Διυλιστήριο: 07/16/13
ροη αναρτησεων

Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

ΈΡΕΥΝΑ: Έλεγχος του μυαλού.'Project MK-ULTRA'. Το μυστικό πρόγραμμα της CIA για τον έλεγχο του νου. (Μέρος πρώτο)

Σε αυτή την έρευνα θα δούμε την ήταν αυτο το πρόγραμμα, που αποσκοπούσε, ποιές ήταν οι τεχνικές του, ποιες εταιρίες κολοσσοί συνεργάστηκαν με την CIA   και το σημαντικότερο ποια είναι τα θύματά του και ο ρόλος τους στο σημερινό γίγνεσθαι.

Ανάμεσα της λεπτής εγκεφαλικής καταστρατήγησης του λαού, μέσα από ένα πλήθος με χειραγωγημένους ανθρώπους, συμβαίνει μία από τις πιο διαβολικές θηριωδίες που διαπράχθηκαν κατά της ανθρώπινης φυλής. Μια μορφή συστηματικού ελέγχου του νου που έχει διεισδύσει σε κάθε πτυχή της κοινωνίας για σχεδόν πενήντα χρόνια .

Το πρόγραμμα MK-ULTRA είναι η κωδική ονομασία της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Μια μυστική επιχείρηση έρευνας πειραματίζεται στην μηχανική συμπεριφορά των ανθρώπων (έλεγχος του νου), μέσω της επιστημονικής Διεύθυνσης Πληροφοριών της CIA.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 1950 (επίσημα το 1953), το πεδίο εφαρμογής μειώθηκε το 1964, περιορίσθηκε περαιτέρω το 1967 και επίσημα σταμάτησε το 1973.

Το πρόγραμμα συμμετέχει σε πολλές παράνομες δραστηριότητες. Κυρίως χρησιμοποίησε εν αγνοία τους πολίτες των ΗΠΑ και του Καναδά ως υποκείμενα του πειράματος, κάτι που οδήγησε σε διαμάχη σχετικά με τη νομιμότητά του.

Το MKULTRA περιελάμβανε τη χρήση πολλών μεθόδων για να χειραγωγήσουν ψυχικές καταστάσεις των ανθρώπων και να αλλάξουν τις λειτουργίες του εγκεφάλου, συμπεριλαμβανομένης της συγκαλυμμένης χορήγησης φαρμάκων (κυρίως LSD) και άλλες χημικές ουσίες, η ύπνωση, αισθητηριακή στέρηση, την απομόνωση, λεκτική και σεξουαλική κακοποίηση, καθώς και διάφορες μορφές βασανιστηρίων.

Το πεδίο εφαρμογής του έργου MKULTRA ήταν ευρύ, με την έρευνα που έγινε,βρέθηκε ότι γινόταν σε 80 ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένων των 44 κολέγια και πανεπιστήμια, καθώς και σε νοσοκομεία, φυλακές και σε φαρμακευτικές εταιρείες. Η CIA λειτουργούσε μέσω αυτών των ιδρυμάτων.
Μερικές φορές, ανώτατοι αξιωματούχοι σε αυτά ιδρύματα γνώριζαν την εμπλοκή της CIA.


έγγραφο του προγράματος MKUltra 
Γράμμα του Dr. Sidney Gottlieb το 1953 που
επιτρέπει χρήση LSD
σε ένα υποπρόγραμμα του MKUltra

H CIA έδωσε εκατομμύρια δολάρια σε μελέτες που εξετάζουν τις μεθόδους επηρεασμού καιελέγχου του νου, και την ενίσχυση της ικανότητάς τους να αποσπάσουν πληροφορίες από ανθεκτικους ανθρώπους κατά τη διάρκεια της ανάκρισης. 
Μερικοί ιστορικοί υποστηρίζουν (βάση μαρτυριών ανθρώπων που ήταν στο Project MKULTRA) ότι στόχος της MKULTRA και της CIA ήταν η δημιουργία ενός ανθρώπου μαριονέταManchurian Candidate" μέσω των τεχνικών "ελέγχου του νου" .

Ουσίες και υλικά


Ένα έγγραφο του Project MKULTRA(εδώ) το 1955 δείχνει ενδικτικά για το μέγεθος και το εύρος της προσπάθειας. Το έγγραφο αυτό αναφέρεται στη μελέτη του, μιας συλλογής ουσιών περιγράφονται ως εξής:
Φωτογραφία από τα εναπομειναντα αρχεία του προγράμματος, 
δείχνει πείραμα σε εξέλιξη, με θύμα ένα μικρό παιδι

  • Ουσίες οι οποίες θα προωθήσουν την παράλογη σκέψη και παρορμητικότητα στο σημείο όπου ο δικαιούχος θα απαξιωθεί δημόσια.
  • Ουσίες οι οποίες αυξάνουν την αποτελεσματικότητα της εφαρμογής και αντίληψης.
  • Υλικά που θα κάνουν το θύμα να γεράσει γρηγορότερα / να αργήσει να ωριμάσει.
  • Υλικά τα οποία θα προωθήσουν τη μεθυστική επίδραση του αλκοόλ.
  • Υλικά τα οποία θα παράγουν τα σημάδια και τα συμπτώματα αναγνωρίσιμων ασθενειών, με αναστρέψιμο τρόπο τρόπο ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την υπόκριση, κλπ.
  • Υλικά που θα προκαλέσουν προσωρινή / μόνιμη εγκεφαλική βλάβη και απώλεια μνήμης.
  • Ουσίες οι οποίες θα ενισχύσουν την ικανότητα των ατόμων να αντέχουν στερήσεις, τα βασανιστήρια και τον εξαναγκασμό κατά τη διάρκεια της ανάκρισης και της λεγόμενης "πλύσης  εγκεφάλου".
  • Υλικά και φυσικές μέθοδοι οι οποίες θα παράγουν αμνησία για γεγονότα που προηγούνται και κατά τη διάρκεια της χρήσης τους.
  • Φυσικοί μέθοδοι παραγωγής σοκ και σύγχυσης για εκτεταμένες χρονικές περιόδους και χωρις να γίνονται αντιληπτοί.
  • Ουσίες που παράγουν σωματική αναπηρία, όπως η παράλυση των ποδιών, οξεία αναιμία, κλπ.
  • Ουσίες που θα παράγει μια χημική ουσία που μπορεί να προκαλέσει φουσκάλες.
  • Ουσίες που μεταβάλλουν τη δομή της προσωπικότητας με τέτοιο τρόπο ώστε η τάση του παραλήπτη να εξαρτάται από ένα άλλο πρόσωπο να είναι ενισχυμένη.
  • Ένα υλικό που θα προκαλέσει διανοητική σύγχυση τέτοιου τύπου ότι το άτομο υπό την επιρροή της θα είναι δύσκολο να κρατήσει ένα μυστικό όταν ανακρίνεται.
  • Ουσίες οι οποίες θα μειώσουν τη φιλοδοξία και τη γενική απόδοση εργασίας τους άνδρες, όταν  χορηγούνται σε μη ανιχνεύσιμες ποσότητες.
  • Ουσίες που προωθούν την αδυναμία ή τη νόθευση των ικανοτήτων όρασης ή ακοής, κατά προτίμηση χωρίς μόνιμες επιπτώσεις.
  • Ένα χάπι νοκ-άουτ που μπορούν κρυφά να χορηγηθούν σε ποτά, τρόφιμα, τσιγάρα, όπως αεροζόλ, κλπ., τα οποία θα είναι ασφαλή για χρήση, παρέχει μέγιστη αμνησία, και είναι κατάλληλο για χρήση από τους πράκτορες .
  • Ένα υλικό το οποίο μπορεί να χορηγηθεί κρυφά  και που σε πολύ μικρές ποσότητες θα καταστήσει αδύνατο για ένα άτομο να εκτελέσει σωματική δραστηριότητα


Όπως το Ανώτατο Δικαστήριο σημείωσε αργότερα, η MKULTRA :
ασχολούνται με "την έρευνα και την ανάπτυξη των χημικών, βιολογικών, ραδιολογικών και υλικά ικανά απασχόλησης σε μυστικές επιχειρήσεις για τον έλεγχο της ανθρώπινης συμπεριφοράς." Το πρόγραμμα αποτελείται από περίπου 149 υποπρογράμματα τα οποία η υπερεσία( CIA ) έδινε σε διάφορα πανεπιστήμια, ερευνητικά ιδρύματα, και παρόμοια ιδρύματα. Τουλάχιστον 80 ιδρύματα και 185 ιδιωτικά ερευνητήρια συμμετείχαν. Επειδή η CIA χρηματοδοτούσε την MKULTRA έμμεσα, πολλά από τα άτομα που συμμετείχαν δεν γνώριζαν ότι είχαν να κάνουν με την CIA.

Το ξεσκέπασμα


"Frank Church" επικεφαλής της έρευνας που διεξήγε η
εκκλησιαστική επιτροπή του Κογκρέσου των ΗΠΑ
Το πρόγραμμα MKULTRA έγινε γνωστό πρώτη φορά στο κοινό το 1975 από την εκκλησιαστική επιτροπή του Κογκρέσου των ΗΠΑ, και δόθηκε εντολή στην επιτροπή Gerald Ford να διερευνήσει τις δραστηριότητες της CIA εντός των Ηνωμένων Πολιτειών. Ελεγκτικές προσπάθειες παρεμποδίστηκαν από το γεγονός ότι ο διευθυντής της CIA, Richard Helms διέταξε όλα τα αρχεία MKULTRA να καταστράφουν το 1973. Η Εκκλησιαστική Επιτροπή και η Rockefeller Επιτροπή στηρίχθηκε στην ένορκη μαρτυρία των άμεσων συμμετεχόντων και στον σχετικά μικρό αριθμό εγγράφων που επέζησαν .
Το 1977, η επιτροπή Freedom of Information Act request αποκάλυψε μια κρύπτη με 20.000 έγγραφα σχετικά με το έργο MKULTRA, η οποία οδήγησε στην Γερουσία ακροάσεις αργότερα το ίδιο έτος. Τον Ιούλιο του 2001 ορισμένες επιζών πληροφορίες σχετικά με MKULTRA επίσημα πάβουν να είναι απόρητες.
Δεδομένου της σκόπιμης καταστροφής των περισσότερων αρχείων από την CIA , την μη ενημέρωσηπρωτόκολλων με χιλιάδες συμμετέχοντες, την ανεξέλεγκτη φύση των πειραμάτων, και την έλλειψη παρακολούθησης των δεδομένων. Ο πλήρης αντίκτυπος των πειραμάτων Project MKULTRA, συμπεριλαμβανομένων των θανάτων, δεν θα είναι ποτέ γνωστός.

Θάνατοι σχετικοί με το  Project MKULTRA


 Frank Olson
Αρκετοί γνωστοί θάνατοι που σχετίζονται με το Project MKULTRA, κυρίως αυτός του Frank OlsonΣτον Olson, βιοχημικός και ερευνητής βιολογικών όπλων του στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών, δόθηκε LSD χωρίς τη γνώση ή τη συγκατάθεση του το Νοέμβριο του 1953, ως μέρος ενός πειράματος της CIA και πέθανε κάτω από ύποπτες συνθήκες μια εβδομάδα αργότερα. Το 1953, ο θάνατος του Olson αποδόθηκε σε αυτοκτονία που προκλήθηκε μετά από πολλά ψυχωτικά επεισόδια.
Η οικογένεια Olson αμφισβήτησε την επίσημη εκδοχή των γεγονότων. Υποστηρίζουν ότι ο Frank Olson δολοφονήθηκε επειδή είχε γίνει κίνδυνος για την ασφάλεια, διότι θα μπορούσε να αποκαλύψει κρατικά μυστικά που συνδέονται με υψηλής διαβάθμισης προγράμματα της CIA, για πολλα από τις οποία ο ίδιος είχε άμεση προσωπική γνώση. Λίγες μέρες πριν από το θάνατό του, ο Frank Olson εγκαταλείψει τη θέση του ως αναπληρωτής επικεφαλής του Τμήματος Ειδικών Επιχειρήσεων, στο Detrick, Maryland (αργότερα Fort Detrick), λόγω σοβαρής ηθικής κρίσης σχετικά με τη φύση της βιολογικής έρευνας των όπλων του.
Αργότερα ιατροδικαστικά στοιχεία ήρθαν σε σύγκρουση με την επίσημη εκδοχή των γεγονότων. Όταν έγινε η εκταφή του Olson το 1994, κρανιακές κακώσεις ανέφεραν ότι ο Olson είχε χάσει τις αισθήσεις πριν εξέλθει από το παράθυρο. Ο ιατροδικαστής είπε ότι θάνατος του Olson είναι «ανθρωποκτονία».
Το 2009 στο βιβλίο του, ένα τρομερό λάθος, ερευνητής της HP Albarelli συμφωνεί με την οικογένεια Olson και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο Frank Olson δολοφονήθηκε επειδή με μια προσωπική κρίση της συνείδησης, ήταν πιθανη η αποκαλύψη κρατικων μυστικων που αφορούν διάφορα προγράμματα της CIA,ανάμεσά στο Project ARTICHOKE και στο Project MKDELTA, το Project SPANΗ θεωρία του Albarelli ότι το Project SPAN αφορούσε την μόλυνση των τροφίμων και τον ψεκασμό ενός ισχυρού μίγματος LSD στο χωριό Pont-Saint-Esprit, της Γαλλίας τον Αύγουστο, 1951. Το 1951 στο Pont-Saint-Esprit η μαζική δηλητηρίαση οδήγησε σε μαζική ψύχωση, με 32 δεσμεύσεις για ψυχιατρεία, και τουλάχιστον επτά θανάτους. Albarelli γράφει ότι Olson συμμετείχε στην ανάπτυξη των αεροζόλ συστημάτων διανομής και ήταν παρών στο Pont-Saint-Esprit, τον Αύγουστο του 1951.

Ένα άλλο γνωστό θύμα του έργου MKULTRA ήταν Harold Blauer, ένας επαγγελματίας παίκτης του τένις στη Νέα Υόρκη, ο οποίος πέθανε τον Ιανουάριο του 1953, ως αποτέλεσμα ενός μυστικού πειράματος Στρατού με την συμμετοχή της MDA.

Θεωρίες "συνωμοσίας"


Για το πρόγραμμα MKULTRA υπάρχουν πολλές θεωρίες συνωμοσίας δεδομένου του χαρακτήρα του, και την καταστροφή των περισσότερων αρχείων.
Ο Lawrence Teeter, δικηγόρος του καταδικασμένου δολοφόνου Sirhan Sirhan, πίστευε ότι ο Sirhan ήταν υπό την επήρεια της ύπνωσης, όταν σκότωσε τον Robert F. Kennedy το 1968. Σύνδεσε το πρόγραμμα της CIA , MKULTRA ,πρόγραμμα για τις τεχνικές ελέγχου στο μυαλό, και ισχυρίστηκε χρησιμοποιήθηκε για τον έλεγχο Sirhan.
Στο Jonestown της Γουιάνα to 1978 αυτοκτόνησαν 920 άνθρωποι που ανήκαν στην θρησκευτική οργάνωση Peoples Temple της οποίας ιδρυτικό μέλος ήταν ο Jim Jones, πιστεύεται ότι ήταν ένας χώρος δοκιμών του MKULTRA ιατρικών πειράματων ελέγχου του νου μετά την επίσημη λήξη του προγράμματος. Ο Leo Ryan στέλεχος του Κογκρέσσου, ένας γνωστός επικριτής της CIA, δολοφονήθηκε από μέλη του Peoples Temple αφού επισκέφθηκε προσωπικά Jonestown για τη διερεύνηση των διαφόρων παρατυπιών που κοινοποιήθηκαν.
Κάποιες άλλες λένε ότι το πρόγραμμα δεν σταμάτησε ποτέ...., απλά το όνομα άλλαξε (Project Monarch).


Παρακάτω παραθέτω δύο βίντεο, ένα με μαρτυρία ατόμου που το είχαν για πειραμάτοζωο(δυστυχώς στα αγγλικά) και ένα με την δημόσια απολογία του Κλίντον για τα πείραματα.



*Για όσους δεν πείστηκαν ακόμα.Μπορουν να δουν την επισήμη έκθεση  της Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών για το πρόγραμμα MKULTRA το  1977 (εδώ)

ΈΡΕΥΝΑ: Έλεγχος του μυαλού.
Μέρος Δεύτερο
Μέρος Τρίτο
Μέρος Τέταρτο

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τα αποτελέσματα της πολιτικής των μνημονίων. - Ο οίκος αξιολόγησης Fitch υποβάθμισε και την πιστοληπτική ικανότητα του EFSF

Ο οίκος αξιολόγησης Fitch υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας (EFSF) από το ΑΑΑ στο ΑΑ+, όπως είχε κάνει και την περασμένη Παρασκευή με τη Γαλλία.

«Οι αξιολογήσεις του EFSF εδράζονται στις αμετάκλητες και άνευ προϋποθέσεων εγγυήσεις και υπερεγγυήσεις που προσφέρουν τα κράτη μέλη του ευρώ», προσθέτει στο σκεπτικό του ο ίδιος οίκος, υπογραμμίζοντας πως η υποβάθμιση της Γαλλίας «είχε ένα ιδιαίτερο βάρος» στη λήψη της απόφασης.

Ο Fitch τονίζει πως όλα τα δάνεια που καλείται να εκδώσει το ΕFSF καλύπτονται από χώρες με αξιολόγηση ΑΑΑ και ΑΑ+, όμως εάν το αξιόχρεο κάποιας από αυτές στο μέλλον υποβαθμισθεί κάτω του ΑΑ+, τότε θα χρειασθεί και νέα αναθεώρηση της αξιολόγησής του.

Ο οίκος πάντως πρόσθεσε πως οι προοπτικές για την αξιολόγηση του ταμείου χαρακτηρίζονται σταθερές και δεν προβλέπεται στο άμεσο μέλλον άλλη υποβάθμισή του, που θα έθετε σε κίνδυνο την συνέχιση της ‘'διάσωσης’' των υπερδανεισμένων χωρών της Ευρωζώνης.
tanea
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Έλληνες μόλις χάσατε τα σπίτια σας! – Η «τελική λύση» εξολόθρευσης

Η «τελική λύση» εξολόθρευσης της κοινωνίας μας – Ιδού η «Νέα Ελλάδα»…
Με την χώρα μας να βρίσκεται σε καθεστώς συνεχούς οικονομικής ύφεσης και αρκετά νοικοκυριά να αδυνατούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, τα ξένα distress funds έρχονται σαν «κοράκια» στη χώρα μας για να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία των προβλέψεων του Μνημονίου που οι άνθρωποι που ψηφίσατε έκαναν πραγματικότητα, ώστε οι «οικονομικοί δολοφόνοι» από Αμερική και Γερμανία να κάνουν μπίζνες αγοράζοντας τα «κόκκινα» δάνεια από τις τράπεζες.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αγοράς αυτή τη στιγμή ένα στα τέσσερα δάνεια βρίσκονται στο «κόκκινο» και σύντομα το ποσοστό των υποχρεώσεων που δεν θα εξυπηρετούνται θα ξεπεράσει το 30%. Εκεί μπαίνουν στο… κάδρο τα distress funds. Πληροφορίες της εφημερίδας «Έθνος» αναφέρουν ότι πρόσφατα μεγάλο fund του εξωτερικού κατάθεσε πρόταση σε μία από τις σημαντικότερες ελληνικές τράπεζες για να εξαγοράσει ένα μεγάλο μέρος των στεγαστικών της δανείων στο 30% της αξίας τους. Δηλαδή, για κάθε 100 ευρώ δανείου, να δώσει 30 ευρώ και να αναλάβει το δανειακό χαρτοφυλάκιο.
Ανάλογες προτάσεις έχουν γίνει και σ” άλλες τράπεζες που θέλουν να ξεφορτωθούν χιλιάδες «κόκκινα» δάνεια, δίνοντάς τα σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές. Τα distress funds έχουν μπει δυναμικά στην ελληνική αγορά και στοχεύουν στην απόκτηση, κυρίως στεγαστικών, δανείων σχεδόν… τσάμπα.
Ο σχετικός τιμοκατάλογος των distress funds αναφέρει ότι τα δάνεια που διαθέτουν εξασφαλίσεις ακινήτων μπορούν να πουληθούν στο 30-40% της αξίας τους, ενώ όσα δεν έχουν τέτοιες εξασφαλίσεις «πωλούνται» ακόμα και στο 10%. Έτσι, τα στεγαστικά που έχουν δοθεί με προσημειώσεις ακινήτων θεωρούνται τα καλύτερα στο χαρτοφυλάκιο των τραπεζών, ακόμα κι αν δεν εξυπηρετούνται κανονικά, αφού οι μπορούν να προσελκύσουν ξένους επενδυτές που θεωρούν ότι μπορούν να εισπράξουν ποσά μεγαλύτερα του κεφαλαίου που δαπάνησαν για την αγορά του δανείου. Ακόμα κι αν δεν πετύχουν το στόχο τους, όμως, θα παραμείνουν στην κατοχή τους ακίνητα με σαφώς μεγαλύτερη αξία.
Παράλληλα, οι fund managers φέρονται να έχουν βάλει στο μάτι και τα λεγόμενα «καλά» δάνεια, κυρίως αυτά που έχουν δοθεί στο χώρο της ναυτιλίας και του τουρισμού.
Τι σημαίνει για τους δανειολήπτες αυτό
Το ερώτημα είναι τι συμβαίνει με όσους δουν το δάνειό τους – κυρίως τα στεγαστικά όπου δεν προβλέπεται όρος αλλαγής κατόχου – να περνά στην κατοχή ενός ξένου fund; Το δάνειο θα εξακολουθεί να το διαχειρίζεται η εκάστοτε τράπεζα, αλλά αυτή τη φορά θα το κάνει για λογαριασμό του fund και οι πιέσεις θα αυξηθούν στον μέγιστο βαθμό και η όποια κοινωνική ανοχή θα εξαφανιστεί μπροστά στη εισπρακτική λογική.
Αν, μάλιστα, το 2014 απελευθερωθούν οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, θα υπάρξει τεράστιο πρόβλημα, αφού εκτιμάται πως υπάρχουν περίπου 150.000 κατασχέσεις. Στα δικαστήρια της Αττικής, άλλωστε, σύμφωνα πάντα με το «Έθνος», έγιναν οι πρώτες αγωγές ξένων εταιριών κατά δανειοληπτών που δεν μπορούσαν να πληρώσουν το δάνειό τους.
Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως μόνο αυτή την εβδομάδα, όπως αναφέρει το «Πρώτο Θέμα» ήρθαν στην Αθήνα εκπρόσωποι έξι funds τα οποία συναντήθηκαν με στελέχη τραπεζών. Συγκεκριμενα, στη χώρα μας φέρονται να βρίσκονται στελέχη των Apollo Capital, Monarch Alternative Capital, Oaktree Capital Management, York Capital, Marathon Asset Management, Fairfax.
Το πρόβλημα όμως δεν θα τα έχει μόνο ο καταναλωτής που δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, αλλά ακόμα και ο ενήμερος δανειολήπτης.
Σε αυτόν έρχεται το Fund και τον καλεί στο τηλέφωνο. Και του λέει κ. τάδε αύριο το πρωί θέλω πλήρη αποπληρωμή του δανείου μου. «Μα δεν μπορώ» θα πείτε εσείς… «Κανένα πρόβλημα, μόλις χάσατε το σπίτι σας και το σπίτι της μητέρας σας που βάλατε για εγγύηση», θα σας πει. Εσείς θα τρέξετε σε δικηγόρο, αλλά τα ελληνικά δικαστήρια θα είναι αναρμόδια.
Οι εταιρείες αυτές πηγαίνουν σε ρημαγμένες χώρες σαν τη δικιά μας, (με το αζημίωτο βέβαια για τους πολιτικούς που τους ανοίγουν τον δρόμο), και αγοράζουν σε σετ τα δάνεια με τα σπίτια, τα οποία εξίσου μετά πωλούν σε σετ. Δηλαδή ένας Γερμανός με το 1/30 του κόστους που πήρατε εσείς το σπίτι σας θα αποκτά 4-5 ακίνητα στην Ελλάδα!!…. Αυτό είναι η «Νέα Ελλάδα» που οραματίζονται και επιτέλους …ξυπνήστε!
Γράφει ο Θοδωρής Παναγιωτίδης
troktiko.eu
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

"Αμερικάνικο όνειρο". Το καρκίνωμα που εξαπλώθηκε στον πλανήτη διαμέσου των Μedia.

Διαταραχή του συστήματος αξιών.

Το αμερικάνικο όνειρο βασίζεται στον αχαλίνωτο καταναλωτισμό.
Βασίζεται στο γεγονός ότι τα κύρια μέσα ενημέρωσης  και ιδιαίτερα οι εμπορικές διαφημίσεις, όλες από εταιρίες που χρειάζονται αυτή την επ'άπυρο ανάπτυξη, μας έχουν πείσει ή κάνει πλύση εγκεφάλου στους περισσότερους ανθρώπους στην Αμερική και ανά τον κόσμο........



Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ιστορικές φωτογραφίες που αξίζει να δείτε!

Επειδή ο κόσμος, τα κτήρια, τα μνημεία αλλά και τα πρόσωπα που τον συνθέτουν έχουν τη δική τους ιστορία, επειδή σκηνές από διάφορα σημεία του πλανήτη που ξεχώρισαν ανά τους αιώνες...
αποτυπώθηκαν σε έναν φωτογραφικό φακό για να μείνουν ανεξήτηλες στη μνήμη μας, επειδή ο κόσμος άλλαξε και πολλοί ξέχασαν ό,τι είχαν δει σε κάποιο καρτ ποστάλ ή σε μια ταινία, ακόμα σε ένα ξεθωριασμένο βιβλίο, νομίζω αξίζει τον κόπο να κάνουμε ένα φλας μπακ σε σπάνιες ιστορικές φωτογραφίες που αξίζει να θυμηθούμε.

1. O ENIAC (Electronic Numerical Integrator & Computer) ήταν ο πρώτος ηλεκτρονικός υπολογιστής που κατασκευάστηκε.


2. Το κρυσφήγετο του Χίτλερ, σε μία από τις πρώτες φωτογραφίες το 1945.


3. Το εισιτήριο επιβίβασης του Τιτανικού.


4. Η τελευταία φωτογραφία του Τιτανικού εν πλω λίγο πριν βυθιστεί.


5. Ο Τσάρλι Τσάπλιν χωρίς μακιγιάζ.


6. Το γύρισμα του γνωστού σήματος της MGM το 1928.


7. Μωρό κλαίει στο βομβαρδισμένο σταθμό της Σαγκάης το 1937.


8. Ο Σπύρος Λούης στους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 1896.


9. Ο Πύργος του Άιφελ κατά την κατασκευή του, όπως ήταν τον Ιούλιο του 1888.


10. Ο Steve Jobs και ο Bill Gates συζητούν το 1991.

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η Ουγγαρία «διώχνει» το ΔΝΤ

Ήταν μία από τις σημαντικότερες υποσχέσεις του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν, πριν αναλάβει τις τύχες της Ουγγαρίας, το 2010: να «διώξει» το συντομότερο από την χώρα το ΔΝΤ .
Τρία χρόνια μετά, υλοποιεί την υπόσχεσή του.
Ο Κεντρικός Τραπεζίτης της Ουγγαρίας, Γκιόργκι Ματόλσι, με επιστολή του προς τη Κριστίν Λαγκάρντ, ενημερώνει ότι η Ουγγαρία θα αποπληρώσει νωρίτερα το χρέος της προς το Ταμείο.
Η εξόφληση θα γίνει το 2013 και όχι το 2014, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.
Παράλληλα, η ουγγρική κυβέρνηση ζητά από το ΔΝΤ να κλείσει το γραφείο του στη Βουδαπέστη.
Η Ουγγαρία έλαβε, το 2008, δάνειο 20 δισεκατομμυρίων ευρώ για να αποφύγει την χρεοκοπία.
Το 2014 είναι χρονιά εκλογών για την χώρα.
Διαβάστε περισσότερα.... »
....