Διυλιστήριο: 05/30/15
ροη αναρτησεων

Σάββατο 30 Μαΐου 2015

ΣοσιαλΜήδεια!..

     Αυτό που συμβαίνει και μπορεί να δει κανείς κάποιος ξεκάθαρα στα social media (κυρίως στα facebook και tweeter),
..είναι ένας καθρέφτης της κοινωνίας,
..γιατί φτάσαμε ως εδώ,
..και γιατί δυσκολευόμαστε να πάμε παραπέρα!

Όλοι γνωρίζουν τα πάντα (του παρόντος blog συμπεριλαμβανομένου), έχουν άποψη κυριολεκτικά για όλα, και κυρίως:
Όταν δεν συμφωνούν με την δική σου άποψη ή πέφτουν να σε φάνε, πράγμα που είναι η ευνοϊκή περίπτωση,
..ή σε ειρωνεύονται και σε λοιδωρούν μέχρι τελικής πτώσης!

Το μέσο επίπεδο κριτικής είναι δυσθεώρητο. Παράδειγμα:
Βγαίνει ένας και προτείνει κάτι που είναι υπέρ της αποχώρησης απ' την Ευρωπαϊκή Ένωση (μη χ@σω) και από το ευρώ. Μάλιστα.
Βγαίνει στο καπάκι ο ευφυής και σχολιάζει: ''Ωραίο το σενάριο, αλλά τώρα που θα μείνουμε με την ρήξη στο χέρι; χαχαχα!''
Βγαίνει και ο ευφυέστερος και σχολιάζει το σχόλιο συγκατανεύοντας στην υψηλή κριτική: ''χαχαχαχαχα!''!!!

Ακριβώς έτσι, με αυτό το επίπεδο ευφυίας, διαλόγου και κριτικής, μπήκαμε στα μνημόνια, κάτσαμε εκεί πέντε χρόνια ως τώρα,
..και μ' αυτά τα μυαλά λαού και κοινωνίας προβλέπεται να κάτσουμε άλλα εκατόν δεκαπέντε.

Δυστυχώς αυτή είναι η μαύρη αλήθεια, που όποιος την λέει γίνεται δυσάρεστος και αποδιοπομπαίος.
Δεν μας φταίνε οι Ψευταράδες, οι Χυδαίοι και οι Ηλίθιοι.
Και ας είχαμε δέκα κυβερνήσεις, δεκαπέντε χιλιάδες φορές καλύτερες απ' αυτή του Αλέξη, να μας τραβάνε απ' το μανίκι!

Αν δεν αλλάξουμε, αν δεν αλλάξει Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ μόνος του, με εσωτερική διεργασία και σκέψη,
..και όχι όπως τώρα επιφανειακά και πρόχειρα, που μπορεί να σκέφτεται κάποιος αυτή τη στιγμή: ''μα τί μας λέει ο μ@λάκας πρωί-πρωί;'',
..ούτε προκοπή θα κάνουμε ποτέ, ούτε απ' τα μνημόνια θα γλυτώσουμε, και το κυριότερο:
ΔΕΝ ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΑΠ' ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΜΑΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ!

Η Μήδεια έδωσε ζωή, αλλά και σκότωσε τα παιδιά της.
Τα σημερινά σοσιαλΜήδεια μας δίνουν την δυνατότητα επαφής και ανταλλαγής απόψεων, αλλά προάγουν και την βλακεία, την προχειρότητα και τον εξυπνακισμό.
Μπορούμε το αρνητικό τους ισοζύγιο να το μετατρέψουμε σε θετικό.

Στο χέρι μας είναι.
Κι αυτό,
..όπως και όλα τα υπόλοιπα!..


Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πάτρα: Σκάνδαλο χιλιάδων ευρώ Επί 8 χρόνια πληρώνουν ενοίκιο για άδειο κτίριο και εταιρεία για να το φυλάει


Απίθανες καταστάσεις αποκαλύπτεται πως εκτυλίσσονται για περισσότερα από 8 χρόνια σε επίπεδο Δυτικής Ελλάδας σε ό,τι αφορά την προστασία της Δημόσιας Υγείας και τις δαπάνες για τη λειτουργία των υπηρεσιών.

Στα όσα απίστευτα συμβαίνουν τουλάχιστον επί 8 χρόνια εν γνώσει των πρώην υπουργών υγείας Α. Λοβέρδου, Άδωνη Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη ,η αποκάλυψη που κάνει σήμερα το PATRASTIMES.gr και η οποία αφορά σε σπατάλες δεκάδων και ενδεχομένως εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, χωρίς κανένα αντίκρισμα για την δημόσια υγεία και τους πολίτες της περιοχής.

Επί 8 χρόνια με άλλοθι τη δήθεν λειτουργία ενός κέντρου συγκέντρωσης δειγμάτων για τη διεξαγωγή μετρήσεων που θα αφορούσαν στην ανάλυση τροφίμων αλλά και υδάτων από την περιοχή, προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο τηρούν τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας σε επίπεδο μικροβίων και μόλυνσης, ενοικιάζεται κτίριο το οποίο βρίσκεται στην επαρχιακή οδό Αντιρρίου - Ναυπάκτου αλλά παραμένει άδειο!!!

Για το ίδιο κτίριο – την ώρα που όλα αυτά τα χρόνια έδιωχναν κόσμο από τη δουλειά του και έβγαζαν υπαλλήλους σε διαθεσιμότητα - επίσης επί 8 χρόνια πληρώνονται ασύλληπτα ποσά, προκειμένου αυτό να φυλάγεται από γνωστή εταιρεία σεκιούριτι.

Να σημειωθεί, πως για όλα αυτά έχουν εγγράφως ενημερωθεί όλοι οι εμπλεκόμενοι παράγοντες της Δημόσιας Υγείας στην περιοχή , από Διευθυντές έως και Γενικοί Γραμματείς καθώς και όλοι οι υπουργοί και υφυπουργοί, οι οποίοι θήτευσαν στο υπουργείο κατά την τελευταία οκταετία αλλά το φαγοπότι καλά κρατεί.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως για την υπόθεση ενημερώθηκε δια ζώσης ο υπουργός Υγείας κ. Κουρουμπλής χθες το μεσημέρι και έδωσε εντολή για να πέσει άπλετο φως και να αποκαλυφτούν οι υπεύθυνοι.

Την ίδια ώρα που οι φορολογούμενοι πληρώνουν για ένα άδειο κτίριο και τη φύλαξή του δεκάδες χιλιάδες ευρώ, τα δείγματα που είναι προς εξέταση, ακόμα και για την καταλληλότητα των θαλασσίων υδάτων για κολύμπι, μεταφέρονται στην Αθήνα για ανάλυση καθώς η περιοχή στα χαρτιά έχει ανάλογο κέντρο, το οποίο όμως είναι κέντρο φάντασμα αφού παραμένει επί τόσα χρόνια άδειο!!!


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΣΟΚ !!! VIDEO - Σαμαράς τα βάζει με τον Γιούνκερ για την οικονομική συνεισφορά στην Ελλάδα χωρίς ισοδύναμα

Ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται να επέκρινε τον πρόεδρο της Κομισιόν, ο οποίος εμφανίστηκε να προσφέρει οικονομική συνεισφορά στην Ελλάδα χωρίς ισοδύναμα

Στη Βουλή έφερε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Νίκος Νικολόπουλος, το ζήτημα που προέκυψε από το δημοσίευμα της εφημερίδας Παραπολιτικά, σύμφωνα με το οποίο υπήρξε καβγάς ανάμεσα στον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, και τον - άλλοτε φίλο του - πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, για... τα μάτια του Τσίπρα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας η σχέση των προέδρου της Κομισιόν με τον πρώην πρωθυπουργό είναι στο χειρότερό της σημείο κάτι που διεφάνη και από καυγά που είχαν οι δύο άνδρες όταν ο κ. Σαμαράς ζήτησε τον λόγο από τον κ. Γιούνκερ επειδή ο πρόεδρος της Κομισιόν εμφανίστηκε να προσφέρει οικονομική συνεισφορά στην Ελλάδα χωρίς ισοδύναμα θεωρώντας ότι ο παλιός του φίλος τον «πούλησε».

«Πέντε χρόνια μας έχει στην πρέσα και τώρα θα στείλεις λεφτά στον Τσίπρα χωρίς καμιά απαίτηση; Και ποιος θα τα πληρώσει» είπε σε έντονο ύφος σύμφωνα με το δημοσίευμα του “S” ο κ. Σαμαράς στον κ. Γιούνκερ με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να απαντά ότι «μόνο εγώ στηρίζω τον Αλέξη Τσίπρα και την χώρα σας. Όλοι οι άλλοι είναι απέναντι». Το επεισόδιο είναι ενδεικτικό της περιόδου παγετώνων που περνά η σχέση Γιούνκερ –Σαμαρά με τον ένα να μιλάει πλέον με υποτιμητικά σχόλια για τον άλλο.

Σήμερα στη Βουλή κατά τη συζήτηση επίκαιρης επερώτησης για τα δημόσια έργα ο κ. Νικολόπουλος κρατώντας το φύλλο της εφημερίδας έκανε λόγο για μείζονα αποκάλυψη και κατέθεσε στα πρακτικά το δημοσίευμα καλώντας τον κ. Σαμαρά να εκδώσει ανακοίνωση και να πάρει θέση είτε επιβεβαιώνοντας είτε διαψεύδοντας το περιστατικό.


Μετά ο Νικολόπουλος σε μία ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του μικρότερου κυβερνητικού κόμματος έγραψε: "Η νέα τσόντα της Sirina που σπάει ταμεία" και από κάτω έχει μια εικόνα πορνογραφικού περιεχομένου, δίπλα μια φωτογραφία του Αντώνη Σαμαρά και τίτλο "Αντ. Σαμαράς - Η συμφωνία" και τη δήλωση του εκπροσώπου της ΝΔ ότι προτείνουμε τη μεγάλη συνεννόηση για να υπάρξει συμφωνία".



Φυσικά ο κύριος Νικολόπουλος με αυτό το tweet έπεσε στο επίπεδο πάτωμα, του κύριου Σαμαρά (και για αυτό άλλωστε το απέσυρε) , αλλά κανένα από τα συστημικά μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν μίλησε για το τηλέφωνο Σαμαρά, ο οποίος ούτε καν δεν βγήκε να το διαψεύσει......


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....