Διυλιστήριο: 12/01/15
ροη αναρτησεων

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

VIDEO - Η Τουρκία δεν αφήνει τα ρωσικά πλοία να περάσουν τον Βόσπορο


Δεκάδες πλοία περιμένουν για ώρες κοντά στα Στενά του Βοσπόρου, προκειμένου να πάρουν το πράσινο φως από την Τουρκία, ώστε να διέλθουν από τα Στενά


Όπως αναφέρεται σε ρωσικά δημοσιεύματα, σε μια σαφή παραβίαση των διεθνών κανόνων, οι τουρκικές αρχές έχουν δημιουργήσει εμπόδια στα ρωσικά πλοία που διέρχονται από το Στενό του Βοσπόρου, με αποτέλεσμα δεκάδες ρωσικά πλοία να είναι σε αναμονή.

Πάντως, ο πρώην επικεφαλής του προσωπικού του ρωσικού ναυτικού Βίκτορ Κραβσένκο, ανέφερε στο ΡIA Novosti ότι μια ενδεχόμενη μονομερής ενέργεια της Τουρκίας να επιβάλει στα ρωσικά πλοία παύση διέλευσης από τα Στενά του Βοσπόρου, θα ήταν δυσανάλογη σε σχέση με το διεθνές δίκαιο. «Η Τουρκία, είπε ο κ. Κραβσένκο, δεν θα κλείσει τα Στενά με τα ρωσικά σκάφη εν πλω προς τη Συρία, γιατί αυτό θα αποτελούσε παραβίαση του διεθνούς δικαίου και της Σύμβασης του Μοντρέ, ειδικότερα, - ένα έγγραφο που υπεγράφη εκείνη την εποχή από τις περισσότερες χώρες...»


Η Σύμβαση του Μοντρέ του 1936 σχετικά με το καθεστώς των Στενών, ρυθμίζει τη διέλευση των στρατιωτικών και πολεμικών πλοίων από τα στενά του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων. Σύμφωνα με το άρθρο 2, «εμπορικά πλοία θα απολαμβάνουν πλήρη ελευθερία διέλευσης και ναυσιπλοΐας στα Στενά, μέρα- νύχτα, με οποιαδήποτε σημαία και με οποιοδήποτε είδος του φορτίου, χωρίς διατυπώσεις.»



Όσον αφορά τα πολεμικά πλοία, σύμφωνα πάντα με την Σύμβαση του Μοντρέ, σε περιόδους ειρήνης, η Τουρκία οφείλει να επιτρέπει τη διέλευση μικρών και μεσαίων πλοίων, όλων των εθνικοτήτων.

Οι δυνάμεις της Μαύρης Θάλασσας, (συμπεριλαμβανομένης της πρώην ΕΣΣΔ και τώρα η Ρωσία) μπορούν να πλοηγούν πολεμικά πλοία οποιασδήποτε κατηγορίας, μέσω των Στενών, «υπό τον όρο ότι τα σκάφη αυτά περνούν μέσα από τα Στενά μεμονωμένα, συνοδευόμενα από όχι περισσότερα από δύο αντιτορπιλικά.»

Σε καιρό πολέμου, η διέλευση των πολεμικών πλοίων θα πρέπει να αφεθεί εξ ολοκλήρου στη διακριτική ευχέρεια της τουρκικής κυβέρνησης, σύμφωνα με το έγγραφο.

Τον Δεκέμβριο του 1982, ο ΟΗΕ επεξεργάστηκε τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας, αλλά η Τουρκία αρνήθηκε να συμμετάσχει και η Σύμβαση του Μοντρέ παρέμεινε σε ισχύ.

Το 1994, η Τουρκία εξέδωσε μονομερώς κανονισμούς νέας θαλάσσιας κυκλοφορίας για τα Στενά, και περιελάμβανε μια σειρά περιορισμών για τη διέλευση των ξένων πλοίων.

Στο μεταξύ, είχε αναφερθεί ότι γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη θα χρησιμοποιήσουν τη στρατιωτική βάση του Ιντσιρλίκ και ότι το γαλλικό αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκολ θα λάβει επιμελητειακή υποστήριξη στο τουρκικό λιμάνι της Μερσίνας.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Το Κερκυραϊκό ελαιόλαδο της οικογένειας Δαφνή στα Harrods Λονδίνου και στις διεθνείς αγορές

Δείτε την επαγγελματική επιτυχία της οικογένειας Δαφνή και συγκεκριμένα του 24χρονου ελαιοπαραγωγού Σπύρου Δαφνή, απόφοιτου Οικονομικού Πανεπιστημίου, μέσα από το ρεπορτάζ που πραγματοποιήσε στην Κέρκυρα ο τηλεοπτικός σταθμός Αντέννα με θέμα: 

Κέρκυρα: Το ελαιόλαδο που έφτασε στα Harrods του Λονδίνου 

Από το χύμα λάδι που πουλούσε ο παππούς του, πάμφθηνα, στην Ιταλία, ο πτυχιούχος εγγονός πουλά το ίδιο προϊόν συσκευασμένο για 60 ευρώ το μπουκάλι στα Ηarrods του Λονδίνου. Δείτε το ρεπορτάζ εδώ. Κάντε κλικ στο Video: 

http://www.antenna.gr/webtv/watch?cid=_z_x8_w_q_zenrv_i%3D

Πηγή: www.corfuland.gr

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τι θέλουν στην Κρήτη 320 Ρώσοι τουριστικοί πράκτορες;

Έφθασαν στην Κρήτη χθες οι 320 Ρώσοι τουριστικοί πράκτορες. Βρίσκονται στο νησί μετά από πρωτοβουλία του Τουριστικού Οργανισμού ΤΕΖ TOUR Ελλάδος και θα μείνουν έως τις 3 Δεκεμβρίου.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποκτά ιδιαίτερη αξία μετά τις εξελίξεις με την κατάρριψη του ρώσικου αεροπλάνου και την ένταση στις σχέσεις Ρωσίας – Τουρκίας.

Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι η διαφήμιση της Κρήτης ως μία περιοχή που δίνει τη δυνατότητα για τουρισμό πέρα από το δίπτυχο “ήλιος και θάλασσα”, στα πλαίσια των προσπαθειών για διεύρυνση της τουριστικής περιόδου.

Στο πλαίσιο της πενθήμερης επίσκεψης, και εξαιτίας της ειδικής στόχευσης που υπάρχει, πέρα από τις εκδηλώσεις, όπως η πριβέ συναυλία με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη που θα δοθεί προς τιμή τους η πλειοψηφία των δραστηριοτήτων θα είναι εκτός του ξενοδοχείου.

Όλα αυτά λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες όπως διαμορφώνονται, με τις δυσκολίες στη χορήγηση βίζας και την υποτίμηση του ρουβλιού

Να σημειώσουμε ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται σε ένα τέτοια εύρος επίσκεψη Ρώσων πρακτόρων στην Κρήτης


Σε σχετικές δηλώσεις του ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της TEZ TOUR HELLAS κ. Δημήτρης Χαριτίδης είχε πει:

« Το οργανωμένο αυτό ταξίδι των Διευθυντών των καλύτερων τουριστικών πρακτορείων της Ρωσίας διοργανώνεται μια φορά κάθε χρόνο και εφέτος θα είναι η πρώτη φορά που θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα και ειδικότερα στην Κρήτη. Πιστεύουμε ότι ενεργεία αυτή εν μέσω κρίσης θα ενδυναμώσει περισσότερο τα δεσμά μας με την Ρωσική τουριστική αγορά δίνοντας τα μέγιστα δυνατά οφέλη για την επικείμενη τουριστική χρονιά 2016, χρονιά η οποία μεταξύ άλλων έχει ανακηρυχθεί σε «Έτος Ελλάδας» στην Ρωσία και «Έτος Ρωσίας» στην Ελλάδα.» Ενώ ευχαρίστησε για την βοήθεια την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Ηρακλείου, τον Δήμο Χερσονήσου, τον Δήμο Οροπεδίου και την Eurobank.

Ο Τουριστικός Οργανισμός TEZ TOUR ιδρύθηκε το 1994 και κατέχει ηγετική θέση στον τουρισμό από τις χώρες της πρώην Ε.Σ.Σ.Δ. και την ανατολική Ευρώπη.

Σήμερα, ο Τουριστικός Οργανισμός TEZ TOUR λειτουργεί σε 28 χώρες συμπεριλαμβανομένων μεταξύ άλλων τις Ρωσία, Ουκρανία, Λευκωσία, Λετονία, Εσθονία, Λιθουανία, Καζακστάν, Αζερμπαϊτζάν, Βουλγαρία, Ρουμανία, Μολδαβία, Τουρκία, Αίγυπτο, Ταϊλάνδη, Ισπανία, Ιταλία, Αυστρία, Ανδόρα, Κούβα, Δομινικανή Δημοκρατία, Σρι Λάνκα, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μαλδίβες, Μεξικό, Βραζιλία, Κίνα, Κροατία, Κύπρο κ.α, εξυπηρετώντας περισσότερους από 2.000.000 τουρίστες κάθε χρόνο.

Ο Τουριστικός Οργανισμός TEZ TOUR λειτουργεί στην Ελλάδα από το 2008 σε Κρήτη, Ρόδο, Πελοπόννησο και Κέρκυρα.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η Γερμανία μπαίνει στον πόλεμο κατά του ISIS

Στέλνει φρεγάτα, αναγνωριστικά αεροσκάφη και 1200 στρατιώτες

Το υπουργικό συμβούλιο της Γερμανίας ενέκρινε τη συμμετοχή της χώρας στον διεθνή στρατιωτικό συνασπισμό εναντίον του Ισλαμικού Κράτους. Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters μεταδίδει ότι η Γερμανία θα αναπτύξει στην περιοχή έως 1.200 στρατιώτες, αναγνωριστικά αεροσκάφη Tornado, μία φρεγάτα και ένα αεροσκάφος ανεφοδιασμού. 

Η Γερμανία δεν θα συμμετάσχει ενεργά σε βομβαρδισμούς εναντίον στόχων, όπως κάνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες ή η Γαλλία. Η επιχείρηση, όπως όλες οι άλλες που γίνονται εκτός χώρας, θα έχει διάρκεια ενός χρόνου και αναμένεται να κοστίσει γύρω στα 134 δισ. ευρώ. 

Η συμμετοχή της Γερμανίας στον διεθνή συνασπισμό κατά των τζιχαντιστών της Συρίας θα περάσει αύριο Τετάρτη από την ομοσπονδιακή βουλή.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Νέα "σφαλιάρα" Πούτιν σε Ερντογάν: Η Ρωσία προχωρά στην αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων και των Αρμενίων από τους Τούρκους



Νέο ηχηρό χαστούκι στην Τουρκία και στον Ρ.Τ. Ερντογάν ετοιμάζει ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. Πληροφορίες αναφέρουν πώς η κρατική Δούμα προχωρά σε ενέργειες προκειμένου να αναγνωρίσει τις γενοκτονίες των Ελλήνων του Πόντου και των Αρμενίων από τους Τούρκους. Μια εξέλιξη ιδιαίτερα θετική για την Ελλάδα αν όντως επιβεβαιωθεί.

Ο Β. Πούτιν φέρεται αποφασισμένος μετά την κατάρριψη του ρωσικού Su-24 από τουρκικά μαχητικά να απαντήσει με πλήγματα κατά της Τουρκίας σε όλα τα επίπεδα. Να σφίξει τη θηλιά γύρο από το λαιμό του Ρ.Τ. Ερντογάν προκειμένου να διαισθανθεί πώς δεν μπορεί να παίζει παιχνίδια σε βάρος της Ρωσίας.

Εκτός λοιπόν από τον οικονομικό τομέα, τον στρατιωτικό και τον ενεργειακό τομέα, η Ρωσία ετοιμάζει και ένα ακόμη χτύπημα, όσον αφορά στην ιστορία με τεράστιες ωστόσο και συμβολικές διαστάσεις.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρωσικά Μέσα Ενημέρωσης, δημοσιεύθηκε έκκληση προς τον Πρόεδρο της Ρωσίας, την Κρατική Δούμα και το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, να αναγνωριστεί η γενοκτονία των Ποντίων που διαπράχθηκε από την Τουρκία. Η προτροπή αυτή κατατέθηκε από χιλιάδες πολίτες μέσω του διαδικτύου.

“Οι Έλληνες και οι Έλληνες της Ρωσίας στρέφονται προς τη Ρωσία και τις ρωσικές αρχές να αναγνωρίσουν την γενοκτονία των Ποντίων που διαπράχθηκε από την Τουρκία”, αναφέρει συγκεκριμένα το κείμενο στο αναρτήθηκε στο «change.org».

“Κατά την περίοδο 1914 έως 1923, οι τουρκικές αρχές εξόντωσαν σκόπιμα 326.000 – 382.000 Έλληνες που ζούσαν ειρηνικά στο έδαφος του Πόντου από την αρχαιότητα. Για πάνω από εκατό χρόνια, η ψυχή των αθώων θυμάτων ζητά δικαιοσύνη. Κάνουμε έκκληση προς τη Ρωσία, η οποία αυτά τα τραγικά χρόνια είχε γίνει ένα καταφύγιο για εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες που δραπέτευσαν από τις θηριωδίες των Τούρκων.

Κάνουμε έκκληση προς τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, στην Ρωσική Δούμα και το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας να αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου”, αναφέρουν στο αίτημα τους χιλιάδες πολίτες.

Μετά την τραγωδία του ρωσικού Su-24, η Κρατική Δούμα εισήγαγε νομοσχέδιο που προβλέπει κυρώσεις για την άρνηση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από την Τουρκία το 1915, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πώς η Μόσχα εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Ποντίων στέλνοντας ένα ακόμη μήνυμα στην Άγκυρα για το πόσο μεγάλο ήταν το λάθος που διέπραξε.

Το επόμενο λοιπόν διάστημα, και αν δεν έχουμε καμία απάντηση σε στρατιωτικό επίπεδο (τα τουρκικά μαχητικά τα έχει αναλάβει το σύστημα S-400), είναι δεδομένο πώς η Ρωσία θα συγκεκριμενοποιήσει τις κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας και θα επιτεθεί με ακόμη μεγαλύτερη σφοδρότητα στα σύνορα της Τουρκίας και της Συρίας προκειμένου να εξοντώσει τους τρομοκράτες του ISIS, να ανακόψει το λαθρεμπόριο καυσίμων και βεβαίως να σταματήσει την αποστολή όπλων και πυρομαχικών μέσω των Τουρκομάνων.

Είναι λοιπόν μία ευκαιρία η ελληνική κυβέρνηση, αντί να προβαίνει η ίδια σε δηλώσεις κατά των Ποντίων, να προσεγγίσει τη Μόσχα και να ωφεληθεί σε τομείς, όπως ο τουρισμός και η οικονομία. Οι Ευρωπαίοι, όπως φάνηκε και από τη χθεσινή Σύνοδο, κοιτάζουν τα συμφέροντα τους, χαϊδεύουν την Τουρκία και τραβάνε ολοένα και περισσότερο το χαλί κάτω από τα πόδια της Ελλάδας.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

To Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο βάζει στο μικροσκόπιο τα μνημόνια

To Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο βάζει στο μικροσκόπιο τα μνημόνια 

"To Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο διενεργεί έλεγχο απόδοσης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με την παρέμβασή της στην ελληνική χρηματοπιστωτική κρίση. Ο έλεγχος αφορά στα Προγράμματα Οικονομικής Προσαρμογής που συμφωνήθηκαν μεταξύ της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την περίοδο 2010-2105 και μεταξύ άλλων, ένας τομέας που θα ελεγχθεί είναι αυτός του επιχειρηματικού περιβάλλοντος". 

Αυτό αναφέρεται σε επιστολή του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου με την οποία ενημερώθηκαν το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων ότι ομάδα στελεχών του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου βρίσκεται στην Αθήνα για να πραγματοποιήσει σειρά επαφών, οι οποίες ξεκινούν από σήμερα και θα διαρκέσουν μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου 2015. 

Οι συναντήσεις με τους κοινωνικούς εταίρους έχουν ως αντικείμενο «το σχηματισμό σφαιρικής άποψης από τα ενδιαφερόμενα μέρη και τα πρόσωπα που έχουν ιδιαίτερη γνώση για το σχεδιασμό, παρακολούθηση και εφαρμογή των προγραμμάτων προσαρμογής. Σε αυτό το πλαίσιο θα συζητηθεί κατά πόσον οι όροι που περιλήφθηκαν στα προγράμματα προσαρμογής συνέβαλαν θετικά (ή όχι) στη λειτουργία και ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ελλάδα», όπως αναφέρει η σχετική επιστολή προς τη ΓΣΕΒΕΕ. 

Συναντήσεις θα γίνουν με τους υπουργούς Οικονομίας Ευκλείδη Τσακαλώτο, Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη, Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο αλλά και με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, Βασίλης Κορκίδης, ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας Γιώργος Καββαθάς, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης. Συνάντηση θα πραγματοποιήσουν επίσης με τον επικεφαλής του γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής Παναγιώτη Λιαργκόβα αλλά και με τον πρώην γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη. 

Υπενθυμίζεται ότι το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο ελέγχει τα έσοδα και τις δαπάνες της ΕΕ για να εξακριβώσει αν οι πόροι της ΕΕ δαπανώνται σωστά, και αν αξιοποιούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. 

Στο πλαίσιο της λογοδοσίας για την καλή χρήση των χρημάτων, ελέγχει κάθε πρόσωπο ή φορέα που διαχειρίζεται ευρωπαϊκά κονδύλια με επιτόπιους ελέγχους στα όργανα της ΕΕ (ιδίως στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή), στις χώρες της ΕΕ και τις χώρες που λαμβάνουν βοήθεια από την ΕΕ, συντάσσει μία ετήσια έκθεση και κάθε ένδειξη σχετική με διαφθορά ή άλλη παράνομη δραστηριότητα αναφέρεται στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF).


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΟΝΑΔΩΝ ΑΦΑΛΑΤΩΣΗΣ ΣΕ ΠΑΤΜΟ, ΑΡΚΙΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΙΣΤΗ

Φθηνότερο νερό το καλοκαίρι σε τρία νησιά, την Πάτμο, τους Αρκιούς και τη Μεγίστη, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες ύδρευσης, θα φέρει η λειτουργία μονάδων αφαλάτωσης.

Εφόσον η υδροδότηση μέσω των αφαλατώσεων «πετύχει», η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής σχεδιάζει την εγκατάσταση μηχανημάτων αφαλάτωσης και στα νησιά Κίμωλος, Λειψοί, Αμοργός (Κατάπολα), Ηρακλειά και στην Ιερά Μονή Πανορμίτη Σύμης. Υπολογίζεται ότι η μείωση του κόστους σε σχέση με τη μεταφορά νερού με υδροφόρες φτάνει το 80%.

Η πρακτική της μεταφοράς νερού με υδροφόρες εφαρμόζεται σε πολλά νησιά του Αιγαίου το καλοκαίρι που αυξάνεται ο πληθυσμός, και άρα οι απαιτήσεις σε νερό, ενώ μειώνονται οι διαθέσιμοι πόροι. Πρόκειται βέβαια για αναχρονιστική και πανάκριβη μέθοδο που λογικά θα έπρεπε να είχε αντικατασταθεί εδώ και πολλά χρόνια.

Στην Πάτμο ο δήμος έχει προμηθευτεί ήδη δύο μονάδες αφαλάτωσης, οι οποίες όμως για να τεθούν σε λειτουργία πρέπει να πραγματοποιηθεί τεχνική μελέτη και έργα υποστήριξής τους. Μέσω προγραμματικής σύμβασης με τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, οι υπηρεσίες Τεχνικών Εργων της Ρόδου ανέλαβαν τη μελέτη έτσι ώστε να μην υπάρξει επιπλέον κόστος. Ο δήμαρχος Πάτμου Γρηγόρης Στόικος τονίζει ότι «έως το καλοκαίρι ελπίζουμε ότι θα λειτουργεί η αφαλάτωση, έτσι ώστε φέτος να μην αναγκαστούμε να κουβαλήσουμε νερό με τις υδροφόρες». Το νησί υδρεύεται τον χειμώνα από γεωτρήσεις και από τη λειτουργία φράγματος. Το καλοκαίρι απαιτούνταν επιπλέον περίπου 60.000 κυβικά μέτρα νερού, που με το σύστημα μεταφοράς με υδροφόρες στοίχιζαν περίπου 800.000 ευρώ, με κόστος 10-12 ευρώ το κ.μ. νερού. Το 2013 η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και ο Δήμος Πάτμου κατέβαλαν το ποσό των 1.199.200 ευρώ για την υδροδότηση της Πάτμου και των Αρκιών, ενώ το 2014 το ποσό των 1.003.933 ευρώ.

Εφόσον τεθούν σε λειτουργία οι αφαλατώσεις, υπολογίζεται ότι θα μπορούν να παρέχουν 1.200 κυβικά μέτρα νερού ανά 24ωρο, ενώ το κόστος θα πέσει στο 1 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο νερού.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ισραήλ: Ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος εισήλθε κατά λάθος στον εναέριο χώρο μας

"Υπάρχει γραμμή επικοινωνίας και συντονισμού για την αποφυγή παρεξηγήσεων", τόνισε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ

Ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος προερχόμενο από τη Συρία εισήλθε πρόσφατα "κατά λάθος" στον ισραηλινό εναέριο χώρο πριν γυρίσει πίσω, ανακοίνωσε την Κυριακή (29/11) ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Μοσέ Γιααλόν.

"Ρωσικό αεροσκάφος από τη Συρία εισήλθε στον εναέριο χώρο μας σε βάθος ενός μιλίου (1,6 χλμ.), αλλά όλα ρυθμίστηκαν αμέσως και το ρωσικό αεροπλάνο επέστρεψε προς τη Συρία", δήλωσε ο υπουργός μιλώντας στο δημόσιο ισραηλινό ραδιόφωνο.

"Πρόκειται προφανώς για λάθος του πιλότου που πετούσε κοντά στο Γκολάν", είπε ο Γιααλόν. Το Ισραήλ προσάρτησε μέρος των Υψιπέδων του Γκολάν (βορειοανατολικά) το 1981, μετά την κατάληψή του στον πόλεμο του Ιουνίου του 1967. Το Ισραήλ και η Συρία παραμένουν επίσημα σε κατάσταση πολέμου.

Υπάρχει μια "γραμμή επικοινωνίας και συντονισμού για την αποφυγή παρεξηγήσεων στη Συρία μεταξύ του Ισραήλ και της Ρωσίας, καθώς τα ρωσικά αεροσκάφη δεν έχουν πρόθεση να μας επιτεθούν, γι 'αυτό δεν πρέπει η αντίδρασή μας να είναι αυτόματη και να τα καταρρίπτουμε μόλις γίνει ένα λάθος", πρόσθεσε.

Η ανακοίνωση αυτή γίνεται λίγες ημέρες μετά τη συντριβή του ρωσικού βομβαρδιστικού που καταρρίφθηκε από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη στα σύνορα της Συρίας. Οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι το αεροσκάφος πετούσε στον εναέριο χώρο τους, αντίθετα οι Ρώσοι τονίζουν ότι το Su-24 παρέμεινε στο συριακό εναέριο χώρο.

Ο Γιααλόν υπενθύμισε ότι ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συμφώνησαν κατά τη διάρκεια συνάντησης στη Μόσχα, το Σεπτέμβριο, να συγκροτήσουν έναν μηχανισμό συντονισμού στρατιωτικής δράσης των χωρών τους προκειμένου να αποφευχθούν αντιπαραθέσεις στη Συρία.

Σύμφωνα με ξένα μέσα ενημέρωσης, το Ισραήλ έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 12 αεροπορικές επιδρομές στη Συρία από το 2013, κυρίως για να πλήξει μεταφορές όπλων που προορίζονταν για τη σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου. Οι επιδρομές αυτές δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα από την ισραηλινή πλευρά.

Τον Σεπτέμβριο 2014 το Ισραήλ κατέρριψε συριακό πολεμικό αεροπλάνο ρωσικής κατασκευής, ένα Sukhoi 24, που είχε παραβιάσει τον ισραηλινό εναέριο χώρο στα υψίπεδα του Γκολάν, σύμφωνα με την ισραηλινή εκδοχή.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Διάλειμμα..

     Οι προδότες-δωσίλογοι που μας κυβερνούν, θα ήθελαν πολύ να απελπιστούμε και να σταματήσουμε να αντιδρούμε, ώστε να επιτελέσουν την καταστροφή πατρίδας και λαού ανενόχλητοι.

Θα ήθελαν πολύ να μας
αφαιρέσουν καθε διάθεση χαράς, και κάθε δυνατότητα απόλαυσης,
..ώστε νύχτα-μέρα να στροβιλιζόμαστε εμείς και οι σκέψεις μας στον καταθλιπτικό χορό των χρεών, της ανεργίας, των κατασχέσεων, της φτώχειας, της μιζέριας.
Θα ήθελαν πολύ να μας δουν στον φαύλο κύκλο απελπισίας-παράδοσης-αποδοχής της μοίρας μας ως ''μονόδρομο'', όπως τους αρέσει η έκφραση,
..ενώ ξέρουν πολύ καλά πως ο μόνος μονόδρομος είναι της προδοσίας και της παλιανθρωπιάς που βαδίζουν αυτοί.

Ναι, φτωχύναμε. Ναι, μας καταστρέφουν μέρα την μέρα με σχέδιο, με σκοπό. Ναι, ως τώρα κέρδισαν όλες τις μάχες.
Ο πόλεμος όμως δεν χάνεται, αν δεν χαθεί απ' το μυαλό και την ψυχή μας κάθε δυνατότητα μικρής χαράς, ελάχιστης χαράς,
..μιάς ταπεινής αναψυχής, ενός διαλείμματος απ' την μαυρίλα της εποχής.
Μιά όαση μικρής χαράς, μικρής σωτήριας απόλαυσης για το πνεύμα και την ψυχή,
..που όμως θα μας τονώσει με καινούργια ενέργεια, με μιά ψίχα αισιοδοξίας, όχι μάταιης,
..αφού όσο ακόμα μπορούμε να αισθανόμαστε την ομορφιά των μικρών πραγμάτων, των μικρών απολαύσεων, των σύντομων στιγμών ανεμελιάς,
..σημαίνει πως θυμόμαστε ακόμη το πώς είναι να ζεί κανείς πραγματικά,
..και πως είμαστε ακόμη ικανοί να παλέψουμε γι αυτό,
..για την ομορφιά της ζωής, για μάς, για τα παιδιά μας.

Ας βγούμε στον χειμωνιάτικο ήλιο.
Ας πιούμε έναν καφέ μόνοι μας ή μ' έναν φίλο. Ή ένα ποτήρι κρασί.
Ας χαζέψουμε το τοπίο ή τους περαστικούς.
Να αδειάσουμε το μυαλό μας για λίγα λεπτά.
Να διώξουμε για λίγο απ' το μυαλό μας τα ελεεινά υποκείμενα που θέλουν να ορίζουν τις τύχες μας.
Όχι να τους ξεχάσουμε. Να τους απωθήσουμε για λίγο, να αδιαφορήσουμε, όπως αδιαφορούμε για κάθε τι άχρηστο και βλαβερό.

Και μετά να ξαναγυρίσουμε πιό δυνατοί, να τους πετάξουμε έξω απ' τη ζωή μας, κι αν είναι δυνατόν έξω απ' την χώρα.
Να ξαναπάρουμε τις τύχες μας στα δικά μας χέρια.

Κάθε μέρα ένα μικρό διαλειμματάκι,
..για να θυμόμαστε πώς είναι η ζωή χωρίς δωσίλογους, δίχως απατεώνες.
Ας το κάνουμε!..


Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Στο TAXISNET ο ακατάσχετος τραπεζικός λογαριασμός για να γλιτώσετε κατασχέσεις

Δηλώστε στο TAXISNET τον ακατάσχετο τραπεζικό λογαριασμό για να γλιτώσετε κατασχέσεις 

Με εγκύκλιο που εξέδωσε χθες η ΓΓΔΕ ανοίγει την αυλαία για επικείμενες κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών εφόσον οι οφειλέτες της εφορίας δεν έχουν ρυθμίσει τις οφειλές αλλά και δεν έχει δηλώσει τον ακατάσχετο τραπεζικό λογαριασμό του. 

Πως γίνεται όμως απλά και μέσω του TAXISNET να δηλωθεί ο ακατάσχετο λογαριασμός Κάθε φυσικό πρόσωπο που φορολογείται στην Ελλάδα δικαιούται να διατηρεί έναν μοναδικό λογαριασμό, ατομικό ή κοινό, σε ένα μόνο πιστωτικό ίδρυμα, στον οποίο οι καταθέσεις είναι ακατάσχετες εως ποσό έως 1.250 ευρώ μηνιαίως ενώ το όριο έχει καθοριστεί στα 1.000. Τα 1.250 ευρω προκύπτουν διότι εφόσον οφειλέτης έχει 1.500 ευρώ μπορούν να κατασχεθούν το 50% των 500 ευρώ άρα τα 250 ευρώ. 

Στην περίπτωση φορολογουμένων, μισθωτών ή συνταξιούχων, ο ως άνω λογαριασμός είναι αποκλειστικά αυτός στον οποίο πιστώνονται περιοδικά μισθοί, συντάξεις ή / και ασφαλιστικά βοηθήματα κατά περίπτωση 

Για τη γνωστοποίηση, στη Φορολογική Διοίκηση, του μοναδικού ακατάσχετου τραπεζικού του λογαριασμού, ο ενδιαφερόμενος πολίτης υποβάλλει ηλεκτρονικά Αίτηση / Υπεύθυνη Δήλωση, μέσω εφαρμογής της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Δ.ΗΛΕ.Δ.) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (Γ.Γ.Δ.Ε.) στο περιβάλλον TAXISnet, με την οποία ενημερώνει για τον αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού (σε μορφή IBAN). 

Κάθε ενδιαφερόμενος που γνωστοποιεί στη Φορολογική Διοίκηση τον μοναδικό ακατάσχετο τραπεζικό του λογαριασμό κατά τα ανωτέρω, οφείλει να ενημερώνει αμελλητί, υποβάλλοντας νέα Αίτηση / Υπεύθυνη Δήλωση με τον ίδιο τρόπο, τον αριθμό IBAN τυχόν νέου λογαριασμού του σε περίπτωση που ο προηγούμενος -ήδη δηλωμένος- κλείσει για οποιονδήποτε λόγο ή εφόσον επιθυμεί την αλλαγή του παλαιού λογαριασμού με νέο. 

Ο ενδιαφερόμενος οφείλει να έχει εξασφαλίσει ότι το πιστωτικό ίδρυμα έχει ήδη συσχετισμένο τον Α.Φ.Μ. του με τον λογαριασμό IBAN που ως (συν)δικαιούχος προτίθεται να δηλώσει στο περιβάλλον TAXISnet. 

μπείτε εδώ στην εφαρμογή 

Στην οθόνη του TAXISNET δίνονται δύο επιλογές 

 Δηλώνω υπεύθυνα ότι ο ανωτέρω λογαριασμός μου αποτελεί λογαριασμό περιοδικής πίστωσης μισθών, συντάξεων και ασφαλιστικών βοηθημάτων και δεν έχω ορίσει ως ακατάσχετο άλλον ατομικό ή κοινό λογαριασμό στο ίδιο ή σε άλλο πιστωτικό ίδρυμα. 

 Δηλώνω υπεύθυνα τον ανωτέρω λογαριασμό μου ως μοναδικό ακατάσχετο λογαριασμό, δεν έχω ορίσει ως ακατάσχετο άλλον ατομικό ή κοινό λογαριασμό στο ίδιο ή σε άλλο πιστωτικό ίδρυμα και δεν διαθέτω ατομικό ή κοινό λογαριασμό περιοδικής πίστωσης μισθών, συντάξεων και ασφαλιστικών βοηθημάτων.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Στίγκλιτς: Εκτός από την λιτότητα, η Ελλάδα σηκώνει το βάρος του προσφυγικού

Η Ελλάδα, η οποία σχεδόν στραγγαλίζεται από τα ευρωπαϊκά μέτρα λιτότητας πρέπει τώρα να σηκώσει ακόμη και το κόστος της προσφυγικής κρίσης, επισήμανε ο Αμερικανός κάτοχος του Βραβείου Νόμπελ για την Οικονομία, Τζόζεφ Στίγκλιτς, μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Βιέννη, όπου βρίσκεται ως κεντρικός ομιλητής στη Διάσκεψη της UNIDO.

Ο ίδιος ζήτησε μια δικαιότερη κατανομή του πλούτου σε παγκόσμια κλίμακα, ενώ εξέφρασε ανησυχίες ότι οι πρόσφυγες συνιστούν έναν κίνδυνο για τους φτωχούς, καθώς στο μέλλον θα είναι ανταγωνιστές τους για τις φθηνές εργασίες και αυτό ισχύει, όπως είπε, και για την ίδια τη Γερμανία, όπου οι άνθρωποι με τα χαμηλότερα εισοδήματα δεν έχουν επωφεληθεί τίποτε από τον πλούτο της χώρας.

Ο νομπελίστας προειδοποίησε ότι μια αποδοχή προσφύγων σε χώρες με μεγάλη ανεργία, όπως η Ισπανία ή η Πορτογαλία, θα αύξανε ακόμη περισσότερο την ανεργία, ενώ παρέπεμψε στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου, όπως σημείωσε, υπάρχει «πολύ κρυφή ανεργία» με το «ρεαλιστικό» ποσοστό της να βρίσκεται σχεδόν στο 12% , ενώ το μέσο εισόδημα είναι χαμηλότερο από ό, τι πριν από 20 χρόνια.

Οι φτωχοί μπορεί μεν να εργάζονται, αλλά το εισόδημά τους είναι πολύ χαμηλό, ενώ σε εκείνους με χαμηλή κατάρτιση το προσδόκιμο ζωής υποχωρεί, τόνισε ο κ. Στίγκλιτς, ο οποίος αναμένει μια παρόμοια εξέλιξη και στην Ευρώπη.

Ο ίδιος σημείωσε, πως, για παράδειγμα, μπορεί η Ισπανία προφανώς να ανακάμπτει, ωστόσο πληρώνει για αυτό ένα μεγάλο τίμημα, καθώς τα μέσα εισοδήματα βρίσκονται στο μεταξύ πολύ χαμηλότερα απ΄ότι πριν την έναρξη της κρίσης.

Μιλώντας, εξάλλου, στη Διάσκεψη της UNIDO στη Βιέννη, ο Τζόζεφ Στίγκλιτς τόνισε πως η πολιτική της Αμερικανικής Κεντρικής Τράπεζας Fed, όπως επίσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας βρίσκονται σε λάθος κατεύθυνση, καθώς αποδείχθηκαν ως μη βιώσιμες και διότι έχουν δημιουργήσει ανισότητα και προβλήματα σε άλλες χώρες.

Παράγουν κεφάλαιο, το οποίο, για παράδειγμα δεν φθάνει στις περιφερειακές τράπεζες, οι οποίες στηρίζουν το σύστημα αλλά υποτιμούνται και αυτό πάλι πλήττει τον απλό κόσμο, τόνισε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός νομπελίστας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Πούτιν: Έχουμε πρόσθετα στοιχεία για τις σχέσεις Τουρκίας - ISIS - Τεράστιο λάθος η κατάρριψη

Παρίσι, Γαλλία
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν επιβεβαίωσε ότι δεν υπήρξε συνάντηση με τον τούρκο πρόεδρο στο περιθώριο της Συνόδου για το κλίμα στο Παρίσι.

Ο ρώσος πρόεδρος είπε ότι η Μόσχα έχει λάβει περισσότερες πληροφορίες που επιβεβαιώνουν ότι το πετρέλαιο του Ισλαμικού Κράτους περνά μέσα από τουρκικό έδαφος.

Σημείωσε, επίσης ότι η απόφαση της Τουρκίας να καταρρίψει το ρωσικό μαχητικό «υπαγορεύτηκε από την επιθυμία να υπερασπιστεί» αυτά τα αποθέματα πετρελαίου.

Χαρακτήρισε «τεράστιο λάθος» την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού και σημείωσε ότι δεν ήταν αναγκαίο η Τουρκία να πλήξει το «ανυπεράσπιστο» ρωσικό Σουχόι.

Ο ρώσος πρόεδρος σημείωσε ότι επιθυμεί ακόμα τη δημιουργία ενός ευρύ συνασπισμού εναντίον των τζιχαντιστών.

«Πάντα το υπερασπιζόμασταν αυτό, όμως αυτό δεν μπορεί να γίνει, όταν κάποια χώρα συνεχίζει να χρησιμοποιεί τρομοκρατικές οργανώσεις για να πετύχει τους στόχους της» ξεκαθάρισε.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ακόμη πως προσωπικά θλίβεται για την επιδείνωση των σχέσεων της Ρωσίας με την Τουρκία.

«Πιστεύω πως όλοι μας θλιβόμαστε και με μένα με λυπεί καθώς προσωπικά έκανα αρκετές προσπάθειες για την ενδυνάμωση αυτών των σχέσεων» δήλωσε στους δημοσιογράφους.

«Αλλά προβλήματα όντως υπάρχουν και έχουν ανακύψει εδώ και αρκετό καιρό και προσπαθούμε να τα επιλύσουμε μέσα από διάλογο με τους τούρκους ομολόγους μας», επισήμανε.

Σχολιάζοντας τις συνομιλίες που είχε με τον Μπαράκ Ομπάμα, τόνισε:

«Συζητήσαμε κυρίως για τη Συρία και το πού πρέπει να είναι το κέντρο της προσοχής μας. Η συζήτηση περιστράφηκε σε έναν κατάλογο οργανώσεων που θεωρούμε τρομοκρατικές, έναν κατάλογο οργανώσεων που εκπροσωπούν το 'υγιές' κομμάτι της αντιπολίτευσης, καθώς επίσης και τις τακτικές των κοινών μας ενεργειών στο πολιτικό πεδίο.

» Σε γενικές γραμμές, εκτιμώ πως υπάρχει μια κατανόηση για την κατεύθυνση που πρέπει να κινηθούμε» σημείωσε.

«Αν μιλάμε για την ανάγκη μιας πολιτικής επίλυσης, είναι απαραίτητο να εργαστούμε για ένα Σύνταγμα, για τη διεξαγωγή νέων εκλογών και την διασφάλιση της εποπτείας των αποτελεσμάτων», πρόσθεσε.



http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Και ξαφνικά κάποια καλά νέα: Οι δανειστές έθεσαν θέμα επιμήκυνσης ή ακόμη και "κουρέματος" του χρέους


Ν.ΚΟΣΤΕΛΟ: "ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ" 

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Και ξαφνικά ήρθαν κάποια καλά νέα για την οικονομική προοπτική της χώρας αφού οι δανειστές είναι διαθέσιμοι να συζητήσουν όχι για το αν θα υπάρξει επιμήκυνση ή "κούρεμα" του ελληνικού χρέους αλλά για το πως και σε τι ποσοστό θα γίνει αυτό.

Εν ολίγοις έχει "κλειδώσει" η ελάφρυνση μένει να φανεί το πόσο "γενναία" θα είναι αυτή για να καταστεί το ελληνικό χρέος βιώσιμο.

Ο επικεφαλής της ομάδας των τεχνοκρατών της Κομισιόν στην Αθήνα έδωσε την καλή είδηση προαναγγέλλοντας ότι είναι ειλημμένη η απόφαση για ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας.

Το θέμα δεν είναι αν θα ληφθεί απόφαση για απομείωση του ελληνικού χρέους αλλά με ποιους όρους θα γίνει και το πως θα γίνει.

«Αρχές Ιανουαρίου, εάν όλα πάνε καλά, θα προχωρήσει η συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους. Όχι αν θα γίνει, αλλά τους όρους πώς θα γίνει» υποστήριξε ο επικεφαλής του κλιμακίου της Κομισιόν στην Ελλάδα, Ντέκλαν Κοστέλο.

Επιμήκυνση του ελληνικού χρέους μπορεί να γίνει με αύξηση του χρόνου αποπληρωμής του και με αρνητικό επιτόκιο. Δηλαδή το ποσοστό αποπληρωμής του χρέους επί του ΑΕΠ μπορεί να μειώνεται σε ετήσια βάση και να πέσει μέχρι και 50%

«Τον Αύγουστο περιμέναμε ύφεση, τελικά ίσως έχουμε μηδέν τοις εκατό ανάπτυξη το 2015, ούτε απαραίτητα αρνητικό πρόσημο το 2016» εκτίμησε από την πλευρά του ο Ντέκλαν Κοστέλο, επικεφαλής του κλιμακίου της Κομισιόν στην Ελλάδα στην ομιλία του στο συνέδριο του Economist.

«Η ανάπτυξη εξαρτάται από την επιτυχή αξιολόγηση που προχωράει επιτυχώς»και εξέφρασε την ελπίδα να δούμε «ταχύτατη μείωση των κεφαλαιακών ελέγχων μέσα στο 2016».

«Οι εκλογές και ο ανασχηματισμός έφεραν καθυστερήσεις»

«Κόκκινα δάνεια, μισθολογικό βάρος του δημοσίου, μέτρα ενίσχυσης εσόδων, άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρισμού, νέα ανεξάρτητη ΓΓΔΕ είναι τα κρίσιμα ζητήματα που απομένουν να επιλυθούν» σύμφωνα με τον Ντέκλαν Κοστέλο.

«Έχουμε ανησυχίες γιατί βλέπουμε σημαντικές επενδύσεις να καθυστερούν για ασήμαντους λόγους και άχρηστα εμπόδια» έκλεισε την τοποθέτησή του ο κ. Κοστέλο.

«Πρέπει αυτός να είναι ο τελευταίος γύρος ανακεφαλαίωσης των τραπεζών» δήλωσε ο Ράσμους Ρέφερ, επικεφαλής του κλιμακίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στο κουαρτέτο των δανειστών.

«Τα κόκκινα δάνεια αναστέλλουν την ανάπτυξη και πρέπει να αντιμετωπιστούν και δεν υπάρχουν πολλές προτάσεις για το πώς θα γίνει η διαχείριση των κόκκινων δανείων»

«Πολλά έχουν επιτευχθεί, αλλά υπάρχουν πολλές προκλήσεις» συνέχισε ο επικεφαλής των τεχνοκρατών της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

"Το ζητούμενο τώρα είναι η σταθερότητα. Πρέπει να εφαρμοσθεί το μνημόνιο".

Ακριβώς εδώ είναι το πρόβλημα, πως να εφαρμοσθεί το μνημόνιο σε έναν λαό που έχει εξαθλιωθεί.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....