Διυλιστήριο: 06/24/19
ροη αναρτησεων

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019

ONEX: Συμφωνία – μαμούθ για τα ναυπηγεία Ελευσίνας - Η μεγαλύτερη «διάσωση» στην ιστορία της ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας και από τις μεγαλύτερες σε ευρωπαϊκό επίπεδο



Η μεγαλύτερη «διάσωση» στην ιστορία της ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας και από τις μεγαλύτερες σε ευρωπαϊκό επίπεδο - 150 εκατομμύρια δολάρια για την πρώτη φάση της επένδυσης.

Yπεγράφη την περασμένη εβδομάδα η συμφωνία μεταξύ του Ομίλου Ταβουλάρη και της ONEX ELEFSIS SHIPYARDS LLC για την έναρξη εξυγίανσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας με τη σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής Συντονισμού Κυβερνητικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη και τις Επενδύσεις. Το ύψος της αναμενόμενης επένδυσης για τα επόμενα 20 με 25 έτη αναμένεται να κυμανθεί έως 395-400 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι άμεσες προς καταβολή – ανάληψη επενδύσεις – υποχρεώσεις θα φτάσουν έως και τα 150 εκατομμύρια ευρώ.

Την ONEX ELEFSIS SHIPYARDS εκπροσώπησε ο Παναγιώτης Ξενοκώστας και την Επιτροπή Συντονισμού Κυβερνητικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη και τις Επενδύσεις, ο πρόεδρός της και υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης και ο υπουργός Εθνικής Ευάγγελος Αποστολάκης.

Μέσα από διευρυμένη Διυπουργική – Υπουργείο Εργασίας, Εθνικής Άμυνας, Ανάπτυξης – Οικονομίας, Επικρατείας, αφού πρώτα ολοκληρώθηκε η διαδικασία αναζήτησης Επενδυτή από την ALPHA BANK και την KPMG η οποία κατέστη άγονη , αποφασίστηκε η ανακήρυξη της αμερικανικών συμφερόντων εταιρείας ONEX ELEFSIS SHIPYARDS, LLC ως προτιμητέου στρατηγικού Επενδυτή.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «business stories», για την επιλογή αυτή ελήφθησαν υπόψη μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

1. Η αποδεδειγμένη δυνατότητα επανεκκίνησης λειτουργίας και επίτευξης διεθνούς ανταγωνιστικότητας που επέδειξε μετά από έναν και πλέον χρόνο λειτουργίας του Νεωρίου Σύρου, μέσω της ενδιάμεσης λειτουργίας.

2. Η αποδεδειγμένη οικονομική δυνατότητα και τεράστιο ρίσκο επένδυσης που ανέλαβε ο συγκεκριμένος Όμιλος προκειμένου να αναγεννήσει το Νεώριο της Σύρου πολύ πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία μεταβίβασης που έχει γραφειοκρατικές και χρονοβόρες διαδικασίες από πλευράς δημοσίου

3. Το νέο πλάνο διάσωσης που παρουσίασε και δεσμεύτηκε να υλοποιήσει για το ναυπηγείο της Ελευσίνας, καθώς και η ολοκληρωμένη αντίληψη για την δυσχερή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει . Τεράστια χρέη, δυσθεώρητες υποχρεώσεις και επισφάλειες που δύνανται να φτάσουν σε ένα σύνολο επένδυσης ύψους 400 εκατομμύριων ευρώ σε βάθος 15-20 ετών

4. Η προσκόμιση αποδεικτικού υλικού σχετικά με τη διάθεση και δέσμευση κεφαλαίων ύψους 150 εκατομμύριων δολαρίων, για την πρώτη φάση της επένδυσης.

5. Η ανεπιφύλακτη και ανέγκλητη συμφωνία μεταξύ της εταιρείας και της ΝΑΒΙΕΕ για τη μεταβίβαση Ενεργητικού και Παθητικού μέσω της διαδικασίας εξυγίανσης του Άρθρου 106 β και 106 δ του Πτωχευτικού Κώδικα

Το πλάνο της ONEX ELEFSIS SHIPYARDS, LLC περιλαμβάνει επιγραμματικά:

– Την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση των οφειλόμενων της ΝΑΒΙΕΕ προς τους εργαζομένους. Εκτιμώμενο ύψος ποσού που θα κυμανθεί από 15 έως 30 εκατομμύρια ευρώ. Ο νέος επενδυτής δεσμεύτηκε στην διατήρηση και επαύξηση του αριθμού των θέσεων εργασίας όπως υφίστανται σήμερα.

– Την ολοκλήρωση των υφιστάμενων προγραμμάτων ΤΠΚ, χωρίς επιπλέον χρέωση του Πολεμικού Ναυτικού. Εκτιμώμενο ύψος επένδυσης που μπορεί να ανέλθει έως τα 25 εκατομμύρια ευρώ .

– Την ανάληψη όλων των συμβατικών εκκρεμοτήτων της ΝΑΒΙΕΕ προς το ΠΝ, σχετικό με την εκτέλεση του προγράμματος των 2 ΤΠΚ. Εκτιμώμενο ύψος υποχρεώσεων και ρητρών που μπορεί να κυμανθεί από 90 έως 100 εκατομμύρια ευρώ.

– Την ανάληψη του κεφαλαίου των χρεών προς το Δημόσιο και Ασφαλιστικούς Οργανισμούς. Εκτιμώμενο ύψος ποσού που θα κυμανθεί περί τα 65 εκατομμύρια ευρώ ή όποιο τελικό ποσό προκύψει μετά την επικαιροποίηση των οικονομικών στοιχείων της εταιρείας μέχρι την υποβολή του τελικού Σχεδίου Εξυγίανσης στο Δικαστήριο.

– Την ανάληψη χρεών της ΝΑΒΙΕΕ προς Τραπεζικά Ιδρύματα , Εκτιμώμενο ύψος ποσού που θα κυμανθεί από 40 έως 50 εκατομμύρια ευρώ ή όποιο τελικό νούμερο συμφωνηθεί μετά την τελική διαπραγμάτευση με τα εμπλεκόμενα Τραπεζικά ιδρύματα.

– Επενδυτικό πρόγραμμα αναβάθμισης εκσυγχρονισμού και συντήρησης των εγκαταστάσεων του Ναυπηγείου, εκτιμώμενου ύψους έως 130 εκατομμύρια ευρώ , με έως 30 εκατομμύρια για άμεσες επισκευές , έως 35 εκατομμύρια για συντηρήσεις σε βάθος πενταετίας και έως 65 εκατομμύρια για απόκτηση νέας πλωτής δεξαμενής μεγέθους cape size.

Ο Πάνος Ξενοκώστας δήλωσε στο «business stories»: «Όπως επανειλημμένα τονίζει ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών , η ναυτιλία και η διεθνής επιτυχία της είναι υπερκομματική υπόθεση για την Ελλάδα. Τα ναυπηγεία είναι κομμάτι της ναυτιλίας και ακολουθούν τον ίδιο υπερκομματικό κανόνα. Έχουμε πολύ δουλειά, με πολλές προκλήσεις αλλά υπηρετούμε ένα Εθνικό Όραμα και τεράστιο όνειρο για όλους εμάς που αγαπάμε την θάλασσα και τα πλοία μας: «Την αναγέννηση και διεθνή πρωταθλητισμό των Ναυπηγείων μας. Είμαι πεπεισμένος ότι ενωμένοι σαν οικογένεια θα το πετύχουμε»

Πηγή www.newmoney.gr

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αμετανόητος ο Σημίτης – Με νέο άρθρο ζητά ξανά «Ουδέτερο Αιγαίο» – «Λαγός» των Τούρκων

Το Διυλιστήριο λέει : ''...Θα προτείναμε να διαβάσετε επίσης ένα άρθρο για να καταλάβετε τι έρχεται 

Στον καλύτερο «σύμμαχο» των Τούρκων στο Αιγαίο αναδεικνύεται ο Κώστας Σημίτης με τις απόψεις που εκφράζει.

Αμετανόητος, επανέρχεται με νέο άρθρο του στην εφημερίδα «Η Καθημερινή», επιχειρώντας να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις που προκάλεσε η παρέμβασή του στην ίδια εφημερίδα στις 9 Ιουνίου.

O κ. Σημίτης, μάλιστα, χαρακτηρίζει εμπαθείς και επιπόλαιες πολλές από τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, ενώ άλλες, όπως του κ. Συρίγου, τις θεωρεί σοβαρές και εμπεριστατωμένες, διαφωνώντας όμως με τις ερμηνείες του υποψήφιου βουλευτή της Ν.Δ. για το Διεθνές Δίκαιο.

Αμετανόητος, αρνείται επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 μίλια

Πρακτικά, ο πρώην πρωθυπουργός αρνείται μονομερή ενέργεια της Ελλάδας για επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 μίλια, με το επιχείρημα ότι θα παρεμποδιστεί η ελεύθερη ναυσιπλοΐα, κλείνοντας ουσιαστικά το μάτι σε παρέμβαση διεθνούς δικαστηρίου για τις ελληνοτουρκικές διαφορές.

Όπως τονίζει χαρακτηριστικά, «η Ελλάδα στην υπάρχουσα αντιπαράθεση πρέπει να δείξει αποφασιστικότητα ως προς τη βούληση να επιλύσει ειρηνικά οποιαδήποτε διαφορά, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο που απαιτεί συνεργασία, και εφόσον δεν επέλθει συμφωνία, λύση των διαφορών από το διεθνές δικαστήριο».

Σύμφωνα με τον κ. Σημίτη, «εάν η Ελλάδα επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη της στα 12 μίλια, όπως έχει δικαίωμα, το σύνολο σχεδόν του κεντρικού Αιγαίου θα είναι μια επιτηρούμενη από την Ελλάδα θάλασσα, με εξαίρεση ορισμένες περιοχές όπου θα υπάρχουν στενά» και μια πιθανή επέκτασή της «θα προκαλέσει αντιδράσεις όχι μόνο από την Τουρκία, αλλά και από πολλές άλλες χώρες, των οποίων τα πλοία διέρχονται τώρα ελεύθερα» και «γι’ αυτό απαιτείται να υπάρξει ζώνη ή ζώνες ελεύθερης ναυσιπλοΐας που να διασχίζουν το Αιγαίο».

Πηγή: «Εφημερίδα Δημοκρατία»

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Στο σκαμνί για ξέπλυμα η συνέταιρος της Μαρέβας



Για δύο βαρύτατα κακουργήματα, και δη για υπεξαίρεση 54 εκατομμυρίων ευρώ και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, τα οποία φέρεται να τέλεσαν από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, παραπέμπονται σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθήνας η «Τζόρτζια» της κοσμικής Αθήνας, κατά κόσμον, Γεωργία Ευσεβίου και ο σύζυγος της Νικόλαος Λάσκαρης.

Η Γ. Ευσεβίου, η οποία μεταξύ των άλλων επιχειρηματικών της δραστηριοτήτων συνεταιρίστηκε και με τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη επενδύοντας (ως μέτοχος) στην εταιρεία ρούχων Zeus+Dione της συζύγου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναδεικνύεται μέσα από τις σελίδες του παραπεμπτικού βουλεύματος ως βιρτουόζος στη δημιουργία πολύπλοκων συστημάτων εταιρειών, ενώ συνδέεται και με ένα πλέγμα εξωχώριων (offshore) εταιρειών στις οποίες εμφανίζεται ως διευθύντρια αλλά και ως δεξιοτέχνης στη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Σύμφωνα με τις κατηγορίες, με όχημα το πλέγμα των υπεράκτιων εταιρειών και τρίτων εικονικών προσώπων διακινούνταν ή αποκρύπτονταν παράνομα εκατομμύρια.

Μάλιστα, όπως είχε αποκαλύψει το Documento, όταν η υπόθεση για την οποία παραπέμπονται σε δίκη η κ. Ευσεβίου και ο –επίσης επιχειρηματίας– σύζυγός της ήταν ακόμη στο στάδιο των ανακρίσεων, ένα από τα φερόμενα ως πλυντήρια για το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος που προερχόταν από υπεξαίρεση ήταν και η αγορά το 2015 από τον κ. Λάσκαρη της ομάδας μπάσκετ του Αρη Θεσσαλονίκης.

Ο τρόπος με τον οποίο κατά τη δικογραφία το ζεύγος Ευσεβίου – Λάσκαρη διέπραξε τα δύο αδικήματα που του αποδίδονται πραγματικά παραπέμπει σε σενάριο χολιγουντιανής παραγωγής.

Καθώς:

Από τη μια φέρονται να υπεξαιρούν τα εμβάσματα εκατομμυρίων που έστελνε o Λετονός επιχειρηματίας Michalis Subotins (έχει προσφύγει σε βάρος τους ποινικά και αστικά) σε εταιρεία συμφερόντων τους αλλά και σε προσωπικούς λογαριασμούς της Ευσεβίου για να αγοράσουν –ως εντολοδόχοι του– και για λογαριασμό του χρυσό και να τον τοποθετήσουν σε ασφαλή τόπο … Μάλιστα, όπως τονίζεται στο βούλευμα, η ίδρυση των εταιρειών από την Ευσεβίου –ανεξάρτητα από το πώς χρησιμοποιήθηκαν στη συνέχεια από το ζεύγος– εξυπηρετούσε τον Λετονό επιχειρηματία να εξάγει χρήμα από τη Βουλγαρία (έδρα της εταιρείας του που ασχολείται με εμπόριο χρυσού) προερχόμενο από άγνωστες πηγές.

Κι από την άλλη οι Ευσεβίου – Λάσκαρης φέρονται ότι ξέπλεναν το χρήμα που υπεξαιρούσαν με αγορές μετοχών, ενός ελικόπτερου, σπιτιού στη Μύκονο ή ακόμη και με τα χρυσά μαχαιροπίρουνα με τα οποία σερβιρίστηκαν οι εκλεκτοί καλεσμένοι στον χλιδάτο γάμο τους στην Τζια το 2015. Μάλιστα η κ. Ευσεβίου είχε συνάψει φορολογική συμφωνία με το Καντόνι Schweiz της Ελβετίας για τα έτη 2015-2017 με την οποία – όπως τονίζεται στο βούλευμα– δεν ελεγχόταν ουσιαστικά η προέλευση των χρημάτων που εμβάζονταν στον λογαριασμό της.

«Με αυτό τον τρόπο, αναφέρεται στο βούλευμα, με την ίδρυση δηλαδή εταιρειών εμπορίας χρυσού και τη χρησιμοποίηση των προσωπικών τους λογαριασμών για την εξυπηρέτηση των συναλλαγών, οι κατηγορούμενοι πέτυχαν να ιδιοποιηθούν τα χρήματα του εγκαλούντα τα οποία δεν τους ανήκαν (σ.σ.: όπως ισχυρίζονται οι ίδιοι)».

Μ’ αυτούς τους τρόπους το ζεύγος –σύμφωνα πάντα με το πρωτόδικο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών στο οποίο κατά πληροφορίες έχει ασκηθεί έφεση από τους εμπλεκόμενους– φέρεται να νομιμοποίησε μέρος των υπεξαιρεθέντων, περίπου 27 εκατομμύρια από τα συνολικά 54.635.895 ευρώ, καθώς αναφέρονται οκτώ επενδύσεις-πλυντήριο για τις οποίες προφανώς εκτιμήθηκαν ως επαρκή τα αποδεικτικά στοιχεία για την παραπομπή τους σε δίκη.

Κατά το βούλευμα το ζεύγος ιδρύοντας ένα πλέγμα εταιρειών εμπορίας χρυσού και με τη χρησιμοποίηση προσωπικών τους τραπεζικών λογαριασμών εισήγαν χρήματα που προέρχονταν από αξιόποινη πράξη τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποίησαν από κοινού ως σύζυγοι για την αγορά ακινήτων, μετοχών και άλλων πολυτελών αγαθών ή τα μετέφεραν σε άλλες εταιρείες συμφερόντων τους.

Στα ντεσού της υπόθεσης συμπεριλαμβάνονται:

Εταιρείες αγοραπωλησίας χρυσού μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας που λειτουργούσε χωρίς άδεια, φορολογικοί παράδεισοι στα καντόνια της Ελβετίας και στο… βάθος σχέσεις με την σαϊεντολογία και πιο συγκεκριμένα φιλικές επαφές του κ. Λάσκαρη με υψηλά ιστάμενους στην ιεραρχία της σαϊεντολογίας αλλά και συνδρομές με τη μορφή δωρεών.

Στο βούλευμα περιγράφονται και οκτώ περιπτώσεις τέλεσης του αδικήματος της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

«Τα ποσά που υπεξαιρέθηκαν από κοινού διακινήθηκαν μέσω τραπεζών από συγκεκριμένους λογαριασμούς σε άλλους τραπεζικούς λογαριασμούς, σε τράπεζες του εσωτερικού και του εξωτερικού , είτε του Λάσκαρη είτε της Ευσεβίου είτε ενδιάμεσων, ελεγχόμενων από τους δύο, νομικών προσώπων, για να μην καταστεί δυνατός ο εντοπισμός της παράνομης προέλευσής τους και να χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά προς εξυπηρέτηση ιδιωτικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους. Για να αποσυνδεθεί δε το χρήμα από το έγκλημα της υπεξαίρεσης από το οποίο προήλθε κάποια ποσά διατέθηκαν για να καλυφθούν οικονομικές υποχρεώσεις του ζεύγους αλλά και για την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων στην Ελλάδα».

Σύμφωνα με το βούλευμα εντοπίστηκαν οκτώ περιπτώσεις ξεπλύματος μαύρου χρήματος και συγκεκριμένα:

Ποσό 798.660 ευρώ καταβλήθηκε από τον Ν.Λάσκαρη στα ταμεία της ανώνυμης αθλητικής εταιρείας Αρης Καλαθοσφαιρική ΑΕ ως συμμετοχή του σε δύο διαδοχικές αυξήσεις του μετοχικού της κεφαλαίου, ο οποίος έτσι απέκτησε 79.532 ονομαστικές μετοχές συνολικής ονομαστικής αξίας 1.154.664 ευρώ που αντιστοιχούν σε ποσοστό συμμετοχής 90% επί του μετοχικού κεφαλαίου. Το συνολικό αυτό χρηματικό ποσό των 798.660 ευρώ αποτελούσε μέρος 900.000 ευρώ που μεταφέρθηκε μέσω δύο τραπεζικών εμβασμάτων από λογαριασμό που τηρούνταν επ’ ονόματι της Γ. Ευσεβίου στην τράπεζα LGT BANK (Schweiz) AG στη Ζυρίχη της Ελβετίας σε λογαριασμό που τηρούνταν στην τράπεζα Alpha Bank στην Ελλάδα.

Ποσό 2.400.000 ευρώ καταβλήθηκε περί τα μέσα Ιουνίου του 2015 με τραπεζικό έμβασμα από τον ίδιο λογαριασμό σε λογαριασμό της εταιρείας με την επωνυμία Global Events Food προς εξόφληση οφειλόμενου χρηματικού ανταλλάγματος για την οργάνωση της γαμήλιας δεξίωσης που παρέθεσαν οι κατηγορούμενοι στην Κέα στις 28/6/2015.

Ποσό 1.750.000 ευρώ διατέθηκε για την αγορά οικοπέδου 114.34 τ.μ. στα Κάτω Ματογιάννια στη Μύκονο και τριώροφου σπιτιού που υπάρχει στην έκταση και από το 1978 λειτουργεί ως ξενοδοχείο (με τον τίτλο Ζώρζης).Το τίμημα καταβλήθηκε από τον Ν. Λάσκαρη με τραπεζικό έμβασμα από λογαριασμό του στην τράπεζα Raiffeisenlandesbank Niederosterreich-Wien στη Βιέννη της Αυστρίας και ο οποίος τροφοδοτούνταν, κατά το κατηγορητήριο, με υπεξαιρεθέντα χρήματα.

Ποσό 1.420.000 ευρώ διατέθηκε για να αγοράσει ο Ν. Λάσκαρης στις 21.12.2015 ένα ελικόπτερο Eurocopter, μοντέλο EC130 B4, από την εταιρεία Folli Follie SA.

Ποσό 2.100.000 ευρώ καταβλήθηκε (το 2015) με έμβασμα από τον λογαριασμό της Ευσεβίου στην LGT BANK (Schweiz) AG σε λογαριασμό της εταιρείας Sogestmar SARL για εξόφληση του οφειλόμενου σε αυτήν χρηματικού ανταλλάγματος για την εκμίσθωση στον Ν. Λάσκαρη διαμερίσματος στην οδό Boulevard deu Moulins ar.43 στο Μόντε Κάρλο του πριγκιπάτου του Μονακό.

Ποσό 1.000.000 ελβετικών φράγκων διατέθηκε το 2015 στην εταιρεία Tarsem SARL η οποία αποτέλεσε χορηγό της ΚΑΕ ΑΡΗΣ.

Ποσό 10.800.000 ευρώ «έφυγε» από λογαριασμό της Ευσεβίου στην τράπεζα της Ζυρίχης προς την αλλοδαπή εταιρεία Gulf Wind Maritime, Liberia συμφερόντων του ζεύγους.

Και τέλος 7.000.000 δολάρια διατέθηκαν από τον ίδιο λογαριασμό σε άλλη εταιρεία, την Hellas Marine Dervices LtD, επίσης συμφερόντων του ζεύγους.

Καταζητούμενος ο Λάσκαρης

Τον Δεκέμβριο του 2017, μετά τις απολογίες τους στην 11η τακτική ανακρίτρια Αθήνας, οι δύο κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και συγκεκριμένα με καταβολή χρηματικής εγγύησης 200.000 ευρώ (ο καθένας) και εμφάνιση μια φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας τους.

Ο κ. Λάσκαρης επικαλέστηκε αδυναμία να καταβάλει το ποσό της εγγύησης παραπέμποντας σε απόφαση ασφαλιστικών μέτρων (που εκδόθηκε ύστερα από αίτημα του Mixalis Subotins) με την οποία διατάχτηκε η συντηρητική κατάσχεση κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας του μέχρι του ποσού των 60 εκατομμυρίων ευρώ. Ζήτησε λοιπόν από την ανακρίτρια να τροποποιηθεί ο σχετικός περιοριστικός όρος ώστε να μπορεί να καταβάλει την εγγυοδοσία διά υποθήκης επί ακινήτου ή με εγγυητική επιστολή ελληνικής τράπεζας. Πράγματι η σχετική αίτηση του έγινε δεκτή αλλά ο κατηγορούμενος και πάλι δεν τήρησε όσα όριζε η τροποποιητική διάταξη με αποτέλεσμα εκδοθεί σε βάρος του ένταλμα σύλληψης και προσωρινής κράτησης, το οποίο δεν έχει ακόμη εκτελεστεί.

Στις δε απολογίες τους Λάσκαρης και Ευσεβίου υποστήριξαν ότι είναι αθώοι και πως οι κατηγορίες που τους προσάπτονται είναι προϊόν απάτης και εκβίασης εκ μέρους του καταγγέλλοντα επιχειρηματία.

Μάλιστα για την αγορά της ΚΑΕ Αρης ο Ν. Λάσκαρης ( που πλέον δεν έχει σχέση με την ομάδα) είχε επικαλεστεί έγγραφο της 10ης Αυγούστου 2015 του δικηγόρου Andrian Buergi με το οποία βεβαίωνε ότι απέστειλε κεφάλαιο 900.000 ευρώ από τράπεζα της Ζυρίχης για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΚΑΕ Αρης και ότι τα κεφάλαια αυτά ανήκαν στη σύζυγό του, ήταν καθαρά και ελεύθερα, σύμφωνα με το ελβετικό δίκαιο και έχουν φορολογηθεί στην Ελβετία.

Η κ. Ευσεβίου αναφερόμενη στη συνεργασία της με τον Subotins είχε υποστηρίξει, μεταξύ άλλων, ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω της οποίας γίνονταν διαδικτυακά αγοραπωλησίες χρυσού δεν ανήκε στον καταγγέλλοντα καθώς την είχε αγοράσει η ίδια αρχές του 2015, όπως και τους πελάτες και το σύνολο των δικαιωμάτων και υποχρεώσεών της…

Σύμφωνα όμως με το βούλευμα, «αν τα χρήματα προέρχονταν πράγματι από την πώληση χρυσού σε επισκέπτες-πελάτες της πλατφόρμας δεν δικαιολογείται γιατί δεν κατέβαλλαν απευθείας τα χρήματα στους προσωπικούς λογαριασμούς των κατηγορουμένων αλλά έπρεπε να μεσολαβεί ο εγκαλών, ενώ δεν γίνεται πειστικός ο ισχυρισμός ότι κάτι τέτοιο δεν επιτρεπόταν από τις ελβετικές τράπεζες. Και τότε ποια η φύση και ο σκοπός της φορολογικής συμφωνίας που σύναψε η κατηγορουμένη δυνάμει της οποίας δεν ελεγχόταν ουσιαστικά η προέλευση των χρημάτων που εμβάζονταν στον λογαριασμό της;».

Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι για το έτερο σκέλος της καταγγελίας που αφορούσε την υπεξαίρεση και 915 κιλών χρυσού αξίας 40 εκατομμυρίων ευρώ, το συμβούλιο έκρινε ότι δεν προσκομίστηκαν επαρκή στοιχεία που να την αποδεικνύουν.


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Θεοχάρης: Το ΔΝΤ είναι φυσικός σύμμαχος



Το Δεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι ένας φυσικός σύμμαχος στη λογική η ανάπτυξη πρώτα και τα δημοσιονομικά μετά» υποστήριξε, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real, ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Χάρης Θεοχάρης.

«Κάποιος κυνικός ή τουλάχιστον από την Ευρώπη κατηγορούν ότι επειδή δεν είναι τα δικά του χρήματα που κατά βάση είναι στον ντορβά, έχει την πολυτέλεια να το λέει με τα χρήματα των Ευρωπαίων. Σε κάθε περίπτωση πάντως, η τεχνοκρατική του θέση είναι υπέρ της ανάπτυξης» υποστήριξε, επιβεβαιώνοντας πως η αντίληψη της ΝΔ για την «ανάπτυξη» ταυτίζεται με τις γνωστές συνταγές του ΔΝΤ, αλλά μετά την αποχώρησή του, θα το επαναφέρει και στο «τραπέζι» ως «σύμμαχο».

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του σημειώνει: «Το ΔΝΤ είναι φυσικός σύμμαχος, δήλωσε σήμερα, στον ραδιοφωνικό σταθμό Real fm, ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ., κ. Χ. Θεοχάρης. Δεν εννοούσε, προφανώς, φυσικός σύμμαχος του ελληνικού λαού, τον οποίο το ΔΝΤ καταδίκασε σε εξουθενωτική λιτότητα. Ούτε της Ελλάδας, στην οποία επέβαλε καθεστώς οικονομικής καταστροφής. Αλλά της ΝΔ, που προστρέχει ανοιχτά στις συνταγές και τη στήριξη του ΔΝΤ, για να μας γυρίσει στις μαύρες εποχές που οι τεχνοκράτες του όριζαν τις τύχες μας. Να μην το επιτρέψουμε».

Πηγή tvxs.gr

Διαβάστε περισσότερα.... »
....