Διυλιστήριο: 01/21/17
ροη αναρτησεων

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Η Σερβία πήρε πίσω την αναγνώριση των Σκοπίων ως «Μακεδονία» σε πολυμερές επίπεδο


Η Σερβία πήρε πίσω την αναγνώριση των Σκοπίων ως «Μακεδονία» σε πολυμερές επίπεδο- Ζητάει συστράτευση της Ελλάδας για επαναχάραξη των συνόρων στα Βαλκάνια

Φαίνεται ότι τα πράγματα τρέχουν με ταχύτατους ρυθμούς στα Βαλκάνια, καθώς υπάρχει διπλωματικό επεισόδιο Σερβίας-Σκοπίων γιατί εμφανίστηκαν πινακίδες στους αυτοκινητοδρόμους της Σερβίας με το όνομα «FYROM»! Πρόκειται για στροφή 360 μοιρών στην εξωτερική πολιτική της Σερβίας και κίνηση καλής θέλησης προς την Ελλάδα! Στην ουσία παίρνει πίσω την αναγνώριση των Σκοπίων με το «συνταγματικό» -κατ αυτούς- όνομα!

Πρακτικά η Σερβία βάζει στο ίδιο τραπέζι Κόσοβο και Σκόπια και απαιτεί την διάλυση των δύο τεχνητών κρατιδίων!

Το Υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπίων έστειλε διάβημα διαμαρτυρίας στην Σερβία για τις πινακίδες που εμφανίστηκαν σαν «μανιτάρια» στους σερβικούς αυτοκινητοδρόμους!

Η αντίδραση προήλθε από την εμφάνιση πινακίδων στους αυτοκινητόδρομους της Σερβίας προς τα Σκόπια που τα αναφέρουν ως “FYROM” δηλαδή στη σερβική γλώσσα “БЈРМ”.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ των Σκοπίων:

Η χρήση αυτού του όρου, και όχι του συνταγματικού ονόματος της «Μακεδονίας», «βρίσκεται σε αντίθεση με τις καθιερωμένες διπλωματικές σχέσεις μεταξύ Σκοπίων και Σερβίας».

«Αυτή η ανακολουθία πρέπει να διορθωθεί αμέσως. Πιστεύουμε ότι μια τέτοια πρόκληση προσβάλλει τα συναισθήματα των πολιτών του νοτιου σλαβικού κράτους και δεν συνάδει με την καλή γειτονία. Η ακατάλληλη και ασεβής ονομασία είναι καταχρηστική μεταξύ των γειτόνων»!

Υπενθυμίζουμε ότι πριν μέρες όπως είχαμε αναφέρει στο άρθρο μας Η συγγνώμη της Σερβίας προς την Ελλάδα και το κάλεσμα ένταξης στη νέα συμμαχία! ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας είχε δηλώσει ότι η Σερβία έκανε λάθος που αναγνώρισε τα Σκόπια με το συνταγματικό τους όνομα.

«Η Σερβία έκανε έναν μεγάλο λάθος» τόνισε.

Η Ευρώπη και όλος ο κόσμος χρησιμοποιούν για τα Σκόπια το όνομα FYROM και εμείς χτυπήσαμε χαστούκι στους συνάδελφούς μας Έλληνες και τώρα περιμένουν την Ελλάδα να αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο και την FYROM, μια αναγνώριση που προσβάλλει τους Έλληνες και αυτοί (οι Σκοπιανοί) ψηφίζουν πάντα υπέρ του Κοσσυφοπεδίου. Πρέπει να παραδεχθώ ότι είμαστε ανόητοι (будали)», είχε δηλώσει ο Ντάσιτς.

Πρόσθεσε ότι το Βελιγράδι στις διμερείς σχέσεις με τα Σκόπια θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί το συνταγματικό όνομα τους, αλλά θα χρησιμοποιεί το όνομα που χρησιμοποιεί η ΕΕ και τα Ηνωμένα Έθνη, δηλαδή FYROM (БЈРМ).

Να τονίσουμε ότι πρόγραμμα στρατιωτικής συνεργασίας για το 2017 μεταξύ της Ελλάδας και της Σερβίας υπεγράφη στο Βελιγράδι.

Την ελληνική πλευρά εκπροσώπησε ο διευθυντής της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων του ΓΕΕΘΑ, ταξίαρχος Μιλτιάδης Γρυλλάκης και τη Σερβία ο επικεφαλής του Τμήματος Διεθνούς Στρατιωτικής Συνεργασίας του υπουργείου Άμυνας της Σερβίας, πλοίαρχος Milan Konjikovac.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δράσεις που αφορούν ασκήσεις ειδικών δυνάμεων και συμμετοχή σε εκπαιδεύσεις εκτέλεσης επιχειρήσεων υποστήριξης ειρήνης.

Πηγή pentapostagma

https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Έκδοση μεγαλοοφειλέτη του Δημοσίου στην Ελλάδα – Χρωστάει μισό δισ. ευρώ



Το «πράσινο φως» για την έκδοση στην Ελλάδα ενός 54χρονου, που εμφανίζεται να χρωστάει μισό δισεκατομμύριο ευρώ στο Δημόσιο, άναψαν πρόσφατα οι κυπριακές δικαστικές Αρχές. Η χώρα μας τον ζητούσε εδώ και πέντε χρόνια, από τότε δηλαδή που διέφυγε στην Κύπρο.

Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για έμπορο που ήδη κρατείται στο τμήμα Μεταγωγών Θεσσαλονίκης. Από τα διωκτικά έγγραφα προκύπτει ότι εκκρεμούν εναντίον του πάνω από πενήντα καταδικαστικές αποφάσεις και εντάλματα σύλληψης διαφόρων ανακριτικών Αρχών ανά την Ελλάδα. Η οφειλή «μαμούθ» φαίνεται ότι προέρχεται κατά βάση από ΦΠΑ, αλλά και προσαυξήσεις.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μνημόνιο κατανόησης μεταξύ ΕΡΓΟΣΕ και Διεθνούς Τμήματος Ρωσικών Σιδηροδρόμων


Υπεγράφη μνημόνιο κατανόησης μεταξύ της ΕΡΓΟΣΕ και του Διεθνούς Τμήματος των Ρωσικών Σιδηροδρόμων (RZDI) στην Μόσχα, με παρουσία του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη.

Ειδικότερα, ο Έλληνας υπουργός πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας στη Μόσχα, μετά από πρόσκληση του Ρώσου ομολόγου του, Μαξίμ Σοκόλοφ σε συνέχεια της συνάντησης που είχαν στην Αθήνα, στις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου. Ο κ. Σπίρτζης, ο οποίος συνοδευόταν από τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ, Αθανάσιο Βούρδα, είχε κατ' ιδίαν συναντήσεις με τον κ. Σοκόλοφ, καθώς και με τον αντιπρόεδρο των Ρωσικών Σιδηροδρόμων Αλεξάντερ Μισάριν.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο κ. Σπίρτζης είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στο Κέντρο Λειτουργίας, Υποδομών και Συντήρησης, καθώς και στο Κέντρο Επιστημονικών και Τεχνικών Πληροφοριών των Ρωσικών Σιδηροδρόμων, όπου ενημερώθηκε για τις καινοτόμες τεχνολογίες της Ρωσίας στον τομέα. Τέλος, επισκέφθηκε και επιβιβάσθηκε σε συρμούς υψηλών ταχυτήτων και του μετρό της Μόσχας.

Το μνημόνιο αυτό αποσκοπεί στην ανάληψη από κοινού έργων, τόσο σε Ελλάδα και Ρωσία, όσο και σε τρίτες χώρες όπου ήδη δραστηριοποιούνται ή μπορούν να δραστηριοποιηθούν οι δύο εταιρείες. Ακόμη η συνεργασία αυτή αποσκοπεί στην ανάληψη δράσεων για την ανάπτυξη και διεύρυνση των σχέσεων και της οικονομικής συνεργασίας στον τομέα των μεταφορών, συγκεκριμένα στους τομείς διαχείρισης έργων, κατασκευής σιδηροδρομικών υποδομών, παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών και παροχής υπηρεσιών εμπορευματικών κέντρων, τόσο σε διμερές, όσο και σε διεθνές επίπεδο.


https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....