Διυλιστήριο: 07/31/17
ροη αναρτησεων

Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Η ΕΛ.ΑΣ. ταυτοποίησε μπαχαλάκηδες



Ο 21χρονος νεαρός που προσήχθη ως ύποπτος για τον εμπρησμό της σημαίας ομολόγησε την πράξη του και απολογήθηκε στους αστυνομικούς.


«Ηρθε χθες και πέταξε μπουκάλι σε λάθος δωμάτιο. Πέφτει η μολότοφ και μπαίνει μέσα, ρε φίλε, η βενζίνα. Πήγε να με κάψει ζωντανό». Αποκαλυπτικούς διαλόγους μεταξύ νεαρών αντιεξουσιαστών που πρωταγωνιστούν σε συγκρούσεις με αστυνομικούς στο κέντρο της Αθήνας κατέγραψε η ΕΛ.ΑΣ., στη διάρκεια έρευνας για την ταυτοποίηση κουκουλοφόρων που μετείχαν στον εμπρησμό της ελληνικής σημαίας, στα επεισόδια της 17ης Νοεμβρίου 2016 στο Πολυτεχνείο. Η έρευνα της κρατικής ασφάλειας ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο και αποκάλυψε ανάμειξη των υπόπτων σε επεισόδια στα Εξάρχεια, συνομιλίες τους για ναρκωτικά και κλοπές με φυλακισμένους «συντρόφους», καθώς επίσης αναφορές και συζητήσεις τους για τη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς»: «Πώς τον λένε τον αρχηγό από τους “Πυρήνες”;» ακούγεται να ρωτά τον συνομιλητή του ο ένας από τους υπόπτους. Εκείνος με τη σειρά του απαντά: «Τι με ρωτάς, ρε, από το τηλέφωνο; Δεν θα τα λέμε αυτά, φίλε μου» και αμέσως μετά προσθέτει: «Ποιος αρχηγός, δεν υπάρχουν αρχηγοί σ’ εμάς, είμαστε εμείς οι αρχηγοί του εαυτού μας».

Σύνδεση με ακυρωτικά

Η υπόθεση συνδέεται και με την ταυτοποίηση την περασμένη εβδομάδα αντιεξουσιαστών που συμμετείχαν σε βανδαλισμούς και καταστροφές ακυρωτικών μηχανημάτων στο μετρό της Ομόνοιας τον Μάιο. Και στις δύο περιπτώσεις (εμπρησμός σημαίας και φθορές σε ακυρωτικά), βασικός κατηγορούμενος είναι ένας νεαρός Ελληνας, 21 ετών, με πλούσια δράση στον αναρχικό - αντιεξουσιαστικό χώρο. Το πρώτο σκέλος της έρευνας ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο με τη σύλληψη δύο νεαρών για κατοχή ναρκωτικών και συσκευών εκτόξευσης φωτοβολίδων και την προσαγωγή ενός τρίτου, ως βασικού υπόπτου για τον εμπρησμό της ελληνικής σημαίας έξω από το Πολυτεχνείο.

Οι αστυνομικοί της κρατικής ασφάλειας έφτασαν στα ίχνη τους χάρη σε παρακολουθήσεις κινητών και επιτηρήσεις υπόπτων στη Νέα Σμύρνη και στα Εξάρχεια. Από τις καταγεγραμμένες συνομιλίες προκύπτει ότι αρκετοί από τους υπόπτους είναι χρήστες ναρκωτικών («Κανά γάρο πάω να πιω», «Βαριέμαι, έχω μαστουρώσει») και μετέχουν τακτικά σε συγκρούσεις με την αστυνομία στα Εξάρχεια.

Εκτός από την ανάμειξή τους στα επεισόδια της 17ης Νοεμβρίου, προέκυψε –σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.– και συμμετοχή τους στις επιθέσεις κατά αστυνομικών στα Εξάρχεια την 6η Δεκεμβρίου 2016 για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Μεγάλο ενδιαφέρον έχει και η αποκάλυψη ότι ορισμένες από τις επιθέσεις με μολότοφ στα Εξάρχεια δεν συνδέονται με το μένος των μπαχαλάκηδων εναντίον της αστυνομίας, αλλά με μεταξύ τους «κόντρες» και αντιπαραθέσεις. Νεαρός αντιεξουσιαστής, για παράδειγμα, έπειτα από τσακωμό του με άλλο άτομο του «χώρου» κατά τη διάρκεια ενός πάρτι, εξαπέλυσε επίθεση με βόμβες μολότοφ στο σπίτι του, στην οδό Τοσίτσα. «Ερχεται εδώ πέρα και πετάει μπουκάλια μολότοφ στο δωμάτιο του αδελφού μου και πήγε να τον κάψει μέσα. Πέταξε μπουκάλι σε λάθος δωμάτιο», ακούγεται να λέει το «θύμα» της επίθεσης σε συνομιλητή του. Του ζήτησε μάλιστα να μεταφέρει στον δράστη απειλητικό μήνυμά του: «Πάρ’ τονα και πες του τι είναι αυτά που κάνεις και τέτοια. Θα δεις τι θα πάθει σήμερα, αδελφέ. Ούτε μαχαίρια ούτε μολότοφ, δεν είμαι τέτοιος, είμαι παντελονάτος».

Χαμηλή «απόδοση»

Κατά την έρευνα διαπιστώθηκε ακόμα ότι κρατούμενος των φυλακών Χαλκίδας εξηγούσε σε έναν από τους υπόπτους ότι οι κλοπές σπιτιών έχουν μεγάλο ρίσκο και χαμηλή «απόδοση», ενώ αντίθετα η διακίνηση ναρκωτικών είναι περισσότερο προσοδοφόρα: «Δεν θα είναι μια ζωή οι γονείς να δίνουν λεφτά. Αμα δεν έχεις λεφτά, θα κλέψεις, ρε φίλε, αναγκαστικά», είπε ο ένας και ο έγκλειστος συνομιλητής τού απάντησε: «Δεν μπλέκεις, κάνεις άλλα πράγματα, είναι μεγάλο το ρίσκο και τα λεφτά δεν είναι πολλά. Δεν τα κρατάνε οι άνθρωποι σπίτι τους τα λεκ. Οχι να κλέψεις, να πουλήσεις», τον προέτρεψε.

Ομολόγησε για σημαία

Τελικά, οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και δικάστηκαν στο αυτόφωρο, ενώ ο 21χρονος νεαρός που προσήχθη ως ύποπτος για τον εμπρησμό της σημαίας ομολόγησε την πράξη του και απολογήθηκε στους αστυνομικούς. Εις βάρος άλλων 16 ατόμων, η υποδιεύθυνση κρατικής ασφάλειας σχημάτισε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών, απόπειρες σωματικής βλάβης εις βάρος αστυνομικών, διακεκριμένη φθορά κ.ά.

Χωρίς κουκούλα στο μετρό

Ο 21χρονος, που κατηγορείται για τον εμπρησμό της σημαίας, όπως και ακόμη δύο νεαροί αντιεξουσιαστές ταυτοποιήθηκαν τη 19η Ιουλίου ως τρεις από τους περίπου 30 κουκουλοφόρους που το βράδυ της 2ας Μαΐου 2017 κατέστρεψαν με λοστούς και βαριοπούλες επτά ακυρωτικά μηχανήματα, δύο αυτόματους πωλητές εισιτηρίων και ένα ΑΤΜ στον σταθμό του μετρό στην Ομόνοια. Ταυτοποιήθηκαν χάρη στα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας που λειτουργούσαν στον σταθμό. Οχι, τη στιγμή του βανδαλισμού δεν είχαν ακάλυπτα χαρακτηριστικά, ωστόσο οι αστυνομικοί της Ασφάλειας διαπίστωσαν ότι οι νεαροί είχαν πάει στην Ομόνοια με συρμό του μετρό. Ετσι, ανέτρεξαν στο υλικό από τις κάμερες που λειτουργούν στους υπολοίπους σταθμούς του δικτύου και τους εντόπισαν να επιβιβάζονται στο τρένο από τον σταθμό των Σεπολίων, όπου όμως είχαν ακάλυπτα χαρακτηριστικά. Απομόνωσαν τα πρόσωπα των υπόπτων και ανέτρεξαν στο αρχείο της κρατικής ασφάλειας. Διαπίστωσαν ότι ο ένας από τους συμμετέχοντες ήταν ο 21χρονος που λίγες εβδομάδες νωρίτερα είχε προσαχθεί ως ύποπτος για τον εμπρησμό της σημαίας, ενώ ταυτοποίησαν δύο ακόμα σεσημασμένους αντιεξουσιαστές. Εναν 22χρονο από το Μαρούσι που είχε συλληφθεί για την κατάληψη της πρυτανείας του ΕΚΠΑ και φθορές σε τράπεζες στο κέντρο την άνοιξη του 2015 και έναν 31χρονο που τον Ιανουάριο του 2015 είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή σε «ντου» αναρχικών στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην οδό Δεληγιάννη.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Την ενοχή του Ανδρέα Γεωργίου πρότεινε ο εισαγγελέας – Χειροκροτήματα στο ακροατήριο


Την ενοχή του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατ´ εξακολούθηση πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων της Αθήνας.

Ξεκινώντας την αγόρευση του, επικαλούμενος μια φράση του Δημοσθένη σχετικά με την ανάγκη σεβασμού στο νόμο, ο εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων της Αθήνας, επισήμανε πως βάση του ιδρυτικού της νόμου, ήταν υποχρεωτική η συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ μια φορά το μήνα και ο πρόεδρος ήταν υποχρεωμένος να εκτελεί τις αποφάσεις του.

Παράλληλα, ο εισαγγελέας επισήμανε σχετικά με το επιχείρημα του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ ότι είχαν υποκλαπεί τα email του από τον τότε αντιπρόεδρο, πως ο Ανδρέας Γεωργίου θα μπορούσε είτε να απέχει και να μην κρατάει ομήρους τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ καθώς αυτός ήταν "απλός συντονιστής- μαέστρος σε μια ορχήστρα που το κυρίαρχο όργανο ήταν το ΔΣ.

"Όφειλε ως πρόεδρος να βρίσκεται πάνω από κάθε προσωπική διαφορά. Θα μπορούσε, αν ήθελε να υποβάλει, αίτηση εξαίρεσης του αντιπροέδρου" τόνισε ο εισαγγελέας, προσθέτοντας πως όλα αυτά συνέβησαν την πιο σημαντική στιγμή ιστορικά από την ίδρυση της ΕΛΣΤΑΤ και επισημαίνοντας πως ο Ανδρέας Γεωργίου ήθελε να μετατρέψει την ΕΛΣΤΑΤ "σε ενός ανδρός αρχή".

"Υπήρχε έντονη ανάγκη εκείνη την περίοδο να σταθεί στο ύψος της η ΕΛΣΤΑΤ. Ο Ανδρέας Γεωργίου όφειλε να δώσει βήμα στα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ και να ακούει τις απόψεις τους.Παρεβη τον σεβασμό στο νόμο και στην ομάδα, στην συλλογικότητα" ανέφερε μεταξύ άλλων ο εισαγγελέας.

Επιπλέον για το ζήτημα της διατήρησης παράλληλα θέσης από τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ και στο Δ.Ν.Τ, ο εισαγγελέας επισήμανε δεικτικά πως "Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνο να είναι τίμια αλλά και να φαίνεται", θέτοντας το ερώτημα για το εάν ο κ. Γεωργίου θα είχε επιλέγει για τη θέση του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ εάν είχε αποκαλύψει την παραμονή του και σου Δ.Ν.Τ για διάστημα μερικών μηνών.

Την πρόταση υποδέχθηκε το ακροατήριο με χειροκροτήματα και φωνάζοντας "Ζήτω η Ελλάς".

Από το πρωί η δίκη διεξάγεται με το ακροατήριο να διακόπτει συνέχεια τη διαδικασία.

Μάλιστα η πρόεδρος διέταξε τη 48ωρη κράτηση μίας εκ των ακροατών που είχε παρέμβει αρκετές φορές διακόπτοντας τη δίκη." Δεν είμαστε εδώ πολιτική συγκέντρωση. Δεν κάνουμε σόου! Αν θέλετε να εκτονώσετε τα συναισθήματα σας να πάτε άλλου!" τόνισε η Πρόεδρος του Δικαστηρίου.

Η απόφαση του δικαστηρίου θα εκδοθεί αύριο το πρωί.

Πηγή www.newsit.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Προκλητική καταγγελία από την Ενωση Αθεων



Δεν επιθυμεί να αναγράφεται το θρήσκευμα στα σχολικά απολυτήρια

Η Ενωση Αθέων, γνωστή για τις επιθέσεις της εναντίον της Εκκλησίας και τις γιορτές κρεατοφαγίας που διοργανώνει ανήμερα τη Μεγάλη Παρασκευή, επιχειρεί και πάλι να αποσπάσει ψήγματα δημοσιότητας προκαλώντας το κοινό αίσθημα. Αυτήν τη φορά προχώρησε σε καταγγελία προς την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, επικαλούμενη πως «οι θρησκευτικές ή φιλοσοφικές πεποιθήσεις αποτελούν ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο και ως τέτοιο δεν θα έπρεπε να τυχαίνει καταγραφής και επεξεργασίας».

Συγκεκριμένα, η Ενωση καταγγέλλει την αναγραφή του θρησκεύματος στα σχολικά απολυτήρια, την καταγραφή του στο πληροφοριακό σύστημα Myschool, το οποίο αποτελεί το βασικό γραμματειακό σύστημα των σχολικών μονάδων, την καταγραφή στα μητρώα φοιτητών ΑΕΙ - ΤΕΙ, καθώς και την απαίτηση δήλωσης του θρησκεύματος και τεκμηρίωσης της δήλωσης προκειμένου να χορηγηθεί απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών.

Οπως αναφέρει, ήδη από το 2002 η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα είχε απευθύνει με απόφασή της σύσταση και προειδοποίηση προς το υπουργείο Παιδείας να μην αναγράφεται το θρήσκευμα στους απολυτήριους τίτλους της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και να μη ζητείται από τους γονείς να αποκαλύψουν τις πεποιθήσεις τους. «Βρισκόμαστε στο 2017 και ακόμη και η πιο πρόσφατη υπουργική απόφαση που καθορίζει τον τύπο των τίτλων του Γενικού Λυκείου (εκδόθηκε το 2016!) περιλαμβάνει ακόμα το θρήσκευμα στα υποδείγματα που τη συνοδεύουν» τονίζει η Ενωση, που φτάνει στο σημείο να μιλά για «παράνομες πρακτικές καταγραφής του θρησκεύματος στην Παιδεία».

Κανείς δεν ξεχνά, βέβαια, ότι η Ενωση Αθέων λοιδορεί συστηματικά το θρησκευτικό συναίσθημα των Ελλήνων πολιτών -δείχνοντας πώς εννοεί την ανεξιθρησκεία-, καλώντας σε τσιμπούσια με κρέας την ώρα του Επιταφίου τη Μεγάλη Παρασκευή. Επιπλέον, η οργάνωση των αθέων δεν παραλείπει κάθε χρόνο, για να συντηρείται στην επικαιρότητα, να ασχολείται με το Αγιο Φως, χαρακτηρίζοντας την έλευσή του στην Ελλάδα από τα Ιεροσόλυμα «τουριστική ατραξιόν» και «σκανδαλώδη δαπάνη, προσβλητική για τη νοημοσύνη των σκληρά φορολογούμενων πολιτών μιας πρακτικά χρεοκοπημένης χώρας».


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Διαγωνισμοί για 5 ακίνητα του ΥΠΕΘΑ στην Αθήνα



Νέα προσπάθεια αξιοποίησης με πολυετή εκμίσθωση στους πλειοδότες

Ρεπορτάζ
Φώτης Κόλλιας

Την Παρασκευή 11 Αυγούστου θα επιχειρήσει εκ νέου η Υπηρεσία Αξιοποίησης της Ακίνητης Περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων (ΥΠΑΑΠΕΔ) να παραχωρήσει για 40 χρόνια το κτίριο του πρώην ξενοδοχείου «La Mirage» στην οδό Κοτοπούλη 3, κοντά στην Ομόνοια.

Δύο ημέρες νωρίτερα πραγματοποιείται ο ηλεκτρονικός διαγωνισμός της ΥΠΑΑΠΕΔ για την εκμίσθωση 5.000 τ.μ. στην οδό Κολοκοτρώνη 3-5, ιδιοκτησίας του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, ενώ για μεθαύριο Τετάρτη έχει προγραμματιστεί ο διαγωνισμός για τη 12ετή παραχώρηση τετραώροφου κτιρίου επί της οδού Ξάνθου 3, κοντά στην πλατεία Συντάγματος και του διατηρητέου στην οδό Βαλτετσίου 17. Η τιμή εκκίνησης του ετήσιου μισθώματος στον νέο διαγωνισμό για το πρώην «La Mirage» είναι τα 336.000 ευρώ (28.000 ευρώ τον μήνα), με τον πλειοδότη να έχει την υποχρέωση επένδυσης 5.000.000 ευρώ για την ανακατασκευή του πολυώροφου κτιρίου.

Το κτίριο του πρώην ξενοδοχείου αποτελείται από το ισόγειο, τα υπόγεια α' και β', τον α' όροφο, οκτώ τυπικούς ορόφους και το δώμα, ενώ περιλαμβάνει βοηθητικές εγκαταστάσεις και εξοπλισμό. Περιλαμβάνει, επίσης, δύο καταστήματα στο ισόγειο, το ένα με πρόσοψη επί της οδού Κοτοπούλη 3 και το άλλο επί της στοάς του κτιρίου.

Για 12 χρόνια


Στις 9 Αυγούστου διενεργείται από την ΥΠΑΑΠΕΔ και ο ηλεκτρονικός διαγωνισμός για τη 12ετή μίσθωση του κτιρίου στάθμευσης αυτοκινήτων επί της οδού Σίνα 20, ιδιοκτησίας του Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού. Ως τιμή εκκίνησης έχουν οριστεί τα 240.000 ευρώ ως ετήσιο μίσθωμα (20.000 ευρώ τον μήνα) και ποσοστό ετήσιας αναπροσαρμογής του μισθώματος ίσο με την ετήσια μεταβολή του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή. H ετήσια αναπροσαρμογή δεν μπορεί να είναι κατώτερη από 1% επί του εκάστοτε διαμορφωμένου μισθώματος.

Για 12 χρόνια με δυνατότητα παράτασης για άλλα 12 παραχωρείται το τετραώροφο ακίνητο συνολικής επιφάνειας 386,05 τ.μ., ιδιοκτησίας του Ταμείου Αεροπορικής Αμυνας, στην οδό Ξάνθου 3. Η τιμή εκκίνησης του διαγωνισμού που πραγματοποιείται μεθαύριο είναι τα 65.040 ευρώ ετησίως (5.420 ευρώ τον μήνα). Για το διατηρητέο επί της οδού Βαλτετσίου 17, για το οποίο επίσης πραγματοποιείται ηλεκτρονικός διαγωνισμός την Τετάρτη, υπάρχει ενδιαφέρον για τη λειτουργία σχολής. Μπορεί, όμως, να αξιοποιηθεί και για άλλες χρήσεις, όπως εμπορικό κατάστημα κ.λπ.
Το κτίριο περιλαμβάνει υπόγειο, ισόγειο και α' όροφο συνολικής επιφάνειας 484 τ.μ. Ο διαγωνισμός αφορά τη 12ετή παραχώρηση (με δυνατότητα παράτασης για άλλα 12 χρόνια) και τιμή εκκίνησης τα 36.000 ευρώ ετήσιο μίσθωμα.


https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

«Ζεστό χρήμα» με νέες επενδύσεις 2 δισ. ευρώ έως το τέλος του χρόνου!




Εταιρίες leader της οικονομίας σε σούπερ μάρκετ, τρόφιμα - ποτά και τηλεπικοινωνίες υλοποιούν τα σχέδια ανάπτυξής τους


Από τον
Β. Παπακωνσταντόπουλο

Στα 2 δισ. ευρώ αναμένεται να φτάσουν μέχρι το τέλος του έτους οι νέες επενδύσεις στην πραγματική οικονομία.
Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα μετατρέπεται ξαφνικά σε επενδυτικό παράδεισο, καθώς τα εμπόδια και οι δυσκολίες παραμένουν. Ομως μεγάλοι και μικρότεροι εγχώριοι όμιλοι επιστρέφουν στα επενδυτικά πλάνα τους, ρίχνοντας φρέσκο χρήμα στην αγορά. Οι κινήσεις αυτές γίνονται ως επί το πλείστον από τις εταιρίες leader των πιο σημαντικών κλάδων για την ελληνική οικονομία, όπως οι τηλεπικοινωνίες, τα σούπερ μάρκετ και τα τρόφιμα - ποτά.

Οι επενδύσεις αφορούν τη συντήρηση του υφιστάμενου εξοπλισμού των επιχειρήσεων, με ανακαινίσεις καταστημάτων και συντήρηση δικτύων, τη δημιουργία νέων μονάδων παραγωγής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, τις εξαγορές και την εξωστρέφεια. Επίσης, η Ελλάδα προσβλέπει στην προσέλκυση κινεζικών κολοσσών και στη συμμετοχή της στο φιλόδοξο επενδυτικό σχέδιο «One Belt One Road», με στόχο να καταστεί το κέντρο εισόδου της Κίνας στην Ευρώπη.

Ηδη, μέσω του Παραθύρου για τις Υποδομές και την Καινοτομία του σχεδίου Γιούνκερ, έχει εγκριθεί χρηματοδότηση ύψους 1 δισ. ευρώ σε οκτώ έργα, η οποία υπολογίζεται ότι θα οδηγήσει σε επενδύσεις ύψους άνω των 2 δισ. ευρώ. Επιπλέον, μέσω του Παράθυρου για την εγγύηση της χρηματοδότησης κυρίως μικρομεσαίων επιχειρήσεων, έχει εγκριθεί χρηματοδότηση ύψους περίπου 500.000.000 ευρώ προς ενδιάμεσες τράπεζες, η οποία υπολογίζεται ότι θα οδηγήσει σε επενδύσεις άνω του 1 δισ. ευρώ. Οι τομείς που προσφέρονται για επενδύσεις στην Ελλάδα είναι, μεταξύ άλλων, ο εξειδικευμένος τουρισμός, η ακίνητη περιουσία, οι μεταφορές, η ενέργεια, η βιοτεχνολογία και η παραγωγή τροφίμων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομίας, βρίσκονται σε εξέλιξη και ολοκληρώνονται φέτος ή ανακοινώθηκαν φέτος και θα ολοκληρωθούν άμεσα ή τα επόμενα χρόνια οι εξής μεγάλες επενδύσεις:
■ Από το 2015 είναι σε εξέλιξη και ολοκληρώνεται φέτος η επένδυση της Nestle στα εργοστάσια παγωτού και καφέ που διατηρεί στη χώρα μας. Η ελβετική εταιρία θα δαπανήσει συνολικά 19.000.000 ευρώ για την επένδυση αυτή.

■ Η Carlsberg πραγματοποιεί ένα πενταετές πλάνο επενδύσεων ύψους άνω των 50.000.000 ευρώ από το 2015 μέχρι το 2019 για τη συγχώνευση των δραστηριοτήτων των Μύθος Ζυθοποιία και Ολυμπιακή Ζυθοποιία. Το νέο σχήμα με την επωνυμία Ολυμπιακή Ζυθοποιία θα έχει ισχυρή μετοχική σύνθεση, όπου ο όμιλος Carlsberg θα συμμετέχει με ποσοστό 51%.

■ Η Vodafone πραγματοποιεί επενδύσεις με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη του τηλεπικοινωνιακού δικτύου και θα δαπανήσει συνολικά 500.000.000 ευρώ από το 2016 μέχρι το 2020.

■ Ο ΟΤΕ δρομολογεί επενδύσεις 1,5 δισ. ευρώ για την επόμενη τριετία, με έμφαση στα δίκτυα νέας γενιάς και τις υποδομές. Φέτος οι επενδύσεις του ομίλου θα φτάσουν τα 700.000.000 ευρώ, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων θα διατεθεί για δίκτυα νέας γενιάς, VDSL και vectoring, καθώς και για την ενίσχυση του περιεχομένου της Cosmote TV.

■ Στα τέλη του 2017 η Κρι Κρι αναμένεται να ολοκληρώσει ένα επενδυτικό πρόγραμμα συνολικού ύψους 3.000.000 ευρώ, το οποίο αφορά κυρίως καινούργιο μηχανολογικό εξοπλισμό. Στόχος της σερραϊκής γαλακτοβιομηχανίας είναι η αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητάς της στο γιαούρτι, σε συνδυασμό με την εφαρμογή νέων τεχνολογιών σε γιαούρτι και παγωτό.

■ Η ΑΒ Βασιλόπουλος σχεδιάζει την προσθήκη νέων καταστημάτων λιανικής, χονδρικής και καταστημάτων franchise, και έχει καταρτίσει ένα επενδυτικό πρόγραμμα 105.000.000 ευρώ για το 2017.

■ Η Παπαστράτος Philip Morris προχωράει φέτος σε επένδυση 300.000.000 ευρώ δημιουργώντας 400 νέες θέσεις εργασίας για τη μονάδα παραγωγής του νέου προϊόντος IQOS στις εργοστασιακές εγκαταστάσεις της εταιρίας στον Ασπρόπυργο. Οι πρώτες νέες μηχανές θα τοποθετηθούν το φθινόπωρο, ενώ η νέα γραμμή παραγωγής θα λειτουργήσει στις αρχές του 2018, με την Ελλάδα να μετατρέπεται σε ένα από τα ελάχιστα παραγωγικά κέντρα καπνικών προϊόντων νέας γενιάς διεθνώς.

■ Η σουηδική Sobi προχωράει σε επέκταση των δραστηριοτήτων της στην Ελλάδα. Πρόκειται για εταιρία βιοτεχνολογίας με σημαντικό έργο στην πρωτεϊνική βιοχημεία και την ανάπτυξη και παραγωγή βιολογικών παραγόντων. Δέσμευση της Sobi είναι, μέσω καινοτόμων θεραπειών, να καλύψει ανεκπλήρωτες ιατρικές ανάγκες που βελτιώνουν τη ζωή των ανθρώπων με σπάνιες παθήσεις, καθώς και των οικογενειών τους. Η εταιρία διαθέτει παρουσία σε 24 χώρες, παρέχοντας θεραπείες σε ασθενείς σε περισσότερες από 60 χώρες παγκοσμίως.

■ Ο διεθνής γαλλικός όμιλος ξενοδοχείων Accor Hotels Group ανακοίνωσε για φέτος την επέκταση των δραστηριοτήτων του στην Ελλάδα με την υπογραφή συμφωνίας με την εταιρία Ρolis HMSA για την ανάπτυξη του πρώτου ξενοδοχείου «Ibis Styles» στο Ηράκλειο της Κρήτης. Πρόκειται για μία διεθνή αλυσίδα 367 μη τυποποιημένων ξενοδοχείων, γνωστών για το ξεχωριστό design τους.

■ Η διεθνής αλυσίδα Wyndham Hotel Group ανέλαβε τη διαχείριση του ξενοδοχείου «Poseidon Resort» στο Λουτράκι και θα λειτουργεί υπό δύο διαφορετικά σχήματα, τα Wyndham και Ramada, ενώ η τελευταία συμφωνία της εταιρίας αφορά δύο ξενοδοχεία στην Αττική, το «Mare Nostrum Hotel Club Thalasso» στη Βραυρώνα και το «Aquamarina» στο Μάτι. Η επένδυση προγραμματίζεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την επόμενη σεζόν και τα ξενοδοχεία θα δέχονται κρατήσεις από τις αρχές του 2018.

■ Υπεγράφη συμφωνία για την είσοδο της αμερικανικής Värde Partners με 61.300.000 ευρώ για την απόκτηση του 31,7% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας Lamda Malls Α.Ε. Η εταιρία κατέχει τις μετοχές των εταιριών Lamda Δομή Α.Ε. και Πυλαία Α.Ε., στις οποίες ανήκουν, αντίστοιχα, τα εμπορικά κέντρα Golden Hall και Mediterranean Cosmos.

■ Ανακοινώθηκε φέτος η εξαγορά πλειοψηφικού πακέτου της Περσεύς Υγειονομική Μέριμνα από τη CVC Capital Partners, με έδρα το Λουξεμβούργο, για 80.000.000 ευρώ. Η Περσεύς Υγειονομική Μέριμνα δραστηριοποιείται στον κλάδο παροχής υπηρεσιών υγείας προς ιδιώτες μέσω του νοσοκομείου Metropolitan.

■ Ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης καταλήγει στην κοινοπραξία της Deutsche InvestEquity Partners GmbH, Belterra Investments LTD (Ιβάν Σαββίδης) και Terminal Link SAS (γαλλικός κολοσσός CMA). Η συνολική αξία της συμφωνίας ανέρχεται σε 1,1 δισ. ευρώ και περιλαμβάνει, εκτός από την προσφορά των 231.926.000 ευρώ, υποχρεωτικές επενδύσεις ύψους 180.000.000 ευρώ την επόμενη επταετία αλλά και αναμενόμενα έσοδα του Δημοσίου από τη σύμβαση παραχώρησης, μερίσματα και επιπρόσθετες επενδύσεις.

Στο... κυνήγι των κινεζικών κολοσσών


Σε εξέλιξη, παράλληλα, βρίσκεται ένα φιλόδοξο σχέδιο για την προσέλκυση κινεζικών κολοσσών αλλά και τη συμμετοχή της χώρας μας στο φιλόδοξο επενδυτικό σχέδιο «One Belt One Road». Η Ελλάδα επιδιώκει να καταστεί το κέντρο εισόδου της Κίνας στην Ευρώπη και έχει την «υποσχετική» συνεργασίας με 13 μεγάλες κινεζικές εταιρίες και τρεις χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς.

Οι τομείς προτεραιότητας είναι αυτοί των μεταφορών, της ενέργειας και των τηλεπικοινωνιών, ενώ υπάρχουν περιθώρια να επεκταθεί η συνεργασία και σε άλλους. Η κυβέρνηση δεν έχει ακόμα προσδιορίσει το μέγεθος των κινεζικών επενδύσεων που μπορούν να υλοποιηθούν στην Ελλάδα, εκτιμά όμως πως έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για την πιο στενή συνεργασία των δύο χωρών. Μέχρι στιγμής τα χειροπιαστά αποτελέσματα συνιστούν στην υπογραφή των δύο πρώτων συμφωνιών κινεζικών επιχειρήσεων, που εντάσσονται στο πλαίσιο του τριετούς Action Plan που κατάρτισαν οι δύο χώρες. Η πρώτη συμφωνία αφορά τη συνεργασία του Ομίλου Κοπελούζου και του Shenhua Group, ύψους 3 δισ. ευρώ συνεργασία της στον τομέα της ενέργειας και η δεύτερη τη FORTHNet με τη ΖΤΕ με την υποστήριξη των κινεζικών εταιριών Shanghai Gongbao Business Consulting και KaiXinRong Group και αφορούσε την ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών, ύψους 500.000.000 ευρώ.

Κινεζικοί όμιλοι εξετάζουν να επενδύσουν σε διάφορους τομείς, όπως σε σιδηροδρομικές υποδομές, αστικές μεταφορές, λιμενικές εγκαταστάσεις, αεροδρόμια, μαρίνες, σε ενεργειακά έργα υποδομών (δίκτυα, εργοστάσια παραγωγής, εγκαταστάσεις αποθήκευσης φυσικού αερίου), σε μεγάλα ακίνητα (τουριστικά, εμπορικά, θεματικά πάρκα, αθλητικός τουρισμός). Επίσης, σε παραγωγή ταινιών στην Ελλάδα, χρηματοδότηση δράσεων για τον πολιτισμό, προώθηση τουριστικών πακέτων για Κινέζους τουρίστες μέσα από το δίκτυo γραφείων της, έργα logistics και εταιρίες τροφίμων για εισαγωγές στην Κίνα.

Ενοίκια από χρυσάφι πληρώνει το Δημόσιο

Με τιμές ανά τετραγωνικό μέτρο που θυμίζουν επίπεδα προ κρίσης επιβαρύνεται το Ελληνικό Δημόσιο για την ενοικίαση χώρων που στεγάζουν υπουργεία και λοιπές υπηρεσίες. Παρά τις δύο οριζόντιες μειώσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, τα σχετικά στοιχεία εμφανίζουν ενοίκια που φτάνουν έως τα 24 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, όταν ο μέσος όρος ακόμη και για τις πιο κεντρικές περιοχές της Αθήνας δεν ξεπερνά τα 8-12 ευρώ.

Ενδεικτικά είναι τα ακόλουθα παραδείγματα με τα υψηλότερα ενοίκια με τα οποία επιβαρύνεται σήμερα το Ελληνικό Δημόσιο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας.
Το ακριβότερο μισθωτήριο αφορά το κτίριο επί της λεωφόρου Μεσογείων, όπου στεγάζονται υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Το μηνιαίο μίσθωμα ανέρχεται στα 202.136,63 ευρώ για ένα ακίνητο επιφάνειας 8.214 τετραγωνικών μέτρων. Το ενοίκιο ανά τετραγωνικό ξεπερνά τα 24,5 ευρώ και είναι από τα υψηλότερα που εξακολουθούν να καταβάλλονται σήμερα στην Αττική, όπως επισημαίνουν παράγοντες της κτηματαγοράς.

Για το κτίριο επί της οδού Νίκης, στην πλατεία Συντάγματος, όπου στεγάζονται σήμερα οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών και το γραφείο του Ευκλείδη Τσακαλώτου, το μηνιαίο μίσθωμα ανέρχεται στα 177.722 ευρώ για γραφεία συνολικής επιφάνειας 10.679 τετραγωνικών μέτρων. Το μηνιαίο μίσθωμα ανά τετραγωνικό είναι σαφώς μικρότερο συγκριτικά με το αντίστοιχο του υπουργείου Περιβάλλοντος, καθώς πέφτει στα 16,6 ευρώ.

Τρίτο υψηλότερο μίσθωμα είναι αυτό που καταβάλλεται σε γνωστό επιχειρηματία. Αφορά το κτίριο στη συμβολή των οδών Πειραιώς και Αλκιφρόνος, όπου ακόμη και σήμερα στεγάζεται το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. Το μηνιαίο μίσθωμα ανέρχεται στα 135.962 ευρώ για επιφάνεια γραφείων της τάξεως των 12.105 τετραγωνικών μέτρων (μίσθωμα 11,23 ευρώ ανά τετραγωνικό). Για το ΣΔΟΕ, παραμένει «ζωντανό» το σχέδιο μετεγκατάστασης στο ιδιόκτητο κτίριο του «Κεράνη», το οποίο ούτως ή άλλως επιβαρύνει τον Προϋπολογισμό με 2.650.000 ευρώ ετησίως, λόγω της σύμβασης του sale and lease back που έχει υπογράψει το Ελληνικό Δημόσιο με την Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ. Η μετεγκατάσταση έχει κολλήσει -προς το παρόν- στις αντιδράσεις των εργαζομένων, με αποτέλεσμα το Δημόσιο να επιβαρύνεται και με τα 221.000 ευρώ μηνιαίως του «Κεράνη» αλλά και με τα 135.962 ευρώ του ΣΔΟΕ.

Στη λεωφόρο Αμαλίας 12 στεγάζονται υπηρεσίες του υπουργείου Τουρισμού. Το κτίριο, συνολικής επιφάνειας 4.415 τετραγωνικών μέτρων, ενοικιάζεται αυτή τη στιγμή προς 82.044 ευρώ τον μήνα ή προς 18,58 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, ποσό επίσης υψηλό -σύμφωνα πάντοτε με κτηματομεσίτες που κάνουν συμβόλαια στο κέντρο της Αθήνας- για τα δεδομένα της εποχής.

Στον πίνακα που ακολουθεί φαίνονται ένα προς ένα τα 25 υψηλότερα ενοίκια που καταβάλλει σήμερα το Ελληνικό Δημόσιο:


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ένοχος για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στην υπόθεση της Siemens ο Τάσος Μαντέλης

Συντάκτης:
efsyn.gr

Σε κάθειρξη οκτώ ετών με αναστολή καταδικάστηκε ο Τάσος Μαντέλης από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα για την υπόθεση χρημάτων που είχε λάβει από τη Siemens. Παράλληλα, οι εφέτες έκριναν ότι το αδίκημα της δωροδοκίας έχει παραγραφεί.

Έπειτα από πολύμηνη διαδικασία, οι δικαστές ομόφωνα έκριναν ότι τα 450.000 γερμανικά μάρκα που είχαν εμβασθεί από τη γερμανική εταιρεία σε λογαριασμό του κουμπάρου του κ. Μαντελη, Γιώργου Τσουγκράνη, ήταν το δώρο του υπουργού Μεταφορών επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ για τη σύμβαση ψηφιοποίησης του ΟΤΕ που υπεγράφη το 1997. Τα χρήματα μπήκαν, με δυο εμβάσματα, το 1998 και το 2000, από τα μαύρα ταμεία της Siemens σε τραπεζικό λογαριασμό με τον κωδικό Roccos.

Το δικαστήριο ομόφωνα αθώωσε τον κ. Τσουγκράνη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και για δωροδοκία που του είχε απαγγελθεί με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, καθώς κρίθηκε ότι δεν είχε δόλο με τις ενέργειες του.

Αθώα ελλείψει δόλου κρίθηκε και η πρώην εφοριακός Αντωνία Μάρκου.

Αντίθετα, ένοχοι κρίθηκαν το πρώην στέλεχος της Siemens Ελλάδος Ηλίας Γεωργίου για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και ενεργητική δωροδοκία με την επιβαρυντική διάταξη του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου και ο Αριστείδης Μαντάς, συνεργάτης του κ. Μαντέλη, για απλή συνδρομή στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ενώ αθωώθηκε από τη συνδρομή στη δωροδοκία.

Το δικαστήριο αποφασίζει αυτή την ώρα εάν θα αναγνωριστούν ελαφρυντικά στους 3 καταδικασθέντες κι αν θα υπαχθούν στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου τα δύο μη πολιτικά πρόσωπα, λόγω της επιστροφής στο Δημόσιο των χρημάτων της δωροδοκίας.
Αναστολή ποινών και για Γεωργίου-Μαντά

Το δικαστήριο καταδίκασε σε κάθειρξη 12 ετών με αναστολή τον Ηλία Γεωργίου, πρώην στέλεχος της γερμανικής εταιρείας και σε φυλάκιση 40 μηνών, επίσης με αναστολή, τον άλλοτε συνεργάτη του πρώην υπουργού, Αριστείδη Μαντά.

Όλοι οι κατηγορούμενοι είναι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Στον 80χρονο Ηλία Γεωργίου, που καταδικάστηκε για τα αδικήματα της ενεργητικής δωροδοκίας και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος, αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς, ενώ ανεστάλη η εκτέλεση της ποινής του με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της καταβολής εγγυοδοσίας ύψους 50.000 ευρώ.

Ο Αριστείδης Μαντάς καταδικάστηκε για απλή συνδρομής στο ξέπλυμα βρόμικου χρήματος με τα ελαφρυντικά του προτέρου εντίμου βίου και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς. Απαλλάχθηκε από την κατηγορία της απλής συνδρομής σε παθητικής δωροδοκίας.

Αθώα η Μάρκου

Το δικαστήριο έκρινε αθώα την Αντωνία Μάρκου για απλή συνδρομή σε παθητική δωροδοκία και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Αθωώθηκε και ο Γιώργος Τσουγκράνης, κουμπάρος του πρώην υπουργού.

Οι δύο αθωώθηκαν διότι το δικαστήριο έκρινε ότι δεν είχαν δόλο.

Τέλος, με την απόφαση του το δικαστήριο αποδέχθηκε το αίτημα του Δημοσίου και του ΟΤΕ που παρίστανται ως πολιτική αγωγή για αποζημίωση λόγω ηθικής βλάβης και επιδίκασε το ποσό των 50.000 ευρώ στο Ελληνικό Δημόσιο.

Επίσης, το δικαστήριο απέρριψε τη δήλωση κατηγορουμένων για επιστροφή των χρημάτων και προχώρησε στη δήμευση του ποσού των 230.000 ευρώ που έχει κατασχεθεί και κατατεθεί.

Ο Τάσος Μαντέλης και ο Γιώργος Τσουγκράνης είχαν δηλώσει ότι παραχωρούν το σύνολο του ποσού των 450.000 γερμανικών μάρκων (ήτοι 230.000 ευρώ), που χαρακτηρίστηκε ως ζημία, στο Δημόσιο.

Η κίνηση να επιστραφούν τα χρήματα αυτά στο Δημόσιο έγινε ώστε, εκμεταλλευόμενοι το νόμο, να τύχουν ευνοϊκότερη ποινική μεταχείριση.

Η εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει να γίνει δεκτή η δήλωση για όλους τους κατηγορούμενους, αλλά όχι για τον πρώην υπουργό, υποστηρίζοντας ότι εξαιρείται καθώς υπάρχει σχετική δέσμευση.
Πηγή www.efsyn.gr

https://diulistirio.blogspot.gr

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Χρυσό η εθνική γυναικών μπάσκετ, 2 χάλκινα στο TAEKWONDO



Μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών, που γίνονται στην Τουρκία με τη εθνική γυναικών στο μπάσκετ να κερδίζει τη Λιθουανία 66-50 και να κατακτά το χρυσό μετάλλιο. Η εθνική ανδρών έχασε στον «μικρό τελικό» από την Ουκρανία και κατετάγη 4η. Φουλεδάκη και Λιότσος με 2 χάλκινα μετάλλια στο TAEKWONDO έφτασαν τη συγκομιδή στα 5 για την Ελλάδα.

«Χρυσά κορίτσια»

Οι κοπέλες της Αθηνάς Ζέρβα σήκωσαν ψηλά την Ελληνική σημαία μέσα στην Τουρκία, με όπλο τους την άμυνα και στον τελικό με τη Λιθουανία και κατέκτησαν αήττητες την πρώτη θέση.

Μετά το πρώτο 10λεπτο και το 8-12, οι διεθνείς παίκτριες μας έπαιξαν καταπληκτική άμυνα και με 13-9 πήγαν ισόπαλες στα αποδυτήρια. Μεγάλη μάχη έγινε και στη γ περίοδο που βρήκε τη γαλανόλευκη μπροστά 39-38.

Το φινάλε του αγώνα όμως ήταν εκπληκτικό, με ένα σερί 18-4 της εθνικής, που εκτόξευσε τη διαφορά στο +15 (57-42) 3 λεπτά πριν το τέλος. Οι Λιθουανές έστειλαν το ματς στις βολές και μείωσαν μέχρι το 60-50, αλλά ο τελικός δε γυρνούσε πίσω.

Ελλάδα: Χαϊνά 5 (1 τρίπ., 6 ασ.), Σαρακατσάνη 9, Αγαγιώτου 11 (3), Κοτσιρέα, Σπίνου, Μελίνη, Βεράνη, Βουδούρη 5, Κοτσιάφτη 11, Πατέρα 20 (2), Μπαλκόγλου 6 (2).

Πέρυσι τα κορίτσια είχαν κατακτήσει και το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη Θεσσαλονίκη νικώντας πάλι τη Λιθουανία με 14 πόντους στον τελικό.





Στην 4η θέση η εθνική ανδρών

Παρότι η ελληνική ομάδα ξεκίνησε εντυπωσιακά στο μικρό τελικό με την Ουκρανία (19-9 στο πρώτο δεκάλεπτο), δεν τα κατάφερε στο τέλος και η εθνική ανδρών με ήττα 63-57 έμεινε στην 4η θέση.

Οι διεθνείς ήταν βιαστικοί στις επιθέσεις και άστοχοι από το 3ποντο (3/26) ενώ οι Ουκρανοί ισορρόπησαν το παιχνίδι, έλεγξαν τον ρυθμό, και ήταν πιο ψύχραιμοι στο τέλος.

Τα 10λεπτα: 19-9, 28-32, 45-48, 57-63

Ελλάδα: Ερινάκης, Στρέκλας 6, Τασιούλης 3, Γρίλλης 8 (2), Απτοσόγλου 5, Ντικούδης 12, Παγκράτης 8 (1), Πεταλάς 15, Ντερτιλής.
Βάθρο και στο TAEKWONDO

Η ημέρα ολοκληρώθηκε με δύο χάλκινα μετάλλια στο TAEKWONDO καθώς ο Παύλος Λιότσος στα 58 κιλά και η Μαρία Φουλεδάκη στα 68 νίκησαν τον τελικό μεταλλίου τους αντιπάλους τους.

Και οι δύο αθλητές ηττήθηκαν από αθλητές που έφτασαν στον τελικό και είχαν έτσι 2η ευκαιρία στα μετάλλια. Ο Λιότσος κέρδισε τον Κινέζο Ζάο 25-11 και η Φουλεδάκη την Τουρκάλα Μπεκίλ 21-14.

Η Ελλάδα έφτασε έτσι τα 5 μετάλλια στους Ολυμπιακούς αγώνες μετά και τα 2 του Αλέξανδρου Παπαδάτου στην πάλη.


Πηγή www.cnn.gr

https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....