν τα όπλα του σκάφους τους κατά του περιπολικού του ελληνικού λιμενικού!

Όλα αυτά ενώ μετά την τέταρτη συνεχόμενη μέρα τουρκικών παραβιάσεων πάνω από το νησί, στις Οινούσσες βρέθηκε ο Πάνος Καμμένος και η στρατιωτική ηγεσία. Την Πέμπτη, δύο τουρκικά αεροσκάφη επανέλαβαν τις πτήσεις πάνω από τις Οινούσες και την Παναγιά και μάλιστα ενεπλάκησαν με ελληνικά μαχητικά που έσπευσαν προς αναχαίτιση τους.

Οι πέντε από τις έξι συνολικά πτήσεις του ζεύγους των τουρκικών αεροσκαφών πάνω από τα δύο μικρά νησιά του ανατολικού Αιγαίου σημειώθηκαν με διαφορά 4 λεπτών κατά μέσο από τις 11:33 έως τις 11:53 και η τελευταία στις 12:19.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

«Δώρο» 1 δισ. ευρώ από τον Ντράγκι στις ελληνικές τράπεζες



Έμμεση κεφαλαιακή ενίσχυση καθώς και δυνατότητα μείωσης του ισολογισμού τους προσφέρει στις ελληνικές τράπεζες η ΕΚΤ, με την απόφασή της να συμπεριλάβει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και την αγορά ομολόγων έκδοσης EFSF.

Αυτό σημαίνει ότι οι εγχώριες τράπεζες μπορούν να πουλήσουν σταδιακά εντός της χρονιάς έως και το 50% των ομολόγων έκδοσης EFSF, τα οποία διακρατούν, εγγράφοντας κέρδη και μειώνοντας τον ισολογισμό τους.

Η αλλαγή της σύμβασης υπογράφηκε χθες ενώ διενεργήθηκε μέσα στην ίδια ημέρα και η πρώτη δημοπρασία τίτλων στην οποία συμμετείχαν οι εγχώριες τράπεζες.
H EKY, γεγονός που αναμένεται να προσφέρει σημαντική ανάσα στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Τραπεζικές πηγές αναφέρουν ότι η αξία των εν λόγω ομολόγων στα χαρτοφυλάκια των τραπεζών φθάνει τα 37 δισ. ευρώ.

Πρόκειται για ομόλογα που είχαν εκδοθεί στο πλαίσιο της πρώτης ανακεφαλαιοποίησης (η κρατική συμμετοχή είχε καλυφθεί με ομόλογα EFSF) αλλά και ομόλογα που δόθηκαν αργότερα σε τράπεζες που απορρόφησαν προβληματικές τράπεζες.

Με ομόλογα EFSF είχε καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό μεταξύ των «καλών» τραπεζών που απορροφήθηκαν από τις συστημικές και των «κακών» τμημάτων τους που τέθηκαν σε καθεστώς εκκαθάρισης. Από την απόφαση της ΕΚΤ εξαιρούνται τα ομόλογα έκδοσης ESM ύψους περίπου 5,4 δισ. ευρώ που δόθηκαν για την κάλυψη των αναγκών της πρόσφατης ανακεφαλαιοποίησης.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

2000-2015: Οι προβλέψεις των δημοσκοπήσεων και τα πραγματικά αποτελέσματα των εκλογών

Πόσο κοντά 'έπεσαν' οι δημοσκοπήσεις στις εκλογικές αναμετρήσεις από το 2000 μέχρι και σήμερα; Όταν οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους

Λευτέρης Σαββίδης

Στην Ελλάδα των εκλογικών αναμετρήσεων, που οι κάλπες μπορούν να στηθούν ακόμη και τρεις φορές μέσα σε εννέα μήνες (καλή ώρα το 2015), η υπόθεση δημοσκοπήσεις έχει προκαλέσει σειρά αντιδράσεων και συζητήσεων. Κόμματα και πολιτικοί αρχηγοί έχουν κατηγορήσει με δημόσιες τοποθετήσεις τους τις εταιρίες για στημένες έρευνες, ενώ πρόσφατα και η κυβέρνηση ανακοίνωσε την πρόθεσή της να καταστήσει πιο αυστηρό το πλαίσιο των ερευνών της κοινής γνώμης.

Τι ακριβώς όμως συμβαίνει με την πρόβλεψη και την πραγματικότητα; Τα παραδείγματα την τελευταία 15ετία πολλά. Ανατρέχουμε στις εκλογικές αναμετρήσεις από το 2000 μέχρι και σήμερα και συγκρίνουμε το αποτέλεσμα της κάλπης, με την εικόνα που έδιναν οι δημοσκοπήσεις πριν από τις εκλογές. Στην προκειμένη περίπτωση, οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους.


Εκλογές 2000: Το φιάσκο των Exit Polls

Στις 9 Απριλίου 2000, ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης ζητούσε ανανέωση της θητείας του, απέναντι στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Καραμανλή. Το αποτέλεσμα της κάλπης έδειχνε πραγματικά αμφίρροπο, ενώ όλοι θυμούνται την απίστευτη ανατροπή των Exit Polls το βράδυ των εκλογών, που ανέδειξαν νικητή τη συντηρητική παράταξη, για να αναθεωρήσουν λίγες μόνο ώρες αργότερα και να δώσουν την πρώτη θέση στο ΠΑΣΟΚ.

Μια ματιά στις δημοσκοπήσεις λίγο πριν τις εκλογές δείχνει πως οι εταιρίες είχαν καταφέρει να αποτυπώσουν το “ντέρμπι”, τουλάχιστον σε ό, τι αφορά στα δύο πρώτα κόμματα.

Στις πέντε τελευταίες δημοσκοπήσεις πριν τις εκλογές η πρόθεση ψήφου έδινε ελαφρύ προβάδισμα στο ΠΑΣΟΚ, με μια διαφορά όμως της τάξης των 0,2 με 0,9% που εμπίπτει εμφανώς στα όρια του στατιστικού λάθους. Αντίθετα, οι δημοσκόποι έπεσαν αρκετά έξω στην πρόβλεψή τους για τη σύσταση της βουλής, δίνοντας στο ΔΗΚΚΙ του Δημήτρη Τσοβόλη άνετη είσοδο στο κοινοβούλιο με ποσοστό πέριξ του 4%, ενώ η κάλπη τον έφερε εκτός με ποσοστό 2,69%. Ελαφρώς υψηλότερα από το τελικό αποτέλεσμα ήταν και τα προγνωστικά για τον Συνασπισμό, που δυσκολεύτηκε τελικά να περάσει το 3%.


Σε κάθε περίπτωση, η εκλογική βραδιά της 9ης Απριλίου 2000, ήταν το πρώτο πλήγμα στην αξιοπιστία των δημοσκόπων, κυρίως όμως για το φιάσκο των Exit Poll και όχι τόσο αναφορικά με τις προβλέψεις τους πριν τις εκλογές.

Εκλογές 2004: Η προέλαση Καραμανλή, που κάποιοι έβλεπαν "ντέρμπι"


Τέσσερα χρόνια αργότερα και μόλις λίγους μήνες από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης προκηρύσσει εκλογές για τις 7 Μαρτίου και παράλληλα ανακοινώνει την παραίτησή του από την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Οι δημοσκοπήσεις της εποχής, δίνουν σταθερά πρώτη τη Νέα Δημοκρατία και από την Χαριλάου Τρικούπη, οργανώνουν τη φιέστα της ανάδειξης από τη βάση του Γιώργου Παπανδρέου. Ο μετέπειτα πρωθυπουργός εκλέγεται αρχηγός του κόμματος στις 8 Φεβρουαρίου και πολλά είναι τα εξώφυλλα, αλλά και οι δημοσκοπήσεις που παρουσιάζουν την εκλογή του αυτή ως καταλύτη που αλλάζει τη συμπεριφορά του εκλογικού σώματος.

Έτσι, στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, κάποιες εταιρίες παρουσιάζουν “κλείσιμο της ψαλίδας” μεταξύ των δύο κομμάτων σε ποσοστό μικρότερο του 3%, αν και το αποτέλεσμα θα δώσει ξεκάθαρο προβάδισμα και επικράτηση με 5% στη Νέα Δημοκρατία.



Ο δημοσκόπος και εκλογικός αναλυτής Γιάννης Μαυρής, γράφει για την περίοδο εκείνη με αφορμή την καθιέρωση από την Public Issue της οποίας είναι ιδρυτής, της τηλεφωνικής μεθόδου: “Η επιστημονική και δημοσιογραφική καθιέρωση του πολιτικού βαρόμετρου κάθε άλλο παρά ανώδυνη υπήρξε. Βρέθηκε αρκετές φορές στο στόχαστρο δημοσιογραφικών επικρίσεων και πολιτικών επιθέσεων” σημειώνει και αναφέρει πως “η εξήγηση θα πρέπει να αναζητηθεί στην άμεση εμπλοκή των δημοσκοπήσεων (και δημοσκόπων) στον κομματικό και πολιτικό ανταγωνισμό και τον πόλεμο της προπαγάνδας”. Μάλιστα ο κ. Μαυρής στοχεύει με αφετηρία τις δημοσκοπήσεις πριν τις εκλογές του 2004 ευθέως τη διακυβέρνηση Σημίτη, αναφορικά με τον παρεμβατισμό. “Αν και προϋπήρχε, η ανοικτά χειραγωγική χρήση των δημοσκοπήσεων, άνθησε κυρίως στην περίοδο διακυβέρνησης Κ.Σημίτη και έφθασε στο απόγειό της το 2004”.

Ο στρατηγός άνεμος και οι εκλογές του 2007

Με τη τραγωδία των καταστροφικών πυρκαγιών στην Πελοπόννησο, αλλά και σειρά από σκάνδαλα να βαραίνουν την κυβέρνηση Καραμανλή, ο τότε πρωθυπουργός προκηρύσσει εκλογές βασιζόμενος στο δημοσκοπικό προβάδισμα που εξακολουθεί να διατηρεί έναντι του ΠΑΣΟΚ. Οι προβλέψεις αποδεικνύονται ακριβείς, αφού πράγματι η Νέα Δημοκρατία καταγράφει νίκη με σχεδόν 4% έναντι του ΠΑΣΟΚ, το οποίο σημειώνει το χαμηλότερο (ως τότε) ποσοστό του μετά την ανάληψη εξουσίας το 1981.

Το ελαφρύ, αλλά ξεκάθαρο δημοσκοπικό προβάδισμα διατηρήθηκε και προέκυψε και στην κάλπη. Οι δημοσκοπήσεις έδιναν λίγο πιο χαμηλά και τα τρία κόμματα, πέραν του δικομματισμού, που θα αποτελούσαν τότε την ελληνική βουλή (ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΟΣ), με εξαίρεση την VPRC που στην τελευταία δημοσκόπηση κατέγραψε πρόβλεψη πανομοιότυπη με το αποτέλεσμα της κάλπης.



Παρά το γεγονός πως στην εν λόγω πολιτική αναμέτρηση οι δημοσκόποι υπήρξαν ακριβείς, έχει ενδιαφέρον να δούμε μια ανάλυση του Πολιτικού ερευνητή και αναλυτή, Τάκη Θεοδωρικάκου από εκείνη την εποχή “Όταν όμως αυτές [ενν. τις δημοσκοπήσεις] παρουσιάζονται ως κατευθυνόμενες από πολιτικά κόμματα και άλλα κέντρα εξουσίας κι ότι ως μοναδικό σκοπό έχουν τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης και τον καθορισμό της πολιτικής ατζέντας κατά το δοκούν, είναι φυσικό να υπάρχει ο κίνδυνος οι πολίτες να μην επιθυμούν να συμμετέχουν σε μια τέτοια διαδικασία”.

Το φαινόμενο που περιγράφει ο κ. Θεοδωρικάκος έμελλε να γίνει σχεδόν κανόνας στα χρόνια που θα ακολουθούσαν, με τις εταιρίες να συναντούν άρνηση στη συμμετοχή στις έρευνες. Η αναφορά του εκείνη την περίοδο θα πρέπει ίσως να εξηγηθεί και από την “επίθεση” μερίδας του Τύπου, τότε, σε δημοσκόπους και εταιρίες που όπως ισχυρίζονταν “αβάνταραν” την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δημοσκοπικά σε βάρος του ΠΑΣΟΚ. Ο ισχυρισμός βέβαια δεν αποδείχτηκε από τα πραγματικά αποτελέσματα.

Από τα λεφτά υπάρχουν, στο Μαξίμου το 2009

Στις 4 Οκτωβρίου 2009, ο Κώστας Καραμανλής επιλέγει τη διέξοδο των πρόωρων εκλογών, έχοντας αυτή τη φορά όλες τις δημοσκοπήσεις σε βάρος του. Η διαφορά δημοσκοπικά είναι μεγάλη και μια γεύση για αυτή έχουν δώσει και οι ευρωεκλογές του καλοκαιριού.
Αν και στις δημοσκοπήσεις αποτυπωνόταν πολύ γλαφυρά η τεράστια διαφορά, καμία εταιρία δεν μπόρεσε να προσεγγίσει το μέγεθός της

Η βουλή θα παραμείνει πεντακομματική και με την ίδια σύνθεση κομμάτων, και παρά το γεγονός πως οι δημοσκοπήσεις επέμεναν να αποτυπώνουν τη δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ τότε, οριακά πάνω από το 3%, το αποτέλεσμα δίνει δύναμη 4,6% στο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα.




Η... ολική ανατροπή του 2012


Το σημείο καμπή, που ανέδειξε την αδυναμία των εταιριών δημοσκοπήσεων υπήρξε ο Μάιος του 2012. Οι πρώτες εκλογές μετά την εφαρμογή του πρώτου μνημονίου, αλλά και τη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ έμοιαζαν να προδιαγράφουν έναν εντελώς νέο τοπίο. Μια αποτύπωση την οποία έδιναν ιδιαίτερα αχνά οι δημοσκοπήσεις, αφού καμία δεν προσέγγισε σωστά την κατάταξη των κομμάτων, ενώ τόσο το ποσοστό κυρίως της ΝΔ, αλλά σε πολλές περιπτώσεις και εκείνο του ΠΑΣΟΚ εμφανίζονταν ελαφρώς πιο “τσιμπημένο” από εκείνο που έδωσε η κάλπη.

Αντίστοιχα υψηλές προβλέψεις έδιναν οι δημοσκόποι και για τη ΔΗΜΑΡ, της οποίας το ποσοστό προσέγγιζε διψήφιο νούμερο (ακόμη και 16-17% κάποιους μήνες πριν τις εκλογές), ενώ κάτι τέτοιο δεν αποτυπώθηκε στην κάλπη με το κόμμα του Φώτη Κουβέλη να λαμβάνει παρόλα αυτά ένα διόλου ευκαταφρόνητο 6,1%. Επιπλέον και το κομμουνιστικό κόμμα έδειχνε μια δυναμική αντίστοιχη με εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ, με τις δημοσκοπήσεις να το υπολογίζουν ακόμη και στο 11%, ενώ τελικά κατέγραψε δύναμη 8,48%. Τέλος, όλες οι δημοσκοπήσεις προέβλεπαν είσοδο στη Βουλή, τόσο του ΛΑΟΣ (με ποσοστά που ξεπερνούσαν ακόμη και το 4%), όσο και των Οικολόγων Πράσινων κάτι που αν και οριακά, δεν επιβεβαιώθηκε.

Σε κάθε περίπτωση, η μεγαλύτερη απόκλιση σε εκείνη την κάλπη, καταγράφτηκε στο δεύτερο κόμμα, με το ΣΥΡΙΖΑ να σημειώνει εκλογικό ποσοστό 16,78%, ενώ η πιο αισιόδοξη δημοσκόπηση προέβλεπε 13,5% (με αναγωγή) και στο σύνολο των δημοσκοπήσεων εμφανιζόταν τρίτο κόμμα 13,2 ποσοστιαίες μονάδες πίσω από τη Νέα Δημοκρατία και 6 από το ΠΑΣΟΚ.



Στο μικρό διάστημα που μεσολάβησε μεταξύ Μαΐου και Ιουνίου, όταν και συνέβησαν οι επαναληπτικές εκλογές, οι δημοσκοπήσεις έβγαιναν τρεις, τρεις την ημέρα. Στην περίπτωση των προγνωστικών επί της αναμέτρησης της 17ης Ιουνίου, η τάση που έδειχναν οι εταιρίες φάνηκε να επιβεβαιώνεται, αφού όλες έδιναν ελαφρύ προβάδισμα στο κόμμα της ΝΔ, το οποίο και προέκυψε και στην κάλπη.

Παρατηρώντας τις τελευταίες δημοσκοπήσεις πριν από την κάλπη, μπορεί κανείς να παρατηρήσει πως εμφανίζεται ελαφρώς πιο ψηλά από την τελική του εκλογική δύναμη το ΚΚΕ (πέριξ του 5,5-6%, ενώ έλαβε τελικά 4,5%), πολύ πιο χαμηλά το κόμμα της Χρυσής Αυγής, που τελικά δεν συμπιέστηκε από τις εκλογικές ζυμώσεις και διατήρησε το ποσοστό του (6,9% έναντι 7%), ενώ τα ποσοστά προτίμησης εκτός Βουλής σε ΛΑΟΣ, Οικολόγους Πράσινους και Δημιουργία Ξανα-Δράση-Φιλελεύθερη Συμμαχία φάνηκε να είναι τελικά πολύ πιο χαμηλά από τα αναμενόμενα.


Εκλογές Ιανουαρίου 2015 και “Πρώτη φορά αριστερά”

Η τάση για την κατάταξη στις δύο πρώτες θέσεις έμοιαζε να έχει παγιωθεί πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου, με το ΣΥΡΙΖΑ να καταγράφει και δημοσκοπικά προβάδισμα αρκετών μονάδων από τη ΝΔ. Παρόλα αυτά, μια ματιά στις τελευταίες δημοσκοπήσεις πριν την κάλπη καταδεικνύει την απόκλιση τους από το τελικό αποτέλεσμα.

Με εξαίρεση μία έρευνα, οι δημοσκοπήσεις έδιναν προβάδισμα 3% έως 6,5% περίπου μονάδων, με το τελικό αποτέλεσμα να ανοίγει την ψαλίδα στις 8,5%. Ενδιαφέρον παρουσιάζει επιπλέον το γεγονός πως ενώ η πρόθεση ψήφου σε όλες τις έρευνες προσέγγιζε με ικανοποιητική ακρίβεια το ύψος (σε απόλυτο νούμερο) του δεύτερου κόμματος (27,81%), αυτή υπολειπόταν το λιγότερο 3 ποσοστιαίες μονάδες (έως και 10%) από το τελικό ποσοστό που έλαβε τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ (36,34%).

Οι δημοσκοπήσεις παρουσίασαν αδυναμία να καθορίσουν όμως και το τρίτο κόμμα, αφού στη θέση αυτή έδιναν σχεδόν με βεβαιότητα το Ποτάμι και όχι τη Χρυσή Αυγή. Το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων επιπλέον, καταγραφόταν από όλες τις έρευνες ως τελευταίο κόμμα που εισέρχεται στη βουλή με ποσοστό πέριξ του 3-3,5% και πάντως μικρότερο από εκείνο του ΠΑΣΟΚ, κάτι που δεν επιβεβαιώθηκε από το αποτέλεσμα. Ήταν άλλωστε και η αρχή της... διαμάχης και πρώτη πράξη του δράματος, ανάμεσα στον πρόεδρο του κόμματος Πάνο Καμμένο και τις εταιρίες δημοσκοπήσεων. Η δεύτερη πράξη θα “παιζόταν” το Σεπτέμβριο.


Δημοψήφισμα: Το βατερλώ του ΟΧΙ

Αν όμως μια πρόβλεψη προκάλεσε την κατάρρευση της αξιοπιστίας των δημοσκόπων για τα καλά, αυτή ήταν σαφέστατα εκείνη που αφορούσε στο δημοψήφισμα. Πρωτόγνωρη διαδικασία, αφού το τελευταίο είχε γίνει με την “αυγή” της μεταπολίτευσης, με ευτράπελα – ένα ψηφοδέλτιο που έφερε πρώτα το ΟΧΙ και έπειτα το ΝΑΙ – και πολλή ένταση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, αλλά και μια πρωτοφανή κάλυψη της προεκλογικής εκστρατείας από μερίδα του Τύπου (υπόθεση που απασχολεί ακόμη και σήμερα τη δημόσια συζήτηση, μετά και τις διαγραφές από την ΕΣΗΕΑ δημοσιογράφων με αφορμή εκείνη την περίοδο).

Η νύχτα της 5ης Ιουλίου έκανε πολύ κρότο στα γραφεία των δημοσκόπων που στην καλύτερη περίπτωση διέβλεπαν “ντέρμπι” και στην πιο δυσμενή για εκείνους και την αξιοπιστία τους επικράτηση του ΝΑΙ. Ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι το γεγονός πως ακόμη και το ίδιο βράδυ και αφού έκλεισε η κάλπη, οι αναλυτές σε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς, έδιναν μεν προβάδισμα στο ΟΧΙ, αλλά με οριακή διαφορά, η οποία μάλιστα άφηνε περιθώρια επικράτησης ακόμη και του ΝΑΙ. Η διαφορά 22.7% υπέρ του ΟΧΙ, η οποία και προέκυψε από την κάλπη, μοιάζει σε κάθε περίπτωση με έναν... “ελέφαντα στο δωμάτιο” τον οποίο καλούνται να κρύψουν οι εκλογικοί αναλυτές μέχρι και σήμερα.


Εκλογές Σεπτεμβρίου 2015: Ποιος μπαίνει και ποιος μένει εκτός;

Με τον απόηχο του δημοψηφίσματος να βαραίνει τους δημοσκόπους, η εκλογική αναμέτρηση του Σεπτεμβρίου θα περίμενε κανείς να είναι η προσπάθεια “εξιλέωσης” για την άσχημη... επίδοση στην εκτίμηση του αποτελέσματος. Δυστυχώς, κάλπη και πρόβλεψη είχαν και πάλι σοβαρή απόκλιση.

Αρχικά, η δημιουργία της αίσθησης πως επρόκειτο για ντέρμπι στην κορυφή, αν και η τελική διαφορά ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ διαμορφώθηκε στις 7,4% περίπου μονάδες ήλθε να προβληματίσει και τους πιο καλοπροαίρετους. Όπως και τον Ιανουάριο, η ΝΔ στην εκτίμηση αποτελέσματος αποτυπώνονταν κοντά και σε πολλές περιπτώσεις πιο πάνω από το ποσοστό που έλαβε στην κάλπη, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ φαινόταν πολύ πιο χαμηλά από το τελικό ποσοστό που κατέγραψε το βράδυ των εκλογών.

Επιπλέον, αν τον Ιανουάριο η εκλογική δύναμη των ΑΝΕΛ, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, έμοιαζε ασθενικά πάνω από το όριο του 3%, η αίσθηση το Σεπτέμβριο ήταν πως το κόμμα δεν θα το προσέγγιζε. Μόλις δύο, από τις οκτώ δημοσκοπήσεις του Σεπτεμβρίου έδιναν οριακή είσοδο του στη Βουλή και μάλιστα, στην περίπτωση αυτή, δύο μέρες πριν την κάλπη, αφού εν τω μεταξύ είχε αναιρεθεί η απαγόρευση δημοσκοπήσεων δύο εβδομάδες πριν την εκάστοτε εκλογική αναμέτρηση. Συγκεκριμένα, όλες οι δημοσκοπήσεις κατέγραφαν πολύ πιο πιθανή την είσοδο στη Βουλή της ΛΑ.Ε., που εν τέλει δεν τα κατάφερε, από εκείνη του κόμματος του Πάνου Καμμένου.



http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μόλις 50 αμερικανικές εταιρείες κρύβουν σε offshore πάνω από 1,3 τρισ. δολάρια

Οι 50 μεγαλύτερες εταιρείες των ΗΠΑ έχουν περισσότερα λεφτά κρυμμένα σε offshore από το σύνολο του ΑΕΠ της Ισπανίας, του Μεξικού ή της Αυστραλίας. 


 

Πρόκειται για περίπου 1,3 τρισεκατομμύρια αφορολόγητα δολάρια. Ανάμεσα στις εταιρείες ηCoca Cola, ηWalt Disney, ηAlphabet (Google), ηApple, ηWalmart, η General Electric και η Goldman Sachs.

Τα στοιχεία παρουσίασε η Oxfam, με τον Robbie Silverman, φοροτεχνικό σύμβουλο της οργάνωσης να δηλώσει ότι η φοροαποφυγή στις ΗΠΑ θα μπορούσε να επηρεάσει πολλές χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο.



«Οι φτωχότερες χώρες πλήττονται ιδιαίτερα καθώς χάνουν περίπου 100 δισ. το χρόνο από την εταιρική φοροαποφυγή. Αυτά τα χρήματα θα ήταν αρκετά για την παροχή καθαρού νερού και αποχέτευσης σε περισσότερα από 2,2 δισ. ανθρώπους» προσθέτει.

Ο Independent αναφέρει ότι επικοινώνησε με τις προαναφερθείσες εταιρείες. Η Goldman Sachs αρνήθηκε να σχολιάσει ενώ οι υπόλοιπες δεν απάντησαν.

Οι 50 αυτές εταιρείες εκτιμάται ότι είχαν κέρδη 4 τρισ. δολάρια σε παγκόσμιο επίπεδο από το 2008-2014 αλλά πλήρωσαν μόλις 26.5% από αυτά σε φόρους την ίδια ώρα που ο φορολογικός συντελεστής είναι 35%. Επίσης οι 50 αυτές εταιρείες έλαβαν συνολικά 27 δολάρια ομοσπονδιακής βοήθειας - δάνεια, εγγυήσεις δανείων και πακέτα διάσωσης - για κάθε ένα δολάριο που πλήρωσαν σε φόρους.

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Απασφάλισε ο Πολάκης: «Βοθροκάναλα της διαπλοκής Τώρα θα τα πούμε όλα γιατί γυρνάει και ο τροχός »!

Ο αν Υπ Υγείας Παύλος Πολάκης μιλώντας χθες σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Μαρούσι και με αφορμή το περιστατικό του Δεκεμβρίου του 2015 όταν σε συνέντευξη Τύπου που έδινε μαζί με τον υπουργό Ανδρέα Ξανθό, τον είχαν κρίνει γιατί αποκαλούσε τον ιό AIDS ως … “χιβ” και κάποιος “δημοσιογράφος” τον είχε αποκαλέσει … σκύλο, απευθυνόμενος στον δημοσιογράφο είπε χαρακτηριστικά:

«Έπρεπε να σηκωθώ επάνω και να πάει τρία μέτρα κάτω από τη γη, αλλά κράτησα την ψυχραιμία μου», ενώ κατηγόρησε τους τηλεοπτικούς σταθμούς ότι τότε «έκοψαν» τα προσβλητικά λόγια του δημοσιογράφου κι άφησαν μόνο τη δική του αντίδραση, χαρακτηρίζοντας τους ως «βοθροκάναλα της διαπλοκής», ενώ στη συνέχεια επεσήμανε πως «τώρα θα τα πούμε όλα γιατί γυρνάει και ο τροχός».

«Στη συνέντευξη θα θυμάστε πολύ καλά γιατί νομίζω πρέπει να ήταν και από το κανάλι σας. Αυτό που έμεινε είναι ότι εγώ είμαι αγροίκος και μιλάω άσχημα. Οτι λέω τον ιό AIDS χιβ και αυτό έμεινε από το δικό σας το κανάλι με πολλές επαναλήψεις κομμένων σκηνικών από τη συνέντευξη στο οποίο ενώ έκοβε την κουβέντα την απαράδεκτη του συναδέλφου σας που ενώ πετάγεται και λέει προς τον Ανδρέα τον Ξανθό “λες πολιτικές μπαρούφες” πρόσεξε σαν να λες εσύ σε μένα πολιτικές μπαρούφες. Να κόβεται αυτό να μην φαίνεται στο κανάλι και στο κομμάτι που προβάλατε όλα τα βοθροκάναλα της διαπλοκής και το επαναλαμβάνω όλα.

Τώρα θα τα πούμε όλα γιατί γυρνάει και ο τροχός.

Κόβετε αυτό το κομμάτι και βγάζετε εμένα που του λέω τι λες ρε εσύ τι είναι αυτά που λες και ξεκινάτε την προβολή από το τι είναι αυτά που λες. Πετάγεται μετά και λέει μάζεψε το σκύλο δίπλα σου εννοώντας εμένα που εκείνη την ώρα κανονικά έπρεπε να σηκωθώ απάνω και να πάει τρία μέτρα κάτω από τη γη, τρία μέτρα, αλλά κράτησα την ψυχραιμία μου και του είπα αυτά που πρεπε να του πω, έτσι αυτό προβάλατε για να κρύψετε ή που βγήκαν κάτι 25χρονα που εψές πήραν πτυχίο να πουν πως λένε οι γιατροί τον ιό του AIDS ας πούμε, όλοι χιβ τον λέμε μεταξύ μας, έτσι το λέμε, πώς να το κάνουμε δηλαδή;

Και θα μας κάνουν την παρατήρηση τα χθεσινά αβγά για να το πω έτσι πώς να τον πούμε».



Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ποια είναι τα ''λουκέτα'' των Ελληνικών εταιρειών από το 2012 έως 2014



Ξεχνώντας το περίφημο success story της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, ο Γιώργος Κουμουτσάκος προσπάθησε εκμεταλλευτεί πολιτικά το λουκέτο της Ηλεκτρονικής.

Επειδή όμως υπάρχει μνήμη και κυρίως θεσμοί που κρατούν στοιχεία και αριθμούς, ας θυμηθούμε τις επιπτώσεις από το success story της περιόδου Σαμαρά-Βενιζέλου ξεκινώντας από μερικά τρανταχτά ονόματα επιχειρήσεων που είτε έβαλαν οριστικά λουκέτο, είτε έφυγαν για άλλη χώρα, προφανώς λόγω της…"ανθηρής κατάστασης" που είχαν δημιουργήσει οι κυβερνώντες την περίοδο 2012-2014.

Ξεκινάμε από την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης που το λουκέτο της είχε επιπτώσεις και στον αγροτικό πληθυσμό της χώρας.

Άξια αναφοράς είναι επίσης η περίπτωση της «PEPSICO-HBH» που το 2013, πάνω στον…κολοφώνα της «επιτυχίας» Σαμαρά-Βενιζέλου έβαλε λουκέτο στο εργοστάσιό της στο Λουτράκι καλώντας τους 20 εναπομείναντες εργαζόμενους να μεταφερθούν στο εργοστάσιό της στα Οινόφυτα ή αλλιώς θα οδηγηθούν στην ανεργία.

Ο κατάλογος μακρύς και μερικά από τα μεγάλα ονόματα που εντοπίσαμε ήταν τα εξής:
ΑΓΝΟ
ALAPIS
Διεθνής Ασφαλιστική / Evima
SPRIDER STORES
DELICA
FOKAS
ΑΓΑΠΗΤΟΣ
ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ
ΚΑΤΣΕΛΗΣ

Από το κλείσιμο της Κατσέλης ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων που προστέθηκαν στην λίστα της ανεργίας ανήλθε σε περίπου 500 άτομα.

Είναι χαρακτηριστικό επίσης ότι μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2012 στο Πρωτοδικείο Αθηνών είχαν υποβληθεί 86 αιτήσεις για υπαγωγή στο άρθρο 99, όταν το 2011 είχαν υποβληθεί συνολικά 101 αιτήσεις, το 2010 είχαν κατατεθεί 124, ενώ το 2009 μόλις 95.

Μέσα στο 2012 τις πτωχεύσεις «εγκαινίασε» η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών Alsinco, η οποία λειτουργούσε τη γνωστή αλυσίδα υποδημάτων Shooz.

Ακολούθησαν οι:

• Εκδόσεις Τεγόπουλου

• Τυποεκδοτική

• Εκδόσεις Λυμπέρη

• ΙΜΑΚΟ

• Βωβός

• NEOSET

• SATO

• Γαβαλάς

• Καρούζος

• PC SYSTEMS

• Nαυπηγεία Ελευσίνας

• CIVITAS

• Πετζετάκης
Καμπανάκια κι από τον Κορκίδη

Η κατάσταση ήταν τέτοια που ακόμα και σε δηλώσεις του προέδρου της ΕΣΕΕ Βασίλη Κορκίδη που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της το 2014, τόνιζε μεταξύ άλλων τα εξής: «Οι "πιάτσες λουκέτων" που δημιουργήθηκαν στην κρίση εξακολουθούν να υπάρχουν, αφού μέσα στο 2014, λίγα μαγαζιά έκλεισαν, αλλά και λίγα άνοιξαν.

Παρόμοιο άλμα του ποσοστού των λουκέτων καταγράψαμε και στο διάστημα 2011-12 (από 23,4% σε 30).»

Σύμφωνα με τα ποσοστιαία στοιχεία που έδινε τότε η ΕΣΕΕ το εμπορικό κέντρο της Αθήνας συγκέντρωνε ποσοστό κλειστών της τάξεως του 27%, ενώ στον Πειραιά, η εικόνα απογοήτευσης ήταν πλέον μόνιμη, αφού η αναλογία των κλειστών επιχειρήσεων στις τρεις εμπορικές ζώνες της πόλης κυμαίνεται μεταξύ 31-48% και δυστυχώς συνέχιζε να ενισχύεται.
Σφοδρό χτύπημα και για τους μικρομεσαίους

Πέρα όμως από τα τρανταχτά ονόματα υπάρχουν και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που υπέφεραν τα πάνδεινα από το τεράστιο success με επιπτώσεις στις θέσεις εργασίας.

Σε έρευνα του ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ προέκυπτε ότι οι απώλειες θέσεων μισθωτής εργασίας για το πρώτο εξάμηνο του 2013 θα πλησίαζαν τις 69.000, ενώ κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2012, χάθηκαν 61.000 θέσεις μισθωτής απασχόλησης στις μικρές επιχειρήσεις ενώ από τα μέχρι τότε στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ (Ιούλης-Νοέμβρης 2012) διαφαινόταν ότι η απώλεια αυτή ενδεχομένως να ήταν μεγαλύτερη.
Το "ρεζουμέ" τις περιόδου του success story

Στην γενική εικόνα οι Έλληνες πολίτες απώλεσαν το 40% των εισοδημάτων τους. Απώλεια που όμοιά της δεν έχει γίνει σε καμιά άλλη χώρα σε καιρό ειρήνης.

Στην ανεργία η Ελλάδα στέφθηκε πρωταθλήτρια με ποσοστό που ξεπέρασε το 28%, δηλαδή περίπου 1.300.000 άνεργοι.

Ένας στους τρεις εργαζόμενους έμεινε με μισθό 300 ευρώ το μήνα.

Συνολικά 962.400 πολίτες αναζητούσαν δουλειά για περισσότερο από ένα χρόνο. Περισσότερα από 200.000 κατασχετήρια.

Περισσότερα από 300.000 λουκέτα σε επιχειρήσεις. Μόνο στο λιανεμπόριο έκλεισαν 3.500 καταστήματα από το 2010 μέχρι το 2013.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Παρέμβαση Ομπάμα υπέρ της Ελλάδας

Παρέμβαση του Μπάρακ Ομπάμα στο ελληνικό ζήτημα καθώς ο αμερικανός πρόεδρος θα έχει την Ελλάδα υψηλά στην ατζέντα του κατά τη διάρκεια της συνάντησης που θα έχει με την γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Η συνάντηση είναι προγραμματισμένη για τις 23 Απριλίου στο Αννόβερο και εκεί ο Μπάρακ Ομπάμα θα θέσει στην Άνγκελα Μέρκελ τόσο το ζήτημα της προσφυγικής κρίσης όσο και το ελληνικό πρόγραμμα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Λευκού Οίκου οι ΗΠΑ δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση ενώ ο πρόεδρος Ομπάμα θα επισημάνει την ανάγκη να καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος με μία συμφωνημένη ελάφρυνση.

Επιπλέον, η αμερικανική κυβέρνηση εκτιμά ότι η Ελλάδα έχει αναλάβει υπερβολικό βάρος στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης και τη φιλοξενία των μεταναστών και συνδυάζει τη διαχείριση του προσφυγικού με την οικονομική κρίση, πιστεύοντας ότι είναι αναγκαίος ο σχεδιασμός ενός βιώσιμου σχεδίου για την ελληνική οικονομία.

Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου στην επίσημη ενημέρωση του Λευκού Οίκου ο εκπρόσωπος του Μπάρακ Ομπάμα είπε συγκεκριμένα:

Θα ήθελα να προσθέσω μόνο ότι νομίζω ότι εμείς πιστεύουμε ότι η καγκελάριος Μέρκελ επέδειξε τολμηρό ηγετικό ρόλο στην αντιμετώπιση της κρίσης των προσφύγων, και ο Πρόεδρος θέλει να προσφέρει πολιτική στήριξη επειδή το έκανε αυτό, και στη συνέχεια να συνεργαστεί μαζί της για να βεβαιωθεί ότι το νέο σύστημα με την Τουρκία (για την αντιμετώπιση του προσφυγικού) είναι αποτελεσματικό. Και εκεί θα συζητήσουν την επιχείρηση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, σε συνεργασία με την Τουρκία για να αντιμετωπιστούν τα δίκτυα διακινητών, που είναι υπεύθυνα για τη ροή προσφύγων (προς την Ευρώπη και την Ελλάδα). Νομίζω ότι θα πρέπει επίσης να εξετάσουμε πως θα εργαστούμε με την Ελλάδα, γιατί η Ελλάδα επίσης έχει επωμιστεί ένα υπέρμετρο μερίδιο του βάρους για το προσφυγικό. Και πρέπει να βοηθήσουμε την Ελλάδα με την επεξεργασία και με τη φιλοξενία των προσφύγων που βρίσκονται εκεί. Επίσης να καταλήξουμε σε ένα βιώσιμο σχέδιο για την ελληνική οικονομία. Επίσης θα γίνει με την κ. Μέρκελ μια μεγαλύτερη συζήτηση σχετικά με την αντιμετώπιση του προβλήματος των προσφύγων σε μια ευρύτερη παγκόσμια βάση.

Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τηλεοπτικές άδειες: Αναρτήθηκε η προκήρυξη του διαγωνισμού - Πόσα κανάλια θα δημοπρατηθούν

Δόθηκε σήμερα, Παρασκευή (15/04/2016) για διαβούλευση το σχέδιο της προκήρυξης του ανοιχτού διεθνούς διαγωνισμού για την αδειοδότηση των ψηφιακών τηλεοπτικών σταθμών στην ελληνική επικράτεια.

Την είδηση «έδωσε» ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς μέσω Facebook:

Η διαβούλευση θα διαρκέσει μία εβδομάδα και στη συνέχεια η προκήρυξη θα δημοσιευθεί (στην ελληνική και αγγλική γλώσσα) στο ΦΕΚ και στην επίσημη εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι άδειες που θα δημοπρατηθούν είναι (4) τέσσερις, ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση high definition.

Η τιμή εκκίνησης για κάθε δημοπρατούμενη άδεια έχει οριστεί στο ποσό των 3.000.000 ευρώ.

Το παράβολο συμμετοχής έχει οριστεί στο 1% επί της τιμής εκκίνησης.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας μέσω Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμού που θα συγκροτηθεί από ειδικούς επιστήμονες και στελέχη του δημόσιου τομέα και με βάση το ενδεικτικό χρονοδιάγραμμα που περιλαμβάνεται στην προκήρυξη, ο διαγωνισμός αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Στο σχέδιο της προκήρυξης περιγράφονται αναλυτικά οι όροι και οι προϋποθέσεις διεξαγωγής του διαγωνισμού.

Δείτε ΕΔΩ την προκήρυξη του διαγωνισμού


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ό,τι πληρώνεις, παίρνεις!..

     Μετά την πρωτοποριακή ιδέα του υπουργού Εθνικής Άμυνας και προέδρου των ΑΝΘΕΛ,
..να κυκλοφορεί κάθε μέρα με στολή παραλλαγής,
..ο δρόμος και για τους υπόλοιπους υπουργούς της
δεύτερης φοράς σκ@τά αριστερής κυβέρνησης, άνοιξε.

Ζούμε πιά μόνο για την μέρα που θα δούμε τον υπουργό Παιδείας να πηγαίνει στο υπουργείο ντυμένος μαθήτρια με ποδίτσα, άσπρο γιακαδάκι και σοσονάκια,
..και τον Τραμπουκολάκη του υπουργείου Υγείας ντυμένο με την στολή και το καπελάκι της νοσοκόμας.

Επίσης, γιατί όχι, τον Τρύφωνα ντυμένο κουμπαρά, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ντυμένο Μπαλούρδο, τον αρμόδιο Μιζάλα για την μεταναστευτική πολιτική με ρούχα μετανάστη,
..την Έλενα του τουρισμού με στολή Αμαλίας,
..τον υπουργό Μεταφορών να πηγαίνει στο γραφείο με νταλίκα, τον Αγροτικής Ανάπτυξης με τρακτέρ, τον Σταύρο του Αθλητισμού με αθλητική φανέλα και σορτσάκι,
..τον Εργασίας κ. Κατρουλή με εργατική φόρμα και μαντηλάκι στο τσεπάκι,
..και τον Επικρατείας κ. Πάπα ντυμένο Γκαίμπελς.
Ακόμη, ο ίδιος ο πρωθυπουργός θα μπορεί να κυκλοφορεί κι επίσημα πιά με την στολή της οικιακής βοηθού, της δουλίτσας τής Ευρωπαϊκής ''Ένωσης''.

Η γελοιότητα δεν πρέπει να έχει ούτε σύνορα, ούτε όρια.
Και στην σημερινή κυβέρνηση δεν έχει.
Όχι μόνον απ' τα καραγκιοζιλίκια του υπουργού Εθνικής Άμυνας,
..αλλά και από της λογής-λογής δηλώσεις, αρμόδιων και αναρμόδιων υπουργών, γραμματέων και παρατρεχάμενων,
..από τις εξαγγελίες που με την ίδια ευκολία που ανακοινώνονται, με την ίδια διαψεύδονται,
..απ' το ψέμα που πέφτει σαν χαλάζι,
..απ' το θράσος και την ξετσιπωσιά,
..απ' την κουτοπονηριά, την ανικανότητα, την δουλοπρέπεια προς την τρόϊκα-''θεσμούς'',
..απ' την απύθμενη βλακεία.

Όμως,
..αυτοί μας αξίζουν,
..αυτούς ψηφίσαμε,
..αυτούς έχουμε!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Washington: Δήλωση βόμβα της Λαγκάρντ στο BBC για βελούδινο διαζύγιο. Δεν θα αποσυρθούμε, αλλά ίσως αλλάξει ο ρόλος μας στο πρόγραμμα!

Η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος θα πρέπει να προχωρήσει γρήγορα, τόνισε η Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξη Τύπουπου παραχώρησε την Πέμπτη ενόψει της εαρινής Συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Στη Σύνοδο θα συμμετέχει και ουπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της ανταποκρίτριας της ΕΡΤ Λ. Αργύρη, η κα Λαγκάρντ υπογράμμισε την ανάγκη να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση το ταχύτερο δυνατό, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι το τελευταίο πράγμα που έχει ανάγκη αυτή τη στιγμή η Ελλάδα είναι μία ακόμη καθυστέρηση.

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ εξέφρασε τον «σκεπτικισμό» της για το κατά πόσο είναι εφικτός ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ έως το 2018, σημειώνοντας πως πρόκειται για κάτι που θα μπορούσε να επιτευχθεί βραχυπρόθεσμα, μέσα από ηρωικές προσπάθειες.

Παράλληλα, επισήμανε ότι η Ελλάδα χρειάζεται σταθερότητα, βιωσιμότητα και κυριαρχία, και πως γι’ αυτό θα πρέπει να γίνουν ρεαλιστικές υποθέσεις για τα μακροοικονομικά μεγέθη.

Επανέλαβε δε τη γνωστή θέση του ΔΝΤ περί της ανάγκης ύπαρξης δύο πυλώνων, στους οποίους θα στηριχθεί το ελληνικό πρόγραμμα, ήτοι τις μεταρρυθμίσεις και την ελάφρυνση του χρέους. Προσέθεσε, όμως, ότι απαιτούνται και «ρεαλιστικές προσεγγίσεις».

Διαβεβαίωσε πως το ΔΝΤ κάνει ό,τι είναι δυνατόν προς την κατεύθυνση αυτή, καταβάλλοντας μάλιστα κοπιώδη προσπάθεια.

Η Κριστίν Λαγκάρντ, τόνισε ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν θα εγκαταλείψει το πρόγραμμα στήριξης της οικονομίας της Ελλάδας, ωστόσο όπως είπε η συμμετοχή του ενδέχεται να τροποποιηθεί ανάλογα με το πώς θα αναπροσαρμοστεί το πρόγραμμα.
Σαφής θετική εξέλιξη υπέρ των θέσεων της ελληνικής κυβέρνησης. Αν ισχύσει τελικά δικαιώνεται ο Πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας που θέλει να έχουμε να κάνουμε με πολιτικούς ( ΕΕ ) και όχι τεχνοκράτες ( ΔΝΤ ).
Υπενθυμίζεται ότι σε αυτό είχε αναφερθεί πριν λίγο καιρό ο ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος, αναφέροντας ότι το Ταμείο θα μπορούσε να παραμείνει ως τεχνικός σύμβουλος, αλλά χωρίς να χρηματοδοτεί… Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι το Ταμείο δεν θα μπορεί να συναποφασίζει επί των μέτρων και το κουαρτέτο θα ξαναγίνει τρόικα. Κανείς Τόμσεν η Βελκουλέσκου δεν θα μπορεί να μπλοκάρει τις αξιολογήσεις και ο ρόλος του θα είναι μόνο συμβουλευτικός. Το χρηματοδσοτικό του βάρος θα το αναλάβει ο ESM και το ελληνικό πρόγραμμα θα γίνει πλέον … ευρωπαική υπόθεση στήριξης.

«Δεν θα αποχωρήσουμε», ανέφερε η Λαγκάρντ ερωτηθείσα σχετικά στο πλαίσιο της έναρξης των εαρινών συνόδων του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας. «Η μορφή της συμμετοχής μας μπορεί να μεταβληθεί, ανάλογα με τις δεσμεύσεις της Ελλάδας και την ανάληψη υποχρεώσεων από μέρους των Ευρωπαίων εταίρων, όμως δεν θα αποχωρήσουμε», επέμεινε η ίδια.

Τέλος επανέλαβε ότι η Ελλάδα χρειάζεται ελάφρυνση χρέους, πράγμα «που δεν σημαίνει απαραιτήτως κούρεμα» του κεφαλαίου των δανείων που έχει λάβει.

Το ΔΝΤ, πρόσθεσε, είναι ανοικτό στην παράταση του χρονοδιαγράμματος αποπληρωμής των δανείων και των ομολόγων, της περιόδου χάριτος ή της μείωσης των επιτοκίων.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Γιαννόπουλος : ''Ανησυχώ για το χαμόγελο του παιδιού''



«Ανησυχώ για Το Χαμόγελο του Παιδιού…»
"Τις τελευταίες ημέρες βρίσκομαι σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση με το πρόβλημα υγείας που μου έχει παρουσιαστεί..."

"Μέσα σε αυτό το προσωπικό ταρακούνημα αισθάνθηκα την ανάγκη να μοιραστώ μαζί σας ότι το Χαμόγελο του Παιδιού δεν ανήκει σε εμένα, δεν ανήκει σε κανέναν άλλον ανήκει μόνο στα ΠΑΙΔΙΑ και την κοινωνία..."

"ΑΝΥΣΗΧΩ γιατί έχει ενοχλήσει το Χαμόγελο με τη δουλειά του..."

"ΑΝΗΣΥΧΩ γιατί προσπάθησαν διάφοροι κατά καιρούς να του κάνουν κακό..."

"ΑΝΗΣΥΧΩ γιατί δεν θα ήθελα να δω κάποιος υπουργός, κάποιος πολιτικός να αποφασίσει την κατάργηση του Χαμόγελου..."

"ΑΝΗΣΥΧΩ γιατί όλα λειτουργούν στο πόδι κι ο καθένας μπορεί να κάνει ότι του αρέσει..."

"Ποια είναι η ΛΥΣΗ μας; Να συσπειρωθούμε και να ζητήσουμε απο τον πρωθυπουργό, την Κυβέρνηση κι αυτούς που διοικούν αυτή τη χώρα να καταλάβουν ότι εκτός από ΕΝΦΙΑ και αποφάσεις οικονομικές, υπάρχει και μια κοινωνία που πρέπει να στηριχθεί..."

"Σας ζητώ να συμμετέχετε σε μια προσπάθεια των επόμενων ημερών να καταδείξουμε τα προβλήματα που υπάρχουνε..."

"Θα πω έξω από τα δόντια τι προβλήματα μας έχουν δημιουργήσει όλα αυτά τα πελατειακά συστήματα, διαχρονικά..."

"Χάρη σε ΕΣΑΣ φτάσαμε έως εδώ, για να ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ χρειαζόμαστε την δική σας φωνή..."

"Γιατί όπως είπε ο μικρός μας ιδρυτής Ανδρέας Αν ενωθούμε όλοι θα τα καταφέρουμε..."



http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ανάστατη η ομογένεια της Αμερικής από τις δηλώσεις Κυριάκου υπερ του ΔΝΤ




Η κυβέρνηση κλιμακώνει το τελευταίο διάστημα την αντιπαράθεσή της με το ΔΝΤκαι ο Κυριάκος Μητσοτάκης άδραξε την ευκαιρία για να ταχθεί ανοιχτά υπέρ των θέσεων του Ταμείου. Σε συνέντευξή του στην Washington Post τόνισε πως ο ίδιος θα προχωρούσε ένα σημαντικό ποσοστό από τις μεταρρυθμίσεις που απαιτεί το ΔΝΤ.

«Θα προχωρούσα με ένα σημαντικό ποσοστό από αυτές τις μεταρρυθμίσεις. Οπωσδήποτε θα προχωρούσα με τις ιδιωτικοποιήσεις πολύ επιθετικά.Υπάρχουν πολλά περιουσιακά στοιχεία που μπορούν να πωληθούν σε λογικές τιμές», είπε χαρακτηριστικά μετά από ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν τον βρίσκουν σύμφωνο οι εργασιακές και διαρθρωτικές μεταρυθμίσειςπου απαιτεί το ΔΝΤ ώστε να μπορέσει η ελληνική οικονομία να αναπτυχθεί.

Από εκεί και πέρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία χαρακτηρίζει ανίκανη, και προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, επαναλαμβάνοντας το αίτημά του για εκλογές.

«Ο κ. Τσίπρας δεν ήθελε ποτέ να υιοθετήσει μεταρρυθμίσεις. Η κυβέρνηση έχει προκαλέσει μεγάλη ζημιά. Πρώτα απ’ όλα έχουμε την οικονομία σε ύφεση.Είμαστε η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που έχει επιβάλλει capital control»,τονίζει ο κ. Μητσοτάκης, ενώ κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα πως έχει την ευθύνη για το γεγονός ότι η οικονομία προσπαθεί ακόμα να επανακάμψει.



«Η εικόνα ανικανότητας της κυβέρνησης είναι απίστευτη σε όλα τα μέτωπα, συμπεριλαμβανομένου και του προσφυγικού», δηλώνει ο πρόεδρος της ΝΔ, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση δεν κατάφερε να χτίσει χώρους σε όλη την Ελλάδα για τους 50.000 πρόσφυγες που έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα.

Κατηγορεί, επίσης, την κυβέρνηση για μηδενική εμπειρία, λέγοντας πως τα στελέχη της δεν έχουν ουσιαστικά εργαστεί ποτέ.

«Υπάρχουν όλων των ειδών οι αριστεροί που αισθάνονται πολύ άνετα πίνοντας τον καφέ τους και ονειρευόμενοι την επανάσταση. Ο Τσίπρας κορόιδεψε τον ελληνικό λαό. Είπε ψέματα παντού για να κερδίσει την εξουσία.Υποσχέθηκε τα πάντα στους πάντες. Και δυστυχώς οι Έλληνες τον εμπιστεύθηκαν», τονίζει ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνοντας πως στην Ελλάδα αξίζει μια σοβαρή και ικανή κυβέρνηση με καλούς ανθρώπους στις ανώτερες θέσεις.

«Πιστεύω πως αν προχωρήσουμε σε αυτές τις μεταρρυθμίσεις η οικονομία θα αναπτυχθεί ξανά, θα δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας και θα σταματήσουμε τους νέους ανθρώπους που φεύγουν από την Ελλάδα και ψάχνουν δουλειά στο εξωτερικό», αναφέρει, επίσης ο κ. Μητσοτάκης.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα πως προσπαθεί να χειραγωγήσει τα ΜΜΕ και επισημαίνει πως ένας από τους λόγους που ο ίδιος ζητά εκλογές είναι το γεγονός ότι υπάρχει διάβρωση στους δημοκρατικούς θεσμούς.

Ομογενής δημοσιογράφος από τη Νέα Υόρκη: «Ξετσίπωτος και ελεεινός ο Κυριάκος!»

Σφοδρότατη επίθεση μέσω Twitter εξαπέλυσε ο γνωστός ομογενής δημοσιογράφοςΑπόστολος Ζουπανιώτης, ο οποίος κατηγόρησε τον Κυριακό Μητσοτάκη ότι πήγε στην Αμερική και έκανε μικροπολιτική θέτοντας από εκεί εσωτερικά ζητήματα της Ελλάδας.

Με ιδιαίτερα σκληρό ύφος ο Απόστολος Ζουπανιώτης έγραψε:

«Συνήθιζαν οι πολιτικοί αρχηγοί να μην κάνουν από το εξωτερικό δηλώσεις εσωτερικής πολιτικής. Όχι ο ελεεινός Κυριάκος. Ο Κυριάκος τσαλαπάτησε την εθνική παρέλαση της Ομογένειας για μικροπολιτικά συμφέροντα. Είναι ξετσίπωτος. Και μην μου κλαψουρίσει κανένας φίλος νεοδημοκράτης για όσα λέω περί Κυριάκου. Αν είχαν τσίπα θα είχαν αλλάξει κόμμα. Όχι να πουλούν και δεοντολογία».


http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....