Διυλιστήριο: 08/26/17
ροη αναρτησεων

Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

Ψαριανός του Ποταμιού: «Έχω δοκιμάσει ηρωίνη και κοκαΐνη»



«Ξέρω τι είναι η φούντα, ξέρω τι είναι το μαύρο, τι είναι από το Αφγανιστάν, από τον Λίβανο, από την Καλαμάτα»

«Δεν ντρέπομαι να πω ότι έχω δοκιμάσει σχεδόν όλες τις ουσίες και ξέρω τι κάνει η καθεμιά. Αλλά ποτέ δεν έμπλεξα, γιατί δεν ήθελα να μπλέξω. Είμαι κατά των εξαρτήσεων. Η κατάχρηση βλάπτει. Και η μαλ…ία και η βλακεία επίσης βλάπτουν πολύ σοβαρά την υγεία», τόνισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του Ποταμιού Γρηγόρης Ψαριανός σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» και τη Σάσα Σταμάτη.

Ο βουλευτής του Ποταμιού δήλωσε πως έχει πάρει ηρωίνη και κοκαΐνη, ενώ υποστήριξε πως στη χώρα πρέπει να γίνει «αποποινικοποίηση της χρήσης ουσιών 100%»:

«Έχω δοκιμάσει (σ.σ ηρωίνη και κοκαΐνη). Δεν έμπλεξα ποτέ. Οι παρέες μου είχαν περάσει διάφορα. Διά πυρός και σιδήρου. Τρεις πέθαναν, δύο αυτοκτόνησαν, 3-4 έφαγαν 2-3 χρόνια στη φυλακή, ο καθένας για κάτι γραμμάρια. Πρέπει να γίνει αποποινικοποίηση της χρήσης ουσιών 100%. Ήταν από τα πρώτα που είχε πει ότι θα κάνει αυτή η άθλια κυβέρνηση. Είναι γελοία σκουλήκια, τα έχουν κάνει γαργάρα όλα. Επειδή ξέρω τι είναι οι ουσίες, ξέρω τι είναι η φούντα, ξέρω τι είναι το μαύρο, τι είναι από το Αφγανιστάν, από τον Λίβανο, από την Καλαμάτα. Τις ξέρω τις ποικιλίες αυτές. Ξέρω τι είναι η ηρωίνη, ξέρω τι είναι η κοκαΐνη. Ξέρω πόσοι άνθρωποι χάθηκαν από αυτή την αθλιότητα με τα ναρκωτικά».

Στη συνέχεια της συνέντευξής του ο Γρηγόρης Ψαριανός σημείωσε πως «δεν είναι όλες οι ουσίες ναρκωτικά», ενώ συμπλήρωσε ότι «μερικές προκαλούν εθισμό, μερικές άλλες δεν προκαλούν εθισμό. Μόνο ψυχολογικό εθισμό. Αλλά ψυχολογικό προκαλούν και οι ομάδες, η Εκκλησία. Είναι το ίδιο με το αν δεν πας μια μέρα στην ομάδα σου, στο γήπεδο. Τρέμεις. Το αλκοόλ και το τσιγάρο είναι πολύ πιο εθιστικά πράγματα από κάποιες ουσίες που απαγορεύονται ενώ δεν είναι εθιστικές».

«Δεν ντρέπομαι να πω ότι έχω δοκιμάσει σχεδόν όλες τις ουσίες και ξέρω τι κάνει η καθεμιά. Αλλά ποτέ δεν έμπλεξα, γιατί δεν ήθελα να μπλέξω. Είμαι κατά των εξαρτήσεων. Η κατάχρηση βλάπτει. Και η μαλ…ία και η βλακεία επίσης βλάπτουν πολύ σοβαρά την υγεία», δήλωσε ο βουλευτής του Ποταμιού.

Πηγή www.altsantiri.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Εισαγγελική έρευνα για τα «μυστήρια» με τις τράπεζες βλαστοκυττάρων



Ανοίγει έρευνα και για την εταιρία που έκλεισε και για τις υπόλοιπες, που καταγγέλλεται ότι δεν έχουν άδεια

Ρεπορτάζ
Παναγιώτης Στάθης

Eνα μείζον κοινωνικό θέμα που απασχολεί δεκάδες χιλιάδες γονείς, οι οποίοι έσπευσαν να πληρώσουν προκειμένου να εξασφαλίσουν τη φύλαξη των βλαστοκυττάρων των νεογέννητων παιδιών τους και να τα θωρακίσουν από τυχόν μελλοντικές ασθένειες, αγγίζει η Εισαγγελία της Αθήνας.

Η εισαγγελική έρευνα, η οποία προφανώς θα αφορά συνολικά τις τράπεζες βλαστοκυττάρων που λειτουργούν στη χώρα μας, ανοίγει έπειτα από παρέμβαση του Συνηγόρου του Καταναλωτή Λευτέρη Ζαγορίτη. Αφορμή στάθηκε η υπόθεση της εταιρίας Ιατρική Τεχνολογική Ελληνική Τράπεζα Βλαστοκυττάρων Α.Ε., με διακριτικό τίτλο Stem - Health Hellas, που λειτουργούσε ως τράπεζα βλαστοκυττάρων και «βάρεσε κανόνι» προκαλώντας τεράστια αγωνία σε 30.000 γονείς.

Η αναφορά του Συνηγόρου, βέβαια, θέτει υπό έρευνα όλες τις «τράπεζες», για τις οποίες υπάρχουν καταγγελίες ότι λειτουργούν χωρίς άδεια, ενώ αναμένεται να δοθεί λύση και στο θέμα των χιλιάδων γονέων που φοβούνται ότι θα καταστραφούν τα βλαστοκύτταρα των παιδιών τους που βρίσκονται ακόμη στις εγκαταστάσεις της εταιρίας εντός του Υγεία.

Ο Συνήγορος υπέβαλε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίο μηνυτήρια αναφορά για τη διερεύνηση τέλεσης αξιόποινων πράξεων και τον ενδεχόμενο καταλογισμό ποινικών ευθυνών σε βάρος της συγκεκριμένης εταιρίας, η οποία αιφνιδιαστικά στις αρχές του καλοκαιριού ανακοίνωσε ότι κλείνει.

Μάλιστα, κυκλοφόρησε ενημερωτικό mail της περί «άμεσου κινδύνου καταστροφής των βλαστικών κυττάρων», που σκόρπισε αγωνία σε περίπου 30.000 γονείς, οι οποίοι την είχαν εμπιστευτεί για τη φύλαξη του γενετικού υλικού των παιδιών τους. Μάλιστα, οι γονείς μέσω του δικηγόρου Χάρη Οικονομόπουλου προχώρησαν σε ενέργειες ώστε, μέχρι να επιλυθεί το θέμα, να αναλάβει το Υγεία (στον όμιλο του οποίου ανήκε η εταιρία έως το 2013) τη συντήρηση των βλαστοκυττάρων.

Πάνω από 15

Η αναφορά του Συνηγόρου του Καταναλωτή ουσιαστικά θα διευρύνει την έρευνα σε όλες τις λειτουργούσες ιδιωτικές εταιρίες-τράπεζες ομφαλοπλακουντιακού αίματος που δραστηριοποιούνται στον χώρο, προκειμένου να διερευνηθεί αν αληθεύουν οι ισχυρισμοί ότι δεν διαθέτουν άδεια. Εκτιμάται δε ότι αυτές είναι περισσότερες από 15, σε μια υπόθεση που αφορά εκατοντάδες χιλιάδες γονείς, οι οποίοι έχουν ήδη καταβάλει από 1.600 έως 3.000 ευρώ έκαστος για τη φύλαξη του πολύτιμου γενετικού υλικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ζαγορίτης ζήτησε επίσης να διερευνηθεί από τους εισαγγελείς αν έχει παραβιαστεί η νομοθεσία σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των τραπεζών κατά τη συλλογή, τη συντήρηση και τη διαφύλαξη αναντικατάστατου βιολογικού υλικού με αξιόπιστες διαδικασίες, καθώς και το ζήτημα της προστασίας των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων των πολιτών-καταναλωτών.

Ο κ. Ζαγορίτης προσκόμισε όλα τα σχετικά έγγραφα που περιήλθαν σε γνώση της Ανεξάρτητης Αρχής κατά τη διερεύνηση αναφορών οι οποίες υποβλήθηκαν από μεγάλο αριθμό γονέων που είχαν συμβληθεί με την εταιρία. Μάλιστα, η Stem - Health φέρεται ότι λειτουργούσε χωρίς να διαθέτει σχετική άδεια από το υπουργείο Υγείας κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας.


https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο Μπουτάρης στις διαταγές των Γερμανών



Ο «ΕΡΩΤΑΣ» ΤΟΥ ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΜΕ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ! «Να μην κάνουμε πάντα ό,τι θέλει το Βερολίνο, ας αποφασίζουμε από κοινού»!

Απαράδεκτη δήλωση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, που ανερυθρίαστα είπε ότι αγαπά τους Γερμανούς, την ώρα που ο ελληνικός λαός ζει γονατισμένος, με χιλιάδες συμπολίτες μας «βουτηγμένους» στην απόλυτη ένδεια, εξαιτίας των πολιτικών λιτότητας που μας έχουν επιβάλει η Μέρκελ και η παρέα της, αποκομίζοντας οι ίδιοι τεράστια κέρδη!

Ο κ. Μπουτάρης με τις δηλώσεις του πραγματικά ξεπέρασε κάθε φαντασία, μιλώντας σε δημοσιογράφο του γερμανικού ραδιοφώνου Deutschlandfunk (DLF), ο οποίος επισκέφθηκε την Ελλάδα προκειμένου να αποτυπώσει την κατάσταση στη χώρα και στους πολίτες έπειτα από επτά χρόνια σκληρότατης κρίσης.

«Αγαπώ τους Γερμανούς, αλλά μισώ το ότι νομίζουν πως τα ξέρουν όλα καλύτερα. Ο τρόπος που δουλεύουν μου αρέσει. Είναι η ηγέτιδα δύναμη στην Ευρώπη, αλλά πρέπει να γνωρίζουν ότι οι άλλες χώρες της Ε.Ε. δεν θα γίνουν ποτέ γερμανικές. Και οι Γερμανοί δεν θα είναι ποτέ σαν εμάς, τους Νοτιοευρωπαίους» είπε ο κ. Μπουτάρης στον Γερμανό δημοσιογράφο, προσθέτοντας: «Συμβουλή μου είναι να μην κάνουμε πάντα μόνο αυτό που θέλουν οι Γερμανοί. Πρέπει να αποφασίζουμε από κοινού».

Ο δημοσιογράφος του γερμανικού ραδιοφώνου συναντήθηκε με τον κ. Μπουτάρη στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, με τον δήμαρχο να τονίζει ότι το 2011, που ανέλαβε τη δημαρχία της πόλης, ο δήμος απασχολούσε 5.500 εργαζομένους, ενώ σήμερα αυτοί είναι 3.500, επισημαίνοντας ότι, παρά τις περικοπές, έκανε τη δουλειά του και πως «πρέπει να δουλεύουμε αποτελεσματικότερα».

Μάλιστα, ο κ. Μπουτάρης δήλωσε ότι οι ελληνογερμανικές σχέσεις θα μπορούσαν να είναι καλύτερες και προφανώς δεν μπήκε καν στον κόπο να ρωτήσει τον Γερμανό δημοσιογράφο ποια ήταν τα ευρήματα της έρευνάς του. Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ του, οι Ελληνες ταλαντεύονται μεταξύ «υπομονής και παραίτησης», και προσπαθούν να αντεπεξέλθουν στη δύσκολη πραγματικότητα.

Αναφέρει ότι ορισμένοι αντέχουν ακόμη, «ωστόσο πολλοί άνθρωποι στην Ελλάδα (…) έχουν χάσει την υπομονή τους. Παραίτηση, απελπισία, αλλά και οργή γίνονται αισθητές κάθε φορά που τα συνδικάτα καλούν σε κάποια μεγάλη διαδήλωση».


Μπουτάρης: Ντρέπομαι που είμαι Έλληνας

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση των πρώην υπουργών των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, Άννας Διαμαντοπούλου, Γιώργου Φλωρίδη και Γιάννη Ραγκούση, για τη δημιουργία ενός «ισχυρού προοδευτικού κέντρου».

Σύμφωνα με το thessnews.gr ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είπε ότι «ντρέπομαι που είμαι Έλληνας γιατί όταν πάω στο εξωτερικό με αντιμετωπίζουν σαν λεπρό».

Τόνισε παράλληλα πως το ΠΑΣΟΚ έκανε πολλά στη χώρα και πως το πολιτικό σύστημα είναι στη σαλαμούρα. «Πάμε για μία καινούρια Ελλάδα. Και με σαλαμούρα το καινούριο δεν γίνεται. Είμαστε όλοι με χάπια. Πρέπει να ξεχάσουμε τα παλιά και να φτιάξουμε τα καινούρια. Νέοι είμαστε ακόμα».

Μετά μην αναρωτιέται ...



Πηγή www.dimokratianews.gr

http://www.diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....