Διυλιστήριο: 10/21/13
ροη αναρτησεων

Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2013

Μιχάλης Ιγνατίου: Άρθρο-κόλαφος για Ίμια και Κώστα Σημίτη

Η υπόθεση των Ιμίων και οι χειρισμοί που έπρεπε να γίνουν και ΔΕΝ έγιναν τον Ιανουάριο του 1996, επανήλθαν στην επικαιρότητα μετά τη σχετική αναφορά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Βασιλείου.

Του Μιχάλη Ιγνατιου (ΠΗΓΗ: «http://mignatiou.com»)

Είπε ο κ. Σημίτης:
 «Στην υπόθεση των Ιμίων το 1996, η επάνοδος στη ρύθμιση που ίσχυε από τότε που τα Δωδεκάνησα έγιναν ελληνικά αποτέλεσε για τους ίδιους κύκλους προδοσία. Η Ελλάδα κατ’ αυτούς θα έπρεπε να κηρύξει πόλεμο στην Τουρκία. Σήμερα η προσοχή τους στρέφεται στην άμεση κήρυξη της ΑΟΖ. Έτσι θα εξασφαλίσουμε μεταξύ άλλων, ισχυρίζονται, και τα πετρέλαια που θα μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε την κρίση».

Εκτός του ότι επιχείρησε να συνδέσει δύο εντελώς διαφορετικά θέματα, η δήλωση του πρώην πρωθυπουργού είναι πέρα για πέρα άστοχη, διότι πάνω απ’ όλα δεν καταγράφει με ακρίβεια το καθεστώς των συγκεκριμένων βραχονησίδων. Αντίθετα θολώνει τα νερά… Μέχρι την 31η Ιανουαρίου του 1996, αποτελούσαν ελληνικό έδαφος. Μετά την κρίση, που δημιούργησε η απερισκεψία Ελλήνων και Τούρκων δημοσιογράφων, είναι «αμφισβητούμενη περιοχή».

Δυστυχώς, αυτό ήταν το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης με τον μακαρίτη Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, ο οποίος δεν χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει καν τις «μαγικές» διπλωματικές του ικανότητες για να αποτρέψει τον ελληνοτουρκικό πόλεμο. Πέτυχε από την πρώτη στιγμή την απομάκρυνση της ελληνικής σημαίας και απ’ εκεί και πέρα, όταν «την πήρε ο άνεμος» όπως καταγράφεται να λέει ο τότε υπουργός Εξωτερικών στον Αμερικανό ομόλογό του Κρίστοφερ, όλα τελείωσαν. Μόνο που τα Ίμια, από εκείνο το μοιραίο βράδυ, έχουν χαρακτηριστεί «γκρίζα ζώνη».


Για του λόγου το αληθές αντιγράφω από τηλεγράφημα που απέστειλε ο τότε υπουργός Εξωτερικών (Κρίστοφερ) με την υπογραφή του Στρόουμπ Τάλμποτ στον Αμερικανό πρέσβη Νάιλς, στις 8 Φεβρουαρίου 1996, (ώρα 2.25 π.μ.). Αναφέρει με ακρίβεια τη συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας για τα Ίμια, η οποία είναι δεσμευτική για τις δύο χώρες:

«Οι Τούρκοι παραπονέθηκαν ότι η Ελλάδα τοποθέτησε στρατιωτικές δυνάμεις στη νήσο Καλόλιμνο (ένα ελληνικό νησί κοντά στα Ίμια / Καρντάκ), παραβιάζοντας τη συμφωνία που επέτρεψε στις δύο πλευρές να υποχωρήσουν από το χείλος της σύγκρουσης. Η συγκεκριμένη ενέργεια δεν παραβιάζει τη συμφωνία για την ταυτόχρονη απομάκρυνση στρατιωτικών δυνάμεων και σημαιών από τα Ίμια, την αποχώρηση των πολεμικών σκαφών και τη μη επιστροφή τους».

Αυτή είναι η συμφωνία που «γκρίζαρε» τα Ίμια. Αποτελείται από ΤΕΣΣΕΡΙΣ όρους, όχι από δύο όπως ισχυρίστηκαν τότε. Δεν επιτρέπεται η παρουσία στρατιωτικών δυνάμεων και σημαιών επί των βραχονησίδων, απαγορεύεται η παρουσία πολεμικών πλοίων, και όλα τα παραπάνω -στρατός, σημαίες και πλοία- δεν επιστρέφουν ξανά στα Ιμια ή γύρω από αυτά…

Οτιδήποτε άλλο λέγεται είναι παραποίηση της αλήθειας…

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Οι κατασχέσεις από τις εφορίες γίνονται «σιωπηρώς» και επιλεκτικά για την αποφυγή αντιδράσεων. Στο σφυρί 50 σπίτια κάθε μέρα! Πλειστηριασμοί κατά ριπάς!

Βόμβα στα θεμέλια των νοικοκυριών βάζει το υπουργείο Οικονομικών, με περισσότερους από 100.000 πλειστηριασμούς σε ακίνητα, Ι.Χ. κ.ά., που θα πραγματοποιηθούν φέτος έναντι ληξιπρόθεσμων χρεών των φορολογουμένων προ την Εφορία.

Το Δημόσιο βγάζει στο σφυρί 50 σπίτια την ημέρα (δηλαδή σχεδόν δύο κάθε μία ώρα!), δηλαδή τις κατοικίες τις οποίες δήμευσαν τα δικαστικά τμήματα των εφοριών της χώρας.

Την «καταιγίδα» αυτών των πλειστηριασμών, που έχουν φθάσει να τρέμουν δεκάδες χιλιάδες οφειλέτες σε ολόκληρη την Ελλάδα, αποκαλύπτουν τα στοιχεία της Γενικής Διεύθυνσης Ελέγχων και Εισπράξεων του υπουργείου Οικονομικών.

Οι εφορίες δεν προλαβαίνουν πια να διατάζουν πλειστηριασμούς, που ήδη έχουν φτάσει τους 51.929 από πέρυσι και έως το τέλος του χρόνου θα ξεπεράσουν .....
...τους 100.000! 

Επίσης, από τον Ιανουάριο έως και τον Αύγουστο εκδόθηκαν 30.372 παραγγελίες κατάσχεσης, εκ των οποίων οι 1.315 μόνο στο κέντρο της Αθήνας από την Α' ΔΟΥ Αθηνών. 

Μεγάλη πίεση ασκείται και σε «λαϊκές» περιοχές, όπως ο Πειραιάς, όπου έχουν ασκηθεί ήδη 2.361 παραγγελίες κατάσχεσης στη διετία 2012-2013, και η Νίκαια, με 1.339. Από τις αρχές του 2013 η Α' Περιστερίου διέταξε 867 (πάνω από 100 τον μήνα κατά μέσο όρο) και ακολουθούν η ΔΟΥ Αγρινίου με 624 παραγγελίες, η ΙΖ' Αθηνών με 617, η ΔΟΥ Μεγάλων Επιχειρήσεων με 575 κ.ά. Παράλληλα, στο οκτάμηνο αυτό, μπήκαν 1.494 υποθήκες σε σπίτια και ακίνητα, ενώ ανοίχτηκαν και άλλοι 6.822 φάκελοι κατάσχεσης.

Το υπουργείο Οικονομικών ζητεί ακόμη από τους εφόρους και την άμεση κατάσχεση μισθών και συντάξεων οφειλετών του Δημοσίου, τη διενέργεια αυτεπάγγελτων συμψηφισμών απαιτήσεων των οφειλετών κατά του Δημοσίου με τα υφιστάμενα βεβαιωμένα χρέη τους, ακόμη κι αυτά που τελούν υπό αναστολή, καθώς επίσης και την άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος οφειλετών με χρέη άνω των 5.000 ευρώ.

Οι πλειστηριασμοί στα περιουσιακά στοιχεία των οφειλετών έχουν πάρει μορφή επιδημίας, αφού η εντολή η οποία έχει δοθεί σε κεντρικό επίπεδο είναι να «κατάσχεται για ό,τι δεν μπορεί να εισπραχθεί».

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων βρίσκονται πλέον περικυκλωμένοι από ολόκληρη την κρατική μηχανή, που σκοπό της έχει βάλει να αρπάξει τα σπίτια τους. 

Οι κατασχέσεις από τις εφορίες γίνονται «σιωπηρώς» και επιλεκτικά για την αποφυγή αντιδράσεων. 

Σκοπός της κυβέρνησης και των δανειστών δεν είναι να εισπράξουν ληξιπρόθεσμα χρέη, αλλά να δημεύσουν τις περιουσίες των Ελλήνων. 

Και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα αν αναλογιστεί κανείς ότι οι Αρχές έχουν βάλει στο μάτι ακόμα και τις κατοικίες που έχουν άνεργοι άποροι και ανασφάλιστοι, που δεν διαθέτουν καν χρήματα για να νοσηλευτούν σε κρατικό νοσοκομείο!

Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Έρχονται φόροι σε… σόμπες και τζάκια!

Μετά την εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο οι τροϊκανοί ζητούν να αυξηθεί ο ΦΠΑ στο ρεύμα και να επιβληθούν φόροι στα καυσόξυλα και στους ιδιοκτήτες τζακιών!

Ειδικότερα, οι τροϊκανοί θέλουν να επιβάλουν στους Έλληνες να αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης και προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται. Πώς; Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδα NEWSBOMB με το να επιβαρύνουν με φόρους και αυξήσεις το κόστος των άλλων εναλλακτικών μορφών θέρμανσης.

Αντιλαμβανόμενοι ότι αρκετοί αντιμετώπισαν το πρόβλημα της θέρμανσης με κλιματιστικά, τον περασμένο χειμώνα, οι τροϊκανοί ζητούν αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ και του ΦΠΑ για το ηλεκτρικό ρεύμα στο 23%.

Αδίστακτοι ζητούν ακόμα και φόρο στα τζάκια και στα ξύλα

Εκεί όμως που έδωσαν ρεσιτάλ παραλογισμού ήταν με τα καυσόξυλα και τα τζάκια.

Όπως διαβάσαμε στη NEWSBOMB ελληνική αντιπροσωπεία δεν πίστευε στα αυτιά της ακούγοντας τους Τροϊκανούς να προτείνουν:

-Ειδικό φόρο περιβάλλοντος σε όσα σπίτια έχουν τζάκι.

-Επιβολή τέλους στις επιχειρήσεις που πουλάνε καυσόξυλα προκειμένου αυτό να μετακυλιστεί στην τιμή τους και να μειωθεί η κατανάλωση.

-Έλεγχος με ειδικά συνεργεία για να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή στην εμπορία καυσόξυλων, με αυστηρές ποινές και πρόστιμα τόσο για την επιχείρηση όσο και για τον καταναλωτή που δεν ζητά απόδειξη προκειμένου να επιτύχει καλύτερη τιμή.
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Περισσότεροι οι χαμένοι με τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων

Σε δύσκολη θέση οι αγρότες, αλλά και όσοι από τους κατοίκους των πόλεων δεν έχουν αγροτική δραστηριότητα, αλλά έχουν κληρονομήσει αγροτεμάχια

Νέες και πρόσθετες επιβαρύνσεις για εκατομμύρια φορολογουμένους θα φέρει η εφαρμογή από τις αρχές του 2014 του ενιαίου φόρου ακινήτvn, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον φόρο ακίνητης περιουσίας και το «χαράτσι» που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ.
Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, υπό την ασφυκτική πίεση της τρόικας, στοχεύει σε ετήσια έσοδα της τάξεως των 3,5 δις. ευρώ, με την ελπίδα ότι θα καταφέρει να συγκεντρώσει περίπου 3 δις ευρώ.

Σε αυτό το πλαίσιο, η ζυγαριά του νέου και μόνιμου φόρου, που πλέον αφορά όλα τα ακίνητα, βγάζει χαμένους τους περισσότερους ιδιοκτήτες ακινήτων.
Κερδισμένοι θα είναι όσοι έχουν εντός σχεδίου ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα (διαμερίσματα, μονοκατοικίες, καταστήματα και γραφεία), με τιμή ζώνης έως 3.250 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, μόνο εφόσον δεν κατέχουν οικόπεδα ή αγροτεμάχια.

Απεναντίας, χαμένοι θα είναι όσοι έχουν μονοκατοικίες με αντικειμενική αξία έως 200.000 ευρώ, καθώς μέχρι σήμερα δεν πλήρωναν ΦΑΠ (εξαιρούνται τα ακίνητα κάτω από τις 200.000 ευρώ), ή φόρο για τα οικόπεδα τους.
Περισσότερα θα κληθούν να δώσουν και οι ιδιοκτήτες ακινήτων αντικειμενικής αξίας από 2.250 έως 2.500 ευρώ, καθώς και από 3.250 και άνω.

Ακόμα, υψηλότερο φόρο θα πληρώσουν έχουν μη ηλεκτροδοτούμενα κτίσματα, όπως για παράδειγμα ένα μικρό μαγαζί, τα οποία μάλιστα τα περισσότερες φορές δεν είναι δυνατόν να αξιοποιηθούν.
Στην πλευρά των χαμένων είναι και η συντριπτική πλειονότητα των οικοπεδούχων, καθώς από το 2014 θα πληρώνουν φόρο και οι ιδιοκτήτες οικοπέδων αντικειμενικής αξίας έως 200.000 ευρώ.

Ο συντελεστής που θα επιβαρύνει τα οικόπεδα θα ξεκινά από 0,02 ευρώ/τ.μ. και θα καταλήγει στα 30 ευρώ/τ.μ.
Οι μεγαλύτερες, όμως, επιβαρύνσεις από τον ενιαίο φόρο ακινήτων, θα προκύψουν για τους αγρότες, αλλά και για όσους από τους κατοίκους των πόλεων που δεν έχουν αγροτική δραστηριότητα, αλλά έχουν κληρονομήσει από τους γονείς τους ένα ξερό χωραφάκι στη ...μέση του πουθενά.

Ο μέσος φόρος θα ξεκινά από το 1,5 ευρώ το στρέμμα και τα βάρη που προσθέτει στην πλάτη των αγροτών και όχι μόνο είναι τόσο πολλά, γεγονός που έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις και στο κυβερνητικό στρατόπεδο.
Το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τον ενιαίο φόρο ακινήτων θα δοθεί προς διαβούλευση αυτή την εβδομάδα, ωστόσο είναι σαφές ότι χρειάζεται να γίνουν αρκετές αλλαγές ώστε να είναι δικαιότερο και αποτελεσματικό.

Πάντως, η τρόικα πιέζει για σκληρά μέτρα υψηλότερη και τα περιθώρια ελιγμών από το υπουργείο Οικονομικών είναι περιορισμένα.
Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Νέο σύστημα συλλογής αποδείξεων θα ισχύσει με την είσοδο του νέου έτους.

Οι συναλλασσόμενοι με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες θα εξασφαλίζουν μείωση φόρου μέχρι και 40%. Αντιμέτωποι με το μέτρο βρίσκονται κυρίως γιατροί, νοσηλευτές, δικηγόροι. Η πάταξη της φοροδιαφυγής θα σημάνει για το Δημόσιο επιπλέον εισπράξεις τουλάχιστον 150 εκατ. ευρώ.

Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι η επέκταση του μέτρου και σε υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, ελαιοχρωματιστές.

Μεγάλες εκπτώσεις φόρου προβλέπονται στο τελικό σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για το σύστημα συλλογής αποδείξεων για το 2014.

Σύμφωνα με το σχέδιο, όσοι φορολογούμενοι χρησιμοποιούν στις συναλλαγές τους με ελεύθερους επαγγελματίες πλαστικό χρήμα, θα εξασφαλίζουν «γενναία» μείωση φόρου μεταξύ 30% και 40%.

Οι συναλλαγές, για να δίνουν «μπόνους», θα πρέπει να γίνονται με πιστωτικές - χρεωστικές κάρτες αλλά και με φοροκάρτα ή «κάρτα αποδείξεων» όπως την έχει ονομάσει το υπουργείο.

Σε πρώτη φάση το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ για γιατρούς, νοσοκομεία, κλινικές και δικηγόρους και υπολογίζεται πως η συνολική πρόσθετη ωφέλεια για τους φορολογουμένους θα κυμανθεί μεταξύ 150 και 200 εκατ. ευρώ.

Με στόχο την περεταίρω μείωση της φοροδιαφυγής το υπουργείο Οικονομικών έχει προγραμματίσει για την επόμενη εβδομάδα ευρεία σύσκεψη των στελεχών του προκειμένου να τεθούν επί τάπητος όλες οι εισηγήσεις και να εξεταστούν τα «σενάρια» που μπορούν να αποφέρουν το μεγαλύτερο «κέρδος» για τους φορολογουμένους, αλλά πρωτίστως για τα δημόσια ταμεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα αναγνωρίζονται αποδείξεις μόνο από συγκεκριμένους επαγγελματικούς κλάδους στους οποίους παρατηρείται υψηλή φοροδιαφυγή, γιατροί, δικηγόροι, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, κέντρα διασκέδασης.

Οι φορολογούμενοι δεν θα συλλέγουν αποδείξεις από όλες τις συναλλαγές τους, όπως ισχύει σήμερα. Δεν θα είναι αναγκασμένοι να μαζεύουν αποδείξεις από σούπερ μάρκετ και άλλα καταστήματα τα οποία έτσι κι αλλιώς εκδίδουν αποδείξεις.

Με βάση τις ίδιες πηγές, προτείνονται σημαντικές αλλαγές σε σχέση με το ισχύον σύστημα, με βασικότερη τη θέσπιση φορολογικών κινήτρων για όσους μαζεύουν αποδείξεις από συγκεκριμένους κλάδους όπου παρατηρείται εκτεταμένη φοροδιαφυγή.

Παράλληλα, θα καταργηθεί η ποινή που επιβάλλεται σήμερα (22%) επί της αξίας των αποδείξεων που δεν έχει συγκεντρώσει ο φορολογούμενος, σύμφωνα με τον νόμο (το 25% του εισοδήματος σε αποδείξεις).
Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....