Διυλιστήριο: 10/21/16
ροη αναρτησεων

Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016

Χέρσα γη..

    "Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες" λέει το ρητό.
Ή στα "ψιλά γράμματα" των συμβολαίων και των συμβάσεων, λεν οι επιχειρηματίες.
Ή στις "δεύτερες" ειδήσεις του τύπου, ηλεκτρονικού και έντυπου, πιστεύει το blog.

Διαβάζει το blog στις
"δεύτερες" ειδήσεις: "Eκατοντάδες χιλιάδες μισθωτοί και συνταξιούχοι με εισοδήματα και από γεωργικές δραστηριότητες θα κληθούν να πληρώσουν το 2017 υπέρμετρα αυξημένους φόρους εισοδήματος.",
..και σκέφτεται: "τώρα αυτό είναι για να μαζέψουνε κι άλλα λεφτά; κι άλλος φόρος; απ' τη μύγα ξύγκι που λέμε; ή κάτι άλλο;"
Επειδή όμως "ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος", κι επειδή το ξύγκι της μύγας έχει προ πολλού τελειώσει και οσονούπω τελειώνει και η μύγα,
..πρόκειται για κάτι άλλο, ξανα-μανα-εκτιμάει το blog.

Το παιχνίδι λέγεται: απαξίωση της ακίνητης περιουσίας, και ειδικά της αγροτικής γης, ώστε να πέσουν δραματικά οι τιμές,
..να πουληθούν μπιρ-παρά σαν χέρσα γη,
..και μετά όσα είναι "φιλέτα" και τουριστικώς αξιοποιήσιμα να κοπούν σε οικόπεδα,
..στα δε υπόλοιπα να έρθουν οι όμορφες ξένες μεγάλες και πολυεθνικές εταιρείες να στήσουν ηλιακά και αιολικά πάρκα, καλλιέργειες μεταλλαγμένων, εργοστάσια, και ό,τι άλλο τους γουστάρει να 'ουμ. Δικά τους θάναι, λογαριασμό θα μας δώσουν;

Και πώς απαξιώνεις την ακίνητη και δη αγροτική περιουσία, πως την κάνεις χέρσα γη για "σκότωμα";
Πολύ απλά: κάνοντας ασύμφορη την καλλιέργειά της.
Και όχι απλώς ασύμφορη, αλλά καταστρεπτική για τους επίδοξους καλλιεργητές,
..που με τους υπερβάλλοντες φόρους και τους ΕΝΦΙΑ, και ό,τι άλλο μηχανεύονται οι κυβερνητικές δουλίτσες των τοκογλύφων, θα κινδυνεύουν να καταντήσουν μεγαλοοφειλέτες(!) της εφορίας, κινδυνεύοντας με κατάσχεση και η υπόλοιπη περιουσία τους.
( Την ίδια απαξίωση για την αστική ακίνητη περιουσία κατάφεραν ήδη να δημιουργήσουν με την πτώση της αγοράς των ακινήτων, την έλλειψη ενοικιαστών, τον ΕΝΦΙΑ -αυτός ο ΕΝΦΙΑ βρίσκεται πίσω από κάθε συστημική κακουργία π@ύστη Τούρκογλου- και άλλα κόλπα,
..με αποτέλεσμα την έξαρση της αποποίησης κληρονομιών, με φυσικό επακόλουθο τα ακίνητα να περιέρχονται στο δημόσιο, μετά στο ΤΑΙΠΕΔ, και μετά στις τσέπες των ξένων κορακιών και τοκογλύφων )

Τώρα.
Αν αυτοί (οι επίδοξοι καλλιεργητές) είναι συγχρόνως μισθωτοί και συνταξιούχοι που τόλμησαν να συμπληρώσουν την κομμένη σύνταξη με ένα μικρό ή μέτριο εισόδημα από την οικογενειακή τους γη, θα το μετανοιώσουν πικρά.
Διότι δεν είναι δυνατόν ο καθένας ατιμώρητα να προσπαθεί να ξεφύγει από την μοίρα που του επιφυλάσσει η Παγκοσμιοποίηση και η Νέα Τάξη Ευρωπαϊκών νεοναζιστικών πραγμάτων.
Φτωχό σε θέλουν, ικέτη και σκυφτό, και φτωχός πρέπει να μείνεις!

Νάτος λοιπόν ο διάβολος κρυμμένος πίσω από "μικρότερες" ειδήσεις,
..και όχι μόνο αν έρχεται ο Ο'μπάμιας, ή αν θα μας κόψουν τάχα κάτι απ' το "χρέος" για νάχουμε να πληρώνουμε την νέα "αγορά του αιώνα" στα εξοπλιστικά βεβαίως-βεβαίως,
..αυτά τα αιώνια "εξοπλιστικά", που λες και πρόκειται να διεξάγουμε από μόνοι μας τρείς παγκόσμιους πολέμους ταυτοχρόνως!

Α, ρε Άκη!
Παρέα που σου χρειάζεται!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

"Δεκατιανό στο σχολείο" για 11.050 μαθητές 68 δημοτικών και νηπιαγωγείων - Προσεχώς και μεσημεριανά γεύματα


Ξεκίνησε εδώ και λίγες ημέρες το πρόγραμμα «Δεκατιανό στο Σχολείο», μια μεγάλη πρωτοβουλία που απευθύνεται σε 11.050 μαθητές 68 δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων στην Αττική. Κατά την επίσημη σημερινή συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσαν τα συναρμόδια Υπουργεία, Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Παιδείας παρουσιάστηκε αυτή η ξεχωριστή δράση που στοχεύει αφενός στη βελτίωση των πόρων διατροφής των μαθητών και συνακόλουθα της ορθής ανάπτυξής τους μέσω μιας κουλτούρας υγιεινής διατροφής και αφετέρου στη καταπολέμηση των αρνητικών συνεπειών της κρίσης καθώς είναι κοινό μυστικό ότι πολλά παιδάκια πάνε στο σχολείο νηστικά ή υποσιτιζόμενα καθώς οι οικογένειες τους δεν μπορούν να τους καλύψουν ούτε τα στοιχειώδη.

«Αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να αφήσει τα παιδιά του δημοτικού, ούτε να λιποθυμούν μέσα στην τάξη, όπως είχε παρατηρηθεί τα προηγούμενα χρόνια, αλλά ούτε και να βρίσκονται σε μία δύσκολη ψυχολογική κατάσταση, λόγω έλλειψης τροφής», σχολίασε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, τονίζοντας ότι η περυσινή εμπειρία από τα σχολεία του Περάματος είναι πολύτιμη. Όπως υπογράμμισε, η έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο στα σχολεία του Περάματος έδειξε ότι τα παιδιά που συμμετείχαν ήταν ενθουσιασμένα.

«Πέραν, όμως, από αυτήν την παιδευτική σημασία, δημιουργείται ένα άλλο κλίμα μέσα στα σχολεία. Οι ίδιοι οι δάσκαλοι δηλώνουν ότι με τη βελτίωση στους όρους διατροφής των παιδιών είδαν βελτίωση κατά 40% της σχολικής τους απόδοσης, καθώς και μεγάλη διαφορά στη σχολική συμπεριφορά», επεσήμανε.

Οι μαθητές αλλά και οι γονείς τους έχουν αγκαλιάσει το πρόγραμμα το οποίο επιβεβαιώνει τη κοινωνική του χρησιμότητα. Με το "Δεκατιανό στο Σχολείο" εξασφαλίζεται ότι για 5 ημέρες την εβδομάδα καθόλη τη διάρκεια του σχολικού έτους, οι μαθητές θα λαμβάνουν και από ένα ξεχωριστό κάθε ημέρα δεκατιανό. Οι παρεχόμενες επιλογές που εναλλάσσονται και περιλαμβάνουν (τοστ με γαλοπούλα και τυρί, κουλούρι Θεσσαλονίκης, φρέσκο γάλα, κριτσίνια με τυρί, κριτσίνια με τυρί και ντομάτα, χυμός φρούτων και μπάρα δημητριακών.Προσεχώς και Σχολικά Γεύματα στα σχολεία

Η κα Φωτίου τόνισε το γεγονός ότι αρκετά από τα σχολεία που προμηθεύονται το δεκατιανό δεν έχουν, καν, κυλικείο. Όπως πρόσθεσε, σκοπός είναι να παρακινηθεί όλη η κοινωνία, ώστε να συμβάλλει σε τέτοια εγχειρήματα, «είτε μέσω της πλατφόρμας Crowdfunding της Εθνικής Τράπεζας που έχουμε ανοίξει για τα σχολικά γεύματα, είτε με συνέργειες». Σύμφωνα με την κ. Φωτίου το "Δεκατιανό στο Σχολείο" είναι ένα πρώτο βήμα, καθώς υπάρχει σχεδιασμός να παρέχεται ζεστό γεύμα στο 30% των δημοτικών σχολείων. Η εν λόγω δράση εφαρμόζεται σε 9 Δημοτικά Σχολεία του Περάματος. Μετά το μάθημα, τα παιδιά τρώνε όλα μαζί με την επίβλεψη των δασκάλων τους κι, έτσι, το νόημα της σχολικής κοινότητας διευρύνεται, ενώ διευκολύνονται και οι εργαζόμενοι γονείς. Όπως έγινε και την προηγούμενη σχολική χρονιά, το διαιτολόγιο καθορίζεται από ειδικούς επιστήμονες του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή των παιδιών. Τα γεύματα παρασκευάζονται από επιχειρήσεις της Κοινωνικής Οικονομίας σε σύγχρονες, πιστοποιημένες εγκαταστάσεις. Στη συνέχεια θα ενταχθούν στο Πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» τα υπόλοιπα σχολεία της περσινής πιλοτικής εφαρμογής και το πρόγραμμα θα επεκταθεί σταδιακά σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία των 30 Δήμων που εφαρμόζουν την πρώτη φάση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.
 
Ν. Φίλης: Αισθανόμαστε ότι εκπληρώνουμε ένα καθήκον απέναντι στην κοινωνία

Εν συνεχεία πήρε το λόγο ο κ. Νίκος Φίλης που αναφέρθηκε στη σημασία του προγράμματος το οποίο εφαρμόζοντας τις αρχές της ισονομίας, της ισότητας και της άρσης των διακρίσεων παρέχεται σε όλους τους μαθητές των σχολείων που εντάσσονται στη Δράση ούτως ώστε τα παιδάκια που πραγματικά αντιμετωπίζουν πρόβλημα να μην νιώθουν μειονεκτικά από τα υπόλοιπα. Μάλιστα προανήγγειλε ότι μέρος των χρημάτων των τηλεοπτικών αδειών θα κατευθυνθεί σε προγράμματα κοινωνικής υποστήριξης, όπως είναι και το πρόγραμμα για τα σχολικά γεύματα που θα επεκταθεί και σε άλλα σχολεία.

Ο υπουργός συνεχάρη ιδιαιτέρως τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι, όπως είπε, σε δύσκολες, συχνά, εργασιακές συνθήκες και σε σχολεία, τα οποία σε αρκετές περιπτώσεις δεν είναι, καν, λειτουργικά, προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της κρίσης με περισσεύματα καρδιάς. Ανέφερε ότι μπορεί η εν λόγω δράση να θεωρείται αθηνοκεντρική αλλά αντίστοιχα προγράμματα διεξάγονται και στη Θεσσαλονίκη ενώ υπάρχει και ένα πρόγραμμα σίτισης που "τρέχουν" από κοινού το Υπουργείο Παιδείας με την Εκκλησία της Ελλάδος όπου επιλέγονται οι σχολικές μονάδες στις οποίες παρέχονται από την «Αποστολή» δέματα τροφίμων με προορισμό τις οικογένειες μαθητών που ζουν στα όρια της φτώχειας ανεξαρτήτως θρησκεύματος, γλώσσας, φύλου, εθνικότητας, νόμιμης ή μη διαμονής τους ή όποιας άλλης διαφοροποίησης των μαθητών. Αιτιολόγησε την επιλογή των σχολείων που βρίσκονται στο σύνολό τους στην Αττική εξηγώντας ότι στα μεγάλα αστικά κέντρα παρατηρείται έντονα το φαινόμενο του υποσιτισμού καθώς στην επαρχία υπάρχουν οι διαθέσιμο πόροι (κήποι και χωράφια) ώστε να ξεπεραστούν τέτοιου είδους προβλήματα.

Ο,τι είναι καλό για την κοινωνία είναι καλό και για το επιχειρείν
Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των εταιρειών (Κομπατσιάρης Φ., Tasty Foods, ΔΕΛΤΑ, Everest και Lidl Hellas) αναφέρθηκαν στη σημασία τέτοιων πρωτοβουλιών, εκφράζοντας την άποψη ότι υποχρέωση των υγιών επιχειρήσεων είναι η βοήθεια των ευπαθών ομάδων σε δύσκολες εποχές και ότι αυτή τους η προσφορά δεν είναι ακόμα μια εταιρική φιλανθρωπία αλλά πηγαίαια έκφραση της αλληλεγγύης στη κοινωνία. Mάλιστα, οι εταιρείες που συνεργάζονται στη δράση δήλωσαν πρόθυμες να συνεισφέρουν και στη δράση των Σχολικών Γευμάτων.

Πηγή www.infokids.gr

https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Ο Ερντογάν ονειρεύεται νέα Οθωμανική Αυτοκρατορία!

Σε νέες επικίνδυνες και προκλητικές δηλώσεις για τη Συνθήκη της Λωζάννης προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε συνάντηση που είχε με κοινοτάρχες και δημάρχους στην Άγκυρα.

«Φέραμε στην επικαιρότητα τη Λωζάννη και το Εθνικό Συμβόλαιο. Φαίνεται πως κάποιες αλήθειες μας τις έμαθαν λάθος», είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν σύμφωνα με την A Haber.

«Θέλω από τη νεολαία μας να εξετάσει τη Λωζάννη κι ας ενοχληθούν κάποιοι. Τα λάθη αυτά πρέπει να τα ξέρουμε», συμπλήρωσε ο Τούρκος Πρόεδρος.
«Το 2016 δεν μπορούμε να κινούμαστε με τη λογική του 1923», υπογράμμισε.

«Αυτό είναι άδικο και δεν μπορούμε να το δεχθούμε», υπογράμμισε σύμφωνα με το Akasyam haber και κατέληξε: «Όταν αλλάζουν τα πάντα στον κόσμο δεν μπορούμε να βρισκόμαστε στο σημείο που βρεθήκαμε τότε».

«Από το 1914 που φτάσαμε από τα 2 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα, μέσα σε 9 χρόνια στη Λωζάννη μαζί και με το Χατάϊ πέσαμε στα 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Σε μικρό χρονικό διάστημα. Στόχος μας στον απελευθερωτικό αγώνα ήταν το Εθνικο Συμβόλαιο. Δυστυχώς και στα δυτικά και στα ανατολικά σύνορα μας δεν προστατεύσαμε τα εδάφη μας».

«Μια κατάσταση που προέκυψε από ανάγκη την αποδεχθήκαμε και εγκλωβιστήκαμε. Αυτό εμείς το αρνούμαστε. Η Τουρκία ήταν του 1923 και όσοι την εγκλώβισαν είχαν ως στόχο να ξεχαστεί το παρελθόν της που είναι χιλίων ετών με Οθωμανική Αυτοκρατορία και με τους Σελτζούκους», διεμήνυσε.Πηγή www.real.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Νέα πρόκληση από την Τουρκία: Διόρισαν μόνιμο ιμάμη στην Αγία Σοφία


ΘΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΠΕΝΤΕ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ

Τον διορισμό ενός μόνιμου ιμάμη στην Αγία Σοφία ανακοίνωσαν στην Τουρκία. Σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή ενώ υπήρχε θέση ιμάμη στο οργανόγραμμα για την Αγία Σοφία από το 1935 όπου έγινε μουσείο, επίσημα αυτή η θέση παρέμενε κενή για αρκετό καιρό.

Σύμφωνα με απόφαση της μουφτείας της περιοχής Φάτιχ και της Υπηρεσίας Θρησκευτικών Υποθέσεων όπου εντάσσεται και η Αγία Σοφία, ο νέος μόνιμος ιμάμης θα είναι υπεύθυνος για όλες τις προσευχές της ημέρας!
Η προσευχή των μουσουλμάνων μέχρι τώρα ακούγονταν δυο φορές την ημέρα από την Αγία Σοφία και οι μουσουλμάνοι προσεύχονταν και θα προσεύχονται στον χώρο που βρίσκεται έξω από τον ναό, σε κτίριο που έχει χτίσει ο Μουράτ ο Α’. Μέσα στον χώρο του μουσείου δεν επιτρέπεται καμία προσευχή.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης «τώρα από τους τέσσερις μιναρέδες της Αγίας Σοφίας θα ακούγεται η φωνή του ιμάμη πέντε φορές την ημέρα ενώ μέχρι τώρα αυτό γινόταν δυο φορές».

Ιμάμης πήγαινε στην Αγία Σοφία όμως δεν είχε γίνει μόνιμος διορισμός.

Η Αγία Σοφία έχει μετατραπεί σε μουσείο με απόφαση του ιδρυτή της τουρκικής δημοκρατίας Κεμάλ Ατατούρκ. Τον Ιούλιο είχε απαγγελθεί το Κοράνι για πρώτη φορά μέσα από το εσωτερικό της Αγίας Σοφίας.

Το πρωί του Σαββάτου μουεζίνης μέσα από τον χώρο της Αγίας Σοφίας, απήγγειλε το «αζάν», τη μουσουλμανική ψαλμωδία για κάλεσμα της προσευχής προς τους μουσουλμάνους σε ζωντανή μετάδοση από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT Diyanet.

Ηταν η πρώτη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο μετά από 85 χρόνια, από τότε δηλαδή που ο χώρος αυτός είχε μετατραπεί σε μουσείο με εντολή του ιδρυτή της Τουρκικής Δημοκρατίας Κεμάλ Ατατούρκ.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΟΣΤΙΔΗΣ

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Λίστα Λαγκάρντ : ''Ποσό βεβαιωμένων φόρων 225,4 εκατ.'' - Λίστα Μπόργιανς : ''Ποσό βεβαιωμένων φόρων 308,87 εκατ''

Συγκεντρωτικά στοιχεία για τα βαριά πρόστιμα που βεβαιώνει ο ελεγκτικός μηχανισμός του υπουργείου Οικονομικών κατά τη διενέργεια φορολογικών ελέγχων κυρίως σε φορολογούμενους μεγάλου πλούτου αλλά και σε διάφορες λίστες φοροφυγάδων δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Τα στοιχεία τα οποία έδωσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης πιστοποιούν μέση βεβαίωση τεράστιων ποσών φόρων ανά υπόθεση, που αγγίζει το μισό εκατομμύριο ευρώ για κάθε μία από τις 623 υποθέσεις εμβασμάτων στο εξωτερικό, για τις οποίες έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος και προσεγγίζει το 1,3 εκατ. ευρώ για κάθε μία από τις 177 υποθέσεις της λίστας Λαγκάρντ για τις οποίες επίσης ο έλεγχος έχει ολοκληρωθεί.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία κατατέθηκαν στη Βουλή:

1. Λίστα Λαγκάρντ. Εντός του 2014 -με τη γνωστή μεγάλη καθυστέρηση σε σχέση με τον χρόνο παραλαβής του περίφημου stick- ξεκίνησε ο έλεγχος 153 υποθέσεων και ολοκληρώθηκε σε μόλις 38.

Όπως έχουν πολλές φορές επισημάνει στελέχη του ελεγκτικού μηχανισμού, πρόκειται για μια πολύ δύσκολη διαδικασία διασταυρώσεων στοιχείων και κυρίως συλλογής στοιχείων που να «δένουν] την παράβαση, αν και το βάρος της απόδειξης της μη παράβασης φέρει ο φορολογούμενος. Τα συνολικά ποσά που βεβαιώθηκαν το 2014 φτάνουν τα 23,4 εκατ. ευρώ και ο μέσος φόρος που βεβαιώθηκε ανά υπόθεση αγγίζει τις 617.794 ευρώ.

Το επόμενο έτος, ο ελεγκτικός μηχανισμός φαίνεται να πατά γκάζια.Ανοίγουν 85 νέες υποθέσεις της λίστας, ολοκληρώνονται 96 και βεβαιώνονται 173,9 εκατ. ευρώ. Η μέση βεβαίωση φόρου ανά υπόθεση στο 1,8 εκατ. ευρώ.

Το 2016 μπαίνει με όχι και τόσο εντυπωσιακούς ρυθμούς. Τον Ιανουάριο ανοίγουν τέσσερις νέες υποθέσεις, τον Φεβρουάριο 5, τον Μάρτιο 8, τον Απρίλιο μία υπόθεση. Στη συνέχεια, ο ρυθμός επιταχύνει για να φτάσουμε στο άνοιγμα 53 νέων υποθέσεων τον Αύγουστο και συνολικά, από το 2014 έως και το τέλος Αυγούστου, στις 365 υποθέσεις. Οι ολοκληρωμένες υποθέσεις όμως είναι δυόμισι χρόνια μετά μόλις 177 (σε σύνολο 2.062), τα συνολικά βεβαιωθέντα ποσά φτάνουν τα 255 εκατ. ευρώ, με τη μέση βεβαίωση ανά υπόθεση στο 1,273 εκατ. ευρώ (!), αλλά οι εισπράξεις είναιμόλις 37,5 εκατομμύρια. Δια μέσου της λίστας Λαγκάρντ, ο ελεγκτικός μηχανισμός εντόπισε 9 περιπτώσεις συσχετιζόμενων προσώπων στους οποίους βεβαιώθηκαν φόροι 8,5 εκατ. ευρώ.

2. Λίστα Μπόργιανς. Σχετικά με τη Λίστα Μπόργιανς έχει ξεκινήσει ο έλεγχος σε 60 υποθέσεις, ενώ για τους φορολογούμενους με εμβάσματα εξωτερικού έχει ξεκινήσει ο έλεγχος σε 1.491 υποθέσεις και έχει ολοκληρωθεί σε 623 από αυτές. Τα ποσά φόρων που έχουν βεβαιωθεί ανέρχονται σε 308,874 εκατ. ευρώ ενώ ο μέσος φόρος που βεβαιώνεται ανά υπόθεση ανέρχεται σε 495.785 ευρώ. Επιπλέον έχει ξεκινήσει ο έλεγχος σε άλλες 665 υποθέσεις που σχετίζονται με αυτές των εμβασμάτων εξωτερικού και έχει ολοκληρωθεί σε 231 από αυτές με το συνολικό ποσό βεβαιωθέντων φόρων 47 εκατ. ευρώ.

3. Εμβάσματα εξωτερικού. Έως το τέλος του 2015, είχε ξεκινήσει ο έλεγχος σε 1.482 υποθέσεις και είχε ολοκληρωθεί σε 584 εξ αυτών, με τα συνολικά βεβαιωθέντα ποσά στα 263 εκατ. ευρώ (451.645 ευρώ ανά υπόθεση). Το πρώτο εξάμηνο του 2016 δεν άνοιξε καμία νέα υπόθεση εμβασμάτων και μόνο το δίμηνο Ιουλίου- Αυγούστου ξεκίνησε ο έλεγχος 9 υποθέσεων. Οι 1.482 υποθέσεις έως το τέλος του 2016 έγιναν στο τέλος Αυγούστου 1.491 (ενδεχομένως να μην υπάρχει πλέον φορολογικό ενδιαφέρον;) και οι ολοκληρωμένοι έλεγχοι από 584 αυξήθηκαν σε 623.

Οι βραδείς ρυθμοί έναρξης ελέγχου νέων υποθέσεων ενδεχομένως να σχετίζονται και με το γεγονός της συσσώρευσης μεγάλου όγκου υποθέσεων που δεν έχουν κλείσει ακόμα (ούτε μία στις δύο). Τα συνολικά βεβαιωθέντα ποσά φτάνουν τα 308 εκατ. ευρώ, ο μέσος φόρος ανά υπόθεση στις 495.785 ευρώ. Ο πλέον παραγωγικός μήνας ήταν μάλλον ο περασμένος Αύγουστος, όταν μόλις 7 υποθέσεις απέδωσαν βεβαίωση 21,6 εκατ. ευρώ ή περίπου 3,1 εκατ. ευρώ έκαστη.

4. Έλεγχοι τουριστικής περιόδου. Το καλοκαίρι, ο ελεγκτικός μηχανισμός δίνει ρέστα. Φέτος δε, οι έλεγχοι αυτοί σε συνδυασμό με την επιβολή των capital controls και την αναγκαστική χρήση πλαστικού χρήματος αλλά και εξαιτίας της αύξησης του ΦΠΑ, φαίνεται να απέδωσαν πολλαπλάσια στα ταμεία του δημοσίου. Τα στοιχεία δείχνουν 7.115 ελέγχους τουριστικής περιόδου το καλοκαίρι του 2013, 22.275 το επόμενο, έκρηξη ελέγχων σε 39.614 το καλοκαίρι του 2015 και 28.5413 ελέγχους το καλοκαίρι που πέρασε. Παράλληλα στο οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου έγιναν 2.099 πλήρεις έλεγχοι από τις Δ.Ο.Υ, 12.774 μερικοί έλεγχοι, 2.276 έλεγχοι φορολογίας κεφαλαίου και συνολικά 17.149 έλεγχοι με βεβαίωση εσόδων1,273 δισ. ευρώ.

5. ΚΕΦΟΜΕΠ- ΚΕΜΕΕΠ. Για το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου, παρατίθενται στοιχεία ( 173 έλεγχοι στο οκτάμηνο με βεβαίωση ποσών 393 εκατ. ευρώ) αναφορικά με τους ελέγχους που έγιναν στο διάστημα Ιανουαρίου-Αυγούστου και τη μέση βεβαίωση εσόδων (1,460 εκατ. ευρώ για φορολογούμενους μεγάλου πλούτου, 2,690 εκατ. ευρώ για τα εμβάσματα και 837.801 ευρώ για τις offshore). Για το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων παρατίθενται και στοιχεία εισπραξιμότητας. Μόλις 16,95% το ποσοστό είσπραξης προς βεβαίωση για τους 141 ελέγχουςπου ολοκληρώθηκαν στο οκτάμηνο (βεβαιώθηκαν 435 εκατ. ευρώ, εισπράχθηκαν 73 εκατ. ευρώ). Σαφώς υψηλότερα ποσοστά εισπραξιμότητας καταγράφεται στα αποτελέσματα των μερικών ελέγχων. Έγιναν 97 έλεγχοι, βεβαιώθηκαν φόροι και πρόστιμα 39,161 εκατ. ευρώ και εισπράχθηκαν 23,4 εκατ. ευρώ (59,97%).

6. Τελωνεία. Καταγράφεται κάθετη πτώση των ελέγχων για καύσιμα. Από τις 27.365 ελέγχους στο πεδίο των καυσίμων το 2014, τα στοιχεία δείχνουν μείωση σε 8.859 το 2015, ενώ στο οκτάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2016 έχουν γίνει μόλις 2.567. Συνακόλουθα τα ποσά που βεβαιώθηκαν από 18 εκατ. ευρώ το 2014 υποχώρησαν σε 13,7 εκατ. ευρώ πέρυσι και σε 2,4 εκατ. ευρώ στο εννιάμηνο.

Αθροιστικά λιγότεροι είναι αντίστοιχα και οι έλεγχοι για λαθρεμπόριο καπνού (από 11.754 σε 6.585 και 4.531 στο εννιάμηνο) αλλά οι φόροι και τα πρόστιμα που βεβαιώνονται είναι υπερπολλαπλάσια. Παρά τους λιγότερους αθροιστικά ελέγχους για καπνικά, οι φόροι έφτασαν τα 59 εκατ. ευρώ το 2014, σχεδόν τριπλασιάστηκαν σε 147 εκατ. ευρώ το 2015 και ήδη στο εννιάμηνο οι βεβαιώσεις φόρων και προστίμων φτάνουν τα 279 εκατ. ευρώ. Πόσα από αυτά θα εισπραχθούν, άγνωστο.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Από 1/11 θα αρχίσει να κατατίθεται στους αγρότες το 70% των οφειλώνΤο αργότερο μέχρι τις 31 Οκτωβρίου θα έχει υπογραφεί η απόφαση και από την 1η Νοεμβρίου θα αρχίσουν να κατατίθενται χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των αγροτών το 70% όσων τους οφείλουμε, είπε απόψε στον Βόλο, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, προσερχόμενος στο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Αγροτική Ανάπτυξη της χώρας, που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Ο Βαγγέλης Αποστόλου ενημέρωσε ότι σήμερα ήρθε σε συνεννόηση με τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ για τις καταβολές των χρημάτων και η φετινή χρονιά θα αποτελεί έτος των ρεκόρ, όσον αφορά τις πληρωμές προς τους αγρότες και είναι κατανοητό και θετικό να διαμαρτύρονται μερικές φορές, γιατί η αγροτική πολιτική είναι πολύ μεγάλο ζήτημα.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης πρόσθεσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής και η βιωσιμότητα του χρέους, διότι είναι δύο παράγοντες συνυφασμένοι με την δυναμικότητα της χώρας να μπει σε τροχιά ανόδου και ανάπτυξης. Αλλωστε, είπε ο Βαγγέλης Αποστόλου, τα είχαμε υποσχεθεί κάποτε και δυστυχώς δεν μπορέσαμε να τα υλοποιήσουμε, λόγω της κατάστασης που αντιμετωπίσαμε και δώσαμε προτεραιότητα στην ευρωπαϊκή προοπτική και πορεία της χώρας.

Εξέφρασε δε σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, την αισιοδοξία του για το μέλλον και ειδικά για την αγροτική ανάπτυξη, λέγοντας ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια για βελτιώσεις και έφερε ως παράδειγμα το γεγονός ότι τα τρόφιμα, είναι πλέον, ο πρωταθλητής των ελληνικών εξαγωγών.

Το συνέδριο, που διοργανώθηκε από την Γεωπονική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, έχει διήμερη διάρκεια και μεταξύ των ομιλητών είναι και καθηγητές ξένων πανεπιστημίων.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Εξόφληση φόρου κληρονομιάς με αντάλλαγμα την εκχώρηση ακινήτου

Αθήνα
Θέμα χρόνου είναι η έκδοση υπουργικής απόφασης που θα δίνει στους πολίτες, που δεν μπορούν να κάνουν αποδοχή κληρονομιάς, τη δυνατότητα να εκχωρούν ακίνητο στο Δημόσιο, για να καλύπτουν την φορολογική υποχρέωση που απορρέει από τον φόρο κληρονομιάς.

Η σχετική νομοθετική πρόβλεψη υπάρχει από το 2014, ωστόσο, δεν είχε εκδοθεί η προβλεπόμενη υπουργική απόφαση για την εφαρμογή της διαδικασίας.

Λίγες ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για την αύξηση του φαινομένου της αποποίησης κληρονομιάς από πολλούς πολίτες, φαινομένου που αυξήθηκε λόγω της αύξησης των χρεών και της φορολογίας στα ακίνητα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης προσήλθε στη Βουλή, προκειμένου να απαντήσει σε σχετική ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δημήτρη Καμμένου.

«Πράγματι, υπάρχει νομοθετική ρύθμιση, από το 2014, η οποία δίνει δυνατότητα σε πολίτες που δεν μπορούν να πληρώσουν το φόρο κληρονομιάς - όχι οποιαδήποτε φορολογική υποχρέωση αλλά μόνο το φόρο που προκύπτει μετά από κληρονομιά- να τον πληρώσουν με μεταβίβαση ακινήτου στο δημόσιο, είτε του συγκεκριμένου ακινήτου είτε άλλου ακινήτου. Αυτό το νομοθετικό πλαίσιο υπάρχει και αφορά τους πολίτες που δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν με άλλο τρόπο την συγκεκριμένη φορολογική υποχρέωση αλλά δυστυχώς από το 2014 δεν έχει προχωρήσει η έκδοση της απόφασης που ορίζει ο συγκεκριμένος νόμος», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και εξήγησε ότι η έκδοση της απόφασης δεν προχωρούσε, διότι είχαμε συγκεκριμένες δημοσιονομικές δεσμεύσεις.

«Τώρα μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο και στο τελικό της επεξεργασίας της, από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, βρίσκεται υπουργική απόφαση με την οποία θα μπορεί το υπουργείο Οικονομικών, σε συγκεκριμένες περιπτώσεις που ο πολίτης δεν θα μπορεί να πληρώσει το φόρο κληρονομιάς με μετρητά, να τον πληρώνει μέσω ακινήτου. Ούτως ή άλλως για το δημόσιο το ίδιο είναι, διότι αν δεν γινόταν αποδοχή κληρονομιάς το ακίνητο πάλι θα περνούσε στο δημόσιο», είπε ο κ. Αλεξιάδης και πρόσθεσε: «Δίνουμε έτσι με ένα τρόπο στους πολίτες τη δυνατότητα να κρατήσουν την περιουσία τους και να ρυθμίσουν αυτό το πρόβλημα με εκχώρηση ακινήτου».

Ο κ. Αλεξιάδης επισήμανε ότι υπάρχουν ζητήματα αναφορικά με το πώς θα γίνεται η εκτίμηση του ακινήτου ή η επιλογή μεταξύ των ακινήτων, που θα δίνει ο φορολογούμενος και «το πώς θα λύνονται αυτά, θα προβλέπεται στην υπό έκδοση υπουργική απόφαση ώστε να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν οι πολίτες».

Με αφορμή την πρόσφατη δημοσιοποίηση στοιχείων από τα ειρηνοδικεία της χώρας για τις αποποιήσεις κληρονομιών, ο αναπληρωτής υπουργός είπε ότι «και στο παρελθόν δεν γινόταν αποδοχή κληρονομιάς λόγω χρεών αλλά σήμερα αυτός ο αριθμός είναι αυξημένος επειδή έχουν μεγαλώσει τα χρέη προς τράπεζες, δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία και έτσι αυτό το φαινόμενο είναι αυξημένο».

«Στην υπό έκδοση υπουργική απόφαση, έχουμε προβλέψει αν κάποιος χρωστάει 30.000 ευρώ στο δημόσιο και το ακίνητο που το δημόσιο θα συμφωνήσει να εκχωρηθεί για τη φορολογική υποχρέωση κάνει 50000, αυτά τα 20000 διαφορά, να μην τα χάνει ο πολίτης αλλά να υπάρχει ειδική διαδικασία ώστε ο πολίτης να προστατεύεται και να μην χάνει το δημόσιο», είπε επίσης ο κ. Αλεξιάδης.

Άδικη φορολογία

«Εμείς δεν θεωρούμε ότι το φορολογικό σύστημα που έχουμε είναι κάτι που πρέπει να διατηρήσουμε. Θέλουμε να κρατήσουμε ότι θετικό υπάρχει και να τα αλλάξουμε όλα, να μειώσουμε τη φορολογία, να κατανείμουμε δίκαια τα φορολογικά βάρη και θέλουμε τις όποιες αδικίες υπερβολές, αντιφάσεις υπάρχουν, να τις ξεπεράσουμε», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, όταν ο Δημήτρης Καμμένος του επισήμανε ότι τείνει να δημιουργεί «κίνημα ΔΕΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΩ».

Ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρθηκε και στην κριτική για τα θέματα υπερφορολόγησης, σημειώνοντας ότι η φορολογία στην ακίνητη περιουσία δεν αυξήθηκε από τη σημερινή κυβέρνηση, αλλά οι προηγούμενες κυβερνήσεις είναι εκείνες που παρέλαβαν συνολική επιβάρυνση στα ακίνητα που ήταν 500-600 εκατομμύρια και την έφτασαν στα 3,4 δισ. Να μην το ξεχνάμε αυτό, είπε, διότι ορισμένοι δεν θυμούνται τι έκαναν όταν ήταν κυβερνήσεις. «Εμείς θεωρούμε ότι τα ακίνητα έχουν επιβαρυνθεί υπερβολικά και έχουμε φτάσει στο σημείο, μια βασική ανάγκη του πολίτη, που είναι η πρώτη κατοικία και η στέγασης της οικογένειας του να γίνει πεδίο υπερφορολόγησης και άδικης φορολόγησης» είπε ο κ. Αλεξιάδης.

Εκατομμύρια σε ενοίκια για τις ανάγκες του δημοσίου

Στο σημείο αυτό ανέφερε ότι υπάρχει και το παράλογο γεγονός το ελληνικό δημόσιο να έχει τεράστια ακίνητη περιουσία, να έχει πάρα πολλά κτήρια, «αλλά για να εξυπηρετεί τοπικά και γενικότερα συμφέροντα διαπλοκής και άλλων καταστάσεων», σπαταλά τεράστια ποσά σε ενοίκια κτιρίων. Μόνο το υπουργείο Οικονομικών χάνει κάθε χρόνο 25 εκατομμύρια μόνο για ενοίκια κτιρίων και για αυτό θα αξιοποιηθεί όποια δυνατότητα υπάρχει για εξοικονόμηση δαπανών, είπε ο κ. Αλεξιάδης.

Ο Δημήτρης Καμμένος που έθεσε το θέμα υπογράμμισε ότι τα φορολογικά βάρη καθιστούν ασύμφορη την αποδοχή κληρονομιάς και επικαλέστηκε τα στοιχεία για τις αποποιήσεις κληρονομιών καθώς πολλοί άνθρωποι μετά το θάνατο συγγενών του πηγαίνουν στα ειρηνοδικεία και κάνουν αποποιήσεις, με συνέπεια και το δημόσια να χάνει έσοδα. Ο βουλευτής κάλεσε τον αναπληρωτή υπουργό να μεριμνήσει ώστε να εφαρμοστεί η νομοθετική διάταξη για μεταβίβαση ακινήτων ώστε να εξοφλούνται φορολογικές υποχρεώσεις.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Επιτέλους!! Στο αυτόφωρο οι γονείς που εκθέτουν πάνω σε δίκυκλο και χωρίς κράνος τα παιδιά τους!Στο αυτόφωρο θα οδηγούνται οι γονείς που μεταφέρουν ανηλίκους πάνω σε δίκυκλο χωρίς κράνος και χωρίς τις προφυλάξεις που προβλέπει ο κώδικας οδικής κυκλοφορίας.

Οι γονείς θα παραπέμπονται κατόπιν εντολής του κ. εισαγγελέα «με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο».

Οι γονείς που ελλείψει άλλου μέσου μεταφέρουν τα παιδιά τους με δίκυκλο, θα πρέπει να τηρούν τα όσα προβλέπει ο νόμος για την προστασία των ανηλίκων, καθώς τις τελευταίες ημέρες αρκετοί γονείς εκτός από την επιβολή προστίμου, οδηγούνται στο αυτόφωρο.

Άραγε πόσοι το γνωρίζουν αυτό ;

Και πόσοι τροχονόμοι στον δρόμο τηρούν τον νόμο;

Όχι άλλα ατυχήματα με παιδιά στην άσφαλτο…αυτά δεν γνωρίζουν!…Εσείς όμως ξέρετε, μην αμελείτε να φοράτε το κράνος στα παιδιά σας, όχι άλλα παιδιά πάνω σε μηχανάκια!

Μην το κάνετε για τον νόμο…κάντε το για τα παιδιά σας!

Πηγή newsone.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....