Διυλιστήριο: 07/27/14
ροη αναρτησεων

Κυριακή, 27 Ιουλίου 2014

Αποκάλυψη Βόμβα : Τι θα γινόταν αν ο Σαμαράς είχε επιλέξει την Ντόρα για την θέση του επιτρόπου;

Όλοι αρκεστήκαμε να δούμε ότι με την ανάληψη της θέσης του επιτρόπου από την Δημήτρη Αβραμόπουλο (επιλογή του Αντώνη Σαμαρά), μπαίνει ως πρώτος αναπληρωματικός στην Βουλή ο Θανάσης Πλεύρης, ο ναι σε όλα, βουλευτής του ΛΑΟΣ, φίλος του Γεωργιάδη και του Βορίδη, συνυπεύθυνος για την είσοδο της Ελλάδας στα μνημόνια,  γνωστός σε όλους μας για τις σκληρές μνημονιακές του θέσεις. Αλλά αν η επιλογή ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη τι θα γινόταν; Αν η επιλογή για την θέση του επιτρόπου ήταν Ντόρα Μπακογιάννη θα έπαιρνε την βουλευτική έδρα ο πρώτος αναπληρωματικός του ψηφοδελτίου της ΝΔ στην Επικράτεια Ηλίας Κονοφάγος. Σας παραθέτουμε ένα σύντομο βιογραφικό του, και μετά τις αντίθετες προς την κυβέρνηση θέσεις που έχει αναπτύξει ο ίδιος.

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

• Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Ανάπτυξης Υδρογονανθράκων της Flow

Energy S.A.

• Πρώην Δν/τής Ι Έρευνας & Παραγωγής Κοιτασμάτων Υδρογονανθράκων

της Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε.

• Eisenhower Fellow του τομέα της Οικονομίας Έρευνας & Παραγωγής

Υδρογονανθράκων και ειδικότερα του Ενεργειακού Τομέα.

• Ο Ηλίας Κονοφάγος είναι Χημικός Μηχανικός του Ελβετικού Ομόσπονδου

Πολυτεχνείου της Λοζάννης, Διδάκτωρ (Doctorat d’ Etat) της Ecole

Centrale Παρις & της Σχολής του Γαλλικού Ινστιτούτου Πετρελαίου,

Τομέα Έρευνας και Παραγωγής Κοιτασμάτων Υδρογονανθράκων.

• Έχει 30ετή εμπειρία στο Δημόσιο & Ιδιωτικό τομέα της Έρευνας &

Παραγωγής Υδρογονανθράκων με Διεθνή Παρουσία.

• Διετέλεσε στέλεχος των Εταιρειών Total (ex-Elf Acquitaine), Mobil North

Sea, Δ.Ε.Π. Α.Ε. (Δημόσια Επιχείρηση Πετρελαίου Α.Ε.), Δ.Ε.Π.-Ε.Κ.Υ.

Α.Ε. (Δημόσια Επιχείρηση Έρευνας και Παραγωγής Υδρογονανθράκων

Α.Ε.), ΕΛ.ΠΕ. Α.Ε. (Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε.).

Ως Δν/τής Παραχωρήσεων της ΔΕΠ-ΕΚΥ Α.Ε. της περιόδου 1994-1998
συμμετείχε στην επιτυχή διεξαγωγή προσέλκυσης Επενδύσεων της περιόδου
1980-1981, βάσει του Νόμου Υδρογονανθράκων 468/76 καθώς & του Α! Γύρου
Παραχωρήσεων Ερευνητικών Περιοχών στην Ελλάδα μέσω του ισχύοντος
Νόμου 2289/95.
Διετέλεσε μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε..
καθώς και μέλος Δ.Σ. Εταιρειών του Ενεργειακού Τομέα και ειδικότερα ως
Αντιπρόεδρος της εταιρείας Ε.Κ.Ο. Α.Ε..
Έχει δημοσιεύσει πλέον των 80 Επιστημονικών Εργασιών και Ανακοινώσεων
σε Ελληνικά και Διεθνή Συνέδρια.
Είναι Μέλος:
της Διεθνούς Ένωσης των Eisenhower Fellows
της Διεθνούς Ένωσης Οικονομολόγων Ενέργειας (Ι. Α. Ε. Ε.).
της Ένωσης Επιστημόνων του Γαλλικού Ινστιτούτου Πετρελαίων (I.F.P.)
της Διεθνούς Ένωσης Μηχανικών Πετρελαίου
της Εταιρείας Τεχνολόγων Ορυκτού Πλούτου
του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας

Τον Ιανουάριο του 2011 αναφέρει ότι άμεσα πρέπει να καθοριστεί η ελληνική και κυπριακή ΑΟΖ για εθνικούς λόγους (εδώ) .

Τον Δεκέμβριο του 2012 δημοσιεύει απόρρητη έκθεση, όπου υπογράφεται μαζί με άλλους επιστήμονες, και αναφέρει ότι τα κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου στην Ελλάδα είναι 1,3 τρις δολάρια (εδώ), όπου όπως όλοι καταλαβαίνουμε ότι αυτό το ποσό θα έλυνε για πάντα τα προβλήματα της Ελλάδας και θα έδιωχνε τους Τροικανούς. Έκθεση όπου ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος στους λόγους του έχει χρησιμοποιήσει.

Στις 2 Ιουνίου 2014 αναφέρει χαρακτηριστικά : ''Ο Γιώργος Παπανδρέου μας έταξε ότι θα γίνουμε «Δανία του Νότου». Ο Αντώνης Σαμαράς θέλησε να μας κάνει… Ιράν της Δύσης, σε ό,τι αφορά την παραγωγή πετρελαίου. Όμως τελικά, μάλλον η έρευνα και η διαχείριση των πιθανών κοιτασμάτων πετρελαίου και υδρογονανθράκων θυμίζει περισσότερο Νιγηρία''(εδώ)

Στις 18 Ιουνίου 2014 σε ραδιοφωνική εκπομπή στον 9.84 αναφέρει : ..... καθυστερήσεις και η στάση της κυβέρνησης που προκαλεί ερωτηματικά καθώς τα κοιτάσματα θα μπορούσαν να δώσουν την οικονομική ανάσα που χρειάζεται η χώρα, για άλλη μία φορά η ηγεσία του υπουργείου περιβάλλοντος και κατ επέκταση της χώρας πρέπει να κινηθούν τάχιστα προκειμένου να προλάβουν εξελίξεις που ενδεχόμενα στη συνέχεια να μην είναι ευοίωνες για τη χώρα.

Θα σας πρότεινα να τον ακούσετε Όπως όλοι καταλαβαίνουμε θα ήταν βόμβα στα θεμέλια της οριακής κυβερνητικής πλειοψηφίας μια βουλευτική έδρα σε έναν επιστήμονα με καθαρές εθνικές θέσεις υπέρ της ΑΟΖ και άρα επιλέχτηκε ο ναί σε όλα Θανάσης Πλεύρης.

 http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Χαρδούβελης: Ενοίκιο αντί δόσης για τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια

Σύμφωνα με τα σενάρια που εξετάζονται οι τράπεζες θα μπορούν αφού αποκτήσουν την κυριότητα των ακινήτων, να τα ενοικιάζουν στους δανειολήπτες ή να τα παραχωρούν με χρηματοδοτική μίσθωση, ένα είδος leasing που ίσως προβλέπει και δυνατότητα επαναγοράς.

Ένα δίχτυ προστασίας σχεδιάζει η κυβέρνηση για τα νοικοκυριά τα οποία δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους, συμπληρωματικά προς τις ρυθμίσεις που θα γίνουν από τις τράπεζες για τα κόκκινα δάνεια, έτσι ώστε να μπορέσουν να μείνουν στα σπίτια τους οι δανειολήπτες τουλάχιστον για ένα διάστημα, επισημαίνει σήμερα η εφημερίδα "Τα Νέα", που παραθέτει σχετικές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη.

Όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα υπό τον τίτλο "Δίχτυ ασφαλείας σε όσους κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους", οι τράπεζες σύμφωνα με τα σενάρια που εξετάζονται θα μπορούν μεταξύ άλλων, αφού αποκτήσουν την κυριότητα των ακινήτων, να τα ενοικιάζουν στους δανειολήπτες ή να τα παραχωρούν με χρηματοδοτική μίσθωση, ένα είδος leasing που ίσως προβλέπει και δυνατότητα επαναγοράς στο τέλος.

"Πρέπει να δείξουμε κοινωνική ευαισθησία σ'αυτούς που κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους, να τους βοηθήσουμε με ένα δίχτυ ασφαλείας", δηλώνει στα Νέα ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης.

Παράλληλα το κράτος θα παρεμβαίνει με δίχτυ προστασίας που θα περιλαμβάνει επιδότηση του ενοικίου, σύμφωνα με ρύθμιση που επεξεργάζεται ο υπουργός Εργασίας, Γ.Βρούτσης.

Ο υπουργός οικονομίας συμμετείχε χθες στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου που αφορούσε το πολυνομοσχέδιο και τον προϋπολογισμό. "Συζητήσαμε για τα προαπαιτούμενα. Τα δουλεύουμε, είμαστε σε διαπραγμάτευση", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.
Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο Βορίδης ομολογεί: Κυρίες και κύριοι αποτύχαμε! [video]

Την ώρα που η κυβέρνηση υποστηρίζει όπου σταθεί ότι όλα πάνε καλά και ήρθε η ανάπτυξη, η πραγματικότητα δεν σταματά να την διαψεύδει!

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας, Βορίδης παραδέχθηκε ευθέως ότι το χρέος ολοένα και αυξάνεται και τα ελλείμματα είναι εδώ για να μείνουν!
Σε πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή ο δημοσιογράφος Άκης Παυλόπουλος ρώτησε τον μνημονιακό υπουργό του Σαμαρά: "Η έκθεση της Eurostat λέει ότι το χρέος μετά από 6 χρόνια θυσίες παραμένει στο... Θεό, η έκθεση της ΕΛΣΤΑΤ λέει πως μετά από 6 χρόνια θυσίες οι πολίτες παραμένουν στην κόλαση, καθώς 3.5 εκατομμύρια Έλληνες είναι στα όρια της φτώχειας και κάτω από το όριο και το ΔΝΤ λέει ότι κάναμε λάθος. Δεν χρειαζόταν η μείωση των μισθών!"
Ο Μάκης Βορίδης απάντησε ορθά κοφτά στον δημοσιογράφο: "Η αποκλιμάκωση του χρέους έχει προβλεφθεί με ένα συγκεκριμένο τρόπο. Είναι προφανές πως όσο θα βρισκόμαστε σε μια διαδικασία υφεσιακή με τις συρρικνώσεις του ΑΕΠ, προφανές είναι ότι δεν αποπληρώνεται χρέος γιατί τα ελλείμματα παραμένουν και επομένως αυξάνουν το χρέος. Ακόμα και τώρα που μιλάμε.
Μιλάμε για πρωτογενή πλεονάσματα, αλλά σε επίπεδο καθαρού προϋπολογισμού, ο καθαρός προϋπολογισμός παραμένει ελλειμματικός. Επομένως στην πραγματικότητα συσσωρεύεται χρέος!".Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/

Διαβάστε περισσότερα.... »
....