Διυλιστήριο: 10/01/13
ροη αναρτησεων

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Πουλικάκος στον Πρετεντέρη "δεν τους ξέρατε...τέτοια αθωότητα στις μέρες μας;;;;"


Γιατί κύριε Πουλικάκο δεν το γνωρίζετε ότι τις τελευταίες μέρες έχουν αυξηθεί κατακόρυφα οι πωλήσεις στα κράνη, γιατί πέφτουν συνέχεια δημοσιογράφοι από τα σύννεφα;;;;
 Πάει και ο Πουλικάκος, τελευταία φόρα που τον βλέπουμε στην τηλεόραση......

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Δυσαρέσκεια στις Βρυξέλλες και εντολή για νέα μέτρα στην Ελλάδα


-Απομακρύνεται η εκταμίευση της δόσης του Οκτωβρίου. -Απολύσεις και αποκρατικοποιήσεις τα μεγάλα «αγκάθια».
Μάχη με το χρόνο για να μην αναγκαστεί να καταφύγει σε αθέτηση πληρωμών ύψους ενός δισ. ευρώ δίνει η κυβέρνηση.
Το οικονομικό επιτελείο είναι σε συνεχείς διαπραγματεύσεις με τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας ώστε να βρεθεί η «χρυσή τομή» αναφορικά με τα προαπαιτούμενα.
Στις Βρυξέλλες υπάρχει δυσαρέσκεια για την Ελλάδα, μετά την αποχώρηση της τρόικας και το πάγωμα ουσιαστικά του ελέγχου χωρίς συμφωνία για τα προαπαιτούμενα. Πηγές της Επιτροπής δηλώνουν απογοήτευση γιατί πρώτον πάλι ο έλεγχος διακόπηκε άνευ αποτελέσματος και δεύτερον τα τέσσερα προαπαιτούμενα είναι και τα τέσσερα «off track».
Κατά συνέπεια απομακρύνεται, εκτός θεαματικού απροόπτου, η δόση του ενός δισ. για το Εurogroup του Οκτωβρίου.
Πηγές της Κομισιόν επισημαίνουν πως για να αλλάξει θεαματικά το κλίμα πρέπει να πει η κυβέρνηση πως κλείνει ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, ΛΑΡΚΟ και να δώσει τα 12.500 ονόματα υπαλλήλων προς απόλυση.
Αυτό σημαίνει πως πρέπει να τα βρει με τους πρυτάνεις των ΑΕΙ, να ανοίξει το δικηγορικό επάγγελμα και να μαζέψει τα χρέη των δήμων σε ΕΥΑΘ και ΕΥΔΑΠ.
Είναι επομένως ξεκάθαρο ότι ακόμα και για το 2014, πόσο μάλλον για το 2015 και 2016 θα χρειαστούν πρόσθετα μέτρα. Ο προϋπολογισμός του 2014 πρέπει να βελτιώνει τη θέση του δημοσίου κατά μια ολόκληρη μονάδα του ΑΕΠ σε πρωτογενές επίπεδο.
Αυτό ισοδυναμεί με μείωση δαπανών και αύξηση εσόδων με απόδοση περίπου 3 δισ. Υπάρχει όμως και η τρύπα των ασφαλιστικών ταμείων 1,5 δισ. και η κακή πορεία των εσόδων. Η τρόικα θεωρεί συνεπώς «συνετό» να περιγράφονται μέτρα τουλάχιστον 4 δισ. στον προϋπολογισμό του 2014 σε σχέση με αυτόν του 2013.
Και ακόμα δεν έχει ανοίξει η συζήτηση για το 2015 και 2016.
Αυτό που η τρόικα διαμηνύει στην κυβέρνηση είναι «αντί να αρνείστε τη συζήτηση περί μέτρων, στρέψτε τις δυνάμεις της κυβέρνησης και της δημόσιας διοίκησης στο να βρουν κοινωνικά δίκαια μέτρα, όπως για παράδειγμα σε σχέση με τη φοροδιαφυγή, το ασφαλιστικό κλπ».
Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τέλος εποχής για την Sprider Stores και τους 800 υπαλλήλους της «Κλείσαμε λόγω της αδιάλλακτης στάσης των τραπεζών», λέει η διοίκηση


Από την Τρίτη, 1η Οκτωβρίου αναστέλλεται η λειτουργία των καταστημάτων Sprider Stores, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση της εταιρείας στο Χρηματιστήριο.

Η εταιρεία λιανικών πωλήσεων ειδών ένδυσης και υπόδησης είχε κάνει αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 αλλά δεν έγινε δεκτή. Στην ανακοίνωσή της  καταγγέλει τις τράπεζες ως τη βασική αιτία του λουκέτου υποστηρίζοντας πως «η εξέλιξη αυτή αποδίδεται στην αδιάλλακτη στάση και την άρνηση των τραπεζών, να συνεχίσουν την υφιστάμενη έως τώρα χρηματοδότηση».

Οι περίπου 800 εργαζόμενοι αλλά και οι πιστωτές και οι προμηθευτές στους οποίους η εταιρεία χρωστά περί τα 90 εκατ. ευρώ αγωνιούν για τις αποζημιώσεις τους και τα χρήματα που έχουν τοποθετήσει στην εταιρεία.

«θα αξιοποιηθεί με κάθε τρόπο η καθ΄ όλα σημαντική πάγια περιουσία της εταιρείας με βασικό γνώμονα την ικανοποίηση των εργαζομένων και των λοιπών πιστωτών όπως ο νόμος ορίζει», επισημαίνει η Sprider Stores.

Το δίκτυο των καταστημάτων της εταιρείας είχε φθάσει μέχρι πριν από λίγα χρόνια χρόνια να αριθμεί  110 καταστήματα σε Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία, Κύπρο, Σερβία και Πολωνία. Η εταιρεία στις καλές εποχές πραγματοποιούσε πωλήσεις 160 εκατ. ευρώ, είχε περίπου 15 εκατ. ευρώ καθαρά κέρδη και απασχολούσε 2.000 εργαζόμενους.

Η οικονομική κρίση όμως είχε ως αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση του κύκλου εργασιών με αποτέλεσμα η Sprider από το 2009 και μετά να εμφανίζει ζημίες. Επιχειρήθηκε γενναία αναδιάρθρωση του δικτύου (σταμάτησαν οι δραστηριότητες σε Ρουμανία, Κύπρο, Πολωνία, Σερβία) το οποίο περιορίστηκε στα 50 καταστήματα, έγιναν απολύσεις και περικοπές στο προσωπικό αλλά η πορεία δεν αντεστράφη.

Αντιθέτως, το Φεβρουάριο του 2012  συνέβη ένα καθοριστικό γεγονός για τη μετέπειτα πορεία του ομίλου. Εκδηλώθηκε πυρκαγιά,  η οποία κατέστρεψε ολοσχερώς τα κεντρικά γραφεία στην Ανθούσα Αττικής, αποθηκευτικούς χώρους αλλά και εμπορεύματα, με αποτέλεσμα η εταιρεία να μείνει χωρίς αποθέματα στη μέση της σεζόν. Το ύψος των ασφαλιστικών απαιτήσεων σε επίπεδο ομίλου από την πυρκαγιά ανήρχετο  σε 10,4 εκατ. ευρώ. Η διαδικασία ωστόσο δεν προχώρησε, καθώς οι βασικοί μέτοχοι της εταιρείας κ.κ. Αθανάσιος και Σάββας Χατζηιωάννου κατηγορήθηκαν για ηθική αυτουργία και η όλη διαδικασία έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.

Η εταιρεία, μαζί με τη μητρική Χατζηιωάννου ΑΒΕΕ τον Ιανουάριο του 2013 υπέβαλαν αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 αλλά όπως προαναφέρθηκε οι αιτήσεις δεν έγιναν δεκτές

«Η  αύξηση του κόστους χρηματοδότησης, οι καταστροφικές συνέπειες της πυρκαγιάς στις κεντρικές αποθήκες και εγκαταστάσεις της εταιρείας, η άρνηση των ασφαλιστικών εταιρειών να μας αποζημιώσουν έστω και μερικώς, αλλά και η αίτηση πτώχευσης που κατέθεσε προμηθευτής της Sprider Stores, επιδείνωσαν επιπρόσθετα την κατάσταση και οδήγησαν την εταιρεία στην συγκεκριμένη απόφαση», αναφέρει η διοίκηση και προσθέτει:

«Έχοντας καταφέρει να αναδιαρθρώσουμε ουσιαστικά το δίκτυο πωλήσεων μας, αλλά και το κόστος λειτουργίας μας, διαθέταμε όλα τα εχέγγυα ώστε να συνεχίσουμε να λειτουργούμε σε ένα βιώσιμο μονοπάτι ανάπτυξης. Δυστυχώς η ταμειακή ασφυξία στην οποία καταδικαστήκαμε δεν κατέστησε δυνατή την ομαλή τροφοδότηση των καταστημάτων μας με εμπόρευμα και έθεσε τα θεμέλια για την οριστική διακοπή της λειτουργίας τους».
Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2012 η εταιρεία εμφάνισε τζίρο 77 εκατ. ευρώ, ζημίες 41 εκατ. ευρώ, αρνητικά ίδια κεφάλαια 17,7 εκατ. ευρώ και σύνολο υποχρεώσεων 95 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1971 από την οικογένεια Αργυρού. Το 1999 εξαγοράστηκε από τον όμιλο Χατζηιωάννου. Ακολούθησε μια δεκαετία ισχυρής ανάπτυξης αφού από 20 καταστήματα το 1999 έφτασε τα 110. Το 2004 πραγματοποιήθηκε δημόσια εγγραφή για την είσοδο των μετοχών της στο Χρηματιστήριο.

Η Sprider λάνσαρε ένα πετυχημένο μοντέλο «οικονομικής μόδας», δηλαδή ποιοτικά ρούχα σε πολύ φθηνες τιμές για όλη την οικογένεια, μέσα από τεράστια σε μέγεθος καταστήματα.
Η κρίση όμως σάρωσε το οικογενειακό εισόδημα και τις πωλήσεις του δικτύου και σε συνδυασμό με το ακριβό κόστος χρήματος επήλθε το οριστικό λουκέτο.
Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Και όλα αυτα όλως τυχαίως μετα τις γερμανικές εκλογές

"Χθες θυμήθηκε" ο Δένδιας και η "κυβέρνηση", να κινητοποιηθεί εναντίον μίας 26χρονης Χ.Α. (32χρονης κρύβει έξι χρονάκια)..παραθέτοντας στοιχεία στην Δικαιοσύνη,που χρονολογούνται.. ..από την γέννησή της,το 1987 ('81) εώς σήμερα..που αποδεικνύουν (?) πως είναι εγκληματική οργάνωση.


Τους πόνεσε ο άδικος χαμός του 34χρονου παιδιού Παύλου Φύσσα.
Πονέσανε τόσο πολύ, έκλαψαν ακόμη περισσότερο..που δεν άντεξαν κι αποφάσισαν να κινητοποιηθούν.
Γιατί εκπλήσσεστε?
Μας έχουν συνηθίσει άλλωστε οι.. φιλάνθρωποι, φιλεύσπαχνοι, δίκαιοι & νομοτηρητές πολιτικοί μας, να κλαίνε και να συμπάσχουν με τις μανάδες τόσων χιλιάδων αυτόχειρων ή δολοφονηθέντων Ελλήνων πολιτών,ή αλλοδαπών
και να κινητοποιούνται προς την άμεση δικαίωση και στήριξή τους..

Μάλιστα.

"Χθες" λοιπόν (που κινητοποιήθηκε ο Δένδιας και η "κυβέρνηση", εναντίον της Χ.Α.)
"θυμήθηκε"  ΚΑΙ η Χ.Α. να δώσει στοιχεία στη Δικαιοσύνη, που αποδεικνύουν (?) πως το ΠΑΣΟΚ είναι εγκληματική οργάνωση.

Μάλιστα.

"Χθες θυμήθηκε" και η ΕΥΠ..πως ο προισταμένος (!!!) της Γ Διεύθυνσης Αντικατασκοπείας της ΕΥΠ Δήμος Κούζηλος,
(ο οποίος είχε την γενική ευθύνη των ερευνών -και των παρακολουθήσεων- για την δράση της Χρυσής Αυγής) είναι.. ξάδερφος του βουλευτή της Α' Πειραιά της Χρυσής Αυγής, Νίκου Κούζηλου.
("ΧΘΕΣ ΠΡΟΣΕΞΑΝ” ΤΟ..ΙΔΙΟ ΕΠΙΘΕΤΟ...-???-..)


Μάλιστα.

ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΠ Ο ΜΕΝ...?
ΚΑΙ
ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ/ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ Χ.Α. Ο ΔΕ...???


Το παρακράτος και η κοροϊδία.. goes cloud που θα'λεγε κι ο παππούς μου στο χωριό.


στον enikos.gr:
Β.ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΣ: «..η Δικαιοσύνη σε τόσο συντομότατο χρονικό διάστημα επελήφθη της υποθέσεως κι έκανε αυτές τις ενέργειες..ΕΠΕΙΤΑ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΑΡΑΙΝΕΣΗ Ή ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, Ή ΠΙΕΣΗ..ΚΙ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟ.Δηλαδή η δικαιοσύνη, ΟΤΙ πρέπει να κάνει, πρέπει να το κάνει ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ, να επεμβαίνει ΠΑΝΤΟΤΕ ακαριαία και ταχύτατα, ΟΤΑΝ ΑΥΤΗ κρίνει να καθυστερήσει, καθυστερεί, ΟΤΑΝ κρίνει να συντομεύσει, συντομεύει, όπως ακριβώς πρέπει να κάνει, επιτελώντας το καθήκον της, σύμφωνα με το Σύνταγμα και σύμφωνα με αυτό το καθήκον που καλείται να επιτελέσει. Είναι υποχρεωτικό.
Από εκεί και ύστερα, ΟΤΑΝ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ.. ΤΌΤΕ ΕΔΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΟΥΜΕ! Γιατί έχουμε υποθέσεις, που η Δικαιοσύνη δεν παρενέβη καθόλου, ενώ έπρεπε να έχει παρέμβει ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΗ.Έχουμε ένα σωρό παραδείγματα.»

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Από την άλλη βέβαια, συγγνώμη που διακόπτω, νομίζω ότι καλώς έπραξε ο κ.Δένδιας, με την παραίνεση –όπως είπατε πολύ προσεκτικά- προς την Δικαιοσύνη.»

Β.ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΣ: «Το θέμα είναι το εξής. Εάν η Δικαιοσύνη λαμβάνει σε αυτή τη περίπτωση υπόψιν την παραίνεση του κ.Δένδια ο οποίος καλά έκανε, το θέμα είναι ΓΙΑΤΙ δεν έκανε ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΠΑΡΑΙΝΕΣΕΙΣ, ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ο κ.Δένδιας.ΑΥΤΑ ΘΑ ΤΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ..Διότι εμείς ως Ανεξάρτητοι Έλληνες ξέρετε πάρα πολύ καλά, πως τους έχουμε πει το εξής: Θα πάνε ΟΛΑ στη Δικαιοσύνη.Και θέλουμε μία Δικαιοσύνη στο ύψος των περιστάσεων, εκεί που ΑΠΑΙΤΕΙ ο Ελληνικός λαός, το Σύνταγμά του και η Δημοκρατία μας!»

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Ποιές άλλες υποθέσεις?Μισό λεπτό κ.Καπερνάρε λέτε για παρόμοιες υποθέσεις..»

Β.ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΣ: «Θα σας πω, αφήστε με να ολοκληρώσω την σκέψη μου. Η Δικαιοσύνη πρέπει να είναι στο ΥΨΙΣΤΟ σημείο μεταξύ το τριών διακριτών εξουσιών,(Εκτελεστική/Νομοθετική/Δικαστική) ΟΠΟΥ ΘΑ ΕΛΕΓΧΕΙ και ΘΑ ΤΙΜΩΡΕΙ..
ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ και ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ! Αλλιώς, δεν έχει νόημα, δεν πρέπει να μιλάμε για “Κράτος Δικαίου”! Δεν γίνεται να πιέζουμε επιλεκτικά εδώ να εφαρμοστεί ο νόμος, κι εκεί αδρανούμε, δεν την πιέζουμε κι η Δικαιοσύνη ..αφού δεν..πιέζεται..δεν κάνει τη δουλειά της..!»

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Ναι αλλά επειδή είπατε για παρόμοιες υποθέσεις θέλουμε να μας πείτε ποιές..»

Β.ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΣ: «ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ είχα βγει στο δικό σας ραδιόφωνο κι είχα πει ότι απαιτείται παρέμβαση εισαγγελέα
Στην τρύπα των 120εκατομμυρίων του ΠΑΣΟΚ που ο κ.Βενιζέλος αποκάλυψε και είπε ότι υπάρχει τρύπα, (βεβαίως ο ίδιος είπε κι ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ένα σάπιο κόμμα, αυτό είναι πολιτικό θέμα) ως προς το ποινικό, το δικαστικό, πρέπει να ερευνηθεί η τρύπα των 120εκατ. Ευρώ του ΠΑΣΟΚ από τα θαλασσοδάνεια! Κι ενώ έπρεπε να παρέμβει ο εισαγγελέας, κάλεσαν –οι ίδιοι έβαλαν- 5 ορκωτούς ελεγκτές, το πόρισμα των οποίων..παραμένει άγνωστο!!! Και το θέμα ποιό είναι?
Ότι ενώ υπήρξε από τη Βουλή, ποινική απαλλαγή των διευθυντών των τραπεζών που χορήγησαν αυτά τα θαλασσοδάνεια,
Στο ΠΑΣΟΚ &τη ΝΔ, έχουμε τώρα τις τρύπες και τα χρήματα που πρέπει να τα πληρώσει ο Ελληνικός λαός, ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΕΙΣ..ΔΙΟΤΙ ΜΟΝΟΝ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΧΡΕΩΘΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΜΠΟΥΡΑ ΤΟΥ.ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΛΑΟΣ, ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ,ΟΙ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΧΡΕΩΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ.ΧΡΕΩΘΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ? ΚΙ ΕΔΩ..ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΟΥΝΗΘΕΙ ΦΥΛΛΟ!!!! Ε..ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΚΟΥΝΗΘΕΙ!..»

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Όταν λέτε “θα κουνηθεί” τί εννοείτε..?»

Β.ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΣ: «Θα κάνουμε ενέργειες.Και θα πούμε “τί γίνεται εδώ?”Να δούμε το πόρισμα.Το πόρισμα δηλαδή των ορκωτών λογιστών δεν πρέπει να’ρθει στη Βουλή?»

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ: «Αυτό είναι σωστό..Μα έχει δεσμευθεί ο κ.Βενιζέλος πως θα το δώσει στη Δημοσιότητα..»

Β.ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΣ: «Πότε?»

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ: «Πριν το Συμπόσιο..»

Β.ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΣ: «Το Συμπόσιο έγινε?»

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ: «Έγινε»

Β.ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΣ: «Και γιατί δεν το’φερε?..»

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ: «ε..γιατί..πήγανε να χωνέψουνε..(πνιχτά γέλια)»

Β.ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΣ: «Καταλάβατε τί λέμε τόση ώρα? Αυτά λοιπόν θα τα δούμε.Κι εγώ χαίρομαι γιατί η Δικαιοσύνη σ’αυτήν την περίπτωση ενήργησε έτσι.. (εννοώντας πως με πάτημα αυτήν της, την τωρινή κινητοποίηση..δεν θα έχει δικαιολογία από’δω κι εις το εξής..να μην κινητοποιηθεί και για ΟΛΑ τα υπόλοιπα που όφειλε να είχε κινητοποιηθεί..) Και χαίρομαι και πρέπει να ΒΟΗΘΑΜΕ τη Δικαιοσύνη, και να την υποστηλώνουμε πάντοτε & να την στηρίζουμε, όχι μόνο να είναι σ’αυτό το επίπεδο..να ανέβει στη ΥΨΙΣΤΟ που πρέπει!..Διότι αλλιώς..έχει χαθεί αυτή η χώρα..ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΣΑΣ ΤΟ ΛΕΩ ΕΓΩ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ!
Κι όσον αφορά το φασισμό και τα λοιπά..ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ  Κ-Α-Ι  ΤΑ  ΜΝΗΜΟΝΙΑ! Κ-Α-Ι  ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ!
ΟΠΩΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ,ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ: Να έχουν εκδοθεί αποφάσεις ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΙ 28εκατ.ευρώ ΚΕΦΑΛΑΙΟ..ΓΥΡΩ ΣΤΑ 65εκατ.ευρώ με τους τόκους, ΑΠΟ ΤΟ 200 ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ..(τον διακόπτουν οι δημοσιογράφοι)

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ: «Εδώ βέβαια αν μου επιτρέπετε..μπερδεύουμε λίγο το πολιτικό..την πολιτική απόφαση με το..με τις..ε..με το ποινικό του θέματος, έτσι..?Δηλαδή δε νομίζω ότι..έχω την αίσθηση στη συζήτηση αυτή που κάνουμε..δεν μπορεί να συμψηφιστεί η απόφαση εισόδου στο μνημόνιο με το..με την..δολοφονία..ή απόπειρα δολοφονίας ενός ανθρώπου..» (σωστά..το “μνημόνιο” δολοφονεί/γενοκτονεί πολλούς μαζικά,όχι μερικούς, ή έναν)

Β.ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΣ: «ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΟ ΠΟΙΝΙΚΟ,Ή ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ? ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΥΠΟ ΕΥΡΕΙΑ ΕΝΝΟΙΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ μιά και χαρακτηρίζουμε πρόσωπα και γεγονότα..να χαρακτηρίσουμε και άλλα πρόσωπα και γεγονότα!..Αυτή τη στιγμή, έχουμε-σας επαναλαμβάνω- μία Απόφαση του Αρείου Πάγου για Αποζημίωση των απογόνων των θυμάτων της ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ&ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ θηριωδίας του ’44 ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ!!! ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟΣ!!! ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ & Η ΜΕΡΚΕΛ ΔΕΝ ΣΤΕΡΓΕΙ (αποδέχεται/συναινεί) ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ, Α-Υ-Τ-Ο  ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ!!! ΕΤΣΙ ΚΡΙΝΩ ΕΓΩ..&ΦΕΡΩ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ..
Λοιπόν..θα..απλώσωμε την “πραμάτεια” μας..να την δει ο Ήλιος..από τον ερχόμενο μήνα τώρα με την Ολομέλεια που είπατε και μετά..Διότι η Δικαιοσύνη επαναλαμβάνω..πρέπει να κάνει..ΟΠΩΣ ΤΩΡΑ, ΣΕ ΟΛΕΣ τουλάχιστον τις σοβαρές&σοβαρότατες ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ..»

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ: «Να είστε καλά κ.Καπερνάρο,την καλημέρα μας,σας ευχαριστούμε πολύ»
..............................

 Δεν θα ρωτήσω ΓΙΑΤΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ έχει συμμετάσχει και ΔΕΝ έχει στηρίξει ΕΠΙΣΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ, ΩΣ ΚΟΜΜΑ, Η Χ.Α. τις τόσες μηνύσεις για Εσχάτη Προδοσία τις οποίες έκριναν βάσιμες και στοιχειοθετημένες οι εισαγγελείς του Άρειου Πάγου, και τις διαβίβασαν στην Βουλή. (μεταθέτοντας αυτήν τη καυτή πατάτα, από τα δικά τους απρόθυμα χέρια..στα χέρια των όποιων βουλευτών της αντιπολίτευσης θελήσουν να διαφυλάξουν και να τηρήσουν το Σύνταγμα και μαζί μ'αυτό, την Ελλάδα ολόκληρη και τους Έλληνες πολίτες)
Και ΤΩΡΑ η Χ.Α. κάνει ΜΕΜΟΝΟΜΕΝΑ μηνύσεις σε ΕΝΑ συστημικό κόμμα καταγγέλοντάς το για...τί?
Όχι βέβαια για την παράδοση με δόλιο τρόπο της εθνικής μας κυριαρχίας αμετάκλητα κι άνευ όρων..Αλλά το καταγγέλει ως παράνομο.

Δηλαδή για την Χ.Α., η εσχάτη προδοσία  δεν έχει συντελεσθή..ούτε από το Πασοκ, ούτε από την ΝΔ..ούτε από κανένα συγκυβερνών σχηματισμό και βουλευτή?


Ξανα Μάλιστα.

Δεν θα ρωτήσω γιατί η "πατριωτική" "αντισυστημική" Χ.Α. στα πιό κρίσιμα θέματα για την χώρα μας, (σ'ένα απ'τα μεγαλύτερα σκάνδαλα όλων των εποχών στην Ελλάδα)
συμμάχησε με αυτούς που ΤΩΡΑ θεωρεί παράνομους, δηλαδή με ΠΑΣΟΚ/ΝΔ/ΔΗΜΑΡ, από τα έδρανα της Βουλής (ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ τον Αύγουστο του 2012, να μην ελεγχθεί/αποτραπεί, αλλά να ολοκληρωθεί το ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος!!!!)
Τα έδρανα..τα οποία, (σύμφωνα με τα προεκλογικά λεγόμενα του λεβεντόπαιδου Κασιδιάρη).. "θα σηκώνονταν να πέσουν στα κεφάλια τους -των ΠΑΣΟΚ/ΝΔ/ΔΗΜΑΡ..- αν έμπαινε η Χ.Α. στην Βουλή"


Δεν θα ρωτήσω γιατί ΔΥΟΜΙΣΗ χρόνια τώρα, που ανέβαινε με γιγάντια βήματα, δημοσκοπικά η Χ.Α. το "δημοκρατικό/συνταγματικό τόξο" (που γνώριζε την δράση της και την θεωρούσε ανέκαθεν επικύνδυνη "εγκληματική οργάνωση")   δεν έστελνε τους ΔΕΚΑΔΕΣ φακέλους στην Δικαιοσύνη που ήταν παλαιότεροι και περίμενε να δολοφονήσουν τον 34χρονο ράπερ για να .."εμπλουτισθεί" το ήδη 26χρονο,πλούσιο αποδεικτικό υλικό που υπήρχε
και να το στείλει στην Δικαιοσύνη.

Θ’απαντήσω.

Το άρθρο 62 του Συντάγματος, που αναφέρεται στις προϋποθέσεις για τη δίωξη βουλευτών,ορίζει ρητώς, πως:
«ΔΕΝ απαιτείται άδεια της Βουλής (για τη δίωξη, σύλληψη, φυλάκιση βουλευτή) για τα αυτόφωρα κακουργήματα»
MONO όταν οι βουλευτές διαπράττουν αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος, απαιτείται η άδεια της Βουλής.






Σύμφωνοι.

Οι φάκελοι όμως αυτοί...για το ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ...
συλλέχθησαν απ'όλη την χώρα ΤΩΡΑ
και παραδόθησαν ΤΩΡΑ
από το ίδιο το.."ΚΡΑΤΟΣ"..

Στοιχειοθέτησε γερά, το κράτος, το εν λόγω κακούργημα?

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, που δημιούργησε, ανέδειξε, ανέχθηκε και συνεργούσε επί 30 χρόνια με ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ, (εντός κι εκτός Βουλής)-απ'ότι δείχνουν τα στοιχεία που βγάζουν οι ίδιοι-
τώρα..το καταδίδει.

Ο..."μπαμπάς" καταδίδει το παιδί του...Το σπλάχνο του.

Ε?

Χμμ....Ναι.Γιατί όχι.

Κάπου έγραφαν νεοφώτιστοι “δικηγόροι” των συλληφθέντων:
"Πήγε να αυτονομηθεί το παρακράτος...κι έτσι, το κράτος .."αναγκάστηκε"..να το καταδώσει"...

Σοβαρά? Πάρτο αλλιώς κι άνοιξε κανα βιβλίο ιστορίας "μορφωμένε" και διπλωματούχε..


ΑΦΟΥ ΛΟΙΠΟΝ,ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ συλλέχθησαν ΤΩΡΑ
και παραδόθησαν ΤΩΡΑ
από τους γεννήτορες των κατηγορούμενων,
περίμενε ατροπελέκι μου, να δεις τους κατηγορούμενους να ηρωοποιούνται
και να εκτοξεύονται στην εξουσία της χώρας, σε χρόνο μηδέν.

Όσο και το IQ σου δηλαδή.

Μετά την αποφυλάκισή τους...όποτε κι αν είναι...

Λες..οι γεννήτορες των κατηγορούμενων να έχουν δέσει ΤΟΣΟ καλά την υπόθεση ώστε να τους βάλουν στην μπουζού ..ισόβια?

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ – ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΣΥΝΔΕΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΘΕΙ Η “ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ”


Μ’αυτό το ..«πόρισμα» ..στοιχειοθετείται το συγκεκριμένο κακούργημα? Μμμ...ναι... 

Ξανα Μάλιστα.

Κι έτσι να'ναι..Μην ανησυχείς βρε κουτό. Έχει εφεδρείες το κράτος από Αδόλφους, δεν ξεμένει.
Τους κλωνοποιεί πνευματικώς, δεκαετίες τώρα.
Αν φύγει ο ένας, έρχεται ο άλλος ΝΑ..ΠΑΛΕΨΕΙ,  ΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΠΟΧΩΡΟΥΝΤΑ... 

Για δείτε και τα πολύ ενδιαφέροντα σχόλια κάτω από αυτό το άρθρο της Olympia.gr 
Ένας συμπολίτης μας γράφει:
«Κατ’αρχήν δεν υπάρχει “πόρισμα”. “Πόρισμα” σημαίνει ότι έχει διερευνηθεί μια υπόθεση σε βάθος και βάσει των στοιχείων που έχουν προκύψει εξάγεται ένα σαφές συμπέρασμα.
Κάτι τέτοιο όχι απλώς δεν συμβαίνει αλλά χρησιμοποιείται η φράση “πόρισμα” εξόχως παραπλανητικά από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ που ρίχνουν στις πλάτες του αντιεσαγγελεά ένα πολιτικό βάρος το οποίο δεν ανταποκρίνεται σε καμία νομική πραγματικότητα.

Ο αντεισαγγελέας το μόνο που έκανε ήταν μια τυπική παραγγελία για άσκηση ποινικής δίωξης βάσει αυτών που του έστειλε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο.
Με απλά λόγια είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ εκ του νόμου να “αντιστοιχήσει” νομικά τις υποθέσεις που του έστειλαν με την σχετική νομολογία ειδικά από την στιγμή που του τις έστειλε ένας υπουργός.
Πήρε και μερικές καταθέσεις (των εκπροσώπων των κομμάτων!) όπως το τυπικό ορίζει και εν συνεχεία παρήγγειλε την άσκηση της ποινικής δίωξης βάσει των όσων του είχε παρουσιάσει ο Ν.Δένδιας.
Ούτε εξέδωσε “πόρισμα”, ούτε είχε τέτοιο ρόλο.
Άλλωστε είναι σαφής και πολύ τυπικός μέσα στην παραγγελία του για άσκηση ποινικής δίωξης προς διερεύνηση των καταγγελομένων από τον Ν.Δένδια:


“Σε εκτέλεση της από 22.9.2013 παραγγελία σας για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προς διακρίβωση τυχόν τέλεσης αξιόποινων πράξεων και ειδικότερα της προβλεπόμενης στο άρθρο 187ΠΚ περί εγκληματικής οργάνωσης εκθέτουμε τα εξής:
Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη με το υπ. Αριθμ. Πρωτ. 3342/19/09/2013 έγγραφό του μας διαβίβασε το υπ. Αριθμ Πρωτ. 4003/173/315661/19/09/2013 έγγραφο της Δ/νς κρατικής Ασφάλειας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και σειρά δημοσιευμάτων διαφόρων εφημερίδων που αφορούν τη δραστηριότητα μελών του κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή» η οποία (δραστηριότητα) κατά την υπουργική ως άνω αναφορά εκτρέπεται των ορίων μεμονωμένων περιστατικών, προκαλεί το δημόσιο αίσθημα, …(..).. κτλ κτλ”

Απόλυτα συγκεκριμένος o αντεισαγγελέας: “…κατά την υπουργική ως άνω αναφορά”.

Δηλαδή σε απλά λόγια “Αυτά μου είπε ο Δένδιας, ψάξτε να βρείτε αν είναι αλήθεια”.Και εν συνεχεία παραθέτει απλά αυτά που του έστειλε ο υπουργός. Και μέχρι εκεί…»
--------------------

Περιμένετε λοιπόν, να δείτε τα ποσοστά της Χ.Α. όταν τελειώσει αυτό το πανηγύρι με τους συστημικούς, δήθεν πολέμιούς της.

Το πάνε να επανέλθει θριαμβευτικά η Χ.Α., με ΌΠΟΙΟ όνομα και σχήμα, (δεν έχει σημασία...) και να ολοκληρώσουν το σχέδιό τους:  "εκτοξεύστε το δημιούργημά μας, (που συντηρούσαμε και καλύπταμε επί 35 χρόνια) ΤΩΡΑ στην εξουσία της χώρας, ως αντισυστημικό και σωτήρ"  
Με τον ΙΔΙΟ ακριβώς ΤΡΟΠΟ, που εκτόξευσαν στην εξουσία τον Χίτλερ, εκείνοι που τον δημιούργησαν..ΑΦΟΥ πρώτα τον φυλάκισαν...τον ηρωποίησαν και μόλις τον απελευθέρωσαν.. τον εκτόξευσαν ΑΝΕΤΑ στην κορυφή της εξουσίας της Βα(ρ)υαρίας, για να επιτελέσει αυτός, τα δικά τους σχέδια..
ΜΕ ΤΗΝ συγκριτικά ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ της Γερμανίας, (στο πρόσωπο και τις πράξεις του Αδόλφου) ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΧΑΝ εκείνοι που τον χρηματοδότησαν και τον έκαναν "ηγέτη" του εθνικοσοσιαλισμού.. αν τολμούσαν ποτέ, να βάλουν οι ίδιοι σ'εφαρμογή την "πολιτική" του..


Ρωτάμε ευθέως ΟΛΟΥΣ: και αυτούς αποφάσισαν τα εντάλματα, και αυτούς που έδωσαν εντολή εκτέλεσής τους, και αυτούς που τις εφήρμοσαν ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ που…συννελήφθησαν: Παιδιά, πόσο πάει το μαλλἰ; Ποιά είναι τα ανταλλάγματα; Ποιός τρομερός εγκέφαλος συνέλαβε αυτή τη φοβερή ιδέα δυναμιτισμού του κλίματος και πρόκληση (τεχνητών) αντιποίνων, όταν η Χ.Α. αφεθεί φυσικά εντός ολίγων ημερών, ελεύθερη; ??????Ποιὀς πλήρωσε, κάνοντας τα πάντα να οδηγήσει την Ελλάδα σε…τεχνητό, φυσικά, εμφύλιο; ??? 
ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΙΤΕ ΚΑΘΑΡΑ τη φάκα. http://ntianoupoli.com/2013/09/29/sustima/

-------------------------------------------------------------------
 ΑΠΟ Νικόλαος Παντελίδης:"Βλακώδη ερωτήματα ενός αφελούς τηλεθεατή": 
1) Τουλάχιστον 10 κακουργήματα αποτελούν το κατηγορητήριο κατά της Χρυσής Αυγής, εκ των οποίων 5 ανθρωποκτονίες!Τι περίμενε δηλαδή, η "Δικαιοσύνη" για να δράσει τόσον καιρό, από την πρώτη κιόλας ανθρωποκτονία; Να μαζευτούν κι άλλες, για να μην κάνουν διπλό κόπο; Μήπως πρέπει να δικαστούν και οι δικαστές για την εγκληματική μέχρι τώρα, παράλειψη καθήκοντος και την εγκληματική τους αδιαφορία, με πιθανότατο δόλο; 

2) Όλα κινήθηκαν αστραπιαία, κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού.Μα η "Δικαιοσύνη" δεν είναι ανεξάρτητη; Χρειάζεται εντολές πολιτικών για να πράξει το καθήκον της και να εφαρμόσει τους νόμους; 

3) Παντού διατυμπανίζουν ότι είχαμε αυτό το αποτέλεσμα, γιατί η κυβέρνηση έδειξε ισχυρή πολιτική βούληση ενάντια στους εγκληματίες. Δηλαδή μέχρι τώρα δεν είχαν πολιτική βούληση για να σταματήσουν το κακό; Μήπως πρέπει να διωχθούν κι αυτοί, για παράβαση καθήκοντος και εγκληματική αμέλεια που οδήγησε σε 5 φόνους;

 4) Αφού όπως αποδεικνύεται από τα πεπραγμένα, υπήρχε τρόπος για να συλλαμβάνονται οι πολιτικοί που διαπράττουν κακουργηματικές πράξεις, χωρίς να μπλέκουμε στα γρανάζια τις γραφειοκρατίας με ψηφοφορίες για άρση της ασυλίας, με εξεταστικές επιτροπές, προανακριτικές επιτροπές και άλλα καραγκιοζιλίκια που οδηγούν τελικά στην παραγραφή και στη συγκάλυψη των εγκληματιών πολιτικών. Γιατί δεν εφαρμόστηκε η ίδια διαδικασία και για όλους τους δικούς τους εγκληματίες;

 5) Εστω και τώρα, αφού βρήκαν το "κόλπο", θα εφαρμόσουν την ίδια αποτελεσματική διαδικασία και για όλους τους δικούς τους συναδέλφους πολιτικούς, που εγκλημάτισαν μέχρι τώρα;

 6) Μα πόσο ηλίθιοι είμαστε πια, για να καθόμαστε και να τους κοιτάμε σα χάνοι να πανηγυρίζουν και να το παίζουν "πραίτορες της δημοκρατίας", αυτοί, τα φασιστοκάναλά τους και οι κωλοφυλλάδες τους; 

7) Πόση χούντα μπορεί να αντέξει αυτός ο τόπος;

---------------------------------------------------------
Ο ΤΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΣ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ,Ο ΙΔΙΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΕ...ΑΞΙΑ, ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΚΗ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟ. 
ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΝΑ ΣΕ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ-ΑΔΕΡΦΟΣ ΣΟΥ..Ο ΟΠΟΙΟΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΤΑΝ ΜΕΧΡΙ "ΧΘΕΣ" ΤΟ ΜΕΓΑΛΟΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ (ΣΗΜΕΡΑ...ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ Χ.Α. ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΚΥΡΙΕ..ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ) ΠΑΣΟΚ..ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ..ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ..ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΧΘΕΣ  ψηφίζαvε ΜΑΖΙ τα κόμματά σας, εις βάρος της Αγροτικής Τράπεζας 

ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ,ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΗΣ Χ.Α. ΠΩΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΝΕ ΜΟΝΑΧΑ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΟΥΣ,ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛ. ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΨΑΞΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ&ΤΙ ΕΧΕΙ ΨΗΦΙΣΘΕΙ, ΕΠΙΣΗΣ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ, ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞ.ΕΛΛ, ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ Χ.Α ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ, ΤΑ "ΧΩΝΟΥΝ" &ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ, ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΜΑΣ&ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ-ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΙ ΤΟΥ ΕΝΟΣ, Ή ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ & ΝΑ ΕΡΕΥΝΟΥΜΕ:



Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΣ ΑΤΕ(ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ) ΣΤΑ ΝΥΧΙΑ ΤΟΥ ΕΛΕΕΙΝΟΥ ΕΛΙΤ/ΑΛΗΤ ΣΑΛΛΑ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΕ 300 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΤΕ ΠΡΟΤΟΥ ΤΗΝ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙ!!! ΔΗΛΑΔΗ, Η ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΟΥ ΣΑΛΛΑ ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ!!! ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΧΤΗΚΕ Η "ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ" "ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ" ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!


-------------------------------------------------------------
Λέω&πιστεύω καιρό τώρα, πως:
Αν ΔΕΝ βιάζεται το σύστημα, θα βγάλει πρώτα την ΝΔ ως κυβέρνηση, μετά τον Σύριζα και μετά την Χ.Α.
Αν βιάζεται κάπως, θα βγάλει πρώτα τον Σύριζα, θα τον κάψει με διάφορα στημένα "επεισόδια" γεωπολιτικά, κι εντός της χώρας με στημένες εξεγέρσεις αλλοδαπών, όπως άλλωστε έκαναν και κάνουν και στον Αραβικό κόσμο, Αίγυπτο,Λιβύη, Συρία κτλ  κι έτσι μετά, θα βγάλει θριαμβευτικά την Χ.Α.

Αν βιάζεται πολύ όμως..θα την εκτοξεύσει κατευθείαν στην εξουσία,χωρίς πολλές παρακαμπτήριους.Μιά κι έξω.

Απ’την έκφρασή του,όταν τον έσερναν με τις χειροπέδες,στην ΓΑΔΑ, ο Μιχαλολιάκος, -κι όλοι τους οι συλληφθέντες,χαμογελώντας με ευχαρίστηση-
μοιάζουν θαρρώ, σαν να ήταν όνειρο ζωής να φυλακισθούν (*)


Δεν είναι απλά βαρετό.Είναι εμετικό να βλέπεις τέτοια έλλειψη πρωτοτυπίας από τους εξουσιαστές να επαναλαμβάνουν την ιστορία κατά γράμμα.
Τέτοια έλλειψη φαντασίας βρε παιδιά?
Μην αντιγράφετε, πρωτοτυπήστε λίγο, ντροπή...
Πώς είπατε? Το κάνετε για να την εμπεδώσουμε, επειδή η επανάληψη είναι η μητέρα της μάθησης?

Ααα..εντάξει τότε..
Μας αξίζει.



(*Ενώ οι άλλοι πρωτεργάτες του πραξικοπήματος αποστασιοποιούνται και δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη για το πραξικόπημα, με αποτέλεσμα πολλοί να αθωωθούν, (όπως πχ. ο Λούντεντορφ), ο Χίτλερ, που ξέρει ότι δεν ρισκάρει πολλά πράγματα, εκμεταλλεύεται την ευκαιρία για να προβάλει τον εαυτό του ως μόνο εμπνευστή του πραξικοπήματος. Έτσι το πραξικόπημα περνά στην ιστορία με το όνομά του (Hitlerputsch ή, κατ' άλλους, «Πραξικόπημα της μπιραρίας», Beer hall putsch).
Ο φυλακισμένος Χίτλερ γράφει το 1924 με τη βοήθεια του Ρούντολφ Ες το πρώτο μέρος τουΜάιν Καμπφ (Ο Αγών μου)
Τελικά ο Χίτλερ καταδικάζεται σε πενταετή φυλάκιση, ποινή η οποία είναι, στην προκειμένη περίπτωση, ιδιαίτερα επιεικής. Επίσης το NSDAP διαλύεται και κηρύσσεται εκτός νόμου. Αργότερα, όμως, θα επανιδρυθεί με όλες τις νόμιμες διαδικασίες.
Από τα πέντε χρόνια της φυλάκισής του, ο Χίτλερ δε θα εκτίσει ούτε το ένα πέμπτο. Απολύεται τον ίδιο χρόνο κιόλας, στις 20 Δεκεμβρίου 1924, λόγω της αμνηστίας που δόθηκε στους πολιτικούς κρατουμένους.(..)
Χάρη στα ρεπορτάζ για τη δίκη γίνεται γνωστός και στη βόρειο Γερμανία ως ο πλέον ριζοσπάστης εθνικιστής πολιτικός της Γερμανίας. Έτσι, γίνεται διάσημος και αποκτά επιρροή και σε πολλά άλλα εθνικιστικά κινήματα εκτός του NSDAP. Αρχίζει από εδώ και πέρα να βλέπει οριστικά τον εαυτό του στον ρόλο του μεγάλου ηγέτη (Führer).
Ένας άλλος σημαντικός ευνοϊκός παράγοντας για τον Χίτλερ θα αποδειχτεί η νέα οικονομική κρίση. Αυτή τον βοηθά οριστικά στην αποσταθεροποίηση της ούτως η άλλως πολιτικά αδύναμης Δημοκρατίας της Βαϊμάρης.
Τέλη Φεβρουαρίου 1932 εγκρίνεται επιτέλους η αίτησή του για απόκτηση της γερμανικής υπηκοότητας και αποκτά έτσι το δικαίωμα να κατέβει υποψήφιος στις εθνικές εκλογές του 1932. Το NSDAP αναδεικνύεται ως το ισχυρότερο κόμμα και κερδίζει τις περισσότερες έδρες στη νέα Βουλή.)

(H απλουστευμένη πορεία του Χίτλερ,προς την εξουσία, από το wikipedia.Άλλωστε τα βιβλία ιστορίας έτσι που τα ανακύκλωσε η Διαμαντοπούλου και τα παράφρασε η Ρεπούση,ίδια με το wikipedia τα’κανε &χειρότερα..)
  


Πεταλούδες πράσινες, κόκκινες και κίτρινες... 


"Μια Ελληνίς"

*Το σκίτσο του Κώστα Κουφογιώργου από τη σημερινή Ελευθεροτυπία
www.diulistirio.blogspot.gr
 
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ίων Δραγούμης – ο Άνθρωπος, ο Έλληνας.

 .
«Είτε θέλοντας είτε μη, αισθάνομαι τον εαυτό μου ένα με τους ανθρώπους του έθνους μου. [...] Αγάπησα τη φυλή μου, όταν είδα πως γεννήθηκα σαν άνθος από μέσα της, συμπύκνωμά της. Την αντιπροσωπεύω όλην, τα όνειρά της είναι όνειρά μου και οι ελπίδες μου ελπίδες της. Αν έχασε την ελπίδα της, θα της δώσω την δική μου και πάλι απ’ αυτήν θα πάρω ελπίδα εγώ, αν απελπιστώ. Αν δεν έχει τώρα ιδανικό ή όνειρο κανένα η φυλή μου, θα της δώσω τα δικά μου όνειρα και ιδανικά, και πάλι όμως τη δύναμη για να τα πλάσω, τα όνειρά μου και τα ιδανικά μου, μέσα της θα την εύρω. Αν κουράστηκαν τα μάτια της και δε βλέπει και δε διακρίνει τι δυνάμεις έχει μέσα της, θα της τες δείξω εγώ, αφού εγώ με τα δικά μου μάτια βλέπω και τις διακρίνω. Αν φόβος την πήρε, θα της δανείσω την αφοβία τη δική μου. Ό,τι της λείπει, θα της το δώσω εγώ, και πάλι, ό,τι μου λείπει εμένα από εκείνη θα το πάρω. Γιατί είμαστε ένα. Λαχταρώ πάντα να της μεταγγίζω κάτι δικό μου και απ’ αυτήν να παίρνω κάτι άλλο, σαν ηλεκτρισμό…»

Αγαπητοί μου φίλοι,

Επιτρέψτε μου να μοιραστώ μαζί σας μερικές γραμμές που επιθυμώ ν’ αφιερώσω στον Ίωνα Δραγούμη, ο οποίος γεννήθηκε  στις 14 Σεπτεμβρίου 1878. Είχα την τύχη κι ευτυχία να διαβάσω, φέτος το καλοκαίρι, τρία από τα βιβλία του: «Ο Ελληνισμός μου και οι Έλληνες» (1903-9), «Όσοι ζωντανοί» (1911) και «Ελληνικός Πολιτισμός» (1914). Το μεγαλείο αυτού του ξεχωριστού Ανθρώπου και Έλληνα δύσκολα περιγράφεται με λόγια. Ίσως καλύτερα θα ήταν να σιωπήσω. Από απεριόριστο θαυμασμό και αγάπη, αποτολμώ μονάχα κάποιες σκέψεις που αποτελούν απόσταγμα των ανωτέρω αναγνωσμάτων, κι έπειτα θ’ αφήσω τον ίδιο τον Ίωνα Δραγούμη να μας μιλήσει για τον εαυτό του -δηλαδή για τον Ελληνισμό- όπως μόνο εκείνος γνωρίζει.
 .
Από τα γραπτά που μας άφησε, είναι ολοφάνερο πως ο Ίων Δραγούμης ήταν μια προσωπικότητα συναρπαστική. Διπλωμάτης, Μακεδονομάχος, ιδρυτής μυστικής πατριωτικής οργάνωσης στην Κωνσταντινούπολη, πολιτικός, συγγραφέας… Το πέρασμά του από τον θνητό κόσμο ήταν πολύ σύντομο. Η δολοφονία του στέρησε από την Ελλάδα έναν μεγάλο ηγέτη. Ο Ίων Δραγούμης πέρασε όμως στην αιωνιότητα και φθάνει ως τις μέρες μας ζωντανός, ζει ανάμεσά μας, μες στην ψυχή των διασωζόμενων κομματιών Ελληνισμού, ΕΙΝΑΙ Ελληνισμός, είναι ΕΝΑ με το έθνος. Συνεχίζει να εμπνέει και ν’ ανοίγει μονοπάτια στην δύσκολη διαδρομή της πατριδογνωσίας ενός λαού δοκιμαζόμενου μα περήφανου, που θέλει να σηκωθεί ξανά στα πόδια του. Πάνω στις ιδέες του -και πάνω σε κείνες των ελάχιστων ομοίων του- θα χτίσουμε τον Ελληνισμό των επόμενων γενεών. Σήμερα, η φωνή του ακούγεται δυνατή, κρυστάλλινη, πηγαία –να το πω αλλιώς: Αναγκαία.
.
.
Ξεχωρίζει μέσα στον θόρυβο και τις άναρθρες κραυγές, έχει κάτι σημαντικό να μας πει. Αποτελεί ένα λαμπρό, ζωντανό κεφάλαιο της Ελληνικής Παράδοσης, καθώς «έχομε πεθαμένους που κατευθύνουν τη ζωή μας, τη ζωή τού σήμερα ή κάθε νιόκοπης γενιάς, όπως έχουμε ζωντανούς που όσο περισσότερο φωνάζουν, τόσο περισσότερο βλέπουμε πως είναι πρωθύστερα πεθαμένοι: και αυτό είναι Παράδοση,  να ζουν μοναχά οι ζωντανοί (και ας έχουν, καμιά φορά, μερικοί από αυτούς πεθάνει χρόνους πρωτύτερα)», όπως μας λέει ο Ζήσιμος Λορεντζάτος. Ο Ίων Δραγούμης είναι ένας από τους ζωντανούς. Η φωνή του, σημερινό προσκλητήριο σε μάχη. Όπως γράφει ο ίδιος: «Όσοι ζωντανοί, προσέλθετε!»
 .
Ο Κωνσταντίνος Βακαλόπουλος (καθηγητής Νεοελληνικής Ιστορίας στο ΑΠΘ), γράφει για τον Ίωνα Δραγούμη: «Δεν χωρεί καμμιά αμφιβολία ότι στον Ίωνα υπήρξε συμπυκνωμένο όχι μόνο το Έθνος, αλλά και ο Ελληνισμός. Για τον Ίωνα οι Έλληνες ήταν κάτι το ξεχωριστό. Ήταν οι πρώτοι άνθρωποι και οι τέλειοι, εκείνοι οι οποίοι είχαν πλάσει το ανθρώπινο κορμί, αυτοί που, από εξαιρετική αγάπη για τον άνθρωπο, είχαν πλάσει τον άνθρωπο. Τον Ελληνισμό τον ήθελε σαν ένα παντοτινό ποτάμι, στο οποίο θα έτρεχαν μέσα πάντα Έλληνες. Εκείνοι θα ήταν περαστικοί, αλλά ο Ελληνισμός, σαν Ιδέα, σαν Όραμα, θα έμενε πάντα μια αστείρευτη πηγή. Ο Ελληνισμός του Ίωνα δεν είχε χρονικά όρια. Ξεκινούσε από τους προγόνους κι έφτανε ως τους απογόνους του. Εκείνος θεωρούσε τον εαυτό του ως συνδετικό κρίκο ανάμεσά τους. Δούλευε για τον Ελληνισμό δουλεύοντας για τον εαυτό του. Αναζητώντας τις ρίζες του, την ταυτότητά του, επεδίωκε να νιώσει πρωταρχικά τον εαυτό του. Ήθελε να είναι βέβαιος πως ό,τι κι αν έκανε, θα ήταν ορθό γιατί θα ήταν ελληνικό είτε το ένιωθε είτε όχι, είτε το συλλογιζόταν είτε όχι. Ο Ίων αισθανόταν τον εαυτό του σαν κύτταρο του Ελληνισμού.»
 .
Παρακάτω, κάποια αποσπάσματα από το έργο του, ενδεικτικά του μεγαλείου του Ανθρώπου και Έλληνα Ίωνα Δραγούμη:
 .
«Είτε θέλοντας είτε μη, αισθάνομαι τον εαυτό μου ένα με τους ανθρώπους του έθνους μου. [...] Αγάπησα τη φυλή μου, όταν είδα πως γεννήθηκα σαν άνθος από μέσα της, συμπύκνωμά της. Την αντιπροσωπεύω όλην, τα όνειρά της είναι όνειρά μου και οι ελπίδες μου ελπίδες της. Αν έχασε την ελπίδα της, θα της δώσω την δική μου και πάλι απ’ αυτήν θα πάρω ελπίδα εγώ, αν απελπιστώ. Αν δεν έχει τώρα ιδανικό ή όνειρο κανένα η φυλή μου, θα της δώσω τα δικά μου όνειρα και ιδανικά, και πάλι όμως τη δύναμη για να τα πλάσω, τα όνειρά μου και τα ιδανικά μου, μέσα της θα την εύρω. Αν κουράστηκαν τα μάτια της και δε βλέπει και δε διακρίνει τι δυνάμεις έχει μέσα της, θα της τες δείξω εγώ, αφού εγώ με τα δικά μου μάτια βλέπω και τις διακρίνω. Αν φόβος την πήρε, θα της δανείσω την αφοβία τη δική μου. Ό,τι της λείπει, θα της το δώσω εγώ, και πάλι, ό,τι μου λείπει εμένα από εκείνη θα το πάρω. Γιατί είμαστε ένα. Λαχταρώ πάντα να της μεταγγίζω κάτι δικό μου και απ’ αυτήν να παίρνω κάτι άλλο, σαν ηλεκτρισμό…»
 .
«(…) Ένα μόνο θέλω να πω γι΄ αυτούς (σ.σ. εννοεί αυτούς που δεν παλεύουν για το κοινό καλό επειδή έχουν …οικογενειακές υποχρεώσεις). Ότι καμιά προστυχιά άλλων και καμμιά αναποδιά που συναντούμε στο δρόμο μας είτε από φίλους, είτε από εχθρούς, είτε από ξένους είτε από δικούς μας, δεν επιτρέπεται να μας κάμουν να “μουντζώσουμε πατρίδα κι εθνικές υποθέσεις” για την οικογένειά μας και τα μικροσυμφέροντά  μας. Να ξέρεις ότι πάντα καλύτερα κυτάζει κανείς την οικογένειά του και τα συμφέροντά του, άμα κάνει εκείνο που πρέπει για την πατρίδα του και τις εθνικές υποθέσεις. Γίνεται οδηγός και φωτίζει και εμπνέει όλους τους τριγυρινούς του και υποτάζει τα συμφέροντά του σ΄ ένα γενικότερον συμφέρον και βρίσκει τη χαρά του μέσα στην αποστολή του αυτή, και η χαρά είναι το ανώτερο συμφέρον του. (…)»
 .
«Μου αρέσει να ζω μέσα στο έθνος μου για τον εαυτό μου κι ακουμπώντας επάνω του να γίνομαι πιο άνθρωπος, δηλαδή κάτι περισσότερο ή τελειότερο από τον άνθρωπο. Ο καθένας γεννήθηκε σωτήρας του έθνους του. Λίγοι όμως ξέρουν πως γεννήθηκαν τέτοιοι, δηλαδή πως αυτοί θα το σώσουν, αν θέλουν. Πρέπει να φαντάζομαι πως από μένα μόνο εξαρτάται η σωτηρία του έθνους. Και αν δεν ήμουν εγώ, δεν θα ήταν κανένας άλλος που να το σώσει. Ή να μην κοιτάζω τι κάνουν οι άλλοι και να φαντάζομαι πως μόνο εγώ έχω το μεγάλο χρέος της σωτηρίας».
 .
«Αγαπώ πάρα πολύ τον άνθρωπο για να γίνω στενός σοσιαλιστής. Αγαπώ πάρα πολύ τον άνθρωπο για να γίνω στενός πατριώτης. Αγαπώ πάρα πολύ τον άνθρωπο για να νοιώσω τον εαυτό μου άτομο. Από άνθρωπος μιας τάξης με ορισμένα συμφέροντα τάξης, γίνομαι σοσιαλιστής με την πλατιά έννοια, και θέλω μια καινούρια οικονομία της κοινωνίας μου και των άλλων κοινωνιών. Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος.» «Μόνο εμείς, όσοι νοιώθουμε την δική μας την πατρίδα, μπορούμε να νοιώσουμε και των άλλων τις πατρίδες. Πρώτα πρέπει να νοιώσω τον εαυτό μου καλά, έπειτα καλά το έθνος μου και έτσι φθάνω στην ανθρωπότητα. Όσοι λένε πως είναι κοσμοπολίτες και δεν περνούν από όλα αυτά τα στάδια δεν μπορούν να νοιώσουν την ανθρωπότητα».
 .
«Ποιος είναι ο τελικός των εθνών, πες τον προορισμό, πες τον αποστολή; Ο πολιτισμός! Να ένα έργο άξιο για τα έθνη, έργο αληθινά ανθρώπινο. Να η δικαιολογία των εθνών. Να πως τα έθνη είναι χρήσιμα στην ανθρωπότητα και να που έσφαλε ο Μαρξ πολεμώντας τα έθνη. Πολιτισμούς γεννούν τα έθνη και αυτά μονάχα. Δεν φθάνει όμως να είναι ένα έθνος πολιτισμένο, πρέπει να είναι πολιτισμένο και από δικό του πολιτισμό. Σε αυτό λοιπόν χρησιμεύουν τα έθνη. Οι πολιτισμοί γεννιούνται ο καθένας σε κάποια πατρίδα, σε κάποια εποχή και σε κάποιο έθνος. Έξω από αυτά δεν μπορεί να σταθεί πολιτισμός».
 .
Θα μπορούσαμε να βάλουμε εδώ εκατοντάδες αποσπάσματα από τα βιβλία του, όμως θ’ αφαιρούσαμε κάτι από την μαγεία της ανακάλυψης που περιμένει “όσους ζωντανούς” αγοράσουν προσεχώς τα βιβλία.
 .
Σκοπός αυτού του ταπεινού πονήματος είναι να έρθει σε επαφή με τον συναρπαστικό κόσμο του Ίωνα Δραγούμη ο σημερινός Έλληνας, ο σημερινός νέος, της εποχής των γκάτζετ, της ταχύτητας, του φανταχτερού κενού, της “πολυσύχναστης ερημιάς” (Δ. Μούτσης). Χρειαζόμαστε επειγόντως Φως. Ο Ίων είναι Φως. Είναι τώρα σειρά του νέου ν’ αναζητήσει τα βιβλία του,  να τον γνωρίσει καλύτερα. Στο διαδίκτυο δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες. Το σχετικό λήμμα της Βικιπαίδειας είναι σχετικώς κατατοπιστικό, όμως ξαναλέω: καλύτερα τον γνωρίσει κανείς μέσα από τα βιβλία του. Πρόκειται για σχέση προσωπική, ας μην τη νοθεύσουμε περισσότερο με αναλύσεις και κρίσεις τρίτων. Η σχέση μας με τον Ίωνα Δραγούμη δύναται να γίνει τόσο προσωπική, όσο και η σχέση με τον εαυτό μας.
 .
Ας σκύψουμε λοιπόν με σεβασμό στο έργο του, ας αφιερώσουμε χρόνο στην μελέτη του, ώστε να νιώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο, με την ψυχή μας, τον Ελληνισμό του Ίωνα Δραγούμη. Έπειτα, ας κρατήσουμε απ’ αυτόν ό,τι κρίνουμε σημερινό, ταιριαστό του καιρού μας, και να φτιάξουμε, όπως κι εκείνος, με υλικά ελληνικά, τον Ελληνισμό του Αύριο: τη νέα πρόταση πολιτισμού που θα ρίξει ζεστασιά και φως στον σκοτεινό, χειμαζόμενο κόσμο που μας περιβάλλει.
 .
Σταματώ λοιπόν εδώ. Τον λόγο έχουν τα βιβλία.
Παίδες, καλή ανάγνωση.
 .
Γιώργος Σ.
Λωζάννη, 14 Σεπτεμβρίου 2012


www.diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Διακοπή της λειτουργίας της αμερικανικής κυβέρνησης

«Η Αμερική κλείνει» είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος του CNN που αφορά τη διακοπή χρηματοδότησης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ.
Για πρώτη φορά μετά από 17 ολόκληρα χρόνια, Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι αποτυγχάνουν να συμφωνήσουν για τις περικοπές στον προϋπολογισμό και οδηγούν τον Μπαράκ Ομπάμα να διατάξει τη διακοπή της χρηματοδότησης του κράτους.
Η Υπηρεσία Διαχείρισης και Προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου έδωσε εντολή στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να αρχίσουν την εκτέλεση των σχεδίων για τη διακοπή λειτουργίας της κυβέρνησης τα μεσάνυκτα.
Η Γερουσία, που ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς, απέρριψε ένα σχέδιο προσωρινής χρηματοδότησης που είχε υπερψηφίσει η Ρεπουμπλικανική Βουλή των Αντιπροσώπων.
Βασική αιτία της αντιπαράθεσης είναι η αντίθεση των Ρεπουμπλικάνων στη μεταρρύθμιση Υγείας του προέδρου Ομπάμα, το αποκαλούμενο «Obamacare». 
Τώρα, περίπου 800.000 δημόσιοι υπάλληλοι - που κρίνονται ως μη απαραίτητοι- θα υποχρεωθούν σε αργία, χωρίς να γνωρίζουν πότε θα επιστρέψουν στις δουλειές τους, ούτε πότε θα πληρωθούν ξανά.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σε τηλεοπτικό του μήνυμα προς το ένστολο προσωπικό των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων ότι θα παραμείνει κανονικά στην υπηρεσία του κατά τη διάρκεια της μερικής διακοπής της λειτουργίας της κυβέρνηση, αλλά προειδοποίησε το πολιτικό προσωπικό του Πενταγώνου για πιθανές υποχρεωτικές αδειοδοτήσεις.
"Γνωρίζω ότι οι ημέρες που έρχονται μπορεί να σημαίνουν περισσότερη αβεβαιότητα και πιθανές υποχρεωτικές αδειοδοτήσεις. Και γνωρίζω ότι αυτό έρχεται μετά από τις αδειοδοτήσεις που πολλοί από εσάς υποστήκατε ήδη το καλοκαίρι. Εσείς και οι οικογένειές σας αξίζουν κάτι περισσότερο από την δυσπραγία που παρακολουθούμε σήμερα στο Κονγκρέσο", δήλωσε ο  Ομπάμα στο τηλεοπτικό δίκτυο των Ενόπλων Δυνάμεων.
Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....