Διυλιστήριο: 05/12/17
ροη αναρτησεων

Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Βούτσης: Με τροπολογία θα εξισωθούν φορολογικά βουλευτές - πολίτες



Την κατάθεση τροπολογίας με την οποία θα εξισώνονται πλήρως φορολογικά οι βουλευτές με τους απλούς πολίτες, προανήγγειλε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, εμφανιζόμενος στην εκπομπή "Επί του Πιεστηρίου" του τηλεοπτικού σταθμού "Kontra".

"Θα υπάρξει μία πλήρης εξομοίωση στον φορολογικό τομέα. Πιστεύω πως αυτό είναι το ελάχιστο που θα έπρεπε και μπορεί να γίνει. Όλοι έχουν συνείδηση - και τα κόμματα και οι ίδιοι οι βουλευτές - πως μια μεγαλύτερη πίεση είναι κατανοητή και στο κοινοβουλευτικό έργο, στο μέτρο της κοινωνίας" ανέφερε ο κ. Βούτσης.

Παράλληλα ωστόσο, ο πρόεδρος της Βουλής προανήγγειλε και μία παρέμβαση που θα αφορά το συνταξιοδοτικό πρόγραμμα των παλαιών βουλευτών, οι οποίοι με τον νόμο Κατρούγκαλου, "λογίζονται στο ίδιο επίπεδο με τον δημόσιο υπάλληλο που θέλει να φύγει με 15ετία στον ιδιωτικό τομέα και του υπολογίζεται ως σύνταξη ένα μικρό κλάσμα της μισθοδοσίας. Οι άνθρωποι δεν μπορούν να ζήσουν, και από πάνω υπάρχει και ένας λαϊκισμός που λέει πως "όταν βγήκαν βουλευτές τα φάγανε"" σημείωσε ο κ. Βούτσης, υπενθυμίζοντας πως "από το 2012 δεν υπάρχει συνταξιοδοτικό πρόγραμμα για τους βουλευτές".

Για το ζήτημα της συνταγματικής αναθεώρησης, ο κ. Βούτσης εκτίμησε μεταξύ άλλων, πως ειδικά στον νόμο περί ευθύνης υπουργών θα υπάρξει μεγάλη σύμπτωση μεταξύ των κομμάτων προκειμένου να αναθεωρηθεί, "και το μήνυμα είναι και η πίεση προς το δικαστικό σώμα": "Ο κόσμος ξέρει τη Βουλή και μας λέει "θάβετε υποθέσεις". Όταν αδικήματα - σοβαρά ενδεχομένως - έρχονται στη Βουλή μετά από 13ετία και 14ετία, τι να κάνει ακριβώς η Βουλή; Έχουν παραγραφεί. Τυπικά είναι παραγεγραμμένα, αλλά η διερεύνηση ως προς τους τραπεζικούς λογαριασμούς μπορεί να φέρει στο φως και κάποιες ενδεχόμενες πράξεις. Αυτά τα πράγματα πρέπει να λήξουν κάποτε" ανέφερε.

Στο ερώτημα για το μέλλον της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων, ο κ. Βούτσης απάντησε πως "μετά τη λήξη της αξιολόγησης, και καθώς θα μπαίνουμε σε καθεστώς κανονικότητας, θα εξεταστούν θέματα όπως τα ζητήματα των γερμανικών αποζημιώσεων", ή του υλικού της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τον "Φάκελο της Κύπρου", το οποίο έχει υποσχεθεί το ελληνικό κοινοβούλιο στην κυπριακή Βουλή των Αντιπροσώπων.

Τέλος, ερωτηθείς για το δυσμενές κλίμα που σκιαγραφείται στις δημοσκοπήσεις για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Βούτσης εκτίμησε πως "το κλίμα μπορεί να αντιστραφεί, καθώς αυτό που πιστοποιούν οι δημοσκοπήσεις, είναι ένα μεγάλο "σφίξιμο", "κράτημα", από βασικό κομμάτι ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ (γύρω στο 30%) το οποίο όμως δεν πηγαίνει στο χώρο του κέντρου ή της δεξιάς. Άρα παίζεται. Η σχέση με την κοινωνία είναι το άλφα και το ωμέγα. Και το οργανωμένο μαζικό κίνημα έχει την δυνατότητα, μέσα σε μία κατάσταση όπου με τον ένα ή άλλο τρόπο κλείνει ο κύκλος του οικονομικού πολέμου που δέχθηκε η χώρα, να διαμορφώσει τη δική του παρουσία ως μαχόμενο υποκείμενο. Δεν το αντιμετωπίζουμε με φόβο" ανέφερε ο Ν. Βούτσης.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ντου γιου λάικ μαμαζέλ δη γκρής;..

     Κι ενώ ο πρωθυπουργός πριν δύο μέρες είχε ρητά ξεκαθαρίσει πως αν δεν ληφθούν απ' τους τοκογλύφους "εταίρους" μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους,
..δεν θα εφαρμόσουμε κι εμείς τα μέτρα που όμως θα ψηφίσουμε προκαταβολικά,
( όχι πως δίνουμε βάση στα λόγια του πινόκιο, αλλά
να! μόλις μιά μέρα πριν τα είπε )
..έρχεται χθές ο Τσαλακωτός, και σε άψογη διάλεκτο "ντου γιου λάϊκ μαμαζέλ δη γκρής" μας λέει πως,
.." Δεν θα υπάρχει στο νομοσχέδιο με τα μέτρα-αντίμετρα ρήτρα αίρεσης, ότι δηλαδή αν δεν πάρουμε το χρέος δεν θα εφαρμόσουμε τα μέτρα ".

Κι επίσης δήλωσε ότι δεν γνωρίζει αν θα υπάρξουν αποφάσεις για το χρέος στο Eurogroup της 22ας Μαϊου,
..ή αν αυτές θα μετατεθούν(!) για τον Ιούνιο (και βλέπουμε).
Ωστόσο το νομοσχέδιο θα έχει ψηφιστεί, θα έχει γίνει "νόμος" (μνημονιακός) του κράτους,
..και η επιχείρηση αντιπερισπασμός της κοινής γνώμης που άρχισε με την Παιδεία και την Υγεία θα συνεχιστεί με τ' απόνερα του ταξιδιού στην Κίνα,
..ή με τις τηλεοπτικές άδειες,
..ή μ' ό,τι του φανεί του λωλοστεφανή.
Κι εν τω μεταξύ με το λέγε-λέγε η κοινή γνώμη θ' αρχίσει να χωνεύει τις καινούργιες μειώσεις των συντάξεων, την μείωση του αφορολόγητου, την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, το οριστικό κόψιμο του ΕΚΑΣ, το κόψιμο των επιδομάτων αναπήρων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων,
..την μείωση στο μισό του ήδη πετσοκομμένου επιδόματος θέρμανσης, και πάει λέγοντας.
Θα μεσολαβήσουν και "τα μπάνια του λαού", ποιός το χέζει μετά το χρέος;

Κυβερνούνε με αντιπερισπασμούς.
Πότε "παράλληλα προγράματα", πότε "αντίμετρα",
..ολοήμερα σχολεία, συσσίτια(!) μαθητών, επιδόματα ενοικίου (που θα τα δουν όσοι είδαν και το επίδομα θέρμανσης), 852.000 Κέντρα Υγείας ένα σε κάθε πολυκατοικία,
..κατ' οίκον χειρουργία με guest star έναν πρώην δήμαρχο,
..ο Θάνος να δέρνει (τί ποιός Θάνος; ένας είναι ο Θάνος!),
..ο Σταύρακας (κι αυτός ένας είναι) να απειλεί ότι θα ξαναμπεί στην Βουλή,
..ο Λεβεντομ@λάκας (τέτοιοι είναι πολλοί αλλά εδώ εννοούμε τον συγκεκριμένο) να ζητάει κυβέρνηση "εθνικής ενότητας",
..όλος ο συστημικός θίασος επί σκηνής.

Ο λαός βλέπει survivor.
Έφυγε η Λάουρα, το μάθατε;
Εδώ δε βλέπουμε να λέτε ποιά Λάουρα!..


Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Πρόεδρος της Βουλής Ν.Βούτσης : ''Μετά την λήξη της αξιολόγησης, θα τεθεί θέμα γερμανικών αποζημιώσεων''


Κατά την χθεσινή συνέντευξη (11/05/2017) στο kontra channel στην εκπομπή ''Επί του Πιεστηρίου'',
ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, αποκάλυψε ότι μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης θα τεθεί θέμα γερμανικών αποζημιώσεων, αλλά όχι μόνο αυτών,γενικά και ΑΛΛΑ θέματα, όπως π.χ. τον φάκελο της Κύπρου, και για τα οποία θα υπάρξουν εξελίξεις, όπου έχει γίνει συστηματική και αθόρυβη δουλειά ...και κατέληξε με νόημα και ΑΛΛΑ.

Δείτε το συγκεκριμένο video από το 13.40 και μετά



https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Στο σκαμνί έξι εφοριακοί που «ξέχασαν» πρόστιμο 1.000.000 ευρώ

Στο εδώλιο στέλνει ο εισαγγελέας Διαφθοράς Θεσσαλονίκης Αχιλλέας Ζήσης έξι εφοριακούς της ΦΑΕ Θεσσαλονίκης, που κατηγορούνται για απιστία σε βάρος του Δημοσίου.

Μεταξύ αυτών είναι προϊστάμενοι της υπηρεσίας, υποδιευθυντές και ελεγκτές, οι οποίοι φέρεται ότι δεν κίνησαν τις δέουσες διαδικασίες σε βάρος επιχειρηματία, στον οποίο επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 1.000.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να παραγραφεί, και μάλιστα δύο φορές!

Η υπόθεση αφορά πρόστιμο που επιβλήθηκε σε επιχείρηση κατασκευής πλαστικών ειδών με έδρα τη Σίνδο Θεσσαλονίκης το 2010. Οι κατηγορούμενοι, σύμφωνα με τη δικογραφία, όφειλαν σε διάστημα ενός έτους να καλέσουν σε απολογία τον επιχειρηματία, ωστόσο αυτό δεν έγινε ποτέ.

Μάλιστα, εκείνος προσέφυγε στα διοικητικά δικαστήρια και κατάφερε η προσφυγή του να γίνει δεκτή και να μην πληρωθεί το πρόστιμο.

Ωστόσο, ακόμη και μετά την παραγραφή του προστίμου οι εφοριακοί είχαν χρονικό περιθώριο ακόμη δύο χρόνων (2012-2013) για να καλέσουν εκ νέου τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης και να κινήσουν πάλι τη διαδικασία, ωστόσο δεν έπραξαν τα νόμιμα ούτε τη δεύτερη φορά, με αποτέλεσμα το πρόστιμο τελικά να εκπέσει τελεσίδικα.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, το πρόστιμο αφορούσε πλαστά παραστατικά τα οποία είχαν βρει επιθεωρητές κατά τη διάρκεια ελέγχου των οικονομικών της επιχείρησης.

ΑΡ. ΜΑΤΙΟΣ


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Φιστικοβούτυρο Σερρών στην αγορά της Αμερικής



Το στοίχημα του Χρ. Αγριανίδη, που ήδη εξάγει σε επτά χώρες

Ρεπορτάζ
Μαρία Μαθιοπούλου

Πλώρη για τις Ηνωμένες Πολιτείες βάζει το σερραϊκό φιστικοβούτυρο, που τολμά, με «όπλο» την υγιεινή σύνθεσή του, να χτυπήσει την πόρτα της αμερικανικής αγοράς, της «μητέρας» του φιστικοβούτυρου. Η σερραϊκή εταιρία Ελληνικός Καρπός (Φυστίκια Αμμουδιάς Σερρών), της οικογένειας Αγριανίδη, ήταν η πρώτη που δημιούργησε φιστικοβούτυρο στην Ελλάδα, το οποίο όμως καμία σχέση δεν έχει με αυτό των ΗΠΑ, που περιέχει φοινικέλαιο, ζάχαρη και αλάτι. Το σερραϊκό φιστικοβούτυρο είναι 100% φυσικό προϊόν και αποτελεί ουσιαστικά πολτό φιστικιού χωρίς πρόσθετα σάκχαρα.

Η εταιρία, μια οικογενειακή μονάδα παραγωγής ξηρών καρπών και επεξεργασίας φιστικιού που έκανε γνωστή την Αμμουδιά πέρα από τα όριά της, ετοιμάζει για τους σκοπούς της εξόρμησής της στις ΗΠΑ μια νέα, ακριβή σειρά φιστικοβούτυρου, με τρεις κωδικούς. Η Ελληνικός Καρπός εξάγει ήδη το φιστικοβούτυρό της στο Ντουμπάι, στο Μπαχρέιν, στη Γερμανία, στην Πολωνία, στην Αγγλία, στη Νότια Κορέα και την Αυστρία, ενώ αναζητά συνεχώς νέες αγορές, έχοντας θέσει ως στόχο οι εξαγωγές της να φτάσουν στο 50% του τζίρου της, από 5% που είναι σήμερα.
«Οταν ξεκινήσαμε εμείς την παραγωγή, το φιστικοβούτυρο δεν υπήρχε ως προϊόν στην Ελλάδα. Ολο το μάρκετινγκ είναι δικό μας. Αργότερα ακολούθησαν και άλλοι» λέει στη «δημοκρατία» ο Τάσος Αγριανίδης, γιος του ιδρυτή της εταιρίας Χρήστου Αγριανίδη.

Πώς άρχισαν όλα

Η Ελληνικός Καρπός ιδρύθηκε το 2000 και έψηνε το φιστίκι από τα χωράφια της Αμμουδιάς σε έναν μικρό φούρνο. Στη συνέχεια άρχισε να επεξεργάζεται και άλλους ξηρούς καρπούς, και το 2005 παρότρυνε τους αγρότες της περιοχής να αναβιώσουν την καλλιέργεια φιστικιού στα εδάφη τους. Το 2012 η εκσυγχρονισμένη μονάδα του Χρήστου Αγριανίδη προχώρησε και στην παραγωγή φιστικοβούτυρου, θέλοντας να εξελίξει το προϊόν της, και έτυχε μεγάλης ανταπόκρισης από την αγορά. Σήμερα η εταιρία διαθέτει πέντε κωδικούς φιστικοβούτυρου: 100% φυσικό, με κομμάτια φιστικιού, με καραμέλα, με πραλίνα και με μέλι.

Αυτή την περίοδο και βλέποντας τις παραγωγικές ανάγκες της να αυξάνονται, η Ελληνικός Καρπός ετοιμάζει νέες εγκαταστάσεις στην Αμμουδιά, μια επένδυση 400.000 ευρώ.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Στη Βουλή δικογραφία για τον Βορίδη


Συντάκτης: Κώστας Ζαφειρόπουλος

Στη Βουλή διαβιβάστηκε μέσω του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή δικογραφία που αφορά τον πρώην υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη σχετικά με τη σκανδαλώδη υπόθεση των παραπεμπτικών της διαγνωστικής αρθροσκόπησης του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά.

Το θέμα είχε αποκαλύψει η «Εφ.Συν.» με σειρά δημοσιευμάτων τον περασμένο Οκτώβριο, με αποτέλεσμα το θέμα να διερευνηθεί από την Εισαγγελία Διαφθοράς, η οποία πριν από λίγες μέρες έστειλε τον φάκελο στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ώστε να διαβιβαστεί στη Βουλή με στόχο την αναζήτηση ευθυνών των πολιτικών προσώπων που εμπλέκονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, η εξεταστική επιτροπή της Βουλής η οποία διερευνά τα σκάνδαλα στην Υγεία την περίοδο 2007-2014 θα ζητήσει η συγκεκριμένη δικογραφία να ενσωματωθεί στο σύνολο των ζητημάτων που διερευνώνται.

Βάσει των εγγράφων που είχαμε δημοσιεύσει, προκύπτει πως ο ΕΟΠΥΥ επιβαρύνθηκε κατά χιλιάδες ευρώ από τη συγκεκριμένη υπόθεση των υπερκοστολογημένων παραπεμπτικών, στην οποία εμπλέκονται, εκτός του Μ. Σαλμά, διά των υπογραφών τους ο πρώην υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Λεωνίδας Γρηγοράκος καθώς και η προηγούμενη Ολομέλεια του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) και ο τότε πρόεδρός του, καθηγητής Ιατρικής Παναγιώτης Σκανδαλάκης, πρώην βουλευτής Λακωνίας της Ν.Δ.

Η απόφαση-κλειδί

Συγκεκριμένα στις 22 Δεκεμβρίου 2014, έναν μήνα πριν από την κυβερνητική αλλαγή, ο Μάκης Βορίδης υπέγραψε απόφαση (ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΑΔΑ ΩΧ5ΘΘ-ΖΤ3) με την οποία αποδέχεται απόφαση της Ολομέλειας του ΚΕΣΥ που άνοιγε τον δρόμο ώστε να αποζημιώνεται ως κλειστό ενοποιημένο νοσήλιο από τον ΕΟΠΥΥ η διαγνωστική αρθροσκόπηση, μια μέθοδος ίδιας επιστημονικής ακρίβειας με τη διαγνωστική αρθροσκόπηση στο χειρουργείο.

Μετά την απόφαση Βορίδη, μέσα σε έναν χρόνο (από το καλοκαίρι του 2015 έως τα τέλη Αυγούστου 2016) 550 ασθενείς πήραν παραπεμπτικό από τον ίδιο γιατρό με τον ίδιο ΑΦΜ για την ίδια συγκεκριμένη ιατρική πράξη, της διαγνωστικής αρθροσκόπησης γονάτου, η οποία στην Ελλάδα υπερκοστολογούνταν κατά τουλάχιστον 300% (1.500 ευρώ για κάθε πράξη, ενώ στην Αμερική κοστίζει 400 δολάρια). Ο γιατρός δεν ήταν άλλος από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό και χειρουργό Μάριο Σαλμά.

Οπως προέκυψε, ο αθλητίατρος Σαλμάς υπέγραφε κατά μέσο όρο τουλάχιστον πέντε παραπεμπτικά τη μέρα για τις υπερκοστολογημένες αρθροσκοπήσεις και έστελνε τους ασθενείς να τις κάνουν στο διαγνωστικό κέντρο του γαμπρού του, το οποίο κατά... διαβολική σύμπτωση συστεγάζεται με το ιδιωτικό ορθοπεδικό ιατρείο του πρώτου. Και όλα αυτά παρά τις έγγραφες αντιρρήσεις της γενικής διεύθυνσης του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ.

Πηγή www.efsyn.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Δίκη Siemens – Τέλλογλου: Η Siemens «δώριζε» σε κόμματα το 10% του τζίρου της στην Ελλάδα



Συνεχίστηκε σήμερα στο Εφετείο Αθηνών η δίκη για το σκάνδαλο Siemens, με την κατάθεση του δημοσιογράφου Τάσου Τέλλογλου.

«Το δέκα τοις εκατό επί του τζίρου της στην Ελλάδα “δώριζε” η Siemens στα μεγάλα πολιτικά κόμματα» κατέθεσε στην δίκη για την σύμβαση «8002» του ΟΤΕ, ο δημοσιογράφος, επικαλούμενος όσα είχαν ακουστεί στην δίκη για «τα μαύρα ταμεία» του γερμανικού κολοσσού, στο Μόναχο.

Ο δημοσιογράφος, που ασχολήθηκε επί σειρά ετών με την μεγάλη υπόθεση διαφθοράς με τις «ωφέλιμες πληρωμές» της Siemens, κατέθεσε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων όλα τα στοιχεία που αφορούν τις διαδρομές των «δώρων» αλλά και τα πρόσωπα που αναλάμβαναν να μοιράσουν τα παράνομα ποσά.

Στην κατάθεσή του, ο κ. Τέλλογλου αναφέρθηκε εκτενώς σε όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο του Μονάχου, όπου στελέχη της μητρικής εταιρίας λογοδότησαν για την τακτική του κολοσσού επί σειρά ετών. Όπως είπε ο μάρτυρας, επικαλούμενος τους ισχυρισμούς στην δίκη του Μονάχου του πρώην στελέχους της Siemens, Reinhard Herbert Siekaczek (Ράινχαρτ-Χέρμπερτ Σίκατσεκ), κατηγορούμενου στην παρούσα δίκη:

«Αποδέκτες του 2% από τα “μαύρα ταμεία” σύμφωνα με τον Σίκατσεκ, ήταν τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα. Χρήματα δόθηκαν σε όλα τα κόμματα, αλλά κυρίως στα δύο μεγάλα».

Ο δημοσιογράφος κατέθεσε πως η κατάσταση άλλαξε το 1996, οπότε για «λόγους τάξης» τα «δώρα» υπολογίζονταν ως 10% επί του τζίρου. Μάλιστα, όπως είπε μάρτυρας, αυτή η διαδικασία υπολογισμού γινόταν μόνο στην Ελλάδα. Ο μάρτυρας αναφέρθηκε σε σημείωμα του φυγόδικου, πρώην στελέχους της Siemens, Χρήστου Καραβέλα, τον Ιανουάριο του 1998, στο οποίο επικαλείται την συμφωνία που έγινε τον Ιούνιο του 1997 και υπολογίζει βάσει αυτής, ότι θα πρέπει να πληρωθούν από την γερμανική εταιρία, 86 εκατομμύρια μάρκα σε συγκεκριμένους λογαριασμούς.

Όπως τόνισε ο κ. Τέλλογλου: «Είναι το 8, 5% για τη σύμβαση 8002. Ξέρω ότι από αυτά τα λεφτά δόθηκαν τελικά λιγότερα. Έγινε καβγάς, γιατί από τα 86 εκατομμύρια δόθηκαν περίπου τα 11. Υποτίθεται ότι τα χρήματα αυτά θα πήγαιναν σε παράνομες πληρωμές κομμάτων και υπαλλήλων του ΟΤΕ. Το υπόλοιπο ποσό πήγε στους διαχειριστές».

Σύμφωνα με τον κ. Τέλλογλου, το δύο τοις εκατό από το ποσοστό επί του τζίρου «το διαχειριζόταν ο κατηγορούμενος Μιχάλης Χριστοφοράκος και το 8% αρχικά οι κατηγορούμενοι Μιχάλης Καραβέλας και Ηλίας Γεωργίου και εν συνεχεία ο επίσης κατηγορούμενος, Πρόδρομος Μαυρίδης. Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στη δίκη του Μονάχου, το 8% δόθηκε σε υπαλλήλους του ΟΤΕ. Εγώ έχω αμφιβολίες γι’ αυτό, γιατί από τα έγγραφα προκύπτουν και απευθείας πληρωμές, όπως για παράδειγμα αυτή του κατηγορούμενου Γεώργιου Σκαρπέλη».

Αναφερόμενος στον Μιχάλη Χριστοφοράκο, ο μάρτυρας είπε: «Ο Χριστοφοράκος είχε ενημερώσει τους προϊσταμένους του στη Γερμανία ότι έδινε χρήματα στα πολιτικά κόμματα. Είχε πολύ καλές σχέσεις με το ΔΣ της μητρικής Siemens στην Γερμανία. Μάλιστα, μια περίοδο συζητιόταν να αναβαθμίσουν τον Χριστοφοράκο, προσφέροντάς του μια καλύτερη θέση, ακόμη και εκτός Ελλάδος».

Στην κατάθεσή του, ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε λεπτομερώς στις διαδρομές που ακολουθούσαν τα παράνομα χρήματα για να φθάσουν στην Ελλάδα, τονίζοντας τον ρόλο που έπαιξαν στην όλη διαδικασία οι δύο κατηγορούμενοι, υπάλληλοι τότε της Dresdner Bank, Φάνης Λυγινός και Ζαν Κλοντ Όσβαλντ, οι οποίοι «ήταν διαχειριστές δύο λογαριασμών της Siemens μέσω των οποίων “ξεπλενόταν” το “μαύρο χρήμα”».

Όπως ανέφερε ο μάρτυρας, η όλη διαδικασία εκκινούσε όταν «ερχόταν ένας υπάλληλος από τη Siemens Ελλάδος στην Γερμανία και υπέβαλε αίτημα για τις προμήθειες στην Ελλάδα. Το 1998 αυτό το έκανε ο Καραβέλας που ήταν οικονομικός διευθυντής και στη συνέχεια τον διαδέχθηκε ο Αθανασιάδης».

Κατά τον μάρτυρα, ο κατηγορούμενος Volker Jung (Φόλκερ Γιουνγκ), προϊστάμενος του Μ. Χριστοφοράκου στην Ελλάδα, «είχε τυπικό ρόλο». Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τέλλογλου: «Ο Υοung ήταν διακοσμητικό στοιχείο. Τοποθετήθηκε στην Ελλάδα επειδή είχε ένα σπίτι στη Πάρο. Τυπικά ήταν πρόεδρος».

Πηγή (ΑΠΕ – ΜΠΕ) και  www.altsantiri.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....