Διυλιστήριο: 10/10/17
ροη αναρτησεων

Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

Διεμφυλική Ευρώπη..

    "Το δημοψήφισμα πρόκειται για εσωτερικό ζήτημα της Ισπανίας, το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί σύμφωνα με τη συνταγματική τάξη της Ισπανίας.",
..δήλωσε επανειλημμένα ο πρόεδρος-μπεκροκανάτα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,
..υπονοώντας βεβαίως την ουδέτερη θέση της "Ένωσης" για την κυβερνητική τρομοκρατία που εξαπέλυσε ο ισπανός
πρωθυπουργός εναντίον του λαού της Καταλωνίας.

Λογικά σύμφωνα με αυτήν την ουδετερότητα, και όπως έγινε και όταν ο Μιλόσεβιτς είχε αρνηθεί στους κροάτες την ανεξαρτησία τους και την απόσχιση της Κροατίας,
..θα πρέπει τώρα το ΝΑΤΟ και με την σύμφωνη γνώμη της Ε.Ε να βομβαρδίσει την Ισπανία, να συλλάβει τον Ραχόϊ, και να τον σύρει σε φυλάκιση και δίκη.
Έτσι τουλάχιστον ως τώρα νοείται η ουδετερότητα της Ευρώπης και των διεθνών θεσμών.
Τουλάχιστον όταν θίγονται μελλοντικά τους συμφέροντα και μεθοδεύσεις.

Τώρα που ο ισπανός πρωθυπουργός είναι ένα απ' τα καλά δουλάκια της "Ένωσης",
..και τέλος πάντων μπορεί και από μόνος του να εξαπολύσει την "ενδεδειγμένη" βία και τρομοκρατία,
..οι Φαρισαίοι εγκληματίες νεοναζιστές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και οι λοιποί ετσιθελικοί θεσμοί της Ε.Ε., εφαρμόζουν ένα διαφορετικό σύστημα ουδετερότητας, πιό κοντινό στην σημασία του όρου,
..αλλά όσο πάει πιό απομακρυνόμενο από τους λαούς και την δημοκρατία.

Η "Ενωμένη" Ευρώπη δεν ολισθαίνει απλώς, δεν γλιστράει, δεν τρέχει, κουτρουβαλάει προς τον φασισμό,
..έναν φασισμό του 21ου αιώνα, διαφορετικό από κείνον του μεσοπολέμου που είχε αρχικά στηριχτεί από παραπλανημένους λαούς,
..έναν φασισμό που θελει να επιβληθεί εκ των άνω με δημοκρατικό μανδύα και με την λεοντή του μοντέρνου, του εγγυητή της προστασίας ενός διεθνισμού όχι ανθρωπιστικού, όχι κοινωνικού,
..αλλά καθαρά οικονομικού, τραπεζικού (χρηματοπιστωτικού), των λίγων, των ελαχίστων έναντι των πολλών, κατά του πληθυσμού ολόκληρης της ηπείρου.

Μία δυστοπική ήπειρος που σύρεται με το ζόρι σε μιά λάθος ενοποίηση,
.."ενοποίηση" που ξεκινάει απ' το χρήμα και τον πλούτο ή την φτώχεια,
..και όχι απ' τον πολιτισμό, τα κοινά σημεία και την εθελοντική κατανόηση μεταξύ των λαών.

Με τον εκτροχιασμό άρα αυτής της έννοιας της πραγματικά ενωμένης Ευρώπης, θα πρέπει οι λαοί να αντισταθούν έμπρακτα και δυναμικά,
..πρωταρχικά με ανυπακοή κα αμφισβήτηση των πλαστού κύρους και της νομιμοποίησης θεσμών τής "Ένωσης" που δημιουργήθηκαν με υπογραφές πολιτικών και όχι με την συναίνεση των λαών της Ευρώπης,
..και συγχρόνως με την αμφισβήτηση της νομιμότητας των "νόμων" που οι κυβερνήσεις-φερέφωνα του ευρωπαϊκού διευθυντηρίου επιβάλλουν στους πολίτες τους.

Πρέπει επιτέλους να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τα παιδιά μας από τους απατεώνες που αυτοαποκαλούνται "ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης".
Πρόκειται για συμμορία που οδηγεί την ήπειρο και τους λαούς της στον νέο μεσαίωνα του φεουδαρχισμού των τραπεζών πιά,
..μέσω ενός ανομολόγητου πλην ορατού νεοφασισμού.

Ας το συνειδητοποιήσουμε,
..και ας αντισταθούμε!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Φαγωμάρα χωρίς τέλος στα εσωτερικά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ

Ανταρσία Αδωνη, άνω κάτω η ΝΔ

Απουσία με νόημα από τον αντιπρόεδρο, ο οποίος προωθεί την καθαρά προσωπική ατζέντα του έχοντας στόχο την κορυφή

Ποικίλες συζητήσεις τροφοδότησε η χθεσινή απουσία του Αδωνη Γεωργιάδη από το πρώτο -και ιδιαίτερα σημαντικό- προσυνέδριο της Ν.Δ. Εν μέσω της τρέχουσας συγκυρίας, μάλιστα, η απουσία αυτή «επισκίασε», από πλευράς εντυπώσεων, ακόμη και την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη και ενίσχυσε τη φημολογία των κομματικών διαδρόμων ότι ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. επιχειρεί να διαμορφώσει πλέον καθαρά προσωπική ατζέντα...

Μολονότι η χθεσινή διαδικασία ήταν ένα από τα μεγάλα στοιχήματα για την οδό Πειραιώς, ο κ. Γεωργιάδης επέλεξε να μην είναι παρών, επιτρέποντας σχόλια για «προσωπικά παιχνίδια» καθώς φέρεται ότι πιστεύει πως διαθέτει τα χαρακτηριστικά που θα τον φέρουν στην κορυφή της κομματικής πυραμίδας. Και μπορεί να επικαλέστηκε, ως δικαιολογία, ότι μαζί με τη σύζυγό του βάφτισαν ένα κοριτσάκι στη Μαγνησία, όμως αυτό μόνο ως «διπλωματική δικαιολογία» μπορεί να εκληφθεί, αφού εύκολα θα μπορούσε να βρει τον τρόπο να παραστεί, έστω για λίγο, στο ολοήμερο προσυνέδριο που έληξε αργά το απόγευμα.

Δυσαρέσκεια

Αφορμή για την «επανάστασή» του αποτέλεσε, όπως λέγεται, το γεγονός ότι την όλη διαδικασία επιμελήθηκε ο έτερος αντιπρόεδρος της Ν.Δ. -και αρμόδιος για το κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματος- Κωστής Χατζηδάκης, κάτι που προφανώς δεν άρεσε στον υπερφιλόδοξο κ. Γεωργιάδη που αρκέστηκε απλά να αναπαράγει στο twitter σημεία της παρέμβασης του Κυριάκου Μητσοτάκη. «Γαλάζιες» πηγές, πάντως, προτίμησαν να μη δώσουν έκταση στο θέμα, υποστηρίζοντας ότι «το κόμμα είναι ενήμερο για την απουσία του αντιπροέδρου, η οποία οφείλεται σε προσωπικούς λόγους».

Κατά τα λοιπά, απόντων και των πρώην πρωθυπουργών Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, αλλά και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης άκουσε με προσοχή τους ομιλητές και στα τρία πάνελ του προσυνεδρίου το οποίο είχε ως θέμα την απασχόληση και την ανεργία, ενώ παρενέβη με ερωτήσεις, διευκρινίσεις και μια ολιγόλεπτη τοποθέτηση κλείνοντας τις εργασίες το απόγευμα. 


«Πόλεμος» Θεοδωράκη - Φώφης για την ημερομηνία των εκλογών και την εξ αποστάσεως ψηφοφορία

Οι κόντρες στην Κεντροαριστερά καλά κρατούν για τις ημερομηνίες διεξαγωγής των εκλογών και την ψήφο εξ αποστάσεως. Η Φώφη Γεννηματά και ο Σταύρος Θεοδωράκης αντάλλαξαν βαριές εκφράσεις, με κάποιους εκ των υπόλοιπων οκτώ υποψηφίων να συντάσσονται υπέρ της μίας ή της άλλης πλευράς, δείχνοντας ότι η αποτυχία του εγχειρήματος είναι προδιαγεγραμμένη.

«Αργά ξύπνησαν στο Ποτάμι. Οι ημερομηνίες εκλογών έχουν συμφωνηθεί και ανακοινωθεί από τον Σεπτέμβριο, εν γνώσει του μαραθωνίου. Τελεία και παύλα με τα διαδικαστικά και με αυτού του είδους τον διάλογο. Είναι η ώρα της πολιτικής» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Χαριλάου Τρικούπη, απαντώντας στην κριτική που άσκησε στο ΠΑΣΟΚ το Ποτάμι την Παρασκευή.

Η απάντηση από τη Σεβαστουπόλεως ήρθε λίγες ώρες αργότερα. «Το επιτελείο της κυρίας Γεννηματά επιμένει να θεωρεί τη συμμετοχή του κόσμου στις εκλογές δευτερεύον διαδικαστικό θέμα. Αρνούνται την ηλεκτρονική ψηφοφορία, ζητούν κάλπες την ημέρα του μαραθωνίου. Εν ολίγοις, θέλουν ένα κόμμα μικρό και ελεγχόμενο. Εμείς, αντιθέτως, αγωνιζόμαστε για ένα Κίνημα ανοιχτό και μεγάλο» ανέφερε το Ποτάμι.

Αιχμές

Οι αιχμές, ωστόσο, μεταξύ των δύο πλευρών συνεχίστηκαν και κατά τις περιοδείες που πραγματοποίησαν το Σαββατοκύριακο η Φώφη Γεννηματά (στα Ιωάννινα) και ο Σταύρος Θεοδωράκης (Πάτρα). «Υποστηρίξαμε τη διερεύνηση της δυνατότητας εξ αποστάσεως ψηφοφορίας με εγγυήσεις. Δυστυχώς, καμία από τις μεγάλες και αξιόπιστες εταιρίες στις οποίες απευθύνθηκε η επιτροπή δεν ανέλαβαν την ευθύνη. Κατά συνέπεια, θα ήταν πολιτικά ανεύθυνη η ανάληψη ενός τέτοιου ρίσκου» τόνισε η κυρία Γεννηματά, καλώντας τους προοδευτικούς πολίτες να πάρουν στα χέρια τους τη μεγάλη υπόθεση ενότητας του προοδευτικού χώρου.

Από την Πάτρα, ο επικεφαλής του Ποταμιού, μέσω ανάρτησής του στο facebook, σχολίασε «υπάρχουν μέρες -και δεν μπορώ να το κρύψω- που η πολιτική με κουράζει. Οι διαδικασίες, οι γκρίνιες για δευτερεύοντα θέματα, οι υπερβολές των συγκρούσεων είναι οι μέρες που στις παύσεις τους απλώνεται μια αίσθηση ματαιότητας. Και υπάρχουν μέρες που η πολιτική σε απογειώνει». Ταυτόχρονα υποστήριξε ότι θα δικαιωθεί από τον αγώνα που δίνει.

Τέλος, από την Ηπειρο ο Γιάννης Μανιάτης ζήτησε από τους πολίτες να αξιολογήσουν τον ίδιο και τους συνυποψηφίους του «με βάση το μέχρι σήμερα έργο τους και με το ποιος θα μπορέσει με ενότητα να οδηγήσει την παράταξη πέρα από τη σημερινή στασιμότητα που δεν της αξίζει».


https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Δωρεάν νομικές και οικονομικές υπηρεσίες σε υπερχρεωμένους δανειολήπτες

Δωρεάν νομικές και οικονομικές υπηρεσίες σε υπερχρεωμένους δανειολήπτες για την εξωδικαστική ρύθμιση των οφειλών τους, το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των οποίων δεν υπερβαίνει τα δύο τρίτα των κατώτατων ετήσιων ατομικών αποδοχών που προβλέπει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, θα παρέχεται μέσω της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.

Αυτό αναφέρει το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομίας με τίτλο «Άσκηση Υπαίθριων Εμπορικών Δραστηριοτήτων, εκσυγχρονισμός της Επιμελητηριακής Νομοθεσίας και άλλες Διατάξεις», που κατατέθηκε πριν λίγο στη Βουλή.

Πάροχοι των συμβουλευτικών υπηρεσιών θα είναι, ως προς τις νομικές συμβουλευτικές υπηρεσίες, δικηγόροι, μέλη δικηγορικών συλλόγων της χώρας, και ως προς τις οικονομικές συμβουλευτικές υπηρεσίες, λογιστές Α' και Β' τάξης.

Η δαπάνη για την κάλυψη της αποζημίωσης των παρόχων θα βαρύνει τον προϋπολογισμό της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, στον οποίον και εγγράφεται προς τούτο κατ' έτος ειδική πίστωση.

Επίσης στο σχέδιο νόμου επέρχονται τροποποιήσεις στη λειτουργία της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους. Μεταξύ των άλλων προβλέπεται αύξηση του αριθμού των οργανικών θέσεων της Κεντρικής Υπηρεσίας της Ε.Γ.Δ.Ι.Χ, από 79 σε 115, προκειμένου αυτή, όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση «να μπορεί να ανταποκριθεί πιο αποτελεσματικά στην άσκηση των αρμοδιοτήτων της, ιδίως μετά την ψήφιση του Ν. 4469/2017 «Εξωδικαστικός Μηχανισμός ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων και άλλες διατάξεις» (Α' 62), οι οποίες καλύπτονται αποκλειστικώς με αποσπάσεις και μετατάξεις προσωπικού που υπηρετεί ήδη στο δημόσιο τομέα».

πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Χαμηλότερη τιμή ρεύματος σε όσους δεχτούν να φύγουν από την ΔΕΗ


Ο Ατμοηλεκτρικός Σταθμός της Φλώρινας, που περιλαμβάνει την υφιστάμενη λιγνιτική μονάδα και την άδεια για κατασκευή δεύτερης θα περιλαμβάνεται στο "καλάθι" των μονάδων που θα διατεθεί προς πώληση προκειμένου να περιοριστεί κατά 40% η λιγνιτική παραγωγή της ΔΕΗ.

Ανοιχτό παραμένει ακόμη το ενδεχόμενο να περιληφθεί τελικά στο "πακέτο" και ο σταθμός του Αμύνταιου, παρά τη ζημιά που προκλήθηκε από την πρόσφατη κατολίσθηση στο λιγνιτωρυχείο αλλά και την παλαιότητα των μονάδων που επιβάλει περιβαλλοντικές επενδύσεις προκειμένου να συνεχίσουν να λειτουργούν σε βάθος χρόνου.

Αυτό ανέφερε χθες υψηλόβαθμος παράγοντας της ΔΕΗ, τονίζοντας ότι η διαπραγμάτευση με τη γενική διεύθυνση Ανταγωνισμού της ΕΕ ως προς το "καλάθι" των μονάδων που θα πουληθούν έχει κλείσει κατά 70%, δεν έχει επέλθει όμως ακόμη οριστική συμφωνία.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι στόχος από ευρωπαϊκής πλευράς είναι να διασφαλιστεί ότι το εγχείρημα θα επιτύχει, θα υπάρξει δηλαδή ενδιαφέρον από ιδιώτες επενδυτές για την αγορά των μονάδων που θα προσφερθούν προς πώληση. Επ' αυτού ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Μανώλης Παναγιωτάκης προειδοποίησε χθες μιλώντας στο συνέδριο του Economist ότι Ευρωπαϊκές εταιρείες είναι εντελώς απρόθυμες να επενδύσουν σε λιγνιτικές μονάδες και για το λόγο αυτό δεν θα πρέπει να τεθούν εμπόδια στην πώληση μονάδων σε εταιρίες από την Κίνα, την Ιαπωνία ή τις ΗΠΑ.

Η ίδια πηγή τόνιζε πάντως ότι η παλαιότερη πρόταση της ΔΕΗ για δημιουργία θυγατρικής στην οποία θα "εισφερθεί" πελατολόγιο που αντιστοιχεί στο 7% της αγοράς (περίπου 500.000 πελάτες) και θα πουληθεί σε τρίτους είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να "ανοίξει" η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

Προϋπόθεση για να υλοποιηθεί η πρόταση είναι να υπάρξει σχετική νομοθετική ρύθμιση που θα τύχει της έγκρισης των εταίρων, όπως επίσης επενδυτικό ενδιαφέρον και ικανός αριθμός πελατών που θα δεχθεί να μετακινηθεί από τη ΔΕΗ σε τρίτο προμηθευτή. Οι πελάτες που θα μεταφερθούν - εφόσον επιλεγεί αυτή η λύση - θα ενημερωθούν επίσημα με επιστολή από τη ΔΕΗ, θα έχουν ως κίνητρο χαμηλότερη τιμή ρεύματος αλλά και χρονική προθεσμία για να δηλώσουν αν θέλουν να παραμείνουν στη ΔΕΗ. Από πλευράς ΔΕΗ δεν αποκλείεται εξάλλου η μειοψηφική συμμετοχή στο εταιρικό σχήμα, εφόσον το ζητήσει η αγορά.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πέρασε των ΑΝΕΛ για την τροπολογία Κοντονή


Επανακατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για τη δυνατότητα επανεξέτασης από την ελληνική δικαιοσύνη αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την αναγνώριση σωματείων εφόσον δεν παραβιάζονται διεθνείς συνθήκες.

Είναι η τροπολογία με την οποία αντιδρούσαν οι ΑΝΕΛ με μπροστάρη τον Δημήτρη Καμμένο αλλά και σοσιαλπατριώτες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι ανοίγει το δρόμο για την αναγνώριση της αυτοαποκαλούμενης Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης.

Η νέα ρύθμιση, όπως κατατέθηκε στη Βουλή, ικανοποιεί τον κ. Καμμένο που δήλωσε ότι θωρακίζει απόλυτα τη Θράκη μας και τα συμφέροντα του Ελληνικού Έθνους.

H διάταξη ορίζει πως η “Τουρκική Ένωση Θράκης” ότι μπορεί να υποβάλει εκ νέου στην ελληνική Δικαιοσύνη αίτημα για την αναγνώρισή της.

Το αίτημα θα εξετάζεται, όμως, από την ελληνική Δικαιοσύνη, με την τήρηση του άρθρου 11 της Ευρωπαϊκής Συνθήκης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, το οποίο προβλέπει παράλληλα και την απόρριψη του αιτήματος για λόγους εθνικής ή δημόσιας ασφάλειας.

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....