Διυλιστήριο: 02/21/14
ροη αναρτησεων

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Όλο το Video, με την εκδίωξη Παναγιωτόπουλου με όπλο το χάχανα! Απολαυστικό!

Ξέσπασε σε φωνές και αποχώρησε ο υπουργός Πολιτισμού χθες στα εγκαίνια του συνεδρίου «Χρηματοδοτώντας τη δημιουργικότητα» μέσα στο κατάμεστο Μέγαρο Μουσικής, αφού αιφνιδιάστηκε από την αντίδραση ομάδας καλλιτεχνών που κάθε τόσο γελούσαν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του συμπαρασύροντας και άλλους παρεβρισκόμενους. Ο υπουργός σηκώθηκε και έφυγε επί τόπου χωρίς να μείνει να ακούσει κανέναν από τους ομιλητές του συνεδρίου που διοργανώνεται από το υπουργείο στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας, ενώ κατήγγειλε ουσιαστικά ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣYΑ.
Tην ιδιότυπη αυτή μορφή καταγγελίας διοργάνωσε η δυναμική Κίνηση Μαβίλη που παρακολουθούσε το συνέδριο χωρίς να είναι προσκεκλημένη να μιλήσει για αυτό το τόσο νευραλγικό θέμα για την ελληνική καλλιτεχνική πραγματικότητα.

Μέλη της Κίνησης Μαβίλη και άλλοι ανεξάρτητοι καλλιτέχνες μοίρασαν στο κοινό δίγλωσσα τρυκάκια με τα οποία τους ενημέρωναν: "Να ξέρεις πως το ελληνικό κράτος αδιαφορεί πλήρως για τον σύγχρονο πολιτισμό. Να ξέρεις πως γύρω σου διαδραματίζεται ένα φιάσκο"

Σας παραθέτουμε, όλο το βίντεο:





Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Ο Μητροπολίτης Γλυφάδας καταγγέλλει εκβιασμό από τον Α. Γεωργιάδη

Ο Μητροπολίτης Γλυφάδας καταγγέλλει εκβιασμό από τον Α. Γεωργιάδη

Καταγγελία για "εκβιασμό" από τον υπουργό Υγείας Α. Γεωργιάδη έκανε ο Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Παύλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο «Ελλάς-Ορθοδοξία».

Συγκεκριμένα, αποκάλυψε πως "απειλήθηκε" από τον κ. Α. Γεωργιάδη, προκειμένου να παραιτηθεί από τη θέση του Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στην οποία τοποθετήθηκε με δικαστική πράξη τον περασμένο Οκτώβριο.

Όπως καταγγέλλει ο Μητροπολίτης, ο κ. Α. Γεωργιάδης τον "απείλησε" με δυσφήμιση, στην περίπτωση που παρέμενε Πρόεδρος!

Μάλιστα, ο κ. Παύλος ισχυρίζεται ότι, την ίδια τακτική ακολούθησε ο Υπουργός και στα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ερυθρού Σταυρού, που αποτελείτο από δικαστές, στρατιωτικούς και επιστήμονες...


http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο Γαργάλατας ζεί!..

Από την ταραγμένη πολιτικά εποχή που προηγήθηκε της δικτατορίας το 1967, ένα όνομα έχει παραμείνει στην συλλογική μνήμη, ως ο γελοιοδέστατος των πολλών γελοίων:
Ο Γαργάλατας!
Υπουργός Προεδρίας της Ένωσης Κέντρου, αλλά και πρώτος πρωθυπουργός της λεγόμενης ''αποστασίας'', ο Γεώργιος Αθανασιάδης-Νόβας έμεινε γνωστός από τον πρόχειρο ποιητικό του οίστρο με τα δίστιχα και τετράστιχα ποιηματάκια του:
“Κι ήταν τα στήθη σου
άσπρα σαν τα γάλατα,
μου τα ‘δειχνες και μου ‘λεγες
γαργάλατα, γαργάλατα.”

Από την σημερινή ταραγμένη και δυσοίωνη για την χώρα εποχή, το όνομα που θα παραμείνει για τις επόμενες γενιές,
..ως μνήμη και μνημείο πολιτικής και ανθρώπινης γελοιότητας, μεταξύ των πολλών που θα διεκδικήσουν αυτόν τον τίτλο, είναι ένα:
Ο Μπουμπούκος!

Αν δεν ήταν, μέσα απ' το διαταραγμένο του μυαλό, τόσο επικίνδυνος για την πατρίδα και τους πολίτες,
..θα ήταν ο τέλειος τζουτζές,
..ο απίθανος γελωτοποιός και κλόουν που θα μας ελάφρωνε από το άγος των ημερών.

Όμως δεν είναι.
Είναι ένα επικίνδυνο ανθρωπάκι, ένα μορμολύκειο που απέκτησε εξουσία, ελέω μιάς άλλης διαταραγμένης προσωπικότητας και ''πρωθυπουργού'' της χώρας,
..και που έχει ήδη καταστεί ένας από τους πρωτεργάτες της Εθνικής καταστροφής!

Δεν μπορούμε πιά να χασκογελάμε μαζί του και με τις ηλίθιες καθημερινές ατάκες του, και παρεμβάσεις του επί ''παντός επιστητού'',
..που βέβαια καταρρίπτονται και γελοιοποιούνται αν όχι την ίδια μέρα, τουλάχιστον την επόμενη!
Πρέπει να τον πάρουμε πολύ στα σοβαρά και να τον αντιμετωπίσουμε όχι με την επιείκια που δείχνουμε σε κάποιον ψυχοπαθητικό,
..αλλά με την αυστηρότητα που αρμόζει σε έναν ενσυνείδητο Εφιάλτη, σε έναν ευσυνείδητο προδότη του λαού και της πατρίδας του!

Έτσι θα πρέπει να κριθεί κι αυτός μαζί με τους άλλους..
Και έτσι θα κριθεί!..

Υ.Γ. Ένα μικρό απάνθισμα της ''δημιουργίας'' του ορίτζιναλ Γαργάλατα, όπου και θα φανεί η συγγένεια της γελοιότητας! Κάποια απ' τα πρόχειρα δίστιχα του Νόβα:
-σε επίσημο ταξίδι στο Λονδίνο:
''Περάσαμε τον Τάμεση
με όλη μας την άνεση''

- σε ένα επίσημο γεύμα όπου είχε ομοτράπεζο τον βιομήχανο Τομ Πάππας:
''Πανηγυρίζει ο πληθυσμός άπας
διότι συντρώγει μεθ’ ημών ο Τομ Πάππας''

-σε πρόποση σε ρωσίδα μπαλαρίνα του Μπολσόι:
''Κι επειδή είναι κρύα τα νερά του Βόλγα
πίνω εις υγείαν σας κυρία Όλγα!''

-και τέλος, στα εγκαίνια του εργοστασίου αυτόματης εμφιάλωσης του Καραντάνη, στο Λουτράκι:
''Από την εποχή της Αλώσεως
δεν είδαμε τέτοιο εργοστάσιον εμφιαλώσεως''


Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΒΙΝΤΕΟ-Παπανδρέου: Είμαι πάντα εδώ. Καλά πως τον αφήνουμε ακόμα και μιλάει ;;;;

Μήνυμα πως παραμένει πάντα παρών στο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας έστειλε ο πρώην Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας σε εκδήλωση του συλλόγου αποφοίτων του Χάρβαρντ (οι απόφοιτοι των ελληνικών πανεπιστημίων δεν του κάνουν, βαράνε πολύ). «Είμαι πάντα εδώ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μεταξύ άλλων, το θέμα των ΜΚΟ τέθηκε ως ερώτηση στον πρώην Πρωθυπουργό στο διάλογο που ακολούθησε την ομιλία του. Ο κ. Παπανδρέου ρωτήθηκε ειδικότερα, αν μπορούμε να μιλάμε για αξιοπιστία, όταν υπάρχουν τέτοιες «απάτες».

Ο κ. Παπανδρέου απάντησε αρχικά ότι ήταν η δική του κυβέρνηση εκείνη που δημιούργησε το νομικό πλαίσιο, ώστε να μπορεί να κινείται η Δικαιοσύνη και να διερευνά παρόμοιες υποθέσεις, όπως ζήτησε και τη διερεύνηση της υπόθεσης ΜΚΟ που αναλάμβανε προγράμματα αποναρκοθέτησης. Τόνισε, επίσης ότι παρόμοια προβλήματα δεν εμφανίζονται μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλες τις χώρες και πρόσθεσε ότι αυτό που έχει σημασία είναι να τα αντιμετωπίζει, όταν εμφανίζονται.

Ανέφερε, ακόμη ότι ο ίδιος, ως υπουργός Εξωτερικών, αποφάσισε να φτιάξει ένα πλαίσιο λειτουργίας, με το μητρώο, τον έλεγχο από τη Βουλή των πεπραγμένων των ΜΚΟ κλπ και πρόσθεσε ότι ενδεχομένως το πλαίσιο να έπρεπε να είναι πιο αυστηρό, αλλά πλαίσιο δημιουργήθηκε.


Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πόλεμος ΗΠΑ, Ρωσίας και Ευρώπης για να εντάξουν την Ουκρανία στη σφαίρα επιρροής τους. Η Ελληνική Προεδρία τι κάνει ;;;

Το Διυλιστήριο λέει .... Σε όλα αυτά τι ρόλο παίζει η Ελληνική Προεδρία ;;;; Χαμένοι στο διάστημα .....
Η αμερικανική οικονομική βοήθεια στην ουκρανική αντιπολίτευση - Οι επιδιώξεις Βερολίνου-Βρυξελλών και η οικονομική βοήθεια της Μόσχας στο Γιανουκόβιτς - Σύμβουλοι του Πούτιν καλούν τον πρόεδρο της Ουκρανίας να τηρήσει σκληρή στάση εναντίον των διαδηλωτών.
Σε μήλον της έριδος εξελίσσεται για τις μεγάλες δυνάμεις η Ουκρανία. Ρωσία, ΗΠΑ και Ευρώπη διασταυρώνουν τα ξίφη τους για να την ενσωματώσουν στη σφαίρα επιρροής τους.
Για την Μόσχα, ο έλεγχος της Ουκρανίας ανοίγει το δρόμο για ένα πιο δραστήριο γεωπολιτικό ρόλο στην ανατολική Ευρώπη και ειδικά στη Μαύρη Θάλασσα. Για την Ευρωπαϊκή Ένωση, που έκλεισε προσωρινά την πόρτα της Ουκρανίας μετά το αίτημα Γιανουκόβιτς, η φιλορωσική στροφή της χώρας περιορίζει τις προοπτικές διεύρυνσής της προς ανατολάς, ενώ στα αρνητικά θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και η απώλεια της ουκρανικής αγοράς των 45 εκατομμυρίων για τα ευρωπαϊκά προϊόντα. Την ίδια ώρα, οι ΗΠΑ πασχίζουν να βάλουν... μπότα στα εσωτερικά της χώρας συσπειρώνοντας την ουκρανική αντιπολίτευση με τον τρόπο που επιθυμεί η Ουάσινγκτον και τοποθετώντας τους εκλεκτούς τους στην ηγεσία της χώρας.

Στο χείλος του εμφυλίου βρίσκεται η Ουκρανία με το Κίεβο να συγκλονίζεται από αιματητρές διαδηλώσεις που έχουν προκαλέσει μέχρι στιγμής τον θάνατο τουλάχιστον 25 ανθρώπων και τον τραυματισμό χιλίων και τους αναλυτές να κάνουν λόγο ακόμα και για πιθανή κατάρρευση της χώρας.

Ρωσία και Ευρώπη επιδίδονται σε ένα μπρα ντε φερ με τη Μόσχα να θέλει να κινεί τα νήματα στο εσωτερικό της Ουκρανίας και τις Βρυξέλλες να προσπαθούν να κόψουν τον ομφάλιο λώρο Μόσχας - Κιέβου προκειμένου η χώρα να ακολουθήσει έναν φιλοευρωπαϊκό προσανατολισμό.
Τις τελευταίες ώρες, οι δρόμοι του Κιέβου βάφτηκαν με αίμα καθώς η χτεσινή ειρηνική διαδήλωση της αντιπολίτευσης μετατράπηκε σε βίαιες συγκρούρσεις μεταξύ φιλοευρωπαίων διαδηλωτών και υποστηρικτών της κυβέρνησης του Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, από τα τέλη Νομεβρίου οι οπαδοί του φιλορώσου προέδρου και οι οπαδοί της αντιπολίτευσης μάχονται σκληρά μεταξύ τους. Για εβδομάδες διαπραγματεύονταν, όμως το αποτέλεσμα είναι στην πράξη μηδενικό. Ισως δεν είναι τυχαίο ότι το φυτίλι άναψε χτες όταν τα ηγετικά στελέχη της ουκρανικής αντιπολίτευσης βρίσκονταν στο Βερολίνο - με εξαίρεση το ακροδεξιό κόμμα "Σβόμποντα"- όπου η Γερμανίδα καγκελάριος, Ανγκελα Μέρκελ, τους υποσχέθηκε την υποστήριξη της Γερμανίας.
Λίγες ώρες νωρίτερα, ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου, Βλαντιμίρ Πούτιν, αν και αρχικά είχε υποσχεθεί ότι θα ενισχύσει οικονομικά το Κίεβο αφότου σχηματιστεί νέα κυβέρνηση, έκανε στροφή 180 μοιρών προσφέροντας μία ένεση ρευστότητας, ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Κι ενώ τα ηγετικά στελέχη της ουκρανικής αντιπολίτευσης βρίσκονταν στην γερμανική πρωτεύουσα, οι Ουκρανοί ακροδεξιοί έλαβαν ενεργό ρόλο ενορχηστρώνοντας την πιο αιματηρή νύχτα από την κατάρρευση της Σοβιετινής Ενωσης. Οι ραγδαίες εξελίξεις ανάγκασαν τα ηγετικά στελέχη της ουκρανικής αντιπολίτευσης να επιστρέψουν εσπευσμένα στην πατρίδα τους, αν και δεν υπήρξε αποτέλεσμα μετά τη συνάντηση που είχαν με τον Γιανουκόβιτς. Ο Ουκρανός πρόεδρος ζήτησε από τους διαδηλωτές να εγκαταλείψουν την "Πλατεία της Ανεξαρτησίας" - όπου άναψε το φυτίλι της εξέγερσης. Στυλώνοντας τα πόδια, οι φιλοευρωπαίοι διαδηλωτές αρνήθηκαν να την εγκαταλείψουν ενισχύοντας τις δυνάμεις τους στα οδοφράγματα. Γύρω στα μεσάνυχτα τυλίχθηκε στις φλόγες η κεντρική σκηνή των αντικυβερνητικών διαδηλωτών στην πλατεία Ανεξαρτησίας.

Τις πρώτες πρωινές ώρες, η βία αναζωπυρώθηκε με τους διαδηλωτές να προσπαθούν να καταλάβουν δημόσια κτίρια. Πολιτικοί παρατηρητές στο Κίεβο τονίζουν πως, οι συγκρούσεις θυμίζουν τις αρχές τις δεκαετίας του 1990, όταν άρχισε να καταρρέει η Σοβιετική Ένωση και κυρίως η Βαλτική και ο Καύκασος.

Η Wall Street Journal και η Liberation κάνουν μία ιστορική αναδρομή επισημαίνοντας ότι το η Ουκρανία ήταν πάντα διαιρεμένη μετά την ανεξαρτησία της. Στο δυτικό τμήμα, το πάνω χέρι το έχουν οι εθνικιστές, οι οποίοι απεχθάνονται τη Ρωσία. Αντιθέτως, στα ανατολικά η πλειονότητα των κατοίκων μιλάει ρωσικά. Και το νότιο τμήμα της χώρας είναι φιλορωσικό. Την ίδια ώρα το Κίεβο δεν συμφιλιώθηκε ποτέ με τον πρόεδρο Γιανουκόβιτς. Τα νήματα στη χώρα κινούν ολιγάρχες, οι περισσότεροι εκ των οποίων διατηρούν άριστες σχέσεις με τον Πούτιν.

Η Μόσχα εδώ και εβδομάδες τάσσεται υπέρ μιας μεγαλύτερης αυτονομίας του ανατολικού τμήματος της χώρας. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι η Ρωσία θα μπορούσε να προσαρτήσει αυτό το τμήμα, το οποίο είναι και το πιο αναπτυγμένο βιομηχανικά, επισημαίνουν οι αναλυτές. Στο μεταξύ, το Κρεμλίνο δεν είναι ικανοποιημένο με τον Γιανουκόβιτς παρόλο που είναι το... πιόνι του. Σύμβουλος του Ρώσου προέδρου Πούτιν θεωρεί πως ο Ουκρανός πρόεδρος θα μπορούσε να τηρήσει πιο σκληρή στάση εναντίον των διαδηλωτών!

Μόσχα: Η Ουάσιγκτον δίνει οικονομική βοήθεια στην ουκρανική αντιπολίτευση για την αγορά όπλων!
Ρόλο κλειδί στις πολιτικές εξελίξεις της Ουκρανίας διαδραματίζουν και οι ΗΠΑ.


Τα τελευταία 24ωρα, ο Αμερικανός πρέσβης στο Κίεβο, Τζέφρι Πάιατ βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την υφυπουργό Εξωτερικών Βικτόρια Νούλαντ, η οποία προσήλκυσε το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης για τη φράση της «γά..α την Ε.Ε».

Ο στενός συνεργάτης του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, Σεργκέι Γκαζίεβ υπιοστηρίζει ότι οι ΗΠΑ έχουν ήδη διαθέσει 20 εκατομμύρια δολάρια σε κόμματα της ουκρανικής αντιπολίτευσης στα οποία συμπεριλαμβάνονται και χρήματα για την αγορά όπλων. Και αν οι δηλώσεις ενός Ρώσου αξιωματούχου πρέπει να λαμβάνονται με επιφύλαξη, λόγω της γεωπολιτικής αντιπαλότητας Ουάσινγκτον και Μόσχας, δεν ισχύει το ίδιο και για τα σχόλια του αμερικανικού Τύπου που περιγράφουν την εμπλοκή της χώρας τους στις εσωτερικές υποθέσεις της Ουκρανίας.

Η Ουάσινγκτον προσπαθεί να ρίξει το Κίεβο στην... παγίδα των δανειοδοτήσεων χρησιμοποιώντας- τι άλλο!- το ΔΝΤ. Σύμφωνα με τους New York Times, «Σε βάθος χρόνου, στόχος της κυβέρνησης Ομπάμα είναι να προωθήσει στην Ουκρανία συνταγματικές και εκλογικές μεταρρυθμίσεις που θα επιτρέψουν τη συμμετοχή της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση και θα ανοίξουν το δρόμο για οικονομική ενίσχυση από το ΔΝT".
Προκειμένου να το καταφέρουν, η κυβέρνηση Ομπάμα εμφανίζεται διατεθειμένη να συμμαχήσει ακόμη με τις πιο εξτρεμιστικές δυνάμεις του πολιτικού σκηνικού στην Ουκρανία, όπως το ακροδεξιό και νεοναζιστικό κόμμα "Σβόμποντα". Ο ηγέτης του Σβόμποντα, Ολεζ Τιανχνίμποχ, έχει τους τελευταίους τρεις μήνες συνεχείς επαφές με ηγετικά στελέχη της αντιπολίτευσης τα οποία θα μπορούσαν να διεκδικήσουν την προεδρία της χώρας", έχει δηλώσει η Νούλαντ.

Στόχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν είναι απλώς να επιβάλλει μια φιλοαμερικανική κυβέρνηση, ακόμη και αν αυτό απαιτεί συμμαχίες με νεοναζιστικές δυνάμεις, αλλά να απομακρύνει από το προσκήνιο τους ανθρώπους που προωθεί το Βερολίνο στη χώρα. "Ο Βιτάλι Κλίτσκο θα πρέπει να μείνει εκτός κυβέρνησης και να κάνει τα μαθήματά του", έχει δηλώσει χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρέσβης στο Κίεβο αναφερόμενος στον πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή της πυγμαχίας και το πιο δημοφιλές πρόσωπο της ουκρανικής αντιπολίτευσης. Οι κακές γλώσσες λένε ότι το κόμμα του χρηματοδοτείται απευθείας από γερμανικά ιδρύματα ερευνών που ελέγχονται από το χριστιανοδημοκρατικό κόμμα της Άγκελα Μέρκελ.

Η επιλογή της Νούλαντ θεωρείται από την Ουάσινγκτον η καλύτερη για να χειριστεί την ουκρανική κρίση. Η Αμερικανίδα υφυπουργός Εξωτερικών προέρχεται από το στενό κύκλο των νεοσυντηρητικών που πλαισίωναν τον πρόεδρο Μπους όταν ξεκινούσε την παγκόσμια «σταυροφορία» του εναντίον χωρών της Μέσης Ανατολής αλλά και της Ρωσίας.

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Λαγκάρντ: Πολλές οι αστοχίες της τρόικας στην Ελλάδα

Την πεποίθησή της ότι η Ελλάδα ξεπέρασε τα δύσκολα και έχει μπει σε τροχιά ανάπτυξης, εξέφρασε η Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία παραδέχθηκε ότι υπήρξαν πολλές αστοχίες της τρόικας στη χώρα μας.

Μιλώντας στην εκπομπή «Q&A», του αυστραλιανού κρατικού καναλιού του ABC, η επικεφαλής του ΔΝΤ τόνισε μεταξύ άλλων ότι λόγω της ανάκαμψης «όλοι πανηγυρίζουμε το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας, το πρώτο αν δεν κάνω λάθος από το 1943».

Απαντώντας σε ερώτηση ακροάτριας του κοινού που συμμετείχε στη συζήτηση, η Λαγκάρντ υποστήριξε ότι μέτρα που επέβαλε η τρόικα στην Ελλάδα «έπληξαν τόσο την Ελλάδα όσο και την Ευρώπη με τις αστοχίες τους».

Συμπλήρωσε, δε, ότι παρακολουθεί από πολύ κοντά την κρίση της Ελλάδας, αρχικά ως υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας.

«Όντως σημειώθηκαν αστοχίες και υπήρξε και λάθος προσέγγιση. Σε αυτό συνέβαλαν, ωστόσο και τα στοιχεία που δινόταν για την ελληνική οικονομία και τα οποία δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα».

Η επικεφαλής του ΔΝΤ έκανε λόγο για ένα «μεγάλο ταξίδι με πολλές θυσίες εκ μέρους των Ελλήνων. Τα σκληρά μέτρα, όμως, ήταν απαραίτητα για να εξυγιανθεί η ελληνική οικονομία».

Η Κριστίν Λαγκάρντ βρίσκεται στο Σίδνεϊ για την προετοιμασία των Συνόδων Υπουργών Οικονομικών και Διοικητών Κεντρικών Τραπεζών της Ομάδας των G20.

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πράκτορες και συνεργάτες των μυστικών υπηρεσιών καθαιρέσαν ορθόδοξο Βούλγαρο επίσκοπο που πήρε μέρος σε...όργιο!

Ένας ορθόδοξος επίσκοπος της Βουλγαρίας καθαιρέθηκε μετά τη δημοσιοποίηση στο Ίντερνετ ενός βίντεο στο οποίο φαίνεται να απολαμβάνει την τρυφερή συντροφιά τεσσάρων γυναικών, ανακοινώθηκε σήμερα από την ιεραρχία της βουλγαρικής εκκλησίας.

Ο επίσκοπος Μπόρις, ηγούμενος της ιεράς μονής του Μπάτσκοβο (νότια Βουλγαρία), του δεύτερης μεγαλύτερης μονής της χώρας, βρέθηκε ένοχος πράξεων “αναξιοπρεπών για τη θέση του”, εξήγησε σε ανακοίνωσή της η Ιερά Σύνοδος.

Το τραγελαφικό της υπόθεσης όμως είναι πως όταν τον Ιανουάριο του 2012 έγινε το άνοιγμα των κομμουνιστικών αρχείων,  αποκαλύψε πως ένδεκα από τους δεκαπέντε μητροπολίτες που αποτελούν την Ιερά Σύνοδο και έκριναν τον επίσκοπο για τις ερωτικές ατασθαλίες του, υπήρξαν πράκτορες ή συνεργάτες των μυστικών υπηρεσιών.!!! Υποκρισία σε όλο το μεγαλείο δηλαδή.

Και επείδη εκείνοι λένε ότι πιστεύουν στον Κύριο Ιησού Χριστό. Αφήνω Εκείνον να τους κρίνει.
1 Τότε ο Ιησούς μίλησε στα πλήθη και στους μαθητές του,  2 «Πάνω στην καθέδρα του Μωυσή κάθισαν οι γραμματείς και οι Φαρισαίοι. 3 Όλα όσα σας πουν, λοιπόν, κάντε και τηρείτε, αλλά κατά τα έργα τους μην κάνετε. γιατί λένε και δεν κάνουν.
 
4
Δένουν,  βαριά και δυσβάστακτα φορτία, και τα θέτουν πάνω στους ώμους των ανθρώπων, αλλά αυτοί με το δάχτυλό τους δε θέλουν να τα κουνήσουν.
5 Και όλα τα έργα τους τα κάνουν, για να τους δουν με θαυμασμό οι άνθρωποι.

Γιατί πλαταίνουν τα φυλαχτά τους και μεγαλώνουν τα κράσπεδα, 6 και αγαπούν το πρώτο κάθισμα στα δείπνα και τις πρωτο καθεδρίες στις συναγωγές 7 και τους χαιρετισμούς στις αγορές και να καλούνται από τους ανθρώπους: “Ραβί”.

8 Εσείς όμως μην κληθείτε “Ραβί” – γιατί ένας είναι ο δικός σας δάσκαλος, ενώ εσείς όλοι είστε αδελφοί. 9 Και “πατέρα” σας μην καλέσετε κάποιον πάνω στη γη, γιατί ένας είναι ο δικός σας ο Πατέρας, ο ουράνιος. 10 Μήτε κληθείτε “καθοδηγητές”, γιατί καθοδηγητής σας είναι ένας, ο Χριστός. 11 Αλλά ο μεγαλύτερός σας να είναι διάκονός σας. 12 Όποιος, λοιπόν, υψώσει τον εαυτό του θα ταπεινωθεί και όποιος ταπεινώσει τον εαυτό του θα υψωθεί.

 13 Αλίμονο όμως σ’ εσάς, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές, γιατί κατατρώτε τις οικίες των χηρών και για πρόφαση κάνετε μακριές προσευχές. γι’ αυτό θα λάβετε περισσότερη καταδίκη.

 14 Και αλίμονο σ’ εσάς, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές, γιατί κλείνετε τη βασιλεία των ουρανών μπροστά στους ανθρώπους. Γιατί εσείς δεν εισέρχεστε ούτε εκείνους που θέλουν να εισέλθουν τους αφήνετε να εισέλθουν.

 15 Αλίμονο σ’ εσάς, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές, γιατί γυρνάτε τη θάλασσα και την ξηρά για να κάνετε έναν προσήλυτο και, όταν γίνει, τον κάνετε γιο της γέεννας διπλά από εσάς.

16 Αλίμονο σ’ εσάς, οδηγοί τυφλοί, που λέτε: “Όποιος ορκιστεί στο ναό δεν είναι τίποτα. Όποιος όμως ορκιστεί στον χρυσό του ναού οφείλει να πράξει”. 17 Μωροί και τυφλοί, γιατί ποιος είναι μεγαλύτερος, ο χρυσός ή ο ναός που αγίασε τον χρυσό; 18 Και λέτε επίσης: “Όποιος ορκιστεί στο θυσιαστήριο δεν είναι τίποτα. Όποιος όμως ορκιστεί στο δώρο που είναι πάνω σ’ αυτό οφείλει να πράξει”. 19 Τυφλοί, γιατί ποιο είναι μεγαλύτερο, το δώρο ή το θυσιαστήριο που αγιάζει το δώρο; 20 Όποιος λοιπόν ορκίστηκε στο θυσιαστήριο ορκίζεται σ’ αυτό και σε όλα όσα είναι πάνω του. 21 Και όποιος ορκίστηκε στο ναό ορκίζεται σ’ αυτόν και σ’ Εκείνον που τον κατοικεί. 22 Και όποιος ορκίστηκε στον ουρανό ορκίζεται στο θρόνο του Θεού και σ’ Εκείνον που κάθεται πάνω του.

 23 Αλίμονο σ’ εσάς, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές, γιατί αποδεκατίζετε το δυόσμο και τον άνηθο και το κύμινο και αφήσατε τα σπουδαιότερα του νόμου: τη δίκαιη κρίση και το έλεος και την πίστη. Αυτά λοιπόν έπρεπε να κάνετε, κι εκείνα να μην αφήνετε. 24 Οδηγοί τυφλοί, που διυλίζετε το κουνούπι, αλλά καταπίνετε την καμήλα.

25 Αλίμονο σ’ εσάς, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές, γιατί καθαρίζετε το απέξω του ποτηριού και του πιάτου, ενώ από μέσα είναι γεμάτα από αρπαγή και ακράτεια. 26 Φαρισαίε τυφλέ, καθάρισε πρώτα το εντός του ποτηριού, για να γίνει και το έξω του καθαρό.

27 Αλίμονο σ’ εσάς, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές, γιατί μοιάζετε με τάφους ασβεστωμένους, οι οποίοι απέξω βέβαια φαίνονται ωραίοι, αλλά από μέσα είναι γεμάτοι από οστά νεκρών και από κάθε ακαθαρσία. 28 Έτσι κι εσείς απέξω βέβαια φαίνεστε στους ανθρώπους δίκαιοι, αλλά από μέσα είστε γεμάτοι υποκρισία και ανομία.

29 Αλίμονο σ’ εσάς, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές, γιατί οικοδομείτε τους τάφους των προφητών και κοσμείτε τα μνήματα των δικαίων, 30 και λέτε: “Αν ήμασταν στις ημέρες των πατέρων μας, δε θα ήμασταν με αυτούς συμμέτοχοι στο αίμα των προφητών που έχυσαν”. 31 Ώστε μαρτυρείτε για τους εαυτούς σας ότι είστε γιοι εκείνων που φόνευσαν τους προφήτες. 32 Και εσείς συμπληρώστε το μέτρο της ανομίας των πατέρων σας. 33 Φίδια, γεννήματα εχιδνών, πώς θα αποφύγετε την κρίση της γέεννας; 34
Κατά ματθαίον κεφ.23

πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
το κομμάτι της Καινής Διαθήκης το πήραμε από http://kainidiathiki.agiooros.org/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Eσύ τι θα έκανες;

Όσο υπάρχουν άνθρωποι.....
Στο Όσλο της Νορβηγίας, σε μια στάση λεωφορείου βάλανε ένα μικρό παιδάκι να ξεπαγιάζει από το κρύο και τοποθέτησαν απέναντι μια κρυφή κάμερα.

Ιδού το αποτέλεσμα.


Το φιλμ αυτό γυρίστηκε για να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για την κατάσταση που επικρατεί στα παιδιά στην Συρία, ώστε να μαζευτούν χρήματα για ζεστά ρούχα από τα Νορβηγικά Χωριά SOS.

Το κεντρικό σύνθημα ήταν: Τα παιδιά στην Συρία ξεπαγιάζουν στείλε ένα sms και δώρησε ένα μπουφάν.

Διαβάστε περισσότερα.... »
....